|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A dla mnie to normalna sprawa. Moja mama długo karmiła, ciocia, bratowe, 2 koleżanki... Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2672 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Wy naprawdę oszalałyście!! Tyle stron w niecały dzień?!! To ja już muszę jakiś przepis na obiad szukać, żeby mąż mi nie gadał, że ciągle na wizażu a gdzie pozytywy (w postaci pysznych obiadków)
![]() A ja dzisiaj wyrodna matka i w ten okropny mróz zabrałam moje dziecko do kina na seans z dzieckiem. Było całkiem fajnie. Oprócz mnie jeszcze 4 mamy i jedna parka i 6 dzieci. Moje najmłodsze, pozostałe chodząco - raczkujące. Moja Helcia grzecznie się sprawowała, część filmu przeleżała na macie a część u mnie na kolanach. Oczywiście musiała walnąć mega koopsko (body było do przebrania). Jesteśmy (ja jestem) zadowolona z wyjścia i to nie było nasze ostatnie. ![]() Sto lat sto lat Wodaqua Wszystkiego najlepszego. Życie dopiero zaczyna się po 30-sce )Idę nadrabiać. |
|
|
|
#2673 |
|
Wtajemniczenie
|
Piwnooka ja się właśnie zastanawiam nad takim obiadem na jutro :
smaker .pl/przepisy/obiady/udka-z-kurczaka-z-ziemniakami,42688 - spacja za smaker, bo mi nie chciał link przejść ![]() http://www.marta-gotuje.pl/chrupiace...ziemniaczkami/ Mam udka i myślę, co z nich wyczarować . Tylko jeszcze nigdy nie piekłam mięsa w piekarniku, zawsze smażę. Chyba zaryzykuję, mam nadzieję, że nie skończy się jak z pieczeniem ciasta Mała śpi, chatka lekko ogarnięta, mogę z czystym sumieniem usiąść na neta .
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-02-01 o 16:58 |
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jutro będę robiła leczo. Mam takie mrożone warzywa z nazwą "LECZO". Nigdy nie robiłam. Pomożecie?
Co i jak dodać? |
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
A mój młody taki dzisiaj niedobry, że hej!
Wrr, kwiczy i kwiczy cały Boże dzień.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piekę właśnie gronolę migdałową Idę Radka uśpię, mam nadzieję
|
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ochotę na szarlotkę, kto mi upiecze
![]() póki co musze sie zadowolic sary deserem bo nie chce gad jeść
|
#2678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Leczo, ja podduszam warzywa na małej ilości oleju, do tego podsmażona kiełbaska, zalewam albo koncentratem pomidorowym (z bulionem) albo pomidorami w zalewie i podgotowuję trochę - żeby smaki się połączyły i sos lekko odparował. ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Marina moja gadzina ostatnio się sama sobą nawet chwilę nie zajmie... Czasami nic nie da zrobić. Daj mu chrupka, może będziesz miała chwilę spokoju. Moja się trzęsie z radości jak widzi suchą skórkę od chleba . Mam wtedy 5 minut spokoju, w porywach 10 .
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
aaa ja się martwię tymikupkami, zobaczymy w najbliższych dniach... teraz śpią i szukam dziury w całym...
|
#2680 |
|
Wtajemniczenie
|
tymi po glutenie?
|
|
#2681 | |||||
|
Zakorzenienie
|
super że poród przebiegł Ci tak lekko - nie udzielałaś się zaraz po porodzie bardzo długo więc nie miałam okazji doczytać -
a to nie wiedziałam że karmisz MM myślałam że Maja jest tylko na UU ![]() przypomnij się o kody wieczorem dzień przed to Ci prześlę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja od kilku dni przeraźliwie skrzeczy jak stara ropucha Cytat:
A mleko zmieniłas z Nutry na jakie mleczko? może to z powodu zmiany mleka?
|
|
|
#2682 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jednak no 2 tygodnie macie z głowy ![]() a co do jedzenia to mój je 3 razy po 180ml plus obiadek , owoce i picie. Cytat:
może faktycznie warto poszukać prywatnie żeby już zacząć działać ![]() Cytat:
Marzenka, Beatka Cytat:
Cytat:
never, tylko tyłem !! Cytat:
Cytat:
my po odwiedzinach koleżanki Szymek walił uśmiechami a co
|
|||||||
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
gwoli ścisłości to vat podnieśli zeszłego roku i jak już to vat 8% jest
![]()
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Lili ja smażę kiełbaskę na patelni z cebulką, osobno duszę papryki w róznych kolorach , inni dodają cukinie ale ja nie lubię. Potem wszystko mieszam i dodaję przyprawy i przecier pomidorowy.
Z mrożonych nie pórbowałam |
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomnij się - mam 3 kody wolne znaczy będe mieć - jeden dla Ciebie, jeden dla IwonyP i jeden jeszcze wolny - to kto chce ?
a Szymus jak zawsze przy gościach dżentelmen
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz z początku było ok, ni stad ni zwąd wyskoczyły takie zółte kupki (zawsze były zielone badz od tego zo zjadły, np. marchewki),później łączyłam je bo ząbkowanie ale myślę,że to gluten odstawiałam na tydzień i chce zobaczyć jeszcze raz....
idę bo wstały.
|
#2687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ze streszczaniem dnia na wątku z tym ciastem to cos ściemniasz :P coś się musi w końcu udać ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
zaklepany dla Ciebie ale też się przypomnij wieczorem dzień wcześniej
bo pamięc mam dobrą ale krótką
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-01 o 17:44 |
|
|
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
o jeny, z 20stu nieprzeczytanych stron nadrobilam 3 ostatnie i to chyba na tyle dzisiaj...
![]() WODAQUA - wszystkiego naj naj najlepszego, duzo szczescia, milosci i poczucia spelnienia w zyciu!!! ![]() a za dzieciatko przyjaciolki trzymam kciuki! Natka - o rany, ospa! slyszalam, ze jest jakis rzut szkarlatyny i ospy w przedszkolach gliwickich. Moja Klara zalapala sie na ospe w zeszle swieta Wielkanocne, a na szklarlatyne okolo Bozego Narodzenia Niemniej wspolczuje i oby to tylko nie swedzialo za bardzo Dominika! No i bardzo mi przykro, ze musialas zrezygnowac z karmienia UUBlondynkapoznan - zdrowka dla synusia Babonik - okropne jest to poczucie niemocy jak ktos po drugiej stronie robi Cie w konia w tak waznej dla Ciebie sprawie. nie cierpie tego brrrr iustyna, shira - duuzo zdrowka! a do mnie dzisiaj dzwonila zona mojego kumpla o porade laktacyjna - urodzila tydzien temu drugie dziecko, ale pierwszego nie karmila piersia i teraz jest "nowka" w tym temacie. I wiecie co?? Juz zaczyna kombinowac! Jakies dodatkowe pobudzanie laktatorem, "a moze dokarmiac", "za malo pokarmu chyba" itp itd (choc dziecko spokojne i sliczne) . ja jej jako doswiadczona karmicielka powiedzialam co wiem i co mysle, ale czuje podskornie, ze dziewczyna nie da rady i szybko przejdzie na MM...![]() Nie wiem skad u kobiet ten brak wiary w siebie i w to, ze dziecko DA SIE WYKARMIC SAMA PIERSIA... ![]() Smutne to, a otoczenie faktycznie nie pomaga... W sumie to chcialabym byc takim doradca laktacyjnym, od dawna o tym mysle, ale wiem tez, ze musialabym czesto walczyc z wiatrakami i doznawac porazki, a to napewno nie jest mile.. |
|
|
|
#2692 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
co do smoczkow - my jestesmy na dwoch 3+ i jednym 0+ (Igor strasznie lapczywie je mleko wiec mimo tego ze ma skonczone 5 mc to na 3+ sie krztusil dziwne bo kaszke i picie pije na 3 ale mleka nie dalo rady... teraz powoli wprowadzam mu ta 3 i do mleka dziubek - nie wiem jeszcze jutro sprobuje i wtedy bede pewna. jak narazie jedna koopa rzadka i zadnej pozatym a co do wymiotow to ulalo mu sie tuz po jedzeniu jak podnioslam do odbicia wiec sie chyba nie liczy ?
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-01 o 17:51 |
||
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
A tort śliczny i wygląda smakowicie, mąż pewnie był zachwycony ![]() Cytat:
W nosidełku przewozi się tylko tyłem do kierunku jazdy, zresztą tak najbezpieczniej. Już po wizycie, ospa potweirdzona, musiał się zarazić 2 tygodnie temu. Nie miał skąd bo siedzieliśmy w domu, a jednak w przychodni jak byliśmy z tym jego kaszlem na dzieciach chorych, musiało mieć któreś ospe... Przepisał mu heviran co 4 godziny z przerwą na noc, do niedzieli włącznie. Jak się pogorszy to do szpitala zakaźnego. Mam nadzieje, że nie będzie potrzeby. |
|
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Sweet a ile ta kupa była od podania glutenu?
|
|
#2695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Heviran to ja mialam na opryszczke ta na ustach oczywiscie ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- a moze z 3 godziny po |
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Wyspana witam sie wieczorową porą. Nadrobiłam szybko póki Bin Ladenek mój śpi Wszystkiego najlepszego Wodaqua NEROLKA ![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki:![]() :kci uki:![]() :kciu ki:![]() :kciuk i:![]() :kciuki :![]() ![]() ![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki: Będę do Was dzwonićEch miałam robić Telikową granole i co i dupa .............. kupilam gotową w opakowaniu wrrrrrryyyyy Blondynka przypomnij sie wczesniej to pobiore kody Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-02-01 o 18:24 |
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spoznilam siesweet a uzywalam oilatum przez 3 miesiace potem hippa ale balneum dlamnie bije je na glowe ![]() brunetka usmiecham sie do ciebie duzo bedziesz mogla miec tych kodow znajdzie sie jakis dlamnie? brumek do ciebie tez wale usmiech bo wiem ze masz konto na rosie |
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm znaczy oba moje, ale zalożone na TZ
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jadę do lekarza z małym, bo tak mi się rozkaszlał, gorączka i zwymiotował
![]() Zaraził się ode mnie... Cholera.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

a moja pediatra pociesza,że być może pomoże nam ten dermatolog alergologiczny i alergolog póki co nie bedzie potrzebny

.

moja od kilku dni przeraźliwie skrzeczy jak stara ropucha 

Po tych paskudztwach czuję się źle, nie mam apetytu i słabo mi się robi
,tydzień temu dzwoniłam i 15lutego miały rejestrować na Marzecz,Kwiecień 
mocne