|
|
#1051 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
|
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
pierwszy raz się z tobą zgadzam.
![]() riddle, mpati pisała już, że ma chyba 20 parę kilo nadwagi (nie mylę Cię z kimś?) więc w takim przypadku wydaje mi się, że rozsądne odchudzanie jest jak najbardziej ok.
|
#1053 |
|
Rozeznanie
|
Chcę Was ogromnie przeprosić
nie chcę nikogo prowokować ani nic z tych rzeczy. wiem, że jestem chora... będę zamieszczać swoje jadłospisy na kz ( nie myślcie , że ciągle siedzę na wizażu i wpędzam się w obsesję , bo tak nie jest). jeżeli mogłybyście to proszę o oceny jadło na kz ( bardzo zależy mi , żeby przekonać się, że wcale nie jem dużo ). Jeszcze raz ogromnie przepraszam
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-02-02 o 16:24 |
|
|
|
#1054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
Może nie podobne ale chudnę więc nie narzekam
![]() Parówki miały 70% mięsa, innych nie jadam. Poza tym nie jadam ich codziennie. A żurek to jak najbardziej posiłek. Były w nim kawałki mięsa i warzywa. Jak już mówiłam moje R jest luźne bo znudziło mi się jedzenie tych samych rzeczy. Parówki raz czy dwa w miesiącu mnie nie zabiją podobnie jak kiełbasa wiejska. Waga spada więc jest dobrze
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jasne, na R czasem można sobie poluzować, mi też się zdarza, raz czy dwa razy w tygodniu zamiast zdrowego posiłku zjeść np coś słodkiego, ale w innych mam sporo bialka, wegli zlozonych, tluszczy i warzyw. A u Ciebie tak naprawde tylko kolacja jest redukcyjna.
|
|
#1057 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
|
#1058 |
|
Rozeznanie
|
To U z dzisiaj
I 2 kromki grahama na ciepło - z ricottą, szczypiorkiem, pieczoną brukselką i wędzonym trewalem / z serem brie, brukselką i trewalem, kawałek pomidora, ogórek konserwowy II gorący mus z pieczonego jabłka i granatu z kubkiem gorzkiej czekolady do picia brr zima ;d III zapiekanka makaronowa - pełnoziarniste fusilli, kurczak w pieprzu, papryczka chilli, szpinak, zioła prowansalskie, płatki papryki, posypane fetą ![]() czarna herbata z mrożonymi malinami IV pieczen z soczewicy podgrzana w sosie pomidorowym z bazylią |
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno nie zamieszczałam moich jadłospisów, wydaje mi się, że jest nieźle, choć wczoraj w fitness klubie wpadł kawałeczek torcika i lampka szampana
(pierwsze urodziny ), a dzisiaj znowuż gofr z bitą śmietaną, owocami i polewą czekoladową
|
#1060 |
|
Rozeznanie
|
Uuu
Jezu, czy Wam w te mrozy też się tak chce jeść???? ![]() |
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze bezmięsne U
I duża bułka z ziarnami słonecznika na pół obie z fetą (ostatnio bardzo mi posmakował ten rodzaj sera ), jajkiem gotowanym i szczypiorkiem (w sumie 2 jajka), duzy kubek mleka sojowego o smaku czekoladowymII spory kawałek domowej chałki (wielkości chałki ze sklepu/ bez masła i dżemu bo nawet w dzieciństwie wszelkie takie dodatki psuły mi smak ciasta drożdzowego), capuccino orzechowe, gruszka III wyjadanie tego co zostało z wczoraj czyli sałatka makaronowa (cała miska 0,600 ml) IV3 nalesniki z farszem jabłkowo-serowym, 2 pomarańcze V buła z ziarnami słonecznika z 1/2 makreli wędzonej (wiem, ze znowu ta bułka, ale tato dzisiaj kupił świeże w piekarni, poza tym bardzo je lubię), kubek kawy inki W ciągu dnia kilka kubków herbaty z cytryną, orzeszki arachidowe i pewnie podczas oglądania TV wpadnie jakaś przekąska (najprawdopodobniej pestki dyni)
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
U:
1. Omlet z dwóch jaj i łyżki mąki pełnoziarnistej z pomidorem i ziołami, kawa z mlekiem. 2. Serek wiejski ze startym jabłkiem i cynamonem, kawa z mlekiem. 3. Filet z kurczaka usmażony na łyżce oliwy, kasza jęczmienna - 1/3 woreczka, brukselka. 4. Kubek gorzkiego kakao na mleku, trochę winogron. 5. Twaróg 100g z jogurtem naturalnym, rzodkiewką, szczypiorkiem, papryką, ziołami i łyżką pestek słonecznika.
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W każdym razie smakowało mi i nie mam większych wyrzutów sumienia Waga spada, czuję się swietnie i żurek lub parówki raz na jakis czas mnie nie zabiją Zresztą jak mówiłam, to jadłospis z jednego dnia tylko, jak popatrzysz na inne to zobaczysz, że wszystkie składniki odzywcze się w miarę ok układają
|
|
|
|
|
#1065 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
sporo pieczywa, ale tak to wyglada calkiem fajnie ;d
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
Tak mam do zrzucenia już teraz z 16 kg.
U: Ś: bułka duża grahamka:pół z serkiem campresi puszystym warmi jabłkowo- rodzynkowym; pół z masłem orzechowym, mozzarelą i dzęmem owoce leśne II: 1 twarożek wieśniaki z wkrojonym bananem całym, wiórki kokosowe, mandarynka; kawa z mlekiem O: krem zupa z warzyw zmiksowana z mięsem drobiowym dużo K: kawał duży razowca z kurą w galarecie; 1 pomidor; miseczka groszku z ogórkiem kiszonym; jajko gotowane Piszę duże, by nie było np. razowy zazwyczaj to kwadracik- ja kupuje taki duży owalny itp. i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale obiad skromny... postaraj się zadbać o zdrowe tłuszcze - niezbędne w odzyskiwaniu okresu.
"Gdy sensu już nie ma, to sens się zaczyna" Edytowane przez Delli Czas edycji: 2012-02-03 o 07:52 |
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U. 1.owsianka(5łyżek płatków)na szklance mleka 3,5%,200g jagód 2.mieszanka studencka,pomarańcza,marw itki 3.schab na oliwie z warzywami i kaszą gryczaną jabłko godzina pływania 4.2kromki chleba razowego(po 50g jedna) z masłem,pół makreli wędzonej,pomidorki cherry earl grey z cytryną pokrzywa,woda kilka orbitek truskawkowych |
|
|
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wydaje mi się aby codziennie bilansowanie diety było konieczne, dla mnie ważne, żeby w dłuższej perspektywie - 3-5 dniowej, węgle, białka i tłuszcze się prawidłowo rozkładały. Jestem z tych lubiących jesc więc jak nie mam na cos ochoty to tego poprostu nie jem a jak mam to jem. Wczoraj nie mogłam patrzeć na warzywa więc w siebie nie wciskałam. W ogóle cos mnie ciągnie ostnio do tłuszczy. Wczoraj kupiłam pół kilo pistacji więc może w końcu zaspokoje tłuszczowy głód ![]() A jadłospisów już trochę wstawiłam. Zdarzały się takie z lodami i chyba parówkami ale większosc z nich uważam za na prawdę ok
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-02-03 o 10:06 |
|
|
|
#1071 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odp w sprawie mojego jadłospisu :P karola11
no to dzis kolejny R, zaplanowany tak: I Ś 7.00 - jajecznica z 2 jaj, salatka z pomidora i ogórka świezego bez niczego II Ś 10.00 - salatka - ogórek, pomidor, szczypior, piers z indyka w ziołach, jajko i razowiec x1 kromka z twarożkiem własnej roboty III Ś 13.30 (lunch) wiesniak i razowiec z szynką, serem odtłuszczonym i jajem x2 kromki Obiad 17.00 pałki z kury sie marynują w przyprawach! upieczone w halogenie kocham wszystko z halogena, brązowy ryż i jakies warzywko zjem ale jeszcze nie wiem jakieKolacja 20.30- jak zwykle problem :/ nie znosze jesc kolacji a po siłowni mój anty apetyt jest OGROMNY, wcisne cos nie wiem co, jajko, twaróg, moze homo nat wczoraj biegałam na biezni i tak sie rozbiegałam ze zeszło mi 80min :/ nie wiem kiedy, własciwie głownie marsz pod góre, to czuje najbardziej w nogach, 30 min sauny, a po wysiłku tylko bym piła, jak myśle o jedzeniu to az mi źle, co robic?!? |
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U...
mandarynka Śn. dzwonko karpia w sosie greckim z warzywami, kromka żytniego z masłem,3 plastry szynki, chrzan,3 ogórki kiszone kawa, garść słonecznika w łupinkach IIśn. jabłko, kawałek gotowanego schabu z wywaru na zupkę z sosem cygańskim O. zupa grzybowa z mnóstwem warzyw i makaronem, gotowane żeberko + kawał schabu z chrzanem, ogórki kiszone- kilka D.pasek czekolady TikiTaki, pół drożdżówki z jabłkiem i kruszonką, słonecznik w łupinkach P. kawałek piaskowej babki karmelowej w polewie, jabłko gdzieś tam 2 kostki czekolady K. kromka razowego z masłem, 3 plastrami szynki, jajko na twardo, pomidor, sałatka z ogórków, cebuli i natki pietruszki Do oceny
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1077 |
|
Zadomowienie
|
pytanie z innej beczki. czy te 4 posiłki są ok. jak wstaje o 5.50 do pracy na 7 do 15, ok 15. 30 jem obiad. a spać chodzę o 22giej.
|
|
|
#1078 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1079 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Jezus Maria, wpisujesz gumy do żucia? ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
|
#1080 |
|
Raczkowanie
|
Mam kilka pytań i prośbę o ocenienie jadłospisu R:
I śniadanie cały talerz kaszy jaglanej z 2 mandarynkami i 1/3 szklanki kawy ze śmietanką i odrobinką cukru (ogólnie nie pije kawy, dzisiaj taki wyjątek a bez cukru nie lubię;/) II śniadanie: banan, mała marchewka i kawałek chlebka domowego (płatki owsiane, miód, maka zytnia, jajka i przyprawy, mleko) Obiad: makaron razowy z serem capri i warzywami na patelnie smazonymi na oliwie Podwieczorek: serek wiejski, szynka i warzywa Kolacja: tuńczyk z papryką Ile to wyjdzie kalorii wyłączając podwieczorek i kolację, czy nie za dużo. Mam 158 cm wzrostu i 52 kilo wagi. I jeszcze jedno: czy ćwiczenia typu BBL lub ćwiczenia na wii i ćwiczenia z cięzarkami mogą przynieść efekty? Teraz u nas strasznie zimno więc na dworze ćwiczenia odpadają a do siłowni nie mam dostępu. Zawsze wychodzi tych ćwiczeń 30 min i więcej. Proszę o odp. i obiecuje że już nie będe zasmiecać wątku, ale chce chudnąć jeszcze ze 3 kilo a to tak się ciągnie, teraz nie chudnę i są tylko wachania wagi w górę, a przeciez wystarczyłby miesiąc na uzyskanie wymarzonej wagi. Cm trochę spadły ale jeszcze daleko do ideałów. Edytowane przez Cammila123 Czas edycji: 2012-02-03 o 11:08 Powód: błąd ortograficzny ;) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

)

że super, bardzo mi się podoba, smacznie i różnorodnie ...i luźno

kocham wszystko z halogena, brązowy ryż i jakies warzywko zjem ale jeszcze nie wiem jakie