|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
My kupowaliśmy wszystko w zestawie a kołderka jest w rozmiarze 100x135. I to jest chyba taki standard.
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
więc jedyny plus że do porodu mogę być bezpieczna. Ja też mam dziś wielką ochotę na wszystko ale chyba muszę się wstrzymać bo potem będę wyglądała koszmarnie
|
|
|
|
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
a moja babcia dzisiaj oczywiscie znowu stwierdziła jak powiedziałam żepo zamontowaniu szafy zaczniemy kompletowac wyprawkę że po co tak wcześnie że dopiero po porodzie że wszystko sie może zdarzyc
No i to ciśnięcie do d.upy słodyczy mimo że wie iż musze uważac na cukier to cały czas mi wciska że a to ci Anetko nie zaszkodzi jak zjesz jednego/jedno . albo że źle mierzę cukier bo powinno sie 2 h po jedzeniu a ile idzie tlumaczyc że ona ma inny typ cukrzycy niz ja i że ja musze mierzyc godzinę po posiłku i co chwile ale to możesz to też ci nie zaszkodzi ,
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam lozeczko 70 x 140, a posciel 60 x 120. |
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety ta kobieta się nie zmieni ale TŻ pociesza mnie jak tylko może
|
|
|
|
|
#4386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie martw sie wizyta, wszystko bedzie napewno dobrze!
|
|
#4387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4388 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!
![]() Cytat:
Dobrze, że rodzina Ci pomaga...starają się także trzeba to docenić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na następnej wizycie (w 34tc)będę musiała ustalić kiedy odstawiamy fenoterol, nospe i luteinę i kiedy ściągamy krążek...po ściągnięciu krążka też mogę urodzić na drugi dzień! moja ginka tak miała w pierwszej ciąży ![]() Cytat:
Cytat:
to już niedługo dziewczyny!!Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#4389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale powtarzam sobie ze trezba byc dobrej mysli, jednak nie zawsze mi to wychodzi Dobrze ze mam adasia to sila rzeczy trzeba sie zajac i mysli juz w innym kierunku ida! Mnie tez brzuch ciagnie i boli jakbym za szybko po biezni szla, trezba wtedy zwolnic i wyczuc w jakim tempie najlepiej! Nie ma co sie forsowac, ale jak zimno to rozumiem ze chcialas szybko
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja tesciowa była zdziwiona że torbę się bierze do szpitala. Bo jak ona rodziła to nic się nie brało |
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie z rodziną najlepiej na zdjęciu
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Aguśkaa kciuki za wizytę |
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ona juz nie zrozumie tego pewnie.... A z tym cukrem, no to musisz tlumaczyc jak dziecku, ze nie i koniec
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... zakładając bezpieczny poród od 38 tygodnia... 4 tygodnie
|
#4394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- no i tak to jest na tych aukcjach mam nadzieję, że wkońcu trafisz na swój wózek trzymam kciuki ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() a córa to chyba duża już ja jestem ciekawa ile mój maluch waży tak bardzo chciałabym to wiedzieć...
|
||
|
|
|
#4395 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Panicznie się boję, że Lena będzie miała wady wrodzone przez tą moją cukrzycę, szczególnie, że Kraków twierdzi, że cukrzyce miałam już przed ciążą tylko nikt się nią nie zajął ani mnie nie pokierował do kontroli.Bestyjka jak zwykle tak słodka, że aż cukier mi skacze ![]() Cytat:
No chciałabym rodzić na miejscu, do Krk mam 60-70km. Ale czego się nie zrobi dla małej. Cytat:
![]() Co do staników - mnie się trafiły rozmiary zaniżone-tj wydaje mi się, że miseczki były mniejsze. Zazdroszczę... Chciałabym, żeby moja mała już nie musiała się męczyć w moim pochorowanym, zacukrzonym ciele. Cytat:
Kotom też nie wszystkim ufam, wiadomo, są charaktery i charakterki. Obydwa gatunki cenię za coś innego, obydwa szanuję i nie mogę patrzeć na cierpienie. Dlatego mimo chęci pracowania na zasadzie wolontariatu w schronisku (pal 6 alergie!) nie dałabym rady tam wejść. Może inaczej, nie mogłabym wyjść, tym bardziej z jednym, myśląc, co spotka resztę. Ale przygarnęłam swoją znajdkę bez chwili zastanowienia. Nie żałuję. Cytat:
![]() też nie wierzę w zwierzęta z natury głupie czy złośliwe. i też boję się koni, straszne strachajły, a wtedy też niebezpieczne. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4396 |
|
Zadomowienie
|
moja mama tez zdziwiona jak zobaczyla moja torbe
)my kolderke i podusie w wiekszym rozmiarze kupilismy. no i mam lenia dzisiaj niesamowitego ![]() a mam dzis chęc na nalesniki, wiec moze chociaz to uda mi sie zrobic )
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-01 o 14:21 |
|
|
|
#4397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no masakra jak pokazałam babci listę zakupów to sie za glowę złapała nie mieszkam z nią ale blisko babcia ma 69 lat dopiero a ja jestem taka że się nie piernicze i mówie co myślę tylko moja mama mnie stopuje żebym sie za bardzo nie unosiła zresztą babcia ogólnie przekochana zawsze możemy na nią liczyc mimo że wiele nie ma to jest tak oszczędną osobą że na mój ślub zbierała odkąd skończyłam 14 lat chyba i dostaliśmy z tż 8tys od babci na ślub potem dała nam 100 na lodówkę 700 na pralke 3000 na kuchnię skąd ona to bierze nie wiem a jeszcze powiedziała że da nam na wózek ale gdyby nie babcia nie dalibyśmy rady do tego te jej dżemiki ogórki kiszone i przecier pomidorowy delicje po prostu także za to jaka ona jest staram się znoscic dzielnie jej poglądy chociaż czasami nie jest łatwo ![]()
||
|
|
|
#4398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zła 19stycznia kupiłam na allegro 4 koszule do karmienia i termometr i do tej pory paczki nie mam, kontakt ze sprzedającym masakryczny zero odpowiedzi na cokolwiek jedynie wczoraj dostałam maila że paczka została wysłana DOPIERO!!
Dodam, że wcześniej nie było takich u niej negatywów i neutrali a tu nagle...i co najlepsze każdemu kto da jej negatyw czy neutral odwdzięcza się NEGATYWEM wpisując w komentarzu : "TO NASZ KOMENTARZ" - szok |
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4401 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
choć moja babcia w tej chwili gotuje tak, że lepiej uciekać (niedomyte garnki, sztućce, przepisy traktuje jako wskazówkę i daje podwójną dawkę żółtek, cukru, mąki (jak ona dożyła 77lat? ) to teraz w związku z sąsiadem brudasem podłapała mole kuchenne i nieraz się trafia bonus w jedzeniu, a nawet herbacie ![]() Moja straszy, że nie pójdzie na operację kolan, tylko kasę da na wózek, a sama poczeka tez 3 lata na NFZ. Nie jestem w stanie jej przekonać... Mam nadzieję, że sami wyrobimy się z wózkiem na tyle szybko, żeby nie zdążyła kupić. Cytat:
Gdyby nie cukrzyca, banan w cieście już byłby mój
|
||
|
|
|
#4402 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aguśka trzymaj się kochana
właśnie, wiedziałam, że któraś dziewczyna z wątku takie ma, tylko nie mogłam sobie przypomnieć która Cytat:
Cytat:
jak coś znajdziesz jeszcze ciekawego to wrzucaj :P ![]() Cytat:
no i bliziutko porodu Cytat:
dzień dobry
|
|
#4403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jolka, a napisz może wprost nazwę tego cudaka z allegro, sama się zbieram do kupna koszul i szlafroka, i chciałabym wiedzieć, kogo omijać. Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-02-01 o 14:37 Powód: dopis |
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
niby to można zgłosić do allegro, ale te ich odpisywanie to wszystko trwało by wieczność...
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
krzywdy moim cukrom nie robią mam straszną ochote na banany ale boję się że banan podniesie cukier a jeszcze większa ochotę na moje ulubione ciasto bananowe jakby koś miałochotę:biszkopty mocze w galaretce i układam na tortownicy rozpłaszczając do lodówki aż stężeje banany ( dużo ok 7 - w zależności od wielkości tortownicy) miksuję na gładką masę i dodaję rozpuszczoną galaretkę albo dwie (rozpuszczone w mniejszej ilości wody) wylewam na biszkopty i do lodówki aż stężeje na wierzch kroję w plasterki banany i zalewam galaretką i do lodówki aż stężeje robiłam jesszcze tak jak wyżej tylko z mniejszej ilości bananów a jako drugą warstwę dałam zmiksowane truskawki z galaretka też pycha
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja cukier 140 mam praktycznie po każdym posiłku. Teraz moja dieta wygląda tak: Sniadanie - 3 kromki wasy z szynką - cukry ok. 130-140 obiad - jakaś zupa (krupnik, szczawiowa, jarzynowa) - cukier 140-160 kolacja - to co na śniadanie - cukry 130-140 oprócz tego posiłki małe pomiędzy (kromka wasy z czymś, albo jogurt, kefir) w piątek jadę znowu na Karową i mam nadzieję, że w końcu coś zaradzą, bo głodna chodzę ciągle....a Wy tu jeszcze ciągle o naleśniczkach, pizzach, drożdżówkach i innych pysznościach ![]() A z tymi ketonami to o co chodzi? bo mi nikt o czymś takim nie powiedział, o czym to świadczy jak się ma te ketony? (kojarzy mi się to ze scjentologią i ich tetanami )cziqua - to Twoja babcia niewiele starsza od mojej mamy moja mama na szczęście ma podejście, że czasy się zmieniły, a poza tym jest uzależniona od zakupów i ciągle coś kupuje dla swojej wnusi
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
jak mi się chce spać
zasypiam na siedząco dosłownie, a zaraz muszę jechać z młodym na trening a wrócę dopiero przed 18stą
|
|
|
|
#4408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak więc do diety podchodzę dość luźno już. Lekarzowi nic nie mówię, jedynie przyznaję się do "małych grzeszków" bo ciężko wytrzymać jak tak "przyprze". Uśmiechnął się tylko ze zrozumieniem ![]() Poza tym jestem "bezczelna" przeglądam te wózki, i tam gdzie jest gdzieś "niedaleko" (około 100 km) wysyłam wiadomość, że mogę odebrac wózek osobiście, ale z racji na odległość targuję cenę, o dobre 100 zł w dół
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-02-01 o 14:43 |
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że te komentarze negatywne i neutralne dopiero zaczynają im się zbierać kilka poczytałam, w pozytywach nie których też można się doczytać opóźnionej wysyłki widocznie ludzie boją się dać zły komentarz aby nie dostać w zamian takiego ![]() ja czekam od 19stycznia na paczkę i nic a zapłaciłam od razu i wybrałam priorytet i coś doczekać się nie mogę - niby wczoraj dostałam wiadomość, że już wysłali no ale ciekawe czy dotrze bo widzę, że od jutra mają urlop
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

Chyba tak już jest, że jak się głodzimy na to badanie to potem jemy ze zdwojoną siłą
więc jedyny plus że do porodu mogę być bezpieczna.

moja ginka tak miała w pierwszej ciąży

Zawsze jak jadę, to mam pogodę
no co za ludzie
ale do rozwiązania jeszcze trochę, więc malutka będzie zdrowa 

także za to jaka ona jest staram się znoscic dzielnie jej poglądy chociaż czasami nie jest łatwo