wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 09:12   #3121
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cześć...

Jestem zszokowana historią małej Madzi. A najbardziej denerwują mnie komentarze na portalach...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 09:13   #3122
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć

Dziś się zaczęła zima na Pomorzu, spadł pierwszy śnieg, a ja jestem dziś wyjątkowo samochodem w pracy i po pracy jadę do rodziców.
Tż zostaje, bo przyjeżdżają do niego jego rodzice
pierwszy śnieg dopiero?! nieźle. To pewnie zaskoczyło drogowców
U mnie jest -25

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
mnie to jakoś dzisiaj nie ruszyło. wyszłam rozgrzana gorącą herbatą. kilka minut drapania i wio
wolę drapać 5 minut niż 15 stać na przystanku.
Ja też lubię skrobać szyby Moim sposobem na mrozy jest jajecznica na maśle i herba z cytrytna i miodem. Pamiętam mrozy sprzed 2 lat- po takim śniadaniu dawałam radę na piechtę do pracy iść
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 09:21   #3123
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć...

Jestem zszokowana historią małej Madzi. A najbardziej denerwują mnie komentarze na portalach...
cześć, ja też jestem zaskoczona historią - ale widać było że się matka dziecka plącze w zeznaniach swoich. komentarzy nie czytam, w nich zawsze dużo za dużo słów pada.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
U mnie jest -25

Ja też lubię skrobać szyby Moim sposobem na mrozy jest jajecznica na maśle i herba z cytrytna i miodem. Pamiętam mrozy sprzed 2 lat- po takim śniadaniu dawałam radę na piechtę do pracy iść
u mnie -24 i auto zwariowało
Stary 2012-02-03, 09:25   #3124
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć...

jakie?

Cytat:
U mnie jest -25
no śnieg pierwszy, mróz jest -12 dziś rano, ale to i tak najcieplej w Polsce

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Mnie tż przestrzegał i pouczał, co i jak w takie morzy robić i jak na razie odpukać, ale wszystko niezawodnie działa.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 09:27   #3125
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
cześć, ja też jestem zaskoczona historią - ale widać było że się matka dziecka plącze w zeznaniach swoich. komentarzy nie czytam, w nich zawsze dużo za dużo słów pada.

Dla mnie ta matka od początku była podejrzana

Nasze tez chwile wariowało- ale na szczęście za 20 razem odpaliło i mąż pojechał na lotnisko.

A ja chyba nie wychodzę dziś z łóżka cały dzień

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
jakie?

no śnieg pierwszy, mróz jest -12 dziś rano, ale to i tak najcieplej w Polsce

Mnie tż przestrzegał i pouczał, co i jak w takie morzy robić i jak na razie odpukać, ale wszystko niezawodnie działa.
No właśnie miałam dodać że u Was śnieg ale za to ciepełko

Przy - 12 to nic się nie będzie działo. U nas w nocy przy gruncie -30 było
Stary 2012-02-03, 09:32   #3126
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Nasze tez chwile wariowało- ale na szczęście za 20 razem odpaliło i mąż pojechał na lotnisko.

A ja chyba nie wychodzę dziś z łóżka cały dzień

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

No właśnie miałam dodać że u Was śnieg ale za to ciepełko

Przy - 12 to nic się nie będzie działo. U nas w nocy przy gruncie -30 było
niby nic, ale wczoraj słyszałam też o wielu przypadkach tu, że paliwo pozamarzało ludziom na przykład.

A ta matka tej Madzi też mi się od początku nie podobała. Dziwię się, że potrafiła tak zmanipulować policją, że to wcześniej nie wyszło. Wydawało mi się, że taką osobę przesłuchuje się w obecności jakichś super psychologów i że nie da się tak bezczelnie kłamać, a jednak się myliłam
Stary 2012-02-03, 09:44   #3127
xzora
Zakorzenienie

hej,

nie śledziłam sprawy Magdy, jedynie jakieś fragmenty informacji do mnie docierały, możecie mi wyjaśnić o co chodziło z tymi dowodami na porwanie?
najpierw było podejrzenie, że to matka zrobiła coś z dziewczynką, ale pojawiły się dowody (konkretnie nagranie z kamery, gdzie było widać jak mężczyzna porywa dziecko), był nawet robiony portret psychologiczny tego mężczyzny. W końcu to nagranie było? mówili o tym? czy to ja coś pomieszałam?
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 09:44   #3128
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
jakie?
Cytat:
Cytat:
A ta matka tej Madzi też mi się od początku nie podobała. Dziwię się, że potrafiła tak zmanipulować policją, że to wcześniej nie wyszło. Wydawało mi się, że taką osobę przesłuchuje się w obecności jakichś super psychologów i że nie da się tak bezczelnie kłamać, a jednak się myliłam
Miśku, właśnie takie
Nagle się okazuje, że wszyscy wiedzieli, że matka podejrzana, że zła, że okropna.
Plus komentarze teraz takie, że zdzira, że jak można, że z premedytacją schowała dziecko...
Wszyscy niewinni nagle i się okazuje, że każdy daje sobie prawo do oceniania innych.
A skąd Ci ludzie wszyscy wiedzą, jak by się sami zachowali w tak dramatycznej sytuacji? Nie bronię dziewczyny, to coś okropnego, co się stało... ale jestem daleka od oceniania i wydawania opinii na jej temat... bo domyślam się, ile i jakie emocje w takich sytuacjach człowiekiem targają.

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2012-02-03 o 09:46
Stary 2012-02-03, 09:56   #3129
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Miśku, właśnie takie
Nagle się okazuje, że wszyscy wiedzieli, że matka podejrzana, że zła, że okropna.
Plus komentarze teraz takie, że zdzira, że jak można, że z premedytacją schowała dziecko...
Wszyscy niewinni nagle i się okazuje, że każdy daje sobie prawo do oceniania innych.
A skąd Ci ludzie wszyscy wiedzą, jak by się sami zachowali w tak dramatycznej sytuacji? Nie bronię dziewczyny, to coś okropnego, co się stało... ale jestem daleka od oceniania i wydawania opinii na jej temat... bo domyślam się, ile i jakie emocje w takich sytuacjach człowiekiem targają.
No ale co ja mam poradzić na to że na prawdę dziwna była..zupełnie bez emocji mówiła o tym niby porwaniu.
Tyle że ja podejrzewałam że sprzedała dziecko.

A tak w ogóle to póki co jeszcze nie wiadomo czy to nie jest kolejna bajka jaką opowiedziała bo dziecka nadal nie znaleziono.
Stary 2012-02-03, 09:59   #3130
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Miśku, właśnie takie
ale Butter, jej sposób zachowania w tej sytuacji jest dla mnie nie do pojęcia. Ok, rozumiem, że zdarzył się przypadek, który ją zaskoczył, ale człowiek w sytuacji, gdy coś się dzieje z bliskimi próbuje za wszelką cenę pomóc. Nawet jeśli to dziecko faktycznie niefortunnie się uderzyło i zginęło na miejscu, to dlaczego nawet nie spróbowała pomóc, wezwać kogoś, zawieźć do szpitala, zadzwonić po karetkę, cokolwiek?
To jest dla mnie bardzo dziwne, bo jakkolwiek ją ta sytuacja nie zaskoczyła, powinna spróbować a ona po prostu zatarła ślady wszystkiego i wszystkich nabrała. I przez kilka dni zwodziła cały świat, pomijając na jakie koszty ponaciągała nas wszystkich.
Ja się nie potrafię właśnie domyśleć, jak można się tak zachować. Po prostu musi być z nią coś nie tak.

I niech mi ktoś powie, że wszyscy z natury są przygotowani do bycia rodzicami, bo ja w to bardzo wątpię.
Stary 2012-02-03, 10:13   #3131
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No ale co ja mam poradzić na to że na prawdę dziwna była..zupełnie bez emocji mówiła o tym niby porwaniu.
Tyle że ja podejrzewałam że sprzedała dziecko.

A tak w ogóle to póki co jeszcze nie wiadomo czy to nie jest kolejna bajka jaką opowiedziała bo dziecka nadal nie znaleziono.
Haniu, każdemu wolno myśleć, to co chce.
Ja mówię, że mnie denerwują takie komentarze, bo są krótkowzroczne, moim zdaniem.

Cytat:
ale Butter, jej sposób zachowania w tej sytuacji jest dla mnie nie do pojęcia. Ok, rozumiem, że zdarzył się przypadek, który ją zaskoczył, ale człowiek w sytuacji, gdy coś się dzieje z bliskimi próbuje za wszelką cenę pomóc. Nawet jeśli to dziecko faktycznie niefortunnie się uderzyło i zginęło na miejscu, to dlaczego nawet nie spróbowała pomóc, wezwać kogoś, zawieźć do szpitala, zadzwonić po karetkę, cokolwiek?
To jest dla mnie bardzo dziwne, bo jakkolwiek ją ta sytuacja nie zaskoczyła, powinna spróbować a ona po prostu zatarła ślady wszystkiego i wszystkich nabrała. I przez kilka dni zwodziła cały świat, pomijając na jakie koszty ponaciągała nas wszystkich.
Ja się nie potrafię właśnie domyśleć, jak można się tak zachować. Po prostu musi być z nią coś nie tak.

I niech mi ktoś powie, że wszyscy z natury są przygotowani do bycia rodzicami, bo ja w to bardzo wątpię.
Ale jaki człowiek?
Każdy? Nie ma czegoś takiego, jak każdy człowiek...

Ja mówię, że jej nie bronię, ale nie wiem też tak na prawdę do końca, co się stało. Dalsze śledztwo to wykaże.
Jeśli ona z premedytacją zamordowała to dziecko, to jeszcze zdążę ją napiętnować, ale jeśli okaże się, że sytuacja była na prawdę taka, jak jest przedstawiona teraz - to nie wiem, mogę tylko podejrzewać, jakie emocje w takiej sytuacji targają człowiekiem, niekoniecznie działa się racjonalnie i zgodnie z przyjętymi normami.

Oczywiście najbardziej żal maleństwa, ale jeśli sytuacja potoczyła się faktycznie tak, jak jest to teraz przedstawiane, to dla tej dziewczyny największą karą jest to, co się stało, że będzie musiała z tym żyć.

Hania

Stary 2012-02-03, 10:16   #3132
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Ano dokładnie.

A to że teraz wszyscy tak to komentują- ja wcale się nie dziwię.

Teraz mogą..gdybym ja 5 dni temu powiedziała że podejrzewam ją o to że sama maczała w tym zniknięciu palce byłabym okrutna , niesprawiedliwa i bezduszna Bo jak można matkę o coś takiego w ogóle podejrzewać.

Ano jak widać można.
Stary 2012-02-03, 10:18   #3133
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mówię, że mnie denerwują takie komentarze, bo są krótkowzroczne, moim zdaniem.

Ale jaki człowiek?

Ja mówię, że jej nie bronię, ale nie wiem też tak na prawdę do końca, co się stało. Dalsze śledztwo to wykaże.
Jeśli ona z premedytacją zamordowała to dziecko, to jeszcze zdążę ją napiętnować, ale jeśli okaże się, że sytuacja była na prawdę taka, jak jest przedstawiona teraz - to nie wiem, mogę tylko podejrzewać, jakie emocje w takiej sytuacji targają człowiekiem, niekoniecznie działa się racjonalnie i zgodnie z przyjętymi normami.

Oczywiście najbardziej żal maleństwa, ale jeśli sytuacja potoczyła się faktycznie tak, jak jest to teraz przedstawiane, to dla tej dziewczyny największą karą jest to, co się stało, że będzie musiała z tym żyć.
no fakt, nie każdy, ona to pokazała na swoim przykładzie.
Ale myślę, że nawet pozostając indywidualnością, są jakieś oczekiwania w pewnych sytuacjach, że wiemy, jak się powinniśmy zachować. Ona zareagowała dziwnie (jeśli oczywiście jej wersja teraźniejsza jest tą wersją prawdziwą) i ja ją aktualnie oceniam, że coś się nie zgadza. Ta sytuacja ją pewnie bardzo mocno zaskoczyła i zdurniała, zamiast się zachować jakoś inaczej.

Znam przypadek, że dziecko wypadło przez okno i też zginęło. Ale tam sytuacja po tym zdarzeniu wyglądała zupełnie inaczej - normalniej (o ile można mówić o normalności w takich ekstremalnych zdarzeniach)
Stary 2012-02-03, 10:26   #3134
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
no fakt, nie każdy, ona to pokazała na swoim przykładzie.
Ale myślę, że nawet pozostając indywidualnością, są jakieś oczekiwania w pewnych sytuacjach, że wiemy, jak się powinniśmy zachować. Ona zareagowała dziwnie (jeśli oczywiście jej wersja teraźniejsza jest tą wersją prawdziwą) i ja ją aktualnie oceniam, że coś się nie zgadza. Ta sytuacja ją pewnie bardzo mocno zaskoczyła i zdurniała, zamiast się zachować jakoś inaczej.

Znam przypadek, że dziecko wypadło przez okno i też zginęło. Ale tam sytuacja po tym zdarzeniu wyglądała zupełnie inaczej - normalniej (o ile można mówić o normalności w takich ekstremalnych zdarzeniach)
Misku, to nie chodzi o bycie indywidualnością.

Miśku, powiedz, jak Ty byś się zachowała w takiej sytuacji? Pomogłabyś, zadzwoniłabyś po pogotowie, wzięła dziecko i pognała do szpitala? A skąd takie przekonanie? Skąd wiadomo, jak byś zareagowała na tak ekstremalne emocje? a może byś siadła i zaczęła płakać, albo walić głową w ścianę...albo sama skoczyłabyś przez okno...albo zachowała się właśnie jak ta dziewczyna...
To tylko staram sie powiedzieć...w ekstremalnych sytuacjach nie wiadomo jak się człowiek zachowa...póki sam się w nich nie znajdzie.
Tak, jak mówię, najbardziej żal dziecka, to dramatyczna historia, jak by się to nie skończyło dla tej matki...
Ale na litość boską, tak łatwo kogoś osądzić i ocenić od razu...

Hania

Stary 2012-02-03, 10:29   #3135
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jaki człowiek?

no sorry ..ale nie mówimy tu o zbitym wazonie teściowej tylko o dziecku- 6 miesięcznym dziecku i jego matce.
Tłumaczenie takiej sytuacji szokiem, nieracjonalnym zachowaniem jest trochę przegięciem. każdy zdrowy na umyśle człowiek dzwoni w takiej sytuacji po pomoc. A ukrywanie czegoś takiego przez 10 dni Nie wiem jak zrytym trzeba być człowiekiem żeby coś takiego zrobić.
Stary 2012-02-03, 10:33   #3136
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Miśku, powiedz, jak Ty byś się zachowała w takiej sytuacji? Pomogłabyś, zadzwoniłabyś po pogotowie, wzięła dziecko i pognała do szpitala? A skąd takie przekonanie? Skąd wiadomo, jak byś zareagowała na tak ekstremalne emocje? a może byś siadła i zaczęła płakać, albo walić głową w ścianę...albo sama skoczyłabyś przez okno...albo zachowała się właśnie jak ta dziewczyna...
To tylko staram sie powiedzieć...w ekstremalnych sytuacjach nie wiadomo jak się człowiek zachowa...póki sam się w nich nie znajdzie.
Tak, jak mówię, najbardziej żal dziecka, to dramatyczna historia, jak by się to nie skończyło dla tej matki...

Ja rozumiem, o co ci chodzi.
Jestem pewna, że nie zachowałabym się tak jak ona, bo wiem, że w sytuacjach kryzysowych nie siadam załamując się i płacząc, tylko działam. Taki typ.
Ona sobie nie poradziła z tym, co się stało. Ale to właśnie daje mi możliwość ocenienia jej. Uważam, że nie nadaję się na matkę, bo nie ma usprawiedliwienia dla tego, co się stało. Od matki oczekuje się, że zrobi wszystko, by jej dziecku było dobrze, by mu pomóc i by je ratować. A ona nic z tych rzeczy nie zrobiła. Dlatego ją osądzam.
Niestety, jak bardzo byśmy jej tu żałowały, to małe dziecko nie żyje, a być może gdyby ona zareagowała inaczej, to mała żyłaby nadal.
I wydaje mi się, że właśnie trzeba rozmawiać - o wszystkim
Stary 2012-02-03, 10:34   #3137
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

No łatwo oceniać.....bo to chore zachowanie i nie ma okoliczności łagodzących.

Jak jej zachowanie byłoby spowodowane szokiem to trwałby maks 12 godzin a nie 10 dni.

Nie sądzę by zdrowy psychicznie człowiek, przygotowany do roli rodzica zachowałby się w ten sposób.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2012-02-03 o 10:35
Stary 2012-02-03, 10:35   #3138
jodie
Zakorzenienie

mnie w tej sytuacji niepokoi jeszcze jedna rzecz- nie ma ciała dziecka, a w pakunku w którym miało być są śpioszki, cała ta sprawa jest mocno pokręcona i wyjaśnienie jej w 100% zajmie dużo czasu.
Stary 2012-02-03, 10:35   #3139
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
no sorry ..ale nie mówimy tu o zbitym wazonie teściowej tylko o dziecku- 6 miesięcznym dziecku i jego matce.
Tłumaczenie takiej sytuacji szokiem, nieracjonalnym zachowaniem jest trochę przegięciem. każdy zdrowy na umyśle człowiek dzwoni w takiej sytuacji po pomoc. A ukrywanie czegoś takiego przez 10 dni Nie wiem jak zrytym trzeba być człowiekiem żeby coś takiego zrobić.
Haniu, nie istnieje takie coś, jak każdy człowiek, na prawdę.

Myślę, że w przypadku zbitego wazonu teściowej nie można mówić o skrajnych emocjach Chyba, że teściowa wychodzi z giwerą i celuje w twarz.
Nawet całkiem zdrowy na umyśle człowiek w tak ekstremalnych sytuacjach może zachować się tak, jak nikt by się nie spodziewał, może zapomnieć wszystko, miliony różnych reakcji - nie do przewidzenia

Hania

Stary 2012-02-03, 10:37   #3140
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem, o co ci chodzi.
Jestem pewna, że nie zachowałabym się tak jak ona, bo wiem, że w sytuacjach kryzysowych nie siadam załamując się i płacząc, tylko działam. Taki typ.
Ona sobie nie poradziła z tym, co się stało. Ale to właśnie daje mi możliwość ocenienia jej. Uważam, że nie nadaję się na matkę, bo nie ma usprawiedliwienia dla tego, co się stało. Od matki oczekuje się, że zrobi wszystko, by jej dziecku było dobrze, by mu pomóc i by je ratować. A ona nic z tych rzeczy nie zrobiła. Dlatego ją osądzam.
Niestety, jak bardzo byśmy jej tu żałowały, to małe dziecko nie żyje, a być może gdyby ona zareagowała inaczej, to mała żyłaby nadal.
I wydaje mi się, że właśnie trzeba rozmawiać - o wszystkim
Dokładnie!!!
Stary 2012-02-03, 10:44   #3141
ButterBear
Zakorzenienie

Dziewczyny ja doskonale Was rozumiem i to co piszecie.
Ja mam inne zdanie po prostu.

Jakiego zdania by każda z nas nie miała - sytuacja jest dramatyczna, okropna, najgorsze jest to, że dziecko nie żyje i to jest koszmar

Hania

Stary 2012-02-03, 10:45   #3142
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu, nie istnieje takie coś, jak każdy człowiek, na prawdę.

Myślę, że w przypadku zbitego wazonu teściowej nie można mówić o skrajnych emocjach Chyba, że teściowa wychodzi z giwerą i celuje w twarz.
Nawet całkiem zdrowy na umyśle człowiek w tak ekstremalnych sytuacjach może zachować się tak, jak nikt by się nie spodziewał, może zapomnieć wszystko, miliony różnych reakcji - nie do przewidzenia
Miśkowa w ostatnim poście napisała dokładnie to co ja myślę.

Rozumiem że jej nie bronisz..ale jeżeli ta wersja jest prawdziwa to jednak uważasz że miała prawo się tak zachować bo była w szoku??
Biedna dziewczyna trzeba ją przytulić.

Jak dla mnie nie biedna tylko szurnięta i trzeba ją leczyć - i ja nigdy nie zrozumiem jak można było coś takiego zrobić. I tak jestem pewna że nie skoczyłabym przez okno, ani nie płakała ani nie rwała włosów z głowy- tylko robiłabym wszystko by pomóc mojemu dziecku.

Bo rodzic jak sie dzieje dziecku krzywda myśli "Pomocy, muszę je ratować!!!!" a nie "Pomocy muszę to ukryć by nie iść do pierdla za zabójstwo"

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2012-02-03 o 10:46
Stary 2012-02-03, 10:46   #3143
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie!!!
zgadzam sie z Miśkową i Hanią.
Stary 2012-02-03, 10:50   #3144
hania811
Zakorzenienie

A poza tym to ja też myślę że do końca tej sprawy jeszcze daleka droga i aktualna wersja matki też nie jest prawdziwa i kupy się nie trzyma
Stary 2012-02-03, 10:54   #3145
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Miśkowa w ostatnim poście napisała dokładnie to co ja myślę.

Rozumiem że jej nie bronisz..ale jeżeli ta wersja jest prawdziwa to jednak uważasz że miała prawo się tak zachować bo była w szoku??
Biedna dziewczyna trzeba ją przytulić.

Jak dla mnie nie biedna tylko szurnięta i trzeba ją leczyć - i ja nigdy nie zrozumiem jak można było coś takiego zrobić. I tak jestem pewna że nie skoczyłabym przez okno, ani nie płakała ani nie rwała włosów z głowy- tylko robiłabym wszystko by pomóc mojemu dziecku.

Bo rodzic jak sie dzieje dziecku krzywda myśli "Pomocy, muszę je ratować!!!!" a nie "Pomocy muszę to ukryć by nie iść do pierdla za zabójstwo"
Oj Haniu, nie popadaj w skrajności.
Nie bronię jej, nie uważam też, że trzeba ją przytulić i otoczyć ochroną.

Jestem tylko daleka od oceniania ludzi, twierdzenia czy ktoś jest szurnięty, czy nie. Nie jestem też upoważniona do twierdzenia, że ktoś zasługuje na potępienie - tym bardziej póki nie pozna się wszystkich szczegółów sytuacji.
A jak jest 'szurnięta', to trzeba ją faktycznie leczyć...

Oczywiście, że byłoby idealnie, gdyby ludzie zachowywali się tak, jak piszesz...ale tak nie jest.

Hania

Stary 2012-02-03, 10:57   #3146
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Haniu, nie popadaj w skrajności.
Nie bronię jej, nie uważam też, że trzeba ją przytulić i otoczyć ochroną.

Jestem tylko daleka od oceniania ludzi, twierdzenia czy ktoś jest szurnięty, czy nie. Nie jestem też upoważniona do twierdzenia, że ktoś zasługuje na potępienie - tym bardziej póki nie pozna się wszystkich szczegółów sytuacji.
A jak jest 'szurnięta', to trzeba ją faktycznie leczyć...

Oczywiście, że byłoby idealnie, gdyby ludzie zachowywali się tak, jak piszesz...ale tak nie jest.
Cóż poradzę..taki ze mnie radykał.

Też nie jestem upoważniona do potępiania - a szkoda, wybiłabym połowę społeczeństwa za głupotę

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2012-02-03 o 10:58
Stary 2012-02-03, 11:04   #3147
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż poradzę..taki ze mnie radykał.

Też nie jestem upoważniona do potępiania - a szkoda, wybiłabym połowę społeczeństwa za głupotę
ja nieraz też mam takie myśli, na szczęście się hamuję z wypowiadaniem ich głośno
Stary 2012-02-03, 11:09   #3148
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
ja nieraz też mam takie myśli, na szczęście się hamuję z wypowiadaniem ich głośno
ja nie umiem się gryźć w język
Niektórzy mnie za to kochają (np. mój mąż), niektórzy nie rozumieją- ale najwięcej osób nienawidzi.
Stary 2012-02-03, 11:37   #3149
kotekk81
Zakorzenienie

Czesc

Ja sie zgadzam z tym co pisze Misiek i Hania

ja rozumiem wszystko szok i takie tam ale jak mozna przez TYLE dni to ukrywac ja sobie tego nie wyobrazam...owszem tragedia straszna, zmarlo dziecko ale jak mozna wyniesc zwloki i gdzies ukryc zwloki ukochanego dziecka sory ale ja nie mam ani odrobiny wspolczucia

(nam kiedys Maja tez sie wyslizgnela, nie uderzyla sie bo ja zlapalismy w ostatniej chwili ale ba biegu lecialam do babci na dol i zadzwonilam do lekarki - mamy sasiadke pediatre -to byl moj pierwszy odruch a jakby trzeba bylo to bieglabym z nia do szpitala)

tak wiec "koncowe" zachowanie matki pozostawiam bez komentarza

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:54   #3150
jodie
Zakorzenienie

auto mi się naprawiło wystarczyło że temperatura wzrosła do -17
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości