|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Małgosia napisala:URODZILAM! Jest synek. Na razie nie wiem, ile wazy i mierzy,bo wlasnie go mierza dam znac za chwilei za chwilke napisala: Dziekuje za gratulacje Mały wazy 3380 i ma 55 cm
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
![]()
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- gratulacje dla Malgosi!!! szybko poszlo
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Zadomowienie
|
Witam mogę się dołączyć? Urodziłam synka 4 stycznia 2012:P
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
I jak mamusie sobie radzą w nowej roli??
|
|
|
|
#2200 |
|
Wtajemniczenie
|
No to gratulacje dla Małgosi
Szybko napisała smska,hehe tuz po porodzie. |
|
|
|
#2201 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() Gratulacje dla nowej mamusi ![]() Sama nie wiem czy udac sie z moją temp 37,4 do lekarza czy nie,myślę ,że to pewnie od mojego cycuszka no ale położna powiedziała ze zapalenia naapewno n ie ma. Wczoraj i w nocy mleka miałam ogolnie malusieńko- dzisiaj jest roche więcej no ale zobaczymy jak to będzie dalej. Maluszkowi na paluszki koło paznokcia pojawiła sie tak żółta skórka twarda - nie mam pojęcia co to... ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Witamy ![]() |
|
|
|
#2202 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hej też mam info od MartuNiunia87: "właśnie coś kiepsko, wczoraj jakby mnie brało,czop odszedł, ale dziś cisza... no zobaczymy co będzie, leżę jak osioł i się nudzę, robię rundkę co chwila po schodach z 2 pietra na -1 do bufetu i spowrotem może coś pomoże,bo już mam dość bycia dwupakiem! pozdrowienia!" kolejnemu dzieciaczkowi się nie spieszy widać, trzymamy kciuki dalej
|
|
|
#2203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cześć Pearl jak wizyta? Ja się zbieram powoli do szpitala na ktg Ciekawe czy mnie zostawią na oddziale
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia, gratulacje!! MartaNiunia, trzymaj się jakoś! już bliżej jak dalej ![]() Mijus, kciuki za ktg Oby nie było takich tłumów jak miały Inutil i Oluśka
|
|
|
|
#2205 | |||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jedno konczy plakac,zaczyna nastepne i tak w kolko ![]() Ciesze sie, bo tesciowie kazali tztowi jakby co brac oddzielna sale do porodow rodzinnych, poporodowa jedynke i jeszcze opieke poporodowa. Co do sali porodowej,to od poczatku chcielismy wziac, opieke poporodowa sobie daruje - szkoda kasy, a poporodowa wlasnie wole dwojke,zeby miec do kogo buzie otworzyc Mam nadzieje, ze beda wolne wtedy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() poza tym mam wizyte na 9-go, wiec oby wyczekal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeju, mam nadzieje,ze z mojego nic nie bedzie wystawac, ani w jego srodku tez nikt siedziec nie bedzie ![]() Cytat:
Cytat:
no wlasnie tlumacze sobie, ze nic nie przychodzi samo i kazdy musi miec swoj czas na nauke tylko ze wiekszosc z Was caly czas pisalam,jakby to chciala miec juz dzidzie przy sobie,a ja jestem tak zastrachana,ze na moje moze siedziec w brzuszku jak najdluzej nie jestem dumna z takiego podejscia :/Cytat:
co do oliwek, to nam tez mowili,zeby nie uzywac,jak skora bedzie ladnie natluszczona a chusteczki sie sprawdzaja? Trzymam kciuki,zeby zapalenie szybko przeszlo sliczna nie dziwota, ze polozna zauroczona !!!! Cytat:
a pozniej moze i dziadkom podrzucicie male zawiniatko a sami pojdziecie na romantiko kolacyjke ![]() Na brzuch na razie nie patrz - przeciez przez 9 miesiecy nic innego nie robil, tylko sie rozrastal, rozciagal, to co ma nie byc teraz wielki i zwisajacy? Powolutku sie wchlonie i bedzie git A kolysanki super! Juz sobie sciagnelam i sluchamy i spiewamy ![]() Cytat:
![]() Zel arnikowy mam z flosleku i nic a nic nie pomaga :/ Moze sporbuje z mascia? Pryszczami juz sie nie przejmuje, bo w ostatnim miesiacy zniknely No wiec za max 8 dni bedziesz miala swoje Malenstwo w ramionach. Jeju, jak to juz niedlugo. A Twoj tz to naprawde kochany facet. Masz szczescie Cytat:
alez natluszcza i nawilza zobaczymy, jak sie sprawdzi w praniu zaluje,ze nie zaczelam smarowac wczesniej - to samo z masazem krocza, ale lepiej pozno niz wcale co do tego krocza, to robie sobie ktoras masaz? ![]() Cytat:
Ja sie ciesze,bo gdybym (tfu tfu) miala miec cesarke, to w naszym szpitalu tz moze kangurowac a na KTG moje dziecko mnie tak wkurzylo, ze masakra i ona do mnie "jakies ospale to pani dzieciatko" i tak mnie trzymala tam i trzymala, bo musiala naliczyc 4 ruchy, a ten nic jak sie wkurzylam, szturchnelam go i poszczypalam w brzuch, to zaraz pobudka i pozniej 6 ruchow jeden po drugim i dopiero mnie odlaczyla
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-02 o 19:00 |
|||||||||||||
|
|
|
#2207 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ktg juz opisalam wyzej, a wizyta... dr.gbur dalej nie widzi porodu, szyjka zamknieta, ale niestety mam znowu z moczem cos nie tak i dlugo sie zastanawial, ale w koncu wypisal augumentin ![]() powiedzial, ze nie cierpi dawac antybiotykow w ciazy, ale nie chce ryzykowac, bo poprawy nie widac i dalej urosept no i jutro dzwonie do szefa ginekologii w moim szpitalu i ide do niego prywatnie,zeby zmierzyc Nietoperka i zadecydowac - sn czy cc ![]() Trzymam kciuki za Wasza wizyte na ktg. Dawaj znac, jakby co Dph, kremu nivea baby na kazda pogode smialo mozna uzywac od pierwszych dni - ma przyjazny sklad, rzadko kiedy uczula i nie ma wody - wiec najlepszy na mrozy zreszta jak jest taka zimnica, to i tak sie czeka z werandowaniem i wychodzeniem do czasu,az sie troche ociepli ale nam polozna mowila, ze nawet przy wyjsciu ze szpitala dobrze nim posmarowac buziulka ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- cwaniak jak sto piecdziesiat jaja sobie ze mnie robi Zdjecie malego Małgosia juz w klubiku
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-02 o 16:42 |
|||
|
|
|
#2208 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witamy Jak ma synek na imię?Cytat:
![]() Co do hartowania brodawek, to też żałuję, że nie zaczęłam wcześniej, ale pocieszam się faktem, że przecież mogłam w ogóle nie zacząć, więc chyba i tak coś na tym zyskam ![]() Krocza nie masuję. Na SR mówili, że to trzeba gdzieś w połowie ciąży zacząć i raczej nie daje efektów :/ Poza tym istnieje ryzyko zakażenia :/ Za to ćwiczę mięśnie Kegla Oby to coś dało
|
||
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Malgosi
![]() jem cos w rodzaju zupy;p ziemniaki z woda i marchewka.. pycha.. ale fajnie ze mam chociaz czas zjesc.. moja mama ma urlop wziela dzis malego na 2h na spacer troche odpoczelam
|
#2210 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak oglądam te zdjęcia maluszków to ,aż się wierzyć nie chce , że takie cudeńka w nas żyją przez 9 miesięcy, hehe.
Ciekawe do kogo Lilka będzie podobna
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tego co pamietam nikotynka miała używać
|
|
#2213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2214 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za info o wodach, to ja pytałam. Póki co lekarz mówi, że obserwujemy - nie wiem ile chce to obserwować jak to 38tydz. pewnie liczy że sprawa sama się rozwiąże ale po dzisiejszym ktg porodu nie widać...Cytat:
ale dziś pielęgniarka na ktg powiedziała, że się nie dziwi, że nie chce wychodzić, w taki mróz !!!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do sutków to nie pomyślałam, żeby już hartować, ale chyba zacznę w takim razie jak najszybciej. A masaż krocza robie od 4 msc, zobaczymy czy coś to da? Na początku wydało mi się dziwne, ale potem stwierdziłam, że jeśli coś może pomóc to czemu nie spróbować? |
|||||
|
|
|
#2215 |
|
Rozeznanie
|
czesc kobietki
![]() Małgosia gratulacje!!! zdrówka dla Was szybka dziewczyna jest i chyba ja tak porod nie wymeczyl, skoro od razu smski pisala![]() Wiec Zosia sama widzisz- masz dowod na to, ze nie kazdy porod taki straszny jest![]() Nadrobilam, ale nie cytuje- wybaczcie ![]() Ja zamiast pisac esej do szkoly to na necie buszuje i sciemniam ![]() U nas bywa roznie. Ostatnio Lenka jest bardzo niespokojna-poplakuje przez sen, w ciagu dnia wlasciwie wiecej czuwa niz spi, jak juz usnie to max 2h, gdzie wczesniej spala 4h poza tym nie wiem co z nia jest bo bardzo duzo placze. Jest przebrana, najedzona i wyje trzeba ja nosic to wtedy jest cicho. wczoraj przez 12h spala jedynie 5 myslalam, ze moze brzuszek ja boli, bo cos baczkow nie puszczala, wiec polecialam po herbatke koperkowa. dalam jej 100ml i po paru min zaczal sie horror juz teraz wiem jak wygladaja wzdecia u dziecka tak mi szkoda jej bylo, bo plakala tak mocno, ze az lezki w oczkach miala dalam jej kropelki delicol i w koncu pomoglo. chyba przesadzilam z iloscia tej herbatki, bo na opakowaniu bylo napisane wyraznie- 100ml na dzien![]() wczoraj w ogole mialam kryzys psychiczny. wystraszylam sie, ze nie dam rady, ze nie jest tak latwo jak mialo byc. Mala placze, jestem zupelnie sama, na dniach sesja na uczelni, no i tu pojawil sie problem- studia. Bylam tak zalamana, ze chcialam juz rezygnowac ze szkoly. Pojawily sie watpliwosci- kto zostanie z dzieckiem? kiedy bede sie uczyc skoro ona prawie wcale nie spi? i mase innych... ale wzielam sie w garsc i juz jest lepiej Czasami czuje sie jak wyrodna matka i tez czuje, ze nie nadaje sie do tej roli... kiedy mala placze a ja nie daje sobie rady zastanawiam czy to byla dobra decyzja az glupio mi pisac o tych najskrytszych ucxzuciach. kiedy spi a ja patrze na ta slodka, bezbronna istotke zaluje ze w ogole moglam myslec w ten sposob. widok spiacego dziecka jest ukojeniem na wszystkie smutki, zale i zlosci
|
#2216 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
Jak mnie pamiec nie myli chyba Renata pytala czy boli kogos glowa, mnie boli i to czasami bardzo- tak jakby ktos szpile w glowe wbijal. Ponoc to normalne, dzialanie hormonow
Mamusie rozpakowane mam pytanie: czy Wasz dzieci tez sie zanosza płaczem? Moja miala juz kilka razy takie napady. Kiedy mocno placze ma momenty, ze doslownie na pare sekund wstrzymuje oddech.
|
#2218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak mój, tak to daje popalić, a na wizycie u gina odwróci się dupką i śpi zobaczymy jak będzie w sobotę
|
|
|
#2219 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
miałam pocytowane dużo więcej ale córka mi się do kompa dorwała i wszystko znikło :/ a przy mojej sklerozie ciążowej tylko tyle pamiętam :P
|
|
#2220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Na chwilkę Cytat:
Cytat:
Wspolczuję bardzo, na pewno tęsknicie ![]() Cytat:
Trzymaj się Cytat:
Witaj ![]() U nas nic nowego, mała nadal czasami niespokojna, już nie wiem nic :/Dzisiaj nie miałam naewt kiedy kompa włączyć, dopiero teraz włączyłam na chwilę :/ Spadam
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-02-02 o 18:28 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

napisala:
dam znac za chwile

klask i:

Oby nie było takich tłumów jak miały Inutil i Oluśka 

nie jestem dumna z takiego podejscia :/
Co Ty wypisujesz! Zobacz jak dziewczyny sobie dzielnie radzą! My też damy radę! Mamy o tyle lepiej, że możemy korzystać z ich doświadczenia, a to bardzo dużo! Dasz radę i będziesz super mamuśką!
Pryszczami juz sie nie przejmuje, bo w ostatnim miesiacy zniknely
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
tak mi szkoda jej bylo, bo plakala tak mocno, ze az lezki w oczkach miala
w niedzielę odjechała mnie mama i jakoś do tej pory nie mogę sobie poradzić, bardzo mi przykro i strasznie za nią tęsknie. Serce mi pękało jak od nas odjeżdżała, jak nie mogła oderwać się od Michasia, tak za nim płakała. Chciałaby mieć nas gdzieś bliżej i móc widywać wnusia częściej niż dwa razy w roku. Ja też chciałabym mieć ja blisko. Chciałabym żeby Michaś wiedział co to znaczy mieć babcię, dziadka, ciocię, wujka itd, a nie tylko mamę i tatę... Jej pomoc przez te 10 dni była nieoceniona, mogłam trochę odpocząc i się ogarnąć. Nie wypuszczała Michasia z rąk, co prawda przez to teraz moje dziecię usypia tylko na rękach, ale wybaczam to jej i jemu
Trzymaj się