Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 00:21   #3121
piwnooka77
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Po prostu szok. Łzy same napływają do oczu.
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 00:37   #3122
editka2022
Rozeznanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

niemoge sie otrzasnac
ciagle mysle o tym biednym dzieciatku,ryczec mi sie chce siedze i patrze na Nele........,jak tak mozna

Edytowane przez editka2022
Czas edycji: 2012-02-03 o 00:41
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 00:41   #3123
agadus
Wtajemniczenie

nie tylko Ty editka, i to małe cialko pod drzewem, ja się pytam jak policja szukała?? dziecko nie bylo zakopane,
aż .............siedze i ryczę, a miałam nadzieje,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 00:46   #3124
brumek
Zakorzenienie

Też nie mogę, cały czas o tym myślę. Byłam u Tymusia i aż nie mogłam od niego rąk oderwać...

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
mam dokladnie takie same odczucia ,nieiwme jak mozna tak postapic ,ja bym z rak niedal sobie wyrwac ,a co mowiec gdzies wyrzucic zostawic,niewiem nieogarniam
Dokładnie o to mi chodziło

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
DLACZEGO ludzie robią takie podłości dzieciom? 3,5 latek skatowany przez "tatusia", bo za wolno ubierał piżamę a tatuś chciał pochlać z kumplami, porzucony wcześniak, zabita Madzia. To się stało w ciągu tylko zeszłego tygodnia. Nie jestem w stanie tego pojąć.

Możecie sobie pomyśleć, że nienormalna jestem przejmując się jakimiś obcymi dziećmi, ale inaczej nie potrafię.
Nie jesteś nienormalna, ja mam identycznie Każde takie dziecko porównuję do Tymka i nie wierzę, że ktoś mógłby kogoś takiego skrzywdzić.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Boże taka ładna dziewczynka, może tylko straciła przytomność udeżając o podlogę, i zyła, może trzeba było po pogotowie zadzwonić, aż się cała trzęsę
I ja o tym pomyślałam. Czy ona w ogóle ją kochała, czy można postąpić tak kochając kogoś? I czy można to tłumaczyć szokiem? Ja nie mogę tego niczym usprawiedliwić. Nie wierzę w takie szoki!

Dobrze, że się tu mamy, dziewczyny.
Stary 2012-02-03, 00:47   #3125
iustyna1
Wtajemniczenie

Też miałam nadzieję, że się mylimy i Madzia odnajdzie się cała i zdrowa. Idę, spróbuję zasnąć...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 00:49   #3126
agadus
Wtajemniczenie

ja siedze i ryczę, patrzę na moją Nati jak slodko spi, i ja bym jej serce oddała a zabiła bym jak mi ktos dziecko sprzywdził, mam nadzieje,że matka będzie długo żyła bo onao tym napewno nie zapomni, a inne w więzieniu juz się nia zajmą, bo dzieciobójczynie nie sa "dobrze" traktowane w więzieniu,

Stary 2012-02-03, 00:52   #3127
iustyna1
Wtajemniczenie

na tvn 24 Rutkowski się wypowiada...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 00:53   #3128
agadus
Wtajemniczenie

oglądam cały czas

Stary 2012-02-03, 00:53   #3129
editka2022
Rozeznanie

patrze na onecie na jej zdjecie jak tak malutka bezbronna spi to az mnie skreca,ja nigdy niezrozumiem jka mozna tak postapic
to jeden z komentarzy pod art.podpisuje sie pod nim

To sie dalej kupy nie trzyma! Ojciec dziecka niby nic nie wiedzial?! Juz wielu tu pisalo, ze to zli ludzie, widac to po oczach i twarzach! Zachowywali sie tez "zimno" i bez emocji! Oboje zabili to dziecko-nie wiem tylko dlaczego i po co, ale tego tez sie za chwile dowiemy! Niestety potwierdzilo sie ... to, co kazdy trzezwomyslacy i interesujacy sie ta sprawa wiedzial od poczatku! Samo to, ze tyle czasu dziecko gdzies "lezalo" od tak jak smiec, bez pochowku-to daje do myslenia! Nie wiem co sie wydarzylo w tej rodzinie, ale nie kochali dziecka i je zabili! Zadna normalna i kochajaca matka nie zrobilaby czegos takiego, nawet gdyby z tym wypadkiem to byla prawda! Za wszelka cene, nawet piechota z dzieckiem na rekach pedzilaby co sil do szpitala i blagala Boga o pomoc, a nie zostawiala ukochane dziecko pod jakims drzewem i przez trydzien z kamienna twarza pokazywala sie w mediach! Nawet gdyby dziecka nie udalo sie uratowac, to MATKA tulilaby je, rozpaczala i pochowala z szacunkiem, choc serce by jej pekalo z bulu! A ta zimna kobieta nic, zostawila wlasne dziecko tak zwyczajnie jak jakies smieci! Wycisnac cala prawde z tej rodzinki, tyle mozna zrobic teraz tylko dla tego malego aniolka! ['] Niech spoczywa w pokoju i zazna lepszego zycia niz tego ziemskiego, w ktorym jej wlasna matka, czyli opoka i schronienie, zgotowala jej taki tragiczny koniec

Edytowane przez editka2022
Czas edycji: 2012-02-03 o 00:58
Stary 2012-02-03, 01:02   #3130
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
patrze na onecie na jej zdjecie jak tak malutka bezbronna spi to az mnie skreca,ja nigdy niezrozumiem jka mozna tak postapic
Tego nie da się zrozumieć. Ja też się cała trzęsę, oczy mam wilgotne. Jako matki dzieciaczków praktycznie w tym samym wieku jeszcze bardziej to przeżywamy.

nie mam tvn24...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 01:08   #3131
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
na tvn 24 Rutkowski się wypowiada...
Co mówi, bo ja nie oglądam?
Zresztą, co by nie mówił, on i tak pewnie będzie chciał z tej tragedii reklamę dla siebie zrobić
Stary 2012-02-03, 01:24   #3132
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny ta Madzia nie żyje!
Boze jaka tragedia, serce peka z rozpaczy.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 01:29   #3133
brumek
Zakorzenienie

Cały czas nie mogę dojść do siebie. Myślę o tym i myślę, i czytałam o tym noworodku z wczoraj jeszcze, i o tym skatowanym chłopcu i zupełnie się pogrążyłam. Co się dzieje na tym świecie?
Stary 2012-02-03, 01:31   #3134
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Chyba dzisiaj nie zasnę... Ciągle myślę o małej Madzi

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 02:47   #3135
BABONIK
Zadomowienie

ja dopiero teraz przeczytałam... o matko

chyba nie zasnę

kurde...ale dziewczyna sobie zryła życie... obawiam się,że to nie był wypadek skoro nie zadzwoniła na pogotowie być może dziewczynka płakała ,matka mogła nie wytrzymać,do tego jakiś "baby blues"... żal mi tych dziadków,bo oni wyglądali na prawdziwie zrozpaczonych

życzę spokojnej nocy...

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 07:04   #3136
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

więc pyt: CZY TE KOPY I TEMP. TO MOZE BYC OD ZEBÓW???
ponoć może.
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga Karolinka właśnie zasnęła w swoim pokoju
I ja teraz dzikus nie wiem jak ja mam zasnąć bez niej koło mnie...

Witam nowe mamusie
no chyba będę miała ten sam problem
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Filip śpi. Wczorajsza noc super, wstał pierwszy raz o 7 na flachę i poszedł do mnie do łózka spać i spaliśmy do 9:30 W sumie mogę powiedzieć, że już przesypia noce bo budzi się na jedzenie koło 6-7. Ulga.
z niecierpliwością czekam na moment kiedy to mój Emil w końcu prześpi całą noc. i przestanie zarzucać nogi na mnie. bo od jakiegoś czasu to zaczął to robić. jak go karmię i chce zasnąć to hop nóżki lądują na mojej nodze

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

chyba nie zasnę

kurde...ale dziewczyna sobie zryła życie... obawiam się,że to nie był wypadek skoro nie zadzwoniła na pogotowie być może dziewczynka płakała ,matka mogła nie wytrzymać,do tego jakiś "baby blues"... żal mi tych dziadków,bo oni wyglądali na prawdziwie zrozpaczonych

życzę spokojnej nocy...
ja dopiero wstałam i sprawdzam wiadomości i ...... no jakbym ją spotkała to... nie ręczę za siebie
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cały czas nie mogę dojść do siebie. Myślę o tym i myślę, i czytałam o tym noworodku z wczoraj jeszcze, i o tym skatowanym chłopcu i zupełnie się pogrążyłam. Co się dzieje na tym świecie?
ja też się wcozraj trzęsłam przez tego noworodka, że T. nie mógł mnie uspokoić i zabrał laptopa. a dziś rano wstaje i Madzia...
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

A dziewczyny tak wlazlam na Wasz watek i nie przedstawilam swojego szczescia..... Oto moja Olivia.... fotka cyknieta tydzien temu....
śliczna dziewczynka. Masz prawdziwy skarb . a tak w ogóle to witaj
Cytat:

A stało się to tak, że Oliweczka napisała na forum, że jej mała ma sklejone wargi. Zajrzałam swojej i też mi się coś nie podobało. Mała miała bardzo małą dziurkę/przestrzeń przy pochwie i do tego te wargi wyżej, przy cewce moczowej sklejone. Nie dały się rozdzielić. Nie da się zobaczyć cewki moczowej i łechtaczki. To mnie zaniepokoiło. Czytałam, że wtedy mogą być problemy z oddwaniem/wypływaniem moczu i może dochodzić do zapaleń. Wolałam jechać sprawdzić i się nie pomyliłam .
za matczyną intuicję
Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość

Takie pytanko :
Czy jesli karmie UU to czy moge zazyc wapno? Dostalam wysypki od balsamu I teraz mnie strasznie swedzi jutro chce kupic wapno ale czy moge?
Uciekam Bo Tz juz sie wyprysznicowal. Odezwe sie na karmieniu.
możesz bo mnie chciała dac na wzmocnienie.
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Straciłam wiarę w ludzi i Swiat
no ja chyba też. dzięki Bogu mam Was tutaj i widze że są normalne ciepłe kobiety, i wspaniałe matki
Cytat:
Wiecie co jest najgorsze? Taka wierząca, taka pobożna...nosz kuźwa ryczeć mi się chce i tyle. Zwierzęta są lepsze od ludzi!

DLACZEGO ludzie robią takie podłości dzieciom? 3,5 latek skatowany przez "tatusia", bo za wolno ubierał piżamę a tatuś chciał pochlać z kumplami, porzucony wcześniak, zabita Madzia. To się stało w ciągu tylko zeszłego tygodnia. Nie jestem w stanie tego pojąć.

Możecie sobie pomyśleć, że nienormalna jestem przejmując się jakimiś obcymi dziećmi, ale inaczej nie potrafię.
ja też sie przejmuję .więc w takim razie obie jesteśmy nienormalne
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 07:09   #3137
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

czyżbym zapalała światło? w nocy tż wrócił z drugiej zmiany i włączył tv i mówili własnie jak się zakończyła sprawa małej Madzi... Boze jaka tragedia... pół nocy myślałam o tym....

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-03 o 07:11
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 07:18   #3138
aania_20
Zakorzenienie

dzien dobry
właśnie przeczytałam co z tą Madzią
popłakałam się

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 07:32   #3139
karolinee1983
Zadomowienie

Witam. Od 5 nie śpimy... Cały czas siedzę i oglądam wiadomości o małej Madzi jestem w głębokim szoku

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 07:35   #3140
alibany
Rozeznanie

I ja się witam o poranku...

Nie ogarniam tego, nie mieści mi się to w głowie, czym te małe, bezbronne osóbki zawiniły w swoim krótkim życiu, by spotkał je taki los
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 07:48   #3141
aania_20
Zakorzenienie

Czytam i słucham o tej Madzi i normalnie poszłam swoje dziecko wyściskać..... nie wyobrażam sobie tego!!!
Ciekawe ile w tym prawdy że ojciec nic o tym nie wiedział, a jak go przesłuchali to się załamał kompletnie....

spróbuję nadrobić jeszcze wczorajsze posty

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
My po wizycie.
Jest dobrze jak zawsze z resztą,
natomiast kolejne USG bioderek na 16 lutego...
i 16 lutego też okulista.
Mam nadzieję, że jakoś się ładnie wyrobię i nie będzie tak mroźno !
Na badaniach, mój mały czort, wyciągała ręce do dzieciaków,
nie umiała usiedzieć na zadku będzie szogunek, oj będzie.
to dobrze
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A jak się, Aniu, tort podobał?

Coś mężowi opowiadałam o wizażu dziś i stwierdził, że wszystkim swoim dzieciom powinnyśmy wytatuować na pośladkach literę "W". I kiedyś, jak sie gdzieś w dorosłym życiu spotkają, to będą wiedziały, że Wizaż połączył ich mamusie
podobał się, a co ważniejsze chyba nawet smakował
Fajny ten Twój mąż

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Moja dama zasnęła ale popłakuje przez sen
biedna...
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
mam tak samo, odkąd karmię piersią piersi są dla mnie aseksualne i nie potrafię przeskoczyć z nimi na inną funkcję
nawet w czasie baraszkowania nie daję ich dotykać
to ja dziwna jestem bo te dwie funkcje mam wyraźne rozgraniczone

Cytat:
Napisane przez Natalenka Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie
witaj zapytaj lepiej która ma spokojne dziecko, to będzie mniej
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

JUTRO PIATEK HURRAAAAA:jup i:
fajnie że taka niania się trafiła

rysiki
, wina? co będziesz robić?

adrji
, wiem o czym piszesz, cudny widok Jak dziecko tak nosek marszczy to ja ze śmiechu padam

madziaranew, wapno możesz spokojnie
Monia, Olivia super!

A moje dziecko zasnęło, o 23.00 obudził się z okropnym płaczem. Nie wiem o co chodziło, ale tak dawno nie płakał, aż się zanosił i nie dał się uspokoić przeszło po kilkunastu minutach i po syropku, i noc już spoko, ale aż się trochę bałam, co mu się dzieje

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-02-03 o 07:51
Stary 2012-02-03, 07:57   #3142
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Kajool jutro się za Ciebie biorę Tzn za Twojego bloga

Ide spać, ledwo na oczy patrzę. Dobranoc.
Tż jutro wolne ma. Będzie ciężko z wizażem coś czuje po kościach.

Dobranoc
sie wystraszylam

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mała Madzia nie żyje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiedziałam, wiedziałam to się wszystko kupy nie trzymało !!!!!!!!!!!!!!!!
masakra

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

chyba nie zasnę

życzę spokojnej nocy...
tez mi sie tak wydaje 6 miesiecy okres zabkowania..... matka pozostawiona sama sobie....

i juz mowilam, ze pewnie cos zrobila a teraz klamie aby tuszowac. pisalam wam o wymyslonym gwalcicielu z zielonej gory, po historiach tych kobiet chyba nic nie nie zdziwi. Biedne dziecko
Stary 2012-02-03, 08:21   #3143
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry

boże włączyłam tv rano i takie newsy o tej matce Magdy
to straszne
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 08:27   #3144
editka2022
Rozeznanie

boze ja dalej sie nieotrzasnelam polnocy niespalam tylko myslalam,jak teraz ciala niemoga znalezdz,sam kocyk...........
Stary 2012-02-03, 08:37   #3145
aania_20
Zakorzenienie

żeby się nie okazało że to jeszcze nie koniec różnych wersji, skoro ciałka nie ma ...

Stary 2012-02-03, 08:40   #3146
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Boże taka ładna dziewczynka, może tylko straciła przytomność udeżając o podlogę, i zyła, może trzeba było po pogotowie zadzwonić, aż się cała trzęsę
To samo pomyślałam rano jak wiadomości oglądałam...

A wiecie co jest najgorsze dziewczyna spanikowała i upozorowała napad i tyle ludzi zaangażowała się w poszukiwania....

Stary 2012-02-03, 08:41   #3147
Bartessa
BAN stały

dziewczyny a mi sie nie chce wierzyc w te smierc, cos tu nie gra. przeciez szukali z psami dziecka i psy nie znalazly, zaprowadzily do parkingu... cos mi sie wydaje ze oni chca odwrocic uwage od porywaczy zeby odzyskac dziecko... byc moze ktos sie zlitowal i presja psychiczna nie dala mu spokoju, caly czas o tym hucza; postanowil oddac dziecko.

dopoki nie znajda ciala, to nie uwierze...
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 08:44   #3148
zapałeczka
Zadomowienie

Też słucham o tej Magdzie...
Jeśli matka mówi prawdę, że dziecko jej się wyślizgnęło, to na prawdę mi jej szkoda.... Okropna tragedia...
Tylko czego nie chciała ratować dziewczynki?!
I jak mogła ją tak zostawić byle gdzie?!
I po co tyle kłamali?
Ja nic z tego już nie rozumiem.
Ale smutno mi jak cholera

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
dziewczyny a mi sie nie chce wierzyc w te smierc, cos tu nie gra. przeciez szukali z psami dziecka i psy nie znalazly, zaprowadzily do parkingu... cos mi sie wydaje ze oni chca odwrocic uwage od porywaczy zeby odzyskac dziecko... byc moze ktos sie zlitowal i presja psychiczna nie dala mu spokoju, caly czas o tym hucza; postanowil oddac dziecko.

No właśnie ciekawe, czy znajdą to ciało...

Edytowane przez zapałeczka
Czas edycji: 2012-02-03 o 08:45
zapałeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 08:56   #3149
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja też myślę, że to nie koniec, skoro nie mozna znaleźć ciałka.

Dla mnie to nie pojęte, żeby tak można było zrobić, wypadki się zdarzają, ale kurcze pierwszy ludzki odruch to pogotowie.
Wciąż jednak mam nadzieje, że Madzia żyje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 08:58   #3150
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
żeby się nie okazało że to jeszcze nie koniec różnych wersji, skoro ciałka nie ma ...
No właśnie... Bo ta sprawa, mimo, nowych informacji, nadal jest dla mnie bardzo niejasna...

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

Póki ciała nie ma to niby wszystkie wersje trzeba brać pod uwagę...

Ech, smutno mi

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości