|
|
#1621 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Cytat:
myślałam że to się już zmieniło, ludzie przywykli, ale jak widać postęp myślowy niektórych ominął. Co komu do tego co ktoś robi z psem. Ja widziałam kiedyś pudla z butami w zimę i nie zszokowało mnie to,pies normalnie szedł. Dopóki widzę że pies nie męczy się w ubranku to nie zawracam sobie tym głowy. Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2012-02-01 o 11:43 |
|
|
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
No nie wiem, czy to nie byłoby za bardzo rozwalające dla niektórych
![]() A tak na serio to mogę wrzucić, tylko najpierw muszę zrobić to zdjęcie
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Ale ja nie napisałam "ta dziewczyna to chamowaty prostak", tylko "jak ktoś się zachowuje jak chamowaty prostak to dostaje ostrzeżenie". A co, nie jest to zgodne z prawdą? Błagam, czytajcie ze zrozumieniem...
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsza była babka z jamnikiem, która wygłosiła długi monolog o tym, jak to się mój pies musi męczyć w tym ubranku a jej jamnik w tym czasie trząsł się jak osika. Odpowiedziałam, że może i się męczy, ale przynajmniej nie zamarza, jak co niektóre psy
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie bardziej rozwala przebieranie psów w sukienki, marynarki, kapelusiki i inne badziewia
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tylko dobrze świadczy o Tobie jako właścicielu psa. Ludzie winni reagować i zwracać uwagę tym którzy zaniedbują swoje zwierzęta zimą. Ile jest psów uwiązanych, z łańcuchami na szyi, które śpią na śniegu albo w nieocieplonych budach ? Tego nikt nie zauważa. Różowy to bajkowy kolor |
|
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisałam "tylko wiesniary" tak jak Ty :'"tylko prostak i cham tak się zachowuje" .Tyle ode mnie
|
|
|
|
|
#1628 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wałkujesz i wałkujesz Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2012-02-01 o 11:57 |
|||
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie rozumiem co to ma na celu
|
|
#1633 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
Ubieramy ją tylko jak wymaga tego pogoda, nie ma podszerstka, poza tym rok temu miała kurację zastrzykami bo się biedula przeziębiła Nie spotkałam na swojej drodze obrońców psiej naturalności, raczej ludzi którym też zależy na tym, by ich zwierzęta nie marzły zimą A przebieranek, kapelusików, malowania psom pazurów też nie popieram.
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ubranek dla psów, to do mnie przemawia najbardziej to, że zazwyczaj same psy niejako podejmują decyzję, że im dobrze w ubranku
Znajoma miała miniaturę dobermana (nie wiem co za rasa, ale tak wyglądała) i chihuahuę i oba pieski chodziły w ubrankach, sweterkach czy takich ocieplaczach bez gderania. Jak było zimno, a ich nie ubrała, to nie chciały nawet wychodzić. Za to ja miałam pieska, który był krzyżówką collie z husky i jak byłam młodsza to chciałam go ubierać, ale uciekał gdzie pieprz rośnie Nawet bandamki na szyi nie chciał nosić. Z aktualnym pieskiem, sunią collie już nawet nie próbuję, bo zmądrzałam Ale na pewno też by nie chciała, bo jej naturalnie ciepło, bo ma podszerstek, gęste futro i między jedną a drugą warstwą włosa ma powietrze, które działa jak izolacja. Tak więc, ubranka mnie nie rozwalają, no chyba, że na takich psach, co widać, że jest przesadą (na takich, które mają duże futro, z podszerstkiem), albo takie już totalnie przekombinowane - z jakimiś diamencikami, koronkami itp. |
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie rozwalają psy ubrane w takie coś ...
|
|
|
|
#1636 |
|
Rozeznanie
|
Ja się jeszcze tak wypowiem co do noszenia yorków w torebce
![]() Yorki to terriery, miniaturowe ale terriery. Pełniły funkcję myśliwską, polowały na szczury i jak wszystkie terriery mają mnóstwo energii, ale że wyglądają niczym zabawki to inna sprawa.A jeśli chodzi o ubranka, to te, które mają zapewnić ciepło jak najbardziej popieram. I nie tylko na tych najmniejszych psach, znam mnóstwo amstaffów, staffików czy dobermanów, które marzną i właściciele zadbali o ich komfort kupując im jakieś wygodne ciepłe derki. Tylko chwalić takie zachowanie
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to się poniekąd z mężczyznami hołdującymi naturalności zgadzam bo mnie tez przerażają plastiki z hebanową opalenizna i tipsami, ale z drugiej strony niektórzy mają tak sztywne poglądy że nawet tusz do rzęs i błyszczyk to oszustwo Z kolei żaden pan (pozwolę sobie tak napisać że żaden ) nie lubi u kobiet włosów na łydkach czy też pod pachami, a to przecież czysta natura![]() Czy oszustwem możne tez nazwac czynności pielęgnacyjne? Bo mnie najwięcej daje odpowiednia pielęgnacja skóry i włosów, a nie makijaż. Czy jak ktoś mi powie że jestem oszustką bo robię chłodne okłady na opuchliznę pod oczami, bo stosuję maski odżywcze do włosów, bo wcieram w suche pięty krem to ma rację, bo w wersji naturalnej powinnam mieć worki pod oczami, suche strąki i zrogowaciałe pięty?
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(Dodam tylko gwoli ścisłości, że mówię tu o normalnym, dobrze wykonanym makijażu, a nie jakichś festyniarsko-dziuniowatych parodiach) Nie wiem, może ja mam wyprany mózg przez prasę, reklamy z photoshopem, ale w większości przypadków wolę oglądać kobiety z makijażem niż bez (oczywiście w sytuacjach codziennych typu praca, szkoła, jakieś wyjścia towarzyskie, nie siłownia, basen, spacer z psem, czy wyjście po bułki) i nie rozkminiam ich naturalności czy nienaturalności - o ile oczywiście nie rażą spaleniem na solarium, groteskowym make-upem, przerośniętymi tipsami. Sorry, musiałam to napisać ![]() Ktoś wspominał o noszeniu adidasów - mnie rozwala i nie rozumiem noszenia adidasów zimą. Z mrozem i połaciami śniegu, albo, jeszcze lepiej, roztapiającą się breją - czy to nie przemaka, nie jest w takim obuwiu zimno, czy noszący je ludzie mają organizmy ze stali? Dziwi mnie obrazek - najczęściej dotyczy to facetów - modna kurtka, czapka, szalik - wszystko jest i jakieś sportowe, zwykłe, nieocieplane buty - wygląda to tak jakby zabrakło komuś kasy na zimowe obuwie, bo wszystko poszło na resztę przyodziewku (nie że zaglądam komuś w kieszenie, po prostu takie mam skojarzenie )
|
|
|
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sobie pooglądamCytat:
|
|
|
#1640 |
|
Placuszek racuszek
|
wtrącę się paskudnie
wybaczcie..Angry - przeczytałam to i całkowicie się z Tobą zgadzam. Pielęgnacja typu nad " podstawami higieny" jest zabiegiem dla lepszego samopoczucia kobiety. Po to są kosmetyki (oczywiście używane rozsądnie). Jeżeli kobieta czuję się lepiej,"wyraźniej" w makijażu i wygląda to całkiem normalnie.. ja nie widzę w tym żadnego oszustwa. Co do adidasów w zimę to myślę tak samo. Moja koleżanka chodzi w zimę w adidasach i gdy spytałam czy jest jej w nich ciepło to powiedziała "nie, ale przynajmniej nie przemakają".. czego po dziurach nie byłam pewna . Rozumiem buty dostosowane do warunków, ale mi osobiście było zimno, gdy wyskoczylam w owych adidasach na 10 minut do sklepu.. a nie było wtedy śniegu.Ostatnio dla mnie ''rozwalające'' było założenie przez kolezankę dwóch pasków.. jeden w talii i jeden w spodniach, taki błyszczący oczywiście na wierzchu. Po prostu dla mnie to przesada..
|
|
|
|
#1641 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdumiewa mnie, jak niektórzy ludzie nie potrafią dostrzec, że robią sobie krzywdę nieodpowiednio dobranymi ubraniami Cytat:
Całe szczęście, że mój mózg funkcjonuje w dużej części po chłopsku Za to mój TŻ posiada cechy kobiece, więc się dopełniamy ![]() Cytat:
![]() Nie wiedziałam, że istnieją jeszcze ludzie, którzy oburzają się na widok ubranego psa Rozumiem, że zadziwiać mogą pomalowane pazury, ale ubranie? ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#1642 |
|
Raczkowanie
|
To mnie rozwala
|
#1643 |
|
Placuszek racuszek
|
Również nie rozumiem oburzenia co do ubranka dla psa w zimę. Niby z jednej strony ludzie są tacy "nowocześni" a z drugiej wieje od nich średniowieczem..eh. No bo przecież pies to pies, ma futro
w żadnym wypadku nie może mu być zimno! trzęsie się? toż to delirka !
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tematu zmieniania wyglądu. Czy to farbowanie włosów na totalnie inny kolor (np. z ciemnego na blond) czy to makijaż permanentny, czy to operacja plastyczna - ingeruje w nasz wygląd tak, że zmieniamy się nie do poznania. Może przy jednych zabiegach nie są używane tak drastyczne środki jak przy drugich, ale fakt jest faktem - zmienia nas to całkowicie.
Tylko po co? Czy kobiety, którym brak pewności siebie nagle tą pewność zyskają? Skoro ktoś siebie nie akceptuje takim jaki jest, nagle zacznie? Wydaje mi się, że nie tędy droga do lepszego samopoczucia. Spójrzmy na Kissie (wiem, skrajny przypadek). Ona ciągle w swoim wyglądzie coś zmienia. To już karykatura, do czego ciągłe nieakceptowanie siebie może doprowadzić. Z drugiej jednak strony nie wybieramy wyglądu z jakim przychodzimy na świat. Jedne dziewczyny mają ładniejsze oczy, inne włosy, inne nosy. Skoro nie jesteśmy tak atrakcyjne jak inne to znaczy, że mamy nic ze sobą nie robić, pogodzić się z tym i pozostać brzydkie? Niestety, uważam, że z większością osób w tym wątku nie będzie dane rzeczowo podyskutować (może nawet ja nie będę umiała rzeczowo podyskutować, bo w końcu jestem dziewczyną), bo zwolenniczki czy to naturalności czy to farbowania/mocnego makijażu/etc. będą znajdować usprawiedliwienia dla swoich działań i stworzą teorie, które będą popierać ich tezy. |
|
|
|
#1645 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ale po co o tym dyskutować? Lubię się malować, mam farbowane włosy (henną, więc jestem naturalna
), robię to po trochu dla siebie, po trochu dla mojego TŻ, po trochu "dla ludzi" i nie zamierzam się z tego tłumaczyć i zażarcie argumentować jaka to ja jestem naturalna/nienaturalna. Często w towarzystwie mówię, że mam sobie duszę plastika, bo kocham dobrze wyglądać ![]() Naprawdę, nie róbmy z tego tematu miejsca na poważne dywagacje na temat kobiecości, naturalności i "co lubią faceci". To z założenia ma być luźny temat o modowych rozwalaczach, czy nie może tak zostać? Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2012-02-01 o 16:21 |
|
|
|
#1646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Noszę zimą Adidasy (takie za kostkę) i są to najcieplejsze buty jakie mam. I nie przemakają nic a nic. W każdych kozakach zamarzam zaraz po wyjściu z domu a w adidasach nie Ciepło mi jeszcze w podrabianych Emu ( ) ale są tak śliskie że nie wychodzę w nich jak jest śnieg czy lód ( i przemakają przeraźliwie), no a w adidasach nie poślizgnęłam się jeszcze nigdy.Dziwi mnie, że skoro komuś jest zimno/źle/niewygodnie itp. to komuś innemu też musi być zimno/źle/niewygodnie.
|
|
|
#1647 |
|
Raczkowanie
|
Ja noszę w tej chwili adidasy bo w kozakach na mrozie zamarzam. I mogę otwarcie powiedzieć - w adidasach O WIELE cieplej : )
"Bo jak trenować, to do bólu ostatecznego. Tańczyć, to do rana, na boso i do megaodcisków. Czytać ciekawą książkę, to dzień i noc. Jeść pyszności, to do kompletnej odmowy. Czuć, to całym sercem. Myśleć, to bez żadnych horyzontów. Uśmiechać się, to szczerze." - Justyna Kowalczyk
|
|
|
|
#1648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo pamiętam jak w liceum zawsze koleżanka zdejmując je miała mokre skarpety - przyznaj, że wtedy nie kojarzą się z komfortowym obuwiem
|
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama uważam się za dość atrakcyjną fizycznie, więc przyzwoity wygląd nie wymaga u mnie szczególnych zabiegów, normalna pielęgnacja ciała i twarzy, aktywność fizyczna, dyskretny makijaż i tyle. Gdybym była brzydsza, pewnie robiłabym więcej, żeby wyglądać atrakcyjnie, w końcu każdy lubi być dobrze oceniany, a niestety prawda boli - jak cię widzą, tak cię piszą. Dla mnie granicą przesady w dbaniu o urodę jest ryzykowanie zdrowiem, robienie operacji plastycznych czy zabiegów medycznych (botoks, wypełniacze) w sytuacji, kiedy ciało nie jest trwale zdeformowane, np. po złamaniu nosa albo karmieniu piersią. To moja prywatna granica i osoba, która zrobiła sobie np. operacje biustu, nie będzie się z nią zgadzać, ma takie prawo. A ja mam prawo myśleć, że mały biust mi w życiu nie przeszkadza i wolę na coś innego przeznaczyć te kilka-kilkanaście tysięcy złotych. Tak to widzę. |
|
|
|
|
#1650 |
|
Konto usunięte
|
A mnie dalej będzie rozwalać noszenie legginsów tak jak spodni
Zdjęcie zrobione komórką przez znajomą znajomej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

(pewnie pies ma siedzieć w domu zamiast męczyć się w ubranku
no co ja poradzę, że potrzebowałam na już a innego nie mieli

koleżanka chciała zabłyśnać w świetle własnego monitora
to tylko dobrze świadczy o Tobie jako właścicielu psa.
napisałam "tylko wiesniary" tak jak Ty :'"tylko prostak i cham tak się zachowuje" .Tyle ode mnie

Nie spotkałam na swojej drodze obrońców psiej naturalności, raczej ludzi którym też zależy na tym, by ich zwierzęta nie marzły zimą