|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
a chodzicie na jakies rehabilitacje? przecież wzmożone napięcie nie oznacza od razu porażenia mózgowego, nie martw sie na zapas masz jakiegoś sensownego neurologa?przytulam mocno ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
chociaz z drugiej strony tez sporo nerwów pewnie stracicienas na wiosne czeka remont na dole bo juz jest tragicznie brudno...no i mi sie znudziło |
||
|
|
|
#3302 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Dziękuję za wsparcie |
|
|
|
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ale mamy dzisiaj dzień... Mała juz od 6.30 nie spała i (oczywiście ja z nią), a w dzień zamiast tradycyjnego, 3-godz. spania dwie drzemki po pół godzinki ![]() Teraz leży na leżaczku i się denerwuje bo nie może grzechotki do buzi wsadzić Tak, tak- trzyma od kilku dni grzechotki w rączkach |
|
|
|
#3304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sonia z Matim się rehabilitują i dostali skierowanie na podstawie badania młodego z tego co pamiętam...Sonik jak to było? ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
dla dużej dziewczyny
|
||
|
|
|
#3305 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego się tak poświęcałam i marzłam w tym pokoju ![]() Przy rozmiarze 3 wychodzi 45 gr za sztukę. Cytat:
![]() Cytat:
U nas też włąściwie jesczze trochę bo dopiero wykończeniówka przed nami. Cytat:
dla córci! Swoją drogą u nas jest podobnie. Jak Kamil nie może trafić do buzi z tym co trzyma w rączce to jest mega nerw
|
|
|
#3306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już najchętniej to bym się przeprowadziła, ale ... No właśnie - to ale ![]() Remont? Malowanie czy jakieś zmiany większe? Cytat:
Oj ale już blizutko blizuteńko jesteście, tylko się cieszyć madzia l-n brawa się należą dla naszej najmłodszej panienki
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-02-01 o 17:47 |
||
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się popołudniowo z Michasią na kolanach pijącą mleczko
dzis dzionek w domu spędzony jedynie rano byłam z małą na masażu...dziecię opatulone po oczy a i tak para z nosa leciała w aucie .Nie zacytuję wszystkich ale:Dzasta współczucia a dla teściowej ![]() Cotynato dobrze bedzie,nie płacz Archinta i Sonia kciuki zaciśnietęmżeby zastoje poszły precz Caroline my używamy pampków zielonych, ale teraz testuję też w ciagu dnia pieluszki Bella Happy i w sumie nie są takie złe. A chusteczki z Cleanica baby sensitive. Aiszka napewno bedzie dobrze ale beznadzieja z tymi kolejkami, zwłaszcza w przypadku dzieci.Człowiek płaci a i tak dostaje kur... w przychodniach. A moje dziecię ostatnimi czasy marudnawe wieczorami....ząbki ponoć jeszcze nie idą, ale tak fajnie je widać pod skórą dziąseł jak się odwinie wargę .Najlepiej to na moich rączkach lub babci.Dobrze,że noce przesypia całe (tfu tfu)...Monia jak tam idzie Olivce picie z tego kubka? |
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Aiszka Słońce...
Po pierwsze jak masz problem... jest nas tu tyle, że zawsze ktoś coś podpowie i służy radą... nie uciekaj i nie zamykaj się sama ze swoimi problemami, bo Cię znajdę ![]() ![]() ![]() Po drugie... ja rehabilituję moje dziecko, bo jedna lekarka stwierdziła osłabione napięcie, druga wzmożone a fizjoterapeuta wyśmiał wszystkie teorie i ćwiczymy głównie na bioderka, bo tu lipa. Ale nie o tym chciałam... My dostaliśmy skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu. Może spróbuj w przychodni zagadać, że Cię to martwi, może też dostaniecie skierowanie.. Po trzecie... usg główki robiłam prywatnie... 50zł... u nas się nie przelewa, ale dla młodego wszystko, więc nawet nie było wątpliwości, że trzeba zrobić szybko i bez kolejki. Kochana tu nie ma co się załamywać, tylko próbować zaradzić... A kto stwierdził podejrzenie wzmożonego napięcia?? |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
A wy jak tam? Kiedyś pisałaś, ze planujecie coś z TŻ poszukać swojego...
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiamy sie nad zamurowaniem jednych drzwi i zmodyfikowaniem nieco naszej salono-kuchni...ale zobaczymy jak bedzie z kasą i z czasem.no i mam jeszcze pomysł na zabudowę szafami jednej ściany w sypialni ale mąż jesczze o tym nie wie
|
|
|
|
|
#3312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno wszystko jest oki i nie czytaj bzdurków internetowych Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sonia , włąsnie jak tam Twoje piersiochy????????? I mam pytanie do mam KP - w jakich pozycjach karmicie maluchy???? Bo ja kiedyś na siedząco na poduszce- rogalu, potem były zastoje i jakoś położna laktac. poradziła na leżąco i tak sie nauczyłam,ze już inaczej nie potrafię aż sie zastanawiam czy ją nie wezwać by mnie nauczyła z powrotem na siedząco ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Małgosia M8- a jak tam mata tummy time? Stasio dalej ja lubi? |
||||
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
Archi
... już okia jak Twój biust??? Ja karmię na siedząco... kiedyś na rogalu, ale młody już za długi, więc teraz na podusi. Wcześniej na leżąco, ale przy moim mikroskopijnym biuście słabo nam to wychodziło ![]() |
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
no to faktycznie - będzie co robić. A wy dawno już mieszkacie na swoim w domku?
|
|
|
|
#3315 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z Matim chyba idzie wszystko w dobrym kierunku? Swoją drogą lekkie nieporozumienie - jeden lekarz o wzmożonym napięciu, drugi o obniżonym Ale na pewno warto pochodzić na ćwiczenia, nawet jeśli pójdzie się o jeden raz za dużo.A usg główki prywatnie.... TŻ twierdzi, że nie ma po co i pewnie jestem przewrażliwiona. A tak w ogóle to baaaaardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia, jesteście cudne ![]() I obiecuję poprawę |
|||
|
|
|
#3316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Archi - ja tylko na siedząco, inaczej nie umiem
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak juz plany są to z górki ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- ja lubiłam karmić na leżąco najbardziej ale na siedząco też czasem karmiłam
|
|
|
|
|
#3319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Szymon dzisiaj pobił rekord nie spania
obudził się o 15.15 a zasnął o 19 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz dzieci mniej będą przybierać to faktPięknie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. U nas już spora poprawa. Chodzimy 2x w tyg na ćwiczenia do ośrodka i potem ja ćwiczę 3xdz z młodym w domu (jutrzejszą wizytę odwołałam, bo boję się smyczyć w te mrozy autobusem). Poczytaj sobie o metodach rehab. Voity i Bobath. Ja nie wiedziałam, na czym polegają i dali nas na Voitę, a to trochę drastyczna metoda jest (z tym, że są szybkie efekty). Bobath jest lżejszy i polega na zabawie i odpowiedniej pielęgnacji... Jeśli chodzi o usg głowki... to standartowa procedura, gdy istnieje podejrzenie problemów neurologicznych. Myślę, że bez tego się nie obejdzie. Jeśli macie zalecone, to ja bym się nie wahała, a tż-towi powiedz, że to nie Twoje wymysły a zalecenie neurologa ( wrrrr jestem ostatnio cięta na tż-tów i ich fachowe doradztwo w każdej sprawie- jakby wszystkie rozumy pozjadali )Aiszko Buziaki i wpadaj do nas jak najczęściej |
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, że od razu wszystkiego się nie zrobi na leżąco karmiłam może kilka razy w łóżku - ale jakoś tak nieporadnie mi szło |
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mi gdzieś umknęło: Aiszko trzymam mocno kciuki za was i wierzę, że to nic poważnego, a jeśli czeka was rehabilitacja to efekty na pewno będą widoczne bardzo szybko
Aa widziałyście, w ofercie od 6.02
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem na siedząco jak Stasiek bardzo głodny to zje czasem na stojąco jak hrabia marudzi ![]() głównie na leżąco, wydaje mi się że lepiej ściąga z cycków, nie krztusi się jak za dużo leci, takie moje zdanie Ojej jak ty to zapamietałaś ![]() Stasiek polubił ją jeszcze bardziej, bo teraz już nauczył się po trochu odkręcać i ciekawi go co na tej macie jest, tzn jakieś rybki, szeleszczące elementy Któraś już kupiła krzesełko do karmienia ? Jakieś opinie ?
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Nie źle, nawet był grzeczny
matka się rozpuściła i nie wiedziała co tyle czasu z dzieckiem robić
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
A brat zadowolony? Jakie miękkie?
|
|
|
|
#3329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aiszko mam nadzieję, że traficie na dobrego lekarza i rehabilitanta...moja Misia też ma tak czasem, że sie napręża, wygina się niezależnie od tego czy leży czy siedzi w bujaczku, przy karmieniu też tworzy ale jakoś lekarka nie widzi w tym nic złego..no ale nie krzyczy przy tym...hmm....napewno dobrze będzie Muszę mojego głodomorka nakarmić przed snem... Przypomniało mi się... Mamy, których dzieci mają alergię na mleko...oglądałam dziś składy Hipp'owskich zupek i przecierów i w Kremie ze szpinaku z ziemniakami jest mleko...więc raczej odpada dla naszych pociech...wzięłam z Bobovity bo jest bez
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-01 o 21:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

A ja kompletnie nie wiem jak mu pomóc. Oczywiście głupia naczytałam się o porażeniu mózgowym i innych bzdurach, nawet nie będę o tym pisać, bo aż strach o tym wszystkim myśleć.
masz jakiegoś sensownego neurologa?

Tak, tak- trzyma od kilku dni grzechotki w rączkach
Sonia z Matim się rehabilitują i dostali skierowanie na podstawie badania młodego z tego co pamiętam...
dla dużej dziewczyny 
też byłam zdziwiona kiedyś ale faktycznie fajnie smakuje 

ale mąż jesczze o tym nie wie 

aż sie zastanawiam czy ją nie wezwać by mnie nauczyła z powrotem na siedząco 

obudził się o 15.15 a zasnął o 19
?