|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Dziewczyny macie jakiś fajny pomysł na rybkę na obiad?
Mintaja mam akurat. |
|
|
|
#3003 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem ogólnie antytalencie kulinarne, ale jedno z moich przyzwyczajeń smakowych to ryba+surówka z kiszonej kapusty.
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko ja nie pomogę, bo mam Nuvaring i za nic nie zmienię
![]() Dzięki za kciuki Pomogły Ala wcale nie zapłakała na szczepieniu
|
|
|
|
#3005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Scio spoko - ja otwarta na propozycje
|
|
|
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
Łooo...matko ale żesta naprodukowały od wczoraj
no wiec dla wszystkich solenizantow i duuuzo zdroweczka zycze dla potrzebującychzanetka - moj Igor robi kupki w kropki i tez sluz byl dzis.... ![]() marinka - o zesz w morde jeza Ty to sie masz z tymi choróbskami a zacisnij zebiska i do przodu powiedz sobie ze dasz rade bonapewno dasz Ty silna dziewczyna jestes rysiki - ja dalam na poczatek marchewke z ziemniakiem Hipp-a a u nas coz..... dzien marudny chociaz mniej niz wczoraj.... 2-gi dzien podalam gluten i znow po 3 godzinach wodnista kupa zielona + śluz i kropki kaszki nic pozatym zero krostek wymiotow itp. podam jeszcze jutro w innej postaci i zobaczymy ..... moze to od tego ze ta nestle jest na innym mleku niz bobovita? bo bobovita to chyba na bebiku ( takie pije Igi)
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-02 o 18:08 |
|
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
Eve jak się ociepli to nie ma problemu
.Dziubku w Zagnansku mieliśmy wesele. Dopytam - to rodzinkę tu masz? |
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Filet mrożony z mintaja, sól i pieprz, (albo przyprawa do ryb) bułka tarta, jajko Rozmrażasz (ale nie do końca) rybkę, osuszasz dobrze, przyprawiasz, panierujesz, jak zwykłego kotleta na rozgrzanym oleju. Ale to oczywiście nie wszytko Bo teraz bierzesz:1/2 papryki zółtej, 1/2 papryki czerwonej, 15 dag pieczarek, 1 dużą cebulę, 4 łyżki śmietany 12% Na drugiej patelni (bo na pierwszej leży sobie rybka) rozgrzewasz trochę masła, wrzucasz pokrojoną cebulkę i ją podsmażasz aż się zeszkli. Potem dorzucasz pieczarki (pokrojone w plasterki) i paprykę (pokrojoną w byle jaką kostkę), smażysz kilka (ok. 10) minut, po czym solisz i pieprzysz do smaku i jeszcze chwilę podduszasz. Gdy są miękkie dodajesz śmietanę, mieszasz i podduszasz znowu. Potem na ciepłą rybkę kładziesz cały ten bałagan i podajesz. Np. z frytkami. Zaręczam że jest pyszne NA zachętę mam jeszcze zdjęcie z czasów bloga
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-02 o 18:53 |
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
zdaj relacje jak ten krazek sie sprawuje. Czy w "akcji" go czuc?
|
|
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
My zaczęliśmy od jabłuszka, ale to była tylko łyżeczka. Tak naprawdę pierwsza była marchewka z ziemniakiem.
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- BRumku zgłodniałam . Napisz jeszcze co z ta papryka robisz, bo się gdzieś w opisie zagubila .
|
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę patrzyć dalej.
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
bo teraz chce skończyć studia - popracować, odłożyc kasy trochę a kolejny dzidziuś to za kilka lat raczej - nie śpieszy mi się z kolejnym na razie
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
robiłam z tego pomysły na z winiar albo sama robiłam taki sos smietanowy z koperkiem
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek masz switny pomysl na rybke, dobrze ze mam ta rybke w zamrazalniku, dokupie papryke i pieczarki i sobie zrobie.
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Eveee konflikt z tztem już zazegnany?
|
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja daję buraczka, ale mały nie lubi... :/
Kochane utknęłam na 85 stronie... :/
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie przebrniesz bo na biezaco produkujemy
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3020 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() temu miło że pamiętasz ![]() Już zapowiedziałam że nie jadę tam wcześniej niż na chrzciny. I mam nadzieję że ominie mnie zaszczyt bycia chrzestną Cytat:
a za rozmowę brawa! Cytat:
ja dawałam cząstkę jabłka, potem w całości banana, gotowane jarzyny...ale pierwsze chyba jabłko było ![]() Cytat:
![]() ojjjj....kusisz
|
|
|
#3021 | ||
|
Rozeznanie
|
Aniu tak jak pisałam już wcześniej, uznałam, że 7mcy karmienia UU to już duży sukces, pewnie gdyby Mała nie zaciągnęła w zeszłym tyg. butli, to dalej bym karmiła. Wiem, że lepiej jak dziecko samo się odstawi, że mogłaby już się obyć bez butli, skoro tyle czasu jej nie znała....ale nie żałuje, że przeszłyśmy na MM. Przy karmieniu tak samo ją przytulam jak do UU, trzymam za jedną rączkę i patrzymy sobie w oczka
w tej kwestii nic się nie zmieniło, tylko źródło![]() Shira nie rzuciły mi się w oczy przy pobieżnym nadrabianiu twoje wywoływania, niemniej dziękuje za pamięć Póki co nie chce mówic głośno, bo nie chce nic zapeszyć. Jeśli uda mi się na wiosnę uzyskac dofinansowanie na rozpoczęcie działaności, pochwalę się co i jak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już trzymam kciucki!! |
||
|
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
ja też bym tak zrobiła i była mściwa
|
|
|
#3023 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super ze sie pogodziliscie.... Ja tam sie nie lubie klocic ze swoim tz-em...
|
|
#3024 |
|
Raczkowanie
|
alibany
za odwagę i powodzenia przy uzyskaniu dofinansowania. Czyli wychodzi na to, że nie ma jakiś sztywnych reguł, co podawać na sam początek? Ja podałam Asi marchewkę hipp. Ale na razie tylko 3 łyżeczki.
|
#3025 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla Marysi.... Niech przesypia cale nocki.... mamusia bedzie wyspana....![]() Dziewczyny mam pare puszke Bebilonu Pepti 1 , ktorych nie uzywam. Moze macie jakies kolezanki ,u ktorych kiepsko z kasa i uzywaja tego mleczka?? Oddam za darmo oczywiscie. Tylko tyle zebym miala zwrocone za przesylke. Jest teraz tesc u nas wiec moglby zabrac je ze soba jesli ktoras bys sie zdecydowala. jesli nie to w pl bede na Wielkanoc..... ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Teraz super.....
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I smakowalo Asi ??
|
|
#3029 | |||||||
|
Zadomowienie
|
joł zmarzluszki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super Shira się cieszyćCytat:
![]() Cytat:
![]() oo podpinam się! Cytat:
hihi maminy syneczek co jakie utknęła dajesz i nadrabiasz Cytat:
![]() kochane (Żanetko) mój dziedzic zjadł dziś zupkę z jaglanką troszkę był zdziwiony nieco poirytowany, ale zjadł gizd jeden nie bardzo lubi grudki pierwsze podejście do grudek wylądował na moich nowych dzinach (myślałam, że utłukę gada, ale że to moja krew to mu odpuściłam)ja już trochę lepiej się czuję, wiec i lepszy humor. ciekawe ile razy dziś moje dziecko zechce zobaczyć w nocy swoją rodzicielkę 10-15??ale mnie kochadziś to się zbuntował i nie dał się uśpić do trzeciej drzemki i nie spał od 13 24 do 19 zjadł swoje ukochane hipp na noc plus łyżka kleiku i padł na placu boju ![]() a nam rura z wodą zamarzła tż pożyczył farelkę Żbika i daję ogrzewa rurę na polu ![]() Agu!! STO KOCHANA NAJ NAJ NAJ!!!
|
|
#3030 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój łobuz dziś nie pospał, oj nie . Za to zaczął się w końcu turlać i tak mu minęło popołudnie
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

Pomogły Ala wcale nie zapłakała na szczepieniu

dla wszystkich solenizantow i duuuzo zdroweczka zycze

robiłam z tego pomysły na z winiar albo sama robiłam taki sos smietanowy z koperkiem 

miło że pamiętasz