Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 16:27   #2671
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
wiesz problem jest tez w tym, ze mamy nie maja wsparcia w otoczeniu. Ile razy ja slyszalam od mojej mamy abym dala sobie juz spokoj i przeszla na butelke.
Ale to jest wynik ogólnej niewiedzy na temat karmienia UU i laktacji...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja, ale w zwiazku z zapaleniem piersi. tyle ze moja polozna tez byla doradca laktacyjnym...
A to jesteś już kolejną

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
nigdy, zawsze tyłem do jazdy, bo chyba ze cofasz, to wtedy jedzie przodem

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kajool tez prawda. U mnie nadal słyszę "Ty NADAL karmisz piersią" i są bardzo zszokowani że tak długo...2 osoby mi powiedziały, że dobrze że nadal karmię...Mam obawy, że karmienie piersią z czasem zaniknie.
Dokładnie! U męża w pracy też się dziwili, że jeszcze karmię A dla mnie to normalna sprawa. Moja mama długo karmiła, ciocia, bratowe, 2 koleżanki...

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
a alergolog prywatnie póki co się wstrzymuję,bo po pierwsze koszty wysokie badań prywatnie a moja pediatra pociesza,że być może pomoże nam ten dermatolog alergologiczny i alergolog póki co nie bedzie potrzebny bo zadzwoniłam do mojej pediatry kochanej w tym smutku
Oby tak było
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 16:42   #2672
piwnooka77
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Wy naprawdę oszalałyście!! Tyle stron w niecały dzień?!! To ja już muszę jakiś przepis na obiad szukać, żeby mąż mi nie gadał, że ciągle na wizażu a gdzie pozytywy (w postaci pysznych obiadków)

A ja dzisiaj wyrodna matka i w ten okropny mróz zabrałam moje dziecko do kina na seans z dzieckiem. Było całkiem fajnie. Oprócz mnie jeszcze 4 mamy i jedna parka i 6 dzieci. Moje najmłodsze, pozostałe chodząco - raczkujące. Moja Helcia grzecznie się sprawowała, część filmu przeleżała na macie a część u mnie na kolanach. Oczywiście musiała walnąć mega koopsko (body było do przebrania). Jesteśmy (ja jestem) zadowolona z wyjścia i to nie było nasze ostatnie.

Sto lat sto lat Wodaqua Wszystkiego najlepszego. Życie dopiero zaczyna się po 30-sce )

Idę nadrabiać.
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 16:55   #2673
iustyna1
Wtajemniczenie

Piwnooka ja się właśnie zastanawiam nad takim obiadem na jutro :

smaker .pl/przepisy/obiady/udka-z-kurczaka-z-ziemniakami,42688 - spacja za smaker, bo mi nie chciał link przejść
http://www.marta-gotuje.pl/chrupiace...ziemniaczkami/

Mam udka i myślę, co z nich wyczarować . Tylko jeszcze nigdy nie piekłam mięsa w piekarniku, zawsze smażę. Chyba zaryzykuję, mam nadzieję, że nie skończy się jak z pieczeniem ciasta .

Mała śpi, chatka lekko ogarnięta, mogę z czystym sumieniem usiąść na neta .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-02-01 o 16:58
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 16:55   #2674
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny jutro będę robiła leczo. Mam takie mrożone warzywa z nazwą "LECZO". Nigdy nie robiłam. Pomożecie?
Co i jak dodać?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 16:57   #2675
Marina1
Zakorzenienie

A mój młody taki dzisiaj niedobry, że hej!
Wrr, kwiczy i kwiczy cały Boże dzień.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 16:57   #2676
Lili 83
Zakorzenienie

Ten link mi nie działa.

Piekę właśnie gronolę migdałową

Idę Radka uśpię, mam nadzieję
Stary 2012-02-01, 17:06   #2677
patik87
Zakorzenienie

Mam ochotę na szarlotkę, kto mi upiecze
póki co musze sie zadowolic sary deserem bo nie chce gad jeść
Stary 2012-02-01, 17:10   #2678
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ten link mi nie działa.

Piekę właśnie gronolę migdałową

Idę Radka uśpię, mam nadzieję
zerknij teraz, już poprawiłam

Leczo, ja podduszam warzywa na małej ilości oleju, do tego podsmażona kiełbaska, zalewam albo koncentratem pomidorowym (z bulionem) albo pomidorami w zalewie i podgotowuję trochę - żeby smaki się połączyły i sos lekko odparował.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Marina moja gadzina ostatnio się sama sobą nawet chwilę nie zajmie... Czasami nic nie da zrobić. Daj mu chrupka, może będziesz miała chwilę spokoju. Moja się trzęsie z radości jak widzi suchą skórkę od chleba . Mam wtedy 5 minut spokoju, w porywach 10 .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-01, 17:13   #2679
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

aaa ja się martwię tymikupkami, zobaczymy w najbliższych dniach... teraz śpią i szukam dziury w całym...
Stary 2012-02-01, 17:18   #2680
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
aaa ja się martwię tymikupkami, zobaczymy w najbliższych dniach... teraz śpią i szukam dziury w całym...
tymi po glutenie?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-01, 17:22   #2681
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
ja też byłabym chętna na kody....
iwona
super że poród przebiegł Ci tak lekko - nie udzielałaś się zaraz po porodzie bardzo długo więc nie miałam okazji doczytać -
a to nie wiedziałam że karmisz MM myślałam że Maja jest tylko na UU
przypomnij się o kody wieczorem dzień przed to Ci prześlę.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Beatkoci ja sie ciesze, ze juz torbiel sie wchlonela
Gapa jestem ostatnio jak nie wiem.
dzięki
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Mała śpi, chatka lekko ogarnięta, mogę z czystym sumieniem usiąść na neta .
i ja również - pranko ręczne zrobiłam, gary umyłam, dziecko śpi - więc się relaksuje
Cytat:
Dziewczyny jutro będę robiła leczo. Mam takie mrożone warzywa z nazwą "LECZO". Nigdy nie robiłam. Pomożecie?
Co i jak dodać?
ja leczo nie lubie i nie umiem robić więc nie pomogę

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
moja od kilku dni przeraźliwie skrzeczy jak stara ropucha
Cytat:
uu a co się dzieje z kupkami? biegunka? Jula też miała problem z kupkami prawie miesiąc i nic nie pomagało ani Nifuroksazyd, ani nic - dopiero podawanie Fenistilu w kroplach i Latopicu pomogło - bo u nas miało to podłoże alergii pokarmowej.

A mleko zmieniłas z Nutry na jakie mleczko? może to z powodu zmiany mleka?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:23   #2682
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Domek bardziej obsypany, jak nic ospa... Ok 17 ma przyjechać pediatra do nas, bo w przychodzi nie było już miejsc na dzisiaj. Dominik jest dosy c marudny, więc podejrzewam, że go poprostu swędzi. Do tego budził się dwa razy z płaczem i trzymał na dziąsełka, oby nie doszły jeszcze do tego teraz zęby

Ja się już czuję dzisiaj lepiej, mleka coraz mniej już mam. Niestety narazie ani natybiotyyk ani steryd nie pomaga, wręcz mam wrażenie że jest gorzej Po tych paskudztwach czuję się źle, nie mam apetytu i słabo mi się robi
Ten lekarz pediatra co przyjdzie do Dominika jest też alergologiem, więc zapytam go co to się dzieje.

WODAQUA, KOCHANA WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W DNIU URODZIN

Agadus ale Was złapało, tulę i życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Ile trwa ospa?

Co do doradców laktacyjnych, uważam że są potrzebni, ale tak jak mamad napisała, niestety większość kobiet woli powiedzieć, że jest za malo pokarmu niż szukać pomocy u doradców, który i tak jest mało. I wcale nie twierdzę, że to wina tych kobiet, to raczej ich niewiedza na ten temat.
Ja miałam przygotowany numer do Pani z poradni laktacyjnej, wcześniej bylam na spotkaniu, na ktorym mówiła mi co i jak mam robić w szpitalu. Jej wskazowki były bardzo pomocne. Cale szczęscie więcej nie potrzebowałam jej porad. Dzwoniłam do niej tylko jeszcze wczoraj, żeby jeszcze jej zapytać czy jest szansa jakaś na to żeby wrócila do karmienia, niestety...

Eve spróbujcie się dogadać, szkoda życia na niepotrzebne kłotnie

Youyou biedny mężul

Brumek jak dzisiaj głowa?

Monia witaj

Dziewczyny karmiące MM, czy jeśli Dominik wypija w dzień w sumie ok 700-800 mleka to dobrze? Wasze piją podobnie?

Dzisiaj akurat nie bardzo chce jeść, podejrzewam, że ospa zaatakowała również gardło i dlatego.

czyli jednak no 2 tygodnie macie z głowy
a co do jedzenia to mój je 3 razy po 180ml plus obiadek , owoce i picie.

Cytat:
dzień dobry

ehhhhh...zadzwoniłam do prokocimia,z nadzieją,że się coś zmieniło...niestety Pani powiedziała prawie to samo: tzn powiedziała,że 15lutego między 7 a 9 godz będą rejestrować na MAJ ,tydzień temu dzwoniłam i 15lutego miały rejestrować na Marzecz,Kwiecień jakie s☠☠☠☠ysyny,jak ludzi okłamują, jakie to chamstwo...nie mogę uwierzyć normalnie się załamałam
Zadzwoniłam do innego alergologa- dość polecanego i umówili mnie na 28czerwca ,mam dość moje dziecko sie męczy a ja nie mogę dostać do specjalistów

Wodaqua mocne
no żesz :#$@$#$$# co za $%@@
może faktycznie warto poszukać prywatnie żeby już zacząć działać

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziubku przypomnij mi to Ci pobiore kod

Baboniku nasz k*&^%

Brumku rób rób kurs, przy drugim dziecku Cię zatrudnie. Chociaż wiecie co, ja tak do tek pory myślę nad moim karmieniem. Agatowe przystawienie widziała położna w szpitalu, położna środowiskowa i jedna taka znajoma. I wszytskie twierdziły ze ok. (a ja nadal myślę, ze za płytko chwytała), to jakim cudem Agata nie przybierała na wadze prawie nic

Marzenka, Beatka przypomne się

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzis podalam pierwszy raz gluten tzn. lyzke stolowa kaszki mannej z Nestle i wlasnie moje dziecko zrobilo zolta kope jak woda!!!!

Czy to alergia????

A wogole jakie sa objawy alergii na gluten????
wymioty, chlusty tak nam powiedziała pediatra.

Cytat:
Poprostu juz we mnie cos peklo dzis! Dzwoni i odebralam,a on ze przeprasza, wiec sie rozlaczylam. Przez telefon - tak najprosciej!

Marys pospala 40 minut, zrobilam sobie kolejna kawe, wstawilam kuraka z warzywami do parowaru (wyjadam swoje zapasy),a niedlugo zostanie swiatlo w lodowce

pytanie, czy ktoras z was wozi lub wozila dziecko w nosidle, przodem do kierunku jazdy, na przednim siedzeniu?? ?? ?? Ja tak nie robie w razie jakby co.

never, tylko tyłem !!

Cytat:
bo moja szwagierka wlasnie tak przed chwila zapiela syna i odjechala. Tylko nie wiem czy ona ma system wylaczenia poduszki powietrzenej - u mnie nie ma.
jeśli nie może wyłączyć poduszek to nawet jak jedzie sama powinna dziecko z tyłu wpinać.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Mam ochotę na szarlotkę, kto mi upiecze
póki co musze sie zadowolic sary deserem bo nie chce gad jeść
zapraszam do mnie wczoraj piekłam (super przepis, bez miksera i z suchym ciastem- chyba któraś wklejała na wątku )

my po odwiedzinach koleżanki Szymek walił uśmiechami a co
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:23   #2683
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Aania rozumiem,że VAT to ten 7%
gwoli ścisłości to vat podnieśli zeszłego roku i jak już to vat 8% jest

Stary 2012-02-01, 17:25   #2684
dziubek79
Zakorzenienie

Lili ja smażę kiełbaskę na patelni z cebulką, osobno duszę papryki w róznych kolorach , inni dodają cukinie ale ja nie lubię. Potem wszystko mieszam i dodaję przyprawy i przecier pomidorowy.

Z mrożonych nie pórbowałam
Stary 2012-02-01, 17:27   #2685
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

my po odwiedzinach koleżanki Szymek walił uśmiechami a co
Przypomnij się - mam 3 kody wolne znaczy będe mieć - jeden dla Ciebie, jeden dla IwonyP i jeden jeszcze wolny - to kto chce ?

a Szymus jak zawsze przy gościach dżentelmen

Stary 2012-02-01, 17:28   #2686
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
tymi po glutenie?
wiesz z początku było ok, ni stad ni zwąd wyskoczyły takie zółte kupki (zawsze były zielone badz od tego zo zjadły, np. marchewki),później łączyłam je bo ząbkowanie ale myślę,że to gluten odstawiałam na tydzień i chce zobaczyć jeszcze raz....

idę bo wstały.
Stary 2012-02-01, 17:28   #2687
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
zapraszam do mnie wczoraj piekłam (super przepis, bez miksera i z suchym ciastem- chyba któraś wklejała na wątku )
to chyba Scio na FB podawała ten przepis na ciasto, jak się chwaliłam, że 2 razy piekłam ciasto i 2 razy skończyło w śmieciach
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-01, 17:33   #2688
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Przypomnij się - mam 3 kody wolne znaczy będe mieć - jeden dla Ciebie, jeden dla IwonyP i jeden jeszcze wolny - to kto chce ?
To może ja???
Stary 2012-02-01, 17:35   #2689
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
tymi po glutenie?
Cytat:
to chyba Scio na FB podawała ten przepis na ciasto, jak się chwaliłam, że 2 razy piekłam ciasto i 2 razy skończyło w śmieciach
a widzisz potwierdza się Twoja super pamięc jak ze streszczaniem dnia na wątku
z tym ciastem to cos ściemniasz :P coś się musi w końcu udać

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:

Stary 2012-02-01, 17:43   #2690
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
To może ja???
zaklepany dla Ciebie ale też się przypomnij wieczorem dzień wcześniej bo pamięc mam dobrą ale krótką

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-01 o 17:44
Stary 2012-02-01, 17:47   #2691
meszsares
Zadomowienie

o jeny, z 20stu nieprzeczytanych stron nadrobilam 3 ostatnie i to chyba na tyle dzisiaj...

WODAQUA - wszystkiego naj naj najlepszego, duzo szczescia, milosci i poczucia spelnienia w zyciu!!!:roza : 30 to fajny wiek
a za dzieciatko przyjaciolki trzymam kciuki!

Natka - o rany, ospa! slyszalam, ze jest jakis rzut szkarlatyny i ospy w przedszkolach gliwickich. Moja Klara zalapala sie na ospe w zeszle swieta Wielkanocne, a na szklarlatyne okolo Bozego Narodzenia Niemniej wspolczuje i oby to tylko nie swedzialo za bardzo Dominika! No i bardzo mi przykro, ze musialas zrezygnowac z karmienia UU
Blondynkapoznan - zdrowka dla synusia
Babonik - okropne jest to poczucie niemocy jak ktos po drugiej stronie robi Cie w konia w tak waznej dla Ciebie sprawie. nie cierpie tego brrrr
iustyna, shira - duuzo zdrowka!

a do mnie dzisiaj dzwonila zona mojego kumpla o porade laktacyjna - urodzila tydzien temu drugie dziecko, ale pierwszego nie karmila piersia i teraz jest "nowka" w tym temacie. I wiecie co?? Juz zaczyna kombinowac! Jakies dodatkowe pobudzanie laktatorem, "a moze dokarmiac", "za malo pokarmu chyba" itp itd (choc dziecko spokojne i sliczne) . ja jej jako doswiadczona karmicielka powiedzialam co wiem i co mysle, ale czuje podskornie, ze dziewczyna nie da rady i szybko przejdzie na MM...
Nie wiem skad u kobiet ten brak wiary w siebie i w to, ze dziecko DA SIE WYKARMIC SAMA PIERSIA...
Smutne to, a otoczenie faktycznie nie pomaga...
W sumie to chcialabym byc takim doradca laktacyjnym, od dawna o tym mysle, ale wiem tez, ze musialabym czesto walczyc z wiatrakami i doznawac porazki, a to napewno nie jest mile..
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 17:50   #2692
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
chyba coś Ci się troszeczkę pomyliło - bo na macierzyńskim możesz być tylko bezpośrednio po porodzie - teraz jesteś a wypoczynkowym a przypuszczam że od kwietnia będziesz szła na wychowawczy
co racja to racja
jeju ja dzis caly dzien wszystko myle jak nie skonczone miesiace wlasnego dziecka to urlopy to chyba dlatego ze sie denerwuje Tż-em

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Mój Igor tez tylko ryk ryk i ryk

co do smoczkow - my jestesmy na dwoch 3+ i jednym 0+ (Igor strasznie lapczywie je mleko wiec mimo tego ze ma skonczone 5 mc to na 3+ sie krztusil dziwne bo kaszke i picie pije na 3 ale mleka nie dalo rady... teraz powoli wprowadzam mu ta 3 i do mleka

dziubek - nie wiem jeszcze jutro sprobuje i wtedy bede pewna. jak narazie jedna koopa rzadka i zadnej pozatym a co do wymiotow to ulalo mu sie tuz po jedzeniu jak podnioslam do odbicia wiec sie chyba nie liczy ?

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-01 o 17:51
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:10   #2693
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Natka, zdrówka dla Dominika!

A tort śliczny i wygląda smakowicie, mąż pewnie był zachwycony

Cytat:
pytanie, czy ktoras z was wozi lub wozila dziecko w nosidle, przodem do kierunku jazdy, na przednim siedzeniu?? ?? ?? Ja tak nie robie w razie jakby co.
To przecież niedopuszczalne.
W nosidełku przewozi się tylko tyłem do kierunku jazdy, zresztą tak najbezpieczniej.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
A jednak ospa Wracajcie szybko do zdrowia Anioły.

Cytat:
biedny Domek i biedna Ty... zdrówka dla Ciebie i Domka ..

Już po wizycie, ospa potweirdzona, musiał się zarazić 2 tygodnie temu. Nie miał skąd bo siedzieliśmy w domu, a jednak w przychodni jak byliśmy z tym jego kaszlem na dzieciach chorych, musiało mieć któreś ospe...
Przepisał mu heviran co 4 godziny z przerwą na noc, do niedzieli włącznie. Jak się pogorszy to do szpitala zakaźnego. Mam nadzieje, że nie będzie potrzeby.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:15   #2694
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
zaklepany dla Ciebie ale też się przypomnij wieczorem dzień wcześniej bo pamięc mam dobrą ale krótką
Można od Ciebie pieniądze pożyczać

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Sweet a ile ta kupa była od podania glutenu?
Stary 2012-02-01, 18:17   #2695
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Już po wizycie, ospa potweirdzona, musiał się zarazić 2 tygodnie temu. Nie miał skąd bo siedzieliśmy w domu, a jednak w przychodni jak byliśmy z tym jego kaszlem na dzieciach chorych, musiało mieć któreś ospe...
Przepisał mu heviran co 4 godziny z przerwą na noc, do niedzieli włącznie. Jak się pogorszy to do szpitala zakaźnego. Mam nadzieje, że nie będzie potrzeby.
Ajaj.... biedny Dominiś pewnie swedzi bidulka strasznie.... zycze Wam zeby ospa szybko uciekla i nie zostawila zadnych pamiatek po sobie!!!

A Heviran to ja mialam na opryszczke ta na ustach oczywiscie

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:

Sweet a ile ta kupa była od podania glutenu?
a moze z 3 godziny po
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:17   #2696
brunetka2000
Zakorzenienie

hej
Wyspana witam sie wieczorową porą.
Nadrobiłam szybko póki Bin Ladenek mój śpi

Wszystkiego najlepszego Wodaqua

NEROLKA : kciuki::k ciuki::kc iuki::kci uki::kciu ki::kciuk i::kciuki : : kciuki::k ciuki: Będę do Was dzwonić

Ech miałam robić Telikową granole i co i dupa .............. kupilam gotową w opakowaniu wrrrrrryyyyy ale jakaś nie za bardzo dobra.

Blondynka przypomnij sie wczesniej to pobiore kody

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2012-02-01 o 18:24
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:24   #2697
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Można od Ciebie pieniądze pożyczać

Stary 2012-02-01, 18:30   #2698
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

spoznilam sie

sweet a uzywalam oilatum przez 3 miesiace potem hippa ale balneum dlamnie bije je na glowe
brunetka usmiecham sie do ciebie duzo bedziesz mogla miec tych kodow znajdzie sie jakis dlamnie?
brumek do ciebie tez wale usmiech bo wiem ze masz konto na rosie
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:34   #2699
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
spoznilam sie

sweet a uzywalam oilatum przez 3 miesiace potem hippa ale balneum dlamnie bije je na glowe
brunetka usmiecham sie do ciebie duzo bedziesz mogla miec tych kodow znajdzie sie jakis dlamnie?
brumek do ciebie tez wale usmiech bo wiem ze masz konto na rosie
2 moje i tz konto, jasne drugi dla ciebie, tylko przypomnij wcześniej
hmm znaczy oba moje, ale zalożone na TZ
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 18:50   #2700
Marina1
Zakorzenienie

A ja jadę do lekarza z małym, bo tak mi się rozkaszlał, gorączka i zwymiotował
Zaraził się ode mnie...
Cholera.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości