Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 18:22   #991
Milka1224
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

U do zerknięcia

wczorajsze
I miseczka jeszcze ciepłych domowych płatków http://mojewypieki.blox.pl/2011/11/G...i-grahama.html pycha z jogurtem naturalnym, jabłkiem, rodzynkami i orzechami pecan

II pełnoziarniste fusilli po prowansalsku - z sandaczem, oliwkami, kaparami, suszonymi pomidorami, dużą ilością ziół, octem balsamicznym i parmezanem

III kawałek tortu szwarcwaldzkiego i 3 drinki z litchi

IV 2 kromki grahama z ricottą, szczypiorkiem, wędzonym łososiem, rukolą i ogórkiem konserwowym

Dzisiaj:

I kromka cięzkeigo razowca z folii na ciepło, 3 plastry wędliny drobiowej, kawałek wegetariańskiej pieczeni z soczewicy i ziół, do tego ogórek konserwowy i pomidor

II homo naturalny i jabłko

III chińszczyzna - ryż brązowy z warzywami podany z łososiem pieczonym w sosie teryiaki, posypane sezamem

IV miseczka gorącego budyniu waniliowego bez cukru z graham nuts i granatem

IV pakiecik z resztek - fasolka szparagowa, brukselka i ricotta zapieczone w papierze ryżowym
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 18:44   #992
Natexxa
Raczkowanie

wczoraj:
7.00: bułka pełnoziarnista-połowa z cienką warstwą twarogu półtłustego, połowa z dżemem porzeczkowym niskosłodzonym, kawa inka (woda+trochę mleka 3,2%)
9.40: kromka ciemnego chleba, plasterek polędwicy drobiowej, ogórek
11.40: jogurt naturalny 175g
15.40: zupa jarzynowa(sporo warzyw, kilka ziemniaczków krojonych w kostkę), kromka ciemnego chleba
18.30: dwie kromki ciemnego słonecznikowego;jedna z sałatą, plasterkiem polędwicy drobiowej i ogórkiem(+cienko margaryny), druga z twarogiem półtłustym i pomidorem

dziś:
7.00: bułka pełnoziarnista: połowa z sałatą i pomidorem(cienko margaryny), połowa z twarogiem półtłustym i pomidorem
9.40: kromka ciemnego z plasterkiem polędwicy, sałatą i ogórkiem
10.40: jogurt jogobella pieczone jabłko
14.00: około pół/mniejsze pół woreczka kaszy gryczanej prażonej, trzy malutkie klopsy drobiowe(+trochę sosu, ale naprawdę niedużo), ogórek kiszony
18.30: dwie kromki ciemnego z tuńczykiem z wody(małe opakowanie, 56g po odlaniu wody)

utrzymanie, a przynajmniej w teorii -> zmagam się z ed, jestem w początkowej fazie leczenia. będę wdzięczna za ocenę jadłospisów.

* bloguję *
*fotografuję*

zaczynam przygodę z francuskim
usiłuję znaleźć czas na rosyjski
szlifuję,wielbię angielski 

2013-10 books

Edytowane przez Natexxa
Czas edycji: 2012-01-31 o 18:46
Natexxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:01   #993
NiomNiom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natexxa Pokaż wiadomość
wczoraj:
7.00: bułka pełnoziarnista-połowa z cienką warstwą twarogu półtłustego, połowa z dżemem porzeczkowym niskosłodzonym, kawa inka (woda+trochę mleka 3,2%) Bardzo ładnie, jeśli bułka ma rozmiar... powiedzmy, taki L : )
9.40: kromka ciemnego chleba, plasterek polędwicy drobiowej, ogórek Dwa plasterki i będzie ładnie.
11.40: jogurt naturalny 175g + owoc? : )
15.40: zupa jarzynowa(sporo warzyw, kilka ziemniaczków krojonych w kostkę), kromka ciemnego chleba Dodać drugie danie (mięso, węglowodany złożone + trochę warzyw, bo większość jest w zupie) zamiast kromki.
18.30: dwie kromki ciemnego słonecznikowego;jedna z sałatą, plasterkiem polędwicy drobiowej i ogórkiem(+cienko margaryny), druga z twarogiem półtłustym i pomidorem Trzyyyy.

dziś:
7.00: bułka pełnoziarnista: połowa z sałatą i pomidorem(cienko margaryny), połowa z twarogiem półtłustym i pomidorem Up.
9.40: kromka ciemnego z plasterkiem polędwicy, sałatą i ogórkiem Up.
10.40: jogurt jogobella pieczone jabłko Znów przydałby się owoc.
14.00: około pół/mniejsze pół woreczka kaszy gryczanej prażonej, trzy malutkie klopsy drobiowe(+trochę sosu, ale naprawdę niedużo), ogórek kiszony \m/ Tu idealnie.
18.30: dwie kromki ciemnego z tuńczykiem z wody(małe opakowanie, 56g po odlaniu wody) T-r-z-y : )

utrzymanie, a przynajmniej w teorii -> zmagam się z ed, jestem w początkowej fazie leczenia. będę wdzięczna za ocenę jadłospisów.
Wiem, masz już pewnie mnie dość : ) Ale powiem Ci, że na razie wygląda nieźle. Dostarczasz chyba wszystkiego odpowiednio - trochę mało zdrowych tłuszczów, ale to jest nie taki duży minus, jak na daną sytuację. Super, że dodałaś jogurty Tak trzymaj!
NiomNiom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:04   #994
Mischka90
Przyczajenie

1) płatki pszenne (a'la musli) z połową świeżej gruszki i prawie całym jabłkiem i orzechami włoskimi, zielona herbata
2) z 2-3 czekoladki Alpejskie Mleczko
3) 2 racuchy z jabłkiem
4) kasza jęczmienna z kurczakiem i warzywami, sok winogronowy
5) czerwona herbata roiboos.
6) kawa z mlekiem i syropem orzechowo-toffee (monin)
Mischka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:06   #995
nikol12
Rozeznanie

Moje U/P ( nie obrażę się o parę kg ) :
I : owsianka z 80g! pł.owsianych na mleku 2% z rodzynkami i cynamonem
II ( rozłożone w czasie): spore jabłko, kanapka z 2 kromek razowca i serka kanapkowego, grzesiek duży bez czekolady
III : talerz gęęęęęęstej zupy pomidorowej z ryżem, pół talerzyka surówki z marchwi i selera , mały kawałek pieczonego kurczaka
Moocne cappucino ( sypneło mi się ,,trochę " za dużo)
IV : jog. nat -180g wymieszany z gorzkim kakao i jabłko
V : omlet z 2 jajek z 3 pl. różnych wędlin , garścią żółtego sera posmarowany ketchupem, jabłko + kawa z mleczkiem
Potem :40g maślanych herbatników, 2 cukierki toffi

tragedii chyba nie ma , co ?
proszę o ocenkę

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-01-31 o 19:09
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:13   #996
mil33nka
Rozeznanie

moje jutrzejsze R(dzień pierwszy)
śn. dwie krompki razowca; jedna z polędwicą sopocką i ogórkiem kiszonym, druga z odrobiną twarożka i rzodkiewką.
II śn. garśc orzechów laskowych + jogurt naturalny.
obiad: pierść z kurczaka gotowana, trzy ziemniaczki z koperkiem , surówka z marchwi jabłka i kiszonej kapusty.
podwieczorek: trzy ogórki kiszone, kromka razowca z serkiem naturalnym .
kolacja: filet gotowany ryby w przyprawie z sosem pomidorowym

proszę o ocenę, gdyż będzie to mój pierwszy jadłospis, w razie czego jutro bede mogła cos zmienić
Stary 2012-01-31, 19:23   #997
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
I : owsianka z 80g! pł.owsianych na mleku 2% z rodzynkami i cynamonem
II ( rozłożone w czasie): spore jabłko, kanapka z 2 kromek razowca i serka kanapkowego, grzesiek duży bez czekolady
III : talerz gęęęęęęstej zupy pomidorowej z ryżem, pół talerzyka surówki z marchwi i selera , mały kawałek pieczonego kurczaka
Moocne cappucino ( sypneło mi się ,,trochę " za dużo)
V : omlet z 2 jajek z 3 pl. różnych wędlin , garścią żółtego sera posmarowany ketchupem, jabłko + kawa z mleczkiem
Potem :40g maślanych herbatników, 2 cukierki toffi

proszę o ocenkę
czyli znów obcięłaś i waga spadła? ale ten jadłospis dość ładny
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:29   #998
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
czyli znów obcięłaś i waga spadła? ale ten jadłospis dość ładny
raczej nie, chociaż się nie ważę, ale denerwuje mnie mój wklęsły , zapadnięty brzuch
Stary 2012-01-31, 19:32   #999
olik187
Rozeznanie

Cytat:
raczej nie, chociaż się nie ważę, ale denerwuje mnie mój wklęsły , zapadnięty brzuch
Spokojnie organizm musi od nowa odbudować wszystkie mięsnie
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:35   #1000
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
Spokojnie organizm musi od nowa odbudować wszystkie mięsnie
czyli nie muszę tyć ?
wystarczy się zdrowo odżywiać?
Stary 2012-01-31, 20:03   #1001
GreenBalance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U do zerknięcia
wczorajsze
I miseczka jeszcze ciepłych domowych płatków http://mojewypieki.blox.pl/2011/11/G...i-grahama.html pycha z jogurtem naturalnym, jabłkiem, rodzynkami i orzechami pecan
II pełnoziarniste fusilli po prowansalsku - z sandaczem, oliwkami, kaparami, suszonymi pomidorami, dużą ilością ziół, octem balsamicznym i parmezanem
IV 2 kromki grahama z ricottą, szczypiorkiem, wędzonym łososiem, rukolą i ogórkiem konserwowym

Dzisiaj:
I kromka cięzkeigo razowca z folii na ciepło, 3 plastry wędliny drobiowej, kawałek wegetariańskiej pieczeni z soczewicy i ziół, do tego ogórek konserwowy i pomidor
III chińszczyzna - ryż brązowy z warzywami podany z łososiem pieczonym w sosie teryiaki, posypane sezamem
IV pakiecik z resztek - fasolka szparagowa, brukselka i ricotta zapieczone w papierze ryżowym
Ładnie & smacznie Dobry ten papier ryżowy? Kiedy masz czas robić te wszystkie pyszności?
Stary 2012-01-31, 20:42   #1002
Becia012
Raczkowanie

Dodam moje dzisiejsze Utrzymanie:
Śniadanie: Jajecznica na maśle z trzech jaj z szynką i rzeżuchą; grillowane pieczarki i kawałki papryki; pełnoziarnista bułka z pestkami dyni; kawa z mlekiem.
Obiad: Gotowane żeberka; ziemniaki; kapusta zasmażana; buteleczka soku jednodniowego marchewkowego.
Podwieczorek: Kawałek ciasta pełnoziarnistego bananowego; miseczka mrożonych borówek; kawa z mlekiem.
Kolacja: Śledź w galarecie; duża kromka żytniego chleba z masłem i rzeżuchą; miseczka pieczonej brukselki; parę orzechów włoskich.

Edytowane przez Becia012
Czas edycji: 2012-01-31 o 20:45
Becia012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 20:52   #1003
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Becia012 Pokaż wiadomość
Dodam moje dzisiejsze Utrzymanie:
Śniadanie: Jajecznica na maśle z trzech jaj z szynką i rzeżuchą; grillowane pieczarki i kawałki papryki; pełnoziarnista bułka z pestkami dyni; kawa z mlekiem.
Obiad: Gotowane żeberka; ziemniaki; kapusta zasmażana; buteleczka soku jednodniowego marchewkowego.
Podwieczorek: Kawałek ciasta pełnoziarnistego bananowego; miseczka mrożonych borówek; kawa z mlekiem.
Kolacja: Śledź w galarecie; duża kromka żytniego chleba z masłem i rzeżuchą; miseczka pieczonej brukselki; parę orzechów włoskich.
bardzo super! można prosic o przepis na ciasto?

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 21:08   #1004
Becia012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
bardzo super! można prosic o przepis na ciasto?
Janse! Przepis z tego
bloga. Zamiast śliwek- banany.
Becia012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 22:58   #1005
MalaArielka
Wtajemniczenie

Dzisiejsze U/P:

I: bułka z białym serem i ogórkiem korniszonem, sałatka jarzynowa, łyżka oleju lnianego, słodzona herbata,

II: pieczeń wieprzowa z sosem, kopytka, kapusta( jak do bigosu),

III: 2 kromki z masłem i baleronem, francuska bułka z czekoladą, pół litra soku przecierowego z warzyw,

wafel w czekoladzie Roger( z Lidla),

IV: jajecznica z 1 jajka, nieduża kromka jasnego chleba z masłem, jabłko, słodzona herbata.

plus słodkie tabletki na gardło
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 08:29   #1006
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Moje wczorajsze... hmm U (powinno być P ale...)

Śn. kromka razowego z masłem, 2plastry szynki, chrzan, długa kromka 100 żytniego z masłem, serem żółtym, musztardą francuską, pomidor cały, ze 3 duże kiszone ogórki
kawa
II śn. mieszanka studencka własnej roboty: żurawina, dynia, słonecznik, rodzynki różne, włoskie, nerkowce, ziemne, laskowe, pistacje- ok. 2 garści, jabłko
O. zabielana zupa szczawiowa z dużą ilością pora, marchwi, pietruszki, mięsem wieprzowym z makaronem + 2 jajka na twardo, na zagrychę 2 kiszone znów
kawa
2 h póżniej spory talerz "chłopskiego garnka": kiełbasa, szynka, ziemniaki, kapusta, papryka, zioła, koncentrat
Podw. domowa raczej niewielka jagodzianka z rodzynkami, grzany reeds żurawinowy z sokiem malinowym
K. serek homogenizowany suszona śliwka z garścią pistacji i orzechów włoskich, spora kromka chałki z kruszonką i masłem
W ciągu dnia sporo wody, herbaty, trochę soku pomarańczowego.

Proszę o ocenę. Zaznaczam, że dla mnie to i tak duzo jedzenia....
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:24   #1007
Zelka_07
Raczkowanie

RRRRRRR

woda z cytryną na czczo
ś: 3łowsianych, 2ł. siemienia zalane wrzatkiem, poł dużego jabłka, 100g wiejskiego, 1ł fitelli bananowej, cynamon maźniete z wierzchu odrobiną deserku budyniowego bo strasznie mdłe było przez ten glut z siemienia sypniete płatkami migdałowymi
2ś: 2 wafle ryżowe (po razowcu mam straszne wzdecia, musze robic od niego przerwy) z masłem: 1: z 2 plastrami sopockiej , 2: z paroma plastrami żywieckiej z indyka, szklanka buraczków z domieszka chrzanu
o: 2 sadzone na chudej wedlince, dużo czerwonej kapuchy
p: 100g wiejskiego z glutem z siemienia (2łychy siemienia zalane wrzatkiem) tylko nie wiem jak to doprawić na łyżke dżemu chyba za późno?
k: 100g makreli wedzonej i kapucha czerwona

tego siemienia to tyle bo mam coś ostatnio z brzucholem a wydaje mi sie że mi pomaga

ślicznie prosze o ocene
Stary 2012-02-01, 10:25   #1008
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
czyli nie muszę tyć ?
wystarczy się zdrowo odżywiać?
Jeśli masz zapadnięty brzuch to z niedożywienia i zbyt małą wagą. Musisz troszkę przytyć by to "wypełnić"

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
I : owsianka z 80g! pł.owsianych na mleku 2% z rodzynkami i cynamonem dorzuciłabym orzechy
II ( rozłożone w czasie): spore jabłko, kanapka z 2 kromek razowca i serka kanapkowego, grzesiek duży bez czekolady może jeszcze jakiś sok a do kanapek warzywo ?
Moocne cappucino ( sypneło mi się ,,trochę " za dużo) brakuje mi węglowodanów w postaci ryżu ziemniaków z masłem lub jakimś sosem
V : omlet z 2 jajek z 3 pl. różnych wędlin , garścią żółtego sera posmarowany ketchupem, jabłko + kawa z mleczkiem fajnie
Potem :40g maślanych herbatników, 2 cukierki toffi smacznie (t

proszę o ocenkę
Moim zdaniem to ładne U tylko mało owoców i warzyw

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U do zerknięcia

wczorajsze

Dzisiaj:

Ślicznie

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-02-01 o 10:23
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 10:35   #1009
monita01
Zakorzenienie

Moje wczorajasze R:

1. Poltroej kromki ciezkiego chleba razowego (normalnie jem dwie, ale ten jest bardzo ciezki, lepki i zapychajacy) z cienkim maslem, szynka drobiowa, troszke musztardy i duzo rzodkiewek, do tego zielona herbata.

kawa z mlekiem, jogurt do picia (naturalny, z ziarnami zboz... troche jest za slodki, ale kupilam 4opak i musze wypic)

2. lunch w pracy: duza miska salatki greckiej (ok. 100 gram chyba sera feta, ogorek, pomidor, papryka, czarne oliwki, cebulka, oliwa z oliwek, ocet winny i oregano), zielona herbata z mango, woda

Podwieczorek: duza porcja swiezego ananasa i ziarenek granatu, mieta

4. kolacja: 2 griloowane filety z piersi z indyka, do tego fura warzyw(kalafior, cukinia, cebulka) podsmazonych na patelni i zalanych pomidorami pelatti. Woda , a potem kubeczek mleka 2%.

Dzis:

1. owsianka (5 lyzek platkow, pol miseczki mleka, 2 lyzki suszonych owocow w kawaleczkach)

jogurt naturalny, kawa z mlekiem

2. lunch w pracy: salatka: jak wczoraj grecka, ale jeszcze z dodatkiem kus - kusu.

3. podwieczorek: serek wiejski z rzodkiewka i szczypiorkiem.

4. kolacja: grillowane dzwonko miecznika, surowka z salaty, cebulki, tartej marchwii, z odatkiem orzechow wloskich, do tego winegret z octem balsamicznym.
Stary 2012-02-01, 11:22   #1010
mpati86
Zadomowienie

Proszę o ocenę U:

Ś: bułka razowa duża z ziarnami: pół z masłem orzechowym, serkiem włoskim capri i dżemem owoce leśne; pół z serem żółtym gouda i kiełbaską toruńską; 1 banan; kawa z mlekiem
IIŚ: serek homo naturalny gęsty z łyżką wiórków kokosowych, suszonej żurawiny, w to jedno jabłko i mandarynka; kawa z mlekiem
O: zupa pomidorowa z ryżem brązowy i mięskiem( kubek ); 2 naleśniki smażone na oliwce z twarogiem, dżemem i serkiem waniliowym danio
K: kawałek chleba duży razowego z serem, szynką i mozzarellą; 1 pomidor; 1 twarożek ze szczypiorkiem piątnicy

i jak? dużo, mało, w sam raz?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 14:32   #1011
justyna_dietico
Raczkowanie

GG do justyna_dietico

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Proszę o ocenę U:

Ś: bułka razowa duża z ziarnami: pół z masłem orzechowym, serkiem włoskim capri i dżemem owoce leśne; pół z serem żółtym gouda i kiełbaską toruńską; 1 banan; kawa z mlekiem
IIŚ: serek homo naturalny gęsty z łyżką wiórków kokosowych, suszonej żurawiny, w to jedno jabłko i mandarynka; kawa z mlekiem
O: zupa pomidorowa z ryżem brązowy i mięskiem( kubek ); 2 naleśniki smażone na oliwce z twarogiem, dżemem i serkiem waniliowym danio
K: kawałek chleba duży razowego z serem, szynką i mozzarellą; 1 pomidor; 1 twarożek ze szczypiorkiem piątnicy

i jak? dużo, mało, w sam raz?

To zależy czy się odchudzasz czy nie.. Na oko zjadłaś 2300 kcal. Ogólnie jadłospis ok, urozmaicony na pewno z dużą wartością odżywczą no ale.. jeśli się odchudzasz to niestety za dużo

14.07.2012
----------------------

20.01.2012 - pożegnanie z prostownicą
justyna_dietico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:09   #1012
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

U
1. 2 tosty z maslem orzechowo-kokosowym i konfitura wisniowa, kakao
2. serek wiejski z rzodkiewkami i papryka, banan
kawa z mlekiem
3. ziemniaki pieczone w ziołach, udko z kurczaka, surowka z marchewki
4. kawa mrozona, ciasto marchewkowe
5. mix warzyw na patelnie z piersia z kurczaka i ketchupem
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:18   #1013
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
To ciekawe... Bo ja nawet jak schudnę( czego nie lubię) to nie mam zapadniętego brzucha Tylko zawsze coś na nim jest:P
Powodzenia w odbudowywaniu tkanki tłuszczowej i mięśni...
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:06   #1014
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze... hmm U (powinno być P ale...) To ocenię jako U.

Śn. kromka razowego z masłem, 2plastry szynki, chrzan, długa kromka 100 żytniego z masłem, serem żółtym, musztardą francuską, pomidor cały, ze 3 duże kiszone ogórki
kawa Ładnie
II śn. mieszanka studencka własnej roboty: żurawina, dynia, słonecznik, rodzynki różne, włoskie, nerkowce, ziemne, laskowe, pistacje- ok. 2 garści, jabłko Dla mnie to raczej przekąska. Gdyby znalazł sie tu jakiś serek, to inaczej by to wyglądało
O. zabielana zupa szczawiowa z dużą ilością pora, marchwi, pietruszki, mięsem wieprzowym z makaronem + 2 jajka na twardo, na zagrychę 2 kiszone znów
kawa Jako posiłek przed obiadem, to ok.
2 h póżniej spory talerz "chłopskiego garnka": kiełbasa, szynka, ziemniaki, kapusta, papryka, zioła, koncentrat Rozgrzewająco
Podw. domowa raczej niewielka jagodzianka z rodzynkami, grzany reeds żurawinowy z sokiem malinowym Smacznie
K. serek homogenizowany suszona śliwka z garścią pistacji i orzechów włoskich, spora kromka chałki z kruszonką i masłem
W ciągu dnia sporo wody, herbaty, trochę soku pomarańczowego. Ok

Proszę o ocenę. Zaznaczam, że dla mnie to i tak duzo jedzenia....
Jak na U to wydaje mi się okej, na P, sama wiesz, że za mało.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:27   #1015
nikol12
Rozeznanie

Moje U ( chyba trochę za dużo)
1.panceksy ( chyba z 9 wyszło ) z pół kostki twarogu wymieszanego z trochę jog.nat i cynamonem, jabłko, cappucino
2.( szkoła - poza domem od 7.30 do 15.50) : -milkyway, jabłko
- bułka miodowa, lizak pin pug
- 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i polędwicą
Obiad: talerz krupniku, marchewka, jabłko
4. jabłko, marchewka , 2 herbatniki maślane( haha znowu - no ale tak wyszło )
5. miseczka zupy z obiadu i 2 kromki razowca z jakąś szynką

wielka masakra?
ps: nie pytajcie dlaczego nie jestem na P , po prostu nie chcę tyć i nie wyglądam na wygłodzoną - jestem po prostu szczupla i tyle...
Stary 2012-02-01, 18:48   #1016
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Moje U ( chyba trochę za dużo) <tak, za☠☠☠is....BARDZO duzo.
1.panceksy ( chyba z 9 wyszło ) z pół kostki twarogu wymieszanego z trochę jog.nat i cynamonem, jabłko, cappucino
2.( szkoła - poza domem od 7.30 do 15.50) : -milkyway, jabłko
- bułka miodowa, lizak pin pug
- 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i polędwicą
Obiad: talerz krupniku, marchewka, jabłko
4. jabłko, marchewka , 2 herbatniki maślane( haha znowu - no ale tak wyszło )
5. miseczka zupy z obiadu i 2 kromki razowca z jakąś szynką

wielka masakra?
ps: nie pytajcie dlaczego nie jestem na P , po prostu nie chcę tyć i nie wyglądam na wygłodzoną - jestem po prostu szczupla i tyle...
nic tu nie ma w tym jadlospisie, nic konkretnego.

Przepraszam, bo nie chce byc niemila, ale osoby ktore maja lub mialy problemy z odzywianiem, chyba maja swoj wlasny osobny dział na forum, czy nie mozecie sie tam dzielic swoimi pseudojadlospisami? Dla mnie to jest męczące, bo ten wątek zamiast być fajną inspiracją, motywacją, jest przebijaniem się przez miliony jadlospisów typu "jabluszko, ciasteczko, o jezu jak duzo zjadlam". Chcialabym zeby tu byly normalne jadlospisy, fajne pomysly na zdrowe sniadania i obiady, jakies uwagi typu "brakuje tluszczy zwierzecych" a nie "brakuje wszystkiego".
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 19:36   #1017
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
nic tu nie ma w tym jadlospisie, nic konkretnego.

Przepraszam, bo nie chce byc niemila, ale osoby ktore maja lub mialy problemy z odzywianiem, chyba maja swoj wlasny osobny dział na forum, czy nie mozecie sie tam dzielic swoimi pseudojadlospisami? Dla mnie to jest męczące, bo ten wątek zamiast być fajną inspiracją, motywacją, jest przebijaniem się przez miliony jadlospisów typu "jabluszko, ciasteczko, o jezu jak duzo zjadlam". Chcialabym zeby tu byly normalne jadlospisy, fajne pomysly na zdrowe sniadania i obiady, jakies uwagi typu "brakuje tluszczy zwierzecych" a nie "brakuje wszystkiego".
wreszcie ktoś mądry ^^

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 20:03   #1018
zabqa92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zabqa92 Pokaż wiadomość
moje coś
I. paluch wieloziarnisty z pomidorem, ramą, kotletem mielonym, rzodkiewkami, kawa z mlekiem ( dziwnie, ale poza kotletem nic innego nie miałam
II. puszka tuńczyka wsw, wymieszanego z kukurydza, ketchupem i serkim wiejskim. 2 paski gorzkej czeko
III.Garść orzechów włoskich, jabłko
IV. grahamka z szynką, jakims warzywem, serek wiejski i moze znowu kawa,bo muszę się uczyc
+45 fitnessu na stepie i 20 min bieżni

?
up
zabqa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 20:32   #1019
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
wreszcie ktoś mądry ^^
dokładnie! jak najbardziej popieram.
nikol12, też nie chcę być niemiła, ale o co chodzi z tymi twoimi u/p? najpierw piszesz, że masz napady bulimiczne, potem narzekasz na zapadnięty brzuch i brak mięśni, a dzień później że jestes po prostu szczupła i nie chcesz tyć? do tego każdy jadłospis podsumowany jest zdaniem "ojejku jak dużo" gdy codziennie jesz praktycznie to samo, talerz zupy, kilka jabłek, jogurt nat. po co wstawiać, jak nie wiesz sama do czego dążysz? chodzi o menu czy jakieś refleksje nadające się na kz?
przepraszam, jeśli zbyt ostro, ale ten wątek jest naprawdę fajny, ale ed z niego wyzierające skutecznie zagłusza pierwotną ideę założyciela, tak mi się wydaje.
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 20:34   #1020
Ervisha
Zakorzenienie

Moje bezmięsne U
I duża bułka z ziarnami słonecznika
1/2 z twarożkiem, ogórkiem i przyprawami
1/2 z serem feta ogórkiem i przyprawami
kubek herbaty z cytryną
II jogurt śliwkowy z ziarnami zbóż, kawałek chałki, 2 paski czekolady wiśniowej AlpenGold
III sałatka makaronowa (około 80 gram makaronu pełnoziarnistego, filet z mintaja,1/3 puszki fasolki czerwonej, 1/3 puszka fasolki białej, 1/3 puszka groszku,1/3 puszki kukurydzy, papryka konserwowa, sos sałatkowy cezar)
IV duzy jogurt śliwkowy z ziarnami zbóż z musli śniadaniowym, jabłko
V buła z ziarnami słonecznika na pół
1/2 z fetą i pomidorem
1/2 miodem
kubek mleka sojowego

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości