|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#54811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Miskaa78
![]() Skrętu nie ma co zazdrościć, nawet mniej kręcone, a zadbane i błyszczące są powodem do zazdrości
|
#54812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet odżywka domyje oleje jak się uprzesz Tylko takich olejów używam :PUwaga! Ajrisz! Po przerwie Hej!
|
|
|
|
|
#54813 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54814 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam wiem, że dzewczyny są pozytywnie zakręcone i żarcik zrozumieją
Miło, jak ktoś docenia twoje starania ![]() Jantar jest zgodny z CG? Kallos nie jest ale i tak go używam (na wątku analizowym było o kallosie)
|
|
#54815 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
i skręt jest nawet skręt większy ;> |
|
|
|
|
#54816 |
|
Raczkowanie
|
Eloe - bardzo dziękuję za informacje. Olejuję od prawie miesiaca i będę się starała cierpliwie robić to dalej, skoro tak radzisz
![]() Ewcia - szamanko ![]() A to, co ja mam dziś na głowie, to masakra jakaś!!! Nie do końca mogę znaleźć winnego 100%-owego, ponieważ pierwszy raz poszła Alterra pomarańczowa ale niestety po myciu okazało się, że lniany nie pachnie ciekawie, więc nałozyłam Bielendę. Juz nakładając czułam, że nic dobrego z tego nie będzie, puszenie się widziałam już na mokrych włosach! Dzisiaj totalna załamka... Obstawiam, że to brak lnianego. Ale to też znak, że bez stylizacji u mnie nie przejdzie chyba nigdy... Na szczęście żel już się chłodzi więc jutro trzasnę sobie Alterkę na włoski i zobaczymy czy też będzie tak źle jak dzisiaj - choć nie chce mi się wierzyć, żeby to ona (tak zachwalana) zrobiła u mnie takie spustoszenie - jakby piorun pier******ą normalnie! |
|
|
|
#54817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh...dobrze wspominam Kallosa
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-02-01 o 19:06 |
|
|
|
|
#54818 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wybaczcie, że dziś tak bez cytowania i w ogóle, ale nie wyrabiam. Podczytuję was regularnie, widziałam rozmowę Ajrisz z Ewcią i... też mam problem. Może być tak, że włosy wcale nie potrzebują protein, a wręcz one robią im kuku? Przez pomyłkę (
|
|
|
|
#54819 |
|
Zadomowienie
|
Udzielałam się tutaj troszkę jakieś 2 części temu i wracam do Was dziewczyny z podkulonym ogonem. Ciężko u mnie z systematycznością, ale teraz muszę dać radę
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ![]() Umyłam włosy najzwyklejszym szamponem z SLS i dopiero teraz widzę, jak bardzo je zaniedbałam ![]() Chcę przejść na OMO. Tak się zastanawiam - do mycia Babydream, ale co byłoby najlepsze na obydwa O o tej porze roku? W domu mam jak na razie Balsam Joanny z Apteczki Babuni, z mlekiem i miodem b/s (lubimy się) i odżywkę normalizującą, również z Apteczki Babuni. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...enerujacy.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...i-chmielu.html Dodatkowo pichcę sobie dzisiaj żel lniany. Nie chce jak na razie całkowicie rezygnować z sylikonów, ale ograniczyć je do minimum. Ehh.. czekają mnie chyba spore wydatki - oleje, maski, odżywki..
|
#54820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gęsciutko Nawet bez lampy widać, że błyszczą Tak się zastanawiam, dlaczego kobiety reklamujące odżywki do włosów mają tak zniszczone włosy Chyba nie odkryły jeszcze wizażu
|
|
|
#54821 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() czyli trzymam kciuki za powodzenie jutrzejszej pielęgnacji niedawno jak gotowałam zel to do gorącego dolaalm wody i płukanke robiłam, juz sobie nie wyobrażam co by było bez niego umiem juz robic sucharki - walę na głowe ile wlezie
|
|
|
|
|
#54822 | |
|
Raczkowanie
|
Aha, jeszcze jedno Eloe - przepraszam, jestem całkowicie zielona w chemicznych tematach. te odżywki emolienowe, to które? Albo co mają mieć w składzie, jak rozpoznać czy cuś?
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() Ja płukankę zrobiłam, bo miałam osobna porcję na szczęście (co w sumie dziwne, bo na blacie była i się nie zepsuła), więc chociaz tyle. No ale rzeczywiście bez żeliku to jakaś masakra. Mam nadzieję, że jednak kiedyś dojdę do takiego poziomu, że i bez niego sobie poradzę (w końcu zabieranie go poza dom nie jest zbyt wygodne ani bezpieczne). |
|
|
|
|
#54823 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, czytam was codziennie na telefonie, ale jednak to trochę utrudnia. Pottersa niestety nie było, ale mama jutro kupi mi BD. Mi również się kryzys udzielił
Jedynie żel lniany je ratuje. Szczerze mówiąc to moich włosów mam dosyć. Ag Rafko jestem dożywotnią wielbicielką twoich włosów! A po cieniowaniu są jeszcze piękniejsze. Ajrisz śliczne są, żel im służy Ewcia ale bym była dumna gdyby mi nauczyciel włosy skomplementował
|
|
|
|
#54824 | |
|
Zadomowienie
|
Ano, mam już zapas morelki zrobiony z tych +25%
Czas się skusić na drugą, niech tylko pójdę do Rossmanna.Też tak robię z badziewnymi szamponami, wlewam jako płyn do kąpieli. A że skórę i tak mam suchą na wiór i muszę się po wyjściu wysmarować masłem shea to i nie wysuszą za bardzo ![]() Ja olałam lniany chwilowo. Mam dość smrodu zepsutego ![]() Może ja z moim wyprostem totalnym jakieś 2 tygodnie temu? Cytat:
![]() Wstaw zdjęcia koniecznie!
|
|
#54825 | ||||
|
Zadomowienie
|
Jakims cudem udalo mi sie Was nadrobic
Mam nadzieje ze nie polknelo mi zadnego cytatu ![]() Z racji niskiej temperatury wczoraj i dzis mialam czapke i jak dzis dotarlam na uczelnie i spojrzalam w lustro to sie przerazilam. Przy nasadzie wlosow jeden smalec za przeproszeniem (no i przyklap of course)... Normalnie po 1,5 doby od mycia nie ma czegos takiego (nigdy nie bylam z tych dziewczyn, ktore musza myc codziennie). To mozliwe zeby sama czapka zrobila mi takie kuku? Bo jesli to ma zwiazek z tym ze moje wlosy ostatnio sie pogorszyly i teraz beda mi sie na dodatek przetluszczac to chyba sie zalamie! Po to tak dbam o te wlosy zeby bylo coraz lepiej, nie gorzej... ![]() Siedze z olejami a po nich pojdzie SLS, juz trudno. Od ostatniego minelo dopiero 2,5 tygodnia ale co poradzic. Modle sie tylko w duchu zeby to pomoglo, bo jak nie i bedzie trzeba rozszyfrowac co moze byc przyczyna to to bedzie jakas czarna magia Cytat:
![]() Wyniki powinnam miec jutro, jestem dobrej mysli, dzieki ![]() Jesli bingo shea moje wlosy nie lubia to kiepsko, bo to 500ml... Timotei szampon do suchych i zniszczonych Timotei odzywka j.w. Ja z kolei rowniez bardzo jestem ciekawa co to za szampon dzieciecy ktorego sklad podala Stasiek ![]() Zebralo mi sie pare pytan, moze wypunktuje zeby bylo bardziej przejrzyscie Bede wdzieczna za odp ![]() 1. Przy nastepnym zamowieniu polproduktowym na pewno klikne jakies jednonienasycone oleje bo migdal dobrze dziala, ale czy warto tez wziac jakis wielonienasycony np. orzech wloski skoro lniany dziala nieco gorzej niz migdal i potencjalnie obciaza mi wlosy? Nie wiem czy juz sie zrazac do wielonienasyconych czy nie ![]() 2. Czy moglabys prosze napisac na czym opiera sie Twoja pielegnacja przy obecnym punkcie rosy? Wiem ze trzeba uwazac na humektanty, ze nie psikadla tylko kremy (ale nie wiem jakie) i w sumie na tym koniec... Jakich kosmetykow uzywasz? 3. Na olejowym ktos wrzucil dzis notke o tym, jakie oleje zawieraja duzo ceramidow i sa przez to polecane do wlosow zniszczonych, w pierwszej piatce byl slonecznik. Czy w takim najzwyklejszym slonecznikowym kuchennym tez mozna spodziewac sie ceramidow? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#54826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TU do strony gdzie można go kupić ![]() Cytat:
Bezrefleksyjne bym brała... Pogooglam, a jak nic nie znajdę to do nich napiszęEdit:Nawet na butelce nie ma składu INCI... znalazłam info, że jest nie pieniący się, sulfate free Chyba wezmę![]() Edit2 Ajrisz cudniaste krzywuszki Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2012-02-01 o 20:34 |
||
|
|
|
#54827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma czego pokazywać, na razie. Co za tragedia mi wyszła. Z Garnierem (z serii Fructis) "dogadywałam" się zawsze dobrze no ale przez skład poszedł w niepamięć. AiK okazał się inny, znaczy szampon na razie. Obciążył mi włosy bardzo, mam wrażenie, że w ogóle nie da się go wypłukać z włosów (płukałam kilka razy włosy i ciągle jakby piana była, pewnie to ten SLS). Umyłam wczoraj nim włosy, zmywałam olejek i dziś rano pomyślałam, że to może wina oleju, umyłam włosy tym szamponem i efekt nadal się utrzymuje. Zupełnie się z nim nie zgrałam - cała butla poszła w odstawkę. Boję się przez to odżywki, nie wiem czy ją kupować. Zapach ma jednak nieziemski Przy tych dziecięcych szamponach, taki zapach jest boski![]() Żel lniany to dla mnie środek na suche gardło, nie przypuszczałam, że ma też takie zastosowanie póki tu nie zajrzałam Zostanę pewnie z Biovaxem bo ogólnie mi odpowiada. Włosy są po nim cudowne choć nie działa na skręt. Z Joanny spróbuję, widziałam, że są u mnie dostępne. B/s mam Radicala, mgiełkę, ale trudno mi się do niej przekonać i nie używałam jej praktycznie w ogóle, do teraz zastanawiam się po co ją kupiłam. Z szamponami wypróbuję Alterrę którąś - znowu muszę na zakupy jechać ![]() Nie lubię myć włosów w dzień, suszenie dyfuzorem też psuje efekt moich loków. Normalnie mam skręt typu 2c albo 3a i takie mam tylko z nocy. Natomiast myte w dzień wyglądają o wiele gorzej. Musiałabym sporo się napracować by wydobyć ich skręt a po nocy tego nie potrzebują. Wiem też, że moje obecnie ścięcie włosów nie jest najlepsze. Mam dylemat bo jak mam włosy pocieniowane to włosy mi się kręcą jak szalone ale wizualnie włosów jest mniej (mam malutko włosów i tak) a kiedy mam obcięte na prosto (jak teraz) to skrętu nie ma ale mam efekt objętości i większej ilości włosów. Pokombinuje sobie jeszcze
|
|
|
|
|
#54828 |
|
Kazar Lady
|
bardzo dzięki
Claudiiin tez słyszalam o trwałości tego oleju, jednak mysle ze producent by zaznaczył to na opakowaniu, a specjalnie 2 razy oglądałam butelke i nic - spożyć przed końcem i odległa data .. |
|
|
|
#54829 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
USPOKÓJTA SIĘ!
Jest najgorsza możliwa pogoda, punkt rosy spada na łeb, sucho, zimno. Włosom przysługuje mieć kryzys. Poczekajcie, bliżej zera się unormuje za to puch wróci :PJesteście nieocenione CHoćbym miałam teksańską masakrę na głowie Wam i tak się podoba :PHm są za miękkie i zbyt puchate. Albo wiesiołek (był w rosołku do gluta) albo ostateczny rozwód z Isaną babassu (mam diablę już z rok, podrażnia mi bo ma IPA a i tak nie umiem jej oddać? Porażka :P ) Cytat:
Widać może tak być. Zużyjesz na paznokcie ;] Cytat:
![]() Cytat:
Na przyszłość: dobrze zabezpieczają GArnier Awokado karite (żółta butla) albo Alterra morela Nie wiem gdzie W widzicie blask i skręt ![]() Ale zdrowe są, fakt :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam w lodówce przeterminowany prawie roczny. Nic mu nie jest. Ale pewnie część witamin uciekła Cytat:
![]() Cytat:
Bananowy ![]() ![]() ![]() Kurka jakbym tak mogła sobie alergię wyłączyć, to wyobrażacie sobie te zakupy kompulsywne? Bo ja się boję myśleć :P
|
|||||||||
|
|
|
#54830 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
No wreszcie pokazałaś swoje falusy, super wyglądają
Cytat:
Emolienty to masła, oleje, alkohole tłuszczowe, silikony, parafina (też, prawda Ajrisz?). edycja: widzę, że prawda , napisałaś już to samo wyżej
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-02-01 o 20:53 |
|
|
|
|
#54831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już po południu zrobił mi się wyprost ponownie, mimo, że wczoraj nawaliłam na nie porządną dawkę męskiej Isany.... nic nie trzyma no prosze dałabyś trochę objętości, ja o swoją musze walczyć dyfuzorem (a jak prostowałam to musiałam na grubaśnej szczotce je wyciągać, żeby od skalpu się odbiły)apel do rozhisteryzowanego zbiorowiska
Edytowane przez 86Paula Czas edycji: 2012-02-01 o 21:26 |
|
|
|
|
#54832 |
|
Zakorzenienie
|
komu mam podać skład produktu do analizy?
|
#54833 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki za podniesienie na duchu! ![]() Cytat:
To duze podobienstwo? Tak w ogole ten spis olejow Myszki to "szczegoly wnikania wg zawartosci kwasow tluszczowych". Czy nalezy to interpretowac tak, ze o wnikaniu (kwasow tluszczowych?) mowi grupa do ktorej olej nalezy (nasycone, jednonienasycone=wnikajac e, wielo=niewnikajace) a procent to jest ta zawartosc kwasow tluszczowych? Tak mi sie wydaje ale wole sie upewnic ![]() Cytat:
![]() Ale chyba go nie pijesz takiego?? Ja sie o samo przeterminowanie nie boje pod katem stosowania na wlosy tylko wlasnie pod katem spozywania I nie chodzi nawet o sam termin przydatnosci podany na butelce tylko o ta pogloske na temat tego ze trzeba go zuzyc w ciagu miesiaca po otwarciu. Miska, a moze to Ty pisalas o tym w jakims watku? Bo tak mi cos swita ![]() EDIT Sugar baby love, jest do tego odpowiedni watek- Analizy kosmetykow <cos tam cos tam> bez dyskusji i komentarzy W pierwszym jego poscie masz zasady umieszczania prosby o analize (w skrocie - pelna nazwa produktu, dokladny sklad, link do produktu w KWC lub gdzie indziej jak nie ma)
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-02-01 o 21:32 |
|||
|
|
|
#54834 |
|
Mod-Śnieżynka
|
W wątku analizowym
![]() Wpisz nazwę produktu i dokładny skład wg INCI. |
|
|
|
#54835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli parafina nie taka zła? Mam parafinę ciekłą, czy mam ją dodawać do odżywek bądź olejów? Takie rozbieżne opinie o niej słyszałam, że sama nie wiem - jedni mówia, że na suchą skórę, inni że wysusza sama a człek niedouczony i nie wie ![]() Silikony Czyli mam wrócić do zła? Kurcze, tego się nie spodziewałam...Garniera AK i Alterrę morelkę mam - szczególnie uwielbiam ta druga i praktycznie od miesiąca stosuję jako ds.Powiedzcie jeszcze proszę czy mogę psikać mieszanką hydrolatu aloesowego z jantarem i płuklanką lnianą? Mam jeszcze ew. parafinę, glicerynę, HA, kolagen z elastyną, wit. A, C i E. Coś mogę wykorzystać czy lepiej nie? Ajrisz - jaki blask! Skąd Wy go bierzecie? Ten blask i brak puchu - marzenie moje... |
|
|
|
|
#54836 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
nie pamiętam, na pewno pisałam o jego piciu na włosy i o działaniu odchudzającym, słyszałam o tym krótkim terminie ale z jednego źródla tylko i dlatego też sprawdzałam butelke swojego. Jeśli to ja, przepraszam. Nie chciałam nikogo wprowadzić w błąd. |
|
|
|
|
#54837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co to z tego wyjdzie..
|
|
#54838 | ||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam, że czytałam gdzieś o tym odnośnie parafiny w kremach do rąk, że pomaga, ale najlepiej jeśli jest na dalszym miejscu w składzie (czyli dalej niż na 3). Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i nie wiem co z parafiną. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#54839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że pogłębię wiedzę i z czasem będę zadawać coraz mniej głupich i oczywistych pytań, ale chemia to dla mnie czarna magia - ostatni raz ją miałam... no ze 20 lat temu (o żesz, ale ja stara jestem Normalnie mam ostatnio większą manię niż kiedykolwiek (choć zawsze miałam bzika na punkcie włosów - zazwyczaj na punkcie idealnego wyprostowania). TŻ już się przyzwyczaił, choć nieraz budzi się wystraszony, jak spię w czepku albo rękawiczkach
Edytowane przez pussynka Czas edycji: 2012-02-01 o 22:05 |
|
|
|
|
#54840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I to tez byla tylko wypowiedz na zasadzie "gdzies przeczytalam, ze..." Takze to zadne wprowadzanie w blad, a wrecz cenna informacja - w koncu warto sie upewnic jak to faktycznie jest z tym lnianym zeby w razei czego nie pic go bez sensu tym bardziej ze z tego co czytalam nie jest to zaden pyszny drink A u mnie chodzi glownie o to ze odczuwam lekki dyskomfort np. jedzac cos co jest przeterminowane chocby 1 czy 2 dni [tak juz mam od zawsze ![]() No ale nadal nie wiemy jak to wlasciwie jest z tym lnianym... ![]() Cytat:
Ja ostatnio cale popoludnia trace glownie na czytanie na wizazu o klakach
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

-47-48-49-50 

Taki szaponik znalazłam
Tylko takich olejów używam :P
(na wątku analizowym było o kallosie)

Przyznać się
Rude włosy są fajne, ale innym jest w nich bardziej do twarzy, niż mnie 
stacjonarnie gdzie to da sie kupić?

dzieki za podniesienie na duchu!
To duze podobienstwo?