Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 11:05   #1171
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

dzien dobry dziewczynki

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Dziewczynki Ja nie nadążam troche z czytaniem Was, dopiszcie mnie na 1 stronę, 20 lipca, synek U mnie dziecko to totalna wpadka, z chłopakiem poznałam się w sierpniu, 5 miesięcy razem a 4 miesiać ciąży leci, bardzo źle to przyjęliśmy ale teraz już się cieszymy Co do małej Madzi nie jestem zaskoczona, nie wierzę też w wypadek, myślę że matka zamiast o ukryciu ciała zawsze wierzy ze da się pomóc i wzywa lekarza a nie pędzi ukryć ciało
Gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
To super Ja też chodziłam z bananem na buzi przez parę dni, potem zaczęły się nudności...i w sylwestra zamiast składać sobie życzenia, to rozmawiałam z tronem ale i tak byłam szczęśliwa

Aj..my chyba nie mamy takich problemów

W radiu Koszalin leci dyskusja: Czy potrafilibyśmy żyć bez internetu?
Ja jak nie miałam nete przez miesiąc kiedyś to na początku nie wiedziałam, co mam ze sobą zrobić..ale po jakimś czasie się przyzwyczaiłam. Odkryłam nawet swoje zdolności ukryte- szydełkowanie

Dziewczyny, zjadłam śniadanie, idę się ubierać i przeprowadzka
już dzisiaj w końcu wieczorem będę mogła przytulić się do TŻ
ja bez etu chyba bym padla uzaleznilam sie ze hoo....kochana to życze udanego wieczoru

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja zaraz zjem czwarte kiwi

Chociaż dziś mam ochotę na mięcho.. Najbardziej na kurczaka z rożna

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Tak w ogóle dziś jesteśmy w 17t0d

Czyli skończyliśmy 17 tydzień, zaczęliśmy 18? Jak to jest?
tak jak skonczysz 17 tyg czyli np 17 i 1 dz to juz liczy sie jako początek 18

co do zwiazkow...my z tzem znamy siejuz prawie 6 lat milosc przez net po sllubie juz ponad 3,5 roku a dzidzia byla planowana chociaz... my juz ze 3 razy zaczynalismy i przerywalimy palnowanie a teraz udalo sie za 1 razem
a co do ludzi...jak bralam slub wiekszosc myslala, ze wpadlam...a jak po slubie jakis czas nie bylam w ciazy teksty do mojej mamy" czy z pani corka jest wszstko ok?? moze ona jest chora i nie moze miec dzieci?" ludzie sa bezlbledni..
a co do Mady ogladalam wczoraj na biezaco to cale wyjasnianie i odkrycie....nie do pomyslenia, ale mi tez ta matka sie nie podobala...Nie wyobrazam sobie co czuja teraz dziadkowie i reszta rodziny...ahhh az mnie sciska
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:06   #1172
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry bardzo
Jeeej.....jakie ja miałam dzisiaj głupie sny! Przez całą noc! Oczywiście 3/4 z nich związane z ciążą
Śniło mi się, że byłam w ciąży, czyli wszystko normalnie. Termin porodu zbliżał się wielkimi krokami i dlatego umówiłam się z moim TŻ, że to on będzie rodził bo ja się strasznie bałam bólu Mój TŻ poszedł do salonu, i tam mu dziecko wyskoczyło, tylko nie wiem którędy Ale cały poród trwał chyba z 30 sec, zero krwi, TŻ wstał i mi przyniósł takie maleństwo 5 centymetrowe do kuchni- chłopiec Zdziwiona byłam bo zdawało mi się że dzieci rodzą się trochę większe....ale byliśmy bardzo szczęśliwi i od razu wzięliśmy naszego noworodka do kieszeni i na spacer Olśniło mnie wtedy że do każdego naszego ubrania doszyję z przodu kieszonki, żeby dzidziuś dużo widział i mógł poznawać świat Tak też zrobiłam!

Głupia ja
wymiękam
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:06   #1173
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry bardzo
Jeeej.....jakie ja miałam dzisiaj głupie sny! Przez całą noc! Oczywiście 3/4 z nich związane z ciążą
Śniło mi się, że byłam w ciąży, czyli wszystko normalnie. Termin porodu zbliżał się wielkimi krokami i dlatego umówiłam się z moim TŻ, że to on będzie rodził bo ja się strasznie bałam bólu Mój TŻ poszedł do salonu, i tam mu dziecko wyskoczyło, tylko nie wiem którędy Ale cały poród trwał chyba z 30 sec, zero krwi, TŻ wstał i mi przyniósł takie maleństwo 5 centymetrowe do kuchni- chłopiec Zdziwiona byłam bo zdawało mi się że dzieci rodzą się trochę większe....ale byliśmy bardzo szczęśliwi i od razu wzięliśmy naszego noworodka do kieszeni i na spacer Olśniło mnie wtedy że do każdego naszego ubrania doszyję z przodu kieszonki, żeby dzidziuś dużo widział i mógł poznawać świat Tak też zrobiłam!

Głupia ja
rewela prawie jak kangurza rodzina

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:06   #1174
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
TZ mi powiedzial, ze jego mama zaczela kupowac ciuszki dla dziecka
Jakies bodziaki z napisami z mama i tata tylko oczywiscie zapomnial dokladnie co
To takie mile
Fajnie Moja mama też kupuje. Oczywiście większość jest w kolorze niebieskim A tak prosiłam, żeby było jak najmniej niebieskiego, bo jak będzie dziewczynka, to wszystkim trzeba będzie tłumaczyć, że nie jest chłopcem

Cytat:
Ja bym to traktowala z przymruzeniem oka. Nie panikujmy
Ja akurat to traktuję bardzo poważnie. Trochę wiem o tym, jak się robi takie surowe sałatki w restauracji. A poza tym chyba każda z nas oglądała M. Gessler

Cytat:
Wiec teoretycznie fast foodow tez nie mozemy zjesc, nawet kebaba czy hamburgera, bo przeciez sa tam surowe warzywa...

A ktora z nas nie zje chociaz jednej kupnej salatki, surowki, fast fooda czy czegos w restauracji z surowymi warzywami?
Nie dajmy sie zwariowac, prosze
Ja nie Nie kupuję gotowych surówek i nie zamawiam ich w restauracjach. Przecież zawsze można wybrać jakiś gotowany dodatek. A kebabów nie jadam wcale.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:07   #1175
ivoncia16
Wtajemniczenie

mrowka88

chyba glupie sny w ciazy to norma
takze mnie juz nic nie zdziwi
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:08   #1176
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
Paula SHIN

fajne masz
moja tesciowa raczej mojemu dziecku nie nakupuje
ona ciagle narzeka ze ma malo pieniedzy , a 3 synow co miesiac daje po 200 zl
a ten co ma dziecko daje wiecej
to powiedzmy dodatkowo najmniej ma te 600 zl a sama z mezem tez pracuja
jej raczej nie w glowie zeby cos kupic dla mojej dziecinki
jedynie moja mama kupila body i skarpetki narazie
U nas z kolei moja mama nic nie kupila
Pewnie zrobi to dopiero po porodzie.
Nie spodziewalam sie, ze jego rodzice cos kupia To bylo ogromne zaskoczenie. Zwlaszcza ze bylam pewna, ze im sie nasz zwiazek nie podoba (jego mama cos czesto wspomina, ze jak bedziemy mieli dziecko to wypada wziac slub).

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:08   #1177
kejtigda
Wtajemniczenie

Dla mnie jest dziwne że skoro dziewczyna nie chciała wariografu, jasnowidza, nie miała wyraźnego urazu to rutkowski namówił ją do wyjawienia prawdy a nie policja i psychologowie, przecież pół społęczenstwa mialo wrazenie że coś jest nie tak, a co dopiero profesjonaliści, powinni byli to ustalić od razu.

Ja właśnie jem śniadanie w łóżku i lęże z psem i kotami

Ja dopiero od 15tyg dbam o ciąże, nie brałam wcześniej witamin, badań ani nic i okazało się że mam książkowe wyniki i tylko kwas foliowy. Nie ma co się dać zwariować Codziennie też jem po knajpach i myślę że nie ma co szaleć

Nie jem tylko moich 2 największych przysmaków, sushi i tataru, choć na początku się nimi objadałam jak nie wiedziałam że nie można A teraz niestety

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-03 o 11:18
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:10   #1178
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie jest dziwne że skoro dziewczyna nie chciała wariografu, jasnowidza, nie miała wyraźnego urazu to rutkowski namówił ją do wyjawienia prawdy a nie policja i psychologowie, przecież pół społęczenstwa mialo wrazenie że coś jest nie tak, a co dopiero profesjonaliści, powinni byli to ustalić od razu.

Czyli nie tylko ja sie objadam wlasnie przed laptopem

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-03, 11:10   #1179
ivoncia16
Wtajemniczenie

sas

ludzie sa tacy niestety !
my jak w tamtym roku w drogi dzien swiat sie zareczylismy to tez wszyscy mysleli ze w ciazy jestes
a najlepsze pytanie mojej przyszlej tesciowej jak moj Tz powiedzial jej ze ma zamiar mi sie oswiadczyc
a ona do niego ,,zasiales cos?" heheh myslalam ze walne jak mi powiedzial

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-03, 11:11   #1180
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dopiero od 15tyg dbam o ciąże, nie brałam wcześniej witamin, badań ani nic i okazało się że mam książkowe wyniki i tylko kwas foliowy. Nie ma co się dać zwariować Codziennie też jem po knajpach i myślę że nie ma co szaleć
puki nie odnajdą ciała to nie ma potwierdzenia jej słów.
w tvn mówili że to może kolejny "spektakl".
zobaczymy.

Stary 2012-02-03, 11:12   #1181
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli nie tylko ja sie objadam wlasnie przed laptopem
Nie tylko Ty. Ja wcinam Michałki i Kasztanki
Stary 2012-02-03, 11:12   #1182
asia665
Wtajemniczenie

Hello ,ja tylko na chwilkę wpadam
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Podpisaliśmy umowe,w przyszłą sobote przeprowadzka i przeraża mnie myśl że będe pare dni bez internetu a potem zobacze te setki stron do nadrobienia
Super,że podpisaliście umowę

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

O tej Madzi nie wiedziałam, dopiero dzis przeczytałam tutaj, jestemw totalmnym szoku a ja tak myslalam w jednym reportazu czemu ta matka siedzi tak w ciemnosci za męzem....... jak on sie wypowiadał....... chyba nie potrafiła w oczy nam spojrzec ubiła bym taką matke

W nocy miałam tyle snow masakra wszystkie sie tyczyły policji NAWET MNIE PRZESŁUCHIWALI BO MIAŁAM NIE POSPRZATANE W DOMU masakra
Chyba w programie "Uwaga" ona siedziała tak w tle

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

A ja siedzę i rozmyślam co z tym mieszkaniem co wczoraj oglądaliśmy bo dzisiaj musimy podjąć decyzję albo na tak albo na nie
I jak Aguś decydujecie się??

Ja teraz przeczytałam o Madzi , dla mnie to szok. Chociaż jeszcze wczoraj mówiłam do męża,że zobacz jakie to dziwne ona nawet nie chce poddać się badaniu wariografem. Mąż mówił ,że to też trzeba być odpowiednio psychicznie przygotowanym bo wbrew pozorom można oszukać wariograf. Ale później zaczęłam czytać komentarze w internecie, że np. nie chcieli pomocy Jackowskiego, że matka Madzi ma czas na pomalowanie sobie oczu a na wariograf nie ma czasu, że ogólnie to wszystko wydaje się dziwne. No ale wiecie,człowiek czyta takie rzeczy i nawet się w sumie nimi nie sugeruje,bo kurcze to przecież jest MATKA , która urodziła to maleństwo, jak mogła by to zrobić. Jestem w wielkim wielkim szoku.

A teraz postaram się odezwać jutro,ale nie obiecuje bo mam mase roboty, bo na tą imprze musimy mieć własny "koszyczek" w związku z czym czeka mnie praca w kuchni.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:14   #1183
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Fajnie Moja mama też kupuje. Oczywiście większość jest w kolorze niebieskim A tak prosiłam, żeby było jak najmniej niebieskiego, bo jak będzie dziewczynka, to wszystkim trzeba będzie tłumaczyć, że nie jest chłopcem

Ja akurat to traktuję bardzo poważnie. Trochę wiem o tym, jak się robi takie surowe sałatki w restauracji. A poza tym chyba każda z nas oglądała M. Gessler

Ja nie Nie kupuję gotowych surówek i nie zamawiam ich w restauracjach. Przecież zawsze można wybrać jakiś gotowany dodatek. A kebabów nie jadam wcale.
Jak wolisz Ja kebaby od czasu do czasu jadam. Zwlaszcza, ze mam swoja ulubiona budke
W ciazy tez juz jadlam. I tej i poprzedniej. Synek zdrowy, kawal chlopa. Lekarz mi zadnych kupnych salatek nie zabronil. Wrecz przeciwnie, powiedzial, ze w ciazy moge zjesc wszystko na co mam ochote. Tylko musze pamietac o zdrowym rozsadku Nie objadam sie przeciez kebabem codziennie.

Co do ciuszkow, nie mam pojecia w jakim sa kolorze. Az bede musiala zajrzec dzisiaj I tak mialam im w koncu pokazac pare rzeczy.
Zanieslismy do nich worek ciuszkow po moim synku (kolezanka mi oddala), ale skomentowali ze te ciuchy nadaja sie tylko na smietnik, a nie dla dziecka. Brzydkie, niektore poplamione... A przeciez dom to nie wybieg, nie musi miec super ciuszkow... Przykro mi sie zrobilo to pewnie przez ciaze.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-03, 11:15   #1184
ivoncia16
Wtajemniczenie

Paula SHIN

skad ja to znam !
nam tez jego rodzice ciagle wspominaja o slobie zeby chociaz skromny maly!
a prawda jest taka ze ja nie mam zamiaru brac slobu dla kogos zeby im sie lepiej zrobilo
ja chce miec taki slob zeby zapamietac go na cale zycie a nie taki malenki bo ja musze
ewentualnie pare miesiecy po narodzinach wezmiemy cywilny
tez o tym powiedzielismy Tż mamie ze narazie jak cos to cywilny to ona oczywiscie juz zaczela gadac ze lepiej koscielny ze po co dwa razy wydawac pieniadze
eh ona nam ani grosza nie da a bedzie nam mowila co lepiej
przeciez to nasze zycie a slob nie jest najwazniejszy

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-03, 11:15   #1185
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
rewela prawie jak kangurza rodzina
może my byliśmy kangurami w poprzednim wcieleniu

A co do historii małej Madzi, też jestem w wielkim szoku!

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:15   #1186
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Niedobra juz od rana slodycze

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-03, 11:18   #1187
linzey
Rozeznanie

Dzisiaj mam dzien wolny bo Zosia zakatarzona. Usypiałam mała i oczywiście usnęłam z nią. Przed chwilą obudzili mnie goście z inspekcji gazowej. Jak mnie zobaczyli w drzwiach to w śmiech
Już się ogarnęlam i ruszam sprzątac póki mała śpi
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:19   #1188
ivoncia16
Wtajemniczenie

aa ja nie wiem czy ludzie mnie w tej ciazy tak wkurzaja czy oni sa tacy dziwny
babka mnie wkurza jak gada ze to zawczesnie na kupowanie, ze po co juz teraz
eh w niedziele zaczynam 5 miesiac juz , to kiedy mam kupowac ?
tydzien przed porodem masakra, jak jeszcze raz mi cos powie to bede niemilo i powiem ze moja sprawa i bede kupowala kiedy chce i ile chcce

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-03, 11:19   #1189
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Paula SHIN

skad ja to znam !
a prawda jest taka ze ja nie mam zamiaru brac slobu dla kogos zeby im sie lepiej zrobilo
ja chce miec taki slob zeby zapamietac go na cale zycie a nie taki malenki bo ja musze
tez o tym powiedzielismy Tż mamie ze narazie jak cos to cywilny to ona oczywiscie juz zaczela gadac ze lepiej koscielny ze po co dwa razy wydawac pieniadze
Wiesz ja rozumiem, ze slub ulatwia mnostwo spraw!
Chocby to, ze jak bedziemy lezec w szpitalu to maz moze zalatwic wszystkie sprawy urzedowe zwiazane z dzieckiem (imie, zameldowanie itd.) a niestety bez slubu musimy isc same, w dodatku razem z TZ zeby potwierdzil, ze jest ojcem.
To najbardziej mi sie nie podoba I pod tym wzgledem rozumiem ze slub jest potrzebny. Sami tez chcemy wziac slub, ale nie "teraz, juz". Chcialabym zrzucic brzuch, wcisnac sie w ladna sukienke, zrobic wesele na ktorym tez bede mogla bawic sie i pic za nasze zdrowie. A nie zmeczona z wielkim brzuchem

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-03, 11:19   #1190
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Niedobra juz od rana slodycze
To moje drugie śniadanie
Przez pierwsze tygodnir odrzucało mnie od słodyczy, a teraz wciągam wszystko, co mam w zasięgu wzroku. Bez względu na smak
Stary 2012-02-03, 11:20   #1191
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
sas

ludzie sa tacy niestety !
my jak w tamtym roku w drogi dzien swiat sie zareczylismy to tez wszyscy mysleli ze w ciazy jestes
a najlepsze pytanie mojej przyszlej tesciowej jak moj Tz powiedzial jej ze ma zamiar mi sie oswiadczyc
a ona do niego ,,zasiales cos?" heheh myslalam ze walne jak mi powiedzial
nio sa sa.. jak juz wiekszsc d0wiedziala sie o dzidziusiu to kolezanki mojej babci hehe stwierdzily, ze im ulzylo bo juz myslaly ze mam jakies problemy-sama babcia sie z tego smiala...My po prostu czekalismy, ja teraz mam stala prace, tz tez jakos w miare pracuje( ma wlasna dzialansc wiec u niego zalzy od sezonu) i doroslismy do tego ale wg ludzi ja juzpowinnam miec kilkuletnie dziekco
Cytat:
ja wypilam mala kawke i przegryzlalam wafelkami w czekoladzie
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:21   #1192
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
aa ja nie wiem czy ludzie mnie w tej ciazy tak wkurzaja czy oni sa tacy dziwny
babka mnie wkurza jak gada ze to zawczesnie na kupowanie, ze po co juz teraz
eh w niedziele zaczynam 5 miesiac juz , to kiedy mam kupowac ?
tydzien przed porodem masakra, jak jeszcze raz mi cos powie to bede niemilo i powiem ze moja sprawa i bede kupowala kiedy chce i ile chcce
pewnie wierzą w ten zabobon że się niby zapeszy.
olać ich, rób swoje

a o michałkach i kasztankach nic nie mówicie bo chodzą za mną już od dawna

Stary 2012-02-03, 11:23   #1193
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
To moje drugie śniadanie
Przez pierwsze tygodnir odrzucało mnie od słodyczy, a teraz wciągam wszystko, co mam w zasięgu wzroku. Bez względu na smak
A Ty chcialas dziewczynke, prawda?
Wiesz, jak juz sie objadasz slodkim.. To pewnie dziewuszka! Lekarz sie pomylil

Swoja droga, gdyby chociaz ten zabobon sie sprawdzal, bylabym szczesliwa. Ciagnie mnie do owocow i slodkiego, tak bardzo chce dziewczynke, ale wiem ze to nie ma nic wspolnego z plcia...
W sumie z synkiem sie zajadalam slodyczami non stop. A jaka mialam chcice na mleko w tubce!
Niektorzy nawet po USG mi mowili, ze pewnie bedzie dziewczynka, to niemozliwe ze jem slodycze i chlopak. A jednak. Nawet jak im pokazalam zdjecie, gdzie wyraznie bylo widac plec - nie, to pewnie pepowina sie tak zawinela

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-03, 11:24   #1194
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
nio sa sa.. jak juz wiekszsc d0wiedziala sie o dzidziusiu to kolezanki mojej babci hehe stwierdzily, ze im ulzylo bo juz myslaly ze mam jakies problemy-sama babcia sie z tego smiala...My po prostu czekalismy, ja teraz mam stala prace, tz tez jakos w miare pracuje( ma wlasna dzialansc wiec u niego zalzy od sezonu) i doroslismy do tego ale wg ludzi ja juzpowinnam miec kilkuletnie dziekco
Jak zaszłam pierwszy raz w ciążę (2 lata po ślubie) to zadzwoniłam do babci się pochwalić A ona do mnie że się bardzo cieszy i że już się bała że coś nie tak bo tak długo nie mamy dziecka Ale w sumie nikt w rodzinie za nami nie chodził i nie męczył że wypadałoby wziąć ślub (pobraliśmy się po 7 latach razem), że już czas na dziecko i że czemu mamy tylko jedno i czas na drugie.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:30   #1195
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Jak zaszłam pierwszy raz w ciążę (2 lata po ślubie) to zadzwoniłam do babci się pochwalić A ona do mnie że się bardzo cieszy i że już się bała że coś nie tak bo tak długo nie mamy dziecka Ale w sumie nikt w rodzinie za nami nie chodził i nie męczył że wypadałoby wziąć ślub (pobraliśmy się po 7 latach razem), że już czas na dziecko i że czemu mamy tylko jedno i czas na drugie.
Mnie mama zameczala, ze mam jak najszybciej miec nastepne dziecko. Im mniejsza roznica wieku tym lepiej itd.
Ale z tym sie zgadzam. Moj brat jest 6 lat starszy i ciezko nam bylo sie dogadac. Kiedy ja jeszcze ogladalam bajki, bawilam sie, on palil pierwsze papierosy, probowal alkohol...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-03, 11:31   #1196
Norniczka
Rozeznanie

Hej Dziewczęta. U mnie wszystko ok, mam mnóstwo stron do nadrobienia, tak to jest jak się ma urlop i ciągle mam cos do zrobienia. W niedzielę wracam juz do Irl, znowu bedą nudy, ale będę wtedy już na bieżąco. Co do imion to ja się dzisiaj rano zdenerwowałam...mąż nagle zaczął mówić że syn to będzie Filipek i koniec kropka. A wcześniej na to imię w ogóle nie zwrócił uwagii i coś mi nie pasowało... Do mnie jakoś to imię nie przemawia, ale też nie byłam na nie. No i dzisiaj rozmawiałam z teściową i ona do mnie że ona ma przeczucie że będzie mały Filipek...wrrrr. Przycisnęłam męża i wyszło że to jego mama wymyśliła Filipa. Powiedziałam mężowi że jego rodzice już imiona dla swoich dzieci wymyślali i my mamy sami wybrać dla naszych. No matko, jak tak można?? A męża myślałam że uduszę...
Stary 2012-02-03, 11:32   #1197
kejtigda
Wtajemniczenie

Ja się staram nie obiadać bo 6tyg po porodzie wyskakuje na 3-4 dni na bałkany i chcę już wyglądać w bikini Choć w sumie nie mam jakiś dziwnych zachcianek, tylko rano mam wilczy głód

Moi rodzice powiedzieli zebyśmy absolutnie z TŻ nie brali ślubu bo wpadliśmy bo całe życie przed nami i kto wie jak się ułoży i się cieszę, nam to w sumie przez myśl nie przeszło ale miło że nikt żadnej presji nie wywiera

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-03 o 11:34
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:33   #1198
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

I jak Aguś decydujecie się??
jeszcze nie wiem, jedziemy dzisiaj jeszcze jedno mieszkanko oglądać w podobnej cenie, ale chyba bardziej wypasione i z ogródkiem większym niż samo mieszkanie i potem będziemy myśleć

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:34   #1199
ewka5891
Zakorzenienie

Dzien dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Słyszałyście o tej półrocznej Madzi? Okazało się, że matka ukryła jej zwłoki
rano przeczytałam wiadomosci i odejzałam filmik z matką... brak mi słow, jaka matka jedzie zakopac ciało zamiast wezwać pogotowie ?? cały czas miałam nadzieję, że mała jednak sie odjandzie, a tu takie cos

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

a co do skracania rozumu to ja mam zamiar popełnić tę zbrodnię
też muszę podciąć moje włosy, bo juz mnie wkurzaja, takie długie... ale tutaj nie znam dobrego fryzjera, wiec musze poczekac do maja...

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej z rana.
ja tez sie nie wyspalam - standard :/
my z tz jestesmy 3 lata razem, ciaza bardzo planowana, choc wg wszystkich tylko dlatego ze nie jestesmy malzenstwem moja ciaza to wpadka. i niech im tak zostanie, nie mam ochoty sie nikomu tlumaczyc
hehe, miałam to samo. Z TZem postanowilismy postarać sie o dzieciątko, po 3 miesiącach się nam udało jak dzwonilismy z info do jego mama, to jedna z jej pierwszych mysli 'NIESLUBNE DZIECKO CHCECIE URODZIC?" wkurzylam sie, bo to nasza sprawa, ale tz od razu jej wygarnal ze woli aby dziecko mialo dobrze niz teraz dla innych slub brac od razu...
slub bedziemy miec, ale chcemy poczekac az sie dziecko urodzi i moze w przyszlym roku
jak inni sie pytaja o ciąże to od razu zakładają wpadkę, a juz mówimy, że planowaliśmy dziecko, to wszyscy są w wielkim szoku...
bo przeciez jak nazwać wpadką ciąże dla której odłożyło się tabletki anty, zaczeło brac kwas foliowy i starało się kochac w dni płodne?? no tak wg wiekszości to wpadka przeciez

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:34   #1200
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Paula SHIN

skad ja to znam !

Iwonka ślub powinien być Waszą wspólną decyzją, a nie wymuszony przez kogoś. Masz rację, przyjdzie czas to zalegalizujecie związek.
Mnie od zawsze wkurzało to ,że teściowa wypominała nam ,że chce wnuki. A mój mąż się kiedyś wkurzył i powiedział " to zrób sobie". Obraziła się, ale po tygodniu znowu zaczęła swoją gadke
Cytat:
To moje drugie śniadanie
To tak jak mnie. Początek ciąży-słodycze odrzucone a teraz białe michałki mogę wcinać cały czas

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości