Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 15:50   #421
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Możliwe ,że dlatego bo róże mają kolce...Ale przypomniało mi się że róże to łzy....ja w takie rzeczy nie wierze..gdybyśm y w takie coś wierzyły to już dawno byśmy wylądowały w psychiatryku :P

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 15:51   #422
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Możliwe ,że dlatego bo róże mają kolce...Ale przypomniało mi się że róże to łzy....ja w takie rzeczy nie wierze..gdybyśm y w takie coś wierzyły to już dawno byśmy wylądowały w psychiatryku :P
a dwa że katolicy nie powinni wierzyć w zabobony
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 15:58   #423
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Róże maja bardzo rozbudowaną symbolikę i można znaleźć właściwie wszystko
nawet Wikipedii jest sporo o tym -> http://pl.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3%C5%BCa

"Róża jest wieloznacznym symbolem w chrześcijaństwie[24]. Czerwona róża jest symbolem męczeństwa, w szczególności Jezusa Chrystusa ze względu na krwisty kolor i pięciokrotność okwiatu (związek z pięcioma ranami), a jej kolce nawiązują do korony cierniowej[24]. W pieśni pasyjnej Dobranoc Głowo Święta Jezus nazwany jest kwiatem różanym. Róża jako delikatny kwiat wyrastający spośród kolców jest z kolei symbolem Maryi jako osoby niepokalanie poczętej wśród grzeszników[17]. Jednym z określeń Marii jest Róża Syjonu[19], innym – pojawiającym się w litanii loretańskiej jest Róża Duchowna (Rosa Mystica), co może być nawiązaniem do pojawiającej się w Pieśni nad pieśniami róży Saronu. Jest to symbol róży niewiędnącej odzwierciedlającej nieprzemijającą miłość Matki Boskiej do Boga i ludzi[25]. Jest to przeciwieństwo innego znaczenia róży – symbolu przemijania rzeczy doczesnych[24]. Symbolika róży dała również początek chrześcijańskiemu różańcowi. Jednym ze sposobów wyrażania hołdu lub uznania przez papieży jest wręczanie złotej róży[26]."

a ty tylko odnośnik chrześcijanski
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 15:59   #424
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Nie tylko Ty tak masz ja też Poza tm ślubuje zaraz po Tobie i mam jedynie 4 dni więcej na organizację a mam wrażenie że jestem w czarnej Niektórych rzeczy nie da sie przyśpieszyć ale wiele mogłabym teraz zrobić.. i co, zwyczajnie mi sie nie chce bo mam już przesyt tym tematem. Tylko że dni lecą i trzeba w końcu się na coś decydować.
Ja już spać po nocach nie umiem, bo jeszcze to trzeba załatwić, jeszcze tamto dograć.
Miałam mieć wina i alkohole kolorowe z Niemiec, mieliśmy je przywieźć po 50tce mojej Chrzestnej, czyli na początku marca, ale przez wzgląd na jej stan zdrowia impreza odwołana, nikt z nas nie jedzie do DE. No i nikt z DE nie przyjedzie do nas, więc albo kupię wszystko w PL, albo poczekam aż druga ciotka przywiezie mi to tydzień przed weselem (a co jak czegoś zapomni lub kupi nie takie jak trzeba...). Tak samo z ozdobami na ciasteczka, w Niemczech jest większy wybór i taniej wychodzi. Będę musiała kupić tutaj. A to dopiero wierzchołek góry lodowej.
A nie ma dnia bym odpuściła sobie jakies sprawy ślubne, codziennie trzeba cos dograć, załatwić, zorientować się...

Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość

2 miesiace do ślubu- nie do pomyslenia! A jak tam Twoja sukienka??
Moja sukienka... 20 mam pierwszą przymiarkę, więc i tak za wiele nie zobaczę. O dziwo w tej kwestii jeszcze jestem spokojna

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
dostalam inspiracje z slubclic! co sądzicie?
Ładne inspiracje! Bukiet kolczyki świetne, welon też pasuje, a buciki wizualnie bardzo fajne, tylko jak się w praktyce sprawdzają???

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

Dziewczyny Jutro polegnę na całej linii Nie dość, że praktycznie nic nie umiem (może jakieś 3 zagadnienia na 40) to jeszcze dopadł mnie katar i gorączka
Ustny czy pisemny?? Jak ustny to może jeszcze coś na litość ugrasz, że chora, przemęczona jesteś.
Dużo zdrówka i sił na jutro!!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:10   #425
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem jak najbardziej za

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32015721]a dwa że katolicy nie powinni wierzyć w zabobony[/QUOTE]
zgadzam się!
No ile można słuchać o takich rzeczach: perły - źle, róże - źle, buty z odkrytymi palcami - obraza boska; odkryte ramiona w kościele - grzesznica; bzdury, bzdury i tyle. Szkoda, że nie zapytałam się Pani w poradni co mysli o tym, że Panna Młoda będzie bez welonu i z perłami Chyba by z krzesła spadła...
Stary 2012-02-02, 16:13   #426
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
jestem jak najbardziej za

zgadzam się!
No ile można słuchać o takich rzeczach: perły - źle, róże - źle, buty z odkrytymi palcami - obraza boska; odkryte ramiona w kościele - grzesznica; bzdury, bzdury i tyle. Szkoda, że nie zapytałam się Pani w poradni co mysli o tym, że Panna Młoda będzie bez welonu i z perłami Chyba by z krzesła spadła...
a mnie moja mama ostatnio wkurzyła bo mówi że młody nie może płacić za buty bo nieszczęście niesie, a ja do niej że jej mąż nie płacił a i tak jej pecha przyniosło
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:21   #427
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

ja nie jestem wierząca i nie biorę ślubu kościelnego ale uważam że jak ktoś wierzy to i w te "zabobony" wierzyć powinien skoro są symbolami jego wiary - no bo czemu wierzyć w jedno a w inne nie? rozeta (róża) jest w każdym prawie kościele i ma dużą symbolikę zresztą uważam że jest to ciekawe.. owszem trudno jest rozróżnić który symbol jest "religijny" a który świecki a chrześcijanizm ma bardzo rozbudowaną symbolikę.
wiem ze to każdego osobista sprawa ale ja nie widzę różnicy w tym ze ktoś uważa że seks przed ślubem jest grzechem takim samym jak nieodpowiedni strój w kościele
Stary 2012-02-02, 16:22   #428
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Ładne inspiracje! Bukiet kolczyki świetne, welon też pasuje, a buciki wizualnie bardzo fajne, tylko jak się w praktyce sprawdzają???

wlasnie chyba sie nie sprawdzają przynajmniej ja nie zamierzam tego praktykowac

ide umysc wlosy bo za chwile idiemy na norskkurs
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:22   #429
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

kasia_kuku
kupuje w kruku
Rozwalcie mnie dziewczyny
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:31   #430
Nika0208
Rozeznanie

na dwójce jest program z wpadkami ślubnymi
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:03   #431
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
ja nie jestem wierząca i nie biorę ślubu kościelnego ale uważam że jak ktoś wierzy to i w te "zabobony" wierzyć powinien skoro są symbolami jego wiary - no bo czemu wierzyć w jedno a w inne nie? rozeta (róża) jest w każdym prawie kościele i ma dużą symbolikę zresztą uważam że jest to ciekawe.. owszem trudno jest rozróżnić który symbol jest "religijny" a który świecki a chrześcijanizm ma bardzo rozbudowaną symbolikę.
wiem ze to każdego osobista sprawa ale ja nie widzę różnicy w tym ze ktoś uważa że seks przed ślubem jest grzechem takim samym jak nieodpowiedni strój w kościele
Który z zabobonów jest symbolem wiary? Nie dajmy się zwariować. Jestem wierzącą, ale nie potrafię sobie niektórych zabobonów przypasować do mojej wiary czy do tego, że jak nie będę ich przestrzegać to moje małżeństwo nie będzie szczęśliwe.... przecież trwałość związku nie zależy od tego czy w dniu ślubu założę perły czy będę miała buty z odkrytymi palcami, ale tylko i wyłącznie ode mnie i od mojego partnera. Jeśli tradycyjną suknią powinna być suknia biała, to niech taka będzie,ale jak dziewczyna założy suknię w innym kolorze, to nie łączmy tego z tym, że np nie jest już dziewicą.
Natomiast rozumiem oburzenie co do roznegliżowanych Pannach Młodych. Kościół to nie jest miejsce, gdzie wypada założyć suknię z koronkowym gorsetem pod którym widać gdzie PMka ma pępek. Mi się to nie podoba i mnie taki widok w kościele bardzo razi.....
Stary 2012-02-02, 17:10   #432
Konto usunięte

Cytat:
nie ma żadnych zabobonów czy innych takich udziwnień wiem bo tż siostra mieszka w pingwilandii od 10lat, i ostatnio teściową opierdzieliła że nie dała złotego łańcuszka z krzyżykiem bo uważa że dziecku krzyża się nie daje
Stary 2012-02-02, 17:34   #433
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Który z zabobonów jest symbolem wiary? Nie dajmy się zwariować. Jestem wierzącą, ale nie potrafię sobie niektórych zabobonów przypasować do mojej wiary czy do tego, że jak nie będę ich przestrzegać to moje małżeństwo nie będzie szczęśliwe.... przecież trwałość związku nie zależy od tego czy w dniu ślubu założę perły czy będę miała buty z odkrytymi palcami, ale tylko i wyłącznie ode mnie i od mojego partnera. Jeśli tradycyjną suknią powinna być suknia biała, to niech taka będzie,ale jak dziewczyna założy suknię w innym kolorze, to nie łączmy tego z tym, że np nie jest już dziewicą.
Natomiast rozumiem oburzenie co do roznegliżowanych Pannach Młodych. Kościół to nie jest miejsce, gdzie wypada założyć suknię z koronkowym gorsetem pod którym widać gdzie PMka ma pępek. Mi się to nie podoba i mnie taki widok w kościele bardzo razi.....
i z tym się zgadzam w 100%
tak jak pisałam wyżej symbolika jest tak rozległa że każdej rzeczy można przypisać zarówno dobre jak i złe znaczenie. Nie dajmy się zwariować - tylko nie zgadzam się ze stwierdzeniem że róża nie jest symbolem a krzyż jest - niektóre symbole mają większe znaczenie ale ogólnie wiara jest silne oparta na symbolice i uważam ze jak ktoś wierzy to powinien mieć tego świadomość I nie powinno się tego traktować wybiórczo.
Stary 2012-02-02, 17:35   #434
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Dziewczynka w mini wersji jest przesłodka

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

jasne, dam znać zależy ile masz wzrostu tak ogólnie rzecz biorąc, bo na stronie Asosa jest wyraźnie napisane że ich modelka ma 178 cm wzrostu więc to normalne ze na nią wszystkie sukienki są dość krótkie ja mam już kilka sukienek z Asosa, mam 170 cm wzrostu i na mnie są ok

Dziś mam 3 miesiące do ślubu
Czyli taka krótka na mnie nie będzie, dzięki 3 miesiące to już nie przelewki

Cytat:
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/piekne-ubranka-na-...080386958.html
oczywiście koszt tylko poniesiemy za materiał a uszycie mamy w gratisie:P
I chcecie takie ubranka na każdej butelce? Czy tylko na tych waszych?

Cytat:
Bardzo fajne zestawienie, choć buty mogły by być bardziej zakryte

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32015335]słyszałam to dzieci są za☠☠☠iste[/QUOTE]

Dzieciaki są niemożliwe. Moje dzisiaj tak rozrabiały i do tego były taki głośne, więc mówię, że jak dalej będą takie głośne to usiądę i będę płakać, na to dziewczynka: to niech pani już siada i płacze

Cytat:
Zabobony zabobonami. Jak to nam ksiądz na naukach powiedział, że w takie rzeczy się nie wierzy, bo to raczej jest od strony szatana. Według mnie jeśli będziemy wierzyć w takie coś to się spełni, jak samospełniające się przepowiednia. Wszystko będziemy podporządkowywać np. założonym perlą w dniu ślubu i jeśli związek będzie sie rozpadał, to że to przez nie. Co dla mnie jest absolutną bzdurą. Ja z Tż chodziłam wybierać sukienki, i nie wierze w to, że przez to kiedyś mój związek z nim się rozpadnie. Co ma być o będzie, a na pewno nie przez zabobony.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2012-02-02 o 17:39
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:45   #435
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

Cytat:

i 3 miesięcy Ewusi
Ja mam za chwilę 2 miechy, a nie wiem za co się zabrać...

Cytat:
Taki ziąb na dworze, a ja obskoczyłam miasto, zrobiłam zakupy, szukałam zielonych butów, rozglądałam się za stanikiem. Ale jeszcze nie kupiłam, bo przecież będę miała głęboki dekolt, a bardotki są wyższe... Ale mam jeden upatrzony, tylko że biały był. Pani zamówi mi cielisty i pewnie go wezmę
cieliste są najfajniejsze
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Czyli taka krótka na mnie nie będzie, dzięki 3 miesiące to już nie przelewki
jesli nie masz 180 wzrostu to nie będzie za krótka

Co do przedślubnego zmęczenia materiału to ja już jakiś czas temu stwierdziłam ze najchętniej to bym zasnęła i obudziła się w kwietniu na panieński, jak już wszystko będzie gotowe a teraz ta zima mnie jeszcze dodatkowo zniechęca, bo najchętniej bym się zakopała w jakimś ciepłym miejscu ale byle do wiosny i zobaczycie że wróci zapał (mnie musi wrócić bo inaczej pójdę do ślubu bez butów )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:51   #436
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętaj jeszcze o kościelnym jemu też trzeba parę groszy sypnąć.
Wszyscy, tylko kasa i kasa, choćbyśmy spali na kasie albo mieli korę znoszącą złote jajka
Przepraszam, ale mnie to tak irytuje

Byliśmy w USC, najpierw u TŻ po jego Akt urodzenia, był problem, bo z jednego miasta wyłączyło się inne i w papierach zamieszanie. Moja mam ma to samo i brat również.
Dotarliśmy do mojego USC, przyjmę jego nazwisko i dziecka (bardzo lubię to słowo) będą miały tak samo.

Byliśmy w biurze nieruchomości. Co za babka tam pracuje, jakoś nie była zachwycona, że nie chcemy banku, do którego nas zaprowadziła i pośrednika nam wciskała. Jak to jest z tymi pośrednikami?
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:57   #437
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno - za tą poradnię się płaci? Tj nie mówią o weekendowych naukach czy jakiś innych przyspieszonych, tylko o tej "standardowej" poradni przy mojej parafii. Czy to zależy od parafii?

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Dokładnie
My nie płaciliśmy.

Cytat:
Bardzo fajne ! Kolczyki śliczne, ale ja takich długaśnych raczej bym nie założyła

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:59   #438
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Wszyscy, tylko kasa i kasa, choćbyśmy spali na kasie albo mieli korę znoszącą złote jajka
Przepraszam, ale mnie to tak irytuje

Byliśmy w USC, najpierw u TŻ po jego Akt urodzenia, był problem, bo z jednego miasta wyłączyło się inne i w papierach zamieszanie. Moja mam ma to samo i brat również.
Dotarliśmy do mojego USC, przyjmę jego nazwisko i dziecka (bardzo lubię to słowo) będą miały tak samo.

Byliśmy w biurze nieruchomości. Co za babka tam pracuje, jakoś nie była zachwycona, że nie chcemy banku, do którego nas zaprowadziła i pośrednika nam wciskała. Jak to jest z tymi pośrednikami?
Ręka rękę myje. Tak to jest niestety.
A w większości urzędów mają burdel i jak przychodzi petent, to tylko mu się za nic obrywa i jeszcze musi za to zapłacić. Ja miałam taką sytuację, że jak ileś lat temu robiłam paszport i poszłam po akt urodzenia, to miałam na nim wpisane, że mój biologiczny ojciec nosi nazwisko panieńskie mojej mamy (nie wzięli ślubu, nie żyli ze sobą, ja nosiłam do 6 roku życia mamy panieńskie nazwisko). I sobie baba nie chciała dać przetłumaczyć, że mają błędy w papierach

A teraz siedzę, popijam herbatkę na rozgrzewkę i działam z tłumaczonkiem.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:00   #439
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

myślę że nie ma co dalej tego tematu ciągnąc bo zwariujemy tak jak gdybyśmy chciały poznać wszystkie znaczenia i symbole.

ale skoro już w tego typu temat weszłyśmy to zapytam co ze zwyczajem ślubnym: coś starego, coś nowego, coś pożyczonego, coś niebieskiego? czy u was sie stosuje i czy zamierzacie?
wszystkie pany młode które znam zawsze miały te wszystkie rzeczy - ja tez zamierzam
Stary 2012-02-02, 18:05   #440
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
A w większości urzędów mają burdel i jak przychodzi petent, to tylko mu się za nic obrywa i jeszcze musi za to zapłacić. Ja miałam taką sytuację, że jak ileś lat temu robiłam paszport i poszłam po akt urodzenia, to miałam na nim wpisane, że mój biologiczny ojciec nosi nazwisko panieńskie mojej mamy (nie wzięli ślubu, nie żyli ze sobą, ja nosiłam do 6 roku życia mamy panieńskie nazwisko). I sobie baba nie chciała dać przetłumaczyć, że mają błędy w papierach
Mi kobita napisała, że mój tata ma na drugie imię Antonio, a ma Antoni...
Stary 2012-02-02, 18:07   #441
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Witam się z pracy - dziś tu takie nudy, a po wczorajszym wolnym dniu nie mogę się przyzwyczaić, że dziś czwartek... A do tego mało pacjentów z powodu mrozów - minus 18 w Bielsku

Cytat:
oooo matko jak dobrze że nic ci się nie stało.... dziewczyno walcz o te badania!!! nie daj się spławić to ci się należy!!! przecież to nie jest z niczego.... cóż za patafiany!!
a butki baaardzo w moim stylu
Kupię je sobie - muszę uczcić, że żyję

Cytat:
Wiktusiaczku Dobrze, że nic Ci się nie stało!!! I uważaj na siebie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32014641]Witajcie
Wiktusiaczek
idź koniecznie do neurologa ja miałam takie omdlenia kilka lat temu i mi zrobili rezonans i coś mi tam wyszło, ale nie pamiętam dokładnie bo papiery leżą u mojej mamy w domu, tomografia nie zawsze wykazuje niestety
:[/QUOTE]
Pójdę, pójdę...

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
Wiktsiaczek dziewczyny dobrze radzą. Najlepiej się przebadać, bo ze zdrowiem nie ma żartów.
Śliczne buciki
A może marker spirytusem puści?
Spirytusem nie próbowałam, ale ciężko będzie, bo widać, że to taki permanentny dziad

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
jaki kolor ma podeszwa ?? i jakie to buty pokaz moze cos zaradze w kwestii zmycia
Podeszwa jest jasnobrązowa, marker czarny, permanentny - buty białe, z New Looka. Fotka z aukcji w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czolenka-biale-czolenka-new-look.jpg (23,5 KB, 50 załadowań)
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:08   #442
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
myślę że nie ma co dalej tego tematu ciągnąc bo zwariujemy tak jak gdybyśmy chciały poznać wszystkie znaczenia i symbole.

ale skoro już w tego typu temat weszłyśmy to zapytam co ze zwyczajem ślubnym: coś starego, coś nowego, coś pożyczonego, coś niebieskiego? czy u was sie stosuje i czy zamierzacie?
wszystkie pany młode które znam zawsze miały te wszystkie rzeczy - ja tez zamierzam
ja nie. Nie przykładam w ogóle uwagi do zabobonów, przesądów itd. i nie stosuję żadnych. nie będę więc miała ani nic pozyczonego, ani starego, no chyba że przypadkiem mi się coś napatoczy, ale na razie nie zapowiada się.
Aczkolwiek nie przeszkadza mi, gdy ktoś sam je stosuje, byle z glową Bo np. mialam kiedys chlopaka, u ktorego w rodzinie wszyscy byli bardzo przesądni. Mieli jednakże czarnego kota i robili niezłe wygibasy w domu, żeby tylko nie przechodził im przez drogę, hehehe skręcali, cofali się, siadali, pluli za siebie, no cuda na kiju
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:11   #443
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Mi kobita napisała, że mój tata ma na drugie imię Antonio, a ma Antoni...
Dobrze, że mu nazwiska na Banderas nie zmienili Przepraszam, musiałam...
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:13   #444
Konto usunięte

Cytat:

ja tam będę miała bo w zasadzie podwiązkę i tak się ma to już niebieski jest, nowa bielizna, stary pierścionek, a od kogoś pożyczę coś np. grosik

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
ja nie. Nie przykładam w ogóle uwagi do zabobonów, przesądów itd. i nie stosuję żadnych. nie będę więc miała ani nic pozyczonego, ani starego, no chyba że przypadkiem mi się coś napatoczy, ale na razie nie zapowiada się.
Aczkolwiek nie przeszkadza mi, gdy ktoś sam je stosuje, byle z glową Bo np. mialam kiedys chlopaka, u ktorego w rodzinie wszyscy byli bardzo przesądni. Mieli jednakże czarnego kota i robili niezłe wygibasy w domu, żeby tylko nie przechodził im przez drogę, hehehe skręcali, cofali się, siadali, pluli za siebie, no cuda na kiju
to po co mieli czarnego kota mogli sobie wziąć rudzielca
Stary 2012-02-02, 18:15   #445
niusia_87
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32019085]ja tam będę miała bo w zasadzie podwiązkę i tak się ma to już niebieski jest, nowa bielizna, stary pierścionek, a od kogoś pożyczę coś np. grosik
[/QUOTE]nie wkładaj grosika do buta, odcisk będziesz miała i tyle
Stary 2012-02-02, 18:18   #446
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

Spirytusem nie próbowałam, ale ciężko będzie, bo widać, że to taki permanentny dziad

Podeszwa jest jasnobrązowa, marker czarny, permanentny - buty białe, z New Looka. Fotka z aukcji w załączniku
benzyna, albo nitro - tylko może uszkodzić lub przebarwić trzeba by próbę zrobić
z moich doświadczeń to nitro prawie wszystko rozpuści ale na delikatnym podłożu może jednak zostawić ślad..
Stary 2012-02-02, 18:21   #447
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Nie zastanawiałam się nad tym, ale pewnie nieświadomie jakoś tak wyjdzie.

Ciotka ostatnio do mnie, że podobnież jak się roznosi zaproszenia to nie powinno się siadać, bo szczęście się zostawia

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:21   #448
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
nie wkładaj grosika do buta, odcisk będziesz miała i tyle
ja też bym nie ryzykowała grosza w bucie - może go do podeszwy przykleić albo pieniążek w papierku użyć - nie woadomo tylko czy sie nie zniszczy..
a to musi być w bucie?
Stary 2012-02-02, 18:22   #449
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
jak to jest z tymi pośrednikami?

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
ja też bym nie ryzykowała grosza w bucie - może go do podeszwy przykleić albo pieniążek w papierku użyć - nie woadomo tylko czy sie nie zniszczy..
a to musi być w bucie?
podobno jest taki zabobon
Stary 2012-02-02, 18:23   #450
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wieczór,

miałam ambitne plany, aby doczytać poprzedni wątek, na bieżąco i dopiero do Was dołączyć, ale jak zobaczyłam, że już kolejny został założony, to pomyślałam, że nie uda mi się Was nadrobić do mojego ślubu. A odbędzie się on 8 września 2012, dlatego pytam, czy przyjmiecie mnie do swego grona PM 2012?
Bardzo ładnie proszę
WItaj! Ślub masz w tym samum dniu co ja!

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

Dziś wylądowałam w szpitalu... I teraz dociera do mnie, że po raz kolejny w życiu prawie umarłam, bo już któryś raz otarłam się o śmierć... Mój Anioł Stróż ma przekichane! Napiszę Wam na biało, żeby nie zaśmiecać: pojechałam rano z tatusiem po mój samochód do TŻa, udało się go odpalić i jak wracałam to na jednej z dwóch najruchliwszych dróg w mojej miejscowości zrobiło mi się słabo, a że nie była to pierwsza taka sytuacja w moim życiu (w sensie - zasłabnięcie, ale pierwszy raz za kółkiem) to wiedziałam, że zaraz zemdleje. Nie spanikowałam tylko postanowiłam dojechać do najbliższego parkingu, koło centrum handlowego, które było niedaleko i nie wiem jak mi się to udało, bo nie pamiętam. Do tego po drodze było przejście dla pieszych, zakodowałam w mózgu jak tatuś uczył mnie jeździć, że przy skrętach w lewo/prawo piesi mają często zielone, nie wiem jak dostrzegłam przechodzącego gościa, dojechałam do parkingu, zadzwoniłam po tatusia (jak zawsze) i zemdlałam. Obudziłam się po chwili, miałam kilka połączeń nieodebranych od Niego, oddzwoniłam i byłam tak oszołomiona, że nie wiedziałam, co się dzieje... Tatuś przyjechał, zadzwonił po pogotowie, nie było wolnej karetki i zawiózł mnie sam do szpitala. Nie mogli mi pobrać krwi, mam około 17 ukłuć na rękach, ogrzewali mi ręce ciepłą wodą, dali koc, zrobili sporo badań, znów pobrali krew bo było za mało, dostałam trzy kroplówki z niczym, czyli elektrolity i glukoza, no i wypisali do domu. Kazali zrobić rezonans, tomograf i coś tam jeszcze, bo nie wiedzą co mi jest!! A to nie jest pierwsza taka sytuacja w moim życiu - dwa lata temu zemdlałam na Erasmusie w Słowenii i wzięło mnie pogotowie z ulicy. Też mi wtedy zrobili wszystkie badania i nic nie wyszło. A nikt nie wpadł na rezonans ani na tomograf!! Kurde, coś jest nie tak, mogłam kogoś zabić, sama zginąć i wolę nie myśleć co jeszcze. Mam ręce jak ćpun, całe w siniakach, a na prywatny rezonans i tomograf mnie nie stać, więc jak znów zemdleje to już chyba będą musieli mi to wykonać... Podsumowując: 5 godzin w szpitalu, ręce w stanie tragicznym, brak najważniejszych badań i diagnozy. Cóż za cudowny dzień.. A do tego TŻ spał i nic nie wiedział, bo po trzecich zmianach nie chciałam Go denerwować i dopiero Mu powiedziałam jak się obudził - źle mi teraz z tym, ale taki dylemat: co On by mi pomógł, skoro śpi, a ja jestem w szpitalu, a z drugiej strony powinien wiedzieć- to jest egoizm... Koniec, żyję i mam się "świetnie"
P.S.: aby uczcić fakt, że żyję, postanowiłam kupić sobie buty: albo się przydadzą na pierwszy dzień wesela, albo na drugi, albo wcale - oto one Po wypłacie zamawiam i mam w że są inne wydatki

http://allegro.pl/oryginalne-szpilki...071827880.html
Jejuuu Kochana, ale jesteś dzielna!! Ja bym na bank spanikowała Zrób jak najszybciej niezbędne badania (widac w naszym chorym kraju nawet do tego lekarze się przyłożyć nie potrafią i człowiek musi za to płacic ). Chociaż też mi się wydaje, że to może z czasem samo minąć po prostu Trzymam kciuki
A butki za☠☠☠iiiiaaaaszcze! Mega wysokie, ale boskie

Cytat:
Kochana, bardzo ładne zestawienie i ta piosenka
Dziewczyny, proszę brać przykład adoosienki !!!
Ajj dziękuję pięknie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

I zgodnie z obietnicą wklejam zdjęcia moich skarbów
Piękne

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
adoosieńka - super zestawienie, ale mam jedną maleńką uwagę - moim zdaniem biżuteria nie pasuje kolorystycznie. Biżuteria ma chłodny odcień (niebiesko-zielony) a dodatki planujesz ciepłe. Zupełnie inaczej wyglądało by to z niebieskim bukietem, albo różowym tak jak planujesz z niebieskawymi akcentami
Dzięki Kochana, ale spokojnie - to fotka przykładowa - chcę po prostu coś w tym stylu (kształt, prosty swarovski). Jak kupię, to dobiorę odcień także

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości