Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 22:40   #3091
rysiki
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Dobra kobietki, idę spac. Cały wieczór uczyłam się tematyki win (to na jutrzejszy dzień próbny) temat rzeka. Teraz wiem, że nic nie wiem. Ale to już podobno polowa sukcesu dobranoc
Stary 2012-02-02, 22:44   #3092
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Dobra kobietki, idę spac. Cały wieczór uczyłam się tematyki win (to na jutrzejszy dzień próbny) temat rzeka. Teraz wiem, że nic nie wiem. Ale to już podobno polowa sukcesu dobranoc
Wina to mój konik Jak tylko skończę karmić piersią, idę na kurs dla sommelierów Już mam wykupiony od jakiegoś czasu, bo miałam zacząć w grudniu ubiegłego rok, ale okazało się że jestem w ciąży
Stary 2012-02-02, 22:44   #3093
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez Natalenka Pokaż wiadomość
Dałam mu na razie 2 razy na noc. Nie był w stanie zasnąć spokojnie, jak już się uddało to budził się co chwilę z płaczem. Ale nie tak, że był obudzony i płakał, tylko przez sen, ewidentnie coś mu nie pasowało. Zęby włąśnie wyszły, więc to nie to. Teraz już ładnie śpi póki co. Ja się nie boję tych czopków, to chomeopatia, na dobrą sprawę nie wiem cxy to one pomogły, czy on się uspokoił.

TŻ wrócił to i ja idę do niego. Dobranoc

Bo mam tez te czopki ale jakos ich jeszcze nie uzylam....mimo ze lekarka powiedziala ze sa bezpieczne. Unas zaczelo sie zabkowanie.... i czasami ma problem z zasnieciem....Narazie nie jest najgorzej ...
A dajesz caly czopek czy pol???
Milej nocki

A dziewczyny tak wlazlam na Wasz watek i nie przedstawilam swojego szczescia..... Oto moja Olivia.... fotka cyknieta tydzien temu....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07039.jpg (51,9 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-02-02, 22:46   #3094
brunetka2000
Zakorzenienie

Pierwszy i ostatni raz piszę
Przestańcie mnie szpiegować bo inaczej pogadamy, ale już w cztery oczy!!!!!!!!!!!!!!!!
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 22:46   #3095
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Wina to mój konik Jak tylko skończę karmić piersią, idę na kurs dla sommelierów Już mam wykupiony od jakiegoś czasu, bo miałam zacząć w grudniu ubiegłego rok, ale okazało się że jestem w ciąży
Serio,serio...???
Uwielbiam....zawsze pilam czerwone....teraz biale....Chcialabym iwedziec jak najwiecej....ale jakos czasu brak....
Stary 2012-02-02, 22:52   #3096
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Serio,serio...???
Uwielbiam....zawsze pilam czerwone....teraz biale....Chcialabym iwedziec jak najwiecej....ale jakos czasu brak....
Serio, serio Fascynują mnie i chcę się wreszcie tak porządniej o nich pouczyć, bo do tej pory tylko tak na własną rękę.

Cytat:
A dziewczyny tak wlazlam na Wasz watek i nie przedstawilam swojego szczescia..... Oto moja Olivia.... fotka cyknieta tydzien temu....
WItamy Oliwkę Cudne oczy
Stary 2012-02-02, 22:54   #3097
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Serio, serio Fascynują mnie i chcę się wreszcie tak porządniej o nich pouczyć, bo do tej pory tylko tak na własną rękę.

WItamy Oliwkę Cudne oczy
To kochana jak sie czegos dowiesz to sie bede Ciebie pytala....

A oczy ma po tz-ecie.... mam nadzieje ze jej sie nie zmienia.....
Stary 2012-02-02, 23:00   #3098
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja dziekuje zawsze sie przyda alem tym razem nie chora :P

gratuluję opiekunki

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
no nieeeeeee

4 strony od wczorajszego wieczora??!!!

co Wy dzieci nie macie???
macie, macie i Tż też podobno macie ...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hejo

Nocka u nas przespana może w sumie z godzinkę. Domka strasznie swędziało, marudził, płakał i do tego dostał gorączki Całą noc nosiłam go na rękach i tak też zasnęłam na fotelu z nim... Podalam paracetamol w czopku i gorączka minęła. Niestety dalej bidulek cierpi, marudzi strasznie, nic go nie cieszy, ma takie smutne oczka, widać, że jest zmęczony, nie ma apetytu Wysypało go jeszcze bardziej, próbuje się drapać po twarzy, musiałam założyć mu niedrapaki,żeby nie było blizn.
To tyle o nas
Strasznie mi Was szkoda

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie komplementy dot.Asi.
Szczerze mówiąc moja największa porażka w macierzyństwie to to, że nie karmię UU. Przez całą ciąże bardzo mi na tym zależało. W szpitalu w którym rodziłam od razu podali Asi MM. Cesarkę miałam o 17. O 6rano następnego dnia przystawiałam ją do piersi. Przystawiałam i przystawiałam i nic z tego, bo regularnie co 3godziny przychodziła pani od noworodków i dosłownie sprawdzała, czy dzieci wypiły MM. Kobieta, która leżała koło mnie urodziła już 4 dziecko, więc była mądrzejsza niż ja, dlatego powiedziała, że ona chce KP, ale usłyszałyśmy, że "wy po cesarce to na pewno jeszcze nie będziecie miały laktacji, może laktacja ruszy na trzeci dzień po porodzie". Teraz wiem, że za żadne skarby nie zgodziłabym się, żeby podawali mojemu dziecku MM. Kiedyś przy mnie pani od noworodków karmiła moją Asie i ona nie chciała zassac smoka. Tzn. nie chciała wogóle otworzyć buźki, patrze..a ta kobieta wkłada jej tego smoka na siłe razem z palcem. Jeszcze na dodatek miała długie paznokcie. Zagotowało mnie wtedy. Po powrocie do domu uparcie przystawiałam małą do piersi. Całymi dniami (po 13godzin bez przerwy) mała wisiała na cycku. Ciągle przysypiała. Ja nie wiedziałam jak ją pobudzić. W końcu po 6dniach histerycznego płaczu Asi, spadania na wadze poddałam się i podałam MM. Nigdy się nie dowiedziałam, czy miałam mleko. Nie miałam laktatora. Piersi były miękkie. Nigdy nie słyszałam odgłosu "łykania" przy piersi. Z perspektywy czasu widzę, jaka byłam nieporadna. Ale nie miałam się zupełnie kogo poradzić. Położna nigdy do mojego domu nie zawitała.
Aj.. to się rozpisałam. Ale musiałam się wygadać. Mąż nie zrozumie nigdy jak się czuję kobieta, która chcę karmić, a nie potrafi tego zrobić.
Straszne przeżycia... Szkoda słów

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ja tego Rutkowskiego nie trawię...facet się lansuje po prostu. Przecież jego nawet licencji pozbawili, a ostatnio się wypowiadał policjant zajmujący się tego typu sprawami - że odkąd on pracuje - chyba od 10 lat, nie zna przypadku żeby Rutkowski pomógł wykryć sprawcę...
Też ten artykuł czytałam. I gościowi też coś w rodzicach nie pasowało (takie odniosłam wrażenie).

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Będzie dobrze. Nie czytaj za dużo, bo się niepotrzebnie nastrajasz.
Już trzymam kciucki!!
No właśnie wolę wiedzieć jakie są opcje .

Cytat:
Iustyna jak to sie stalo ze ma sklejone wargi?? pytam bo tez mam dziewczynke i chcialabym tego uniknac w przyszlosci... Jesli moge zapytac oczywiscie....
A stało się to tak, że Oliweczka napisała na forum, że jej mała ma sklejone wargi. Zajrzałam swojej i też mi się coś nie podobało. Mała miała bardzo małą dziurkę/przestrzeń przy pochwie i do tego te wargi wyżej, przy cewce moczowej sklejone. Nie dały się rozdzielić. Nie da się zobaczyć cewki moczowej i łechtaczki. To mnie zaniepokoiło. Czytałam, że wtedy mogą być problemy z oddwaniem/wypływaniem moczu i może dochodzić do zapaleń. Wolałam jechać sprawdzić i się nie pomyliłam .

Najbardziej martwi mnie to, że to może powracać

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Kotki moje dwa będzie dobrze trzymamy kciuki ze Żbikiem za naszą księżniczkę
kochane (Żanetko) mój dziedzic zjadł dziś zupkę z jaglanką troszkę był zdziwiony nieco poirytowany, ale zjadł gizd jeden nie bardzo lubi grudki pierwsze podejście do grudek wylądował na moich nowych dzinach(myślałam, że utłukę gada, ale że to moja krew to mu odpuściłam)
ja już trochę lepiej się czuję, wiec i lepszy humor. ciekawe ile razy dziś moje dziecko zechce zobaczyć w nocy swoją rodzicielkę 10-15??ale mnie kocha
Musi być dobrze. Aaaa nasze dzieci do siebie naprawdę pasują, moja też mnie tak kocha .
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Mój łobuz dziś nie pospał, oj nie . Za to zaczął się w końcu turlać i tak mu minęło popołudnie
Ha mój drań też sie turla .

Więcej nie mam zaznaczone . Witam nowe mamy!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 23:04   #3099
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

A stało się to tak, że Oliweczka napisała na forum, że jej mała ma sklejone wargi. Zajrzałam swojej i też mi się coś nie podobało. Mała miała bardzo małą dziurkę/przestrzeń przy pochwie i do tego te wargi wyżej, przy cewce moczowej sklejone. Nie dały się rozdzielić. Nie da się zobaczyć cewki moczowej i łechtaczki. To mnie zaniepokoiło. Czytałam, że wtedy mogą być problemy z oddwaniem/wypływaniem moczu i może dochodzić do zapaleń. Wolałam jechać sprawdzić i się nie pomyliłam .

Musi być dobrze. Aaaa nasze dzieci do siebie naprawdę pasują, moja też mnie tak kocha .
Ha mój drań też sie turla .

Więcej nie mam zaznaczone . Witam nowe mamy!
Kurcze.... dobrze ze zerknelas tam... ja tez czasem patrze ale jak na moje oko jest ok.... Ciekawe czy ja to boli....
Stary 2012-02-02, 23:15   #3100
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze.... dobrze ze zerknelas tam... ja tez czasem patrze ale jak na moje oko jest ok.... Ciekawe czy ja to boli....
Chyba nie, bo siusia normalnie. No nie wiem, zobaczę co w piątek powiedzą .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-02, 23:19   #3101
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Jak to? Rozetną, a potem może znowu się zrosnąć
Stary 2012-02-02, 23:21   #3102
madziaranew
Rozeznanie

Witam wieczorowa pora
Czytam I czytam , nic nie pozaznaczalam , ale przeczytalam
Witam nowe mamusie
Rysik sliczne lobuziaki
MoniaZ82 corcia slodziak
Tyle pisalyscie ze ciezko Was nadrobic dzisiaj to chyba rekord co?
Mrozy chyba Was trzymaja w domu

Takie pytanko :
Czy jesli karmie UU to czy moge zazyc wapno? Dostalam wysypki od balsamu I teraz mnie strasznie swedzi jutro chce kupic wapno ale czy moge?
Uciekam Bo Tz juz sie wyprysznicowal. Odezwe sie na karmieniu.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 23:42   #3103
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to? Rozetną, a potem może znowu się zrosnąć
Tak, nawet kilka razy . Dobrze, że Zuziak jest mała, to nie będzie pamiętać. Czytałam, że trzylatki niektóre mają taką traumę, że wstrzymują mocz (bo po zabiegu piecze) albo nie dają się dotknąć .

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Takie pytanko :
Czy jesli karmie UU to czy moge zazyc wapno? Dostalam wysypki od balsamu I teraz mnie strasznie swedzi jutro chce kupic wapno ale czy moge?
Jak karmiłam piersią a musiałam trzymać dietę bezmleczną, to lekarz kazał zażywać wapń. Więc chyba możesz spokojnie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-02, 23:42   #3104
dziubek79
Zakorzenienie

mała Madzia nie żyje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiedziałam, wiedziałam to się wszystko kupy nie trzymało !!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-02-02 o 23:48
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 23:43   #3105
iustyna1
Wtajemniczenie

Dziewczyny ta Madzia nie żyje!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-02, 23:46   #3106
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
matka winna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!1
jak to dzxiubek ja nic nieiwem napisz cos wiecej

aha juz wiemto straszne

Edytowane przez editka2022
Czas edycji: 2012-02-02 o 23:51
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 23:47   #3107
marzena_S
Zadomowienie

Witam wieczorową porą.
Cytat:
Też tak kiedyś miałam, ale się zmieniło o 180 stopni Już nawet będąc w ciąży, nie mogłam sobie tego trochę wyobrazić. Choć bardzo chciałam karmić piersią i wiedziałam że zrobię wszystko żeby się to udało, chciałam tego dla dziecka, nie dla siebie. WYdawało mi się to trochę obleśnawe Po porodzie zmieniło się całkowicie. Teraz to kocham. A pierś całkiem naturalnie stała się, cóż ... dwufunkcyjna.
Dobrze to ujęłaś, u mnie było identycznie.
Cytat:
Gadać będę nie z najwyższą, tylko z moim bezpośrednim szefem. Do najwyższej to zwykli śmiertelnicy nie mają wstępu
Powodzenia- trzymam mocno kciuki.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Nie chciałam Wam już wczoraj smęcić, bo ostatnio non stop u nas coś, ale nie jest z moją alergią dobrze. Narazie się nic nie poprawia. Lekarz powiedział, że silniejszych leków nie mogą mi dać do leczenia domowego. Jeżeli do poniedziałku nie będzie poprawy to już tylko zastrzyki.
Biedny Domek i Ty biedna - ale się spotęgowały u Was te choróbska. Oby szybko poszły precz...

Cytat:
NA zachętę mam jeszcze zdjęcie z czasów bloga
Wygląda bardzo apetycznie.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
My po wizycie.
Jest dobrze jak zawsze z resztą,
natomiast kolejne USG bioderek na 16 lutego...
i 16 lutego też okulista.
Mam nadzieję, że jakoś się ładnie wyrobię i nie będzie tak mroźno !
Na badaniach, mój mały czort, wyciągała ręce do dzieciaków,
nie umiała usiedzieć na zadku będzie szogunek, oj będzie.
Super, że bioderka ok. Za okulistę trzymam kciuki.
A szogunek to po mamusi pewnie.

Cytat:
Napisane przez Natalenka Pokaż wiadomość
I zddjęcie na koniec:
Witamy , ale długo się ukrywałaś w krzakach. Dzieci różne z charakteru, za to od razu widać, że bracia- są bardzo podobni.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Nadrobilaw was babsztyle. Nie macie litosci, oj nie. Syn moj spi,jutro piatek z czego bardzos ie ciesze. Szymon ma taki apetyt, ze non stop je. I chyba polubil nianie, bo pozegnal ja z usmiechem i wyciagal do niej raczki. A niania nadal super, nawet mi w mieszkaniu ogarnia. Herbaty mam juz tak poukladane Szymek zasypia natychmiast po polozeniu dolozka, nie marudzi, ladnie je. Wiedzialam, ze to bedzie dobra niania.
To faktycznie super niania Ci się trafiła-super!
Stary 2012-02-02, 23:47   #3108
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
i musze wam opisać Jaś robi fajową rzecz- to chyba najfajniejsza z dotychczasowych,
że jest miniarz niesamowity, mówi się mu jak marszczysz nosek
no i powtarza tą swoją mine wkółko,
to dla mnie jako dla mamy cudowna sprawa taka świadomość kontaktu z własnym dzieckiem
czyli że w tych swoich malutkich główkach te malutkie dzieciaczki juz coś rozkminiają
i jest sprytny tym ktorych zna w domu dobrze robi wkółko, ale innym co mniej widuje za nic nie zrobi
Ale fajnie. Te nasze maluchy chyba więcej rozumieją niż Nam się wydaje.

ZNOWU Nie zacytowało mi wszystkiego.

Dziubasku wszystkiego najlepszego dla Denisa!

I fajnie, że się ksywa przyjęła- powiem nieskromnie, że to ode mnie wyszło (a wlaściwie od mojego tż). Z resztą pisałaś, że znajomi Ci to też mówili, więc coś ewidentnie jest na rzeczy.

Iustyna, kurczę dziwne z tym chirurgiem, a nie zapytałaś czemu nie ginekolog dziecięcy? Mam nadzieję, że będzie to zabieg szybki i nieinwazyjny tak jak w przypadku Julki Oliweczki.

Rysiki, witamy i jeśli to nie tajemnica to pochwal się jaką pracę dostałaś. Asia śliczna i noce masz z nią jak marzenie.

Adrij (nie wiem czy dobrze zapamiętałam), dawaj przepisy, na pewno skorzystamy- brzmią intrygująco i smakowicie.

Eveewe
, współczuję sytuacji z samochodem, ale fajnie że z tż już zgoda.

U Nas ostatnia noc nie za ciekawa. Hania dwa razy obudziła się z wielkim płaczem ,było noszenie na rękach, uspokajanie i Panadol. Oprócz tego karmienie co godzinę. Ewidentnie zęby idą, ale ja chyba ślepa jestem i nie wiem, które... W dodatku Hania cały czas ma wysypkę (suche czerwone placki na rączkach, nóżkach, brzuchu, szyi.. ), która jest jakby gorsza, a ja nadal nie wiem co ją spowodowało. Nie jem nic nowego, a to co mogło uczulać odstawiłam. Dzisiaj wyprałam ciuszki w Białym jeleniu, może to od Lovelli. Jeśli to nie pomoże to czeka nas wizyta u lekarza.

Pieluchomajtki- niedawno o nich pisałyście, ale stwierdziłam, że dam sobie spokój z ich testowaniem bo Hania jeszcze za mała na takie cuda. Dzisiaj mój tata przez pomyłkę je kupił i na razie jestem zachwycona. Zakładam je błyskawicznie(przy zwykłych trzeba się już nieźle nagimnastykować, bo Hania się strasznie kręci ) i mam wrażenie, że są wygodniejsze od tych na rzepy. Zobaczymy jeszcze jak się sprawują w nocy i jak zniosą starcie z kupą.
Stary 2012-02-02, 23:52   #3109
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Co? Nie! Lecę czytać
Stary 2012-02-02, 23:55   #3110
marzena_S
Zadomowienie

[Q
Cytat:
Śliczna, od razu widać że to dziewczynka- ma piękne oczy.

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Takie pytanko :
Można.

Cytat:

Taka była moja pierwsza myśl, że to był nieszczęśliwy wypadek z udziałem matki... Straszne to.
Stary 2012-02-02, 23:59   #3111
editka2022
Rozeznanie

nieiwem nierozumiem jak mozna tak postapic,w glowie mi sie niemiesci,nieszczescia, tragedie sie zdazaja,ale zostawic gdzies pod drzewem wlasne dziecko ,nie dlamnie to nie do pojecia
Stary 2012-02-03, 00:03   #3112
brumek
Zakorzenienie

Też nie mogę tego ogarnąć. Co ci ludzie mają w sobie. Żadnego serca??? Porzucają własne dzieci na mrozie, wynoszą ciałko swojego dziecka jak jakiś śmieć. Przecież to było ciałko jej córeczki. Jak mogła się go tak pozbyć. Nawet jeśli umarła, jeśli to był wypadek. Wyobrażacie sobie, jak można wyjść na ulicę i wyrzucić tam gdzieś ciałko swojego ukochanego dziecka, to ukochane ciałko?
Stary 2012-02-03, 00:06   #3113
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Straciłam wiarę w ludzi i Swiat
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 00:08   #3114
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Też nie mogę tego ogarnąć. Co ci ludzie mają w sobie. Żadnego serca??? Porzucają własne dzieci na mrozie, wynoszą ciałko swojego dziecka jak jakiś śmieć. Przecież to było ciałko jej córeczki. Jak mogła się go tak pozbyć. Nawet jeśli umarła, jeśli to był wypadek. Wyobrażacie sobie, jak można wyjść na ulicę i wyrzucić tam gdzieś ciałko swojego ukochanego dziecka, to ukochane ciałko?
mam dokladnie takie same odczucia ,nieiwme jak mozna tak postapic ,ja bym z rak niedal sobie wyrwac ,a co mowiec gdzies wyrzucic zostawic,niewiem nieogarniam
.I jeszcze ta cala afera ..........

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

spoznilam sie 8 minut Szymku dziubkowy 100 latek
Stary 2012-02-03, 00:09   #3115
agadus
Wtajemniczenie

normalnie teraz siedzę i nie wierzę, łzy pchaja mi się do oczu, co za matka z niej? życzę jej wszystkiego najgorszego,żeby serce jej pęklo na pół bo to nie człowiek, tak się ludzie normalni nie zachowują

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 00:09   #3116
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Od poczatku wydawała sie jakaś dziwna

Ide do łóżka... Płakać mi sie chce...

Dobranoc mimo wszystko ...
Stary 2012-02-03, 00:12   #3117
iustyna1
Wtajemniczenie

Wiecie co jest najgorsze? Taka wierząca, taka pobożna...nosz kuźwa ryczeć mi się chce i tyle. Zwierzęta są lepsze od ludzi!

DLACZEGO ludzie robią takie podłości dzieciom? 3,5 latek skatowany przez "tatusia", bo za wolno ubierał piżamę a tatuś chciał pochlać z kumplami, porzucony wcześniak, zabita Madzia. To się stało w ciągu tylko zeszłego tygodnia. Nie jestem w stanie tego pojąć.

Możecie sobie pomyśleć, że nienormalna jestem przejmując się jakimiś obcymi dziećmi, ale inaczej nie potrafię.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-03, 00:14   #3118
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Iustyna ja tez sie przejmuje. Od kiedy mam Wiki to jeszcze bardziej.
Zaraz wyobrażam sobie ją w takich sytuacjach. I jak ona by sie czuła. I szkoda mi tych dzieciaków bo zdaje mi sie ze wiem co one przeżywają.
Stary 2012-02-03, 00:14   #3119
agadus
Wtajemniczenie

Boże taka ładna dziewczynka, może tylko straciła przytomność udeżając o podlogę, i zyła, może trzeba było po pogotowie zadzwonić, aż się cała trzęsę

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 00:16   #3120
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agadus o tym samym pomyślałam. Ze jeszcze mogła żyć a ta DURNA baba z troski o swoją du.pe porzuciła ja na mrozie jak śmiecia

Ide..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości