|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja Ho...
Dopiero nadrobilam. Cały dzien urwanie głowy miałam i wstyd sie przyznać nie miałam Czasu na wizaz. Teraz wpadlam sie przywitać... Jakoś nie mam Dzis nic do opowiadania. Zycze tylko dla wszystkich chorowitkow zdrowka i dla potrzebujących. Lece do łazienki i chyba spać ...... Edit: Aaaaaaa i Piwnooka witaj... Miło ze wybaczasz
|
|
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
No pycha, pycha- Panie Grycan też tak pewnie mówiły, a teraz są żywą reklamą swoich lodów.
![]() A za to kuszenie, to Ci nie powiem co w krzakach można ciekawego robić, o! |
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Dobry wieczór.
Dziękuję Wam ogromnie, każdej z osobna za wsparcie i ciepłe słowo, jak zwykle potraficie podnieść na duchu. Ja niestety bardzo przeżywam, uszło ze mnie powietrze... Narola ![]() Telik a Wy się bidoczki dalej męczycie z tym oczkiem, oby pomogło ![]() Marzena za pierwsze słowa Hani.AgaG coś Wam niepisane jest to szczepienie... Mam nadzieję, że już w przyszłym tygodniu się odbędzie. Brumek koniecznie pokaż się z bólami lekarzowi, a najważniejsze: sypiaj więcej! Marina ja też bym poszła "reklamować" ząbka. Domek chyba ma ospe, jutro jedziemy do lekarza... Dobranoc. |
|
|
|
#2464 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiemy, ma takie krostki wypełnione płynem na główce, brzuszku, pleckach, nie za dużo. Gorączki brak i innych objawów, ale moja mama mówiła, że u mnie się identycznie zaczynało. Te kroski nie są takie czerwone, wpadają w taki hmm pomarańcz? Dzowniłam do naszej pediatry, kazała nam się pokazać, ale w razie czego już nasmrować Tanno Hermal-em. W zeszłą noc był taki niespokojny, jakby go swędziało.
Więc albo ospa, albo zaognione uczulenie. |
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
witam,
żyjemy. brak czasu bo. za dwa miesiące się przeprowadzamy i ogladam mieszkania+ walczymy juz 2 tydzień z biegunką Pediatra powiedziała że to rota wirus i żeby dawać mu probiotyk i coś jeszcze. ale te kupska to mnie wykończą, a nieziemska ilość pieluch wykończy nasz portfel ![]() najlepsze jest to, że on sobie nic z tego nie robi. zupełnie jakby nic mu nie dolegało. i próbowałam go przestawić na spanie o 18:30 zamiast 17:30. ale Emil twardziel jest i 17:30 to jakby ktoś wyłączył dziecko. i dzis wstał tylko 3 razy. Lecę nadrabiać. Brumku, pytałaś jak męczę się karmiąc piersią. otó żkarmienie co 3 godziny, albo i częstsze, a zwłaszcza w nocy jest męczące. Do tego dochodzą różne boleści, na które nic nie moge brać. Fakt że przygotowywanie MM też zajmuje czas i muszę pilnować by o tej danej godzinie mleko było gotowe. i tu w grę wchodzi organizacja logistyczna. . na szczęście mam termos i jakoś sobie radzę. ale muszę pilnować zegarka(nota bene wraz z pralką powiększył on ostatnio grono moich znajomych - chyba dodam ich na FB)
|
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Moje punktualne dziecko nie pozwoli mi zaspać : AgaGuernsey, zapomniałam i nie mam zdjęcia Bo nie zdążyłam zrobić zanim został zjedzony Tort był czekoladowo-ananasowy, na wierzchu moro ![]() Dziś będę robić inny, dla chrzestnej na urodziny to już obiecuję fotę pstryknąć A ta masa rzeczywiście jest łatwa do zrobienia piwnooka, mąż niezły ![]() Cytat:
Natka_ ![]() Agni, zdrówka dla Emila!
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 |
|
Zadomowienie
|
yyy........dzieńdobry
![]() czy jeszcze mnie pamietacie ??
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze, oby to nie była ospa jednak.. nie dość że Twoje uczulenie Ci dokucza tak mocno to jeszcze to.. biedna.. dasz radę - silna jesteś
buziaki i zdrówka dla Was obojga. daj znać po wizycie co Wam lekarka powiedziała.---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- moja wstaje ostatnio punktualnie o 7.00 jakby miała w dupce zegarek - wczoraj zasnęła ok 21,45 - i nie chwaląc Julci - pobudka na jedzonko 5,20 i spanie do 7 - plus leżała względnie spokojnie do 7,30
|
|
#2470 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko kurcze mamy łóżeczko z ikei myślałam że są ze 3 poziomy a tylko dwa i trzeba od razu najniżej, tak jakoś dziwnie taki mały a śpi tak przy samej ziemi, no i mój kręgosłup.. miałam Wam wkleić filmik może jakoś mi sie uda... Cytat:
- jadał na śniadanie płatki z odciągniętym mlekiem! ![]() ...i ten wielki 5latek co rzucał sie na cycusia - no żesz.... Cytat:
![]() nie wiem jakiego operatora masz tv ale tvn style ma opcje powtórek tv na życzenie, może masz taką opcje i możesz sobie obejrzeć? |
|||
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
witaj - gdzie byłas jak Cię nie było?
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena a na tvn player nie ma tego?
Ja melduje sie ze jeszcze zyje. Wczoraj u dentysty nie ciekawie. Do roboty kilka zębów, ale najgorsza ta 8. Ona rośnie miw szczęce i napiera na 7, która boli i mam zdecydować czy ratować 7, zleczyć ją kanałowo a 8 wydłutować i opercyjnie, z tym, ze musze miec wtedy wszytskie zęby wyleczone, czy 7 usuwać i ta 8 na jakiś czas może zostać Wczoraj zatruła mi 7, ale dziś i tak boli, nie wiem czy przez ten napór, czy przez to ze wiercona i naruszona. Masakra. Wczoraj o 20.30 juz wszyscy spaliśmy
|
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
Niema mozliwosc nadrobienia Was
![]() W K napisalam co i jak u mnie...... ![]() Scio do Ciebie tez pytanko w K ![]() Beatko......w nieprzyjemnym miejscu zwanym "dół" psychiczny ![]() Igus rosnie jak na drożdżach wczoraj zaczał 5 mc
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-01 o 09:29 |
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać co powie lekarz pamietamy i nawet pytalyśmy o Ciebie ostatnio bry moje dziecko rano mnie do zawalu doprowadziło przespał pieknie noc od 19 do 5:30 (nie chwalę) zjadł mleczko i jak nie puścił fontanny tak chlusnał ,że od razu go wziełam pionowo bo bałam się,że sie zachłyśnie .juz tak długo nie było problemów, ulewa mniej a tu takie coś , pieluszka na którą poleciało mleczko do wykręcania była... dziś w DDTVN lekarz powiedział ,że dzieci do roku czasu moga wychodzić na spacer do temp. -5 , starsze do -10 ![]() te do roku tylko werandować przy otwartym oknie przy takich mrozach . a dla zainteresowanych sprawą porwania Madzi, wczoraj przeczytałam komentarz pewnej laski, sprawdziłam ,że to prawda i nie mam pytań, mianowicie: mama małej twierdzi,że jak się zorientowała,że ktoś ją śledzi była w kontakcie telefonicznym z bratem i mężem, napad miał miejsce o 18. A tatuś o 17:55 udostępnił jakiś filmik na swoim profilu fb ![]() trochę dziwne,że wiedząc ,że jego żonie i dziecku grozi niebezpieczeństwo , siedział spokojnie w domu na fb... Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-01 o 09:35 |
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A internet jeszcze mozna odliczac? Natka obu nie ospa Sweet sie znalazła
|
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez mam problem z ulewaniem juz bylo dobrze ulewal raz na dzien albo wogole a ostatnio tez chlusta puscil i caly pajac byl do wymiany. a co do spania to slicznie Ci śpi ![]() spacery - no ja sie wlasnie mialam pytac czy wystawiacie dzieci na balkon czy chodzicie na spacery.... Ja musze sie przynac ze wczoraj wystawilam Igiego na 30 min na balkon a bylo ok. - 15 ....moja lekarka kazala hartowac..... dla mnei to jednak chyba za zimno....wlasnie bede otwierac balkon i bedzie stal w domu ubrany bez wyprowadzania i tez ok. 30 nie dluzej.... spr. Madzi - dla mnei to wogole dziwna sprawa od poczatku.... CARMELA :
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Walę z pamięci:
Dziubek mam niedoczynność, wyniki jednoznacznie na to wskazują. A moja waga..hm- tu akurat jakiś ewenement. Marina albo boli po leczeniu, taki wrazliwy jest. Albo gościo coś spieprzył. Jak mocno boli, to raczej to drugie. Mam nadzieję że nie spieprzył roboty. Wiesz co mnie zastanowiło wczoraj? że umawiasz się z konkretną osobą- czyli tą babką -jego matką, przychodzisz i inna osoba Ci robi- nie powinni tak postępować- chyba chce synia zawodu nauczyć w ten sposób. Brumek może zrób sobie morfo tak dla spokojności? Dzisiaj już lepiej, bólu brak mam nadzieję? Natka kurcze ospa? Iwonap oglądnęłam Twoje foty na FB- piękne Telik ależ baba dała plamę. Chyba bym wyszła z siebie i szybko nie wróciła AgaG rzeczywiscie, chyba nie dane Wam szczepienie. Czwarte podejście, czy trzecie to było?Scio przypominasz mi że mam się wybrać do dentysty...ciekawe ile przez rok mi się popsuło. Buuu ![]() Pieleszka powodzenia w pracy. Ale Ty pozytywnie natawiona to będzie dobrze. ![]() Nerola powodzenia jutro, będę trzymać kciuki. ![]() Brunetka jak tam, wyspałaś się? jak Ala spała?babcia wymęczona? Nataszka padłam po historii z księdzem. ![]() U nas jeszcze długa droga do obniżania łóżeczka. Lilka you pędzi jak szalona z rozwojem. Sara jakby stała w miejscu.. Zła matka ze mnie. Dzisiaj się zorientowałam, że dawałam dziecku kaszkę bobovity która była otwarta już miesiąc ( a może być tylko 3 tygodnie) już nawet zapach straciłaChodzę ostatnimi czasy spać o 20. Ale dzięki temu jestem wyspana jako tako.Głupie pytanie: dzisiaj na obiad piersi ( jeszcze nie brumkowe- ale mam w planach)- na kotlety kroicie piersi wzdłuż? ( wiecie, bo one są grube..) czy tak rozbijacie? bo jak rozkroję to trochę opadu zostanie, bo one takie głądkie idealnie nie są, maja wióry po boku..- nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Idę coś robić sprintem póki kwękała śpi. Dziubek no moja pediatra o spacerach też mówia że do -5, starsze do -10. ( starsze czyli takie jak nasze i większe) Wczoraj sarę wystawiłam na 10 min na balkon w foteliku, słoneczko śiweciło i nie wiało. Było -13.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-02-01 o 09:42 |
|
|
|
#2478 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam
u na nocka bez zmian, dziecko właściwie przeprowadziło się do naszego łóżka ale nie mam siły już z tym walczyć ![]() Cytat:
No to ostra jazda!!!! ...musiała być... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i też uwielbiam całą tą serię ![]() O kurcze niedobrze Przeczytałam pobieżnie i muszę uciekać... Moja córka ostatnio dochodzi do wniosku, że na mamusinych rękach najlepiej będę pewnie siedzieć w krzakach i czytać chociaż, bo nie wiem czy da mi popisać ![]() |
||||
|
|
|
#2479 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O raju... Czekam na wyniki wizyty.Cytat:
Cytat:
Ale nie liczyłabym na to, że na MM dziecko będzie miało dłuższe przerwy w jedzeniu niż 3 godziny Spytaj dziewczyn tutaj ![]() Ja przez mgłę, ale jednak... ![]() Cytat:
Nieciekawie Cytat:
A z tymi mrozami, to jakieś restrykcyjne normy chyba facet ma Ale fakt, że dziś -17 i na spacer chyba nie pójdę. Gorzej tylko że zapowiadają takie mrozy przez tydzień jeszczze. I jak to tak? Tydzień z dzieckiem na spacer nie wychodzić?![]() Cytat:
A piersi ja kroję na pół i rozbijam. A te "wióry" ( ) co zostają, można na drugi dzień do jakiejś potrawki wykorzystać.Aha, dzień dobry ![]() Zgadnijcie co... Nie ma wody!!!!!!!!!! A karteczka owszem wisi, że jutro i pojutrze nie będzie. O dzisiejszym dniu ani słowa!
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-01 o 11:02 |
||||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2480 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w tej chwili też na wypoczynkowym do kwietnia, potem wychowawczy i nie widzę żadnej innej przyszłości dla siebie, tym bardziej że wszystko muszę zaczynać od początku
|
|||
|
|
|
#2481 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
brumek, LiLi, Pieleszka jestem jestem podczytywałam Was bo byłam chora, brałam antybiotyki jutro ostatni dzień, jest lepiej ale dalej katar męczy, Oliwka od soboty u rodziców(ferie ma) a Nati nie bylo dobrze, bo gorączka utrzymywała się od piątku do poniedziałku do ok 39,3, tak że po nocach nie spałam i plinowałam żeby zbijać gorączkę bo sam nurofen przy takiej temperaturze nie działał musiałam dodać czopki z paracetamolem, ale oprócz gorączki i katarku żadnych objawów, w sobotrę podałam antybiotyk( w piątek byliśmy u lekarza) ale wczoraj rano jak zobaczyłam wysypkę na brzuszku, odetchnęłam z ulgą, bo temperatura z trzydniówki ale antybiotyk i tak muszę jeszcze dzisiaj podać, i tak u nas się działo, gratulacje i okaski dla miesięczniaków, i trzymam kciuki za potrzebujących, Nerola jutro wielki dzień, trzymam ![]() i witam nową koleżankę MoniaZ a co do grenoli, to narazie nie tykam, przejadłam się nią ![]() cos jeszcze miałam napisać, ....nie pamiętam
Edytowane przez agadus Czas edycji: 2012-02-01 o 10:07 |
|
|
|
#2482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Napisz coś więcej. My też chętnie poczytamy
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
kogo ja widzę o tej porze???
brumek???? o świcie???
|
|
|
|
#2484 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
ja odcięta od neta. Marinko czy to dzisiaj Igi ma badanie? Jeśli tak to trzymam kciuki
|
|
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
iwonap a ja nie widziałam tego zdjęcia na fb
![]() ale napewno super wyszło, ja robiłam pierś z szynką i serem, bo pieczarek nie miałam ![]() a i wiem co jeszcze chciałam napisać życzę duuużo zdrówka dla chorowitków |
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie przypadkiem zaczął 6 miesiąc? bo 5 chyba właśnie skończył
|
|
|
#2487 |
|
Zadomowienie
|
Brumku na razie nie mysl co to bedzie, bedzie dobrze
![]() A jeszcze wczoraj mialam ci napisac, zebys podala Tmkowi paracetamol. Moja lekarka powiedziala, ze lepszy p. bolowy niz dziecko, ktore sie meczy. Sweet witaj w domu i gratulacje dla Igorka.Natko mam nadzieje, ze to nie ospa. Pisze do was wiece skad Nadal jak piate kolo u wozu. Ale jestem na azie happy, ze Szymek chyba w dobrych rekach. Niania uzy go zasypiania w lozeczku a nie na raczkach. Ja nie mialam cierpliwosci. W ogole przychodze a moj syn czysciutki, nakarmiony. Wczoraj zjadl tak ladnie obiad, caly sloik 190. Ja wiem, ze dla was to malo ale dla mojego chuchra to duzo. A w pon. bedzie moj maz ale sie ciesze.Agadus tesknilam za toba :P
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-02-01 o 10:00 |
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patik ja kroję piersi na pół ale tak ,że robię z niej dwie warstwy i już wtedy ich nie rozbijam. Zrozumiałaś o co mi chodzi?? |
|
|
|
|
#2489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to tym co pisałaś o Madzi to samo zauwazyłam wczoraj - bo prześledziłam prfil ojca Madzi na fb i dokładnie o 17.55 dodał filmik - też mi się rzuciło to w oczy.. dla mnie ta cała sprawa robi się naprawdę coraz dziwniejsza... juz sama nie wiem co myśleć - jakby nie było żal mi dziecka.. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
zmienił się tylko jedna zasada - zrezygnowano z ograniczenia polegającego na wymogu korzystania z Internetu w miejscu zamieszkania. i odliczenie nie może przekraczać bodajże chyba 760zł czyli nie może być wyższe niż coś około 63zł miesięcznie
|
|
|
#2490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to super,że Szymus ok, a w pracy, hmmmm, szkoda gadać, olej kur....y, a co do M. to cos mi się zdaje ,że w poniedziałek będzie się działo, oj będzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

dla potrzebujących.

za pierwsze słowa Hani.
Bo nie zdążyłam zrobić zanim został zjedzony 

zębole
Czwarte podejście, czy trzecie to było?
już nawet zapach straciła
będę pewnie siedzieć w krzakach i czytać chociaż, bo nie wiem czy da mi popisać