|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Jackowski zachował się właśnie bezczelnie, zapraszając na to spotkanie dziennikarza z Faktu albo SE!!! Zero taktu i dyskrecji, bardzo dobrze, że go olali. Choć obawiam się, że i tak się wkręci
![]() Poza tym, może bali się tego co powie, że przedstawi jakąś straszną wizję...Dziadkowie widać, że są bardzo wstrząśnięci.
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Pojawiło się pytanie, czemu matka Madzi nie skorzystała z komunikacji miejskiej, tylko w mróz, ciemnym wieczorem, szła pieszo z wózkiem. Nie wiem, czy widziałyście materiał z konferencji (tej z Rutkowskim), ona tam tłumaczyła, że kierowała się na przystanek autobusowy (już mając przeczucie, że ktoś ją śledzi), ale w końcu nie zdecydowała się na nim stać, bo musiałaby czekać jakieś 20 min na autobus.
|
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
Przykre, że jeszcze nic nie wiadomo
aczkolwiek prawdopodobne jest, że policja ma jakis trop i nie chce po prostu nic zdradzać...Oby dziecko się odnalazło całe i zdrowe. W ogóle żeby się odnalazło - chyba nie ma nic gorszego od niewiedzy i niepewności.A co do różnych zeznań itp. - nie wiadomo ile w tym prawdy a ile media tu dodały - każdy chce lepszego newsa sprzedać, więc.... W sumie ja też na początku posądziłam rodziców - a wiecie dlaczego? dlatego, że człowiek sie bezpieczniej czuje myśląc, że to ich wina niz przyjmując do wiadomości, że ktoś ci może naprawdę dziecko z wózka ukraść. No to jest żenujące , ale przynajmniej wychodząc z domu ma się takie złudne poczucie bezpieczeństwa. A swoją drogą wcześniej żadne porwania nie były nagłaśniane przez media, więc ludzie mają problem chyba z dopuszczeniem takiej mozliwości?
|
#334 | ||
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
Cytat:
Cała sprawa jest przykra, niesamowicie żal mi rodziny dziewczynki, mogę się tylko domyślać co w tym momencie przeżywają. Najbardziej frustrujący jest brak jakichkolwiek śladów. Nie jestem pewna czy udział Rutkowskiego w całej sprawie jest potrzebny, mam wrażenie, że powoduje nim chęć rehabilitacji po sprawie Iwony Wieczorek i zaistnienia w mediach. Co do Jackowskiego- raczej sceptycznie podchodzę do takich praktyk. |
||
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest tylko jedno dobre rozwiązanie, na które wszyscy liczą Był kiedyś program w tv o rodzicach, którym zaginęło dziecko - nastoletnie wprawdzie, ale po kilkunastu latach nie było nic wiadomo. I właśnie oni mówili o takiej niepewności, zawieszeniu -że nie mogą ani przeżyć żałoby, ani nic zmienić ze swoim życiem, bo ciągle czekają na jakieś wieści, zrywają się na każdy dźwięk telefonu, dzwonek do drzwi. Mówili też że woleliby znać najgorszą nawet prawdę, ale po prostu wiedzieć co sie stało z ich dzieckiem.
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde, rewelacja, już się tą odkrywczą teorią z policją podzieliłaś?
|
|
|
|
#338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić... żałoba jest ciężka, ale do przeżycia, a bezsilność, że może gdzieś tam jest ukochana osoba, chciałoby się coś zrobić, bo jeszcze przecież można wszystkiemu zapobiec, jest wykańczająca...
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
JA to całą sprawę skomentuje tak:
- rutkowski pracujący za freee, robiący reklamę dla swojego biura detektywistycznego ( swoją drogą - pomagał rodzinie z Sopotu przy znalezienie Iwony Wieczorek i co ? cisza... ) - godzenie się na udział ( mam na myśli matkę i ojca ) w konferencji prasowej, to jest przykład robienia ze swojej tragedii medialnej szopki - co to pomoże ? media przekazują info na bierząco jak się czegoś dowiedzą ; jak ktoś przeżył tragedie związaną z np. śmiercią kogoś bliskiego, to doskonale wie, że to nie czas na odpowiadania na pytania dziennikarzy; - jasnowidz Jackowski- cwaniak kolejny po Rutkowskim, chce rozgłosu, stąd te jego "rewelacje" o rzekomych , planowanych spotkaniach z dziadkami |
|
|
|
#340 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, dlaczego sie czepiacie tego Rutkowskiego. W przypadku zaginiec wazna jest obecnosc sprawy w mediach, a to zapewnia w tej konkretnej sytuacji Rutkowski. Dopoty sprawa figuruje w mediach i ludzie sa sprawa zainteresowani, dopoki sa szanse, ze Magda sie odnajdzie, ze ktos zareaguje, moze rozpozna. Nawet jesli wnioski Rutkowskiego nie sa zgodne z prawda, to takie podtrzymanie zainteresowania sprawa jest jak najbardziej korzystne.
A tym, ze przy okazji zareklamuje swoje biuro detektywistyczne, przeciez nikomu krzywdy tym nie wyrzadzi, nieprawdaz?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2012-02-01 o 13:32 |
|
|
|
#342 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#344 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez wozka.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
W życiu jest tak, że chyba zdecydowana większośc ludzi robi rzeczy niezbyt rozsądne, jednak 99,99% uchodzi to płazem, nic złego się nie dzieje, za to jak się już komuś coś stanie, to cała reszta potępia, chociaż zapewne sama ma wiele rzeczy na sumieniu. Bo ilu z nas było szkoda pieniędzy na taksówkę i wracaliśmy do domu ciemną ulicą
?Jak sobie przypomnę moją młodość licealną, to naprawdę, więcej szczęścia niż rozumu człowiek miał zazwyczaj. |
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
No przeca ja wiem o co Tobie chodziło. Z inną Wizażanką przecież dyskutowałam
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czystych przesłanek w pomocy za free w tej sprawie to on na pewno nie ma ! A może ( snuje taka hipotezę ) , Madzia jest cała i zdrowa, a rodzina robi szum? tylko po co? pomyślmy... |
|
|
|
|
#349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz jak czytam komentarze na onecie i wp pod artykułami o Magdzie to to samo - tu ojciec dodał taką i taka stronę na FB, lubi dziwną muzykę, wogóle jest dziwny, matka nie płacze - pewnie podejrzana. Tragedia kazdy bawi sie w psychologa i profil psychologiczny sporządza na podstawie FB
|
|
|
|
|
#350 |
|
Konto usunięte
|
Mnie również - bez wózka. Z tramwaju do pracy mam nieco ponad kilometr - 1,3 km (kiedyś z ciekawości sprawdziłam sobie w Google) i naprawdę szybkim krokiem wyrabiam się w 10 - 12 minut (gdy idę nieco wolniej, bo jest ślisko to jakieś 14 - 16 minut).
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pokazuję to, że posiadanie konta na nk czy face w taki sposób może się obrócić przeciwko tobie jak w wypadku tego małżeństwa! najlepiej pokasować to badziewie, służace do lansowania się w sieci zdjęciami z wycieczek, samochodów itd. |
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#354 |
|
Przyczajenie
|
Uważam, że to nie pora na spacer z tak małym dzieckiem w środku zimy o zapalenie płuc nie trudno. Nigdy nie wychodzę z dziećmi o tej porze. Jeśli chodzi o Rutkowskiego to co kogo obchodzi dlaczego to robi ważne, żeby dziecko się odnalazło to o to w tym wszystkim chodzi o Małą bezbronną dziewczynkę, on też ma dzieci i na pewno wie co czują rodzice. Nawet jeśli dzięki temu zdobędzie rozgłos jakie ma to znaczenie? tu chodzi o życie dziecka przede wszystkim! Nie wiem jak to było z tym jasnowidzem bo to co pisze może się różnic od tego jak było. Ja na ich miejscu już dawno bym się z nim skontaktowała i uzgodniła, że nie chce rozmawiać przy dziennikarzu. Co innego gdyby na to odmówił to już inna sprawa. Ja bym wszystko zrobiła, żeby dziecko odnaleźć i na pewno bym skorzystała z pomocy jasnowidza nie bacząc na nic. Ktoś tu pisał, że są wierzący i dlatego nie chcieli. Są wierzący, ale nie mieli ślubu kościelnego do tego dziecko nieślubne- według kościoła oczywiście. To oznacza, że nie są gorąco zagorzałymi katolikami. Też jestem wierząca co niedzielę chodzę do kościoła też żyłam na ślubie cywilnym dopiero w ciąży z drugim dzieckiem wzięłam kościelny. To są normalni ludzi jak ja i wy. Gdyby moje dziecko zaginęło robiłabym wszystko, żeby je odzyskać choćby to było sprzeczne z wiarą. Dni mijają nieubłagalnie, żadnych wieści podejrzanych po prostu jakby się w powietrzu rozpłynęła. ktoś musiał ich wcześniej obserwować, jeśli zamierzał ja wywieść za granicę musiał mieć dokumenty itd. Jackowski uważa, że dziecko jest nadal w Sosnowcu, że policja idzie dobrym tropem, że rozwiązanie będzie dla wszystkich zaskoczeniem, ciekawe ile jest w tym prawdy...?
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, wedlug badan psychologicznych, pierwsze objawy narcystcznych zaburzen osobowosci mozna zaobserwowac takze na FB
|
|
|
|
#356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I przecież wiadomo, że święty nie jest tyle zarzutów miał co trochę o nim w tv czy gazetach slychać, a to że nielegalnie prowadzi ta dzialalność, że ABW go zatrzymało. Ale u mnie ma plusa za dziewczynkę tą którą "uprowadził" z Norwegii. Nikt inny nie chciał interweniować w tej sprawie... |
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jezeli juz mowa o chodzeniu z wozkiem, to chodze z nim szybciej niz bez niego dlatego, ze mniej sie mecze- wozek zawsze daje chociaz minimalne podparcie. Nie wiem co zescie sie tak kobiety uczepili? Po niektorych wypowiedziach moglabym sie poczuc jak wyrodna matka. Chodze z wozkiem wieczorami zamiast skorzystac z komunikacji miejskiej- no wybaczcie nie wiedzialam, ze jak ktos woli sie przejsc zamiast jechac autobusem/ tramwajem, to popelnia przestepstwo. Moja sprawa, ze wole sobie wyjsc wieczorem po zakupy a nie w dzien i tak samo ta kobieta miala prawo isc sobie do matki po 17. Nikt nie mial prawa jej napasc i zabrac dziecko. Nie no fajnie wychodzi na to, ze zamiast zyc jak wolny czlowiek nalezy dostosowywac sie do przestepcow. Dziewczyny nie ubierajcie krotkich spodniczek bo jak ktos Was zgwalci, to bedzie Wasza wina
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu przejscie 3-kilometrowego odcinka pieszo przy dostepnej komuniakcji miejskiej wydaje sie niepotrzebne, a za tym idzie- nieco niezrozumiale. Teraz wlasnie sobie pomyslalam, ze minal tydzien od zaginiecie malej. Wydaje mi sie, ze juz sie nie odnajdzie.
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie rozdrabnianie i wymyślanie mnie zadziwia... |
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladalam ten reprtaz z Uwagi i mnie zastanawia dlaczego ojciec dziecka pomogl wyniesc wozek po czym wsiadl z kolega do samochodu a zone wyslal piechota z dzieckiem. Skoro bylo auto to nie musiala isc piechota ani jechac autobusem nawet.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

aczkolwiek prawdopodobne jest, że policja ma jakis trop i nie chce po prostu nic zdradzać...Oby dziecko się odnalazło całe i zdrowe. W ogóle żeby się odnalazło - chyba nie ma nic gorszego od niewiedzy i niepewności.
Tak myśli dzisiejsze pokolenie. Nie pochwaliła się - przecież inne mamuśki wpuściłyby już do netu setki zdjęć, a ona ? Co za matka ! Ani jednego. No to jaki werdykt? Winna. Bo jak nie ma zdjęcia bobasa w sieci = nie kochasz swojego dziecka 

Bez wozka.
?