|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
ja nie wiem, ale nie mogę w czapce chodzić, za gorąco mi i czuję się taka unieruchomiona i skrępowana. Pomijam fakt, że moje włosy są miękkie jak u dziecka i po prostu gdybym nosiła czapkę, to miałabym codziennie fryzurę "na czapkę", to po prostu mi gorąco w głowę. Staram się mieć zawsze kurtki z kapturami, ale też ich nie noszę, nawet w te mrozy teraz.
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- acha, możecie mi mówić "mistrzu", wczoraj zrobiłam kluski śląskie pierwszy raz i wyszły git, a nawet bardzo git, bo tż zeżarł wszystko, a miało być na dziś. Boję się i bałam robić cokolwiek, co wymaga robienia ciasta, wyrabiania, zagniatania. Dlatego też nie robiłam pierogów i wielu rodzajów ciast. Ale okazało się, że to nie takie straszne |
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Miśku, to super
gratuluję.. ![]() Czy teraz będziesz robić pasjami kluski, pierogi i ciasta drożdżowe?
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakieś kruche ciasto robiłam jeszcze na tartę, ale tam raz mi poszło ok, a za drugim razem coś nie mogłam połączyć składników i od tego czasu kupuję gotowca. Może następne będą pierogi, ale to za jakiś dłuższy czas |
|
|
|
|
#3095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o spodnie dla mnie to faktycznie od fasonu zależy. Te rozszerzane u góry i wąskie na dole są dobre S a dziny, rurki itp już M. 18 stopni to dla mnie temperatura idealna ![]() A w ogóle mamy tak ciepłe mieszkanie że grzejniki są odpalone tylko w łazience i jednym pokoju. Nigdy w tym mieszkaniu nie odpaliłam grzejnika w kuchni ![]() Wkurzyła się na mnie ![]() ![]() Tak, to była pierwsza informacja jaką usłyszałam po włączeniu radia. O dzizas Boję się. Ja zaczynam nosić jak tylko temeperatura obniża się do 3 stopni na plusie. A teraz to mam taką dużą utrzaną![]() Cytat:
![]() A mi ostatnio pierwszy raz w życiu kopytka nie wyszły- bo zrobiłam wg przepisu
|
|
#3096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szalona , i gratuluję wyczynów kulinarnych - ja do klusków się nie pcham ![]() Cytat:
ad rozmiarówki ja mam S/M i chce mieć niepełne S - zawsze ciuchy wizualnie lepiej wtedy na mnie leżą a zarowa to nie wiem - mam raptem kilka ciuchów z tego sklepu jak sie uda to za tydzień jadę nad morze
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam z zimnych ziemniaków, bo tak kazali w przepisie, wolałam nie kombinować jak na pierwszy raz. Kopytek też nie robiłam, ale wczoraj stwierdziłam, że to musi być podobnie. W ogóle czym to się różni oprócz kształtu? Do kluch używałam ziemniaków, mąki ziemniaczanej i jajka. A kopytka to z twarogiem są? ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- dokąd? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Miskowa 3miasto
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Co do kopytek i klusek ślaskich, mi dziwnym trafem kluski zawsze wychodzą a kopytka wyszły tylko raz, do tego się urobiłam po pachy... ![]() Haniu, u mnie też jest ciepło w mieszkaniu. Kaloryfery w pokojach odkręciliśmy dopiero jak na dworze było -15, i to na trochę. W kuchni i łazience w ogóle nie mamy. Grzeją nas sąsiedzi. Zawsze mamy zwrot po rozliczeniu ogrzewania. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Z twarogiem to chyba leniwe? |
||
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Kluski u mnie w domu zawsze robi TZ, ale on lubi ciemne a ja białe Kopytek nigdy nie robiłam a z twarogiem to są leniwe. Ja dzisiaj robię gołąbki po raz pierwszy w życiu i mam nadzieję, że wyjdą smaczne A na Tłusty Czwartek zrobię pączki, a co Pewnie pierwszy i ostatni raz ale przynajmniej spróbuję bo kupnych nie lubię a po ciąży szlaban na słodycze i buły. Co do temperatury w domu to ostatnio dopiero podkręciliśmy grzejniki do dwójki bo wcześniej wyłączone, młoda lubi spać w temp jaka panuje chyba w prosektorium
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Cytat:
![]() Z twarogiem leniwe ------------- Mama mnie odwiedziła i powiedziała że już mam wygląd przedporodowy Znaczy zapuchłam trochę.Kurde...aż wstawiłam do prania ręczniki i pieluchy ![]() I dziś kurier dostarczył rzeczy poporodwoe- typu pieluchy, wkładki laktacyjne itd ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() Kiedy jest tłusty czwartek??
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to szykuj się do rozpakowania ![]() Poczytałam ostatnio o połogu i naprawdę nie wiem, kiedy dojrzeję do myśli, że chcę taką rewolucję ze swoim ciałem zrobić... ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Ad. łazienki jeszcze - mam tylko rurkę pionową ciepłowniczą (niezabudowaną), przy niej akurat są wieszaki na ręczniki, więc z tym nie ma problemu. |
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie jestem pewna czy chcę taką rewolucję zrobić- no ale chyba już nie mam innego wyjścia ![]() Jestem przyszykowana merytorycznie i "rzeczowo"- fizycznie i psychicznie zupełnie nie. Cytat:
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
w sensie zrobić kluski śląskie ale w formie kopytek, po prostu inny kształt, skoro łatwiejsze i skoro niższe IG
ciekawe dlaczego |
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie staną się wtedy kopytkami smakowo- tylko wizualnie ![]() Bo do kopytek daje się mąkę pszenną i ona w tej samej ilości, co ziemniaczana, nie wiąże tak samo ziemniaków, dlatego trzeba dać jej więcej. Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2012-02-02 o 16:01 |
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
masakryczna temperatura.Powinni zamknąć zakłady pracy Posiedziałabym w domu ![]() Nigdy jeszcze nie robiłam klusek Dzisiaj zrobię zupę krem z pora
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko a masz sprawdzony przepis na krem porowo-ziemniaczany? chętnie skorzystam.
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html Pulpeciki będę robić na oko, z sokiem i skórką z limonki. |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego przepisu to ten krem wychodzi chyba taki że łyżka staje ![]() 3 pory, ziemniaki na 800 ml wody ![]() Na moje oko to 1,5 litra wody byłoby OK.
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 1 pora, dam na pewno mniej ziemniaków a bulionu tyle, żeby mi konsystencja pasowała. Więc w ogóle się nie zastanowiłam nad tymi miarami w przepisie.
|
|
|
|
#3115 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie w domu jest taka zimnica, że świnki morskie mi się awanturują, żeby je z klatki wypuszczać i wchodzą pod kaloryfer. ale od 3 stron nie mamy sąsiadów
|
|||
|
|
|
#3116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam bez ziemniaków
![]() Ale nas wzięło na kremy myślałam jeszcze o dyni (nigdy nie robiłam), ale na SB podobno nie można.Cytat:
Cytat:
najgorzej wyjść rano z domu na ten mróz i drapać szyby w aucie
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dyni nie można na SB. Ziemniaków i buraków też nie...Ja niestety dziś zgrzeszyłam i to bardzo - rzuciłam się na czekoladę ![]() Mój krem wyszedł cudowny! Wrzucę później na kulinarny. Haniu, wrzuć swój selerowy |
|
|
|
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wolę drapać 5 minut niż 15 stać na przystanku. |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Dziś się zaczęła zima na Pomorzu, spadł pierwszy śnieg, a ja jestem dziś wyjątkowo samochodem w pracy i po pracy jadę do rodziców. Tż zostaje, bo przyjeżdżają do niego jego rodzice
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
heloo.
Dzizas porzygałam się dziś z gorąca ![]() Mąż kaloryfer na maksa rozkręcił na noc i obudziłam się cała spuchnięta i mokra...no i musiałam pobiec do kibelka zwrócić kolację Cytat:
2 cebule, seler- taki ogromny myślę że blisko kilograma miał , 2 ziemniaki , 2 łyżki masła, sól, pieprz , szczypta curry , 2 łyzki wiejskiej smietany. Wszystko pokroiłam udusiłam na maśle, zalałam litrem bulionu (no może lekko więcej go było) - na koniec śmietana. I tyle. Jedliśmy z grzankami z żółtym serem i czosnkiem. Całą czekoladę zjadłaś? czy tylko paseczek??Ja mam fazę na jedzenie od 2 dni- jem non stop praktycznie.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

i wyszły git, a nawet bardzo git, bo tż zeżarł wszystko, a miało być na dziś.
gratuluję..

a zarowa to nie wiem - mam raptem kilka ciuchów z tego sklepu