|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Jeju w jakim tempie piszecie, nie nadążam odczytywać wszystkiego
Ja ogarnęłam mieszkanko, bo ku mojemu zdziwieniu wyjątkowo późno nawiedza mnie ksiądz po kolędzie A lepiej żebym go przyjęła, bo potem problemy z chrztem by były A jak zobaczy brzuszek to pewnie dłuższa rozmowa będzie
|
|
|
|
#4322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
mi zostało 33 dni i nie moge się doczekać
tylko boję się jak sobie z dzieckiem poradzę![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja zresztą wszystkie zwierzaki lubię, zresztą podobnie jak mój M. gdyby nie odbrobina zdrowego rozsądku pewnie skończylibyśmy jak V.Villas, tylko na 42 m2 bo Mariuszek co drugi dzień dzwoni i mówi: myszko, tu jest takie piękny kotek, piesek (do wyboru) i on jest taki kochany i super!!! ostatnio hoduje suczkę, która się do firmy przybłąkała, budę jej zbił, ocieplił i ją karmi![]() a nie, koni nie lubię (koniakonia, oczywiście nie o Ciebie chodzi z Ciebie jest babka w dechę ), bo są takie jakieś wielkie i nie za fajne...Ale się rozpisałam!!!
|
||
|
|
|
#4323 |
|
Rozeznanie
|
Jolka współczuję sytuacji z matką …
Zahariah wracaj do zdrówka Konia chory TŻ to tak jak chore dziecko niech Tobie wraca szybko do zdrowia … MoniaHan super,że to jednak nie wody . A z tym lekarzem to nieźle Ciebie udziabał jak tak z Ciebie ciekło … Aguska wszystko będzie dobrze kciukasy będą za wizytę Desia888 kciuki żeby adas wyzdrowial szybko a i Tobie dobry sen by się przydal no i szkoda ze za duuzo się nie dowiedziałaśKarolca może jednak uda się znaleźć jakiś wózek w każdym razie kciuki dla Ciebie ![]() Mała dzięki za przydatne info o mleku skopiuje sobie i pewnie śmigne to na lodówkę bo inaczej gdzieś zapodzieję ![]() U mnie dzisiaj od rana nie było prądu w całym mieście... masakra jakaś. Od 7 do 9 nie mogłam nigdzie nic kupić. Dopiero później poszłam do warzywniaka i dostałam co chciałam, jedynie pieczywa nie mam bo z jakiejś dziwnej przyczyny moja piekarenka dzisiaj nieczynna ![]() Miałam iść na szmaty,ale że nie było światła to dałam się na spokój,a jak zobaczyłam później kolejkę pod szmateksem to już w ogóle zwątpiłam. Właśnie kończę gotować rosołek i zostanie mi jeszcze tylko uda upiec przed powrotem TŻ z pracy.U nas dzisiaj rano było -19 myślałam,że padnę jak wyszłam. Nawet kot skulił się pod grzejnikiem i nie wychodzi
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maz troche mniej koniakowa to mi sie z koniakiem kojazy jakos |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowo pocieszenia
Mama już od rana wydzwaniała i pytała czy kupiłam itd... i jeszcze na mnie nakrzyczała :/ No cóż. Ja też nie mam ochoty przez cały czas siedzieć przy komputerze... Zgapiłam się, trudno. Cytat:
Nie lubię. Po prostu nie lubię kotów
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Pozdrawiam wszystkie mamusieJest tak mroźnie że nawet net mi ostatnio nie chodzi ![]() Byłam w poniedziałek u gina. Bejbik dalej jest dziewczynką, waży już 2900, obrócony główka do dołu. Moja szyjka już króciutka i miękka, wpisał mi 7pkt cokolwiek to znaczy. Mam zrobić posiew i jeśli nic się nie będzie działo w ciągu 2 tygodni to przyjść na KTG |
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i konie też się nie lubimy![]() A co do wózka, nie martw się, najwidoczniej nie był Ci pisany - ale pamiętaj: nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, więc na pewno znajdziesz jeszcze jakąs super okazję |
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś byłam na wsi u rodziny męża. U sąsiadów za płotem był dwa konie (swoją drogą, bardzo lubię konie). Ciocia mówi, że są mało przyjaźnie nastawione do ludzi, zwłaszcza tych, których nie znają. A mnie prosiły o głaskanie Pies tej ciotki również chciał aby się z nim bawić, a ciocia "ale on gryzie" ![]() A z szukaniem wózka powoli brakuje mi już chęci na przeglądanie all i innych ogłoszeń. Bo jak jest okazja to sprzedający nie zgadza się na wysyłkę. A nie oplaca mi się jechać 200 czy 400 km po wózek. A w moim mieście używany dwa lata wózek chcą sprzedać za cenę nowego
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca na pewno cos znajdziecie fajnego w dobrej cenie
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
pempek ja ostanio żeby nie robic wyprawy na Karową po receptę, bo to pół dnia zajmuje, a ja jeszcze pracuję, to zarezerwowała sobie wizyte u pierwszego z brzegu diabetologa w luxmedzie i trafiłam na bardzo fajną babeczkę
od reki wypisała mi receptę i mam przyjśc do niej po nastepną w lutym, na tej wizycie mamy sobie pogadać o tym co po ciąży sie może wydarzyc i kiedy mam do niej przyjść po porodzie zeby sprawdzic czy dalej jest problem czy sie wszystko cofneło kicia przesliczna, ja mam 2 psy, bo na koty jestem uczulona a koniki bardzo lubie , dość długo jeździłam konno nawet po kilka razy w tygodniu
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-02-01 o 12:15 |
|
|
|
#4331 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuski,
nadrobilam szybko, bo z pracy. Duzo mam roboty ostatnio i tak pewnie zostanie do konca. Ale fajnie w sumie, bo czas szybciej ucieka w tej zimowej szarudze ![]() Aguskaa, dobrze ze lezysz i sie rodzinka toba opiekuje. Buziaki. Brakuje Ciebie an watku bo zawsze bylas taka aktywna Balbinka, umpknelo mi jakos ze jestes juz w domu. Ale fajniej chyba w domu niz w 'obcym' lozku Monia, dobrze ze sie okazalo ze to nie wody. Dobrze znislas badanie. Mi sie najpierw wydawalo dziwne ze tu na wyspach nie badaja ciezarnych 'od dolu', ale w sumei teraz to sobie chwale, bo jednak zawsze to dla mnie duze skrepowanie, wiec cisze sie ze nie musze przez to tak czesto przechodzic bez wyraznej potrzeby . A odnosnie nerwowego TZa - kazdy chyba inaczej reaguje na stres. Moj poki co cwiczy wozenie mnie do szpitala. Ja wybralam najkrotsza droge przez waskie uliczki i lasek, a on zdecydowanie zaprotestowal ![]() Biedny Antek, cos mu zaszkodzilo? |
|
|
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
Karolca moze to dobry pomysl zeby zapytac w hurtowni czy na raty nie mozna nowego kupic, oszczedzisz sobie nerwów , bedziesz miec nowy na gwarancji a pozniej jak znalazl dla drugiej dzidzi.
Ja juz z tymi stanikami sama nie wiem, pewnie bede myslec jeszcze kilka dni. Dziewczyny niektore z was to juz rzut beretm do porodu, ja jak sobie pomysle ze za 4-5 tygodni moja ciaza bedzie donoszona, to nie dowierzam, ale mam dla was optymistyczna wiadomosc prognoza pogody na najblizsze miesiace http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci...gnoza-sezonowa jednym slowem cieplutko, slonecznie tak jak sobie wymarzylysmy
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-01 o 12:17 |
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem Karolca ile chcecie wydać na ten wózek ale już wcześniej pokazywałam link z wózkiem Coneco Toledo za gondole + spacerówkę widziałam na allegro za niecałe 500 zł http://allegro.pl/ladne-coneco-toled...086052044.html wydaje mi się nie dużo jak za nowy wózek
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- http://allegro.pl/wozek-coneco-toled...037780726.html a tu masz już za trochę więcej bo jest jeszcze fotelik
|
|
|
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolka, bardzo wspolczuje Ci relacji z mama, mam nadzieje ze wszystko jeszcze sie ulozy
Karolca, ja wczoraj na usg tez mialam juz lozysko II stopnia a dopiero zaczelam 30 tydzien. Troche sie ty martwie, musze spytac mojego gina na wizycie. Zariah, dbaj o siebie! Monia, super ze wszytsko w porzadku i ze to jednak nie byly wody ![]() Aguska, kochana! Trzymam kciuki abys dzisiaj uslyszala cos dobrego od lekarza, mezowi naprawde naleza sie slowa podziwu ze tak wszytsko ogarnia! Emigra, mama napewno dojedzie w calosci i mam nadzieje ze spedzicie razem wspaniale czas
|
#4335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jak jadę, to mam pogodę Cytat:
Za 1000 zł mam już Chicco Trio w pełnym zestawie, nowy.
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej,
Desia no szkoda,że się konkretów nie dowiedziałaś, ale i tak wierzymy i wiemy ,że będzie dobrze ![]() Za zdrowko Adasia też wielkie kciuki Mravka ale sobie dziś w kibelku posiedzisz luksusowo, z drzwiami, fiu fiu Aguśka już Ci pisałam,że wiesz co? że masz się postarać być na chwilę leniem , dla TŻ![]() ![]() kla ski: Nowaken oj biedny Antoś, mam nadzieję,że to tylko jednorazowa sprawa Ja z grupy zwolenników psów i uwielbiam konie ( nie że samouwielbienie . Mam zamiar wrócić do jeżdżenia jak dzieci trochę odchowam, choć tż kręci nosem.Jak kiedyś będę mieć dużo kasy .Pies mnie kiedyś dziabnął w czoło i widziałam jak koń odgryzł dziecku kawałek palca . Każde z tych zwierząt oczywiście pierwszy raz taki numer odwaliło, więc respekt zawsze trzeba zachować.Wczoraj myślałam,że mi spojenie poszło, zbierałam przed spaniem zabawki z podłogi na czworaka i jedną nogę uniosłam coś a la pies do siusiania i tak mnie zabolało,że padłam jak długa, odleżałam i minęło. TŻ dziękuje za pozdrowienia, już łazi trochę, ale ja i tak do łóżka zaganiam, co mi będzie siał po całej chacie zarazę .No i donoszę herbatki, cytrynkę itd.na telefon .Nina dostała dzisiaj pakę klocków , więc dziecka jakby nie ma , buduje i buduje, ale oczywiście biedronki od rana już przejrzałyśmy z 5 razy. |
|
|
|
#4337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Adas nie ma goraczki wiec raczej cos mu zaszkodzilo, narazie dostaje smecte wiec jest ok, zobaczymy jak bedzie dalej!
|
|
#4338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
a który to tydzień?Dziewczynka spora!
|
||
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No widzisz bo ja nie patrzę jak się składa wózek bo mam kombi i wchodzi mi bez demontażu kół tylko składam na raz do bagażnika i looz chociaż pamiętam jak pakowałam go do punto też dawałam radę
|
|
|
|
|
#4340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wspolczuje wam nocki!
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.familie.pl/wiki/index/detail/id/360 |
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja generalnie nie boję się żadnych zwierząt, ale nie znaczy to, że im ufam. Dobra dziewczyny, trzymać kciuki, będę zaraz licytowała wózek, 45 minut do końca, cena okazyjna póki co. Jakbym wygrała sama muszę zorganizować kuriera, ale to już chyba najmniejszy problem?
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
koniec 36. Oj obawiam się właśnie tego że spora. Ja miałam ledwo 2900, myślałam że tu też będzie coś koło tego
|
|
|
|
#4345 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bylo ostroa swoja droga chyba sie wprosze do Ciebie na obiad,bo jak juz wielokrotnie pisalam jestem fanka rosolu o kazdej porze dnia i 7 dni w tyg ![]() Cytat:
super,ze glowka w doleCytat:
Cytat:
...w koncu czekałam na to z niecierpliwoscią!Ja także uwielbiam konie to moje ukochane zwierzęta. Kiedys za dzieciaka jezdzilam sporo...potem wiadomo studia,praca jakos sie rozjechalo,ale takze bym chciala do tego wrocic. I oczywiscie tez sobie powiedzialam,ze kiedys bede miala swojego konia ,zobaczymy moooooze wierze,ze marzenia sie spelniaja,wiec kto wie.mam nadzieje,ze juz dzis spojenie Ci nie dokucza...,ale na przyszlosc moze nie przyjmuj pozycji "podsikujacej" bedzie bezpieczniej
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#4346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a konie też bardzo lubię, ale nie jeżdżę.uważaj konia na spojenie, zabawki niech zbiera mężuś, albo córa, a Ty się nie nadwyrężaj! ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
w sumie termin już bliziuńko! Aaale fajnie że już niedługo będziesz miała swojego szkraba przy sobie
|
|||
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w sedanie, gdzie również jest butla z gazem jest niestety ciężko (głebokość jest ograniczona.Na koniec roku czeka mnie wymiana butli lub nowa legalizacja. Myślałam, aby kupić nową i zamontować ją tam, gdzie mam koło zapasowe, ale z kolei zapasówka walałaby się po bagażniku i byłby bałagan ![]() Jakby mnie mąż posłuchał z samochodem, to nie miałabym problemu z wózkiem. (chciałam Megane w kombi, była okazja... ale znalazł mi lepszy samochód, o który mi nie powiedział...).
|
|
#4348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiec ja juz nie wiem, zobaczymy co moj lekarz na to ![]() I czy jest sens isc do niej za 4 tyg czy wystarczy usg u niego bo jakby nie bylo ona za zwykle usg 2 d wziela 250 zl ![]() Fakt ze zrobila to solidnie 30 min ale mimo wszystko! No generalnie powiedziala to co moj gin ze takie powiekszenie nie wymaga jakiejs natychmiastowej interwencji tylko obserwacji i oczywiscie usg brzuszka od razu w szpitalu po urodzeniu i wtedy decyzja co robic. Wogole mowia tez ze dobrze ze mocz wogole splywa a ewidentnie splywa wiec nie jest tragicznie.
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek wariuje od godziny
słodziak jeden... ale czasami jak zawali w dół najczęściej jak stoję to mam wrażenie, że coś mi pęknie tam ... teraz wypina się przy pępku pewnie pupą
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

Ja ogarnęłam mieszkanko, bo ku mojemu zdziwieniu wyjątkowo późno nawiedza mnie ksiądz po kolędzie

tylko boję się jak sobie z dzieckiem poradzę

nie znam ich po prostu 

kla ski:
. Każde z tych zwierząt oczywiście pierwszy raz taki numer odwaliło, więc respekt zawsze trzeba zachować.
ale mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy