|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Ja tez nie lubie sie klocic - ale czasem nie ma rady, docieralismy sie 2 lata mieszkajac wspolnie przed slubem, byly dwie moje wyprowadzki i dwa powroty i juz jest OK. Ale czasem mam go serdecznie dosc. Poki co OK. Marysia poki co naprawde grzeczna jest (mam wiecej szczescia jak rozumu). Od pocztaku nawet w szpitalu spala, moglam swobodnie chodzic na ploty po korytarzu, a ona spala. W domu to samo, nie marudzila jak nie bylo wyraznego powodu. Nie usypiam jej jakos szczegolnie. Jak ma spac sama usnie - nic na sile. Teraz w nocy budzila sie 2 razy, a teraz raz - ale przy drugim nei licze na tyle szczescia
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Ja uważam, że nie ma nic lepszego
mąż też nie. ![]() Nie zamieniłabym go już na tabletki. Cytat:
|
|
|
|
|
#3033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ooo Brumku robię tę Twoją rybkę jutro
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja podałam pierwsze chyba jabłko
|
|||
|
|
|
#3034 | ||||||
|
Zadomowienie
|
wow!!!A myślałam, że moja mama była ostatnia. rozebrała 3 dni temu
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
plynem do mycia naczyń -jak większość Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cjociaz wydaje mi sie ze to zalezy od lekarza.Moja kolezanka ma 7-miesiecznego synka i lekarz przepisal..... a ja nie dostalam.... ![]() A wiem ze ta wit jest potrzebna jak maluszke juz zacznie chodzic. Zeberko mu wystaje??? O rany... ja zauwazylam ze jak podnosze Olivke to jej kosci strzelaja.... no i nie wiem czy to normalne....
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się późną porą.
Zanka - zdasz nie martw się, tylko trochę szkoda kasy na kolejne egzaminy.Pamiętaj natomiast,że kiedy dostaniesz prawko to się będziesz bujała na loozie ![]() Shira - cieszę się, że ładnie Ci je.U mnie nadal wszystko jest dobre oprócz mamusiowych obiadków. Monika - z KOSZALINA. Tak Ciebie szukałam Lili - Ja za rybą nie przepadam, robię ją w zwykłej panierce. Kiedyś zawinęłam rybę w rękach dałam na nią pokrojoną w paski marchewkę,pietruszkę korzeń,koperek i zalałam lekko winem - ponoć dobre było - Ja nie jadłam, wolę wersję z panierką. Nerola - cały dzień myślę dziś o WAS ![]() Youyou - i jak obiadek,zjadła ? Brumek - może wiesz co kup na czarną godzinę baniaki wody 5 l, jak masz tak się dowiadywać z dnia na dzień,że nie macie wody. W biedronce takie są za nie całe 2 zł. Sweet - nie wiem może to faktycznie reakcja na kaszę mannę, natomiast wcześniej ją dostawała i nic nie było.Nie wiem sama, tylko TY masz zielone koopy, a Ja nie. My po wizycie. Jest dobrze jak zawsze z resztą, natomiast kolejne USG bioderek na 16 lutego... i 16 lutego też okulista. Mam nadzieję, że jakoś się ładnie wyrobię i nie będzie tak mroźno ! Na badaniach, mój mały czort, wyciągała ręce do dzieciaków, nie umiała usiedzieć na zadku będzie szogunek, oj będzie.
|
|
|
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
w życiu Was nie nadrobię
a mała własnie się wybudza z drzemki ![]() w dodatku mnie gdzieś zawiało i mam mega katar, łeb odpada, kości bolą, a jutro jeszcze trzeba tyłek na mróz wystawić i gnać do pracy..ale na szczęście to już piątek
|
|
|
|
#3038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
shirko - ja dawalam buraczka
w sumie to barszczyk mi wyszedl ale nic zjadl i bylo oki pediatry pytalam to mowila ze buraczek mozna bella - eh ja jeszcze sprobuje jutro zanetka - co tak czesto te bioderka? a okulista to czemu? dziewczyny jestem zla matka moje dziecie od dwoch dni marudzi jak nigdy wczesniej podejrzewalam skok albo gluten bo do tego byly te zielone kopy jak woda noi dzis ten sluzik w kopce ALE...... Tż zasugerowal zmierzenie temperatury i co sie okazalo..... ze Igor ma temp. 37,7 dałam Nurofen i zasnął ale kaszki ze 180ml zjadl tylko 50 ml ![]() więc pyt: CZY TE KOPY I TEMP. TO MOZE BYC OD ZEBÓW???
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-02 o 20:43 |
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koopy zielone ma najczesciej jak podaje cos nowego |
|
|
|
|
#3041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3042 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Walcz, Madzia, walcz!!! ![]() Cytat:
![]() A facet jest burak niesamowity, to prawda. A jak się, Aniu, tort podobał? Cytat:
Ale też jestem ciekawa czemu tak często te boderka, przecież wszystko z nimi ok? A wody jutro ma nie być już ostatni raz. Jak obiecują i na razie wierzę ![]() Cytat:
![]() Coś mężowi opowiadałam o wizażu dziś i stwierdził, że wszystkim swoim dzieciom powinnyśmy wytatuować na pośladkach literę "W". I kiedyś, jak sie gdzieś w dorosłym życiu spotkają, to będą wiedziały, że Wizaż połączył ich mamusie
|
|
#3043 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra.
Zrobiłam pranie, pomyłam podłogi, ugotowałam zupkę Dominikowi i padłam na pysk Na szczęście padłam przed kompem, więc mogę Was trochę poczytać ![]() Szymon Aga sto lat
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze trochę a mogłaby robić za palemkę wielkanocną
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Brumek - taki lekarz. Za każdym razem mówi, że jest ok i dalej każe się kontrolować.Mnie też to dziwi,ale sobie myślę, jak lubi chuchać na zimne to idę daleko nie mam
bo Emilie nawet nie kwęknie przy badaniu.W poczekalni widzę i duże dzieciaki i małe, więc mój wniosek, że tyle kontroli robią raczej każdym.Sweet a stan podgorączkowy to nie powyżej 38 dopiero? bo Ja już głupia jestem. A okulista, bo zezuje na jedno oko. Pediatra kazał mi to skonsultować z okulistą, nie jestem pewna czy zaczęła mi nie dawno zezować czy od urodzenia, bo Ja nigdy tego nie widziałam.. jak od niedawna to muszę zrobić konsultację, jak od urodzenia to poczekać do roku. A że Ja nie mam pewności to wolę też chuchać na zimne. Moja dama zasnęła ale popłakuje przez sen
|
|
|
|
#3046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w imię prawdziwego połączenia przyjedź do telikowa, u mnie wody pod dostatek
|
|
#3047 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o mniam! Dziękuję Ci Jest ten przepis gdzieś na blogu? Czyżbym niedokładnie przeszukała? ![]() Cytat:
Najważniejsze żeby to był jeden produkt no brawo, praktyka czyni mistrza ![]() Cytat:
Shira zboczuchu, jak tż zmarznięty wróci to go tam weź i rozgrzej ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mężowi mleka poleję, ok? Bo on wieczorem zawsze kubek mleka wypija. Jaki ojciec taki syn ![]() Chyba nie ma. Nie zdążyłam wrzucić, a zdjęcia gdzieś mi tylko na kompie zostały.
|
|
#3049 | |||||
|
Zakorzenienie
|
siemanko
![]() buziale dla 7-miesięcznego Denisa Rozrabiaki Cytat:
![]() nawet w czasie baraszkowania nie daję ich dotykać szczególnie że parę razy leciało mi z nich mleko w trakcie![]() Cytat:
a jednak..... kurcze szkoda Zuziaka, mam nadzieję że okaże się to tylko kosmetycznym zabiegiem.. ![]() Cytat:
![]() to jak już się pochwaliłaś to przepis dawaj ![]() brunetka to ten Nuvaring trzeba wkładac i wyjmować ja myślałam że on jest na stałe?Cytat:
Lila ewidentnie gardzi moimi obiadkami, coś tam jej wcisnęłam ale to nie to samo co słoiczki.Kupiłam dziś słoiczek i pojutrze jej dam i zobaczymy czy jej niechęć do obiadków wynika z tego że mamine jedzenie jest fuj, czy po prostu ma teraz gorszy apetyt.. 2. strasznie dużo macie tych kontroli, to z czegoś wynika? My byliśmy raz, wszystko było ok, mieliśmy przyjśc potem za 3 miesiące, ale do tej pory jakoś nie było po drodze ![]() Cytat:
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, masz rację
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou może to podłe, ale cieszę się że nie jestem sama z kwestią obiadków, ale nie cieszę się, że nie jedzą naszych pyszności
Kontrole bo taki lekarz, tak ma, chucha na zimne. I nadal kazał nosić szeroko Emi na biodrze,powiedziałam że taka energiczą babe mam, ze to teraz mało realne, a on mi że to dla jej przyszłego dobra, że trzeba ją namówić aby potem problemów nie miała...to dał mi klina |
|
|
|
#3052 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie
Pisałyście o podczytujących a i zachęcona innymi zdecydowałam się odezwać i pokazać wszystkim. Czytam Was, jak jeszcze byłyście w ciąży. To trochę o sobie mam 26 lat, dwójkę chłopców 6miesięcznego Leona i 22 miesięcznego Dawida. Pierwszy poród długi zakończony kleszczami, zamartwicą małego i inkubatorem, a ddrugi krótki 20 min w sumie. Starszy od małego bardzo grzeczny karmiłam do 7miesiąca. Ale mały to istny wiercipięta od urodzenia się kręci, wierci, stęka jeszcze ani razu nie przespal całej nocy, od miesiąca budzi mi się po 5 razy i od 1-2 popłakuje na rękach z trudem zasypia po godzinie noszenia albo bujania w wózku. Sama nie wiem co z nim, niedługo mamy wizytę u neurologa, ale chodzimy na rehabilitację i fizjoterapeuta mówi, że to taki typ, ma bardzo chaotyczne ruchy, jest zwiercony i przez to trudno mu spać spokojnie całe noce. Za 2 tyg wracam do pracy i nie wiem jak będę funkcjonować, jak ciągle tak będzie spał. Przestałam karmic miesiąc temu, mały po prostu już nie chciał, każde karmienie zaczynało się histerią, odpychaniem, płaczem w końcu musiałam dać butle z bólem serca teraz je Bebilon Pepti, bo ma skazę. Powiem Wam, że z pierwszym nigdy się nic nie działo, to drugi chyba mi za dwoje daje popalić.No to na razie tyle ode mnie. Pozdrawiam, mam naddzieję, że uda mi się jakoś do Was wkęrcic. A może któraś z Was miała lub ma takie niespojojne dziecko? I zddjęcie na koniec: |
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
youyou -
ukoiłaś moje skołatane serce żanetka - heh mi rodzice zawsze mowili ze 37,5 to juz niedobrze dla mnie to lepiej do szkoly nie musialam isc a co do okulisty to jamysle ze bedzie dobrze ... a ktores z was nosi okulary czy cus??? |
|
|
|
#3054 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie, ze ja nigdy nie slyszalam, ze dziewczynka moga sie sklejac wargiCytat:
Ja bym chciala wrocic do blogowania, moze na wiosne...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nadrobilaw was babsztyle. Nie macie litosci, oj nie. Syn moj spi,jutro piatek z czego bardzos ie ciesze. Szymon ma taki apetyt, ze non stop je. I chyba polubil nianie, bo pozegnal ja z usmiechem i wyciagal do niej raczki. A niania nadal super, nawet mi w mieszkaniu ogarnia. Herbaty mam juz tak poukladane Szymek zasypia natychmiast po polozeniu dolozka, nie marudzi, ladnie je. Wiedzialam, ze to bedzie dobra niania.JUTRO PIATEK HURRAAAAA NAjlepszego dla Agu!!!! mam prosbe do was w K.
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Długo się ukrywałaś, skoro od czasów ciąży podczytujesz ![]() P.S. Bardzo są do siebie podobni ![]() Przyłązam się do tej radości
|
|
#3056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego za dwa tygodnie znowu kazał przyjść na bioderka? Emi szogunek to chyba po mamusi Ciebie też raczej wszędzie pełno co? ![]() Cytat:
Ja to się cieszę, że na taki mróz nie muszę nigdzie z domu wychodzić. Temp może być od zębów, kupy to nie wiem Cytat:
Kurde kosza nie wystawiłam na ulice wczoraj, zapomniałam. Będą dopiero w marcu a już mamy pełny. |
|||
|
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
vit D nasza pediatra też uzaleznia od UU/MM,
na UU częsciej a jeśli dziecko wypija ok 0,5l MM to dwa razy w tygodniu kapsułka, jeśli już wiecej mleczka to wogóle, ale bada tez przy tym ciemiączko więc to pewnie sprawa indywidualna tez. rysiki dzieci na piersi to teraz według schematu żywienia od zupki jarzynowej z kaszą manną,na mm też albo owoc. W teorii jest podawanie warzyw żeby dzieci chciały jeść chętnie, bo owoce wiadomo slodsze, mój natomiast wogóle niechce jeść owoców już nie wiem jak go przekonać, a szpinak buraczki wciąga chętnie ![]() nowy smak zupki dla chętnych gotujacych może jutro mam obiadek z cukini ![]() dla odmiany smakowej ![]() robiłam, postepowanie jak w przypadku buraczka/brokuły. Brumek Majorka - mój mąż wtedy jeszcze chłopak pracował tam, ja po skonczeniu studiów rzuciłam wszystko i pojechałam On pracował a ja cóż wstyd się przyznać miałam najsłodsze wakacje ![]() eh i byliśmy piękni i młodzi ![]() Natka zdrówka dla Was! Dziubek najlepszego dla Szymka! ale te nasze chłopaki już duże, już coraz bardziej mniej im brakuje do roczniaka niż do małego niemowlaka
|
|
|
|
#3058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Raczkowanie
|
Natalenka witaj no to widze, ze ukrywałas się długo niczym ja
Fajnych masz chlopaków i chyba podobni? oczy brwi nosek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

Całą noc nosiłam go na rękach i tak też zasnęłam na fotelu z nim... Podalam paracetamol w czopku i gorączka minęła. Niestety dalej bidulek cierpi, marudzi strasznie, nic go nie cieszy, ma takie smutne oczka, widać, że jest zmęczony, nie ma apetytu 

będzie szogunek, oj będzie.

Pomogły Ala wcale nie zapłakała na szczepieniu