|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
oo a jakie to cukierki? a ja mam ostatnio fazę na zozole pomarańczowe .. no i oczywiście cukierki toffi z czekoladą w środku, te ciągutki, ale w związku z tym że postanowiłam ograniczyć czekoladę (cos mnie znów wysyfiło na twarzy) no to prawie z płaczem odłożyłam je na półkę.. no nic chyba udam się już do wanny.. ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
tylko się cieszyć może rzeczywiście to też kwestia odżywiania![]() ja jem mało mięsa;/ szkoda że w cukierkach nie ma żelaza ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-01 o 22:02 |
|||
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Dziękuję ![]() Widzę, że powoli półmetek u Ciebie. Jak się miewasz? (możesz odpisać na PW co by bałaganu nie robić w wątku). Idę poleżeć chwilę w wannie Brzuch mnie dziś ciągnie w dół, muszę się wygrzać w wodzie Niech Młoda się ładnie ułoży.
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no szkoda,że w cukierkach nie ma żelaza, ale jakie by były ciężkie te żelazne cukierki hihihi
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-01 o 22:04 |
|
|
|
|
#4564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Aguśka aż nie wierzyłam, że Cię widzę
i to jeszcze takie dobre informacje Cytat:
mam nadzieję, że bakterie też szybko wykurzysz. Ja żelaza nie musiałam brać jak do tej pory, więc niestety niedoradzę. Ciekawe jak tam Kaja się zaprezentuje na USG ja chyba jutro też zadzwonię i się umówię na 5 marca sobie, a na najbliższej wizycie (za 3 tygodnie ) wyżydzę skierowanie, bo po 31tygodniu (który kończę jutro) mi się wreszcie należy.Cytat:
i napięcie rośnie, bo już coraz bliżej
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmiałam się, że dostał chleb wzbogacony żelazem (chociaż to śmieszne jednak nie jest). Będąc jeszcze w szkole, nie pamiętam czy podstawówka czy dalej. Biologia, rozmowa o witaminach. Kumpel na cała klasę mówi "Płatki XYZ. 7 witamin i śrubki" (żelazo).
|
|
#4566 |
|
Rozeznanie
|
Idę się kąpać dziewczyny a potem mężuś wraca z popołudniówki więc dobranoc!
|
#4567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie że Ci się należy! Ja tez dawno nie miałam usg, ale jak zapytałam, to powiedziała, że oczywiście skierowanie wypisze, bo około 32 tygodnia się u nich robi. Także mam się zapisać miedzy 28 lutego a 7 marca. ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4568 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mysle o tym paciorkowcu caly czas.W pierwszej ciazy mi nie badali,chyba nawet nie wiedzialam o tym.Tutaj tez na pewno nie bedzie takich badan.To ja nie wiem co zrobic,zeby zbadac to,bo czytalam,ze co trzecia kobieta ma i to moze prowadzic do ciezkich chorob u dziecka,a nawet smierci. Obejrzalam zdjecia: evvcia zazdroszcze ci brzuszka, jest taki pokazny.Moj przy twoim mizerniutki,a w sumie jestesmy na rowno w ciazy. gucia super fotki,mala slodka i brzuszek fajniusi. cottonpuma fajnie,ze sie pokazalas.Ja z tych lubiacych koty,wiec zdjecie mnie nie przeraza ![]() Uciekam do kapieli.Padnieta jestem,ale juz ponad 16 godz na nogach,wiec nalezy sie odpoczynek. Milej nocy,dobrych snow!!
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka
![]() Lena gratki za wizytęSuper wieści dzisiaj oby tak dalej... i oby moje po poniedziałkowej wizycie były równie dobre![]() Ja po prysznicu ,a mój skarb szaleje to taka jego pora na brykanie... no i mam zgagę... wypiłam mleko i nic...
|
#4570 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska ZA☠☠☠IASZCZO!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
ivonka,lena i desia super ze tez jest ok!! nadrobilam bo przez kilka godzin kilka stron ![]() lece prysznicowac sie i zycze Wam dobrej nocki. |
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po kąpieli, o dziwo spac mi sie już nawet chce, hoho
![]() dobrej nocki dziewczynki! i dziękuję jeszcze raz za kciuki i gratki
|
|
|
|
#4572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki czasem człowieka coś zamroczy hehe ![]() Cytat:
![]() Aguśka aaale super wieści!!! A ja się uczę na egzaminy, strasznie mi się nie chce , tzn. już na dzisiaj koniec, bo padam. Idę pod prysznic i spać dobranoc
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz dobre przeczucia, to nie jest prawda. Plan porodu to w sumie pic na wodę. Na cokolwiek zdecydujesz się w trakcie, o ile będzie można to zrobić, to zrobią(np, przy rozwarciu ponad 7 cm mogą już odmówić epiduralu). Co do dolarganu- petydyny. Podawana jest zarówno w Polsce, jak i w Irlandii. I na pewno nie jest wycofywana z UE. Też wolałabym nie dostać, ale wolę petydynę niz epidural. I tak ból zweryfikuje nasze postanowienia. W UK w niektórych szpitalach na pewno macie możliwość wzięcia czegoś co się nazywa REMIFENTANYL PCA. Polecam. W Irlandii chyba tylko 2 szpitale to mają. Jakbym miała cokolwiek wybierać, to na pewno to. Największą zaletą jest baaardzo krótki czas działania i podłączenie dożylne. Naciskacie przycisk podczas skurczu- dostajecie dawkę leku, który po zakończeniu skurczu już nie działa. Super sprawa. Niestety u mnie w szpitalu nie ma tego W Polsce na pewno nie ma. Ja dostałam chorobowe do końca przyszłego tygodnia. Rozłożyła mnie grypa. Normalnie(czyli nieciążowo) pracowałabym dalej, ale teraz po prostu wymiękłam. Ostatni tydzień i ostatnie 3 dni w pracy mnie dobiły i muszę odpocząć. |
|
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czytalam o jednym i drugim, to dla mnie ostatecznascia jest petydyna... ale moze za malo wiem. Tyle ze nie widze przy tym plusow, wiec jak dla mnie to odpada.Kuruj sie kochana i odpoczywaj, bo nalezy ci sie bez watpienia chociaz tydzien wolnego. anagat napisz mi jeszcze jesli mozesz, w jakiej fazie porodu mozna podlaczyc ten remifentanacyl, z gory dziekuje
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-02-02 o 02:09 |
|
|
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja gwarancji nie mam a u kogo kupowałaś? Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-02-02 o 03:17 |
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja już nie śpię bo tż pojechał do pracy i oczywiście nusiał pozapalać światła narobić szumu . Antoś całą noc przespał bardzo spokojnie tylko dwa razy zakaszlał a ja spałam ale najmniejszy szmer u niego w pokoju to na równe nogi wstawałam. Głowa mnie boli |
|
|
|
#4577 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Wszystkim
Ja jak zwykle poranna pobudka wraz z mężem Odprawiłam go do pracy i teraz wyleguję się w łóżeczku ![]() Co do żelaza to ja biorę Tardyferon, chociaż żadnego niedoboru nie miałam ale profilaktycznie lekarz kazał przyjmować co 2 dzień jako suplement diety I niestety zaparcia mam, ale nie są aż takie silne. Ale zastanawia mnie jedna rzecz, czy w ciąży mogą pojawić się hemoroidy? Nigdy czegoś takiego nie miałam dlatego pytam czy przez te zaparcia może coś takiego się stać. A z tego co wiem to hemoroidów w ciąży się nie leczy raczej.---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
A jak coś się odezwę, żeby był ciszej to obrażony na maksa. Więc wstaję, robię śniadanko, chwilę pogadamy bo to chyba jedyny moment kiedy można w spokoju porozmawiać. No a teraz jak jest cisza i spokój zasnąć nie mogę. Moja psinka chrapie jak nie wiem, aż jej zazdroszczę że potrafi wstać na siusiu i wraca do wyrka jakgdyby nigdy nic i dalej chrapie. Chyba wszystkie yorki to takie śpiochy
Edytowane przez Asika21 Czas edycji: 2012-02-02 o 07:32 |
|
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obrażeni czasami o byle co
|
|
|
|
|
#4579 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nie no, nie marudze, tylko sie dziwie bo wiekszosc rzeczy mnie w tej ciazy dopadla
![]() A z odzywianiem to nie wiem bo nie jem miesa a zawsze sie mowi ze najwiecej zelaza w miesie ![]() No ale ok, nic juz nie mowie tylko sie ciesze dzien dobry! Ale dzisiaj pospala, mialam tylko jedna pobudke na siusiu, normalnie szok ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]() Czyli jak odstawisz fenoterol to juz mozesz bezpiecznie rodzic? ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
wiec ja sama nie wiem jak to z ta hemoglobina jest![]() A co do syfkow to ja pamietam jakie mialam wielkie z adasiem az takie bolace i gorace a teraz nie mam ani jednego A mowi sie ze jak jest dziewczynka to odbiera mamie urode i wtedy nastepuje wysyp tradziku ![]() Konia- juz nie wywyoluje wilka, siedze cicho Wszystkie cukierki zjadlas?
|
|
#4580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale podobno w pietruszce jest dużo żelaza więc dodawajcie ją do zup czy kanapek i napewno żelazo podskoczy
|
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4582 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśkaa83 ale super wiadomości
ciesze sie razem z tobą że jest na tyle dobrze że nie musisz już leżeć plackiem, extra ![]() ivonka7, lena_mi świetnie że i u was wszystko w porząsiu
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutaj jest fajnie napisane krociotko na temat dolarganu i zzo : http://www.rodzicpoludzku.pl/Bol-por...ie-porodu.html http://wyborcza.pl/rodzicpoludzku/1,...do_porodu.html http://www.ciaza.ebrzuszek.pl/index....=185&Itemid=65 Dziwi mnie Anagat bardzo ze wolisz dostac dolargan niz epidural. Dlaczego?
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie tylko yorki są śpichami, foje psy też po porannym spacerze zwijają się na upatrzonych z góry pozycjach i chrapią
|
|
|
|
|
#4585 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, aaale zimno! W nocy wstając na siusiu spojrzałam na termometr - minus 20 stopni.. teraz niewiele cieplej ..
Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
wczoraj ginka mi mówiła i zachęcała jeszcze "no i np. kiełbaskę proszę zjeśc jakąś.."
|
||
|
|
|
#4586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie miałam napisac - fajną masz psinkę! śmiechowa jest
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-02 o 08:57 |
|
|
|
|
#4588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A moja psinka to modelka nie z tej ziemi, zawsze takie pozy do aparatu uskutecznia, że normalnie jakieś portfolio powinna mieć hehe
|
|
|
|
|
#4589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A chyba juz wczesniej o tym pislas bo mi sie kojarzylo ze ktos pisal i dlatego mi sie wydawalo ze mozna
|
|
#4590 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dopiero jak będę miała skończony 37 tydzień mam się wystawiać do woli na działanie prostaglandyn męża ![]() Cytat:
wynika to z niedokrwienia naczyń miednicy małej-w ciąży uciskanej przez dzidziusia. Im szybciej zaczniesz z nimi walczyć to jest szansa że zatrzymasz je na niekłopotliwym etapie.Preparat dozwolony to maść Posterisan- powiedzą Ci w aptece. Przede wszystkim lekarz każe Ci pozbyć się zaparć- stosuj błonnik (możesz dodawać do jedzenia) oczywiście jedź dużo błonnika naturalnego, albo stosuj syrop lactulosum- bezpieczny w ciąży dasz rade ![]() Mąż zrobił sobie wolne do poniedziałku, więc jedziemy kupić farbkę-bo musimy odświeżyć sypialnie za wczasu. Po przemeblowaniu na ścianie zostały brzydkie ślady po kablach i po monitorze i po prostu trzeba się tego pozbyć. Może jeszcze skuszę się na nowy dywanik łazienkowy .
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37cbxmqsll1h4j.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/200503293538.html Edytowane przez ivonka7 Czas edycji: 2012-02-02 o 08:59 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

tylko się cieszyć

) wyżydzę skierowanie, bo po 31tygodniu (który kończę jutro) mi się wreszcie należy.

za wizytę

, tzn. już na dzisiaj koniec, bo padam.
żeby w końcu udało się znaleźć jakiś fajny wózek
bardzo się ciesze że takie pomyślne wieści i że nie jesteś już uziemiona. Tylko nie rozszalej się za bardzo