|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() brumek a Ty wody ciepłej nie masz??nie dobrze, a kaloryfery grzeją?? a no własnie mia;lam się kiedys pytac ile płacicie za metr wody ciepłej?? |
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
A ja nie mam odwagi chodzić teraz na spacery... dla taty! (Mój już w domu. Ma ześrubowaną nogę.)
|
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zarabiania, to tak Do mnie w pewnym momencie same zaczęły odzywać się jakieś firmy/portale związane z przemysłem spożywczym, czy nie chcę żeby się reklamowały w zamian za kasę. Ale ja nie chciałam, bo i tak wiedziałam, że lada dzień przestanę pisać. Zresztą miałam wtedy zupełnie inne rzezy na głowie. Ale, jak Ci zależy, to coś tam się da pokombinować
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Aga STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Justyna kurcze , miałaś nosa ale dobrze,że udało się tak szybko wizytę załatwić |
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdziłam na rachunku stawki za wodę: 11,38 zł za metr sześcienny.
|
|
#2946 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczka gratki
.Iustyna oby zabieg nie był konieczny. Może maść wystarczy .Marinka nie smutaj Agadus woda z octem. AgaG najlepsze życzenia urodzinowe Czy jak wprowadzam nieszczęsny gluten, to musi być ta miarka na 100ml ? Malwi nie zjada jeszcze tyle zupki od razu .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-02-02 o 14:34 |
|
|
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
ale to woda zimna czy ciepła??
|
|
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brunetko dla Ciebie też
|
||
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Napisane: podgrzanie wody: 11,38
A potem jest woda i kanalizacja: 9,97 zł
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czym zagęścić leczo?
|
|
|
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
ogladajcie tvn 24!
dziecko najprawdopodobnie jestw niemczech, szok |
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Nie mam telewizji |
|
|
|
|
#2953 |
|
Raczkowanie
|
z tego co pamiętam dalej...
Brumek u nas identyczny scenariusz z ząbkami - w 5miesięcznice wyszedł nam pierwszy po kilku dniach drugi![]() A ząbki scenariusz teraz.... myślałam że może mi się wydaje, ale już widac przebijaja sie wszystkie - idą nam 4 zęby naraz! górne dwojki i jedynki wszystkie już prawie czuć, a wczoraj lekarka potwierdziła ze i dolne dwojki też juz idą normalnie szok także wszystkie marudne noce teraz Jasiowi wybaczam, tyle zębów wcale mu się nie dziwie... jak wyjdą wszystkie będe go wtedy wychowywać z ładnym nocnym spaniem teraz ma taryfe ulgową ![]() AgaGuernsey Majorka-super! mieszkałam jakiś czas z moim tz'tem na Majorce, wspaniałe czasy.. eh rozmarzyłam się a do jakiej miejscowości jedziecie?? i najlepszego! Zaneta wydaje mi się że jeszcze kilka dni wprowadzenia glutenu aby stwierdzić alergie - musi wystapić kilka czynnikow najczęsciej uczulenie na gluten to też bóle brzuszka, wymioty, a moja lekarka mówiła ze gluten uczulenie daje też częsciej objawy jakby to nazwac "psychiczne" dziecko jest niespokojne, mizernie wygląda, slabo śpi, tylko jak to wyłapac przy przypadającym akurat też ząbkowaniu nie wiem
|
|
|
|
#2954 |
|
Wtajemniczenie
|
ja płacę 26 zł. zaa metr wody ciepłej
|
|
|
|
#2955 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na śniadanie był omlet, potem 3 plasterki wędliny i od godziny próbuje zjeść zupe, ale maruda nie daje. Ugotowałam sobie brokułówke (miała być zupa krem, ale wyszedł gorący kupek i do tego wkroiłam kawałek piersi z indyka). Cytat:
![]() Cuudo... Cytat:
Cytat:
Agata od godziny próbuje usnąć, nie mam juz siły zupa mi stgnie
|
||||
|
|
|
#2956 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Brumek trzymam kciuki z tego co wiem to czasem się udaje ))więc... przesyłam moc dobrej energii ))no i moze jak przejdą mrozy wreszcie mamy warszawskie się spotkają ???iwona kurczak cytowanie mi nie wychodzi;( Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2012-02-02 o 14:49 |
|
|
|
#2957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie położnej tez nie było. Oj tam, szkoda gadać... agadus dopiero włączyłam, ale mucha gada o euro ( po co ona obcięła te włosy? - chciała być bardziej poważna panu minister- postarzała ją ta fryzura) Mała madzia w niemczech? jak wpadli na trop?
|
|
#2959 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to nieźle Wam te ząbki wychodzą ![]() Co do alergii na gluten - masz rację jak to teraz przy ząbkowaniu wyłapać ![]() Kurcze, przegapiłam!!!!! Pisz, co wiesz!!! Cytat:
|
||
|
|
|
#2960 |
|
Wtajemniczenie
|
no rutkowski powiedział,że może byc w niemczech, porwała mafia, specjalizująca się handlem zywym towarem, czyli ktos chciał miec dziecko a nie mógł,
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój tż już na samym początku, jak usłyszeliśmy o tej sprawie, stwierdził, że na pewno jest już za granicą
|
|
|
|
|
#2962 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Czy wyście już od tego mrozu oci.ały
tyyyyle nadrabiania echhh ja tak na chwilke stoooo lat dla cudnego, zwariowanego, uśmiechniętego Dziubkowego rozrabiaki AgaGWszystkiego naj agaduś może być ekstrakt może być cukier waniliowy, mogą być zarenka z laski wanilii Cytat:
ale sama juz nie wiem czy wykonywać go?! Zanka jak tam? cuuuuudo Cytat:
![]() ale frajerCytat:
ale widzisz są jeszce inne czesci ciała np nasza niewymowna służąca do rodzenia dzieci i do...seksu albo usta całujesz dziecko i partnera poprostu takie wielofunkcyjne z nas machiny Cytat:
![]() blog prowadzę dla przyjemności nie zarabiam na nim ani grosza ale jeśli ktoś podejdzie do tematu profesjonalnie-bardzo dobre zdjęcia, skrupulatne opisy, częste umieszczanie postów, odpowiadanie na komentarze, itd to cel zarobkowy może się spełnić zaryzykowałam zdrowie swoje i syna wychodząc na spacer i do sklepu a tu co wokoło wszystkie sklepy zamkniete bo miasto telikowo zostało sparaliżowane przez brak prądu
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-02-02 o 15:13 |
||||
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Denis sto lat
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to ładnie, jak za króla Ćwieczka
|
|
|
|
|
#2965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
4 zeby ?? o rany ... niezle musi go to bolec.... wspolczuje.... Aga wszystkiegoo naj, spelnienia marzen 100 lat Eveewe wspolczuje stluczki.... niezly palant z kierowcy ze nawet nie zaczekal na Ciebie... ![]() Scio moze wpadniesz kiedys do mnie i zrobisz mi takie wypasione sniadanko.... ? ![]() No narazie mi to jakos idzie .... tzn tempo....
|
|
#2966 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Udanej imprezki ![]() Tenmu szwagrowi? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
żeby było po Twojej myśli ![]() Cytat:
![]() To mieliście na wczasach niespodziankę z tą ospą, a my mieliśmy jechać w góry w następny weekend... Niby Domek już nie będzie zarażał, ale mieliśmy jechać do znajomych do domku, a oni mają córeczkę 3 letnią po białaczce i jej mama się trochę boi. Ja ją rozumiem. Zresztą nie wiem czy Dominik by do tego czasu wyzdrowiał w pełni. Zazdroszczę spacerku ![]() Nie chciałam Wam już wczoraj smęcić, bo ostatnio non stop u nas coś, ale nie jest z moją alergią dobrze. Narazie się nic nie poprawia. Lekarz powiedział, że silniejszych leków nie mogą mi dać do leczenia domowego. Jeżeli do poniedziałku nie będzie poprawy to już tylko zastrzyki. |
|||
|
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
Eve pod tym Lidlem na Grunwaldzkiej/Piekoszowskiej na pewno są kamery. Wydaje mi się, ze pod innymi też. Trzeba się pewnie zglosic do managra sklepu.
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie!![]() A z ząbkami to pędzicie jak Brumki
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
mnie szukacie? u rodzicow, od wczoraj znowu mam goraczke... ale dzielnie nadrabiam!
kinga, ku rado0sci babci, trenuje od kilku dni BABABABA Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-02 o 16:00 |
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ugotowałam wszystko, zapakowałam do słoiczków i niezakręcone wsadziłam do zamrażalnika. Później zakręciłam. Czyli zagotowujesz po rozmrożeniu? Zostawiaj zawsze [QUOTE na początku i na końcu tekstu który chcesz zacytować. Zawsze możesz skrócić i zostawić tylko tą część na którą chcesz odpowiedzieć. Albo zostawiasz całą. Też mi na początku nie wychodziło. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam ![]() w radio mówili o pożarze pod Oleśnicą. Gdzieś niedaleko Ciebie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

dla taty! (Mój już w domu. Ma ześrubowaną nogę.)
już w ciaży sie nad tym zastanawiałam,
ale dobrze,że udało się tak szybko wizytę załatwić
.

ja też ostatnio wygrałam, ale w konkursie margaryny Kasi zestaw Viledy

i Ty biedna