Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 11:18   #631
ESTEE87
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Jej jak ja bym tak chciała zostać z Maluszkiem aż do przedszkola...
Ale nie damy rady finansowo niestety
Zresztą jak trochę podrośnie to może spróbujemy powalczyć o drugie bobo

Ja też! Takiej przysmażonej z bułeczką tartą Ale nie ma...
A jak będzie, to my już pewnie będziemy karmiące i też odpada

Jej, same pyszności

Witaj! Gratuluję
Stary 2012-02-02, 11:19   #632
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

eee tam, ja się zamierzam wzorować na mojej koleżance i jeść wszystko, tylko nabiały na początku odstawić. I miejmy nadzieję, że maluch będzie to dobrze tolerował, bo jak nie to wtedy dietka przymusowa

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Agunia super mój mały akrobata już coraz częściej daje znać o sobie,czekam teraz aż zostane porządnie skopana przez własne dziecko

Dziewczyny, fajny link znalazłam

http://ebrzuszek.pl/index.php?option...308&Itemid=103

można sobie popatrzeć, gdzie mniej więcej spodziewać się ruchów malucha. Dno macicy to górna ściana macicy, i powyżej niego jak coś czuć, to raczej nie maluch, trzeba "szukać" niżej

chce_byc_mama może dodaj ten linka na pierwszą stronę?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:19   #633
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ja się w sumie dość nieźle w tym orientuję, choć sama nie wiem, skąd. Dzieci nie mam, zajmowałam się swego czasu synem przyjaciółki, ale był już wtedy ciut starszy. Może to dlatego, że UWIELBIAM (pasjami!!!) takie maleńkie ciuszki i zawsze powtarzałam, że gdyby posiadanie dzieci polegało tylko i wyłącznie na kupowaniu im ubranek - miałabym ich już tuzin (tych dzieci )
Body (przykładowe http://wylegarnia.com/23/526fe55b0ff...ia-bawelna.jpg) to w naszych czasach chyba najbardziej niezbędna część bieliźnianego wyposażenia niemowlaka i zazwyczaj słyszałam od wszystkich mam, żeby tego kupować najwięcej
Śpiochy (http://www.sklep.pinokio.net.pl/img/...4-thickbox.jpg) chyba powoli odchodzą do lamusa, zastępują je pajacyki (czyli w sumie podobne, tyle że z rękawami - np. http://www.barline.eu/data/gfx/pictu...5/6/7565_1.jpg). No i co jeszcze zostaje? Półśpiochy (jak sama nazwa wskazuje - http://ecsmedia.pl/c/polspiochy-chlo...ext6195518.jpg), kaftaniki (http://parenting.pl/attachments/nowo...1-dsc01291.jpg) i rampersy, czyli coś takiego jak pajacyk, na lato, więc z krótkim rękawkiem o nogawkami (np. http://srvimg09.tablica.pl/images_ta...awa_rev001.jpg)

A cała reszta nazywa się już chyba normalnie, po ludzku

(A teraz mam nadzieję, że się nie okaże, że nie wolno wrzucać takich linków, bo ktoś to może uznać za reklamę - strony wybierałam na chybił-trafił)

Jeśli chodzi o rozmiarówkę, to tradycyjnie zakłada się, że dziecko zaczyna swoja 'karierę' od rozmiaru 56. Z tym że ponoć tak małych rzeczy nie należy kupować zbyt wiele, bo dziecię z tego najszybciej wyrasta. No i to chyba tyle w kwestii podstaw garderobianych. Przypuszczam, że pewnie któraś z doświadczonych mam (a mamy kilka na wątku ) też niejedno nam doradzi
Dzięki wielkie za pomoc w rozwikłaniu tych nazw te pierwsze body są mega urocze może ja zacznę poszukiwania trochę później, bo jak teraz zacznę patrzeć na te wszystkie ciuszki, to jeszcze wpadnę w szał niekontrolowanych zakupów no bo jak nie kupić takich słodkich rzeczy
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Dzień dobry dzis jestem pierwsza chyba po raz pierwszy
mialam isc na badania ale chyba sobie daruje- chorobsko mnie bierze ehhh
dziewczyny co ile robicie sobie badanie krwi i moczu???
Jak choróbsko, to ciepluśna herbata z miodem i cytrynką i ciepło się ubierać! Ja badanie moczu na razie miałam raz, jestem w 12 tc
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
Witam z rana
biore sie do nadrabiania bo jak zwykle naskrobalyscie

ajka89

ja nigdy nie jadlam ryb , jakos mi nie podchodzily
ewentualnie od czasu do czasu pange lub tilapie
ale teraz bedac w ciazy to tez tylko paluszki rybne

juz nie mam watpliwosci ze to dzidzius sie rusza !
codziennie wieczorm go czuje i bardzo sie z tego ciesze
w dzien jest grzeczniutki ale tak od okolo 19 zaczyna wariowac hehehe
MOJA DZIECINKA ;*****

a mam takie pytanie jak myslicie mozna w ciazy robic pasemka u fryzjera?
bo chciala bym pasemkami z czarnych zejsc sobie na blond zeby zbytnio wlosow nie zniszczyc
Jak dobrze, że nie jestem sama. Chociaż uspokajacie moje sumienie a z pasemkami to chyba tak samo jak z farbowaniem, chyba można, ale na 100 % Ci nie powiem
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dzien dobry!

Iizabell tak strasznie mi przykro nawet nie wiadomo co w takiej sytuacji powiedziec, bo wszystko wydaje sie zbyt banalne, pamietaj ze jakbys potrzebowala pogadac to my zawsze wszystkie tu dla Ciebie jestesmy

dziewczyny wstalam glodna, poszlam do kuchni zeby zrobic nalesniki i zwymiotowaam do zlewu :/
Ja jakiś czas temu zwymiotowałam pod siebie biorąc prysznic

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mnie sie wydaje z emozna. W II trymestrze juz jestes wiec luz.

moja mama pwoiedziala z ejak pcozuje to bede wiedziala ze to inne uczucie i inne musniecia itp i ze odrazu poczuje ze to dziecko. Zobaczymy czy dzis wieczorem tez takie cos poczuje

ja sie nienastawiam ze to to. Ale chciała bym wiadomo....

co do slodyczy. Ja potrafilam nie jesc ich wcale. I przyznam ze cere miala ladniejsza. bo mimo iz mam ładna jak na ciąze(spodziewałam sie gorszej) to widzez eodkad zaczelam jesc czekolade to mi sie pojawily 3 syfy. (kiedys mialam wlasnie jak jadlam duzo czekoaldy)

postaram sie wyeliminowac slodkie z jadlospisu bo na zdrowie mi to napewno nie wyjdzie i w dupe pewnie szybciej pojdzie......

i oprocz tego to przed ciaza zawsze zauwazalamz ejak jadlam slodkie to mi sie bardziej woda w organizmie zatrzymywała i teraz tez mam zupełnie inne ciało niz jak niejadłam (bo jem regularnie tak od 2 tyg jakos) wiec musze naprawde przystopowac . Dzis sie smarowałam i widze ze moja skóra jest niczym dzien przed @ czyli z wodą i wodnym celulitem a ja celulitu nie miałam wcale!!!! mam umiesnione uda od jazdy na rowerze a terz wygladaja masakra

Dobrze ze to zauwazyłam, moze sie opamietam.
tylko co zrobic by zadbac o ciało? oprocz smarowideł odpowiednich dla ciązy co mozna? peelingi? masaze? peeling z fusów kawy pewnie odpada...... ehhhhh.

prince opamiętaj sie !!!!!!!!!!!!1
Właśnie ja też nie wiem, jak to jest z peelingiem bo zawsze sobie pod prysznicem robiłam peeling razem z masażem szorstką gąbką. Od kąd dowiedziałam się, ze masaż jest nie wskazany to też nie używam peelingu, bo to jednak też trzeba wmasowywać w skórę. A przydałby mi się taki.
Cytat:
Napisane przez ESTEE87 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze mam do Was pytanko...czy któraś z Was zauważyła pogorszenie wzroku?
Mi wręcz przeciwnie mam wrażanie, że wzrok się poprawił. Jak musiałam siadać do lapka, albo książki z okularami tak teraz nie mam takiej potrzeby. Ale ja to chyba ewenement jestem
Cytat:
Musze iść zbadać wzrok....wczoraj kupiłam bluzke rozm 44 zamiast 34!!!To tylko jeden z nielicznych moich wyczynów
OMG rozmiar rozmiarowi nie równy, ale w 34 to ja się mieściłam może w pierwszej liceum, a to już dość dawno było. Przed ciążą miałam rozmiar 40, i na razie mi większego na szczęście nie potrzeba:P a ciucha zawsze możesz zwrócić

Edytowane przez ajka89
Czas edycji: 2012-02-02 o 11:25
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:20   #634
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny super, że po wizytach same dobre wieści

A ja jestem już pewna, że czuję ruchy dzieciaczka, póki co jeszcze rzadko, i głównie jak rękę do brzucha przyłożę, ale jednak. Wczoraj jak sobie rękę na brzuchu położyłam, to poczułam trzy razy jak mi się coś pod skórą w brzuszku przesuwa i delikatnie mi rękę unosi, to na pewno nie jelita, bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Agunia super mój mały akrobata już coraz częściej daje znać o sobie,czekam teraz aż zostane porządnie skopana przez własne dziecko
super dziewczyny

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:21   #635
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Albo pieczone ziemniaki z ogniska w sosie czosnkowym.
Pychota!

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Kobietki jakie objawy ciąży obesnie odczuwacie.
Mnie minęły już mdłości ora obrzęk i ból piersi.

- pozostała niechęć do niektórych produktów jak: marchew gotowana, wędliny

robią mi sie żylaki na nogach i na moich piersiach pojawiła się sieć żył mniejszych i większych

- zaokrągla sie brzuszek

- sporadycznie odczuwam rozcągania i ukłucia w dole brzucha po bokach

- czkawka

- wypryski a raczej bolące krsty po bokach na twarzy

- mam jakiś katar ale to chyba alergiczny bo co 3x dziennie kicham
Czasem ból piersi albo tylko sutków, robi mi się słabo, boli mnie miednica, czasem pobolewa podbrzusze, jak chodzę to czuję "coś" w brzuchu, swędzi mnie skóra na brzuchu, mdli mnie, rosną mi włosy jak szalone. I pewnie jeszcze coś by się znalazło Ale generalnie czuję się lepiej niżw I trymestrze. Tak ogólnie.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:22   #636
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nadrobić Was to duuuuże wyzwanie Mnie wczoraj nie było a dzisiaj co ja pacze? Miliard stron do nadrobienia

Byłam wczoraj u ginki na wizycie. Wszystko jest w porządku, wyniki badań super i podejrzałam naszą Okruszkę na USG ...ma dopiero 3 cm ale już jest piękna! Jest trochę mniejsza niż dzieci w jej wieku, ale lekarz mnie uspokoił mówiąc, że każda ciąża przebiega inaczej a dzieciaczki rosną w swoim tempie. Czy któraś z Was również tak miała, że USG wykazywało ciążę o tydzień młodszą niż OM?

iizabell, bardzo Ci współczuję, trzymaj się Kochana
Super, że wszystko ok!!! Ważne, że dzidzia rozwija się i rośnie w swoim tempie, słuchaj się gina

Cytat:
Cześć
Najpierw napiszę co u nas, bo wczoraj nie chciało mi się odpalać lapka, jak wróciliśmy do domu.
Na szczęście wszystko ok Macica w porządku, szyjka też. Dzidzia rośnie jak szalona Cały czas wyprzedza termin o tydzień. I ma już około 11-12 cm Tak powiedział gin, bo podobno po 12 tc nie mierzy się już tej długości od główki do pupy, tylko wielkość poszczególnych części ciała Bo dzidzia się rusza, kuli, napręża i taka długość całkowita nie jest już miarodajna.
Bóle kręgosłupa i miednicy mają minąć do 20 tc, kiedy łożysko zacznie w pełni pracować. Na razie mam brać dużo magnezu i masować plecy.
Jestem bardzo zadowolona Świetne wiadomości, bardzo fajny lekarz (mam alternatywę, gdyby z moją gin było ciężko się umówić).

Teraz lecę czytać, co u Was
Bardzo się cieszę, gratulacje
Cytat:
Spokojnie tylko sie nie zalamuj
A czemu ten peeling odpada? To jedyny jaki stosuje co jakis...
Nasze ciala sie zmieniaja w ciazy za sprawa hormonow, wiele nie zmienimy. Mozna chodzic na dalekie spacery (moze tez szybki marsz? niektore kobiety w I i II trymestrze biegaja), masaze w ciazy nie sa wskazane, poza tymi na bol plecow. Nie wiem jak to wyglada z nogami... Moj dziadek byl masazysta i zawsze mowil, ze kobiet w ciazy sie nie masuje, bo to szkodzi dziecku, ale jak maz swojej zonie pouciska plecy (np. jak boli) to na pewno nic sie nie stanie.
Kremy na cellulit pewnie sa zakazane w ciazy.. Ale zobaczysz, po ciazy wszystko wroci do siebie. Ponakladasz rozne kremy, zadbasz o siebie i od razu bedzie lepiej!
Wydaje mi się, że tego peelingu nie można z tego samego powodu co kremów na cellulit, bo zawiera kofeine. Ja sobie robie z grubej soli i oliwy
Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
dzięki za kciuki dziewczyny
ja już jestem po wizycie wszystko jest ok
planowo usg miało nie być, ale ja poprosiłam gina i zrobił jednak dla mojej spokojności
serducho bije pięknie, widać już takie małe dzieciątko, główkę, brzuszek, rączki, nóżki. CRL - 3,92cm
Teraz będzie usg genetyczne 21.02
Ależ się cieszę
Super bardzo dobrze, że Ci zrobił usg, oby więcej takich dobrych wieści!!!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:22   #637
ESTEE87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie za pomoc w rozwikłaniu tych nazw te pierwsze body są mega urocze może ja zacznę poszukiwania trochę później, bo jak teraz zacznę patrzeć na te wszystkie ciuszki, to jeszcze wpadnę w szał niekontrolowanych zakupów no bo jak nie kupić takich słodkich rzeczy

Jak choróbsko, to ciepluśna herbata z miodem i cytrynką i ciepło się ubierać! Ja badanie moczu na razie miałam raz, jestem w 12 tc

Jak dobrze, że nie jestem sama. Chociaż uspokajacie moje sumienie a z pasemkami to chyba tak samo jak z farbowaniem, chyba można, ale na 100 % Ci nie powiem

Ja jakiś czas temu zwymiotowałam pod siebie biorąc prysznic

Właśnie ja też nie wiem, jak to jest z peelingiem bo zawsze sobie pod prysznicem robiłam peeling razem z masażem szorstką gąbką. Od kąd dowiedziałam się, ze masaż jest nie wskazany to też nie używam peelingu, bo to jednak też trzeba wmasowywać w skórę. A przydałby mi się taki.

Mi wręcz przeciwnie mam wrażanie, że wzrok się poprawił. Jak musiałam siadać do lapka, albo książki z okularami tak teraz nie mam takiej potrzeby. Ale ja to chyba ewenement jestem

OMG rozmiar rozmiarowi nie równy, ale w 34 to ja się mieściłam może w pierwszej liceum, a to już dość dawno było. Przed ciążą miałam rozmiar 40, i na razie mi większego na szczęście nie potrzeba:P
Musze jechać dziś wymienić ślepok ze mnie
i do okulisty marsz...
Stary 2012-02-02, 11:23   #638
mlodaj
Rozeznanie

Hej dziewczynki
Cytat:
W sumie fajne. Jedyny minus - brak piwnicy... Idziemy jeszcze jakieś oglądać jutro i pojutrze i będziem myśleć co dalej
Ja w nowym mieszkaniu ma piwnicę i jak bylismy ostatnio ją obejrzeć to zastaliśmy tam lokatora- kotek sobie siedział

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja nigdy nie lubilam owocowych, a teraz coedziennie piję
ja wprost przeciwnie, kiedyś piłam tylko owocowe a teraz zwykłą jedynie mogę przełknąć
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a też tak macie, że od kilku tygodniu "uparłyście się" na jeden produkt i mogłybyście żywić się nim codziennie? Bo ja tak mam z jabłkami Granny Smith. Zawsze je lubiłam, ale teraz to już przesada - zjadam po 4 dziennie (i robię się baaaardzo nerwowa, jak się kończą)
też tak mam serek ze szczypiorkiem do smarowania chlebka jem na śniadania i kolacje i nic innego mi nie podchodzi

A tak wogóle to się załamałam. Zerwaliśmy tapetę w mieszkaniu i stan ścian jest opłakany, chyba ten nasz remont potrwa jeszcze długo. A dziś idę do gina po zwolnienie bo w pracy już nie wyrabiam i musze trochę odpocząć

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:27   #639
prince_polo
Zakorzenienie

ale mam nerwa

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-02, 11:27   #640
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
ale mam nerwa
Co sie dzieje?

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:29   #641
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Co sie dzieje?
aaaa to co zwykle....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-02, 11:32   #642
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
eee tam, ja się zamierzam wzorować na mojej koleżance i jeść wszystko, tylko nabiały na początku odstawić. I miejmy nadzieję, że maluch będzie to dobrze tolerował, bo jak nie to wtedy dietka przymusowa

Dziewczyny, fajny link znalazłam

http://ebrzuszek.pl/index.php?option...308&Itemid=103

można sobie popatrzeć, gdzie mniej więcej spodziewać się ruchów malucha. Dno macicy to górna ściana macicy, i powyżej niego jak coś czuć, to raczej nie maluch, trzeba "szukać" niżej

chce_byc_mama może dodaj ten linka na pierwszą stronę?
świetna ta stronka i fajne zdjęcia!
princeweż głęboki oddech policz do 10 i myśl o maleństwie,nie daj się wyprowadzić z równowagi!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:32   #643
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa to co zwykle....
Wspolczuje, trzymaj sie jakos i staraj sie skupic na czyms innym

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-02, 11:33   #644
branzoletka
Branzoletka

Część gaduły i melduje się w nowym wątku na którym mam nadzieje zostać Dziewczyny dzisiaj USG o 12.30 na dodatek jestem taka chora od trzech dni i gorączkuje Wczoraj w nocy przyjechaliśmy a jeszcze torby nie rozpakowane, po prostu nie mam siły na nic. Apetytu zero, nic mi nie smakuje a katar mnie wykańcza mam nadzieje, że dzidzia jest i zdrowo rośnie- trzymajcie mocno kciuki Po badaniu jedziemy na obiad i szybko wracam do was a w miarę możliwości nadrobię co tam naskrobałyście przez trzy dni.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:34   #645
agunia82
Zakorzenienie

Prince dziewczyny Ci dobrze piszą, staraj się na maleństwie skupić Współczuje tych przebojów

Branzoletka no super, że się odezwałaś, bo już się o Ciebie martwiłyśmy Zaciskam mocno za USG i zdrówka życzę

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:34   #646
Paula SHIN
Zakorzenienie

Pije wlasnie karmelowa inke z mlekiem pycha.

Zrobilam wczoraj sos czosnkowy, dalam tyle czosnku, ze nie idzie zjesc. W ogole ten czosnek jakos inaczej smakuje (i wiecej kosztowal), nie taki zwykly sklepowy, ale taki ze nie da sie go dotknac jezykiem po piecze niesamowicie. Nie bylam w stanie zjesc sosu - tz wyjadal go lyzeczka

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-02, 11:34   #647
prince_polo
Zakorzenienie

ja juz poprostu nie wyrabiam........

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-02, 11:35   #648
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Część gaduły i melduje się w nowym wątku na którym mam nadzieje zostać Dziewczyny dzisiaj USG o 12.30 na dodatek jestem taka chora od trzech dni i gorączkuje Wczoraj w nocy przyjechaliśmy a jeszcze torby nie rozpakowane, po prostu nie mam siły na nic. Apetytu zero, nic mi nie smakuje a katar mnie wykańcza mam nadzieje, że dzidzia jest i zdrowo rośnie- trzymajcie mocno kciuki Po badaniu jedziemy na obiad i szybko wracam do was a w miarę możliwości nadrobię co tam naskrobałyście przez trzy dni.
W koncu sie odezwalas!
Pisz wiecej

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-02, 11:35   #649
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Skąd wiedziałyście? CÓRECZKA! Marzenie mojego tż. Absolutnie oszalał, jak do niego zadzwoniłam z tą wieścią. Normalnie aż mi się łezka w oku kręci, jak sobie o tym pomyślę
Taaaaaka radość
Wspaniale!!! Gratuluję

Cytat:
Napisane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Pokaż wiadomość
Miałam iść w sobotę do gin na USG, sprawdzić czy wszystko ok, ale wczoraj zadzwonili, żeby przełożyć na 13.02. Wściekłam się, bo prywatnie chodzę i powiedziałam, że muszę mieć zrobione USG jak najszybciej i ma mnie wcisnąć, bo boję się o maleństwo. No i udało się jednak na 6.02 (pon) znaleźć wolny termin. nie udało im się łatwo mnie zbyć.
Cieszę się, że udało Ci się przełożyć wizytę

Cytat:
Witam przyszłe mamy!
Czekam na dopisanie do wątku, ale już się przywitam
Mam 22 lata, jestem w 12 tc i termin porodu na 22 sierpnia
Witaj!

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Jak u Was z pracą?
Ja nie pracuję. Zresztą teraz na pewno nie byłabym w stanie jeździć do pracy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:36   #650
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
super ze sie odezwalas

3mam za usg!
i wracaj do zdrowka!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-02, 11:40   #651
dottta
Zakorzenienie

wybaczcie, na razie nie nadrabiam bo mi głowa chcę pęknąć Witam w nowej części witam nowe mamy gratki dla wszystkich które miały usg
Wczoraj miałam usg, wszystko w porządku, maluch rośnie jak na drożdżach i wyprzedza termin z OM o tydzień.
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:40   #652
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma co pisac, bo objadam sie chipsami
Ty już chipsy, aj dopiero śniadanko Robie sobie tosty zapiekane z serem cebulą i kukurydzą...
Cytat:
Jej jak ja bym tak chciała zostać z Maluszkiem aż do przedszkola...
Ale nie damy rady finansowo niestety
Zresztą jak trochę podrośnie to może spróbujemy powalczyć o drugie bobo

Witaj! Gratuluję
Ostatnio właśnie koleżanka mi radziła, żebym jadała wszystko na co mam ochotę, bo przy karmieniu będę musiała uważać. Zasmuciło mnie to trochę.
Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Ja w nowym mieszkaniu ma piwnicę i jak bylismy ostatnio ją obejrzeć to zastaliśmy tam lokatora- kotek sobie siedział

ja wprost przeciwnie, kiedyś piłam tylko owocowe a teraz zwykłą jedynie mogę przełknąć

też tak mam serek ze szczypiorkiem do smarowania chlebka jem na śniadania i kolacje i nic innego mi nie podchodzi

A tak wogóle to się załamałam. Zerwaliśmy tapetę w mieszkaniu i stan ścian jest opłakany, chyba ten nasz remont potrwa jeszcze długo. A dziś idę do gina po zwolnienie bo w pracy już nie wyrabiam i musze trochę odpocząć
Ja mam piwnice, ale co z tego jak niewiele się w niej zmieści. Tż wstawił tam szafe, stary dywan, telewizor i miejsca zostało niewiele:P A widzę, ze nie tylko ja mam rewolucje remontowe. My się tapety nie odważyliśmy zerwać, ale ściany zostały już pomalowane Jutro czeka na mnie przeprowadzka, więc siedzę aktualnie na kartonach
Stary 2012-02-02, 11:40   #653
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny super, że po wizytach same dobre wieści

A ja jestem już pewna, że czuję ruchy dzieciaczka, póki co jeszcze rzadko, i głównie jak rękę do brzucha przyłożę, ale jednak. Wczoraj jak sobie rękę na brzuchu położyłam, to poczułam trzy razy jak mi się coś pod skórą w brzuszku przesuwa i delikatnie mi rękę unosi, to na pewno nie jelita, bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam
Ale cudnie, bardzo Ci zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Do mnie też przychodzi kotek, a czasem nawet dwa, tylko jeden bardzo bojaźliwy, ucieka, jak kogoś zobaczy, a ten drugi wręcz przeciwnie siedzi na tarasie albo parapecie i miauczy, żeby go wpuścić
A ścianami sie nie martw, fachowiec Wam gładzie położy raz dwa, potem grunt i malowanie też szybko idzie, ale Ty się nie przemęczaj przy tym remoncie

Branzoletka- mocne kciuki za wizytę!!!!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-02-02 o 11:43
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:43   #654
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Pije wlasnie karmelowa inke z mlekiem pycha.

Zrobilam wczoraj sos czosnkowy, dalam tyle czosnku, ze nie idzie zjesc. W ogole ten czosnek jakos inaczej smakuje (i wiecej kosztowal), nie taki zwykly sklepowy, ale taki ze nie da sie go dotknac jezykiem po piecze niesamowicie. Nie bylam w stanie zjesc sosu - tz wyjadal go lyzeczka
Trzeba było dodać więcej śmietany i majonezu to może by się rozeszło
Stary 2012-02-02, 11:48   #655
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba było dodać więcej śmietany i majonezu to może by się rozeszło
TZ lubi duzo czosnku Po co mialam mu psuc radoche?
Mi i tak od samego zapachu znowu bylo niedobrze, wiec bym nie zjadla
A on to maniak ostrego jedzenia. Do obiadu koniecznie musi miec dodatkowo chili lub pieprz cayenne (ktorego sypie baaaaaardzo duzo).

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-02, 11:48   #656
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
noooo!nareszcieKoch ana wracaj szybko do zdrowia i do nas!:kc iuki:za wizyte i czekamy na relacje!
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
wybaczcie, na razie nie nadrabiam bo mi głowa chcę pęknąć Witam w nowej części witam nowe mamy gratki dla wszystkich które miały usg
Wczoraj miałam usg, wszystko w porządku, maluch rośnie jak na drożdżach i wyprzedza termin z OM o tydzień.
dotttka

a ja zamiast się pakować to albo coś jem albo siedze na wizażu
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:48   #657
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny wstalam glodna, poszlam do kuchni zeby zrobic nalesniki i zwymiotowaam do zlewu :/

Iizabell, bardzo mi przykro. Mogę Cię tylko uściskać, bo cóż tu powiedzieć...

Cytat:
a ciemnych wloskach CI ladniej

a co dor uchow to jak je czjeszz? ja pisałam dzis ze wczorja czulam takie 2 pukniecia-musniecia wieczorem jak lezałam na brzuchu. Moziwe ze to tez dzidzi? ja 17 zaczynam w piatek.
Ja nie chciałam nic mówić, bo niby nie mam pewności, ale 3 dni temu czułam takie puknięcia. I jak poczułam pierwsze, to od razu pomyślałam, że to maleństwo! I się tak uśmiechnęłam - więc to pewnie to uczucie, gdy wie się, że to jest to... Jednak poczekam jeszcze - w pierwszej ciąży pewnie trudno jest mieć pewność.

Cytat:
Cześć
Najpierw napiszę co u nas, bo wczoraj nie chciało mi się odpalać lapka, jak wróciliśmy do domu.
Na szczęście wszystko ok Macica w porządku, szyjka też. Dzidzia rośnie jak szalona Cały czas wyprzedza termin o tydzień. I ma już około 11-12 cm Tak powiedział gin, bo podobno po 12 tc nie mierzy się już tej długości od główki do pupy, tylko wielkość poszczególnych części ciała Bo dzidzia się rusza, kuli, napręża i taka długość całkowita nie jest już miarodajna.
Bóle kręgosłupa i miednicy mają minąć do 20 tc, kiedy łożysko zacznie w pełni pracować. Na razie mam brać dużo magnezu i masować plecy.
Jestem bardzo zadowolona Świetne wiadomości, bardzo fajny lekarz (mam alternatywę, gdyby z moją gin było ciężko się umówić).

Teraz lecę czytać, co u Was
Świetne wieści ...ale masz nadrabiania z wczoraj

Cytat:
My nie mogliśmy się wczoraj powstrzymać
Cudne

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nadrobić Was to duuuuże wyzwanie Mnie wczoraj nie było a dzisiaj co ja pacze? Miliard stron do nadrobienia

Byłam wczoraj u ginki na wizycie. Wszystko jest w porządku, wyniki badań super i podejrzałam naszą Okruszkę na USG ...ma dopiero 3 cm ale już jest piękna! Jest trochę mniejsza niż dzieci w jej wieku, ale lekarz mnie uspokoił mówiąc, że każda ciąża przebiega inaczej a dzieciaczki rosną w swoim tempie. Czy któraś z Was również tak miała, że USG wykazywało ciążę o tydzień młodszą niż OM?
Kolejne fantastyczne wiadomości! Nie martw się tym, że jest młodsza - najważniejsze jest odniesienie jednego USG do drugiego.

Cytat:
Ja jeszcze mam do Was pytanko...czy któraś z Was zauważyła pogorszenie wzroku?
Nie, a mierzysz ciśnienie?

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
dzięki za kciuki dziewczyny
ja już jestem po wizycie wszystko jest ok
planowo usg miało nie być, ale ja poprosiłam gina i zrobił jednak dla mojej spokojności
serducho bije pięknie, widać już takie małe dzieciątko, główkę, brzuszek, rączki, nóżki. CRL - 3,92cm
Teraz będzie usg genetyczne 21.02
Ależ się cieszę
Cudnie

Cytat:
Moje 1 zachcianki (zanim wiedzialam o ciazy) to pizza i mleko w tubce
Mleko w tubce... Ja od początku ciąży dwa obaliłam i wstyd mi było się przyznać...

Cytat:
O! Super, że jesteś! Czekałyśmy! To się kuruj! I czekamy na wieści z USG.

Cytat:
Wspaniale!!! Gratuluję
Dziękuję
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:49   #658
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ale cudnie, bardzo Ci zazdroszczę

Do mnie też przychodzi kotek, a czasem nawet dwa, tylko jeden bardzo bojaźliwy, ucieka, jak kogoś zobaczy, a ten drugi wręcz przeciwnie siedzi na tarasie albo parapecie i miauczy, żeby go wpuścić
A ścianami sie nie martw, fachowiec Wam gładzie położy raz dwa, potem grunt i malowanie też szybko idzie, ale Ty się nie przemęczaj przy tym remoncie

Branzoletka- mocne kciuki za wizytę!!!!
HEHe, to się tak mówi- raz dwa gładź zrobić, ale ile kurzu przy tym jest i śmierdzących zapachów:P Ja nie mogłam ani chwili siedzieć na remontowanym mieszkaniu, bo bym rzygała na okrągło. Grunt śmierdzi niesamowicie, ale i tak gorzej śmierdzi farba olejna taka co się nią kaloryfery maluję
Stary 2012-02-02, 11:50   #659
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Mleko w tubce... Ja od początku ciąży dwa obaliłam i wstyd mi było się przyznać...
Ja juz mialam wiele dziwnych zachcianek...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-02, 11:51   #660
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
TZ lubi duzo czosnku Po co mialam mu psuc radoche?
Mi i tak od samego zapachu znowu bylo niedobrze, wiec bym nie zjadla
A on to maniak ostrego jedzenia. Do obiadu koniecznie musi miec dodatkowo chili lub pieprz cayenne (ktorego sypie baaaaaardzo duzo).
Mój też Zawsze zamawia sobie ostrą pizze i płacze przy niej, wypija hektolitry coli, ale je i twierdzi jeszcze, że mu smakuje:P Ja nie wiem, nie rozumiem tego..co to za przyjemność
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości