|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
wodaqa 100 lat
agadus,natka zdrowka dla was wszystkich dziubku dziekuje za odp ja tez zwracam sie z prozba o kody o matko ogladam trudne sprawy dziecko sie dopiero urodzilo a wieksze od Neli hahahah Edytowane przez editka2022 Czas edycji: 2012-02-01 o 14:52 |
|
|
|
#2642 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
mam nadzieje, ze dalej ak bedzie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj zakupilam asusa, za 1480 zeta, kolega mowil, ze jest b. dobry. Kurier pewnie bedze jutro, jak chcesz wysle ci linka do aukcji
|
|
|
#2643 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
oszalały, na dwie godziny zostawiam i dwie strony nadrukowały...
![]() Cytat:
Serio, nie korzystam z żadnych przepisów (poza tym na mase cukrową), a efekt w załączniku. Tylko nie mam talentu plastycznego do dekorowania Cytat:
Cytat:
to tylko świadczy o tym że rzeczywiście "gotowe" na macierzynstwo.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z mąki i masła robisz zasmażkę, rozprowadzasz zimnym mlekiem. Jak zgęstnieje dodajesz starty ser (albo kilka różnych rodzajów), doprawiasz solą, pieprzem, gałką muszkatołową.. chyba tyle ![]() Natka, zdrówka dla Dominika! Cytat:
o cholera ![]() a prywatnie nie ma możliwości? Bo chyba tylko to zostaje.... nie wystraszcie się
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool pokaz linka
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na razie im nie daję,może dzis znów spróbujee
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
nie pisac mi tu!!! nadrabiam i mam zamiar to dzis osiagnac (chociaz i takz 20 tron mam w plecy i nie dam tego rady ale chociaz dzisiejsze dam)
kinga nie lubi szpinaku, zwymiotowala mi go... moja mama ma osteoporoze taka sama jak moja babcia... i ponoc to dziedziczne. skoncze karmic UU i ide sie przebadac... a ja teraz na bezmlecznej decie przeciez ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu juz we mnie cos peklo dzis! Dzwoni i odebralam,a on ze przeprasza, wiec sie rozlaczylam. Przez telefon - tak najprosciej!
Marys pospala 40 minut, zrobilam sobie kolejna kawe, wstawilam kuraka z warzywami do parowaru (wyjadam swoje zapasy),a niedlugo zostanie swiatlo w lodowce ![]() pytanie, czy ktoras z was wozi lub wozila dziecko w nosidle, przodem do kierunku jazdy, na przednim siedzeniu?? ?? ?? Ja tak nie robie w razie jakby co. |
|
|
|
#2648 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Taki mróz, że wszystkie mamusie zamiast śmigać z wózkiem śmigają po wizażu. Cytat:
Cytat:
Skoro razem, to weź go za rękę i razem nadrabiajcie wizaż. Może się wciągnie i też nie będzie sobie wyobrażał zycia bez nas? Co do samochodu, to każdemu mogło się zdarzyć- tym bardziej w taka pogodę. Chyba w pracy zrozumieją?Ja Cię nie lubię więc nie odpowiem. ![]() Proszę: http://www.tipy.pl/artykul_1483,jak-...os-serowy.html Cytat:
Wracajcie szybko do zdrowia Anioły.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego pytasz? Przecież w nosidełku nie wolno przodem. Ja wożę z przodu ale tyłem do kierunku jazdy i z wyłączonymi poduszkami powietrznymi.
|
|
|
#2650 | |
|
Zadomowienie
|
voila http://allegro.pl/okazja-asus-x54c-k...071322721.html
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#2651 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sny zawsze śnią się odwrotnie - więc na bank będzie dobrze ![]() sto lat i trzymam kciuki za operacje tego maleństwa - dużo zdrówka dla niego ![]() Cytat:
![]() co racja to racja ![]() Cytat:
tak samo i ja - poległam na karmieniu piersią i po cichu uważam to za moją osobistą porażkę... ech.. aaale fajny avatarek ![]() Cytat:
![]() wiecie co? Jula zaśmiewa się do rozpuku do piosenki http://www.youtube.com/watch?v=lkXihANTEOk normalnie jakby ją ktoś zaczarował ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#2652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
biedny Domek i biedna Ty... zdrówka dla Ciebie i Domka
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Babonik -
|
|
#2654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podasz przepis na mase? pliz |
|
|
|
|
#2655 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję! Cytat:
![]() Chyba mi się kończy limit kont na rossie ![]() Cytat:
Pocieszające to co piszesz
|
||||
|
|
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool tez prawda. U mnie nadal słyszę "Ty NADAL karmisz piersią" i są bardzo zszokowani że tak długo...2 osoby mi powiedziały, że dobrze że nadal karmię...Mam obawy, że karmienie piersią z czasem zaniknie.
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pytałaś ile Jula waży - teraz jej nie ważyłam ale myślę że coś około 7100-7200g ostatnio mam wrażenie że się zaokrągliła trochę - i fakt lepiej je - chętniej kaszki wcina, mleka pije już 120ml na raz a nie po 90ml, i właśnie odkąd wiecej je to lepiej śpi w nocy.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-01 o 15:39 |
|
|
|
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=marzena_S;31986780].
A powiedz co z ząbkami Mai? Faktycznie pierwsze wyszły trójki? ![]() tak - potwierdzone przez stomatologa, który był meeega zaskoczony znaczy zaskoczona i sprawdzała kilka razy![]() ale od tamtej pory cisza- znaczy Majka ślini się, łapie za dziąsełka, widzę, że czasem coś boli, ale nic nowego się nie pojawia póki co a i te 3 trójki jakby się nie powiększąły... dziwne toto ![]() lecę nadrabiać |
|
|
|
#2660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powiedz Tżtowi co Cie boli. Cytat:
Ja podaję już tydzień i póki co nie ma u nas zmian. aania, toż to cudo! Jak robiłaś tą wstęgę? Z czego to jest? Ja laik totalny Cytat:
Póki co Radek zawsze jeździ ze mną z tyłu, tyłem do kierunku jazdy. Jakbym sama z nim jeździła to tak jak Aania pisała. Mam w bloku nowych sąsiadów. Ciekawe co to za ludzie
|
||||
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
bo moja szwagierka wlasnie tak przed chwila zapiela syna i odjechala. Tylko nie wiem czy ona ma system wylaczenia poduszki powietrzenej - u mnie nie ma.
|
|
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaaa zapomniałam Beatko bardzo się cieszę,że torbiel poszła precz
Aaniu piekny tort a moja pediatra pociesza,że być może pomoże nam ten dermatolog alergologiczny i alergolog póki co nie bedzie potrzebny |
|
|
|
#2663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak - słynna Pani Małgosia- cudna kobietka ![]() co do Marioli Położnej to tak jestm zadowolona, ALE... ja nie bardzo miałam okazję ją sprawdzić, bo poród był lajtowy ona przyjechała- weszła do sali porodowej- ja z TZ oglądaliśmy na lapku Spadkobierców ))) zbadała i stwierdziła, że potrwa to jeszcze do rana bo 5 cm.. (była 18). o 21.15 Maja się urodziła![]() FAKT- lekarzy miałąm zawsze natychmiast (poród, znieczulenie), przebiła mi wody, chciała ochronić krocze (w trakcie porodu wspólnie zdecydowałyśmy, ze jednak tniemy bo mała nie chciała wyskoczyć ![]() tylko nie wiem jakby to wyglądało bez niej ![]() ale napewno ja czyłam się bezpieczniej, do tego ma silny charakter a mi taki potrzebny bo inny zignoruję ))następnym razem też zamierzam się na nią zdecydować (mam nadzieję, że wszystko pójdzie po naszej my,śli) iwon a NATKA biedactwo, trzymam za Was kciuki ja też byłabym chętna na kody.... iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2012-02-01 o 16:00 |
|
|
|
|
#2664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam Ci powiedzieć że fajny avatarek Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
a ona nie wie że przodem nie wolno??Cytat:
dziękiFajnie że tak powiedziała, to teraz trzymam kciuki żeby tak było jak mówi! ![]() adrji, masa z tego bloga: http://sercezczekolady.blox.pl/2010/...nie-tortu.html
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
aania ona to wogole nic nie wie. Jak sie maly urodzil to obkladali go w koce i poduszki w tym nosidle i tak zapinali w aucie, az jak pojechali do hurtowni po wozek to ich babka objechala ze zagrazaja zyciu dziecka i prawidlowej postawie. I do tej pory bez isofixu zapinaja go przodem do kierunku jazdy. Musze zerknac kiedys czy maja system wylaczenia poduszki.
Beatkoci ja sie ciesze, ze juz torbiel sie wchlonela ![]() Gapa jestem ostatnio jak nie wiem. |
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
ania bede cie chwalic pod niebiosa, jak zrobiłas takie cudo, wstazka swietnie wywiazana. Jak to zrobiłas.
pisze 1 reka. Dziekuje za przepisy na sos. juz skonsumowany do obiadu
|
#2667 | |
|
Rozeznanie
|
Wodaqua wszystkiego najlepszego!!!!!!!!
Aania - torcik super , nie badz taka skromna , masz talent ![]() A ja witam serdecznie. U nas dzis mroz -2 , ale odczuwalna temperature -15, takie mam wrazenie, bylysmy na spacerze I zmarzlam okropnie , strasznie wialo , brrr W nocy trzy pobudki , wiec nie tak zle.zebulki coraz wieksze hihi ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz jeszcze "je" bez łykania? Mój Mały też przysypiał przy jedzeniu, ale ładnie przybierał na wadze. Teraz to on nie ma czasu na jedzenie, a tym bardziej na spanie z cycem w buzi (a dawniej wiele by za to dał ). Nawet nie zaśnie przy cycu - normalnie jak nie moje dziecko
|
||
|
|
|
#2669 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
Aania rozumiem,że VAT to ten 7%
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

ale super się czyta twoje doświadczone rady

,tydzień temu dzwoniłam i 15lutego miały rejestrować na Marzecz,Kwiecień 
mocne

Po tych paskudztwach czuję się źle, nie mam apetytu i słabo mi się robi