Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 12:14   #391
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość
A będzie transmisja na żywo z tego wydarzenia?

Nie wiem czy rodzice mieli coś wspólnego ze zniknięciem swojej córki czy nie, ale to jest już przesada. Wydaje mi się, że jeżeli już miałoby dojść do takiego przesłuchania to powinna to przeprowadzić policja a nie detektyw. I nie trzeba tego ogłaszać w TV.
Właśnie, moim zdaniem Rutkowski takimi zabiegami szkodzi, a nie pomaga sprawie. Jeśli ogłasza, że będzie sprawdzał, czy rodzice nie oszukują, to daje ludziom sygnał, że nie ufa tym rodzicom. W tym momencie wielu ludzi przestaje być już tak zaangażowanym, wiele osób odpuszcza poszukiwania i pomoc, bo "pewnie to oszustwo, skoro sam Rutkowski tak podejrzewa".

A co do Jackowskiego, to czytałam dziś na blogu pewnej dziennikarki, że ostatnio modne staje się wróżenie z pośladków. W takim razie, według tych, które się dziwią odrzucenia pomocy słynnego wróżbity, czy powinni koniecznie udać się też do rumpologa?
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:52   #392
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Jak pan Jackowski wie,gdzie jest Magda to niech policji powie-na co czeka??
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:03   #393
Amani
Zakorzenienie

Hej, przed momentem w radiu mówili, że jest przełom, jakieś wiadomości z ostatniej chwili, ale jestem w pracy i niestety nie słyszałam dokładnie o co chodzi na tvn24 jeszcze nic nie piszą, macie jakieś informacje?

http://wiadomosci.wp.pl/title,Jest-w...wiadomosc.html - teraz znalazłam ten artykuł... to tylko tyle?

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2012-02-02 o 13:04
Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:13   #394
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość
A będzie transmisja na żywo z tego wydarzenia?
Nie mam pojęcia, ale jak dla mnie to strata czasu. Udowadnianie ludziom, że rodzice są niewinni - niepotrzebna szopka.

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Właśnie, moim zdaniem Rutkowski takimi zabiegami szkodzi, a nie pomaga sprawie. Jeśli ogłasza, że będzie sprawdzał, czy rodzice nie oszukują, to daje ludziom sygnał, że nie ufa tym rodzicom. W tym momencie wielu ludzi przestaje być już tak zaangażowanym, wiele osób odpuszcza poszukiwania i pomoc, bo "pewnie to oszustwo, skoro sam Rutkowski tak podejrzewa".
Też tak to odebrałam. Zresztą, uważam, że w takiej sprawie spekulacji nie da się uciąć do końca, w żaden sposób...
pannafu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:14   #395
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Jak pan Jackowski wie,gdzie jest Magda to niech policji powie-na co czeka??
No właśnie. Dla mnie to Jackowski się lansuje i tyle. Wiem, ale nie pomogę bo dziadek nie przyjechał do mnie na drugi koniec Polski Skoro wie to niech powie. Tak to z każda pierdołą do gazet leci, a jak trzeba konkretnie wskazać to cisza.

Na Rutkowskiego w ogole bym nie liczyła. W sprawie Iwony więcej zaszkodził niż pomógł. Jego wymyślone "tropy" policja musiała za każdym razem sprawdzać a to tylko przeszkadzało i opóźniało prace operacyjne policji.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:15   #396
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Hej, przed momentem w radiu mówili, że jest przełom, jakieś wiadomości z ostatniej chwili, ale jestem w pracy i niestety nie słyszałam dokładnie o co chodzi na tvn24 jeszcze nic nie piszą, macie jakieś informacje?

http://wiadomosci.wp.pl/title,Jest-w...wiadomosc.html - teraz znalazłam ten artykuł... to tylko tyle?
Matko święta, nie ma to jak zamiast na poszukiwaniach, skupiać się na upokarzaniu rodziców. Niech jeszcze sprawdzą DNA dziadka, bo może porwał biologiczny dziadek dziecka. Babcię koniecznie trzeba sprawdzić wariografem. Na wszelki wypadek niech zbadają może jeszcze DNA matki. Jestem naprawdę w szoku, że można tak kopać leżącego
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:21   #397
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

czytałam coś o tych pomówieniach, że niby ojciec Madzi nie jest jej biologicznym ojcem, ale myślałam, że to takie biadolenie i prędzej bym się śmierci spodziewała, aniżeli tego, że znajdą czas na to, żeby jeszcze robić badania na ojcostwo. Ścięło mnie z nóg. Zastanawiam się ile jeszcze upokorzeń doświadczą Ci ludzie.
Stary 2012-02-02, 13:27   #398
Rajni
Zadomowienie

Ja nie mam nic przeciwko sprawdzaniu. Wiadomo, że najbliższa rodzina i znajomi zawsze stają się pierwszymi podejrzanymi. Dla tego ich udział należy w pierwszej kolejności wykluczyć. Ale nie powinno się tego robić w taki sposób. Tego typu przesłuchania czy badania powinny być tajne, do ich wyników powinna mieć wgląd tylko policja. Jeśli wyjdzie, że rodzice kłamią to policja powinna ich ponownie przesłuchać, zastosować środki, jakimi dysponuje żeby odnaleźć dziecko. Rutkowski przecież też w poszukiwaniach może brać udział nikt mu nie broni. Najważniejsze żeby dziecko się odnalazło całe i zdrowe. Ale moim zdaniem zwoływanie konferencji prasowych i informowanie opinii publicznej o wszelkich działaniach podejmowanych przez Pana Rutkowskiego nie ma sensu. Nic nie wnosi. Najważniejsze są realne działania i efekty.

Edytowane przez Rajni
Czas edycji: 2012-02-02 o 13:28
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:27   #399
joannajj
Wtajemniczenie

wydaje mi się, że robiąc sztuczne afery policja chce odwrócic uwage społeczeństwa od tego , że przez tyle czasu nic nie wiedzą
joannajj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:28   #400
Animaru89
Raczkowanie

Są już wyniki obdukcji - wbrew temu, co niektórzy bez sprawdzenia pisali, matka Madzi została uderzona tępym narzędziem w tył głowy.
A testy DNA ojca pewnie zrobili żeby ludzie przestali się tak skupiać na bajkach o rodzicach (w ogóle skąd się wzięły te głupie plotki?!), a dalej szukać małej.

Śniło mi się w nocy, że czytałam artykuły, iż Madzia została znaleziona i jest już z rodzicami, wszyscy płaczą ze szczęścia. Aż komputer musiałam odpalić żeby sprawdzić Szkoda, że się nie sprawdziło...

Ludzie to są... Komentarze pod artykułami sugerują, że matka sama się uderzyła żeby był ślad albo ojciec ją kopnął A w ogóle to jest winna bo dobrała fioletowe kolczyki do fioletowej bluzki. Przestaję wierzyć w ludzką inteligencję jak czytam takie idiotyzmy.
Animaru89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:30   #401
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Właśnie, moim zdaniem Rutkowski takimi zabiegami szkodzi, a nie pomaga sprawie. Jeśli ogłasza, że będzie sprawdzał, czy rodzice nie oszukują, to daje ludziom sygnał, że nie ufa tym rodzicom.
(...)
Racja. Jeżeli miałby ich sprawdzić, to przed włączeniem się w sprawę lub nawet w trakcie, ale dyskretnie. Jeżeli im pomaga, to z założeniem, że wierzy w ich wersję wydarzeń.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:12   #402
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannafu Pokaż wiadomość
Czytałyście? http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/sos...ie_225055.html

Może będzie jakiś przełom w śledztwie

no tak , tego się można było spodziewać. Na początku nawet nie wspomniała o tym,że ktoś ją sledził a teraz już ropoznali tego człowieka

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Dlaczego źle o nich świadczy?
Może mają swoje konkretne powody?
dlatego,że każdy rodzić tracąc swoje dziecko chwyta się każdej możliwości by je odnaleźć. Wtedy nie ma znaczenia wiara, poglądy itd. Ważne jest dziecko. Mój synek urodził się tak jak Madzia w lipcu zeszłego roku i gdyby nie daj boże mnie coś takiego spotkało to zrobiłabym WSZYSTKO
i skorzystałabym z każdej oferty pomocy!!!
A o tym,że nie chcą pomocy jasnowidza napisał tatuś Madzi na swoim profilu jak jedna z osób zadała mu to pytanie.

Inna sprawa dla mnie kluczowa (wyłapana przez wiele osób). Matka i ojciec dziecka twierdzą,że byli w kontakcie jak matka zorientowała się,że jest śledzona. Potwierdzali to w wywiadach. Napad na matkę z dzieckiem był o godzinie 18. To kto mi odpowie, co za człowiek wiedząc,że jego żona i dziecko jest w niebezpieczeństwie , siedzi na FB i udostepnia filmik ????!!!!! Udostępnienie filmu -godzina 17:55!!!

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-02-02 o 14:36
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:20   #403
Alessaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Racja. Jeżeli miałby ich sprawdzić, to przed włączeniem się w sprawę lub nawet w trakcie, ale dyskretnie. Jeżeli im pomaga, to z założeniem, że wierzy w ich wersję wydarzeń.
Rutkowski to lanser. Nic nie robi dyskretnie. On uwielbia zainteresowanie mediow i lubi rzucac tekstami, ktore sa w jakis sposob szokujace i powoduja zamieszanie. Kazda sprawa to dla niego darmowa reklama plus kilka minut w blasku fleszy.
Alessaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:28   #404
pannafu
Zakorzenienie

http://wiadomosci.wp.pl/title,Nowe-i...dd97&_ticrsn=3 nadal bez przełomu w sprawie
Stary 2012-02-02, 14:46   #405
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Animaru89 Pokaż wiadomość
Są już wyniki obdukcji - wbrew temu, co niektórzy bez sprawdzenia pisali, matka Madzi została uderzona tępym narzędziem w tył głowy.
(...)
No właśnie z konferencji prasowej Rutkowskiego się dowiadujemy, że to chyba jednak było omdlenie, albo ktoś jej coś przyłożył do twarzy, co spowodowało omdlenie. Już nie ma mowy o uderzeniu w głowę.
Stary 2012-02-02, 14:57   #406
Animaru89
Raczkowanie

Konferencja była przed informacją o wyniku obdukcji. Matka pewnie sama nie pamięta czy ktoś ją uderzył i zemdlała czy została uderzona i zemdlała więc ja wierzę bardziej wynikom obdukcji.

Ja tu nie widzę niczego dziwnego. Rozmawiała przez telefon, szła do matki, 3 km to nie jest jakiś kawał drogi, późna pora (zakładając, że 18 to późna pora ) była dlatego, że szła zostawić małą na noc u mamy. Ponadto wtedy jeszcze nie było mrozu.

Już po fakcie mówiła, że miała wrażenie, że ktoś ją śledził. Pewnie było tak, że jakiś facet za nią szedł (czasem się tak zdarza jak wychodzimy z domu), ale nie przypuszczała, że rzeczywiście się coś stanie. Sama czuję się nieswojo jak jestem sama, a ktoś idzie za mną. Jednak zawsze był to zwykły przechodzeń. Nie mówiła o tym i nic nie zrobiła bo fakt, że ktoś za nami idzie zdarza się każdego dnia. Alarmowanie bliskich w każdym takim wypadku zakrawałoby o jakąś fobię... Już po całym zdarzeniu skojarzyła gościa i dlatego mówi, że miała wrażenie, że ktoś ją śledził.
Stary 2012-02-02, 15:08   #407
joannajj
Wtajemniczenie

zakładając, że rodzina stoi za zniknieciem dziecka to po co taki szum wokół tej sprawy by robili? mogli załozyć ze im wiecej osób zaangazowanych w sprawe tym większe prawdopodobieństwo odnalezienia dziecka? i logicznie-ukaranie ich samych.
dlatego nie wydaje mi sie to prawdopodobne
Stary 2012-02-02, 15:28   #408
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joannajj Pokaż wiadomość
zakładając, że rodzina stoi za zniknieciem dziecka to po co taki szum wokół tej sprawy by robili? mogli załozyć ze im wiecej osób zaangazowanych w sprawe tym większe prawdopodobieństwo odnalezienia dziecka? i logicznie-ukaranie ich samych.
Dokładnie. Sami by sobie pętle na szyję zakładali?
Stary 2012-02-02, 16:16   #409
joannajj
Wtajemniczenie

http://wiadomosci.wp.pl/title,Dlacze...wiadomosc.html

kolejny artykuł
Stary 2012-02-02, 16:25   #410
iziczek88
Raczkowanie

Cytat:
Internauci na wp. sugerują , że skoro potrafiła sobie mama Madzi zrobić kreskę pod oczami, to powinna być gotowa na badanie wykrywaczem kłamstw a nie twierdzić, że jest niegotowa psychicznie...
Ja bym tak daleko nie szła z takim komentarzem
iziczek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:37   #411
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Animaru89 Pokaż wiadomość
Konferencja była przed informacją o wyniku obdukcji. Matka pewnie sama nie pamięta czy ktoś ją uderzył i zemdlała czy została uderzona i zemdlała więc ja wierzę bardziej wynikom obdukcji.
(...)
Konferencja (kolejna) odbywała się w chwili, gdy pisałam tego posta, czyli dzisiaj, około godziny 14.30. Masz chyba na myśli pierwszą konferencję. Rutkowski nie wie, że była obdukcja?
Stary 2012-02-02, 17:04   #412
Nealinne
Zakorzenienie

Nie było mnie tu od wczoraj a tu taki nawał informacji

Jakaś paranoja się z tego wszystkiego robi Jak dla mnie to zarówno Rutkowski jak i Jackowski to dwaj lanserzy ale daliby sobie spokój już...
Stary 2012-02-02, 17:07   #413
joannajj
Wtajemniczenie

w teleexpresie właśnie powiedzieli, że poszukiwania Magdy trwają w Niemczech
Stary 2012-02-02, 17:15   #414
Nealinne
Zakorzenienie

Z ciekawości zajrzałam na nk mamy Madzi i mało nie padłam. Ludzie serio nie mają wstydu, wypisują jej tam komentarze do zdjęć, że się miesza w zeznaniach i pewnie sama wszystko zaaranżowała. Idioci
Stary 2012-02-02, 17:18   #415
dominikmeller25
Zakorzenienie

ciekawe że teraz nagle się okazuje że rozpoznano jakiegoś człowieka który podobno ją śledził, ale z drugiej strony miałoby to sens, facet mógł znać matkę nawet z widzenia, mieszkał niedaleko dzięki temu mógł szybko zniknąć, tylko że ktoś by usłyszał/zauważył że facet nagle ma dziecko, no chyba że ludzie wolą udawać że nic nie widzą/nic nie słyszą.

a dzisiaj zauważyłem że kobiet naprawdę lubią adrenalinę, idąc do pracy przed jednym ze sklepów zauważyłem jak kobieta zostawia wózek z dzieckiem na zewnątrz i jak gdyby nigdy nic wchodzi do sklepu! na ulicy ruch, łatwo można zniknąć w tłumie z dzieckiem ale kobiecie na myśl nie przyszło aby pilnować dzieciaka, aż mnie zamurowało jak to zobaczyłem, dzieciak miał szczęście że przystanąłem dość blisko wózka i czekałem aż kobieta wróci bo przez głupotę matki dzieciak mógłby mieć problemy, czy naprawdę tak ciężko jest pomyśleć żeby wiedzieć aby nie zostawiać małego dziecka samego na ulicy?

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2012-02-02 o 17:25
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:23   #416
ever-dream
Wtajemniczenie

Cytat:
A mi się wydaje prawdopodobne. Często mordercy tak robią, albo biorą udział w poszukiwaniach. Nie mówię teraz o tym przypadku, ale takie rzeczy się zdarzają.

Jak czytam o tej sprawie to przypominają mi się poszukiwania małej madeleine mccann, jej rodzice mieli status podejrzanych, ale ich uniewinniono, sprawa nadal jest nierozwiązana (i chyba już się nie rozwiąże), ale moim zdaniem wiele wskazuje na ich udział (ślady krwi w bagażniku itd.).

W USA w niektórych stanach, automatycznie w sprawie zabójstwa albo zniknięcia nadaje się status podejrzanego całej rodzinie, bo mimo wszystko to najczęściej bliskie osoby maczają w tym palce.

Moim zdaniem, jedną z najbardziej prawdopodobnych rozwiązań jest takie, że zniknięcie to sprawa rodziców. Może powiecie, że wydaje niesprawiedliwe i krzywdzące opinie, ale to była moja pierwsza myśl. Dziwi mnie, że żaden monitoring nic nie zarejestrował, przecież dziecka nie można, ot tak sobie przenieść gdzieś.
Dziewczyna młoda, może dziecko ją przerosło, może długo płakało, wstrząsnęła nim i coś mu niechcący zrobiła, nie wiem. Takie jest moje zdanie i tyle. Może się mylę, oby.
Stary 2012-02-02, 17:38   #417
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iziczek88 Pokaż wiadomość
Internauci na wp. sugerują , że skoro potrafiła sobie mama Madzi zrobić kreskę pod oczami, to powinna być gotowa na badanie wykrywaczem kłamstw a nie twierdzić, że jest niegotowa psychicznie...
Ja bym tak daleko nie szła z takim komentarzem
Internautom z wp jak widac mocno sie nudzi.
Zastanawiam sie jak powinna wygladac osoba, ktora przezywa tragedie, zeby nie bylo wobec niej zadnych spekulacji.

Czyzby brak makijazu a zamiast ubran worek po ziemniakach?
Nie maja sie ludzie czego uczepic, niech lepiej wezma udzial w poszukiwaniach, plakaty porozklejaja jak im sie nudzi zamiast glupoty wypisywac.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:47   #418
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Internautom z wp jak widac mocno sie nudzi.
Zastanawiam sie jak powinna wygladac osoba, ktora przezywa tragedie, zeby nie bylo wobec niej zadnych spekulacji.

Czyzby brak makijazu a zamiast ubran worek po ziemniakach?
Nie maja sie ludzie czego uczepic, niech lepiej wezma udzial w poszukiwaniach, plakaty porozklejaja jak im sie nudzi zamiast glupoty wypisywac.
Dokładnie!
Czego by ci rodzice nie zrobili to ludzie i tak znaleźliby coś do czego można by się przyczepić, żenujące... Może byliby zadowoleni jakby mama Madzi, ubrana jak napisałaś w worek po ziemniakach, położyła się krzyżem przed kamerami i zalewając się łzami błagała o oddanie dziecka. No i obowiązkowo obok musiałby stać Jackowski i kilka cyganek dla lepszego efektu
Stary 2012-02-02, 18:29   #419
Animaru89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Konferencja (kolejna) odbywała się w chwili, gdy pisałam tego posta, czyli dzisiaj, około godziny 14.30. Masz chyba na myśli pierwszą konferencję. Rutkowski nie wie, że była obdukcja?
Rzeczywiście chodziło mi o pierwszą konferencję

Cytat:
Biegły sądowy stwierdził, że feralnego dnia kobieta została uderzona w głowę tępym narzędziem, pięścią lub została kopnięta kolanem lub butem. Wskazują na to obrażenia, jakie odniosła mama dziewczynki - mówi Mariusz Łączny z Prokuratury Okręgowej w Katowicach.

Dodane o 4:54. To ja już nie wiem co o tym myśleć

Pogrubienie nie chce mi się wyłączyć.
Stary 2012-02-02, 18:32   #420
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no tak , tego się można było spodziewać. Na początku nawet nie wspomniała o tym,że ktoś ją sledził a teraz już ropoznali tego człowieka

dlatego,że każdy rodzić tracąc swoje dziecko chwyta się każdej możliwości by je odnaleźć. Wtedy nie ma znaczenia wiara, poglądy itd. Ważne jest dziecko. Mój synek urodził się tak jak Madzia w lipcu zeszłego roku i gdyby nie daj boże mnie coś takiego spotkało to zrobiłabym WSZYSTKO
i skorzystałabym z każdej oferty pomocy!!!
A o tym,że nie chcą pomocy jasnowidza napisał tatuś Madzi na swoim profilu jak jedna z osób zadała mu to pytanie.

Inna sprawa dla mnie kluczowa (wyłapana przez wiele osób). Matka i ojciec dziecka twierdzą,że byli w kontakcie jak matka zorientowała się,że jest śledzona. Potwierdzali to w wywiadach. Napad na matkę z dzieckiem był o godzinie 18. To kto mi odpowie, co za człowiek wiedząc,że jego żona i dziecko jest w niebezpieczeństwie , siedzi na FB i udostepnia filmik ????!!!!! Udostępnienie filmu -godzina 17:55!!!
Nie każdy rodzic jest taki jak ty.
Sama odrzuciłabym pomoc Jackowskiego.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości