|
|
#1171 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
dzien dobry dziewczynki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
uzaleznilam sie ze hoo....kochana to życze udanego wieczoru![]() Cytat:
![]() co do zwiazkow...my z tzem znamy siejuz prawie 6 lat milosc przez net po sllubie juz ponad 3,5 roku a dzidzia byla planowana chociaz... my juz ze 3 razy zaczynalismy i przerywalimy palnowanie a teraz udalo sie za 1 razem![]() a co do ludzi...jak bralam slub wiekszosc myslala, ze wpadlam...a jak po slubie jakis czas nie bylam w ciazy teksty do mojej mamy" czy z pani corka jest wszstko ok?? moze ona jest chora i nie moze miec dzieci?" ludzie sa bezlbledni..a co do Mady ogladalam wczoraj na biezaco to cale wyjasnianie i odkrycie....nie do pomyslenia, ale mi tez ta matka sie nie podobala...Nie wyobrazam sobie co czuja teraz dziadkowie i reszta rodziny...ahhh az mnie sciska
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#1172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawie jak kangurza rodzina
|
|
#1174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak prosiłam, żeby było jak najmniej niebieskiego, bo jak będzie dziewczynka, to wszystkim trzeba będzie tłumaczyć, że nie jest chłopcem![]() Ja akurat to traktuję bardzo poważnie. Trochę wiem o tym, jak się robi takie surowe sałatki w restauracji. A poza tym chyba każda z nas oglądała M. Gessler ![]() Cytat:
|
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
mrowka88
chyba glupie sny w ciazy to norma ![]() takze mnie juz nic nie zdziwi
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie zrobi to dopiero po porodzie. Nie spodziewalam sie, ze jego rodzice cos kupia To bylo ogromne zaskoczenie. Zwlaszcza ze bylam pewna, ze im sie nasz zwiazek nie podoba (jego mama cos czesto wspomina, ze jak bedziemy mieli dziecko to wypada wziac slub).
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie jest dziwne że skoro dziewczyna nie chciała wariografu, jasnowidza, nie miała wyraźnego urazu to rutkowski namówił ją do wyjawienia prawdy a nie policja i psychologowie, przecież pół społęczenstwa mialo wrazenie że coś jest nie tak, a co dopiero profesjonaliści, powinni byli to ustalić od razu.
Ja właśnie jem śniadanie w łóżku i lęże z psem i kotami ![]() Ja dopiero od 15tyg dbam o ciąże, nie brałam wcześniej witamin, badań ani nic i okazało się że mam książkowe wyniki i tylko kwas foliowy. Nie ma co się dać zwariować Codziennie też jem po knajpach i myślę że nie ma co szaleć ![]() Nie jem tylko moich 2 największych przysmaków, sushi i tataru, choć na początku się nimi objadałam jak nie wiedziałam że nie można A teraz niestety
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-02-03 o 11:18 |
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
sas
ludzie sa tacy niestety ! my jak w tamtym roku w drogi dzien swiat sie zareczylismy to tez wszyscy mysleli ze w ciazy jestes a najlepsze pytanie mojej przyszlej tesciowej jak moj Tz powiedzial jej ze ma zamiar mi sie oswiadczyc a ona do niego ,,zasiales cos?" heheh myslalam ze walne jak mi powiedzial
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tvn mówili że to może kolejny "spektakl". zobaczymy.
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tylko Ty. Ja wcinam Michałki i Kasztanki
|
#1182 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hello ,ja tylko na chwilkę wpadam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja teraz przeczytałam o Madzi , dla mnie to szok. Chociaż jeszcze wczoraj mówiłam do męża,że zobacz jakie to dziwne ona nawet nie chce poddać się badaniu wariografem. Mąż mówił ,że to też trzeba być odpowiednio psychicznie przygotowanym bo wbrew pozorom można oszukać wariograf. Ale później zaczęłam czytać komentarze w internecie, że np. nie chcieli pomocy Jackowskiego, że matka Madzi ma czas na pomalowanie sobie oczu a na wariograf nie ma czasu, że ogólnie to wszystko wydaje się dziwne. No ale wiecie,człowiek czyta takie rzeczy i nawet się w sumie nimi nie sugeruje,bo kurcze to przecież jest MATKA , która urodziła to maleństwo, jak mogła by to zrobić. Jestem w wielkim wielkim szoku. A teraz postaram się odezwać jutro,ale nie obiecuje bo mam mase roboty, bo na tą imprze musimy mieć własny "koszyczek" w związku z czym czeka mnie praca w kuchni .
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kebaby od czasu do czasu jadam. Zwlaszcza, ze mam swoja ulubiona budke ![]() W ciazy tez juz jadlam. I tej i poprzedniej. Synek zdrowy, kawal chlopa. Lekarz mi zadnych kupnych salatek nie zabronil. Wrecz przeciwnie, powiedzial, ze w ciazy moge zjesc wszystko na co mam ochote. Tylko musze pamietac o zdrowym rozsadku Nie objadam sie przeciez kebabem codziennie.Co do ciuszkow, nie mam pojecia w jakim sa kolorze. Az bede musiala zajrzec dzisiaj I tak mialam im w koncu pokazac pare rzeczy.Zanieslismy do nich worek ciuszkow po moim synku (kolezanka mi oddala), ale skomentowali ze te ciuchy nadaja sie tylko na smietnik, a nie dla dziecka. Brzydkie, niektore poplamione... A przeciez dom to nie wybieg, nie musi miec super ciuszkow... Przykro mi sie zrobilo to pewnie przez ciaze.
|
|
#1184 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula SHIN
skad ja to znam ! nam tez jego rodzice ciagle wspominaja o slobie zeby chociaz skromny maly! a prawda jest taka ze ja nie mam zamiaru brac slobu dla kogos zeby im sie lepiej zrobilo ja chce miec taki slob zeby zapamietac go na cale zycie a nie taki malenki bo ja musze ![]() ewentualnie pare miesiecy po narodzinach wezmiemy cywilny tez o tym powiedzielismy Tż mamie ze narazie jak cos to cywilny to ona oczywiscie juz zaczela gadac ze lepiej koscielny ze po co dwa razy wydawac pieniadze eh ona nam ani grosza nie da a bedzie nam mowila co lepiej przeciez to nasze zycie a slob nie jest najwazniejszy
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
może my byliśmy kangurami w poprzednim wcieleniu A co do historii małej Madzi, też jestem w wielkim szoku!
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Niedobra
juz od rana slodycze
|
#1187 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj mam dzien wolny bo Zosia zakatarzona. Usypiałam mała i oczywiście usnęłam z nią. Przed chwilą obudzili mnie goście z inspekcji gazowej. Jak mnie zobaczyli w drzwiach to w śmiech
![]() Już się ogarnęlam i ruszam sprzątac póki mała śpi |
|
|
|
#1188 |
|
Wtajemniczenie
|
aa ja nie wiem czy ludzie mnie w tej ciazy tak wkurzaja czy oni sa tacy dziwny
babka mnie wkurza jak gada ze to zawczesnie na kupowanie, ze po co juz teraz eh w niedziele zaczynam 5 miesiac juz , to kiedy mam kupowac ? tydzien przed porodem masakra, jak jeszcze raz mi cos powie to bede niemilo i powiem ze moja sprawa i bede kupowala kiedy chce i ile chcce
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chocby to, ze jak bedziemy lezec w szpitalu to maz moze zalatwic wszystkie sprawy urzedowe zwiazane z dzieckiem (imie, zameldowanie itd.) a niestety bez slubu musimy isc same, w dodatku razem z TZ zeby potwierdzil, ze jest ojcem. To najbardziej mi sie nie podoba I pod tym wzgledem rozumiem ze slub jest potrzebny. Sami tez chcemy wziac slub, ale nie "teraz, juz". Chcialabym zrzucic brzuch, wcisnac sie w ladna sukienke, zrobic wesele na ktorym tez bede mogla bawic sie i pic za nasze zdrowie. A nie zmeczona z wielkim brzuchem
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
To moje drugie śniadanie
![]() Przez pierwsze tygodnir odrzucało mnie od słodyczy, a teraz wciągam wszystko, co mam w zasięgu wzroku. Bez względu na smak
|
#1191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wg ludzi ja juzpowinnam miec kilkuletnie dziekco![]() ja wypilam mala kawke i przegryzlalam wafelkami w czekoladzie
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olać ich, rób swoje ![]() a o michałkach i kasztankach nic nie mówicie bo chodzą za mną już od dawna
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, jak juz sie objadasz slodkim.. To pewnie dziewuszka! Lekarz sie pomylil ![]() Swoja droga, gdyby chociaz ten zabobon sie sprawdzal, bylabym szczesliwa. Ciagnie mnie do owocow i slodkiego, tak bardzo chce dziewczynke, ale wiem ze to nie ma nic wspolnego z plcia... W sumie z synkiem sie zajadalam slodyczami non stop. A jaka mialam chcice na mleko w tubce! Niektorzy nawet po USG mi mowili, ze pewnie bedzie dziewczynka, to niemozliwe ze jem slodycze i chlopak. A jednak. Nawet jak im pokazalam zdjecie, gdzie wyraznie bylo widac plec - nie, to pewnie pepowina sie tak zawinela
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ona do mnie że się bardzo cieszy i że już się bała że coś nie tak bo tak długo nie mamy dziecka |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im mniejsza roznica wieku tym lepiej itd.Ale z tym sie zgadzam. Moj brat jest 6 lat starszy i ciezko nam bylo sie dogadac. Kiedy ja jeszcze ogladalam bajki, bawilam sie, on palil pierwsze papierosy, probowal alkohol...
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczęta. U mnie wszystko ok, mam mnóstwo stron do nadrobienia, tak to jest jak się ma urlop i ciągle mam cos do zrobienia. W niedzielę wracam juz do Irl, znowu bedą nudy, ale będę wtedy już na bieżąco. Co do imion to ja się dzisiaj rano zdenerwowałam...mąż nagle zaczął mówić że syn to będzie Filipek i koniec kropka. A wcześniej na to imię w ogóle nie zwrócił uwagii i coś mi nie pasowało... Do mnie jakoś to imię nie przemawia, ale też nie byłam na nie. No i dzisiaj rozmawiałam z teściową i ona do mnie że ona ma przeczucie że będzie mały Filipek...wrrrr. Przycisnęłam męża i wyszło że to jego mama wymyśliła Filipa. Powiedziałam mężowi że jego rodzice już imiona dla swoich dzieci wymyślali i my mamy sami wybrać dla naszych. No matko, jak tak można?? A męża myślałam że uduszę...
|
#1197 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się staram nie obiadać bo 6tyg po porodzie wyskakuje na 3-4 dni na bałkany i chcę już wyglądać w bikini
Choć w sumie nie mam jakiś dziwnych zachcianek, tylko rano mam wilczy głód![]() Moi rodzice powiedzieli zebyśmy absolutnie z TŻ nie brali ślubu bo wpadliśmy bo całe życie przed nami i kto wie jak się ułoży i się cieszę, nam to w sumie przez myśl nie przeszło ale miło że nikt żadnej presji nie wywiera
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-02-03 o 11:34 |
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie wiem, jedziemy dzisiaj jeszcze jedno mieszkanko oglądać w podobnej cenie, ale chyba bardziej wypasione i z ogródkiem większym niż samo mieszkanie
i potem będziemy myśleć
|
#1199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry wszystkim
![]() Cytat:
![]() też muszę podciąć moje włosy, bo juz mnie wkurzaja, takie długie... ale tutaj nie znam dobrego fryzjera, wiec musze poczekac do maja... Cytat:
jak dzwonilismy z info do jego mama, to jedna z jej pierwszych mysli 'NIESLUBNE DZIECKO CHCECIE URODZIC?" wkurzylam sie, bo to nasza sprawa, ale tz od razu jej wygarnal ze woli aby dziecko mialo dobrze niz teraz dla innych slub brac od razu...slub bedziemy miec, ale chcemy poczekac az sie dziecko urodzi i moze w przyszlym roku ![]() jak inni sie pytaja o ciąże to od razu zakładają wpadkę, a juz mówimy, że planowaliśmy dziecko, to wszyscy są w wielkim szoku... bo przeciez jak nazwać wpadką ciąże dla której odłożyło się tabletki anty, zaczeło brac kwas foliowy i starało się kochac w dni płodne?? no tak wg wiekszości to wpadka przeciez
|
|
#1200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iwonka ślub powinien być Waszą wspólną decyzją, a nie wymuszony przez kogoś. Masz rację, przyjdzie czas to zalegalizujecie związek. Mnie od zawsze wkurzało to ,że teściowa wypominała nam ,że chce wnuki. A mój mąż się kiedyś wkurzył i powiedział " to zrób sobie" . Obraziła się, ale po tygodniu znowu zaczęła swoją gadke![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

U mnie dziecko to totalna wpadka, z chłopakiem poznałam się w sierpniu, 5 miesięcy razem a 4 miesiać ciąży leci, bardzo źle to przyjęliśmy ale teraz już się cieszymy
ale i tak byłam szczęśliwa

ludzie sa bezlbledni..
A tak prosiłam, żeby było jak najmniej niebieskiego, bo jak będzie dziewczynka, to wszystkim trzeba będzie tłumaczyć, że nie jest chłopcem