Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 14:51   #2641
editka2022
Rozeznanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

wodaqa 100 lat
agadus,natka zdrowka dla was wszystkich
dziubku dziekuje za odp
ja tez zwracam sie z prozba o kody
o matko ogladam trudne sprawy dziecko sie dopiero urodzilo a wieksze od Neli hahahah

Edytowane przez editka2022
Czas edycji: 2012-02-01 o 14:52
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 14:55   #2642
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Kajool super, że macie fajna nianię.
mam nadzieje, ze dalej ak bedzie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Dziś miałam radosny dzień - kończę 30 lat (Natko, zmień na liście w wolnej chwili, proszę) i nawet się cieszę, bo nie czuję tego na swoim karku, jednak całą radochę przesłoniło mi zmartwienie koleżanki, która zadzwoniła z informacją, że jej 5-tygodniowy synek musi mieś niebawem operację na serduchu - ma 4 dziurki i inaczej nie da rady. Popłakałyśmy do słuchawki i mam doła, do z tym wszystkim, idę do Zosi
Miłego dnia, mimo wszystko!
Sto LAt!!! i szkoda maluszka ale mysle, ze bedzie dobrze. Mojej kolezanki coreczka, tez miala dziurke w sercu i opeacje a teraz jest zdrowa trzecioklasistka.

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Nerola ja tez dołączam do kciuków

i musze się przyznać - że jestem też jedną z fanek twoich postów,
do tej pory zza krzaków ale super się czyta twoje doświadczone rady
mam nadzieje, że jak wrocicie będzie Cię znowu troche wiecej

Kajool mój nigdy jeszcze nie zjadł małego sloiczka 130 i też kruszyna,
wczoraj byliśmy u lekarza wkoncu z ciągle -3 wskoczył na 10 centyl
oo to witaj mamo dziecka o malym centylu, my ostatnio spadlismy na 3 :/

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja próbowałam, najpierw w szpitalu, potem dwie położne i żadna nie mogła mi pomóc. Najbliższa poradnia laktacyjna ok. 30 km ode mnie a ja nie zmotoryzowana. Ja jestem zdania ze doradca laktacyjny (który nie jest położną i nie musi się zajmować milionem innych spraw) powinien być w każdym szpitalu i chociaż raz w tygodniu mieć dyżur w przychodniach.

Ja. W K. jest mój przepis

Tyle ile zje. Nie na siłe. Agata zjada czasem cały duży słoiczek, czasem 3/4 a czasem pół

Aaa zapomniałam się pochwalić. Agatul dostał paczkę Mikołajową od M. z pracy a fajnie bo nie żadne słodycze tylko słoiczki (M. im powiedział, ze słoiczki, bo sie pytali).

I znów się zraziłam do Hippa, nie dość ze słodzą owoce, to solą słoki 7+
co do Hippa to u mnie to samo ale tak sobie mysle, ze to jest sol jodowana i na ostatniej pozycji, wiec pewnie jest jej nie wiele a moze juz dla takiego maluszka jest potrzebna??
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
U mnie pielęgniarka tylko pokazała jak trzymać i koniec.
Po tym pokazie miałam brodawki w ranach

I powiem że jestem w szoku, że tylko 15% karmi piersią, ale wiem że powód nie tkwi w nich samych tylko brak pomocy też tu ma znaczenie.
Pomyślałam sobie o tych kobietach które tej pomocy potrzebują, tego wsparcia,słowa pocieszenia, ze karmienie piersią nie jest takie trudne jakby mogło się wydawać po czasie...wiem, że taka pomoc jest potrzebna.Kiedyś Reni Rusis mowiła o Karmieniu piersią w DDTVN że powstaje jakieś stowarzyszenie, czy coś.Musiałabym się zagłębić.
wiesz problem jest tez w tym, ze mamy nie maja wsparcia w otoczeniu. Ile razy ja slyszalam od mojej mamy abym dala sobie juz spokoj i przeszla na butelke.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny mam prośbę 4 lutego będę do pobrania kody na Bebilon do rossa może mi któraś pobrać? te co nie potrzebują: prosi:
jak wstane to pobiore :P

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
na stronie rossnet, po zalogowaniu można "pobrać" kod na produkt , który akurat jest podany i z tym kodem w kasie dostaje sie zniżke w sklepie rossmann. 4 lutego akurat będzie mleczko o 20% taniej . Na stronie jest kalendarium takich okazji do wgladu.

i ja się podepnę,jesli można to o 1 kod proszę
no to chyba musze wstac

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
you związek ważniejszy, pewnie. Ale i tak nie uważam że jest Cię tu dużo
Za to ja powinnam się poważnie zastanowić..
komputer non stop włączony. Co chwila odrywam się od czegoś żeby zajrzeć do was, poczytać nowe posty..
u mnie to na poważnie uzależnienie.
Ale z kim mam gadać przez cały dzień sama? z sarą nie pogadam o tym co z Wami... ( tiaak sobie tłumacz, tak tak...)
UZalezniona :P Chyba bedziemy musialy ci odwyk zasponsorowac

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

ehhhhh...zadzwoniłam do prokocimia,z nadzieją,że się coś zmieniło...niestety Pani powiedziała prawie to samo: tzn powiedziała,że 15lutego między 7 a 9 godz będą rejestrować na MAJ ,tydzień temu dzwoniłam i 15lutego miały rejestrować na Marzecz,Kwiecień jakie s☠☠☠☠ysyny,jak ludzi okłamują, jakie to chamstwo...nie mogę uwierzyć normalnie się załamałam
Zadzwoniłam do innego alergologa- dość polecanego i umówili mnie na 28czerwca ,mam dość moje dziecko sie męczy a ja nie mogę dostać do specjalistów

Wodaqua mocne
Biedny Nikos

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
brumek dzięki
też oglądałam te asusy, maja świetne opinie na allegro są poniżej tysiaka

natka a jaki masz dokładnie model asusa?? też ten co brumkowy mąż?
Ja wczoraj zakupilam asusa, za 1480 zeta, kolega mowil, ze jest b. dobry. Kurier pewnie bedze jutro, jak chcesz wysle ci linka do aukcji
Stary 2012-02-01, 15:01   #2643
aania_20
Zakorzenienie

oszalały, na dwie godziny zostawiam i dwie strony nadrukowały...

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
tort
a podzielisz sie przepisem??
ja tez zrobilam pierwszy raz na urodziny tz... nie powiem wyszedl calkiem dobry.... zjedlismy w ciagu 2 dni ( no ale wtedy bylamw ciazy )
może być ciężko, bo ja z głowy robię Serio, nie korzystam z żadnych przepisów (poza tym na mase cukrową), a efekt w załączniku. Tylko nie mam talentu plastycznego do dekorowania
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A propo USA wiecie, ze w stanch bardzo ciężko kupić wózek z gondolą, większość mam wozi takie maluchy w fotelikach na stelarzu
no nieźle...
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
w tym programie wczoraj było, ze w anglii tylko 5% kobiet karmi dzieci do 5 miesiąca, ciekawe jak to jest w Polsce?
i że nastoletnie mamy nie karmią wcale - i laska była dobra - karmiłaby piersią gdyby jej idolka Rhianna karmiła albo inna gwiazda a tak to nie ma bata co ci ludzie mają w głowach...
to tylko świadczy o tym że rzeczywiście "gotowe" na macierzynstwo....
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale ż proszę Cię bardzo Moje piersi to już własnośc publiczna, jak widzę
a co na to mąż?
Cytat:
dziewczyny mam prośbę 4 lutego będę do pobrania kody na Bebilon do rossa może mi któraś pobrać? te co nie potrzebują: prosi:
Cytat:
przypomnijcie się 3go to pobiorę
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
brumek wiem ze bosko bo smieje sie - zgrzyty sa czasem a u mnie ostatnio na porzadku dziennym . powiedzialam mu juz ze nie moge sie doczekac powortu do pracy, bedziemy sie mijac (chamskie to bylo ale nie pozostawil mi wyboru)a ogolem plakac mi sie juz chce i juz
mam nadzieję że to chwilowe
Cytat:
Pospała 30 min. Zdążyłam przygotować do obiadu wszystko.
Odpowie mi ktoś jak sie robi sos serowy?

z mąki i masła robisz zasmażkę, rozprowadzasz zimnym mlekiem. Jak zgęstnieje dodajesz starty ser (albo kilka różnych rodzajów), doprawiasz solą, pieprzem, gałką muszkatołową..
chyba tyle

Natka, zdrówka dla Dominika!

Cytat:
dzień dobry

ehhhhh...zadzwoniłam do prokocimia,z nadzieją,że się coś zmieniło...niestety Pani powiedziała prawie to samo: tzn powiedziała,że 15lutego między 7 a 9 godz będą rejestrować na MAJ ,tydzień temu dzwoniłam i 15lutego miały rejestrować na Marzecz,Kwiecień jakie s☠☠☠☠ysyny,jak ludzi okłamują, jakie to chamstwo...nie mogę uwierzyć normalnie się załamałam
Zadzwoniłam do innego alergologa- dość polecanego i umówili mnie na 28czerwca ,mam dość moje dziecko sie męczy a ja nie mogę dostać do specjalistów

o cholera
a prywatnie nie ma możliwości? Bo chyba tylko to zostaje....

nie wystraszcie się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4035199.jpg (32,6 KB, 45 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:01   #2644
youyou
Zakorzenienie

Kajool pokaz linka
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:02   #2645
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzis podalam pierwszy raz gluten tzn. lyzke stolowa kaszki mannej z Nestle i wlasnie moje dziecko zrobilo zolta kope jak woda!!!!

Czy to alergia????

A wogole jakie sa objawy alergii na gluten????
Moje tez tak mają i na razie im nie dawałąm, no ale jak woda ona nie była...
i na razie im nie daję,może dzis znów spróbujee
Stary 2012-02-01, 15:04   #2646
83monia
Zakorzenienie

nie pisac mi tu!!! nadrabiam i mam zamiar to dzis osiagnac (chociaz i takz 20 tron mam w plecy i nie dam tego rady ale chociaz dzisiejsze dam)

kinga nie lubi szpinaku, zwymiotowala mi go...

moja mama ma osteoporoze taka sama jak moja babcia... i ponoc to dziedziczne. skoncze karmic UU i ide sie przebadac... a ja teraz na bezmlecznej decie przeciez

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
No właśnie Czy choc jedna mam z forum szukałą pomocy u doradcy laktacyjnego , gdy miałą problemy z karmieniem UU? Czy nie łatwiej pogodzić się z faktem, że "mam za mało pokarmu" i podać MM? Przepraszam - nie chcę nikogo urazić, bo to indywidualna sprawa każdego. Chciałąm tylko obrazowo to pokazać. W swoim środowisku też nie spotkałam żadnej mamy, która by skorzystałą z poradni laktacyjnej...
ja, ale w zwiazku z zapaleniem piersi. tyle ze moja polozna tez byla doradca laktacyjnym...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:10   #2647
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Poprostu juz we mnie cos peklo dzis! Dzwoni i odebralam,a on ze przeprasza, wiec sie rozlaczylam. Przez telefon - tak najprosciej!

Marys pospala 40 minut, zrobilam sobie kolejna kawe, wstawilam kuraka z warzywami do parowaru (wyjadam swoje zapasy),a niedlugo zostanie swiatlo w lodowce

pytanie, czy ktoras z was wozi lub wozila dziecko w nosidle, przodem do kierunku jazdy, na przednim siedzeniu?? ?? ?? Ja tak nie robie w razie jakby co.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:11   #2648
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Wodaqua kochana uśmiechu życzę Ci od rana,
niech rośnie zdrowo Twoja słodka dama.
Niech mąż codziennie kręgosłup Ci masuję
i całe ciało niech wycałuję
STO LAT STO LAT !
Nasza wątkowa poetka znowu się spisała!

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
o matko o tej porze tyle ludzi na wątku
Taki mróz, że wszystkie mamusie zamiast śmigać z wózkiem śmigają po wizażu.

Cytat:
Cytat:
Mam dwa konta, więc jeśli uda mi się pobrać to macie ode mnie po kodzie.

Cytat:
Chyba wieczorami będzie mnie mniej..., mieliśmy wczoraj poważną rozmowę z tżtem, ze za malo razem robimy... jemu się to bardzo nie podoba, że sie od Was uzależniłam sama mam tego świadomość i chyba czas na odwyk...

Dziś do tego dzien źle się zaczął, tż ma ważne zlecenie i miał być o 8 w Warszawie, wstał rano i mu nasz dieselek nie odpalił... nie jeżdzony 2 dni i zdjechł. Tata przyjechał, ładowali akumulator ale nic z tego i musiał iśc na pociąg, sporo się spóźnił na pewno. Nawet nie chce do niego dzwonić bo zły był jak osa rano
Odwyk? O nieee... Skoro razem, to weź go za rękę i razem nadrabiajcie wizaż. Może się wciągnie i też nie będzie sobie wyobrażał zycia bez nas? Co do samochodu, to każdemu mogło się zdarzyć- tym bardziej w taka pogodę. Chyba w pracy zrozumieją?
Cytat:
Odpowie mi ktoś jak sie robi sos serowy?
Ja Cię nie lubię więc nie odpowiem.
Proszę: http://www.tipy.pl/artykul_1483,jak-...os-serowy.html

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Domek bardziej obsypany, jak nic ospa... Ok 17 ma przyjechać pediatra do nas, bo w przychodzi nie było już miejsc na dzisiaj. Dominik jest dosy c marudny, więc podejrzewam, że go poprostu swędzi. Do tego budził się dwa razy z płaczem i trzymał na dziąsełka, oby nie doszły jeszcze do tego teraz zęby

Ja się już czuję dzisiaj lepiej, mleka coraz mniej już mam. Niestety narazie ani natybiotyyk ani steryd nie pomaga, wręcz mam wrażenie że jest gorzej Po tych paskudztwach czuję się źle, nie mam apetytu i słabo mi się robi
A jednak ospa Wracajcie szybko do zdrowia Anioły.

Cytat:
dzień dobry

O Boże, kpina jakaś...
Stary 2012-02-01, 15:17   #2649
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie, czy ktoras z was wozi lub wozila dziecko w nosidle, przodem do kierunku jazdy, na przednim siedzeniu?? ?? ?? Ja tak nie robie w razie jakby co.

a dlaczego pytasz?
Przecież w nosidełku nie wolno przodem. Ja wożę z przodu ale tyłem do kierunku jazdy i z wyłączonymi poduszkami powietrznymi.

Stary 2012-02-01, 15:20   #2650
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kajool pokaz linka
voila http://allegro.pl/okazja-asus-x54c-k...071322721.html

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie pisac mi tu!!! nadrabiam i mam zamiar to dzis osiagnac (chociaz i takz 20 tron mam w plecy i nie dam tego rady ale chociaz dzisiejsze dam)

kinga nie lubi szpinaku, zwymiotowala mi go...

moja mama ma osteoporoze taka sama jak moja babcia... i ponoc to dziedziczne. skoncze karmic UU i ide sie przebadac... a ja teraz na bezmlecznej decie przeciez

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

ja, ale w zwiazku z zapaleniem piersi. tyle ze moja polozna tez byla doradca laktacyjnym...
monia jezeli moge cie pocieszyc, to wapn w kosciach zbiera sie do ktorego rokuz zycia, a pozniej juz nie, wiec moze ta dieta bezmleczna nie odbije sie za bardzo. Zawsze mozesz sie wspomagac czyms.
Stary 2012-02-01, 15:26   #2651
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
o widzisz widziałam, że będzie ale myslałam,że tylko na 3 w takim razie będę polować na kody !!!! dziekuję
ja też mogę oddać komuś 3 kody bo mam trzy konta - tylko się przypomnijcie na pw kto chcę koda dzień wcześniej bo moge zapomnieć

Cytat:
śNIŁO mi się że zrobiłam cytologię i wyszła 3/4 grupa.
sny zawsze śnią się odwrotnie - więc na bank będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Dziś miałam radosny dzień - kończę 30 lat
sto lat
i trzymam kciuki za operacje tego maleństwa - dużo zdrówka dla niego
Cytat:
to tak jak ja do kwietnia na wypoczynkowym a potem macierzynski.....
chyba coś Ci się troszeczkę pomyliło - bo na macierzyńskim możesz być tylko bezpośrednio po porodzie - teraz jesteś a wypoczynkowym a przypuszczam że od kwietnia będziesz szła na wychowawczy
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Chyba mróz na dobre zatrzymał nas przy komputerach
co racja to racja

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore uzywacie butelek TT i Avent mam pytanie czy przepływ w smoczku Avent 4 jest taki sam jak w TT 6+, bo dla Sarki w tym aventowskim troche za wolno leci i myśle czy TT smoka nie kupić.
my na razie mamy smoczki Avent 3 więc nie pomogę bo nie mam porównania. A "4" są powyżej 6 miesiaca?

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
No ale nie dalo rady musialam mala karmic mm.....
tak samo i ja - poległam na karmieniu piersią i po cichu uważam to za moją osobistą porażkę... ech..
Cytat:
o sweety avatarka zmioeniła- jaki fajny
aaale fajny avatarek

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Mówią,ze sie wchłona i to prawda ale to potrzebuje czasu.Izie urósł za szybko i to w niebezpiecznym miejscu,stąd decyzja chirurgów o podaniu leku.
kciuki na jutro zaciskam Nerolciu

wiecie co? Jula zaśmiewa się do rozpuku do piosenki http://www.youtube.com/watch?v=lkXihANTEOk normalnie jakby ją ktoś zaczarował

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Tż właśnie z pracy wrócił.
Koniec wizażu jak dla mnie. NNNIIIEEEEE..........

Potem wejdę.
jak mój w domu jest to też wizażuje z ukrycia bo się wkurza że z Wami siedze a nie z nim czas spędzam

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:26   #2652
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

nigdy, zawsze tyłem do jazdy, bo chyba ze cofasz, to wtedy jedzie przodem

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:28   #2653
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dzień dobry.

Domek bardziej obsypany, jak nic ospa...
biedny Domek i biedna Ty... zdrówka dla Ciebie i Domka

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Babonik - nasza polska służba zdrowia....

Stary 2012-02-01, 15:29   #2654
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

może być ciężko, bo ja z głowy robię Serio, nie korzystam z żadnych przepisów (poza tym na mase cukrową), a efekt w załączniku. Tylko nie mam talentu plastycznego do dekorowania
rety super! marzy mi się robić takie z masa cukrową a przede mna troche okazji
podasz przepis na mase? pliz
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:30   #2655
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Wodaqua
Wszystkiego Najlepszego Sto Latek:r oza:
To moje kody dla Blondynki i Dziubaska idą, jak więcej dorwę, to dam znać.

Dzięki!
To masz urodzinki z moim bratem, ale on jeszcze 1 z przodu w tym roku

Cytat:
WODAQUA, KOCHANA WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W DNIU URODZIN
Dziękuję! I zdrówka dla Domka!
Cytat:
Wodaqua mocne
Dzięki!
A prywatnie pójść?
Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
wodaqua - sto lat stooo lat....
Dzięki!
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego kochana!

Współczuję sytuacji przyjaciółce. Przykre, że takie maleństwa muszą przechodzić poważne operacje. Mam nadzieję, że po operacji chłopiec będzie cieszył się zdrowiem.
Dziękuję!
Jakoś sobie nie wyobrażam, że taką maleńką pierś potną, żeby do serducha się dostać
mnie 30stka czeka 6.marca
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Wodaqua

Sto lat!!!!!

stawiasz coś... bezalkoholowego?
Dzięki!!! No chyba muszę, taaaakaaaa okazja
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Wodaqua najlepszego
Dziękuję!
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
wodaqa 100 lat
agadus,natka zdrowka dla was wszystkich
dziubku dziekuje za odp
ja tez zwracam sie z prozba o kody
o matko ogladam trudne sprawy dziecko sie dopiero urodzilo a wieksze od Neli hahahah
Dzięki! Pobiorę i dla Ciebie
Chyba mi się kończy limit kont na rossie
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Sto LAt!!! i szkoda maluszka ale mysle, ze bedzie dobrze. Mojej kolezanki coreczka, tez miala dziurke w sercu i opeacje a teraz jest zdrowa trzecioklasistka.
Dzięki!!!
Pocieszające to co piszesz
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:32   #2656
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
sto lat
i trzymam kciuki za operacje tego maleństwa - dużo zdrówka dla niego
Dziękujemy!

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Ja już uciekam, mąż prawie w domu

Pap!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:34   #2657
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool tez prawda. U mnie nadal słyszę "Ty NADAL karmisz piersią" i są bardzo zszokowani że tak długo...2 osoby mi powiedziały, że dobrze że nadal karmię...Mam obawy, że karmienie piersią z czasem zaniknie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:36   #2658
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A spania do 5:20 to zazdroszczę. U nas najpóźniej było do 4 Chyba nigdy nie prześpi całą noc
od jakiegoś tygodnia robi coraz dłuższe przerwy do pobudki na jedzenie i dziś było pierwszy raz żeby spałą tak długo - mam nadzieje że już tak jej zostanie i że to nie był jednorazowy incydent

a pytałaś ile Jula waży - teraz jej nie ważyłam ale myślę że coś około 7100-7200g ostatnio mam wrażenie że się zaokrągliła trochę - i fakt lepiej je - chętniej kaszki wcina, mleka pije już 120ml na raz a nie po 90ml, i właśnie odkąd wiecej je to lepiej śpi w nocy.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-01 o 15:39
Stary 2012-02-01, 15:41   #2659
iwonap79
Raczkowanie

[QUOTE=marzena_S;31986780].

A powiedz co z ząbkami Mai? Faktycznie pierwsze wyszły trójki?

tak- potwierdzone przez stomatologa, który był meeega zaskoczony znaczy zaskoczona i sprawdzała kilka razy

ale od tamtej pory cisza- znaczy Majka ślini się, łapie za dziąsełka, widzę, że czasem coś boli, ale nic nowego się nie pojawia póki co
a i te 3 trójki jakby się nie powiększąły... dziwne toto
lecę nadrabiać
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:41   #2660
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
ja 31 maja skończyłam 30, nic mi nie mówcie, jak ten czas leci, a takiedo doła miałam w urodziny,że szok
Oj tam, zaraz doła

Cytat:
Wku... mam jak nie wiem. Zawsze ja ustepuje, udaje ze nic sie nie dzieje, ale koniec. Juz mi sie znudzilo. A teraz dzwoni na 3 telefony i liczy ze bede z nim gadac!!!! i sms czy zla jestem nie szczesliwanic sie nie odzywam - mam juz dosc.
rozmowa, rozmowa!
Powiedz Tżtowi co Cie boli.

Cytat:
Dziewczyny dzis podalam pierwszy raz gluten tzn. lyzke stolowa kaszki mannej z Nestle i wlasnie moje dziecko zrobilo zolta kope jak woda!!!!

Czy to alergia????

A wogole jakie sa objawy alergii na gluten????
Nie wiem.
Ja podaję już tydzień i póki co nie ma u nas zmian.

Cytat:

nie wystraszcie się
aania, toż to cudo!
Jak robiłaś tą wstęgę? Z czego to jest?
Ja laik totalny

Cytat:
Nie, nigdy.
Póki co Radek zawsze jeździ ze mną z tyłu, tyłem do kierunku jazdy.
Jakbym sama z nim jeździła to tak jak Aania pisała.

Mam w bloku nowych sąsiadów. Ciekawe co to za ludzie
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:43   #2661
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

a dlaczego pytasz?
Przecież w nosidełku nie wolno przodem. Ja wożę z przodu ale tyłem do kierunku jazdy i z wyłączonymi poduszkami powietrznymi.
bo moja szwagierka wlasnie tak przed chwila zapiela syna i odjechala. Tylko nie wiem czy ona ma system wylaczenia poduszki powietrzenej - u mnie nie ma.
Stary 2012-02-01, 15:43   #2662
BABONIK
Zadomowienie

aaaaaaaaaaa zapomniałam Beatko bardzo się cieszę,że torbiel poszła precz

Aaniu piekny tort, a alergolog prywatnie póki co się wstrzymuję,bo po pierwsze koszty wysokie badań prywatnie a moja pediatra pociesza,że być może pomoże nam ten dermatolog alergologiczny i alergolog póki co nie bedzie potrzebny bo zadzwoniłam do mojej pediatry kochanej w tym smutku

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:49   #2663
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Słynna Pani Małgosia?

Iwona,kiedyś już pytałam, ale nie bywałas wtedy na forum - ja Ci się spisał Mariolka jako położna? Bo Ty z nią miałaś prywatną umowę, prawda?

Tak - słynna Pani Małgosia- cudna kobietka
co do Marioli Położnej to tak jestm zadowolona, ALE... ja nie bardzo miałam okazję ją sprawdzić, bo poród był lajtowy
ona przyjechała- weszła do sali porodowej- ja z TZ oglądaliśmy na lapku Spadkobierców))) zbadała i stwierdziła, że potrwa to jeszcze do rana bo 5 cm.. (była 18). o 21.15 Maja się urodziła
FAKT- lekarzy miałąm zawsze natychmiast (poród, znieczulenie), przebiła mi wody, chciała ochronić krocze (w trakcie porodu wspólnie zdecydowałyśmy, ze jednak tniemy bo mała nie chciała wyskoczyć

tylko nie wiem jakby to wyglądało bez niej
ale napewno ja czyłam się bezpieczniej, do tego ma silny charakter a mi taki potrzebny bo inny zignoruję))
następnym razem też zamierzam się na nią zdecydować (mam nadzieję, że wszystko pójdzie po naszej my,śli)
iwon a

NATKA biedactwo, trzymam za Was kciuki

ja też byłabym chętna na kody....
iwona

Edytowane przez iwonap79
Czas edycji: 2012-02-01 o 16:00
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 15:54   #2664
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

zapomniałam Ci powiedzieć że fajny avatarek
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
aania, toż to cudo!
Jak robiłaś tą wstęgę? Z czego to jest?
Ja laik totalny
też z masy cukrowej, przyklejona białkiem dzięki
Cytat:
bo moja szwagierka wlasnie tak przed chwila zapiela syna i odjechala. Tylko nie wiem czy ona ma system wylaczenia poduszki powietrzenej - u mnie nie ma.
a ona nie wie że przodem nie wolno??
Cytat:
Aaniu piekny tort, a alergolog prywatnie póki co się wstrzymuję,bo po pierwsze koszty wysokie badań prywatnie a moja pediatra pociesza,że być może pomoże nam ten dermatolog alergologiczny i alergolog póki co nie bedzie potrzebny bo zadzwoniłam do mojej pediatry kochanej w tym smutku

dzięki

Fajnie że tak powiedziała, to teraz trzymam kciuki żeby tak było jak mówi!

adrji, masa z tego bloga: http://sercezczekolady.blox.pl/2010/...nie-tortu.html

Stary 2012-02-01, 16:02   #2665
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

aania ona to wogole nic nie wie. Jak sie maly urodzil to obkladali go w koce i poduszki w tym nosidle i tak zapinali w aucie, az jak pojechali do hurtowni po wozek to ich babka objechala ze zagrazaja zyciu dziecka i prawidlowej postawie. I do tej pory bez isofixu zapinaja go przodem do kierunku jazdy. Musze zerknac kiedys czy maja system wylaczenia poduszki.
Beatkoci ja sie ciesze, ze juz torbiel sie wchlonela
Gapa jestem ostatnio jak nie wiem.
Stary 2012-02-01, 16:02   #2666
patik87
Zakorzenienie

ania bede cie chwalic pod niebiosa, jak zrobiłas takie cudo, wstazka swietnie wywiazana. Jak to zrobiłas.

pisze 1 reka.

Dziekuje za przepisy na sos. juz skonsumowany do obiadu
Stary 2012-02-01, 16:14   #2667
madziaranew
Rozeznanie

Wodaqua wszystkiego najlepszego!!!!!!!!
Aania - torcik super , nie badz taka skromna , masz talent

A ja witam serdecznie.
U nas dzis mroz -2 , ale odczuwalna temperature -15, takie mam wrazenie, bylysmy na spacerze I zmarzlam okropnie , strasznie wialo , brrr
W nocy trzy pobudki , wiec nie tak zle.zebulki coraz wieksze hihi

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
aania ona to wogole nic nie wie. Jak sie maly urodzil to obkladali go w koce i poduszki w tym nosidle i tak zapinali w aucie, az jak pojechali do hurtowni po wozek to ich babka objechala ze zagrazaja zyciu dziecka i prawidlowej postawie. I do tej pory bez isofixu zapinaja go przodem do kierunku jazdy. Musze zerknac kiedys czy maja system wylaczenia poduszki.
Beatkoci ja sie ciesze, ze juz torbiel sie wchlonela
Gapa jestem ostatnio jak nie wiem.
Straszna kobieta ,wszystko jest ok , ale jakby nie daj Boze cos sie stalo to dopiero by odpowiedziala za swoja glupote
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 16:17   #2668
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
No nieźle. Takiej mroźnej zimy to dawno nie było, a śniegu jak na lekarstwo.
Chyba zależy gdzie

Cytat:
Muszę słyszeć łykanie, żeby Tymek miał zaliczone karmienie
A teraz jeszcze "je" bez łykania? Mój Mały też przysypiał przy jedzeniu, ale ładnie przybierał na wadze. Teraz to on nie ma czasu na jedzenie, a tym bardziej na spanie z cycem w buzi (a dawniej wiele by za to dał). Nawet nie zaśnie przy cycu - normalnie jak nie moje dziecko
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 16:17   #2669
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Super avatarek
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 16:27   #2670
BABONIK
Zadomowienie

Aania rozumiem,że VAT to ten 7%

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości