Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 11:58   #901
tipsiara
Wtajemniczenie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Jeszcze jest nadzieja że żyje nawet niechby zostało sprzedane, ale żeby zyło.

Boże jak sobie pomyślę że to dzieciątko umierało z mrozu to aż serce boli.
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:59   #902
VickyM
Raczkowanie

Ja uważam, że należy zaczekać z osądzaniem matki i w ogóle całej tej rodziny aż sprawa całkowicie się wyjaśni. Myślę, że trzeba poczekać na jej zeznania, ojca, dziadków, odnalezienie ciała dziewczynki, wyniki wszelkich badań i odtworzenie zdarzeń przez policję.
Łatwo jest kogoś nie znając go, siedząc przed komputerem i chłonąć wszystko to, co podawane jest przez media i opisywane w internecie przez sąsiadów, życzliwe koleżanki etc.
A udostępnienie materiału Rutkowskiego mediom jest moim zdaniem nie na miejscu.
VickyM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:01   #903
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
"detektyff" Rutkowski ma swoje 5 minut, przecież uwielbia być w centrum zainteresowania jako rewelacyjny profesjonalista

Jeszcze sie okaże ze zbyt mocno naciskal na wine matki, ktora sie przyznała, a winna nie jest. Ciala nie ma to winnego nie ma, bo poki co o smierci tylko można spekulować.
Kocyka tez chyba nie znaleziono? Kurtka moze byc tylko przypadkiem.Albo celowo zostala podrzucona, zeby odwrocic uwage...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Juz w tvn24 puszczaja ten filmik rutkowskiego
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:05   #904
TmargoT
Zakorzenienie

rzucają psy na Rutkowskiego,ale gdyby nie on to nikt nie dowiedziałby się prawdy.
facet robi szum medialny,ale ma do tego dryg.szkoda,że zajął się polityką i kasą,bo był świetnym detektywem
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:05   #905
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Jeszcze sie okaże ze zbyt mocno naciskal na wine matki, ktora sie przyznała, a winna nie jest. Ciala nie ma to winnego nie ma, bo poki co o smierci tylko można spekulować.
Kocyka tez chyba nie znaleziono? Kurtka moze byc tylko przypadkiem.Albo celowo zostala podrzucona, zeby odwrocic uwage...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Juz w tvn24 puszczaja ten filmik rutkowskiego
Moim zdaniem to jest kolejny punkt "gry" Rutkowskiego

winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:06   #906
Madame Lockheart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
mi jakoś nie przeszkadza fakt, że filmik puszczono w publiczny obieg...
A ja poczułam niesmak, i nie tylko dlatego, że było to kompletnie bezcelowe (wystarczyło pokazać to policji), ale również dlatego, że odniosłam wrażenie, że prawdziwa "gwiazdą" tego filmiku miał być Rutkowski (już pisałam, że nie mam o nim dobrego mniemania, a teraz straciłam do niego resztki szacunku).

W ogóle zastanawiam się, czy aby ta dziewczyna nie została przez niego za bardzo zmanipulowana. Pewnie odczuwała już ogromną presję, wiedziała, że jest podejrzana (winna), a on może jako jedyny stał przy niej, odgrywał rolę "dobrego wujka", mówił jak do dziecka, podnosił na duchu, "chronił" (tak to sobie wyobrażam i nawet na tym filmiku jest taki współczujący i ją obejmuje).
Stary 2012-02-03, 12:07   #907
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

A ja w sumie się cieszę, że Rutkowski się w to włączył, jeśli ma to pomóc w wyjaśnieniu sprawy...
Stary 2012-02-03, 12:07   #908
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
rzucają psy na Rutkowskiego,ale gdyby nie on to nikt nie dowiedziałby się prawdy.
facet robi szum medialny,ale ma do tego dryg.szkoda,że zajął się polityką i kasą,bo był świetnym detektywem
skoro jest takim swietnym detektywen, to co film z jego rozmowy z matką robi w internecie i każdej telewizji?
Stary 2012-02-03, 12:08   #909
Madame Lockheart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
Na razie nadal nikt nie zna prawdy.
Stary 2012-02-03, 12:08   #910
Cola_Ola
Zakorzenienie

Jak oglądam zdjęcia tego dziecka to powiem Wam szczerze, że budzi się we mnie chęć zemsty na matce. Wiem, że to złe, nie powinnam osądzać. Takie śliczne dziecko, nie mogę sobie wyobrazić jak można takie maleństwo tak potraktować, które nie może się obronić, wstać, krzyknąć, mówić co mu jest, jest zdane totalnie na mame... A mama robi to co robi.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:08   #911
visionAM
Zakorzenienie

nie podoba mi się to wszystko, właśnie oglądam odcinek Uwagi i to ojciec dziecka mówi "POMOGŁEM ŻONIE ZNIEŚĆ WÓZEK"!!! "ona poszła w prawo, a ja z kolegą w lewo"

visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:11   #912
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madame Lockheart Pokaż wiadomość
A ja poczułam niesmak, i nie tylko dlatego, że było to kompletnie bezcelowe (wystarczyło pokazać to policji), ale również dlatego, że odniosłam wrażenie, że prawdziwa "gwiazdą" tego filmiku miał być Rutkowski (już pisałam, że nie mam o nim dobrego mniemania, a teraz straciłam do niego resztki szacunku).

W ogóle zastanawiam się, czy aby ta dziewczyna nie została przez niego za bardzo zmanipulowana. Pewnie odczuwała już ogromną presję, wiedziała, że jest podejrzana (winna), a on może jako jedyny stał przy niej, odgrywał rolę "dobrego wujka", mówił jak do dziecka, podnosił na duchu, "chronił" (tak to sobie wyobrażam i nawet na tym filmiku jest taki współczujący i ją obejmuje).

Możliwe też, że matka jest na jakiś środkach uspokajających i powiedziała Rutkowskiemu to co on chciał usłyszeć. Napewno rozmawiała z policyjnym psychologiem, chyba on wie lepiej od pana R. jak rozmawiać w takich sytuacjach i nic wtedy nie wyszło?
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:11   #913
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
"detektyff" Rutkowski ma swoje 5 minut, przecież uwielbia być w centrum zainteresowania jako rewelacyjny profesjonalista
We fragmencie który widziałam w tv on jej sugerował odpowiedzi, dla mnie to jest mało wiarygodne :/

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:13   #914
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Kiedy matka bierze odpowiedzialność za nowe życie nie kończy się ona w momencie jego ustania. Gdy zdarza się tragiczny wypadek, winna dołożyć wszelkich starań i prób by to życie ocalić. A gdy ono ustanie opłakać i złożyć w grobie.
Takie zachowanie powinno być naturalne.
Przestraszyła się? O ile straszniejsze jest to czego się dopuściła, porzucając ciało swego dziecka, odstawiając tę marna mistyfikacje.
Patrze na moja śpiącą 7miesieczna córkę i nie potrafię myśleć o tym bez emocji.Te psychologiczne wytłumaczenia mnie jedynie śmieszą. Nawet matki w głębokiej psychozie poporodowej przebłyskami "trzeźwego" myślenia potrafiły ocalić swoje dziecko przed samą sobą.
Nie ma wytłumaczenia ...

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:13   #915
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Wiesz co?

Może takie osoby martwią się sprawą, żałują dziecka, rodziny a nie przeżywają Twojej wątpliwej jakości wygraną.

Ale dobrze, że w każdej sytuacji potrafisz zauważyć plus dla siebie...

Witki opadają. Napawaj się szczęśliwa...

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
W necie jest już video na którym jest rozmowa Rutkowskiego z matką Madzi, ona przyznaje się w tym nagraniu, że dziecko wypadło jej z rąk. Uważam, ze takie "dowody" powinny pozostac tylko dla policji, a nie żeby teraz krążyło po necie
Zgadzam się.

Na razie nic niewiadomo. Wszystko jest możliwe.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:13   #916
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Mam przeczucie,że to nie żaden wypadek i ojciec też coś wie,ale to tylko przeczucie.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:13   #917
tipsiara
Wtajemniczenie

Ja już nic nie wiem może to jakaś prowokacja
takie materiały, nie powinny narazie być upubliczniane.
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:16   #918
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
nie podoba mi się to wszystko, właśnie oglądam odcinek Uwagi i to ojciec dziecka mówi "POMOGŁEM ŻONIE ZNIEŚĆ WÓZEK"!!! "ona poszła w prawo, a ja z kolegą w lewo"

o 18! w styczniu!

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
We fragmencie który widziałam w tv on jej sugerował odpowiedzi, dla mnie to jest mało wiarygodne :/
dla mnie on jest cały małowiarygodny, karierowicz zakichany.
Stary 2012-02-03, 12:17   #919
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

To co dzieje się w mediach jest przerażające.

Rutkowski od zawsze ma parcie na szkło. Niemniej jednak tam gdzie policja nie może sięgnąć działając w zgodzie z literą prawa tam sięga on.
W zasadzie policja też badała możliwość udziału rodziców w tej sprawie. Z ta róznica że robiła to bez szumu medialnego.

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:17   #920
Delia N
Raczkowanie

Jak dla mnie i ojciec tego dziecka i matka wyglądają na... patologie. Nie wiem czemu, po prostu odnoszę takie wrażenie. Znam wiele młodych małżeństw, które mają dzieci, niekoniecznie planowane, ale nie budzą we mnie takiej 'niechęci' jak ta para. Matka tego dziecka po tych wszystkich wypowiedziach, kojarzy mi się z typową zołzą 'jestem taka biedna, a wszyscy wkoło źli'. To tylko moje zdanie.
Czekam na wyjaśnienie tej sprawy, bo teraz to już wszystko jest możliwe
Delia N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:17   #921
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
Ja już nic nie wiem może to jakaś prowokacja
takie materiały, nie powinny narazie być upubliczniane.

Właśnie, coś to za bardzo medialne jest... a może to dziecko rzeczywiście porwano i robią taką szopkę żeby porywacze się poczuli pewnie?

Jeden wielki cyrk...
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:18   #922
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
Kiedy matka bierze odpowiedzialność za nowe życie nie kończy się ona w momencie jego ustania. Gdy zdarza się tragiczny wypadek, winna dołożyć wszelkich starań i prób by to życie ocalić. A gdy ono ustanie opłakać i złożyć w grobie.
Takie zachowanie powinno być naturalne.
Przestraszyła się? O ile straszniejsze jest to czego się dopuściła, porzucając ciało swego dziecka, odstawiając tę marna mistyfikacje.
Patrze na moja śpiącą 7miesieczna córkę i nie potrafię myśleć o tym bez emocji.Te psychologiczne wytłumaczenia mnie jedynie śmieszą. Nawet matki w głębokiej psychozie poporodowej przebłyskami "trzeźwego" myślenia potrafiły ocalić swoje dziecko przed samą sobą.
Nie ma wytłumaczenia ...
Mądre słowa. Zgadzam się ze wszystkim. Jeżeli faktycznie jest to prawdą to przyznam się, iż nie jestem w stanie pojąć, jak strach przed osądzeniem, o którym ktoś już pisał może być silniejszy od próby, szansy uratowania swojego dziecka. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie, jak można siebie chronić kosztem życia swojego dziecka.
pannafu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:26   #923
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Właśnie, coś to za bardzo medialne jest... a może to dziecko rzeczywiście porwano i robią taką szopkę żeby porywacze się poczuli pewnie?

Jeden wielki cyrk...
Dopóki nie znajdzie się ciało albo dziecko to nic nie jest wykluczone.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:26   #924
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość

Jeden wielki cyrk...
No dokładnie , do tego w reportażu są zeznania sąsiadki to co sąsiadka też by miała przechlapane no ciekawe jak to się zakończy ...

winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:26   #925
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:

no w wózku dziecko byc mogło, co nie zmienia faktu że mogło nie żyć, albo nieprzytomne (dziecko od upuszczenia w głowę chyba tak latwo nie umiera, chyba że trafiła głową w niezrośniętą kość ciemieniową)
Miałam na myśli kobietę i jej dziecko które niby znalazły matkę Madzi. Kobieta opowiadała że wózek był pusty a w nim były rzeczy dla małej, mleko itp. a córka tej kobiety dodała że były też pieluchy.
Myślicie że one też mogą być podstawione ? Ja szczerze wątpie...
Stary 2012-02-03, 12:27   #926
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delia N Pokaż wiadomość
Jak dla mnie i ojciec tego dziecka i matka wyglądają na... patologie. Nie wiem czemu, po prostu odnoszę takie wrażenie. Znam wiele młodych małżeństw, które mają dzieci, niekoniecznie planowane, ale nie budzą we mnie takiej 'niechęci' jak ta para. Matka tego dziecka po tych wszystkich wypowiedziach, kojarzy mi się z typową zołzą 'jestem taka biedna, a wszyscy wkoło źli'. To tylko moje zdanie.
Czekam na wyjaśnienie tej sprawy, bo teraz to już wszystko jest możliwe

Mialam podobnie na poczatku. Jeszcze chyba wczoraj albo przedwczoraj pisalam, ze po pierwszej wypowiedzi ojca w tv z trudem moglam uwierzyc, ze on jest "tata tego zaginionego dziecka", bo wydawal sie emocjonalnie niezangazowany. Ale placz matki do mnie przemowil, kupilam to, jak sie teraz okazalo ona byla wstrzasnieta, ale z innego powodu niz nam sie to wydawalo.
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:28   #927
WhiteCherry
Zakorzenienie

ktoś wcześniej wklejał artykuł, w którym rzekomo ciałko zostało zakopane, a nie porzucone.
zakopanie dało by się wytłumaczyć - myślę, że przy przeczesywaniu terenu podczas wcześniejszego przeszukiwania, policjanci zobaczyliby pakunek . Natomiast jeśli go nie było wcześniej - to znaczy, że wystarczyło nawet płytko pod ziemią zakopać dziecko, wystarczy że przyprószy śnieg i już nic nie widać.

druga sprawa to taka, że ktoś musiałby jej w tym pomóc. co prawda tydzień temu nie było aż takich wielkich mrozów jak teraz, ale też nie było na plusie. ona sama nie byłaby w stanie wykopać dołka w zamarzniętym gruncie + zrobić to na tyle szybko, żeby nikt nic nie zauważył (w tv widziałam, że za tym terenem są jakieś alejki czy ścieżki i chodzili tamtędy ludzie - wieczorem na pewno ktoś by spacerował chociażby z psem).

natomiast jeśli ani dziecko nie zostało zakopane, ani nie porzucone - to ja naprawdę nie wiem, gdzie ono jest i co się tak naprawdę stało.
rozszarpanie przez zwierzęta odrzucam - byłyby jakieś ślady, strzępy ubrań, ślady krwi. Ślady krwi da się wykryć, nawet jeśli zostały przykryte przez śnieg.
oglądałam rano tvn24 i teren ma być przeszukiwany georadarem, wtedy wyjdzie, czy dziecko jest zakopane.

publiczny lincz na nk - żenada. przecież ona i tak kary nie uniknie.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-02-03 o 12:31
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:28   #928
ever-dream
Wtajemniczenie

Dla mnie ta wersja z upadkiem dziecka nie jest wiarygodna, poza tym Rutkowski sugerował odpowiedzi. Poza tym, nie wiem w jakim celu on to nagrał i udostępnił telewizji? Przegięcie.

Moim zdaniem matka nie planowała z premedytacją nic temu dziecku zrobić, ale wypadek nieszczęśliwy to nie był. Może długo płakało, zdenerwowała się, wstrząsnęła nim, kopnęła, a dziecko umarło.

Przypomina mi się historia, Erharda Loretana, który "nie mogąc uspokoić płaczącego syna, potrząsnął nim kilka razy, a później odłożył siedmiomiesięczne dziecko do kołyski. Nie zauważył, że niemowlę już nie żyło.
Sąd skazał go za nieumyślne spowodowanie śmierci na cztery miesiące w zawieszeniu. Zwróciło to uwagę lekarzy. Nowe badania na temat potrząsania niemowląt wykazały, że to najczęstsza przyczyna ich śmierci, a w samych Stanach Zjednoczonych prawie 1,5 tysiąca dzieci rocznie doznaje poważnych urazów."
Stary 2012-02-03, 12:29   #929
arrabbiata
Zadomowienie

Może naoglądałam się za dużo investigation discovery ale jak dla mnie, to nie był wypadek.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 12:31   #930
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannafu Pokaż wiadomość
Mała była nieprzytomna, więc może ojciec myślał, że Madzia śpi.
Podobno była sina... Ojciec nie zauważył?

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości