|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
ja tez nie lubie przeginki w zadna strone ale wkurza mnie to, ze praktykuje sie u nas szczepionki, ktorych szkodliwosc zostala udowodniona i ktore wyeliminowano w krajach rozwinietych :/ nie mowi sie o ich negatywnych skutkach i dlatego wiekszosc uwaza, ze problem nie istnieje tak tylko chcialam sie zorientowac, czy ktoras z Mam tutaj interesowala sie tym tematem zadnej paniki siac nie zamierzam
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Monika a Ty gdzie kupiłas te krople???
|
|
|
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
Myślę że za dużo czytacie o tych szczepionkach. Miliony dzieci były zaszczepione w szpitalach i potem zgodnie z kalendarzem i milionom dzieci nic nie jest. A to, ze szczepionki powodują autyzm czy upośledzenie umysłowe można między bajki włożyć.
Popieram dph, umiar jest najważniejszy
|
|
|
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, ja koncze temat szczepionek
![]() AgaMili, widzialas nowa gossip girl??? ![]() ![]() wlasnie skonczylam ogladac i jestem mega poruszona
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam, aż skończy dwa tygodnie i wprowadzam Espumisan, Aha, i mojej też skóra ze stópek złazi :/Smaruję oliwką na razie. Cytat:
Popieram i sama też to tak widzę. Pisałam już, ja miałam cc i nie czuję sie przez to gorsza ani pozbawiona mistycznych przeżyć. I czułam ból podczas operacji i radość jak mała przyszła już na świat.
|
|
|
#2076 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tu sobie dziś czytałam: http://portalwiedzy.onet.pl/35458,,,...owe,haslo.html i tu też piszą, że w zaawansowanej ciąży wystarczy jeden objaw z podanych aby podejrzewać gestozę... zobaczymy co wymyślą w szpitalu Cytat:
Nooo więc laseczki... zwijam żagiel i lece.. jutro o 7:30 mam być na IP... wrócę już raczej rozpakowana... oby szybko, jak coś to będę pisac sms i wy też czasem możecie coś skrobnąć BUŹKA TRZYMAJCIE SIĘ!!
|
|
|
#2077 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i czwartek do szpitala---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
|
|
#2078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja mam termin dopiero na 26
|
|
#2079 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
hej nasza nocka fantastyczna - karmienie 21, spanko do 2, karmienie potem spanie do 5 i kolejne karmienie i spanie do 8
także wow ile się naspałam, może z 6h ) bo poszłam spać zaraz po 22 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wiec jak juz pisalam na odparzenie: - tormentiol plus maka badz zasypka alantan - alantan w masci plus zasypka badz maka i wietrzenie pare min przy kazdej zmianie pieluchy i zmiana pieluch, od wczoraj po huggies i dadach lecimy na pampersach premium care, zobaczymy Cytat:
sab simplex czeka sobie Cytat:
Cytat:
naprawdę powikłania po porodzie i ból jaki mi towarzyszy nadal przy siadaniu są masakryczne a jak patrzyłam na 3 laski co przwinęly się przez moja sale i wszystkie były po cc to nie ma porównania, i myslałam, boże jaka ja bylam glupia, trzeba bylo zalatwiac cc więc nie smutaj się ciesz się z roli matki i tego że mozesz bez bol na siedząco dziecko nakarmić, ja musze 5min mościć się na kółku a i tak boli i jak wstaję wstawać bokiem opierając dziecku o siedzisko kanapy bo boje się ze szwy mi puszczą Cytat:
![]() ja kupiłam od Polaka, niemieckie i sa oryginalne i szybka dostawa Cytat:
my 14tego a na szczepienia po 20tym ![]() Cytat:
|
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję Mamusią
śliczne dzieciaczkikochane mam pytanie- jaki krem na mróz kupiłyście dla swoich Dzieciątek? |
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Hejka Mamusie. Dziś moja księżniczka skończyła 1 tydzień
![]() Mam pytanko do Was. Czy jak się karmi piersią można pić mleko krowie?? |
|
|
|
#2082 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no sexy jest, naprawdę nie wygląda źle. ale skoro uciskać nie powinien a uciska ![]() Cytat:
ja mam prawie torbę gotową i niestety tyle miejsce te rzeczy zajmują![]() Cytat:
że co?? muszę gina w takim razie w sobotę na wizycie przypilić i dokładnie o to ciśnienie wypytać![]() 3mam kciukasy za szpital idę w końcu zaraz do kosmetyczki ogarnąć moje brwi
|
|
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem....
I się nie rozpakowałam. Lekarz stwierdził rozwarcie na palec i miękka szyjkę. KTG wykazało że z dzieciaczkiem ok, ale skurczy brak. Zdenerwowałam się wczoraj. Uparciuch nie chce wyjść. Biorę się za obiad, bo nie ma co siedzieć i biadolić. |
|
|
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
U nas bez zmian, siedzenie w domciu i zamulanie. Ale póki co to się lenie, póki mogę. Nie długo się skończy laba. Wczoraj połaziłam torche po sklepach i dziś mnie nóżki bolą. Ale w Zarze kupiłam pitusiowi 3 bluzeczki i wydałam całe 50zł. U mnie poród za 3-4 tyg a ja w czarnej du.pie jestem. Torba nie spakowana, nawet łóżeczko nie złożone. Jakoś nie mam weny na nic. Żebym się tylko nie obudziła kiedyś z ręką w nocniku. ![]() Życze miłego dnia. Bez stresów, bez kolek, z dużą ilością mleczka w cycusiach. :P |
|
|
|
#2085 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno wkrótce wprowadzę coś takiego na śniadanko, a póki co to małe ilości codziennie do kawki inki i karmię piersią przez butlę Cytat:
|
|
|
#2086 |
|
Raczkowanie
|
Pearl - temat szkodliwości szczepień poruszałam na forum jakieś 2-3 miesiące temu, wrzucałam też link do dość sporego artykułu na ten temat ale jakoś wtedy nikt się tym nie zainteresował więc temat umarł śmiercią naturalną. My jednak po rozmowie z pediatrą zdecydowaliśmy się szczepić.
Szana - krem na każdą pogodę z nivei ------------------ Witam ![]() My dzisiaj kończymy 2 tygodnie I uwaga chwalę się: wczoraj zaliczyliśmy kąpiel bez płaczu Za to w nocy budzenie co 2-3 godziny, kompletnie nie tomna jestem a jeszcze muszę obiad zrobić, ciekawe czy się uda
|
#2087 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla faceta świnka w późniejszym wieku może oznaczać bezpłodność... Ja mojego na pewno zaszczepię. Cytat:
![]() Ja już dzisiaj pranie wstawiłam, przygotowałam drugie danie i wszystko do grochówki a mama ją ugotuje Chociaż tyle mogę porobić, bo na dwór w taki mróz nie chce mi się wychodzić. Miałam jechać dzisiaj z Mężem załatwiać sprawy, ale w końcu zrezygnowałam, bo pewnie i tak zaraz bym narzekała na zmęczenie/głód/mróz ![]() Za to muszę go przypilnować, żeby skoczył do Pepco i kupił te bodziaki/pajace, o których ktoś tutaj pisał
|
|||
|
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
Hejka!
takie słoneczko, że aż by się chciało wyjść z domu, ale termometr pokazuje ten straszny mróz! No zobaczymy, może się uda choć na chwilę załatwić jakieś najpotrzebniejsze sprawy. A coś dawno żadnego porodu nie było nie? Kilka dni przerwy to wydaje mi się może zwiastować tylko jedno - zaraz będzie boom z początkiem miesiąca, tak jak było w styczniu Torby spakowane? ![]() Dziękuję za informację co do małowodzia. Na ostatniej wizycie gin powiedziała mi, że mam mało wód, ale na szczęście jestem w dolnej granicy normy. Mam przyjmować więcej płynów i odpoczywać. Zobaczymy czy zadziała? Olejek kminkowy ciężko dostać nawet w necie, ale w aptekach można zamówić, więc jeśli ktoś chce przetestować to polecam. Mam takie wątpliwości co do karmienia po kąpieli. Niby nie powinno się do wody wchodzić po jedzeniu, ale niektóre dzieci tak strasznie płaczą z głodu, że potem ciężko je uspokoić i wykonać wszystkie te zabiegi pielęgnacyjne. Więc może nakarmić, pozwolić na chwilę aktywności i dopiero potem do kąpieli? Nie wiem sama, tak na razie teoretycznie sobie rozmyślam
|
|
|
|
#2089 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na mnie mobilizująco podziałało jak wyobraziłam sobie, ze wyląduje w szpitalu i nie będę miała przygotowane kompletnie nicCytat:
![]() Cytat:
zrób mało skomplikowany obiad to na pewno się uda ![]() Cytat:
|
|
|
#2090 |
|
Rozeznanie
|
Witam
właśnie tż pojechał do Poznania po krople sab simplex - mam nadzieje ,że pomogą Bartusiowi bo juz nie mogę zniesc tych jego płaczy popołudniu i wieczorem - ryczę razem z nim!! Do tego wszystkiego ostatnio kupkę zrobił wczoraj rano o 9 i to też mnie martwi. No i zapomniałam dodac ,że lewa pierś mnie boli,czuję jakby była w niej gorączka ,własnie zrobiłam sobie obkład z kapusty na zbicie gorączki....wrr... Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-02-01 o 11:58 |
|
|
|
#2091 |
|
Zadomowienie
|
hejka
ale u mnie mroz... brrrr Miska ruszylo sie cos??? ktoras to pytala.. o herbatke z lisci malin... mi nic nie pomaga
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
no ja na razie pije ale to dopiero chyba 4 dzien
u mnie nieciekawie,mam wysokie cisnienie i bialko w moczu do tego dretwieja mi dlonie i stopy ![]() w piatek ide znow na kontrole,szkoda ze w domu nie mam cisnieniomierza. Nie chce isc do szpitala |
|
|
|
#2093 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki !
Jak Julka jest z nami to jakoś tak mało czasu mam i nie mam jak tu wejść regularnie Was poczytać Wczoraj była pierwsza kąpiel - najpierw ryk, a później się jej spodobało. Potem dostała mleczko z butelki ok 21, wstała o 01-30 do 3-00 wariowała (a to kupa, a to siku, a tu cyc, a tu nowy cyc itd, ale to takie marudzenie), a potem pobudka o 8 ![]() Niunia jest słodziutka, tatuś w niej zakochany po uszy - karmi, przewija, przebiera ![]() Opis porodu zamieszczę, ale jak całkowicie dojdę do siebie ![]() A teraz zmykam robić obiadek,a później do przychodni na zastrzyk z żelazem w pupę. Pozdrawiam !!!
|
#2094 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Ciężka noc za mną, jakoś mnie dopadł płacz i musiałam się wyryczeć tż w ramię ( chyba wcześniej coś wyczuł bo wrócił z pracy z bukietem tulipanów tak bez okazji Dzisiaj mam wizytę i mam stresa, na pewno dostanę skierowanie do szpitala, pytanie na kiedy? Może już dziś będę musiał jechać na oddział? Z jednej strony cieszę się, że już meta tuż, tuż, ale strach jest także ogromny.Martunia – powodzenia i kciuki zaciśnięte! Będzie dobrze MissZuzia – gratki z udaną noc Ciezaroweczka – gratulacje 1 tyg ![]() Szana – ja nie mam żadnego specjalnego kremu, też się zastanawiam czy nie dokupić ![]() Małgosia – myślałam, że będziesz pierwsza, coś te nasze szkraby leniwe, oj leniwe ![]() Annyonne – gratki za kąpiel ![]() Natalia – współczuje kochana, oby kropelki pomogły! Z cycem też nie wesoło, oby to nie jakiś zastój czy coś? Co do tematu szczepień to też mam mętlik w głowie i nie wiem na co się zdecydować. Muszę to jeszcze skonsultować z jakimiś lekarzami i poprostu podjąć decyzję
|
#2095 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc babeczki
![]() Zadna nie rodzi bo za zimno i dzieciom sie nie chce wychodzic ![]() my po wczorajszym końcu swiata (junior spał przez cały dzień moze z 2 godziny jakby zebrac do kupy) mielismy cudowna noc 21jedzonko-spanie do 2 (az sie bałam co sie dzieje ze sie nie budzi!)-jedzonko-spanie do 5-jedzonko-spanie do 8 ![]() oby wiecej takich nocek ![]() a mi cos pokarm zanika wczesniej sciagałam z jednej piersi ok 120ml...a wczoraj jakies 50ml z obu razem dzisiaj jakos wydusiłam 100... boje sie ze bedzie trzeba przejsc na mm chyba ze to spowodowane moim przeziebieniem..---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
za wizyte ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za odp odnośnie smoczka
juz się nie martwię i daje jej bez wyrzutów sumienialiście malin to chyba tylko na mnie zadziałały tak intensywnie ![]() kończymy dzisiaj o 13.10 2 tyg z Lilką jakoś idzie ale ciężko mi małą odstawić później do kołyski...praktyka czyni mistrzem więc sie nie martwiecałuski dla was
|
#2097 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje torby spakowane i teraz tylko czekamy.
A mnie choróbsko wzięło, tak jak nigdy nie chorowałam, tak teraz gardlo mnie boli, caly czas psikam, katar mam okropny. Najgorzej w nocy, w ogóle dzis kolejną miałam nieprzespaną noc. |
|
|
|
#2098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to ja juz tak wole nie płacz, mysle ze brak pokarmu chwilowy z powodu przemeczenia choroba, pewnie jeszcze nie doszlas do siebie i takie efekty...
|
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mialam ponoc bialko i krew w moczu ale jak mi zbadali dokladnie siuski to nic nie wyszlo... dziwne ![]() a wogole mam probley z zasnieciem kazdej nocy |
|
|
|
|
#2100 |
|
Rozeznanie
|
witam, dołączam do mam które sie męczą z odparzoną pupcią
mały dziś od rana leży w łóżeczku tylko w kaftaniku, dupka zasypana mąką ziemniaczaną i tetrą przykryta.Na dodatek Emi mi pokasłuje i katar ma do pasa, także ledwo wyrabiam dziś. Latam od jednego do drugiego, wycieram cieknące śpiki, zeby zaraz potem lecieć do małego i mu zasikaną czy okupkaną tetrę zmienić, dupsko powycierać i zasypać. I jeszcze od razu muszę płukać tą tetrę i suszyć co by mi starczyło..... ufffff...... ledwo zdążyłam obiad upichcić i teraz czekam aż młody się obudzi na karmienie. Nocki są u nas coraz lepsze, Filip robi sobie 4h przerwy między jedzeniem i od razu zazwyczaj zasypia. No dziś rano o 5.30 zaczął marudzić i wzięłam go do siebie do łóżka, co by co minutę nie latać do łóżeczka i nie podawać mu smoka. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

wiem że każdy ma swoje zdanie na ten temat ale nie powinniśmy popadać w paranoję ani w jedną stronę ani w drugą 

.Do tego zapisała jakaś maśc bo małej strasznie schodzi skóra ze stópek ,waszym dzieciom tez schodziła skóra.Z tego wszystkiego zapomniałam zapytac lekarki o tą sapke i powiedzieć o tym ,ze mała strasznie prostuje nożki i tak trzyma w górze takie sztywne
Czekam, aż skończy dwa tygodnie i wprowadzam Espumisan,

BUŹKA TRZYMAJCIE SIĘ!! 

) bo poszłam spać zaraz po 22 

Może już dziś będę musiał jechać na oddział? Z jednej strony cieszę się, że już meta tuż, tuż, ale strach jest także ogromny.
za wizyte