|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
zawsze jak dziewczyny podawały nazwy wózków to sprawdzałam czy mi pasuje. Spacerówkę chcę czarną z beżową wkładką, a gondolę beżową moja mama pracuje w Niemczech i tak sobie myślałam że tam może być ten wózek w niższej cenie, ale jak piszesz ze wychodzi drożej to nie będę mamie głowy zawracać.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-02 o 11:34 |
|
|
|
|
#4202 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Cytat:
A teraz po wizycie jade do szpitala,muszę sie spakować i jechać bo szyjka mi puszcza i jest miękka.Jestem cała roztrzęsiona,wyję jak bóbr
|
||
|
|
|
#4203 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Trzymaj się mocno Wszytko będzie w porządku, będziesz pod opieką Trzymam kciuki mocno ![]() A zapomniałam napisać, że w poniedziałek zadzwoniła do mnie położna, zapytała o parę szczegółów. Ja zapytałam czy można by się z nią spotkać i porozmawiać i dziś właśnie przyjeżdża do mnie na rozmowę W szoku była że sama do mnie zadzwoniła bo nie dopytywałam się o położna ![]() Jak będę po to się odezwię ![]() P.S. Szalejecie mamuśki z postami
|
||
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie denerwuj się, dobrze że to wykryli i że jedziesz do szpitala. Trzymam kciuki
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Gratki! ![]() Cytat:
![]() U mnie nic nie trzeszczało, było stabilne i Maks spał spokojnie U mamy tymczasowo stało pożyczone od znajomych drewniane, nie było żadnej różnicy w śnie Maksa. Współczuję koleżance nietrafionego zakupu ![]() Cytat:
![]() Dasz nam jakoś znać, co u Ciebie?
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-02-02 o 11:59 |
||
|
|
|
#4206 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Wtajemniczenie
|
Wezme laptopa ze sobą jak będe coś wiedziała to się odezwe.Mąż jutro zjedzie i zostanie z młodym,bo on się zapłacze beze mnie a jak będzie Marcin będzie mu lepiej.
Dziewczyny proszę o kciuki,bo ja jeszcze nie byłam w takiej sytuacji,boje się. |
|
|
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
trzymajcie się razem i niech się tam wami godziwie zaopiekują, w razie czego pisz do nas
|
|
|
|
#4209 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja tymczasem idę piec cisto na które wczoraj dawałam wam link (tak o tych ciastach pisałyście, że i mnie naszło ) i powoli przygotowywać obiad, bo mąż wróci, zjemy i jedziemy zamawiać kuchnię i szafę.
|
||
|
|
|
#4210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
anulka, musi być dobrze.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4212 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, jakby wziął to by się okazał strasznie pazernyCytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32001315]Domyślnie przekazem, musisz iść do ZUSu i wypełnić odpowiedni papier z numerem konta.[/QUOTE] albo pocztą im wysłać takie oświadczenie, że prosisz o przelewy na konto i dane..... mi przysłali wzór do domu i im odesłałam, na kopercie dopisz do jakiego działu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do łóżeczek klupsia, to kupiłam nie czytając opinii, kol miała identyczne jak to na które teraz czekam, kolor sosna i była bardzo zadowolona , teraz coś tam przeczytałam, ze te malowane na ciemne kolory są felerne, ze farba schodzi i niektórym szuflada szwankuje, zobaczymy jak będzie z tym |
|||||
|
|
|
#4213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będę trzymać kciuki, sama mam stracha, Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-02-02 o 12:20 |
|
|
|
|
#4214 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32007356]L4 miałam do 27.01. Dzisiaj jest 2., a więc nie tak długo, niecały tydzień. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Pewnie. Zresztą już tu o tym pisałam. Do wszystkiego trzeba podejść z dystansem i mieć zdrowy pogląd (co jest sprawą subiektywną). Ja również staram się jeść zdrowo, nie używać masy chemii, oszczędzać energię, itp., ale nie da się uniknąć wszystkich eko-zagrożeń. Dziecka też się nie da chować z dala od tego wszystkiego.[/QUOTE] to szybciutko dostałaś Cytat:
Cytat:
|
|
#4216 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
wczoraj cały dzień byłam offline i dopiero dzisiaj odpisuję, a że nazbierało się trochę postów to nadrabianie też mi trochę zajęło. Po pierwsze muszę się pochwalić pierwszymi ciążowymi zakupami - spodnie i bluzkę kupiłam lekko się podłamałam bo jeansy musiałam mierzyć rozm. 40 (a byłam pewna, że nadal 38 wystarczy), ale koniec końców wzięłam te, w których 38 było jakieś większe i wystarczyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Raczkowanie
|
anulka4771 trzymaj sie
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
będzie dobrze!!!!
|
|
|
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
http:// dziendobry.tvn.pl/video/smierc-lozeczkowa,1,posts,5593.h tml (1 spacja)
Witam wszystkie mamuśki ![]() Wklejam wam linka do części programu Dzien dobry tvn, w którym występuje mój mentor czyli Pani Dr. Sadowska, która uczy mnie przedmiotu jakim jest neonatologia- czyli nauka o niemowlęciu, noworodku. Ogromną część mojej wiedzy również tej którą wam przekazałam, mam właśnie od niej. Uważam że porusza bardzo istotny temat, i niektóre z was będą zaskoczone, jak trzeba układać dziecko w łóżeczku miłego oglądania!
|
|
|
|
#4221 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja mam pytanie: czy jak kupujecie wózek w sklepie to bierzecie taki model z wystawy? Bo ja się trochę obawiam, że jak tyle osób wyoglądało taki wózek to on może być trochę rozklekotany, już nawet nie chodzi mi o stelaż tylko np. o ten "mechanizm" montowania gondoli czy spacerówki (jak oglądaliśmy wózki w sklepie to pani sprzedającej się coś tam zablokowało i nie mogła ściągnąć gondoli, musiała wołać kolegę do pomocy i trochę brutalnie to odhaczyli, co prawda nic się nie urwało, ale mam teraz trochę schizę). Najchętniej to bym zadzwoniła wcześniej do sklepu i poprosiła o sprowadzenie takiego całkiem nowego wózka, ale nie wiem czy tak można, jeśli identyczny będą mieć na wystawie. Jak myślicie? Cytat:
Tylko że potem tym wózkiem to zazwyczaj mama jeździ. Całe szczęście, że mojego chłopa mi się udało przekonać do tych kółek, bo nie wyobrażam sobie nieskrętnych (w dodatku jestem dość drobna i manewrowanie takich wózkiem byłoby dla mnie męczarnią ).Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze kism - zainspirowałam się Twoim pomysłem z kocem do spania i zrobiłam sobie takiego rogala z koca (zwinęłam w rulon i związałam sznurkiem na całej długości) i śpię z nim w nocy i jest dużo lepiej |
||||
|
|
|
#4222 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, posprzątałam wszystko, co miałam, teraz prysznic i wybywam
Miłego dnia wszystkim!
|
|
|
|
#4223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dostałam nerwów w momencie Dzwonię raz za razem do ZUSu, żeby dowiedzieć się jak to jest z tymi przelewami pieniędzy na konto i żaden szanowny pracownik tegoż zakładu nie jest łaskaw odebrać mi słuchawki A przy ostatnim telefonie ktoś odebrał i odłożył słuchawkę. Teraz jest zajęte Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-02 o 13:14 |
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie tyle chodzi o rozklekotanie, ile o fakt, że one często są podrapane, poobijane, gdzieś materiał zabrudzony... Jeśli nie mają na magazynie, to zamawiasz i czekasz na swój. Płacisz za towar nowy, to oczekujesz nowego Jeśli chciałabyś z wystawy, to za odpowiednio obniżoną cenę
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem, ale niezły wycisk dostaję od rana do wieczoraAnulka trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku |
|
|
|
|
#4226 |
|
BAN stały
|
Witam jestem nowa na forum
ale od jakiegoś czasu sobie was czytam ,termin mam na 29 maja będzie chłopczyk, córa już jest więc będzie parka |
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-02 o 13:42 |
|
|
|
|
#4228 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
no chyba że zjadą z ceny to można się zastanowić
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#4230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak chcesz, to pakujesz sobie pudło do auta, ewentualnie mogą Ci go na miejscu trochę poskładać (założyć kółka, podopinać jakieś barierki, itp, nie jest oczywiście całkiem na części pierwsze rozłożony, ale na tyle, żeby pudło było jak najmniejsze). To tak jak choćby z jakimś sprzętem agd czy rtv - jeśli bierzesz z wystawy, to z jakąś specjalną obniżką i liczysz się z tym, że może mieć jakieś mini uszkodzenia...Cieszę się, że pomysł się spodobał ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32010999]Dobra, posprzątałam wszystko, co miałam, teraz prysznic i wybywam Miłego dnia wszystkim! [/QUOTE]Udanych łowów!
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-02-02 o 13:48 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

a Tobie ktora sie podoba najbardziej?
najpierw mialam kupowac tam ale przy tym kursie euro sie nie oplaca bo u nich wychodzi ponad 900e. poza tym skoro u nas mozna je dostac to zawsze lepiej na miejscu chociazby ze wzgledu na gwarancje
zawsze jak dziewczyny podawały nazwy wózków to sprawdzałam czy mi pasuje. Spacerówkę chcę czarną z beżową wkładką, a gondolę beżową 

nie denerwuj się, dobrze że to wykryli i że jedziesz do szpitala. Trzymam kciuki

A do której szkoły będziesz chodzić? Ja się jeszcze nie zapisałam nigdzie, myślałam wcześniej o szkole przy nowym szpitalu, ale wczoraj znalazłam w necie jakąś prywatną szkołę Elżbiety Skrzyniarz i już zrobiłam mały wywiad na innym wątku i dziewczyny polecają 

Dzwonię raz za razem do ZUSu, żeby dowiedzieć się jak to jest z tymi przelewami pieniędzy na konto i żaden szanowny pracownik tegoż zakładu nie jest łaskaw odebrać mi słuchawki
sama nie wiem, ale niezły wycisk dostaję od rana do wieczora
no chyba że zjadą z ceny to można się zastanowić