Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 12:52   #4741
taka jedna
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
Gdy np. klientka kupi coś u mnie za 59,90 i daje mi 60 zł, to ja nie oddaję reszty I tak prawie zawsze daję próbki A co dzisiaj mozna kupić za 10 gr?
No po 10 zamówieniu to już 1zł. A jak od 10 klientek 10 razy nie weźmiesz to już 10zł... Ja wydaję chyba, że już się bardzo upierają, że nie chcą, ale tak bezczelnie nie biorę bez zamiaru wydania.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 12:52   #4742
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Swojej Liderki nie widziałam od roku Niedługo zapomnę, jak wygląda Próbki rozdaję praktycznie do każdego zamówienia i nie żądam ich zwrotu. Może jestem zbyt rozrzutna?
Czasem mam zamówienie od klientek na 150 + moje na 100
do liderki zadzwoń... nr masz w strefie przecież, ona Ci się nie narzuca bo też pewnie nie chce abyś avonu miała przez nią dość.. ale jak coś potrzeba Ci to dzwoń do niej .. a próbkami możesz się z nią wymienić ... ale u Ciebie chyba próbki to tak naprawde nie problem skoro motywacyjnie je rozdajesz - jak nawet w tym rozdawaniu będziesz systematyczna to jest szansa że zamówienia wzrosną... o ile klientki nie oprą się tylko na używaniu próbek- skoro mają je zawsze gratis. Wiesz, ja miewam klientki, ktore sobie życzą 30 próbek Perceive na przykład .. to im wtedy za nie kasuję kasę z faktury.. wycinam z faktury wzdłuż te zapisy próbek wraz z wartoscią zamówienia... i niech płacą ... i płacą jak takie mądre

Cytat:
Oczywiście wszystkim dziewczynom, mającym extra duże zamówienia, szczerze gratuluję

Ja na szczęście mam inną pracę i dzięki niej funkcjonuję
ja też mam inna pracę ... avonowanie to dodatkowa pasja lub hobby.. nie wiem co ładniej brzmi
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 12:56   #4743
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
Wiesz, ja miewam klientki, ktore sobie życzą 30 próbek Perceive na przykład .. to im wtedy za nie kasuję kasę z faktury.. wycinam z faktury wzdłuż te zapisy próbek wraz z wartoscią zamówienia... i niech płacą ... i płacą jak takie mądre
Ja miałam klientkę, która brała ode mnie próbki TTA i była bardzo dobrze poinformowana, bo mówiła, że wie, że próbki zapachów są 5 szt za 5zł i brała np. 2o sztuk. Ale płaciła więc już jej zamawiałam(bo potem je tam dawała cioci, mamie, komuś tam), bo w sumie wody tak drogiej pewnie i tak by nie zamówiła(choć jak ileś razy tak zamówiła to pewnie by ją taniej ta woda już wyniosła, ale no czasem zmieniała zapachy).
Stary 2012-02-01, 12:57   #4744
sheryl
szeryfcio

Cytat:

Ja nie robię żadnym promocji, może to mój błąd ? Dziewczyny - skreślacie ceny w katalogu i wpisujecie swoje?
Ja nie.

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
odkąd pamiętam a jestem w avonie prawie 5 lat to czy mam małe zamówienie czy duże to zawsze dostaje jedną próbka gratis nowego zapachu...
A ja nie. Ja jestem 8 lat i nie dostaję próbek gratis no, dostałam ze dwa razy, jak były jakieś duże akcje i dziewczyny tu pisały, że też dostawały... A zamówienia miewałam bardzo duże.... Tak więc to nie reguła. Raczej nie dają niż dają.

Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
A to ja jeszcze dorzucę swoje 3 grosze. tez nie robię promocji, bo mam zbyt małe zamówienia i zamiast zarobić sobie na kosmetyki i dopłacić za swoje zamówienie połowę to dopłacałabym całość. A nie dla działań charytatywnych zajmuję się avonem.
I niestety już wiele razy słyszałam, prawie od każdej dziewczyny, że ja na niej zarabiam. jedna koleżanka przy pierwszym pokazaniu jej katalogu chciała "coś taniej". Więcej katalogu ode mnie nie dostałam.Niestety nie mam siły użerać się z kimś kto na siłę chce odemnie coś taniej.
I mam jeszcze problem z jedna znajomą. Ona notorycznie zaczyna ucinać mi sama końcówki. Najpierw było to po pra groszy (40, 50, 60 it.) ale ostatnio ucięła mi aż 3,20! No sorry bardzo, ale ja chyba nie jestem zmuszona ucinać końcówek? Ktoś zamawia coś z katalogu. Ma tam jak wół cenę napisaną, to chyba zobowiązany jest zapłacić cała sumę. razem z końcówkami. Zatakało mnie i przmeilczałam. Ale co ja mam zrobić, jeżeli dziś znowu tak się zachowa? Nie rozumiem tego. Całe życie zamawiałam kosmetyki u znajomych, nieznajomych i nigdy, przenigdy nie uzinałam końcówek. Dawałam róne, bo rozumiałam, że ktoś jest konsultantem i nie będze dawał mi rabatów. A z moich znajomych nikt tego nie rozumie. I tak, jak 10 osób utnie mi po 1zł to za swoje marne zamówienie nic nie mam a jeszcze dołoże, przecież nie o to mi chodziło. Nie wiem co robić.. Zaczyna mnie denerwować ta samowolka bezczelnych znajomych co biorą u mnie kosmetyki. A ta jedna to już nieraz przeszła samą siebie i to nie tylko w kwestii pieniędzy, ale to długa historia.
No mówić! Mówić, żeby zapłacili tyle ile to kosztuje.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2012-02-01 o 12:59
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 13:10   #4745
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
No po 10 zamówieniu to już 1zł. A jak od 10 klientek 10 razy nie weźmiesz to już 10zł... Ja wydaję chyba, że już się bardzo upierają, że nie chcą, ale tak bezczelnie nie biorę bez zamiaru wydania.
O przepraszam, nie bezczelnie, tylko mi mówiły, żeby nie oddawać. (chodzi mi 0 10 czy 20 gr.) Jedna nawet 2 zł nie chciała wziąć
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 13:12   #4746
Monikalubek
Raczkowanie

Dziewczyny wiecie może jaki upust mają zamówienia z minikatalogu na Dzień Kobiet? 20%? czy wypracowany???
Monikalubek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 13:18   #4747
Aniusia1408
Zadomowienie

No tak 0,10gr to można uciąć a z resztą większość osób nie czeka na wydanie i się upiera Chociaż ja zawsze wydaję
Ale żeby samemu uciąć 3,20??? szok ;O

BLOG

Edytowane przez Aniusia1408
Czas edycji: 2012-02-01 o 13:20
Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 13:19   #4748
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez Monikalubek Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie może jaki upust mają zamówienia z minikatalogu na Dzień Kobiet? 20%? czy wypracowany???
wypracowany
Stary 2012-02-01, 13:20   #4749
bunia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
ale kiedyś nawet jak pisałam że 1 szt. w cenie takiej a takiej (bo miałam z programu motywacyjnego) to nikt nie brał zresztą uważam, że jak konsultantki będą robić takie mega przeceny to klientki będą na to podejrzliwie patrzeć. przez takie akcje później myślą, że faktycznie mamy z tego kokosy ;]

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

no, to się nazywa psucie rynku
Zgadzam się z Tobą dokładnie. Jak cenę obetniecie o połowę to klientki i tak sobie pomyślą że na tym co zostało to i tak jeszcze zarabiamy.

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
a sprzedaż na allegro po cenach tak niskich, że nie wiem skąd oni to biorą, to jest zgodne z zasadami firmy ?
A to są już chyba raczej jakieś przekręty bo ja nie wiem jak to możliwe żeby woda kosztowała 20zł zamiast 60zł.

Cytat:
szczególnie jak wchodzi nowy zapach, ja też uważam, że powinni nam dawać, bo jak mamy sprzedawać - "kota w worku?"
lepiej powąchać próbkę niz kartkę w katalogu
Często trzeba jednak kota w worku kupować.

Cytat:
dokia kup lepsze okulary
a serio - no nie jest, ale czasami jak robię nieduże zamówienie to mi katalogi i inne pierdoły pochłaniają prawie cały rabat... no ale takie życie
Mam tak samo

Cytat:
To może ja odp., że charytatywną firmą to Avon na pewno nie jest, ale kk pracują na ich korzyść i mogliby czasem jakieś próbki dorzucić
Avon zarabia kokosy to może raz na jakiś czas coś rzucić, zwłaszcza że próbki według mnie są drogie.
Cytat:
Swojej Liderki nie widziałam od roku Niedługo zapomnę, jak wygląda Próbki rozdaję praktycznie do każdego zamówienia i nie żądam ich zwrotu. Może jestem zbyt rozrzutna?
Ja też daje próbki i nie wyobrażam sobie żebym wołała żeby klientka oddała próbkę. Dla mnie to nie jest profesjonalne.
bunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 13:23   #4750
Monikalubek
Raczkowanie

Cytat:
wypracowany
dziękuję za odpowiedź
Monikalubek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 13:27   #4751
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniusia1408 Pokaż wiadomość
No tak 0,10gr to można uciąć a z resztą większość osób nie czeka na wydanie i się upiera Chociaż ja zawsze wydaję
Ale żeby samemu uciąć 3,20??? szok ;O
A kto ucina 3.20 ?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez bunia23 Pokaż wiadomość
Avon zarabia kokosy to może raz na jakiś czas coś rzucić, zwłaszcza że próbki według mnie są drogie.
Też tak uważam
Stary 2012-02-01, 13:27   #4752
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
wypracowany
Ale nie ma tam żadnego kosmetyku to coś ma wyższy opust niż 20%?
Stary 2012-02-01, 13:28   #4753
magocha
Raczkowanie

Cytat:
A kto ucina 3.20 ?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------
Chodziło o jakąś klientkę, która sama sobie zmnijeszyła kwotę do zapłaty o 3.20 zł.

Ja bym takiej klientce do następnego zamówienia ( jeśli zrobi) dopisała te 3,20
magocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 13:29   #4754
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Ja też daje próbki i nie wyobrażam sobie żebym wołała żeby klientka oddała próbkę. Dla mnie to nie jest profesjonalne.
Mi chciały oddawać, ale się nie zgodziłam
Stary 2012-02-01, 13:34   #4755
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Ale nie ma tam żadnego kosmetyku to coś ma wyższy opust niż 20%?
czyli biżuteryjny .. chyba że na początku jego trwania firma wymyśli tak jak przy poprzedniej broszurce

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:

Jak nie było tego w regulaminie to nam nie dorzuci , bo nie działa charytatywnie, dorzuca w zależności od poziomu obrotów konsultantki- jakiś własny tego rozdzielnik mają

Ja więc jestem nieprofesjonalna bo ja próbek raczej nie rozdaję jak leci, tylko komu co się podoba, próbki i testery prezentuję jedynie, ale nie rozdaję... ojjjj....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 13:35   #4756
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Ja więc jestem nieprofesjonalna bo ja próbek raczej nie rozdaję jak leci, tylko komu co się podoba, próbki i testery prezentuję jedynie, ale nie rozdaję... ojjjj....
Miałam to samo pisać
Zresztą nawet na szkoleniach uczą, żeby nie rozdawać próbki tylko testować razem z klientkami. W drogeriach też nie rozdają, tylko można sobie potestować

Edytowane przez tonia85
Czas edycji: 2012-02-01 o 13:37
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 13:39   #4757
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
No mówić! Mówić, żeby zapłacili tyle ile to kosztuje.
no więc właśnie. od razu trzeba było powiedzieć, że przecież do zapłaty było tyle a tyle. nie rozumiem czym tu się krępować? jakby zaczęła coś gadać to możesz opowiedzieć jakie koszty ponosisz albo jak uważa że zarabiasz kokosy to zaproponuj jej bycie konsultantką, niech sama zobaczy
mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 13:40   #4758
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Ale odnośnie posta- przepraszam bardzo, ale tak naprawdę jako konsultantka jestem na samym dole piramidy, która zarabia na avon, to ja się dla nich staram, zarabiam itd. a nie muszę, kwestia tego, że robię to dobrowolnie, więc i oni by mogli zrobić w moim kierunku jakiś ukłon, tak czy nie? Zresztą realna wartość 5 takich próbek to podejrzewam aż byś się zdziwiła ile realnie to kosztuje, góra kilka gr, a sami sobie śpiewają 5 zł, jeszcze wielkie halo, bo czasem możesz za 3,75 zamówić. Sami chcą po 50, 60 zł za perfumy, które są do niczego, z czasem śmierdzą spirytusem i długo nie wytrzymują, a ja mam im płacić 5 zł za próbki?
Matko Święta czytam i nie wierzę Muszę w takim razie zapytać mojego szefa, czemu nie przynosi mi kanapek do pracy, to ja się tak staram a przecież nie muszę, prawda? Nie popadajmy w przesadę ;]

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;31984622]
ja tam jestem zadowolona/nawet bardzo/[/QUOTE]

I ja
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 13:40   #4759
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Miałam to samo pisać
Zresztą nawet na szkoleniach uczą, żeby nie rozdawać próbki tylko testować razem z klientkami. W drogeriach też nie rozdają, tylko można sobie potestować
W drogeriach do dużych zamówień dorzucają.
U mnie to jest różnie-bo czasem tylko pokazuję np. zapach, ktoś wącha i oddaje, ale mam dużo klientek, których nie spotykam bezpośrednio, bo ktoś mi zbiera zamówienie więc dorzucam próbki.
Stary 2012-02-01, 13:44   #4760
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Miałam to samo pisać
No, ale jak to? Mam dać powąchać i zabrać? To już wolę kupić i dać gratis
Stary 2012-02-01, 13:45   #4761
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
A to nie wiedziałam Jeszcze w życiu nie dostałam od nich próbki zapachu
Stary 2012-02-01, 13:48   #4762
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Czasem można poprosić o próbki kremów i dają
Stary 2012-02-01, 13:49   #4763
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie wiedziałam Jeszcze w życiu nie dostałam od nich próbki zapachu
Koleżanka jak dużo do koszyka wkładała(dokładnie nie wiem w jakiej drogerii) to się pani ekspedientka tak nią zainteresowała, że co kawałek próbki dostała

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
No, ale jak to? Mam dać powąchać i zabrać? To już wolę kupić i dać gratis
No ale wtedy z jedną próbką zapachu możesz iść do 20 klientek. No i każda może powąchać kilka/kilkanaście zapachów, a tyle próbek raczej im nie dajesz za każdym razem.
Stary 2012-02-01, 13:53   #4764
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Czasem można poprosić o próbki kremów i dają
Mi dali raz, ale to wzięli jakieś puste pudełeczko i z testeru trochę przełożyli do niego- ja już nie miałam odwagi spróbować (nie używam niczego, gdzie ktoś inny wkładał palce).

Dla mnie nie ma problemu testować zapachy z klientami, siadamy razem, plotkujemy i testujemy

Edytowane przez tonia85
Czas edycji: 2012-02-01 o 13:54
Stary 2012-02-01, 13:53   #4765
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale wtedy z jedną próbką zapachu możesz iść do 20 klientek. No i każda może powąchać kilka/kilkanaście zapachów, a tyle próbek raczej im nie dajesz za każdym razem.
Po powąchaniu kilku zmysł węchu zaczyna się "plątać", więc to i tak nie ma większego sensu. Ja nigdy nie wącham więcej niż 2,3 bo naprawdę później zaczynają się te zapachy ze sobą w nosie mieszać, a po co potem słyszeć od klientki: "Ale to pachnie inaczej!"
Stary 2012-02-01, 13:54   #4766
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:

Zacznijmy od tego, że bardzo chciałabym mieć 20 klientek
Stary 2012-02-01, 13:59   #4767
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Po powąchaniu kilku zmysł węchu zaczyna się "plątać", więc to i tak nie ma większego sensu. Ja nigdy nie wącham więcej niż 2,3 bo naprawdę później zaczynają się te zapachy ze sobą w nosie mieszać, a po co potem słyszeć od klientki: "Ale to pachnie inaczej!"
No ale klientka dziś pyta o jeden zapach, jutro o inny. Mi jak się klientka pyta jak coś pachnie to od razu ze 3-4 zapachy. Następnym razem znów o kilka. I jakbym tak tyle miała jej dać, do tego kremów itp. to akurat uważam, że wtedy lepiej jak powącha i mi odda. Chyba, że jakiś jej się wybitnie spodoba i go zamawia to daję by miała zanim przyjdzie Do zamówień dorzucam próbki, ale głównie osobom, z którymi nie mam kontaktu. Zresztą klientka może powiedzieć, że śmierdzi jakiś zapach to nie wiem czy by chciała jego próbkę

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Zacznijmy od tego, że bardzo chciałabym mieć 20 klientek
Oblecieć rodzinę, znajomych i już się kilkanaście osób uzbiera A mi jeszcze rodzina u siebie w pracy zbiera itp. Obcych osób to nie chce mi się szukać
Stary 2012-02-01, 14:00   #4768
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale klientka dziś pyta o jeden zapach, jutro o inny. Mi jak się klientka pyta jak coś pachnie to od razu ze 3-4 zapachy. Następnym razem znów o kilka. I jakbym tak tyle miała jej dać, do tego kremów itp. to akurat uważam, że wtedy lepiej jak powącha i mi odda. Chyba, że jakiś jej się wybitnie spodoba i go zamawia to daję by miała zanim przyjdzie Do zamówień dorzucam próbki, ale głównie osobom, z którymi nie mam kontaktu. Zresztą klientka może powiedzieć, że śmierdzi jakiś zapach to nie wiem czy by chciała jego próbkę
Ja staram się wrzucać 2 próbki do każdego zamówienia/katalogu (w zależności, czy zamawiała coś czy nie). W ten sposób ona to sobie zbiera i w koncu ma wszystkie/większość. A gdybym tylko dawała jej do powąchania to za miesiąc zapomni i znów będzie chciała, wolę jak ma u siebie i sama na spokojnie może zdecydować o zapachu. Ja wolę tę taktykę.
Stary 2012-02-01, 14:01   #4769
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
odkąd pamiętam a jestem w avonie prawie 5 lat to czy mam małe zamówienie czy duże to zawsze dostaje jedną próbka gratis nowego zapachu...
a ja nie, ostatnio jakoś częściej dają 1 próbkę z ulotką ale kiedyś tego nie było.

Cytat:
Mi to właśnie odpowiada, bo wtedy daję próbki z K3(czyli w sam raz). Jakbym dała z K2, a klientkom by się spodobało to by potem musiały 3 tygodnie czekać na zapach(albo 6, bo jednak katalogi daję dużo wcześniej niż wchodzi katalog).
ale mi nie chodzi o ich dawanie. Może tak: chodziło mi o dostępność próbek już wcześniej, żebym sama sobie mogła wypróbować i kupić z demo (bo składam tylko raz w katalogu) a klientkom i tak bym dała wtedy kiedy produkt wchodzi
Cytat:
odlicznie walentynkowe nie w strefie tylko na głównej stronie avonu

a to, że płacisz za te stopki do przymiarki butów to jestem zdziwiona - pierwszy raz o tym słysze, u mnie do tej pory zawsze za darmo są
ja się w ogóle ze stopkami tylko w Deichmannie spotkałam i to darmowo.

Ciekawe jakie oferty będą w tym odliczaniu Bardzo mi się podobały świąteczne ale nie te ostatnie, tylko z 2010r.
Cytat:
u mnie na szczęście jest odwrotnie - jak jest do zapłaty np. 35,70 to koleżanki mi płacą 36 - ja oczywiście szukam tej reszty w portfelu i im oddaję chociaż się bronią, żebym się nie wygłupiała, ale mówię "no co? w sklepie też ci przecież wydają resztę"
u mnie też ale ja się upieram, że wydam a jeśli już naprawdę nie chcą wziąć to zapisuję te kilka gr w zeszycie przy danej osobie i jak się nazbiera to te kilka złoty odejmuję. Raz od koleżanki mama mnie z domu wyrzuciła bo jej chciałam 20gr oddać "no...nie żebym Cie wypraszała ale naprawdę... żadnych groszy nie chcę" i drzwi mi otwierała
Cytat:
też rozdaję ale nie zawsze, przy większym zamówieniu albo jak mi zależy na sprzedaży jakiegoś produktu. Jak już pisałam części klientek w ogóle nie znam więc wolę im do paczki dorzucić.
Kiedyś mój chłopak mi przyniósł z powrotem garść próbek którą przez jakiś tam okres czasu nazbierał ode mnie :p
Stary 2012-02-01, 14:03   #4770
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ja staram się wrzucać 2 próbki do każdego zamówienia/katalogu (w zależności, czy zamawiała coś czy nie). W ten sposób ona to sobie zbiera i w koncu ma wszystkie/większość. A gdybym tylko dawała jej do powąchania to za miesiąc zapomni i znów będzie chciała, wolę jak ma u siebie i sama na spokojnie może zdecydować o zapachu. Ja wolę tę taktykę.
Ja jeszcze nie spotkałam klientki która zbiera próbki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości