Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy? - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 15:13   #661
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy

Cytat:
Napisane przez eos50 Pokaż wiadomość
A w domu to robisz to za darmo?
Tak. Żadnych pieniędzy za to nie dostaję, ubezpieczenia mi nikt za to nie opłaci, emerytury za pracę w domu też nie dostanę.
Stary 2012-02-01, 15:19   #662
eos50
BAN stały

Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Tak. Żadnych pieniędzy za to nie dostaję, ubezpieczenia mi nikt za to nie opłaci, emerytury za pracę w domu też nie dostanę.
Nawet jeśli mąż odda Ci zarobione pieniądze? To też jest za darmo? Nie masz co jeść? Nie masz gdzie spać? Nie masz się w co ubrać? (to ostatnie to akurat głupie pytanie bo żadna z Was się nie ma w co ubrać).
Ubezpieczenie rodzinne masz. Renta rodzinna jest. Doubezpieczyć się samemu można. A na emeryturę w obecnym kształcie to ja bym nie liczył. Tak jest bezpieczniej.
eos50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 15:23   #663
2016071135
Konto usunięte

Poza tym pracę zarobkową każdy sobie sam wybiera, jeśli ktoś chce zarabiać zmywając - jego wybór.
A zmywanie garów codziennie wbrew chęciom, lecz pod przymusem - bo ktoś w końcu to zrobić musi - nie jest niczym ciekawym ani fajnym. Jest to męczące, traci się czas wolny, ma się dużo mniej odpoczynku.
To jest duże poświęcenie, które powinno się dzielić na obu partnerów (bo skoro oboje mają ten dom, to czemu tylko jedno z nich ma w nim pracować?)

A i dobrze zrozumiałam, Eos, że twoim zdaniem rolą kobiety w świecie jest mycie garów (i tym podobne)? Jej, nie sądziłam, że ktoś tak jeszcze może myśleć.

I co do powyższej wypowiedzi: większość kobiet w dzisiejszych czasach ma swoją normalną pracę. Po co miałoby się jeszcze "zatrudniać" u męża i sprzątać w domu za pieniądze - co swoją drogą brzmi potwornie, nie wyobrażam sobie takiego układu. Żona sprzątaczką męża Do czego to dochodzi.

Edytowane przez 2016071135
Czas edycji: 2012-02-01 o 15:25
2016071135 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 15:27   #664
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet jeśli mąż odda Ci zarobione pieniądze? To też jest za darmo? Nie masz co jeść? Nie masz gdzie spać? Nie masz się w co ubrać? (to ostatnie to akurat głupie pytanie bo żadna z Was się nie ma w co ubrać).
Ubezpieczenie rodzinne masz. Renta rodzinna jest. Doubezpieczyć się samemu można. A na emeryturę w obecnym kształcie to ja bym nie liczył. Tak jest bezpieczniej.
żartujesz, że nie wiesz o czym mowa taka kobieta ma delikatnie mówiąc przerypane w przypadku ewentualnego rozwodu: zero doświadczenia w zawodzie, zero świadczeń emerytalnych, co to znaczy bezpieczniej? bezpieczniej wiedzieć że się nic w tym przypadku-to chyba takie złudzenie niż realne poczucie bezpieczeństwa, emerytura choćby groszowa jest lepsza niż nic nie sądzisz
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 15:29   #665
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nawet jeśli mąż odda Ci zarobione pieniądze? To też jest za darmo?
Jak da mi tyle, ile bym zarobiła jako osoba sprzątająca w biurze/myjąca garnki w restauracji/zajmująca się cudzym dzieckiem, to owszem, za darmo to nie jest.
I wówczas mogę sobie wykupić ubezpieczenie itd. — w porządku

Choć i tak bałabym się takie układu — co jak mąż straci pracę? Wtedy pracę stracimy oboje.
Co jak mąż straci zdrowie i będzie musiał przejść na rentę? Też wesoło nie będzie. Bo po x latach nieobecności na rynku pracy, nie będę dobrym pracownikiem. I mała szansa, że znajdę sensowne zatrudnienie.

Cytat:
(to ostatnie to akurat głupie pytanie bo żadna z Was się nie ma w co ubrać).
Daruj sobie tego typu przytyki. Mam się w co ubrać, bo mam ubrania. I nie spędzam pół dnia na rozważaniach „co by tu dzisiaj założyć”.

Cytat:
A na emeryturę w obecnym kształcie to ja bym nie liczył. Tak jest bezpieczniej.
Liczyć jak liczyć, wolę dostać nawet małą emeryturę, niż nie dostać jej wcale

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez arsea Pokaż wiadomość
Poza tym pracę zarobkową każdy sobie sam wybiera, jeśli ktoś chce zarabiać zmywając - jego wybór.
To prawda. Ja bym świadomie nie wybrała bycia sprzątaczką, osobą myjącą garnki czy opiekunką do dzieci.
Nie lubię sprzątać.
Nie lubię myć naczyń.
Nie lubię zajmować się dziećmi.

Więc że tak powiem, pozamiatane
Stary 2012-02-01, 15:30   #666
2016071135
Konto usunięte

Podążając tym tokiem myślenia - czemu to mąż nie mógłby sprzątać w domu, jeśli żona by mu oddawała pieniądze?
Stary 2012-02-01, 15:36   #667
eos50
BAN stały

Cytat:
A zmywanie garów codziennie wbrew chęciom, lecz pod przymusem - bo ktoś w końcu to zrobić musi - nie jest niczym ciekawym ani fajnym. Jest to męczące, traci się czas wolny, ma się dużo mniej odpoczynku.
To jest duże poświęcenie, które powinno się dzielić na obu partnerów (bo skoro oboje mają ten dom, to czemu tylko jedno z nich ma w nim pracować?)

A i dobrze zrozumiałam, Eos, że twoim zdaniem rolą kobiety w świecie jest mycie garów (i tym podobne)? Jej, nie sądziłam, że ktoś tak jeszcze może myśleć.

I co do powyższej wypowiedzi: większość kobiet w dzisiejszych czasach ma swoją normalną pracę. Po co miałoby się jeszcze "zatrudniać" u męża i sprzątać w domu za pieniądze - co swoją drogą brzmi potwornie, nie wyobrażam sobie takiego układu. Żona sprzątaczką męża Do czego to dochodzi.
To jest właśnie Wasz problem, że dom, rodzinę, dzieci zaczęłyście postrzegać jak poświęcenie, a gdy zachrzaniacie za najniższą krajową, to się nie poświęcacie.
Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
żartujesz, że nie wiesz o czym mowa taka kobieta ma delikatnie mówiąc przerypane w przypadku ewentualnego rozwodu: zero doświadczenia w zawodzie, zero świadczeń emerytalnych, co to znaczy bezpieczniej? bezpieczniej wiedzieć że się nic w tym przypadku-to chyba takie złudzenie niż realne poczucie bezpieczeństwa, emerytura choćby groszowa jest lepsza niż nic nie sądzisz
To Ty jak poznajesz faceta, to z góry zakładasz rozwód?
Stary 2012-02-01, 15:39   #668
tacyta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
nie, za to kłóci się z Twoim rozumieniem świata.
Bo czy Ci się to podoba czy nie większość kobiet i mężczyzn nie lubi obowiązków domowych.
Dlatego trudniej o jelenia i każdy woli do pracy iść niż marnować życie przy garach.
Chcialbyś,żeby kobiety to kochały i było w zgodzie z ich naturą (rozumiem Cię doskonale, też bym chciala mieć służacych, którzy cieszą się z tego,że nimi są)ale tak nie jest i powtórzę: możesz kwękać, gęgać a i tak nikomu swoich bzdur (i mylnych wniosków) nie wmówisz.
Tak więc dopóki tacy faceci jak Ty się nie dostosują i nie zaczną uczestniczyć osobiście!!! w życiu rodzinnym i pełnieniu obowiązków tym więcej będzie patologii (związanej z brakiem czasu dla dziecka) i mniejszy przyrost naturalny.

Rzadko można spotkać kobietę, która chce sobie zmarnować życie gotując zupki i zasuwając z mopem. Jeśli facet ją wyręczy lub wespół będą wykonywać prace domowe tym więcej będzie czasu dla pociech

Widze to na przykladach normalnych, partnerskich związków.
Z szowinistycznej patologii nic dobrego nie wynika. Jedynie kobiety są bardziej rozgoryczone( patrząc nia życie choćby swoich matek i szowinistycznych tatusiów) nie chcą mieć dzieci - czemu się nie dziwię.
Szczerze - wolałabym,żeby świat się skończył gdy myślę o takim życiu.
Kobiety nie chcą tak żyć i ich nie zmusisz. Nawet za cenę (Twoje bzdurne wnioski,chcę Ci tylko pokazać,ze to i tak nie ma nic do rzeczy i nikogo nie przestraszysz) szerzących się patologii .
Śmiesz pisać,ze mężczyznom nowy układ nie pasuje a oczekujesz od kobiet poświęcenia?
Ogarnij się i zacznij poświęcenie od siebie
Brawo Asiu
Stary 2012-02-01, 15:42   #669
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Jak można wierzyć w Boga, nie wierząc jednocześnie w Szatana? Tak jak można się domagać równych praw, a olewać równe obowiązki?
Nie znając teorii gender nic nie wiecie o świecie! Przecież wszystkie ustroje polityczne, stosunki międzynarodowe, historia to prawie wszystko łącznie z historią najnowszą 'osiągnięcia' patriarchatu. A świat się przecież zmienia i to wszystko to już przeżytek, prawda Tacyta?
Jak widzisz nie miałaś racji uważając mnie za wszystkowiedzącego i przyznaję się bez bicia, że o tym wiekopomnym dziele nie słyszałem. Ale akurat w tym, że pytamy o siebie, gdy nie jesteśmy siebie pewni nie myliłem się.
Więc dlaczego ciągle wszystkie niewygodne dla Was teksty przypisujecie mnie? Obsesja na moim punkcie? Czy na punkcie tamtego Damiana?
Oczywiście, że się przyznaję. Ja przecież uważam, że kobieta i mężczyzna choć świetnie się uzupełniają, to jednak są znacząco różni, dlatego powinni odgrywać różne role i podlegać różnym ocenom wg osobnych standardów właściwych danej płci. Ja nie wymagam od Was latania z karabinem w ręku i zabijania, za to Wy wymagacie ode mnie płaczu, dajecie mi na to przyzwolenie, a gdy nie płaczę twierdzicie, że jestem nieczułym troglodytą, skostniałą, przesiąkniętą starą ideologią skamieliną macho, której wdrukowano do łba kłamstwa o tym, co jest męskie, a co nie, a ja przecież tak naprawdę mam całkiem inne potrzeby i tylko jeszcze o tym nie wiem. Niestety, trudno od kogoś komu natura dała wyposażenie do zabijania wymagać, aby płakał nad swoimi ofiarami.
Cienki.

W tym wątku? Nie pisał, że równy podział obowiązków to marzenie mężczyzn. Napisał, że najważniejszy jest seks i z tego co pamiętam nie wspomniał o niczym innym, a to jasno świadczy, że woli pobzykać, niż myć gary podobnie zresztą jak wszyscy faceci (normalni, zdrowi, ... ). Więc jesteśmy z nim zgodni w 100%. A to, że niektórzy faceci zanim sobie pobzykają muszą najpierw pozmywać gary, bo inaczej nic nie dostaną, to już ich indywidualna sprawa.

Okropny, jak każdy facet tutaj. Ale za to nie wstydził się publicznie przyznać, że jest samcem i nieobce mu są samcze instynkty wobec napotkanych samiczek oraz, że wśród tych instynktów nie ma naturalnej potrzeby prania.
Normalnie. Katolicyzm nie jest jedyną religią na świecie.

Nie wiem o czym piszesz. Ja, jak mam gdzieś takie same prawa, to mam równe obowiązki.

Śmiem zanegować, że bez tej teorii wiem mniej.

Ja tam wiem, że mam niezły biust, to się zapytam koleżanki, bo lubię słyszeć komplementy na jego temat .

Teksty Damiana nie były dla mnie niewygodne. Były dla mnie głupie. Niewygodne mogłyby być, gdybym odpowiadała jego wzorcowi niedziewicy-latawicy.

Nie wymagam ani od kobiet, ani od mężczyzn płaczu. Sama płaczę tylko wtedy, jak mnie nikt nie widzi, bo dla mojej matki płaczący człowiek (poza pewnymi wyjątkami) to mazgaj. Natomiast nie wyszłabym za kogoś, kto zabija lub zabijał ludzi w imię jakichś głupio pojętych interesów. Przemoc dopuszczam tylko w obronie własnej.
Piszesz, że to my Ci coś wmawiamy. To Ty nam wmawiasz, że Twoje potrzeby, to potrzeby wszystkich mężczyzn. Wmawiasz nam, że machanie ścierą i siedzenie w domu, kiedy odczuwamy inne potrzeby, są dla nas przyrodzone i właściwe.
Kiedy ktoś kazał Ci płakać, czujesz się źle, bo tego nie chcesz. Ja nie chcę siedzieć w domu, a patriarchat chciałby mi to nakazać i też czuję się źle! Pilnuj swojego podwórka, zamiast mówić co ktoś powinien, bo tego wymaga jego płeć.

OMG, kabaretów też nie oglądasz, prawda?

Bo to jego potrzeba, ale nie jest potrzebą każdego faceta.

Jakbym miała wybierać między bzykaniem, a myciem garów, też wybrałabym bzykanie. Jestem mężczyzną. Co więcej... jestem eosem50!

Życie, praca i rodzice uczą : najpierw obowiązki, później przyjemności

Nie mam potrzeby sprzątania, prania, gotowania, mycia okien i prasowania. Czy to znaczy, że jestem mężczyzną?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 15:42   #670
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
To jest właśnie Wasz problem, że dom, rodzinę, dzieci zaczęłyście postrzegać jak poświęcenie, a gdy zachrzaniacie za najniższą krajową, to się nie poświęcacie.

To Ty jak poznajesz faceta, to z góry zakładasz rozwód?
Zakładam, że w życiu są różne sytuacje i nie można oddychać czy wyżywić się tylko miłością
Stary 2012-02-01, 15:47   #671
Bananalama
jestę wieszczę

Widzisz, tak strasznie oczekiwałeś, że się z Tobą nie zgodzę. Oj eosiu, eosiu. Ale fakt, że jak ktoś ma nieludzkie obrzydzenie do seksu, to i mycie garów wybierze .

A jak nie, to wybierze seks i kobieta i facet, bo lepsze to, niż myć gary . Tylko moja mama tego nie rozumie

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 15:59   #672
tacyta
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie. Ja oczekuję od nich zrozumienia dla ich roli w świecie i zdrowego rozsądku. Mycie garów w domu to poświęcenie, ale mycie ich w restauracji za pieniądze, to już nie? Sprzątanie w domu to poświecenie, a w biurze to już nie? Wychowywanie własnego dziecka to poświęcenie, ale cudzych to już nie? Co Cię tak dowartościowuje w pracy, a dołuje w domu?
Nie Ty będziesz kobietom role wyznaczał. Wykonywanie tych prac w domu jest poświęceniem (i czystym frajerstwem, jeśli kobieta godzi się wykonywać te prace sama i nie goni partnera do pomocy) a w biurze jest przynajmniej wynagradzane. Praca w domu wiąże się z zależnością finansową od faceta (a to zawsze pociąga za sobą pewne ryzyko) a praca zawodowa daje niezależność finansową. A nic nie zapewnia takiego komfrotu i poczucia bezpieczeństwa jak niezależność finansowa i świadomość, że nie jest się zdanym na niczyją łaskę czy niełaskę.

Edytowane przez tacyta
Czas edycji: 2012-02-01 o 16:27
tacyta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 16:10   #673
2016071135
Konto usunięte

Cytat:
O rodzinie, domu nic nie pisałam. (Skąd ty to bierzesz?) Pisałam o czystej harówce za mężusia który leżałby do góry brzuchem.

I co ma do tego (rzekoma) najniższa krajowa?

Chodzi o to, że marnowanie czasu zmywając gary, podczas gdy można równie dobrze się bawić, to poświęcenie - czyli robienie czegoś dla dobra ogółu kosztem przyjemności. My tego nie postrzegamy jako poświęcenie, ono po prostu nim jest, to wynika z definicji tego słowa.

"(...) to się nie poświęcacie" - a czemu miałybyśmy?
Stary 2012-02-01, 18:36   #674
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl postawił piwo.
teraz, jak się okazało, że jestem mężczyzną, nie wypada mi stawiać nic innego. jak się dziś spotkam z moim facetem, to mu to oznajmię, ciekawe, jak to przyjmie.

co by tu jeszcze... aha...

baby do garów!!! taką Wam rolę Pan Bóg na tym świecie dał i nie macie się co pluć i nie zgadzać! no już już, bo w końcu jakieś nieszczęście na cały boży świat sprowadzicie, jakiś drugi potop czy cuś.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 18:53   #675
eos50
BAN stały

Cytat:
Jak da mi tyle, ile bym zarobiła jako osoba sprzątająca w biurze/myjąca garnki w restauracji/zajmująca się cudzym dzieckiem, to owszem, za darmo to nie jest.
I wówczas mogę sobie wykupić ubezpieczenie itd. — w porządku
Zaryzykuję stwierdzenie, że jak mąż zarabia nieźle i żyjecie na średnim powiedzmy poziomie, to masz z tego więcej, niż gdybyś sama pracowała w tych zawodach.
Cytat:
Choć i tak bałabym się takie układu — co jak mąż straci pracę? Wtedy pracę stracimy oboje.
Co jak mąż straci zdrowie i będzie musiał przejść na rentę? Też wesoło nie będzie. Bo po x latach nieobecności na rynku pracy, nie będę dobrym pracownikiem. I mała szansa, że znajdę sensowne zatrudnienie.
Przypadki chodzą po ludziach, ale równie dobrze możesz nie chcieć mieć dzieci, bo przecież możecie oboje zginąć w wypadku, domu też nie budujcie, bo się najprawdopodobniej spali, po co podejmować pracę, jak mogą wyrzucić, a nawet na studia nie warto iść, bo być może po nich pracy nie będzie, itd. Ale takie wątpliwości rozumiem w odróżnieniu od zakładania na samym początku, że para się może rozwieść.
Cytat:
Liczyć jak liczyć, wolę dostać nawet małą emeryturę, niż nie dostać jej wcale
Rzecz w tym, że możesz jej nie dostać wcale. Nie wiem ile lat Ci jeszcze grozi w pracy, ale matma jest nieubłagana i jak nic się nie zmieni, to budżet zwyczajnie się rozleci. Obciążenia rosną z roku na rok, a w 2011 urodziło się 22 tys. dzieci mniej. My na swoje emerytury nie zarobimy, a młodsze pokolenie nie będzie na tyle wydolne.
Cytat:
Podążając tym tokiem myślenia - czemu to mąż nie mógłby sprzątać w domu, jeśli żona by mu oddawała pieniądze?
Bo żona to zrobi lepiej, dokładniej i solidniej. Żeby miejsce do mieszkania było domem wymaga kobiecej ręki. Już gdzieś pisałem, że podobno faceci za sprzątanie kuchni uważają tylko cztery czynności, a kobiety widzą ich do wykonania kilkadziesiąt. To jest Wasz naturalny dar - widzieć rzeczy, o których facet nie ma pojęcia.
Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Normalnie. Katolicyzm nie jest jedyną religią na świecie.

Nie wiem o czym piszesz. Ja, jak mam gdzieś takie same prawa, to mam równe obowiązki.

Śmiem zanegować, że bez tej teorii wiem mniej.

Ja tam wiem, że mam niezły biust, to się zapytam koleżanki, bo lubię słyszeć komplementy na jego temat .

Teksty Damiana nie były dla mnie niewygodne. Były dla mnie głupie. Niewygodne mogłyby być, gdybym odpowiadała jego wzorcowi niedziewicy-latawicy.

Nie wymagam ani od kobiet, ani od mężczyzn płaczu. Sama płaczę tylko wtedy, jak mnie nikt nie widzi, bo dla mojej matki płaczący człowiek (poza pewnymi wyjątkami) to mazgaj. Natomiast nie wyszłabym za kogoś, kto zabija lub zabijał ludzi w imię jakichś głupio pojętych interesów. Przemoc dopuszczam tylko w obronie własnej.
Piszesz, że to my Ci coś wmawiamy. To Ty nam wmawiasz, że Twoje potrzeby, to potrzeby wszystkich mężczyzn. Wmawiasz nam, że machanie ścierą i siedzenie w domu, kiedy odczuwamy inne potrzeby, są dla nas przyrodzone i właściwe.
Kiedy ktoś kazał Ci płakać, czujesz się źle, bo tego nie chcesz. Ja nie chcę siedzieć w domu, a patriarchat chciałby mi to nakazać i też czuję się źle! Pilnuj swojego podwórka, zamiast mówić co ktoś powinien, bo tego wymaga jego płeć.

OMG, kabaretów też nie oglądasz, prawda?

Bo to jego potrzeba, ale nie jest potrzebą każdego faceta.

Jakbym miała wybierać między bzykaniem, a myciem garów, też wybrałabym bzykanie. Jestem mężczyzną. Co więcej... jestem eosem50!

Życie, praca i rodzice uczą : najpierw obowiązki, później przyjemności

Nie mam potrzeby sprzątania, prania, gotowania, mycia okien i prasowania. Czy to znaczy, że jestem mężczyzną?
Ale we wszystkich dobro walczy ze złem. Inaczej nie byłoby dobrem bez punktu odniesienia.
O straży pożarnej.
No to chociaż w jednym się zgadzamy, bo dla mnie to też bzdury.
A dlaczego lubisz skoro wiesz? Kobiecy narcyzm? Zgadzałoby się.
To czemu mnie przypisujesz teksty jego i innych?
Nie wymagasz? A wtłoczenie mężczyzn w role przewidziane dla nich przez feministki jak nazwiesz?
Dobre oglądam. Najbardziej lubię te o różnicach damsko męskich. A zauważyłaś, że nie dość, że prawie nie ma damskich kabaretów, to jak już są to są kiepskie?
Wystarczy żeby przyznać, że Asia minęła się z prawdą.
I Ty też? Jest tu na tym forum jeszcze ktoś poza mną i Tacytą?
Pod warunkiem, że jeszcze czasu na te przyjemności wystarcza prawda Drogie Panie.
Przecież sama już to parę razy przyznałaś.
Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Zakładam, że w życiu są różne sytuacje i nie można oddychać czy wyżywić się tylko miłością
Przezorna? Masz rację. Musisz być przezorna, bo z takim podejściem do facetów wiele się w Twoich związkach jeszcze wydarzy.
Cytat:
Widzisz, tak strasznie oczekiwałeś, że się z Tobą nie zgodzę.
Nie. Po prostu zapomniałem, że i Tobie zdarza się czasem napisać coś z sensem.
Cytat:
Napisane przez tacyta Pokaż wiadomość
Nie Ty będziesz kobietom role wyznaczał.
A dlaczego nie? Wy możecie facetom narzucać role, to i my możemy narzucać je Wam. Wy nie chcecie ich przyjmować, to my zastrzegamy sobie takie samo prawo. To się nazywa równouprawnienie.
Cytat:
Napisane przez tacyta Pokaż wiadomość
Wykonywanie tych prac w domu jest poświęceniem (i czystym frajerstwem, jeśli kobieta godzi się wykonywać te prace sama i nie goni partnera do pomocy) a w biurze jest przynajmniej wynagradzane. Praca w domu wiąże się z zależnością finansową od faceta (a to zawsze pociąga za sobą pewne ryzyko) a praca zawodowa daje niezależność finansową. A nic nie zapewnia takiego komfrotu i poczucia bezpieczeństwa jak niezależność finansowa i świadomość, że nie jest się zdanym na niczyją łaskę czy niełaskę.
Wpadnij na wątek '25 lat i nigdy nie byłam w związku - dyskusja' i powiedz im jakie z nich szczęściary. A i nie zapomnij dodać, że masz faceta.
Cytat:
O rodzinie, domu nic nie pisałam. (Skąd ty to bierzesz?)
A stąd:
Cytat:
Po co miałoby się jeszcze 'zatrudniać' u męża i sprzątać w domu za pieniądze
Cytat:
Pisałam o czystej harówce za mężusia który leżałby do góry brzuchem.
Mężuś to chyba rodzina? Czy teraz to też już nie?
Cytat:
I co ma do tego (rzekoma) najniższa krajowa?
To, że to psie pieniądze i praca za takie stawki jest wg mnie poświęcaniem się dla paru groszy większym niż zarządzanie paru osobowym mikroprzedsiębiorstwem jakim z całą pewnością jest dom. Nie chcesz najniższej krajowej, to weź sobie średnią pielęgniarską i nazwij to karierą, a nie poświęceniem.
Cytat:
Chodzi o to, że marnowanie czasu zmywając gary, podczas gdy można równie dobrze się bawić, to poświęcenie - czyli robienie czegoś dla dobra ogółu kosztem przyjemności. My tego nie postrzegamy jako poświęcenie, ono po prostu nim jest, to wynika z definicji tego słowa.
Jak się chcesz bawić, to nie zakładaj rodziny. Wtedy jest dużo łatwiej i nie trzeba robić nic dla dobra ogółu tylko można żyć jak 100% egoistka. Jak zakładasz rodzinę, to bierz odpowiedzialność również za czyste gary.
Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
teraz, jak się okazało, że jestem mężczyzną, nie wypada mi stawiać nic innego. jak się dziś spotkam z moim facetem, to mu to oznajmię, ciekawe, jak to przyjmie.
Oczywiście! Ty potrafiłaś się znaleźć super! Dawidowski niestety nie ma o tym pojęcia.
Cytat:
co by tu jeszcze... aha...

baby do garów!!! taką Wam rolę Pan Bóg na tym świecie dał i nie macie się co pluć i nie zgadzać! no już już, bo w końcu jakieś nieszczęście na cały boży świat sprowadzicie, jakiś drugi potop czy cuś.
Ale tu to przeginasz. Na kobiecym forum, będąc bądź co bądź w gościach, nie wypada tak walić prosto z mostu. Więcej tak - wężykiem, wężykiem!
Stary 2012-02-01, 19:00   #676
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście! Ty potrafiłaś się znaleźć super! Dawidowski niestety nie ma o tym pojęcia.
łeś, ŁEŚ!
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 19:04   #677
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Bo żona to zrobi lepiej, dokładniej i solidniej. Żeby miejsce do mieszkania było domem wymaga kobiecej ręki. Już gdzieś pisałem, że podobno faceci za sprzątanie kuchni uważają tylko cztery czynności, a kobiety widzą ich do wykonania kilkadziesiąt. To jest Wasz naturalny dar - widzieć rzeczy, o których facet nie ma pojęcia.

Ale we wszystkich dobro walczy ze złem. Inaczej nie byłoby dobrem bez punktu odniesienia.
O straży pożarnej.
A dlaczego lubisz skoro wiesz? Kobiecy narcyzm? Zgadzałoby się.
To czemu mnie przypisujesz teksty jego i innych?
Nie wymagasz? A wtłoczenie mężczyzn w role przewidziane dla nich przez feministki jak nazwiesz?
Dobre oglądam. Najbardziej lubię te o różnicach damsko męskich. A zauważyłaś, że nie dość, że prawie nie ma damskich kabaretów, to jak już są to są kiepskie?

I Ty też? Jest tu na tym forum jeszcze ktoś poza mną i Tacytą?

Pod warunkiem, że jeszcze czasu na te przyjemności wystarcza prawda Drogie Panie.

Nie. Po prostu zapomniałem, że i Tobie zdarza się czasem napisać coś z sensem.
Fajnie, to już na bank nie jestem kobietą.
Zło i dobro to pojęcia o różnych znaczeniach dla wielu osób. Ja nie wierzę w walkę dobra ze złem z punktu widzenia religii. Dla mnie każdy po śmierci się reinkarnuje i tyle.
To już przerabialiśmy.
Narcyzm nie jest zastrzeżony tylko dla kobiet. Znam więcej męskich narcyzów.
Nie przypisywałam. Zwróciłam tylko uwagę na podobny styl pisania. Też "ja wiem najlepiej".
Gdzie ja kogoś wtłaczam? Niech sobie konserwatysta bierze konserwatystkę, wyzwolony wyzwoloną. Co mnie to obchodzi?
Zauważyłam, że w Kabarecie Hrabi najbardziej barwną i najśmieszniejszą osobą jest pani Joasia. A Kabaret Moralnego Niepokoju bez Pakosy?
Uwielbiam za to Eddiego Izzarda i George'a Carlina.
Po prostu posługujesz się hasłami, pod którymi wiele ludzi może się podpisać.
To już zależy, jak ludzie sobie ten czas organizują. Prawda, eosiu?

Schowaj sobie do kieszeni swój protekcjonalny ton względem mnie, albowiem o ile mnie się zdarza coś z sensem napisać, o tyle Tobie już niekoniecznie.

Stary 2012-02-01, 19:12   #678
eos50
BAN stały

Cytat:
łeś, ŁEŚ!
Ale wpadka!!!!
Stary 2012-02-01, 19:17   #679
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Zaryzykuję stwierdzenie, że jak mąż zarabia nieźle i żyjecie na średnim powiedzmy poziomie, to masz z tego więcej, niż gdybyś sama pracowała w tych zawodach.
I tak podziękuję. Za dziećmi nie przepadam, myć naczyń nie lubię, a sprzątać wręcz nie znoszę

Cytat:
Przypadki chodzą po ludziach
I trzeba być na nie przygotowanym. Najlepiej jak tylko się da.

Cytat:
ale równie dobrze możesz nie chcieć mieć dzieci, bo przecież możecie oboje zginąć w wypadku, domu też nie budujcie, bo się najprawdopodobniej spali, po co podejmować pracę, jak mogą wyrzucić, a nawet na studia nie warto iść, bo być może po nich pracy nie będzie, itd. Ale takie wątpliwości rozumiem w odróżnieniu od zakładania na samym początku, że para się może rozwieść.
Owszem, to wszystko może się zdarzyć. Dlatego należy minimalizować ryzyko. W przypadku pracy taką minimalizacją ryzyka będzie sytuacja, w której ja będę pracowała w jednym miejscu, a mąż w drugim. Jak któreś z nas straci zdrowie i możliwość pracowania zarobkowego, to drugie będzie miało szansę zarobienia na oboje.

Cytat:
Bo żona to zrobi lepiej, dokładniej i solidniej.
No to trudno, mój TŻ będzie musiał zostać moją żoną, bo sprząta lepiej niż ja.

Cytat:
Już gdzieś pisałem, że podobno faceci za sprzątanie kuchni uważają tylko cztery czynności, a kobiety widzą ich do wykonania kilkadziesiąt.
Jestem facetem, widzę co najwyżej 3 czynności.
Stary 2012-02-01, 19:21   #680
eos50
BAN stały

Cytat:
Fajnie, to już na bank nie jestem kobietą.
Zło i dobro to pojęcia o różnych znaczeniach dla wielu osób. Ja nie wierzę w walkę dobra ze złem z punktu widzenia religii. Dla mnie każdy po śmierci się reinkarnuje i tyle.
To już przerabialiśmy.
Narcyzm nie jest zastrzeżony tylko dla kobiet. Znam więcej męskich narcyzów.
Nie przypisywałam. Zwróciłam tylko uwagę na podobny styl pisania. Też "ja wiem najlepiej".
Gdzie ja kogoś wtłaczam? Niech sobie konserwatysta bierze konserwatystkę, wyzwolony wyzwoloną. Co mnie to obchodzi?
Zauważyłam, że w Kabarecie Hrabi najbardziej barwną i najśmieszniejszą osobą jest pani Joasia. A Kabaret Moralnego Niepokoju bez Pakosy?
Uwielbiam za to Eddiego Izzarda i George'a Carlina.
Po prostu posługujesz się hasłami, pod którymi wiele ludzi może się podpisać.
To już zależy, jak ludzie sobie ten czas organizują. Prawda, eosiu?

Schowaj sobie do kieszeni swój protekcjonalny ton względem mnie, albowiem o ile mnie się zdarza coś z sensem napisać, o tyle Tobie już niekoniecznie.
No to nie jesteś.
OK
A co do ma do rzeczy? Ty pasujesz do kobiecego.
A bo to jeden facet tak ma?
Niech bierze.
A zauważyłaś, że to są kabarety męskie z zatrudnioną w nich panią, a nie kabarety kobiece, o których pisałem? Bez Pakosińskiej nie jest wcale tak źle, aczkolwiek jest gorzej. Ale jak widać nie ona robiła ten kabaret. Za to ją widać tylko w durnych reklamach 'blondynki'. Robi Wam image nie ma co!
Wielu ludzi???? Dobrze słyszę???? Wielu ludzi może się podpisać pod moimi poglądami? To nie jestem sam i jeszcze ktoś tak myśli? Teraz to mnie za-dzi-wi-łaś!
W zasadzie prawda pod warunkiem, że się pamięta, iż doba ma 24 godziny. A wiele perfekcjonistek o tym zapomina.
A Ty potrafisz schować swój względem mnie?
Stary 2012-02-01, 19:27   #681
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
A co do ma do rzeczy? Ty pasujesz do kobiecego.
A bo to jeden facet tak ma?
A zauważyłaś, że to są kabarety męskie z zatrudnioną w nich panią, a nie kabarety kobiece, o których pisałem? Bez Pakosińskiej nie jest wcale tak źle, aczkolwiek jest gorzej. Ale jak widać nie ona robiła ten kabaret. Za to ją widać tylko w durnych reklamach 'blondynki'. Robi Wam image nie ma co!
Wielu ludzi???? Dobrze słyszę???? Wielu ludzi może się podpisać pod moimi poglądami? To nie jestem sam i jeszcze ktoś tak myśli? Teraz to mnie za-dzi-wi-łaś!
W zasadzie prawda pod warunkiem, że się pamięta, iż doba ma 24 godziny. A wiele perfekcjonistek o tym zapomina.
A Ty potrafisz schować swój względem mnie?
To jest rozróżnienie narcyzmu na kobiecy i męski? Gdzie? Chętnie poczytam.
Na tym forum co chwilę pojawia się jeden, który tak ma.
A co to ma do rzeczy, bo nie rozumiem.
wielu to zarówno kilka tysięcy jak i kilka milionów. Nie masz się jeszcze czym podniecać. A już pod poglądem, że lepiej zająć się czyms przyjemnym niż obowiązkami, podpisać może się druzgocąca większość, to coś dziwnego?
Trudno. Niech sobie tak żyją, jak tak lubią.
Potrafię, ale potrafię też niestety czasem zniżyć się do poziomu rozmówcy, co czynię stale w tym wątku.

Stary 2012-02-01, 19:36   #682
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Ja oczekuję od nich zrozumienia dla ich roli w świecie i zdrowego rozsądku. Mycie garów w domu to poświęcenie, ale mycie ich w restauracji za pieniądze, to już nie? Sprzątanie w domu to poświecenie, a w biurze to już nie? Wychowywanie własnego dziecka to poświęcenie, ale cudzych to już nie? Co Cię tak dowartościowuje w pracy, a dołuje w domu?
masz problem bo ja podobnie jak wiele kobiet nie szukam tego typu pracy bo jej nie lubię. Tak jak inni nie chcą być nauczycielami, aktorami, stolarzami.

Już Ci chatuapisala - za tamtą pracę płacą - poza tym WYCHODZI SIĘ DO LUDZI a po 8 h kończy pracę a nie jest kuchtą 24h
Twoje pytanie powinno być skierowane do sprzataczek, kucharek etc
Dodatkowo jak się ma takiego męża jak Ty to lepiej być samej i zarobić na siebie - ale zyć lepiej
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 20:21   #683
2016071135
Konto usunięte

Cytat:
A stąd:
Przecież tam jest o sprzątaniu (w konkretnej sytuacji), a nie o całym domu. Dom to baaaardzo szerokie pojęcie.
Cytat:
Mężuś to chyba rodzina? Czy teraz to też już nie?
Co z tego, że mąż to rodzina? Rodzina to też szerokie pojęcie, a ja napisałam o konkretnej sytuacji, małym ułamku.
Jak napiszę, że banan jest żółty, to piszę o wszystkich owocach?
Cytat:
To, że to psie pieniądze i praca za takie stawki jest wg mnie poświęcaniem się dla paru groszy większym niż zarządzanie paru osobowym mikroprzedsiębiorstwem jakim z całą pewnością jest dom. Nie chcesz najniższej krajowej, to weź sobie średnią pielęgniarską i nazwij to karierą, a nie poświęceniem.
A to każda kobieta pracuje za psie pieniądze? Ciekawe.
Cytat:
Jak się chcesz bawić, to nie zakładaj rodziny. Wtedy jest dużo łatwiej i nie trzeba robić nic dla dobra ogółu tylko można żyć jak 100% egoistka. Jak zakładasz rodzinę, to bierz odpowiedzialność również za czyste gary.
Przecież ja piszę o sytaucji, gdzie żona haruje, a mąż się leni. Tylko o takiej. Bo gdy obowiązki są podzielowe równo, i każdy coś robi, to jest to zwykły obowiązek który trzeba zrobić.
Ale gdy mąż nic nie robi, bo wybrał zabawę, to żona równie dobrze też by mogła to wybrać, ale tego nie robi, tylko poświęca cały swój czas na to, by zrobić to, czego mąż nie raczył.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 20:56   #684
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Przezorna? Masz rację. Musisz być przezorna, bo z takim podejściem do facetów wiele się w Twoich związkach jeszcze wydarzy.
Człowieku w tym momencie jesteś dla mnie zwyczajnie śmieszny bo to są głupawe personalne ataki w moją stronę, dodam że żaden argument. Starałam się pisać rzeczowo, to co opisywałam ludzie zwykli nazywać zdrowym rozsądkiem. Ja akurat nie piszę Ci, że jesteś zacofanym szowinistycznym bucem i każda od Ciebie ucieknie w podskokach. W tym momencie dyskusja z Tobą traci dla mnie sens bo to zwykłe przekrzykiwanie się, dziwię się dziewczynom, że im się chce serio bo robi się tu już z lekka żałośnie.
Stary 2012-02-01, 20:57   #685
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
WOLĘ ZARABIAĆ 1000 ZŁ JAKO NP TŁUMACZ NIŻ 5 TYŚ JAKO SŁUŻĄCA - KUMASZ?
Równie dobrze mogę powiedzieć,że jako prostytutka można więcej zarobić - problem w tym,że nie każdy pali się do sypiania ze starymi menelami podobnie jak i do garów

Cytat:
Rzecz w tym, że możesz jej nie dostać wcale. Nie wiem ile lat Ci jeszcze grozi w pracy, ale matma jest nieubłagana i jak nic się nie zmieni, to budżet zwyczajnie się rozleci. Obciążenia rosną z roku na rok, a w 2011 urodziło się 22 tys. dzieci mniej. My na swoje emerytury nie zarobimy, a młodsze pokolenie nie będzie na tyle wydolne.
dlatego trzeba samemu z własnej pensji zadbać o emereytury
Cytat:
ŻĄl. Jesteś żałosny po prostu. Przejdź się po domach, w których mężczyźni sprzątają -oderwij się od komputera i zobacz w końcu jak ludzie zyją.

Ludzie dzielą obowiązku i w bródzie nie giną więc swoje denne i prostackie argumenty możesz włożyć w

Cytat:
A dlaczego nie? Wy możecie facetom narzucać role, to i my możemy narzucać je Wam. Wy nie chcecie ich przyjmować, to my zastrzegamy sobie takie samo prawo. To się nazywa równouprawnienie.
MY NIE NARZUCAMY WSZYSTKIM (TAK JAK TY TO ROBISZ) Tego wymagamy od naszych partnerów.
Mi nie przeszkadza,ze tacy jak Ty sobie gdzieś tam zyją - ok, ale ja bym nie chciala się z takimi wiązać. To wszystko
Cytat:
Wpadnij na wątek '25 lat i nigdy nie byłam w związku - dyskusja' i powiedz im jakie z nich szczęściary. A i nie zapomnij dodać, że masz faceta.
Zapytaj tych dziewczyn czy wolą byc same czy z takimi jak Ty

Cytat:
No to trudno, mój TŻ będzie musiał zostać moją żoną, bo sprząta lepiej niż ja.
mój też
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 06:29   #686
2016070953
Konto usunięte

Asia jestem Twoją fanką dobrze prawisz
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 07:50   #687
makeupnotwar
Wtajemniczenie

pokazałam wątek TŻtowi, stwierdził że nasz interlokutor jest ewidentnym trollem albo jednym z wielu mizoginów, którym już nikt nie pomoże he he he. skoro facet się o facecie tak wypowiada to coś musi być na rzeczy

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 09:09   #688
tacyta
Wtajemniczenie

Cytat:
1. Oczywiście, że się przyznaję. Ja przecież uważam, że kobieta i mężczyzna choć świetnie się uzupełniają, to jednak są znacząco różni, dlatego powinni odgrywać różne role i podlegać różnym ocenom wg osobnych standardów właściwych danej płci. Ja nie wymagam od Was latania z karabinem w ręku i zabijania, za to Wy wymagacie ode mnie płaczu, dajecie mi na to przyzwolenie, a gdy nie płaczę twierdzicie, że jestem nieczułym troglodytą, skostniałą, przesiąkniętą starą ideologią skamieliną macho, której wdrukowano do łba kłamstwa o tym, co jest męskie, a co nie, a ja przecież tak naprawdę mam całkiem inne potrzeby i tylko jeszcze o tym nie wiem. Niestety, trudno od kogoś komu natura dała wyposażenie do zabijania wymagać, aby płakał nad swoimi ofiarami.
Cienki.

2. W tym wątku? Nie pisał, że równy podział obowiązków to marzenie mężczyzn. Napisał, że najważniejszy jest seks i z tego co pamiętam nie wspomniał o niczym innym, a to jasno świadczy, że woli pobzykać, niż myć gary podobnie zresztą jak wszyscy faceci (normalni, zdrowi, ... ). Więc jesteśmy z nim zgodni w 100%. A to, że niektórzy faceci zanim sobie pobzykają muszą najpierw pozmywać gary, bo inaczej nic nie dostaną, to już ich indywidualna sprawa.

3. Skoro traumy, bóle, kompleksy, urazy, itd. są dziś takie same, a zniknęło 'wdrukowane w świadomość kobiety przekonanie, że seks nie służący prokreacji jest czymś grzesznym, niegodnym', to dlaczego nie wykazujecie większej ochoty na seks? Świadomość się zmieniła, a zjawisko dalej występuje! Co teraz się wdrukowuje kobietom do głów, że dalej dużo częściej odmawiają, niż mężczyźni? Dlaczego nie można czegoś wdrukować w męskie łby, żeby przestali chcieć?
6.1. Do pierwszej części, czy do drugiej? No i jak w ogóle mogłaś mając tak twarde, zdecydowane, odarte z emocji, a podparte racjonalizmem poglądy dać się tak okrutnie nabrać zwykłym facetom?
6 (2, 6, 7) Skąd wiesz, że nie przeprowadzałem? A na wiarygodności mi nie zależy. Ty piszesz czarne (przeprowadzałaś jakieś ankiety, badania?), ja piszę białe, a czytelnicy niech sobie oceniają i wybierają. Mnie wystarczy, gdy się zastanowią nad pewnymi kwestiami. A robić, niech robią po swojemu, bo to oni będą w życiu płacić za swoje wybory.
6.3. Ale za to związek nudny nie będzie, czyż nie?
1. Typowa kobieca postawa - jak mi pasuje, to tak, a jak nie to nie! Brawo chociaż za szczerość. A jednakowe normy sprawnościowe dla kobiet w wojsku popierasz?
2. Niech płacą skoro tego chcą. Ja tylko innym wizażankom mówię - nie wszyscy się na to zgodzą.
3. Pod warunkiem, że inni nie uznają tego za kolejną bzdurę 'obiecującą złoto dla naiwnych', bo jak wiesz 'panuje moda na self-help crap' i inne 'pseudopsychologiczne poradniki bez jakiejkolwiek wartości merytorycznej'. a) Dla mnie najważniejsze jest, że byś została w domu i b) szkoda tylko, że może Cię do tego zmusić sytuacja ekonomiczna, a nie np. miłość. c) Szkoda, bo z jednej strony pokazuje to, że nie jesteś wcale taka silna, zdecydowana i wytrwała jak to próbujesz nam tutaj pokazać, d) a z drugiej strony szkoda, bo to jawnie dowodzi, że materię stawiasz wyżej ducha. e) Może dlatego tamci nie chcieli z Tobą być?
1. Gdyby instynkt zabijania był typowy tylko dla mężczyzn, to nie istniałyby kobiety morderczynie a takie istniały nawet w dobie patriarchatu.W szowinistycznych krajach arabskich kobiety dokonują zamachów bombowych w imię Allaha. Każdego człowieka w określonych warunkach można wyszkolić na maszynkę do zabijania.
2. To już wiesz, co masz robić, żeby sobie pobzykać.
3. Już Ci podawałam przyczyny i nie będę się powtarzać po raz n-ty. Kobiety zostały tak skonstruowane, że ich seksualność jest o wiele bardziej skomplikowana (choćby inna fizjologia orgazmu u kobiet i mężczyzn) a uprawianie seksu może okazać się dla nich o wiele bardziej brzemienne w skutkach (sądzę, że gdyby faceci mogli zachodzić w ciążę, to wizja ciąży i porodu skutecznie zniechęciłaby ich od seksu.) Jeśli chodzi o ludzką świadomość, to zmienia się ona powoli i dość opornie. W niektórych środowiskach ciężko wykorzenić pewne schematy myślenia. Autentyczny przykład: Całkiem niedawno jedna z moich koleżanek na naukach przedmałżeńskich usłyszała od księdza , że jeśli ona nie będzie mieć ochoty na seks a jej małżonek tak, to ma leżeć jak kłoda i mu się oddać. Najwidoczniej zdaniem niektórych seks ma być dla kobiety jedynie przykrym obowiązkiem a jej przyjemność w tym wszystkim to się najmniej liczy.
6.1.Chyba jasno się wyraziłam. Podchodzę rozumowo do związków kierując się tamtą maksymą. Nie popełnia błędów tylko ten kto nie próbuje. Mało kto za pierwszym podejściem trafia na najwłaściwszą osobę, czasami drogi biegnące do tej pory równolegle się rozchodzą, czasami ludzi się zmieniają, czasami trzeba trochę czasu, żeby zrozumieć, że to nie ten . Czy Ty, Eosie nieomylny, nadal tkwisz w związku ze swoją pierwszą dziewczyną jeszcze z czasów szkolnych? A może nie popełniasz błędów, bo w ogóle nie wchodzisz w żadne związki? I ciekawe, czy się w tych sprawach kierujesz rozumem czy tylko atawistyczną chucią?
6 (2, 6, 7) Gdybyś przeprowadził ankietę potwierdzającą Twoje teorie, to dawno byś już się nią pochwalił na Wizażu. A ja nie muszę przeprowadzać żadnych badań, bo ja nie uzurpuję sobie prawa do wypowiadania się w imieniu wszystkich kobiet i nie wysuwam teorii o dychotomii potrzeb męskich i damskich. Ale masz racjęco do jednego. Pozostawmy ocenie czytelników, kto manipuluje faktami i stosuje demagogiczne sztuczki.
6.3. Nudny może nie, ale na pewno bezsensowny i pełen niepotrzebnej szarpaniny.
1. Dążenie do wygody to typowo ludzka postawa. Z tego samego powodu szowinistyczne relikty patriarchatu nie chcą po sobie sprzątać, ale nie mają nic przeciwko „przeleceniu” atrakcyjnej szefowej korporacji . Skoro jesteś taki antyfeministyczny, to KONSEKWENTNIE bojkotuj wszystkie zdobycze, które przypisujesz feministkom, odmawiaj seksu pięknym i chętnym kobietom sukcesu, zamykaj oczy na widok golizny. I żeby dać dobry przykład, ożeń się z cichą , podążającą za Tobą jak cień myszką, która bardziej od seksu woli zmywać naczynia, szorować podłogi i prać Twoje skarpety, bo nie przystoi Ci być jednym z trzydziestoparoletnich starych kawalerów taśmowo produkowanych przez te wredne feministki. Choć sądząc po cytowanym fragmencie "„Nie chcę walczyć w armii pod dowództwem kobiety, ale powalczyć z nią w łóżku mogę bez dwóch zdań tyle, że potem wyjdę żył z nią nie będę.” jesteś na bakier z konsekwencją. A normy wojskowe niech pozostaną w obecnym kształcie. Wymyślili je ludzie, którzy się lepiej na tym znają niż ja czy Ty.
2. I co z tego? Jak nie spełniają warunków , to się ich usuwa ze swojego życia, żeby zrobić miejsce dla kogoś, kto je spełni. Tylko dla reliktów patriarchatu niepojętym jest, że dzisiejsze kobiety ośmielają się mieć jakiekolwiek wymagania. Przecież one powinny piszczeć z radości na widok byle jakich portek, zrezygnować z siebie, ze swojej wygody i niezależności i poświęcić wszystko w imię ślepej miłości, nie żądając niczego w zamian. Mam dla Ciebie złą wiadomość, Eosie: Takie kobiety jelenie z wdrukowanym patriarchalnym kodeksem postępowania to wymierający gatunek. Jeśli do tej pory takiej nie złowiłeś, to wróżę Ci starokawalerstwo (dla Ciebie pewnie kolejny powód, aby wieszać psy na feministkach i wyżywać się na ich kotach).
3. Chyba nie zauważyłeś, że ja o tym pozostaniu w domu i pisaniu gniota mówiłam z przymrużeniem oka i czysto hipotetycznie. Raczej się nie zanosi, żeby sytuacja ekonomiczna mnie zmusiła do czegoś takiego, ale skoro podałeś wydumany przykład z brakiem jakichkolwiek perspektyw pracy dla mnie, to stworzyłam sobie perspektywy dające mi upragnioną niezależność finansową, wpisujące się w obecne trendy miałkiej psychologii dla ubogich. Jak jakaś Pani Silvestrini przerzuciła się na pisanie poradników, zanim siędoszczętnie zamortyzowała jako pułapka na naiwnych i słabych samców, to ja też mogłabym coś takiego sklecić z braku laku.
3a A dlaczegóż to?
3b. Szkoda dla kogo? Dla mnie?Dla partnera? Czy dla miłości? W jaki sposób działam na szkodę wyżej wymienionych dbając o własną niezależność finansową? I jakiego uszczerbku może na tym doznać miłość?
3c. Wskaż co w tamtej mojej wypowiedzi świadczy o mojej słabości i braku zdecydowania? Ja nie staram się nikomu tutaj "pokazać"i nie obchodzi mnie, jak ktoś odbiera mnie i moje posty.
3d. No tak, straszna materialistka ze mnie, bo ośmielam się mieć poza potrzebami duchowymi jakieś potrzeby materialne, chcę żyć na pewnym poziomie i wolę być niezależna finansowo od innych. Cóż, we are living in a material world and I am a material girl
3e. Strzał kulą w płot. Drugim Jackowskim to Ty nie zostaniesz.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
1. A dlaczego nie? Wy możecie facetom narzucać role, to i my możemy narzucać je Wam. Wy nie chcecie ich przyjmować, to my zastrzegamy sobie takie samo prawo. To się nazywa równouprawnienie.

2. Wpadnij na wątek '25 lat i nigdy nie byłam w związku - dyskusja' i powiedz im jakie z nich szczęściary. A i nie zapomnij dodać, że masz faceta.
1. A wyznaczaj sobie do woli. Tylko co z tego, jak żadna i tak nie zagra w Twoim teatrzyku z miotłą w roli głównej?
2. Co ma piernik do wiatraka?

Edytowane przez tacyta
Czas edycji: 2012-02-02 o 09:16
tacyta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 11:18   #689
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Asia jestem Twoją fanką dobrze prawisz
Jest nas dwie, bo też jestem fanką Asi

Stary 2012-02-02, 13:51   #690
Alessaaa
Raczkowanie

Cytat:
Jest nas dwie, bo też jestem fanką Asi
trzy
Alessaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości