|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cześć Mamusie i Brzuchatki. Jestem, wróciłam na tyle na ile moje dziecię mi pozwoli. U mnie tak średnio
w niedzielę odjechała mnie mama i jakoś do tej pory nie mogę sobie poradzić, bardzo mi przykro i strasznie za nią tęsknie. Serce mi pękało jak od nas odjeżdżała, jak nie mogła oderwać się od Michasia, tak za nim płakała. Chciałaby mieć nas gdzieś bliżej i móc widywać wnusia częściej niż dwa razy w roku. Ja też chciałabym mieć ja blisko. Chciałabym żeby Michaś wiedział co to znaczy mieć babcię, dziadka, ciocię, wujka itd, a nie tylko mamę i tatę... Jej pomoc przez te 10 dni była nieoceniona, mogłam trochę odpocząc i się ogarnąć. Nie wypuszczała Michasia z rąk, co prawda przez to teraz moje dziecię usypia tylko na rękach, ale wybaczam to jej i jemu . Po jej wyjeździe mieliśmy problem z karmieniem. Michaś budził się co 10 min wisiał na cycu przez 20 min usypiał i znów po 10 min pobudka. On płakał i ja nad nim ryczałam z bezsilności, aż wkońcu dostał mm co sprawiło, że przesypiał już chociaż dwie godzinyPrzez ostatnich kilka dni, a właściwie nocy, kiedy usypiam Michasia, co zajmuje tak ok godziny, trochę Was ponadrabiałam. Czytałam co na forum i usypiałam dziecko dlatego, że musiałam się czymś zająć bo inaczej usypiałam trzymając go na rękach Aha dodam jeszcze, że mój mały głodomor w ciągu 3 tygodni przybrał na wadze aż 1200g Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2012-02-02 o 11:32 |
|
|
|
#2162 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
wspolczuje ci strasznie tej rozlaki ja tez tu nie mam na codzien nikogo ale odleglosc nie taka ![]() Cytat:
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pokarmu coraz mniej...... na temp biore czopki z paracetamolu dla dzieci... |
|
|
|
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak je mam liczyc?
Od konca jednego do początku drugiego no nie? Co ile powinny byc , zeby juz do szpitala jechac? Co 5-7 min ? Póki co narazie bolesne nie są aż tak. |
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy wasze maluszki mają drgawki,bo moja niunia często tak jak by kopaa nożka,tak jej sie trzęsie,maż poszedł do lekarza dostał skier do neurologa ,ale i tak musimy isc prywatnie bo dopiero terminy mają na wrzesień.Chore to jest.Wczoraj już podalam małej espumisan bo znowu ją brzuszek bolał i teraz już chyba jest ok,za to zaczęła nam w dzień spać max po 0,5h i się budzi,nie wiem co jest.
|
#2166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to podobno normalne przed porodem ![]() dzien dobry ! u mnie po staremu, czyli nic sie nie dzieje, nawet przepowiadaczy brak, czuje sie jak w 5tym miesiacu a nia jak tydzienprzed terminem i juz mnie to zaczyna irytowac z lekka.... nog nie moge razem polaczyc bo boli miedzy nimi przez co chodze jak pingwin, wczoraj bylam na spacerku dlugim bo 3 godz lazilismy po galerii z mama i mialam nadzieje ze w nocy cos sie ruszy a tu doopa jak zwykle, zaczyna mnie wkurzac to ze za tydzien musze do szpitala polezec ;/ mam nadzieje ze szybko mi wywolaja ten porod - w koncu przepelnienie jest w szpitalu ![]() mogloby sie spelnic z ta pełnią 7go by sie ruszylo akurat 8go mam termin hehe
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
kamusia178 Ty chyba pytałaś o wifi? Z tego co się zorientowalam to nie ma
Cytat:
|
|
|
|
|
#2168 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja byłam w ciąży a ojcem był mój ówczesny chłopak, ale nie byliśmy razem i tak jakoś przykro mi było, że mój synek nie będzie miał taty a ja będę samotną mamą. Dopiero jak się obudziłam, to przypomniało mi się, że przecież mam męża a Wojtuś będzie miał Tatusia Cytat:
Trzymam kciuki ![]() MissZuzia to Ty planowałaś używać pieluszek wielo? |
||
|
|
|
#2169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze, obsługi swojego dzieciątka trzeba się nauczyć i będzie dobrzeCo do kosmetyków, to używamy z BD takiego żelu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...el.html&next=1 Dodatkowo jeszcze chusteczki z tej samej serii + krem do pupci (używany baardzo rzadko). Położna odradzała na tym etapie stosowanie oliwek itp. Cytat:
_________________________ Hello ![]() U nas całkiem sympatyczna nocka tylko z moją piersią coraz gorzej - zauważyłam, że działa tylko jeden kanalik mały ciągnie i ciągnie, ale nadal jest głodny, po odciągnięciu jest ledwo 20 ml, więc dostawał jeszcze niecałą porcję mm![]() Dzisiaj dzwonię do położnej, bo boję się, żeby mi się jakieś zapalenie nie zrobiło
|
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie ! Od nas właśnie wyszła położna zauroczona naszą Julcią. Wszystko z nią dobrze i ze mną też
Dzisiaj mamy tydzień ![]() Mała ładnie śpi, dzisiaj całą noc z nami w łóżku - przez nasze lenistwo ![]() Jutro jadę ściągnąć szwy - mam nadzieje, że to nie będzie boleć ![]() Trzymam kciuki za przyszłe mamusie !!! ![]() ![]() klask i:Pozdrowienia a to nasz skarb
|
#2171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nam też się nie udało akurat wbić się w tą datę ![]() Dziewczyny padam na pysk i chyba mam ten cały baby blues, bo sama nie wiem co tak naprawdę myślę. Mam ochotę sie rozbiec i baranka strzelić o ścianę dosłownie. Najgorzej jest wtedy jak mały płacze, a ja go nie rozumiem, nie wiem czego ode mnie chce. Pielucha sucha, najedzony wypluwa cyca, wyspany, wytulony... A ja głupieje i nie wiem co robić... Byliśmy na kontroli we wtorek, niby wszystko dobrze. Delikatne odparzenia. Pani doktor kazała sypać mąką ziemniaczaną, ale ja nie mam siły ciągle zmieniać wszystko po kupkach w tetrze... Doświadczona koleżanka poradziła fiolet dla dzieci i tym smarujemy po kąpieli. Efekty jednak są, więc jesli któraś mama miała by problem z odparzeniami delikatnymi to spokojnie można takim fioletem na waciku posmarować te miejsca i się wygoją. Mój Krzyś bardzo polubił Kołysanki-Utulanki Turnau'a i Umer. Tak wtedy słucha z uwagą i czasem nawet zasypia ![]() Nie mam czasu, zeby sobie nawet Was poczytać. Patrzę od czasu do czasu ile przybyło kolejnych mamuś - rzecz jasna dla Was wszystkich gratulacje ogromne ![]() Mam nadzieję, że jakoś sie to wszystko unormuje, tzn. sen, karmienia, mój stan... Brakuje mi powietrza, spaceru, wyjścia, wściekam się, że ciągle jestem taka gruba i nic nie mogę na siebie włożyć. Brzuch jakby nie mój, taki wielki wystający zwał skórny pozostał ![]() Gdyby któraś z Was chciała linka do tych kołysanek to napiszcie na priv i na pewno odpiszę (może nie bardzo szybko, ale odpiszę) Całujemy Was wszystkie i życzymy najlepszego!!!
|
|
#2172 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane
Wczorajsza wizyta potwierdziła tylko, że nic nie zapowiada porodu Wszystko pozamykane i wzorowe ![]() Mała waży 3500, tętno 140. Usg ok ![]() Lekarz powiedział, że daje mi max 8 dni i w ciągu tego czasu na pewno już urodzę. Jeśli samo się nie ruszy to oni mi w tym pomogą. Dzisiaj kazał mi przyjechać na ktg do szpitala, jak wyjdzie ok to jeszcze wrócę do domu pewnie do poniedziałku, a jak coś go zaniepokoi to zostanę już na oddziale. Cieszę się bo wiem, że w ciągu tyg mała już na pewno pojawi się na tym świecie, ale strach też mnie dopada! Staram się wyciszyć i uspokoić, ale ciężko mi jakoś. No ale myślę pozytywnie i cieszę się że tż będzie przy mnie cały czas. Zapowiedział, że bierze wolne i będzie przy mnie cały czas Ciekawe jak tam mamuśki rozpakowane? Bo nie wszystkie coś się odzywają...nikotynka, agatek, monia,kamciurka i kilka innych ale nie pamiętam....oby wszystko było ok i to tylko brak czasu ![]() Blanszor – jejku rzeczywiście informacji po wizycie mnóstwo, no ale trzeba i to ogarnąć i chyba najlepiej z kartką i długopisem wchodzić na wizytę ![]() Misienka – będę trzymać za Ciebie kciuki, ja też stresuje się szpitalem bardzo, ale chyba każda z nas to przeżywała i dała radę. My też musimy ![]() Martunia – gratki za czopa no i powodzenia ![]() Inutil – głowa do góry, chyba ważniejsze jest aby synuś zdrowo rósł i się rozwijał, a jeśli ma tak być po mm to tak ma być i na pewno nie świadczy to o tym, że robisz mu krzywdę. Powinnaś w d.upę dostać za te słowa! Czytając Twój opis wywołania porodu, właśnie tego się boję…tych męczarni które i tak kończą się cc Dph – ach Ci tż, wiedzą że my teraz nerwowe to powinni nam oszczędzać nerwów! ![]() AgaMili – oby szybko przeszło maleństwu, a Ty się nie stresuj! Wszystko będzie dobrze – zobaczysz!! Czubasek – cierpliwości Ci życzę, Ty już tyle się najeździłaś do tego szpitala, że ja bym chyba oszalała z nerwów! Podziwiam Cię! Pearl – chcesz w tyłek za te gadanie? Co Ty wypisujesz! Zobacz jak dziewczyny sobie dzielnie radzą! My też damy radę! Mamy o tyle lepiej, że możemy korzystać z ich doświadczenia, a to bardzo dużo! Dasz radę i będziesz super mamuśką!Pisałaś coś o cieniach pod oczami – polecam żel lub maść arnikową! Pryszczakami się nie martw, wszystko po ciąży zniknie – zobaczysz! No i kciuki za wizytę! Natalia – zdrówka bidulo Uska – powodzenia kobitko! Jak nie urok, to ….. Będzie dobrze! Małgosia – no to chyba maszyna ruszyła….zobaczycie posypią się dzieciaczki….trzymam kciuki!!! Ania – no to kolejna się szykuje ![]() Nawojka – na pewno dzielnie sobie radzisz kochana i nie dopuszczaj do siebie żadnych negatywnych myśli! BebiBebi – piękna jest Boroo - trzymaj się dzielnie kobito
|
#2173 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest śliczna ![]() Cytat:
Brzuch to jeszcze zazwyczaj zostaje po ciąży przez kilka miesięcy. Dziewczyny, które wstawiły płaskie brzuchy do k. to tylko takie wyjątki i nimi się nie przejmuj Niedługo wszystko wróci do normy Trzymaj się ![]() Dziewczyny nierozpakowane czytałam właśnie na różnych forach, że faktycznie smarowanie brodawek przed porodem Maltanem hartuje brodawki. Niby piszą, żeby zacząć 2 miesiące przed, co niestety u nas jest już niemożliwe, ale ja i tak spróbuję. Oby to coś pomogło, bo jak czytam o problemach mamuś rozpakowanych, to aż ból czuję
|
||
|
|
|
#2174 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
mały śpi wiec moge Was chwilke poczytać nie cytuje bo ostatnio wcina mi wszystkie cytaty tylko tak z glowy poodpisuje no wiec: co do szczepionek to wczoraj byłam u pediatry zakaźnika i powiedziała mi że powinno się szczepić i na rota i pneumo i jesli sie juz decyduje na szczepionki to powinno sie to razem w jednym dniu szczepic i najlepiej jak malenstwo skonczy 12 tyg czyli przy drugim obowiazkowym szczepieniu bo wczesniej jesli malenstwo ma problemy z brzuszkiem to po szczepieniach mozna miec armagedon w domu pozatym kazala mi na 2 miesiace odstawic nabial i tu pojawia sie moje pytanie jak objawia sie skaza bialkowa??? Seba jej niby nie ma a ze ma problemy z kupkami odstawiam nabial bo dziei go podobno trudno trawia ![]() ktoras Mamusia pytala tez o ilisc wod plodowych, ja mialam ich za malo i przez to lezalam w szpitalu ale tam oprocz jednej kroplówki nic mi nie dawali kazali tylko poc dziennki 2 litry wody i to wystarcza chyba to tyle biziaki dla Wszytkich |
|
|
|
#2175 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pearl no to ktg mamy w tym samym dniu ja już po wszystko ok nic się nie dzieje bardzo fajna położna była i dowiedziałam się że u nas też jest ta akcja skóra do skóry czy jak to się tam nazywa że przykładają dziecko do ciała matki i nawet po cc ![]() Cytat:
a mi się już nic nie chce moje libido spadło do zera może przez to że mogę coś poruszyć w sensie akcji porodowej i dlatego się boję ![]() Cytat:
pearl czy Ty pisałaś o tym że kupiłaś krem na każdą pogodę z nivei? nie wiesz czy można go stosować od pierwszych dni życia? bo nic na nim nie pisze od kiedy go można stosować Cytat:
oby się coś ruszyłoCytat:
![]() Cytat:
|
|
#2176 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
Cytat:
pochwal się![]() Cytat:
a mam tylko pajaca kocham moją mamusię![]() Julcia jaka ślicznotka wytrojona ![]() ja wróciłam ze spaceru przy 17 st. mrozie echhh ciężko było i się objadłam słodkim póki mogę - kupiłam sobie faworki mniaaam pycha byływczoraj byłam na SR i herbatce u znajomych, to szybko dzień zleciał. w ogóle czas tak szybko leci....termin coraz bliżej.... ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- ciekawe jak tam MartuNiunia87? może jej eska napiszę
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam z położną i jednak to jakiś stan zapalny
![]() No i przyjedzie po południu zobaczyć jak to wygląda ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Śliczna ![]() Cytat:
|
|
#2178 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie to nie ja Cytat:
![]() i w sumie ucieszylam sie jak pojechała ![]() nie jest mi aż tak źle samej, jakoś daję radę Cytat:
Cytat:
bo my walczymy z ranką, i niestety akcje jak wielka kupa w tetrze zdarzają się mi często i jeszcze jedno - gdzie można kupić ten fiolet ![]() Cytat:
co do szczepień to ja myślałam żeby rota zrobić za pierwszy razem a pneumo/meningo przy powtórce pierwszej dawki 6w1 ale jeszcze skonsultuje z lekarzem
|
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
No i przestało, jutro mam wizyte u lekarza jak nie urodze do tego czasu.
Dzis mama jak wychodziłam powiedziała "powodzenia". Jejku wszystko w kolo robią szum, że poród to taka ciężka sprawa, chyba na prawde cos musi w tym byc... To prawda , ze kobieta w czasie porodu tak sie boi, ze chce wracac do domu, albo uciekac? Że ten ból jest na prawde, az tak nie do zniesienia? Ponoć większość kobiet w czasie porodu stwierdza, ze to koniec, że umierają... Czytam ostatnio sporo przebiegów porodu, w gazetach, na róznych stronach www i wszedzie poród opisują w koszmarny sposób. Tak jakby poród był czymś strasznym. Tak poczytałam parę i aż mi sie włos zjeżył. Wiem, że nie mnie oceniać, że sama się przekonam wkrótce. |
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Smsik od MartuNiuni
![]() '' Kurde właśnie od rana wszystko mi przeszło, zero bóli, żadnego skurcza no dupa normalnie. Coś tam niby w okolicach jajników mnie ćmi ale nic wielkiego.. Rozwarcie na luźny palec ale szyjka długa. jak tak dalej pójdzie to jeszcze mnie zdążą wypisać zanim urodzę tak jak to było z Tobą. mała ma 3100g i ułozona do porodu ale nic poza tym . Te lutowe dziewczynki to tak lubią widze w konia robić ''---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() Każda kobieta jest inna i inaczej przez to przechodzi normalne ze poród to żadna przyjemność ale kobiety rodzą i mimo wszystko decydują się na kolejne dziecko. Ja tam wiem że będzie boleć ale grunt to pozytywne nastawienie ![]() mężuś mi właśnie zrobił super deserek idę się obżerać
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-02-02 o 13:58 |
|
|
|
|
#2181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to histeryzowałam strasznie, aż później przepraszałam położne za swoje zachowanie , bo mi wstyd było. |
|
|
|
|
#2182 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Każdy wie, że poród do przyjemności nie należy. Ja wiem, że będzie bolało, ale ogólnie nie chcę teraz myśleć o tym bólu. Jeśli myślę o porodzie, to raczej o tym, że będę wtedy z Mężem, że urodzi się nasz Synek. Trzeba myśleć, że każdy skurcz przybliża nas do dziecka a nie, że boli. W ogóle to ostatnio stwierdziłam, że przecież to dziecko ma gorzej w czasie porodu niż matka. Ono musi przecisnąć się przez kanał rodny a potem wyjść w całkiem nieznane mu środowisko... Biedne te maluszki... Mam nadzieję, że nie uznacie mnie za świruskę
|
||
|
|
|
#2183 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() prawdziwy skarbus nono, ale moja niunia ma mnie w d...ie i nie chce sama wyjsc bo mowi ze za zimno pewnie wyjdzie wywolana zlosliwiec paskudny... Cytat:
|
|
#2184 |
|
Rozeznanie
|
Ponieważ wyleciało mi z głowy, która mamusia planowała używać pieluch wielo i która już używała ich przy pierwszym dziecku, to bardzo proszę, żeby dały znać
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Zosiu - poród nie jest taki tragiczny
Ja np. wszystkim teraz mówię, żeby się nie bać, bo nie jest tak źle. Po wszystkim, tzn. po porodzie powiedziałam, że myślałam, że będzie gorzej, to się wszyscy śmiali.
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
Nie, dobrze mówisz. Oglądam czasem te porody, wyciągają te dzieciaczki a one mają takie minki wystraszone, w szoku są, a oni je jeszcze tak wycieraja, że te dzieci się aż trzęsą.
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to fakt ze oboje dziecko i mamusia maja ciezki kawal roboty do wykonania.Kobiety sa zaprojektowane do rodzenia,po to mamy okres ktory "cwiczy" nas co miesiac-wyobrazacie sobie facetow w ciazy i rodzacych? koniec swiata grypa ich pokonuje. Porod to nie jest kategoria masazu i relaksu ale skoro juz sie powiedzialo A to trzeba powiedziec i B i nie ma co sie nakrecac, ja juz nie ogladam filmików ani opisów porodu bo mi tylko cisnienie skakalo |
|
|
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
No pewnie i przeżyję poród, ale strach jest, tak jak go nie było tak teraz zaczynam sie nakręcać, bo ja też i straszna panikara jestem i sie nie zdziwie jak dosłownie stamtąd ucieknę.
Taka jedna dziewczyna tez mi naopowiadała niedawno takich rzeczy o porodzie , ze jeden miala kleszczowy, przy drugim takie okropne skurcze, potem jeszcze sie okazalo, ze dziecko jest owiniete pepowina, ale to ja wiem, ze chciala mi tylko na zlosc zrobic mówiąc te wszystkie rzeczy przez ponad godzine opowiadając. Dla mnie to takie dziwne wszystko. Z dnia na dzien zycie mi sie do góry nogami przewróci. A na dodatek jeszcze te problemy lękowo depresyjne u mnie.. Chce po porodzie na terapie pojsc, a dziecko karmic najwyżej mlekiem sztucznym. Bo chce sie cieszyc z macierzynstwa, a na dzien dzisiejszy to dla mnie koszmar, ze mam sie dzieckiem zajmowac. |
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
sklamalabym jakbym powiedziala,ze sie nie boje bo sie boje bo nie wiem co mnie czeka ale staram sie nastawic pozytywnie
wiem ze czeka mnie bol ale przyszlo mi rodzic w takich czasach ze jest naprawde dobra opieka a bardziej to sie boje o malego niz o siebie, zeby wszystko bylo z nim ok (pomysl sobie,ze ja bede rodzila w kraju gdzie nie mowi sie po polsku i jeszcze bede musiala sie wysilac i wszystko rozumiec ponadto kontaktowac sie w obcym jezyku nie wiem jak mi to wyjdzie choc normalnie nie mam problemow w komunikowaniu sie po angielsku) ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- kto kto
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

w niedzielę odjechała mnie mama i jakoś do tej pory nie mogę sobie poradzić, bardzo mi przykro i strasznie za nią tęsknie. Serce mi pękało jak od nas odjeżdżała, jak nie mogła oderwać się od Michasia, tak za nim płakała. Chciałaby mieć nas gdzieś bliżej i móc widywać wnusia częściej niż dwa razy w roku. Ja też chciałabym mieć ja blisko. Chciałabym żeby Michaś wiedział co to znaczy mieć babcię, dziadka, ciocię, wujka itd, a nie tylko mamę i tatę... Jej pomoc przez te 10 dni była nieoceniona, mogłam trochę odpocząc i się ogarnąć. Nie wypuszczała Michasia z rąk, co prawda przez to teraz moje dziecię usypia tylko na rękach, ale wybaczam to jej i jemu
. Po jej wyjeździe mieliśmy problem z karmieniem. Michaś budził się co 10 min wisiał na cycu przez 20 min usypiał i znów po 10 min pobudka. On płakał i ja nad nim ryczałam z bezsilności, aż wkońcu dostał mm co sprawiło, że przesypiał już chociaż dwie godziny

musi być 60
w sferze marzeń 58

a pokarmu coraz mniej...... 

Ja byłam w ciąży a ojcem był mój ówczesny chłopak, ale nie byliśmy razem i tak jakoś przykro mi było, że mój synek nie będzie miał taty a ja będę samotną mamą. Dopiero jak się obudziłam, to przypomniało mi się, że przecież mam męża a Wojtuś będzie miał Tatusia
Czytajac to wszystko dochodze do wniosku, ze nawet moge sie przeterminowac, bo chyba lepsze to niz ta ciagla walka z problemami
Takie myslenie chyba doskonale pokazuje, ze naprawde nie nadaje sie na matke 

klask i:![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Gabrysia - 09.02.2012 

, zeby szybko poszlo.