|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
literówka sie wkradła ![]() jakie sloneczko kochane ![]() no a ja lodówkę i zamrażarkę umyłam płynem do naczyń z wodą, octu spirytusowego nie miałam a szkoda mi było octu winnego, mam z głowy na jakieś pół roku ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- LiLi jeszcze chodziło mi o ekstrat wanilii, to taki w płynie, nie może byc laska wanilii?? |
|||
|
|
|
#2912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Śliczna
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe jak tam Zanka
|
|||
|
|
|
#2913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za info Cytat:
Radka dostałam po ponad dobie, wtedy karmiłam UU, miałam MM w rezerwie ale nie podawałam. 200s spadł z wagi. Zastanawiało mnie tylko to, że podawałam mu pierś a przyjmowałam ketonal i morfinę. Pytałam położne, lekarkę i mówiły, że to w niczym nie przeszkadza i mogę karmić cycem. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
![]() Zanka jak egzamin?? Cytat:
Natka kurcze bardzo współczuję, biedny Dominiś
|
|
#2915 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane!!!
I'm back .U mnie trochę lepiej (nie zapeszając). Konflikt chwilowo zażegnany. U Malwisi ok, cały czas piszczy, krzyczy, wszystko w porządeczku. Pozdrawiam Edit: troche nie jestem w temacie, wybaczcie. O, Zanka miała jakiś egzamin, mam nadzieję, że do przodu .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-02-02 o 13:10 |
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2918 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka daj znac co i jak
|
|
|
|
#2919 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
herbatki z hippa nie mają cukru, te w szklanych butlach Cytat:
Cytat:
![]() takie maleństwo no ... ![]() kolejnym ciociom dziekujemy za zyczenia ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
noooooo jesteś !!!!!!!! Zanka nie lubimy czekać
|
||||||
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, że ja to chyba nie chciałam karmić piersią tak naprawdę? I wcale się nie obarczam winą za to, że karmiłam butelką
![]() Szczerze mówiąc drugie dziecko ( jeśli już kiedykolwiek bym je miała mieć ) też karmiłabym mieszanką od początku. Jeśli chodzi o mnie, to pierś w ogóle mi się nie kojarzy z karmieniem, mlekiem. Tylko z seksem tak szczerze mówiąc. Dziękuję dziewczynki za miłe słowa !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() w jednym oknie czytam a w drugim odpisuję na bieżąco bo inaczej nadrobić was nie sposób Marina1 zdrówka dla Was!najlepszego przystojniaku!!!!!!!!!! ![]() ![]() klask i:alibany, witaj z ciekawości - dlaczego chciałaś odstawić od UU?agadus, ja myję zwykłym płynem i ciepłą wodą rysiki, krakowianka? to jest nas więcej z tego rejonu śliczne zdjęcie!gdzie rodziłaś? za rozmowęzaneta, mnie też ten wszechobecny cukier wkurza.... i dlatego dziecko słoiczków nie dostaje eveewe, niefajnie a pod tym lidlem nie było kamery na parkingu? Czasem są, i czasem nawet działają....Oliweczka, gratuluje konkursu! zaneta, kupką się nie przejmuj. Zawsze jakaś część jedzonka wyjdzie drugą stroną, tyle że jak podajesz większe kawałeczki to je widać, w papce tego nie zauważysz ale nic się nie dzieje ![]() Natka, biedny Domek i Ty biedna ![]() A ja wróciłam niedawno, czekam aż się Adaś wyśpi, zje i pojedziemy do chrzestnej na urodziny ![]() TŻ właśnie mi napisał że szwagrowi dzisiaj się córka urodziła.
|
|
#2922 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Bry
nadgonić Was to masakra płacą Wam za posty? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() woda plus Ludwik Cytat:
chciałam zauważyć, że ja pytałam dwa razy Cytat:
![]() Cytat:
![]() młody nie śpi w nocy wstaję po kilkanaście razy i mam dość......
|
|
#2923 |
|
Wtajemniczenie
|
na szybko, bo gluty w domu rozrabiają: jak trzymałyście kciuki, co?!
![]() żartuje , chociaż trochę mi do śmiechu nie jest ![]() Nie myliłam się, ma sklejone wargi i dostaliśmy skierowanie do chirurga dziecięcego . Po znajomości w szpitalu udało się załatwić termin na przyszły piątek. W najgorszym wypadku będziemy musiały zostać 2 doby w szpitalu. Mam nadzieję jednak, że bez tego się obejdzie. Najlepszego dla Denisa za 7 miesięcy!!!!
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jutro idę do swojej pracy na rozmowę o powrocie (a raczej o tym, jak go uniknąć .
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-02 o 14:16 |
||
|
|
|
#2925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Wtajemniczenie
|
no to super, dziewczyny jak Wy to robicie??
|
|
|
|
#2928 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny!
Ja bede dzisiaj cichym podczytywaczem, bo nie moge sie na niczym skupic... dziekuje Wam za kciuki dla taty. Na pewno sie przydadza. Patik tata ogolnie rzecz biorac ma problemy sercowe: zle cisnienie, niedomykalnosc zastawki aortalnej i tetniak na aorcie. Godzine temu dzwonila mama, ze go tam zostawili, czeka na badania, ale poza tym nic nie wiadomo. Rownie dobrze jutro moze wrocic do domu. Bo podobno jest pacjentem "bezobjawowym". Witam nowe mamusie. Fajnie, ze dolaczylyscie. W kupie sila! Rysiki Twoja Asia sliczna. Doczytalam, ze jestes z Ruczaju. Ja z Kurdwanowa. Moze sie kiedys spotkamy? Jeszcze powiedz, w ktorym to szpitalu rodzilas? Natko bardzo mi zal Dominisia. Przypominam sobie maja Zuzie jak tez byla biedna. Najgorszy jest ten poczatek, w dodatku ta goraczka. Zuzke kolo 2 dni trzymala. Ale za to 5 dnia juz sie kapala w morzu (dostala ospe na wczasach na Krecie) Jak bedziesz miec czas, to prosze zmien mi lata na liscie, niestety sie postarzalam... Ja po spacerze z Antkiem. Bylam 50 min, do slonca bylo bardzo fajnie. Maly jeszcze dosypia, a ja Was przelatuje... dla Szymka!
Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-02-02 o 14:09 |
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna o a czego w najgorszym wypadku pobyt w szpitalu? i dlaczego chirurg a nie ginekolog dziecięcy? a dlaczego u Oliweczki znaczy się Julki maścią to zrobili?
Brumek będziesz gadac z władzą najwyższą? powodzenia.Oliweczka Ty się zwalniasz z pracy? czy brumkowi coś źle zacytowało? To chyba Alibany się zwalnia? AgaG Ty masz dzisiaj uroziny? To najlepszego!! ( ja na liście nadal o rok młodsza, a co tam)
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-02-02 o 14:09 |
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2934 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy Ja np. mam śliczne małego synka A co? ![]() Cytat:
![]() Natka, a jak Twoja alergia? Złagodniały nieco objawy? I co ten lekarz, co u Was był, powiedział na nią? Cytat:
Przykro mi się bardzo zrobiło. Straszne, że w takim momencie, kiedy kobieta jest obolała, podatna na stresy i niepewna nowej sytuacji, nie ma znikąd pomocy. Nie mogę zrozumieć czemu pielęgniarki tak bezdusznie podchodzą do pacjentek. Tak: "przyjąć, załatwić, pozbyć się".Czy tak samo traktowałyby swoje córki czy siostry? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szybki termin, fajnie.Cytat:
Już nawet będąc w ciąży, nie mogłam sobie tego trochę wyobrazić. Choć bardzo chciałam karmić piersią i wiedziałam że zrobię wszystko żeby się to udało, chciałam tego dla dziecka, nie dla siebie. WYdawało mi się to trochę obleśnawe Po porodzie zmieniło się całkowicie. Teraz to kocham. A pierś całkiem naturalnie stała się, cóż ... dwufunkcyjna.
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey
|
|
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam mam 18 + Vat, jak któraś ładnie na torciku napisała
|
|
|
|
#2937 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za rozmowę. Mówią, że w Krakowie łatwo o pracę, ale ja się nie zgodzę...Cytat:
![]() ![]() Cytat:
aby wszystko poszło szybko!Ja też się dołączam do życzeń |
||||
|
|
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
Ale tempo
![]() wy tu o jedzeniu a ja uwielbiam pichcićTelik, Brumek doczytałam ze prowadzicie bloga, oczywiście nie chce być dla was konkurencją już w ciaży sie nad tym zastanawiałam, gdybym teraz miała pojść do pracy w ktorej bym się spełniała na pewno byłoby to coś z pichceniem, ostatnio szczególnie wypieki mnie wciagneły... z ciekawości jak to jest z blogiem, bo wiem że na tych bardziej rozchwytywanych można nawet coś tam drobnego zarobić w zależności od wejść, macie jakies spostrzezenia na ten temat? i jak to jest, to moje chyba zboczenie ze studiow z plagiatami gdy chce się coś wstawić co się gdzieś podpatrzyło wyczytało? bo przeciez wiadomo ze wszystkie przepisy się z glowy nie biorą co do gotowania - moim guru jest Nigella!! szczególnie książka - Nigella ekspresowo!! polecam dla tych bardziej i mniej lubiących gotowanie i widze że Telikowa granola robi furore więc w temacie - robila któras z was śniadaniowe batoniki zbożowe, własnie na bazie granoli? uwielbiam je, i tak jakoś bez wyrzutow można skubać do porannej kawy ![]() gdyby ktoś był chętny podam przepis, moja przyjaciołka nawet z dziećmi w przedszkolu piecze je ciągle mmniam Youyou gdybys chciała dla gości zrobić jeszcze coś słodkiego polecam beze Pawłowej, jest to moje największe przyjęciowe odkrycie i gwarantuje wam wszystkie dziewczyny skradniecie serca wszystkich gości, ile razy nie robilam dla kogo bym nie robila zawsze robi furore! jest to czekoladowa beza z bita smietaną i malinami, wygląda też troche jak tort. |
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ostatnio wygrałam, ale w konkursie margaryny Kasi zestaw Viledy
|
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Aga - to sto lat i najlepszego!!!
Dzięki dziewczyny ![]() (I, tak Paticzku, mi źle zacytowało )
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-02 o 14:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

literówka sie wkradła
Zdjęcie zrobione wczoraj po kąpieli.

trzymajcie się jakoś 

bardzo współczuję, biedny Dominiś
.

zdrówka dla Was!
klask i: