Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 14:45   #4411
pempek
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

cziqua, karolca - nawet nie macie pojęcia jak ja wam zazdroszczę, że mozecie sobie grzeszyć
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 14:45   #4412
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja mimo cukrzycowej diety GRZESZĘ! Pozwalam sobie grzeszyć, bo... cukry mam cały czas w normie. Ostatnio godzinę po zjedzeniu połowy czekolady miałam cukier... 111
Tak więc do diety podchodzę dość luźno już. Lekarzowi nic nie mówię, jedynie przyznaję się do "małych grzeszków" bo ciężko wytrzymać jak tak "przyprze". Uśmiechnął się tylko ze zrozumieniem

Poza tym jestem "bezczelna"
przeglądam te wózki, i tam gdzie jest gdzieś "niedaleko" (około 100 km) wysyłam wiadomość, że mogę odebrac wózek osobiście, ale z racji na odległość targuję cenę, o dobre 100 zł w dół
To kciuki,żeby się udało Tobie z tym wózkiem
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 14:45   #4413
tynka88
Zadomowienie

ja tez mialam ostatnio nieprzyjemna sytuacje na all, kupilam TZ latarke i czekam 2 tygodnie nie ma, wiec pisze ale przez tydzien zero odezwu, minał prawie miesiac a tu ani latarki, ani pieniedzy, ani odpowiedzi, założyłam spór i wtedy łaskawie odpowiedzieli i na drugi dzien latarke mialam.
Komentarza nawet nie wystawiam, bo szkoda moich nerwów, a nie chce za nic dostac negatywa.

Jolka dobrze ze napisalas bo ja sie nastawialam na kupno koszul od tego sprzedawcy.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 14:49   #4414
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Miałam podobną sytuację z komodą ... i dopiero jak napisałam do Allegro to paczka z komodą doszła...ale co się nadenerwowałam to moje ... także rozumiem Ciebie
no ja również miałam nie raz takie przeboje ale wtedy już wiem od kogo nie zamawiać.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja tez mialam ostatnio nieprzyjemna sytuacje na all, kupilam TZ latarke i czekam 2 tygodnie nie ma, wiec pisze ale przez tydzien zero odezwu, minał prawie miesiac a tu ani latarki, ani pieniedzy, ani odpowiedzi, założyłam spór i wtedy łaskawie odpowiedzieli i na drugi dzien latarke mialam.
Komentarza nawet nie wystawiam, bo szkoda moich nerwów, a nie chce za nic dostac negatywa.

Jolka dobrze ze napisalas bo ja sie nastawialam na kupno koszul od tego sprzedawcy.

No i jak oni tak w kulki lecą to tylko psują sobie wszystko, a widziałam że sporo chętnych mają na te koszule i nie tylko.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 14:52   #4415
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
ja mimo cukrzycowej diety GRZESZĘ! Pozwalam sobie grzeszyć, bo... cukry mam cały czas w normie. Ostatnio godzinę po zjedzeniu połowy czekolady miałam cukier... 111
Tak więc do diety podchodzę dość luźno już. Lekarzowi nic nie mówię, jedynie przyznaję się do "małych grzeszków" bo ciężko wytrzymać jak tak "przyprze". Uśmiechnął się tylko ze zrozumieniem

Poza tym jestem "bezczelna"
przeglądam te wózki, i tam gdzie jest gdzieś "niedaleko" (około 100 km) wysyłam wiadomość, że mogę odebrac wózek osobiście, ale z racji na odległość targuję cenę, o dobre 100 zł w dół
Mi nie kazali mierzyć więc nawet nie wiem jak te cukry wychodzą po jedzeniu Mam tylko trzymac dietę bo drugi wynik wyszedł prawie w normie. Nie chciałabym tylko żeby wyszło duże dziecko więc trochę staram się przestrzegać chociaż czasem grzeszę

Trzymam kciuki za znalezienie wózka
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 14:52   #4416
agnes99
Zakorzenienie

ja się droczyłam mailowo dośc długo ze sprzedawcą łóżeczka, bo w paczce nie było ani paragonu, ani gwaracji - po 4 tyg. łaskawie wysłali mi kserokopie paragonu kasy fiskalnej
Stary 2012-02-01, 14:55   #4417
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ja się przymierzam jeszcze do zakupu staników do karmienia i jakiegoś kocyka oraz poduszeczki do wózka na allegro

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-01, 14:57   #4418
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
margotkrakowpl

z tym, że te komentarze negatywne i neutralne dopiero zaczynają im się zbierać kilka poczytałam, w pozytywach nie których też można się doczytać opóźnionej wysyłki widocznie ludzie boją się dać zły komentarz aby nie dostać w zamian takiego
ja czekam od 19stycznia na paczkę i nic a zapłaciłam od razu i wybrałam priorytet i coś doczekać się nie mogę - niby wczoraj dostałam wiadomość, że już wysłali no ale ciekawe czy dotrze bo widzę, że od jutra mają urlop
Ja od nich zamówiłam 2 dni temu No cóż, jak przesyłki nie dostanę po ich urlopie, to się pofatyguję osobiście.
Stary 2012-02-01, 14:57   #4419
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Mi nie kazali mierzyć więc nawet nie wiem jak te cukry wychodzą po jedzeniu Mam tylko trzymac dietę bo drugi wynik wyszedł prawie w normie. Nie chciałabym tylko żeby wyszło duże dziecko więc trochę staram się przestrzegać chociaż czasem grzeszę

Trzymam kciuki za znalezienie wózka
Mi na glukozie też wynik nie wyszedł zły, cukier miałam tylko nieznacznie wyższy. A mała w 33 tygodniu była trochę poniżej 50 centyla, przybiera około 160/180 g tygodniowo (norma ponoć 200 g)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:04   #4420
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
no to chyba rzeczywiście panikujesz ja cukier 140 mam praktycznie po każdym posiłku. Teraz moja dieta wygląda tak:
Sniadanie - 3 kromki wasy z szynką - cukry ok. 130-140
obiad - jakaś zupa (krupnik, szczawiowa, jarzynowa) - cukier 140-160
kolacja - to co na śniadanie - cukry 130-140
oprócz tego posiłki małe pomiędzy (kromka wasy z czymś, albo jogurt, kefir)

w piątek jadę znowu na Karową i mam nadzieję, że w końcu coś zaradzą, bo głodna chodzę ciągle....a Wy tu jeszcze ciągle o naleśniczkach, pizzach, drożdżówkach i innych pysznościach

A z tymi ketonami to o co chodzi? bo mi nikt o czymś takim nie powiedział, o czym to świadczy jak się ma te ketony? (kojarzy mi się to ze scjentologią i ich tetanami)

cziqua - to Twoja babcia niewiele starsza od mojej mamy moja mama na szczęście ma podejście, że czasy się zmieniły, a poza tym jest uzależniona od zakupów i ciągle coś kupuje dla swojej wnusi teściowa natomiast ma podobne zdanie do Twojej babci, że kupujemy dopiero po urodzeniu dziecka itp. żeby nie zapeszyć bla bla bla... ale generalnie ją olewam, po co sobie nerwy psuć?
na czczo mam zwykle cukier 75-92
to ja na śniadanie zjadam zwykle
2 kromki chleba wieloziarnistego z masłem jedna z szynką i goórkiem kiszonym druga z białym serkiem z ogórkiem kiszonym cukier - 116
na obiad
np ziemniaki potłuczone do tego mięsko sos i jakaś surówka - cukier ok 120
albo ok 10 pierogów ruskich z masłem cukier
ok 110
na drugie śniadanie szamam czasami 2 pomarańcze(małe) i jedno jabłko cukier w granicach 100
na podwieczorek kawałek sernika do tego np rogal z masłem i herbata cukier w granicach 110 a na kolacje to to co na śniadanie jadam zwykle także chyba nie najgorzej kilka wyników mam 150 albo 140 ale bardzo malo nawet w niedzielę jak jem obiad u mamci
4 kluski sos mięsko i kapusta to mam cukier ok 120

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:04   #4421
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Mi na glukozie też wynik nie wyszedł zły, cukier miałam tylko nieznacznie wyższy. A mała w 33 tygodniu była trochę poniżej 50 centyla, przybiera około 160/180 g tygodniowo (norma ponoć 200 g)
Moja jakieś 100 g powyżej 50 centyla
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:05   #4422
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ja od nich zamówiłam 2 dni temu No cóż, jak przesyłki nie dostanę po ich urlopie, to się pofatyguję osobiście.
to trafiłaś na urlop więc paczka pewnie u Ciebie będzie po 9 jak nie lepiej

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-01, 15:09   #4423
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja się droczyłam mailowo dośc długo ze sprzedawcą łóżeczka, bo w paczce nie było ani paragonu, ani gwaracji - po 4 tyg. łaskawie wysłali mi kserokopie paragonu kasy fiskalnej
a gwarancje posiadasz? przysłali Ci? bo się zastanawiam czy nie kupowałyśmy od tego samego sprzedawcy i teraz poszłam sprawdzić, paragon jest, ale nie mam też gwarancji do łóżeczka chyba muszę zapytać ich o nią...

Karolca żeby w końcu udało się znaleźć jakiś fajny wózek

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:11   #4424
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
na czczo mam zwykle cukier 75-92
to ja na śniadanie zjadam zwykle
2 kromki chleba wieloziarnistego z masłem jedna z szynką i goórkiem kiszonym druga z białym serkiem z ogórkiem kiszonym cukier - 116
na obiad
np ziemniaki potłuczone do tego mięsko sos i jakaś surówka - cukier ok 120
albo ok 10 pierogów ruskich z masłem cukier
ok 110
na drugie śniadanie szamam czasami 2 pomarańcze(małe) i jedno jabłko cukier w granicach 100
na podwieczorek kawałek sernika do tego np rogal z masłem i herbata cukier w granicach 110 a na kolacje to to co na śniadanie jadam zwykle także chyba nie najgorzej kilka wyników mam 150 albo 140 ale bardzo malo nawet w niedzielę jak jem obiad u mamci
4 kluski sos mięsko i kapusta to mam cukier ok 120

o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ale zazdroszczę

moja mała w 29tc była w 90 centylu, mam nadzieję, że trochę przystopowała
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:12   #4425
MoniaHan
Wtajemniczenie

Czesc Dziewczynki,
nie mam dzisiaj netu w domu i tej okazji po sniadaniu poszlam spac i spalam do 11, teraz tez ziewam, zmierze sobie zaraz cisnienie (co stalo sie moim nawykiem odkad w niedziele Tz kupil cisnieniomierz).
a pozniej sobie przypomnialam ze przeciez na Tz laptopie lapie net z biura, wiec juz mam lacznosc
a ten moj maly laptop to jest jakis badziew vi-fi takie slabe, po pol roku wszystkie napisy sie pozdzieraly, tylko tyle ze jest leciutki i wygodnie mi sie z nim lezy w lozku albo na kanapie, no i ksiazki sie wygodnie czyta.

desia i nowaken zdrowka dla syneczkow.

karolca powodzenia z wozkiem!!!

no i kciuki za Aguske nasza!!!

od wczoraj wieczorem krwawienia po badaniu juz nie bylo, czysciutko.

Zia ja tez tak naprawde sie ciesze ze tutaj w UK nie badaja rutynowo ginekologicznie, no ale wiadomo sa zwolenniecy i przeciwnicy takiej opieki nad ciezarna. w sumie to mozna tak powiedziec jesli nie ma sie wiekszych problemow albo zadnych, z szyjka i innymi tego typu sprawami.
Piekna pogoda u mnie, sloneczko swieci i +2.

co do zwierzakow, to smialam sie dzis rano, jedlismy z Tz sniadanko a Ivor ze chce zawsze troche czegos dostac do jedzonka od nas, to zaczal przynosic do jadalni rozne rzeczy z duzego pokoju (slownik, dlugopisy, kartki jakie, moje gumki do wlosow itd. zrobil 10 rundek). a jak wstalam po porannej drzemce to przyniosl mi do kuchni termometr (taki aventa, ktory mierzy temp wody i pomieszczen i wyglada jak niebieski kwiatek), i mowie do niego Ivorek nie mozna termometru nosic (bo zdjal ze stolika),oddal mi bez problemu a ja patrze a tam +25 stopni, mysle kurcze juz popsul...a to nagrzal swoja temperatura w pysku bo w domu w dzien to mam temperature 16-17 stopni, wieczorem jest cieplej.

a wlasnie co do termometru,monika pytalas jaki mam ten z browna, mam termoscan.

przyszedl do mnie spiworek zolty z zyrafka i malpka ladny, akurat na letnie miesiace, bo odpowiada na przykrycie jednym kocykiem.

Jolka to nic ze to portwa, ale ja na Twoim miejscu bym zglosila to do allegro, trzeba tepic takich niewiarygodnych sprzedawcow, bo tylko zawracaja gitare.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:15   #4426
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Jolka to nic ze to portwa, ale ja na Twoim miejscu bym zglosila to do allegro, trzeba tepic takich niewiarygodnych sprzedawcow, bo tylko zawracaja gitare.
no w sumie racja

póki co jeszcze komentarza nie wystawiłam bo czekam na paczke

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-01, 15:19   #4427
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Ważne, żeby doszło. Mimo tych 9 negatywnych komentarzy, mają kilka tysięcy pozytywnych, więc jestem dobrej myśli
Stary 2012-02-01, 15:22   #4428
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
jestem zła 19stycznia kupiłam na allegro 4 koszule do karmienia i termometr i do tej pory paczki nie mam, kontakt ze sprzedającym masakryczny zero odpowiedzi na cokolwiek jedynie wczoraj dostałam maila że paczka została wysłana DOPIERO!!
Dodam, że wcześniej nie było takich u niej negatywów i neutrali a tu nagle...i co najlepsze każdemu kto da jej negatyw czy neutral odwdzięcza się NEGATYWEM wpisując w komentarzu : "TO NASZ KOMENTARZ" - szok
Ja miałam to samo z Babyboom1 - wystrzegać się będę jak ognia piekielnego kupiłam łącznie na jego 9 aukcjach, za jedną wystawiłam negatyw (nie poinformowali mnie o braku produktu, dopiero jak sama zobaczyłam, że nie ma w paczce to wszczęłam dochodzenie), a za resztę neutralne, bo mimo, że w regulaminie ma max 2 dni wysyłki (wpłaciłam od razu na konto i wzięłam kuriera) to czekałam tydzień i musiałam się dopominać o jakąkolwiek wiadomość, a paczka przyszła cała pognieciona w jakimś starym kartonie. Typ perfidnie mi wystawił 3 negatywy i reszta też neutralne - mi tam na tym nie zależy, ale jeszcze jak tam nakłamał odpowiedziałam oczywiście, ale nie chce mi się z nim walczyć. Ciemnogród i tyle. Za to z ręką na sercu mogę polecić rodzyneczki tam jak nie mieli jednej rzeczy w takim kolorze jak ja chciałam to od razu miła pani zadzwoniła, paczkę dostałam w ciągu niecałych dwóch dni i super zapakowaną, kalendarzyk, jakąś książeczkę informacyjną i rabat 10% na kolejne zakupy. Wcześniej też nie miałam żadnych niemiłych przygód jeśli chodzi o allegro.

Wstawiłam fotki na mejla.

Gucia, a co to za wesoła gromadka na Twoich zdjęciach? Masz śliczną córeńkę Po kim ona taki blondasek?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:23   #4429
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
no masakra jak pokazałam babci listę zakupów to sie za glowę złapała
nie mieszkam z nią ale blisko babcia ma 69 lat dopiero a ja jestem taka że się nie piernicze i mówie co myślę tylko moja mama mnie stopuje żebym sie za bardzo nie unosiła zresztą babcia ogólnie przekochana zawsze możemy na nią liczyc mimo że wiele nie ma to jest tak oszczędną osobą że na mój ślub zbierała odkąd skończyłam 14 lat chyba i dostaliśmy z tż 8tys od babci na ślub potem dała nam 100 na lodówkę 700 na pralke 3000 na kuchnię skąd ona to bierze nie wiem a jeszcze powiedziała że da nam na wózek ale gdyby nie babcia nie dalibyśmy rady do tego te jej dżemiki ogórki kiszone i przecier pomidorowy delicje po prostu także za to jaka ona jest staram się znoscic dzielnie jej poglądy chociaż czasami nie jest łatwo
ojjj to chyba jestes jedynaczka

Cytat:
Racja takich sprzedawcow to tylko tepic, ale z doswiadzcenia wiem, ze wielu oszustow jest na allegro, maja mnostwo negatywow (setki) i allegro nic z nimi nie robi, wiec tak naprawde kupujacy jest zdany sam na siebie
A ten "twoj" sprzedawca jeszcze moze ma zaznaczona wysylke w ciagu 24h...., bo tak tez potrafia, a potem wejdzie kasa na konto i maja w nosie...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:24   #4430
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
no masakra jak pokazałam babci listę zakupów to sie za glowę złapała
nie mieszkam z nią ale blisko babcia ma 69 lat dopiero a ja jestem taka że się nie piernicze i mówie co myślę tylko moja mama mnie stopuje żebym sie za bardzo nie unosiła zresztą babcia ogólnie przekochana zawsze możemy na nią liczyc mimo że wiele nie ma to jest tak oszczędną osobą że na mój ślub zbierała odkąd skończyłam 14 lat chyba i dostaliśmy z tż 8tys od babci na ślub potem dała nam 100 na lodówkę 700 na pralke 3000 na kuchnię skąd ona to bierze nie wiem a jeszcze powiedziała że da nam na wózek ale gdyby nie babcia nie dalibyśmy rady do tego te jej dżemiki ogórki kiszone i przecier pomidorowy delicje po prostu także za to jaka ona jest staram się znoscic dzielnie jej poglądy chociaż czasami nie jest łatwo
Wow, zazdroszczę babci
Moja zawsze miała manię prześladowczą, ryła mi i Mamie psychikę przy każdej nadarzającej się okazji, ubóstwiając się i uświęcając swoją osobę jak tylko potrafiła. Zawsze wszystko robiła na pokaz. Teraz kiedy jest już całkowicie zależna od syna i synowej stała się znośna (choć może lekarz zmienił po prostu jej leki...).
Druga babcia jest od zawsze przekochana ale bałaganiarska Zawsze stara się zarazić wszystkich pozytywnym nastawieniem do życia.

Skarbinka
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:26   #4431
tynka88
Zadomowienie

ja tez polecam rodzyneczki, nie mialam z nimi zadnych problemów

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:27   #4432
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko
kupowałyście pościel do łóżeczka ale chodzi mi o wypełnienie?
jeśli tak to jaki wymiar brałyście bo widziałam że są różne wymiary kołderek na allegro 90x120 czy 100x135 ??
Ja kupiłam 90x120.

Skarbinka
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:29   #4433
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja tez polecam rodzyneczki, nie mialam z nimi zadnych problemów
ja jak dobrze pamiętam to też nie miałam z nimi problemów
i tak jak u Evvci, miałam od razu telefon jak nie było czegoś w tym kolorze co zamówiłam.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:30   #4434
MoniaHan
Wtajemniczenie

Jolka nie ma Twoich fotek na mailu

Cottopuma, Gucia ,evcia sliczne zdjecia!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-02-01 o 15:31
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:33   #4435
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cziqua no taka babcia to Skarb wiadomo jak to starszy człowiek inne czasy pamięta i ma swoje poglądy, ale ważne że możesz na nią liczyć Ja mam tylko jedną babcię (jeszcze młodszą od Twojej), która jest co najmniej nieobliczalna ma szalone pomysły, kupuje jakieś gadżety, zbiera zioła, ma fisia na punkcie czarów, ale ogólnie jest nieszkodliwa Nie pracuje od wielu lat, bo ma poważną wadę wzroku i ma czas na głupoty he he
Za to TŻta babcia już wiekowa kobieta 87 lat to dla niego jak druga matka, praktycznie go wychowała, to jest jej ukochany wnuczek (mimo, że ma 10 wnuków i 2 wnuczki oraz dwóch prawnuków i dwie prawnuczki) i też zawsze ma dla niego odłożone jakieś pieniądze (kupiła mu pierwszy samochód wtedy za 7tys, teraz w wakacje dała 4tys i my nie wiemy skąd ona bierze tę kasę, jak udaje jej się odłożyć! Podejrzewam, że jak mała się urodzi to też coś dostanie od niej). Lubi żeby się nią interesować, żeby do niej przyjeżdżać choć się pokazać na chwilę. Mnie też od razu zaakceptowała, więc jest ok

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:43   #4436
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ważne, żeby doszło. Mimo tych 9 negatywnych komentarzy, mają kilka tysięcy pozytywnych, więc jestem dobrej myśli
no dojść dojdzie, ale ile trzeba się naczekać.
Neutrali mają więcej i tam również jest napisane jak to u nich z wysyłką

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ja miałam to samo z Babyboom1 - wystrzegać się będę jak ognia piekielnego kupiłam łącznie na jego 9 aukcjach, za jedną wystawiłam negatyw (nie poinformowali mnie o braku produktu, dopiero jak sama zobaczyłam, że nie ma w paczce to wszczęłam dochodzenie), a za resztę neutralne, bo mimo, że w regulaminie ma max 2 dni wysyłki (wpłaciłam od razu na konto i wzięłam kuriera) to czekałam tydzień i musiałam się dopominać o jakąkolwiek wiadomość, a paczka przyszła cała pognieciona w jakimś starym kartonie. Typ perfidnie mi wystawił 3 negatywy i reszta też neutralne - mi tam na tym nie zależy, ale jeszcze jak tam nakłamał odpowiedziałam oczywiście, ale nie chce mi się z nim walczyć. Ciemnogród i tyle. Za to z ręką na sercu mogę polecić rodzyneczki tam jak nie mieli jednej rzeczy w takim kolorze jak ja chciałam to od razu miła pani zadzwoniła, paczkę dostałam w ciągu niecałych dwóch dni i super zapakowaną, kalendarzyk, jakąś książeczkę informacyjną i rabat 10% na kolejne zakupy. Wcześniej też nie miałam żadnych niemiłych przygód jeśli chodzi o allegro.

Wstawiłam fotki na mejla.

Gucia, a co to za wesoła gromadka na Twoich zdjęciach? Masz śliczną córeńkę Po kim ona taki blondasek?

O to już wiem od kogo nie zamawiać, a nad rodzyneczkami się zastanawiam czy od nich czegoś nie kupić

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Racja takich sprzedawcow to tylko tepic, ale z doswiadzcenia wiem, ze wielu oszustow jest na allegro, maja mnostwo negatywow (setki) i allegro nic z nimi nie robi, wiec tak naprawde kupujacy jest zdany sam na siebie
A ten "twoj" sprzedawca jeszcze moze ma zaznaczona wysylke w ciagu 24h...., bo tak tez potrafia, a potem wejdzie kasa na konto i maja w nosie...
no ta od koszul ma zaznaczone, że w ciągu 24h hehe

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Jolka nie ma Twoich fotek na mailu

Cottopuma, Gucia ,evcia sliczne zdjecia!!!
a moje fotki miały być ? jakie ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-01, 15:49   #4437
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
ojjj to chyba jestes jedynaczka

skąd wiesz nie no żart jedynaczka i co do tego rodzice też nie mają rodzeństwa

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Wow, zazdroszczę babci
Moja zawsze miała manię prześladowczą, ryła mi i Mamie psychikę przy każdej nadarzającej się okazji, ubóstwiając się i uświęcając swoją osobę jak tylko potrafiła. Zawsze wszystko robiła na pokaz. Teraz kiedy jest już całkowicie zależna od syna i synowej stała się znośna (choć może lekarz zmienił po prostu jej leki...).
Druga babcia jest od zawsze przekochana ale bałaganiarska Zawsze stara się zarazić wszystkich pozytywnym nastawieniem do życia.
jest przekochana ta moja babcia ale dzisiaj przegina pałę
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Cziqua no taka babcia to Skarb wiadomo jak to starszy człowiek inne czasy pamięta i ma swoje poglądy, ale ważne że możesz na nią liczyć Ja mam tylko jedną babcię (jeszcze młodszą od Twojej), która jest co najmniej nieobliczalna ma szalone pomysły, kupuje jakieś gadżety, zbiera zioła, ma fisia na punkcie czarów, ale ogólnie jest nieszkodliwa Nie pracuje od wielu lat, bo ma poważną wadę wzroku i ma czas na głupoty he he
Za to TŻta babcia już wiekowa kobieta 87 lat to dla niego jak druga matka, praktycznie go wychowała, to jest jej ukochany wnuczek (mimo, że ma 10 wnuków i 2 wnuczki oraz dwóch prawnuków i dwie prawnuczki) i też zawsze ma dla niego odłożone jakieś pieniądze (kupiła mu pierwszy samochód wtedy za 7tys, teraz w wakacje dała 4tys i my nie wiemy skąd ona bierze tę kasę, jak udaje jej się odłożyć! Podejrzewam, że jak mała się urodzi to też coś dostanie od niej). Lubi żeby się nią interesować, żeby do niej przyjeżdżać choć się pokazać na chwilę. Mnie też od razu zaakceptowała, więc jest ok
no skarb skarb który dzisiaj mam ochitę głeboko zakopac( wiem wiem nie można tak pisac ani mówic i napewno jej tego nie życzę) tak mnie drażni no ale taka rola babci żeby się troszczyc zadzwoniła włąśnie do mnie i powiedziała że ona nie może przebolec że bez rajstop chodze i jutro pójdzie i mi kupi ogromne rajstopy no to tłumacze kobiecie że nie będe chodziła w czyms co mi się będzie zwijac albo wrzynac tu i ówdzie a pozatym jak mam rajstopy pod spodniami to nogi mnie zawsze swędza i mi niewygodnie to babcia na to że mam leginsy nosic pod spodniami to mówię jej że spociłabym się jak świnia w dzinsach a pod nimi w ocieplanych leginsach to ona mi zaczyna nadawac że ciotka przeziębiła pęcherz i poroniła i takie tam no i tak nie chciałam a nie udało mi sie opanowac i ochrzaniłam ją że ona to tylko czarne scenariusze widzi i ma dac sobie spokoj i że nawet jak kupi te rajstopy to nie będe w nich chodziła a co do leginsów to gorzej jest sie spocic i żeby mnie miało przewiac niż jak mi troche dupa zmarznie nie moge z nią dzisiaj a nie lubię sie na nią gniewac bo ona potem spac nie może i sie martwi no i po skonczonej rozmowe z babcia telefon do mojej mamci sie wyzalic ze babcia podniosła mi ciśnienie. mama napewno do niej zadzwoni i ułagodzi ją jakoś

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:50   #4438
emigra
Zakorzenienie

Sliczne zdjecia dziewczyny

Ja dalej leze, maz juz gna z pracy.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:51   #4439
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

po dzisiejszym dniu 3h na mieście zimno mi w stopy jak cholera są jak kostki lodu
i strasznie głodna ciągle jestem narobiłyście mi ochoty na naleśniki, ale nie chcę mi się ich robić no i siedzieć z matką w kuchni blee...

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

evvcia gucia śliczne zdjęcia no i brzuszki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-01, 16:07   #4440
rybka13
Zakorzenienie

Dziewczyny w Polsce podaja do porodu jako znieczulenie dolargan?
Ja jutro mam wizyte u poloznej i mamy rozmawiac o znieczuleniach, i widze ze jest tez taka opcja, ale jak o tym czytam to na pewno z tego nie skorzystam Wrzucam linka:
dolargan
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości