|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
jejku jak sie ciesze ze wszystko u ciebie Aguska w porzadku!!!
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
dzięki wszystkim za kciuki!
Generalnie ok, z moją szyjką, serduszkiem dzieciątka. Tyle, że jakieś bakterie w moczu więc kilka leków mi zaleciła (na razie takich bez recepty) no i żelazo Sorbifer przepisała bo niska hemoglobina (10,3). Z tego co pamiętam sporo dziewczyn to bierze? I co - są zaparcia?;/ bo ginka powiedziała że moga być po tym.. Pod koniec lutego lub na początku marca USG jutro zadzwonię żeby umówić się na konkretny termin.
|
|
|
|
#4533 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znam jedną kobietę, która zrobiła dym o nacięcie i znieczulenie, bo przy przyjęciu na porodówkę zastrzegła, że zgody nie wyraża a oni potraktowali hurtowo, po czym po porodzie przybiegli, żeby podpisała z wcześniejszą datą. Nie zgodziła się i złożyła skargę, ale nie wiem, czy do dyrekcji szpitala, czy do NFZ, ani jak to się skończyło. Nic mnie bardziej nie wkurza niż lekarz, który zachowuje się tak, jakby pacjent, a raczej jego brak wiedzy medycznej, mu przeszkadzał. Leżeć, nie pytać, nie mieć pretensji. A najlepiej zniknąć i nie sprawiać problemu swoją osobą. ![]() Cytat:
Pyralgina bywa zbawienna, ok, ale skutki uboczne ma koszmarne i relatywnie często występujące. Wiele leków o mniejszych konsekwencjach wycofano, a pyralgina utknęła w systemie, bo to najmocniejsze co mogą podać przed opiatami. Sama używałam naście razy zanim poczytałam (na polecenie lekarza!) ulotkę i w internecie. Od tej pory wolę już wziąć ketonal forte niż pyralginę... Cytat:
![]() widzę, że forum opanowała pozytywna głupawka
|
|||
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Aguskaa super wieści
teraz tylko życzę aby wszystko było już ok |
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska super, ze takie dobre wiadomosci przynosisz
Z Twojego posta radosc bije Tylko nie zapominaj sie i dalej dbaj o siebie
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
zgaga mnie męczy
idę się kąpać, potem jakiś serial może jabłko i lulu
|
|
|
|
#4537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tak trzymać, ale i tak zaraz wpiernicz dostaniesz ze to co pogrubione daj se luz , powiem Ci w tajemnicy ,że jak chaty nie wysprzątasz to słyszałam w tv,że świat się nie skończy ![]() Cytat:
no a girkę uniosłam , bo nastąpiłam jak rasowa krowa na pamperka , na szczęście te duplowskie są wytrzymałe bolało, ale już jest prawie ok
|
|||
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super brzusio
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z hemoglobina i bakteriami poradzisz sobie przy pomocy lekow |
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chodziło mi o obraz sytuacji ....mi była potrzebna i tyle, nie będę pisać znów o bolącym cycku, bo pewnie straszę,ale nie życzę nikomu, nie sądzę ,żeby ketonal pomógł
|
|
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziedzie ma dzis dzien lenia wieczornego, zamiast mame skopac porzadnie to tak delikatnie cos tam daje znac o sobie...
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jakieś kurze wytrzesz przelotem, niech się tylko dowiem to wlecę tam do Ciebie i Cie zwiążę
|
|
|
|
|
#4544 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka
bardzo się ciesze że takie pomyślne wieści i że nie jesteś już uziemiona. Tylko nie rozszalej się za bardzo ![]() My po wizycie, szyjka OK, infekcji nie ma, fenoterol powolutku zmieszamy i jeszcze 5 dni i całkiem odstawiam. Za tydzień USG. Z seksikiem mamy wstrzymać się jeszcze tydzień i możemy szaleć...zastanowię się czy będę zwlekać aż tyle hehe ![]() Dzisiaj mieliśmy dzień rozpusty i jedliśmy mega pyszna pizzę ![]() Dobrej nocki
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka rewelacyjne wieści!!! suuuuper je przeczytać
wróócisz do nas!?![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4546 |
|
Rozeznanie
|
lena, ivonka- super wieści
![]() oby tak dalej
|
#4547 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja napisze w moim planie porodu,ze mam zamiar urodzic.Jak da rade to szybko i bezbolesnie ![]() Ja tez nie mam blekitnej ksiazki...moze ona dla Vip-ow jest i sie nie zalapalam? ![]() Cytat:
[QUOTE=Aguśkaa83;31998610]Czesc dziewczynki ![]() Pisze dopiero teraz, bo mialam wizyte o 19 dopiero. I pisze do Was z komputerka juz ![]() I to z super dobrymi wiadomosciami [QUOTE] O Aguska super wiadomosci!! Ciesze sie razem z toba.Tylko nie przeginaj z pracami domowymi,bo pewnie masz na to ochote ![]() Cytat:
|
|
#4548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już sie nie moge doczekać jak zobaczę mojego maluszka, bo dziś pomiziała mnie głowicą USG dosłownie 5 sekund, żeby tylko serduszko sprawdzić, ale na jakiś mega starym sprzęcie chyba bo obraz był bardzo kiepski ![]() no ale serduszko się ruszało ![]() A niedługo normalne USG u specjalisty, ciekawa jestem czy to moja mała tak urosła, czy to ja taka wielka się robię, bo waga mnie ostatnio zaskakuje ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4549 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
malutko ![]() Cytat:
, choć z tymi USG to różnie bywa, bo granica błędu zawsze jest![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z mojej strony jak mogę polecić na allegro Sklep--Myszka zapłaciłam w niedzielę, w poniedziałek o 9.00 dostałam info, że towar wysłany i we wtorek o 11 zadzwonił kurier ![]() Aguśka super wiadomości |
||||||
|
|
|
#4550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie, że już możesz powoli odstawiać leki...już niedługo zobaczsz swoje Maleństwo! a pizzą się nie przejmuj...takie dobre wieści trzeba było uczcić ![]() Ja się nie mogę doczekać kiedy wyjmą mi krążek... praktycznie od początku ciąży mamy zakaz przytulanek...także...się będzie działo!
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
gucia śliczną masz córeńkę!
evvcia brzuś cudo!
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Lena fajowo,że wyniki ok i że wszystko w porządku z Malusią
![]() Ivonka tyż piknie, ale mam smaka na pizze , coś czuję ,że w tym tygodniu wleci do menu jak nic zmarła Szymborska ![]() ja bara bara sobie odpuszczam, zbytnio się boję przeniesienia jakiś bakterii,a głównie tego paciorkowca Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-01 o 21:44 |
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
hej Karolca
ŚLICZNY BRZUSIO!!!!!!!!!!!!!!!![]() tak tu zaglądam a tutaj Ty ![]() sporo koleżanek z wątku innego się tutaj pojawia
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia ]a no właśnie, ja nawet reklamowałam łóżeczko , chwilę po zakupie i na bazie paragonu poszło , z tym że to był sklep stacjonarny Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-01 o 21:49 |
|
|
|
#4556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To co najwazniejsze czyli serduszko, szyjka jest w porzadku reszte da sie doprowadzic do porzadku ![]()
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i nie marudz, tylko sie ciesz ![]()
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
lena_mi ivonka gratuluję udanych wizyt
![]() lena mam nadzieję, że pozbędziesz się bakterii |
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tego co wiem paczki docierają do nie których niestety po długim czasie... ale ponoć towar ok ale o tym dopiero się przekonam![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- ale kusicie dzisiaj jak nie pizza to danie chińskie czy naleśniki albo cukierki jakieś ajj mam ochotę na wszystko ;p |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

jutro zadzwonię żeby umówić się na konkretny termin.

hihi
idę się kąpać, potem jakiś serial może jabłko i lulu 

A z hemoglobina i bakteriami poradzisz sobie przy pomocy lekow 
bardzo się ciesze że takie pomyślne wieści i że nie jesteś już uziemiona. Tylko nie rozszalej się za bardzo
żeby w końcu udało się znaleźć jakiś fajny wózek