|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Wlasnie sie dowiedziałam... co z niej za matka?!
Przeciez normalny czlowiek przy rzekomamym wypadku by dzwonil na pogotowie, do rodziny, dziecko moglo zyc! I zemdlec, stracic przytomność... Usta nie sinieja od razu... Wg. mnie matka zabila dziecko (nie przypadkiem!) i dlatego ten szum i upozorowanie porwania. Normalnie łzy mi sie kreca w oczach... Nie moge tego pojąć! Sama mam corke 1,5 roczną i w glowie mi sie to nie miesci...
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
ja tez
![]() dowiedzialam sie z radia we wiadomosciach ![]() i teraz bede musiala zwracac honor tz
|
|
|
|
#723 |
|
Konto usunięte
|
Z początku myślałam że może faktycznie ktoś mógł napaść i ukraść dziecko ale jej późniejsze zeznania i zachowanie matki tak bardzo się nie trzymały kupy że zwątpiłam.
No i wyszło szydło z wora. I uważam że ona zwyczajnie pozbawiła życia swoje dziecko - świadomie. I tak samo uważam że nie jest w szoku, tylko ten szum medialny którego się chyba nie spodziewała ją zaskoczył, strach że wszystko się wyda - no i w sumie się wydało. Mam nadzieję że się mylę. |
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
taka była nagonka na ludzi, który w internecie wspominali, że rodzice kręcą i trzeba ich sprawdzić, a teraz wyszło szydło z worka
![]() ja wiem, że to tragedia, ale do cholery jak głupim trzeba być, żeby do wyjaśnienia sprawy prosić porywaczy o oddanie dziecka na oczach CAŁEGO kraju i policji pierdzieląc w kółko, że wycofa się oskarżenia jeśli dziecko się odnajdzie? ![]() powinna zwrócić koszty całej swojej durnej szopki i iść siedzieć chyba powinnam chylić czoła, że ktoś nie znalazł w niewyjaśnionych okolicznościach ciała i nie dostał 160 000 zł!! jestem STRASZNIE wzburzona, bo szkoda mi tego dziecka, policji, wszystkich ludzi zaangażowanych i czekających na finał sprawy a jeśli zabiła, bo znudziło jej się dziecko to też ją zabić i kwita :/ Edytowane przez alufa Czas edycji: 2012-02-03 o 08:41 |
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby któraś z Was znalazła w internecie nagranie, w ktorym matka przyznaje się Rutkowskiemu do tego co na prawdę się stało, to prosiłabym o podesłanie linka. W tvn24 pokazują tylko fragment. Przez całą noc nie zmrużyłam oka, w głowie mi się to nie mieści
|
|
|
|
#726 |
|
Konto usunięte
|
Szkoda dzieciaka, rozumie że matka była w szoku ale dlaeczego nie dzwoniła na pogotowie.
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
trudno opisać co czuję.
nie potrafie sobie wytłumaczyć co trzeba czuć,aby zabic własne dziecko. dla mnie nie ma usprawiedliwienia |
|
|
|
#728 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo mi smutno;( To, co dzieje się na nk matki to jakiś horror.
Dziewczyny, czy mi się wydaje, czy ta kurtka, którą znaleźli wygląda jak ta, w którą miał być ubrany rzekomy porywacz? (biała i czarny pasek)
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
coś tak czułam,że tak się prawa skończy,ale nie chciałam w to wierzyć
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.wp.pl/title,Madzia...wiadomosc.html
i tak ją potepiam |
|
|
|
#731 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie znaleźli jeszcze zwłok.
Od początku miałam jakieś dziwne przeczucie, że coś jest nie tak ![]() Boże...jak tak można Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że ta sprawa ma drugie dno... Oby wszystko się wyjaśniło jak najszybciej a Malutka spała słodki z Aniołkami
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj zasnęłam po 3:00, byłam w szoku, nie mogłam uwierzyć, na usta cisnęły mi się same obelgi w kierunku matki Madzi...
Ale dzisiaj, na spokojnie analizując dochodzę do wniosków, że to rzeczywiście mógł być po prostu szok... A sytuacja mogła wyglądać tak: Dziecko naprawdę wyślizgnęło się z kocyka. Matka doznała szoku, że to przez nią jej córka nie żyje - trudno wyobrazić sobie coś gorszego... Może naprawdę jej tok myślenia był taki, że już nic nie da się zrobić, teraz każdy by ją oskarżył, że zabiła własne dziecko, włożyła ciałko do wózka, wyszła z domu i wyrzuciła je np. w okolice rzeki. Tak nagle znaleźć się w takiej sytuacji musi być straszne, przecież przed chwilą trzymała żywe dziecko na rękach... chodziła z pustym wózkiem, szła do mamy (bo do kogo innego?) powoli uświadamiając sobie, że pcha PUSTY wózek, aż zemdlała. Gdy ją ocucili, może nie skojarzyła co się tak naprawdę wcześniej stało, może nie pamiętała, a może po prostu wymyśliła na szybko, że ktoś porwał Madzię, żeby nie zostać oskarżoną. Kłamstwo mogło się nawarstwiać - raz rzucone ciągnęło za sobą kolejne, a ona cały czas płakała niby z powodu zaginięcia a tak naprawdę ze straty dziecka, z tej chorej sytuacji w jakiej się znalazła...
|
#733 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Amani. Człowiek w szoku zachowuje się nieracjonalnie, a jak już wpętała się w taką burzę, to pociąga za sobą kolejne kłamstwa...
Myślę, że każdy krytykujący ją powinien zrozumieć, że nieszczęśliwy wypadek może zdarzyć si KAZDEMU, więc dopóki nie ma dowodów, że było to zabójstwo, należy jej tylko współczuć. Przecież ona musi się czuć okropnie.. |
|
|
|
#735 |
|
Komplikatorka
|
Wszystko o matce zostało powiedziane, więc nic dodawać nie będę.
Cały czas myślę o ojcu Madzi... jeśli On nic nie wiedział, a mogę tak domniemywać skoro przeszedł badanie wariografem to jest mi Go okropnie szkoda... Co On musi teraz przeżywać ?! Stracił córeczkę a teraz okazało się że żona jest w to zamieszana... Nie wiem czy na jego miejscu bym się pozbierała po tej historii...
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to ona jest winna a nie byl to wypadek. Moge prosić o link do jej nk ?
|
|
#737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jakos w to nie wierze, szczegolnie po tym co przeczytalam na wp ze matka czesto podrzucala Madzie dziadkom, nigdy nie mowila kiedy wroci, i raz zostawila bez slowa dziecko na 2 tygodnie. Ktora matka zostawia polroczne niemowle na 2 tygodnie? Od poczatku podejrzewalam ze ta baba za tym stoi, a teraz mysle ze to wcale nie byl nieszczesliwy wypadek. Ale wszystko okaze sie jak tylko znajda cialo Madzi. Jak czytam takie historie, to po prostu noz mi sie w kieszeni otwiera, nie ma kary na ktora to babsko zasluguje...
|
|
|
#738 |
|
Zadomowienie
|
Weszłam na jej profil i faktycznie horror. Powinni konto zablokować, bo ludzie zrobili sobie forum pod zdjęciami matki.
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to nie chodzi o nieszczęśliwy wypadek, bo takie owszem, zdarzają się. Chodzi o to, że kobieta nawet nie próbowała pomóc własnemu dziecku - i to budzi w ludziach takie emocje.
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matka czuje się okropnie...a jak się czuje społeczeństwo,policja i wszyscy inni ludzie,dla których ta sprawa była priorytetowa???? Jestem wściekła na siebie,ze dałam się nabrać na tę całą historię.Tyle pożyteczniejszych rzeczy mógł człowiek w tym czasie zrobić.... |
|
|
|
|
#741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj trzymałam na rękach 6-cio miesięcznego syna mojej koleżanki. Boże!!! Jakby mi się wyślizgnął i zrobiłabym mu krzywdę, to chyba bym umarła. Cholera naprawdę, nie wierzę, że ona nie chciała, że jest taka biedna i , że jest ofiarą. Nie. Ofiarą jest Madzia. Jak to przed chwilą usłyszałam w wiadomościach RMFFM: 'NIE MIA CIAŁA, NIE MA ZBRODNI'...
|
|
|
#742 |
|
Raczkowanie
|
Light Limara, uważam tak samo, powinni zablokowac profil. Ja jestem naprawdę w szoku, ze względu na to, że ludzie wypisują takie koszmarności, nawet się nie kryjąc.
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#744 |
|
Wtajemniczenie
|
A słyszałyście kiedyś o czymś takim jak hijacking? Może ona była w podobnym stanie?
|
|
|
|
#745 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Wiem, że nie powinnam tak pisać, ale nie jestem zdziwiona... Szkoda tylko dziecka
|
#746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ludzki umysł potrafi wiele rzeczy sobie wykreować i wmówić byle by tylko ratować swoją psychikę przed traumą. Z drugiej strony nie znam się na tym i nie twierdzę, że na pewno tak było, ale fakt, że zwłoki są gdzie indziej, a ona zapewne nie pamięta gdzie (wskazała miejsce, gdzie ich nie ma) świadczy raczej na korzyść jakichś zaburzeń. Podobnie plątanie się w zeznaniach. Jak tak czytam wątek to widzę, że spora konkurencja się Jackowskiemu rodzi... Tyle osób miało przeczucie
|
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem gniew ludzi, sama tak zareagowałam w pierwszej chwili, bo wszyscy poświęcali swój czas, martwili się, próbowali pomóc a teraz poczuliśmy się jak zrobieni w balona, oszukani...
Również zgadzam się, że każdy normalny człowiek zadzwoniłby na pogotowie czy sam pojechał do szpitala. Ale tego jesteśmy pewni my, siedzący teraz w cieplutkich pokojach, pewni o bezpieczeństwo swoich bliskich. Ktoś w tym wątku wcześniej wskazał historię kobiety, która niespodziewanie zaczęła rodzić i... zamknęła swoje dziecko w szafie. Psychika ludzka jest niezbadana, nie mamy pojecia jakie procesy choćby chemiczne powstają w organizmie człowieka w takiej sytuacji. Może pojawić się uczucie wyparcia, że to się nie stało, może matka nawet samej sobie wmawiac, że jej dziecko zostało porwane, tylko po to, żeby nie mówić i małej jako o zmarłej, ale udawać nadzieję, że jeszcze jest jakaś szansa, że może się odnajdzie i wszystko będzie jak dawniej...
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Szoku doznałam.
Nie ma w ogóle usprawiedliwienia dla takiej matki, żadne tam "stany psychiczne", bo tak to można wszystko usprawiedliwić. |
|
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
Nie trzeba być jasnowidzem, żeby najpierw podejrzewać najbliższych. W wielu przypadkach to właśnie oni są odpowiedzialni.
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wpisałam w google ale nic sensownego nie wyszukało po polsku.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

pierdzieląc w kółko, że wycofa się oskarżenia jeśli dziecko się odnajdzie?

13.03.2008