|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Jeszcze jest nadzieja że żyje
nawet niechby zostało sprzedane, ale żeby zyło.Boże jak sobie pomyślę że to dzieciątko umierało z mrozu to aż serce boli. |
|
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
Ja uważam, że należy zaczekać z osądzaniem matki i w ogóle całej tej rodziny aż sprawa całkowicie się wyjaśni. Myślę, że trzeba poczekać na jej zeznania, ojca, dziadków, odnalezienie ciała dziewczynki, wyniki wszelkich badań i odtworzenie zdarzeń przez policję.
Łatwo jest kogoś nie znając go, siedząc przed komputerem i chłonąć wszystko to, co podawane jest przez media i opisywane w internecie przez sąsiadów, życzliwe koleżanki etc. A udostępnienie materiału Rutkowskiego mediom jest moim zdaniem nie na miejscu. |
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocyka tez chyba nie znaleziono? Kurtka moze byc tylko przypadkiem.Albo celowo zostala podrzucona, zeby odwrocic uwage... ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Juz w tvn24 puszczaja ten filmik rutkowskiego
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
rzucają psy na Rutkowskiego,ale gdyby nie on to nikt nie dowiedziałby się prawdy.
facet robi szum medialny,ale ma do tego dryg.szkoda,że zajął się polityką i kasą,bo był świetnym detektywem |
|
|
|
#905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle zastanawiam się, czy aby ta dziewczyna nie została przez niego za bardzo zmanipulowana. Pewnie odczuwała już ogromną presję, wiedziała, że jest podejrzana (winna), a on może jako jedyny stał przy niej, odgrywał rolę "dobrego wujka", mówił jak do dziecka, podnosił na duchu, "chronił" (tak to sobie wyobrażam i nawet na tym filmiku jest taki współczujący i ją obejmuje).
|
|
#907 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
A ja w sumie się cieszę, że Rutkowski się w to włączył, jeśli ma to pomóc w wyjaśnieniu sprawy...
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
skoro jest takim swietnym detektywen, to co film z jego rozmowy z matką robi w internecie i każdej telewizji?
|
#909 |
|
Raczkowanie
|
Na razie nadal nikt nie zna prawdy.
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Jak oglądam zdjęcia tego dziecka to powiem Wam szczerze, że budzi się we mnie chęć zemsty na matce. Wiem, że to złe, nie powinnam osądzać. Takie śliczne dziecko, nie mogę sobie wyobrazić jak można takie maleństwo tak potraktować, które nie może się obronić, wstać, krzyknąć, mówić co mu jest, jest zdane totalnie na mame... A mama robi to co robi.
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
nie podoba mi się to wszystko, właśnie oglądam odcinek Uwagi i to ojciec dziecka mówi "POMOGŁEM ŻONIE ZNIEŚĆ WÓZEK"!!! "ona poszła w prawo, a ja z kolegą w lewo"
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możliwe też, że matka jest na jakiś środkach uspokajających i powiedziała Rutkowskiemu to co on chciał usłyszeć. Napewno rozmawiała z policyjnym psychologiem, chyba on wie lepiej od pana R. jak rozmawiać w takich sytuacjach i nic wtedy nie wyszło? |
|
|
|
|
#913 |
|
Uzależnienie
|
We fragmencie który widziałam w tv on jej sugerował odpowiedzi, dla mnie to jest mało wiarygodne :/
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy matka bierze odpowiedzialność za nowe życie nie kończy się ona w momencie jego ustania. Gdy zdarza się tragiczny wypadek, winna dołożyć wszelkich starań i prób by to życie ocalić. A gdy ono ustanie opłakać i złożyć w grobie.
Takie zachowanie powinno być naturalne. Przestraszyła się? O ile straszniejsze jest to czego się dopuściła, porzucając ciało swego dziecka, odstawiając tę marna mistyfikacje. Patrze na moja śpiącą 7miesieczna córkę i nie potrafię myśleć o tym bez emocji.Te psychologiczne wytłumaczenia mnie jedynie śmieszą. Nawet matki w głębokiej psychozie poporodowej przebłyskami "trzeźwego" myślenia potrafiły ocalić swoje dziecko przed samą sobą. Nie ma wytłumaczenia ...
|
#915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na razie nic niewiadomo. Wszystko jest możliwe.
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Mam przeczucie,że to nie żaden wypadek i ojciec też coś wie,ale to tylko przeczucie.
|
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już nic nie wiem
może to jakaś prowokacja ![]() takie materiały, nie powinny narazie być upubliczniane. |
|
|
|
#918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie on jest cały małowiarygodny, karierowicz zakichany.
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
To co dzieje się w mediach jest przerażające.
Rutkowski od zawsze ma parcie na szkło. Niemniej jednak tam gdzie policja nie może sięgnąć działając w zgodzie z literą prawa tam sięga on. W zasadzie policja też badała możliwość udziału rodziców w tej sprawie. Z ta róznica że robiła to bez szumu medialnego.
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie i ojciec tego dziecka i matka wyglądają na... patologie. Nie wiem czemu, po prostu odnoszę takie wrażenie. Znam wiele młodych małżeństw, które mają dzieci, niekoniecznie planowane, ale nie budzą we mnie takiej 'niechęci' jak ta para. Matka tego dziecka po tych wszystkich wypowiedziach, kojarzy mi się z typową zołzą 'jestem taka biedna, a wszyscy wkoło źli'. To tylko moje zdanie.
Czekam na wyjaśnienie tej sprawy, bo teraz to już wszystko jest możliwe
|
|
|
|
#921 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ciekawe jak to się zakończy ...
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Myślicie że one też mogą być podstawione ? Ja szczerze wątpie...
|
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mialam podobnie na poczatku. Jeszcze chyba wczoraj albo przedwczoraj pisalam, ze po pierwszej wypowiedzi ojca w tv z trudem moglam uwierzyc, ze on jest "tata tego zaginionego dziecka", bo wydawal sie emocjonalnie niezangazowany. Ale placz matki do mnie przemowil, kupilam to, jak sie teraz okazalo ona byla wstrzasnieta, ale z innego powodu niz nam sie to wydawalo. |
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś wcześniej wklejał artykuł, w którym rzekomo ciałko zostało zakopane, a nie porzucone.
zakopanie dało by się wytłumaczyć - myślę, że przy przeczesywaniu terenu podczas wcześniejszego przeszukiwania, policjanci zobaczyliby pakunek . Natomiast jeśli go nie było wcześniej - to znaczy, że wystarczyło nawet płytko pod ziemią zakopać dziecko, wystarczy że przyprószy śnieg i już nic nie widać. druga sprawa to taka, że ktoś musiałby jej w tym pomóc. co prawda tydzień temu nie było aż takich wielkich mrozów jak teraz, ale też nie było na plusie. ona sama nie byłaby w stanie wykopać dołka w zamarzniętym gruncie + zrobić to na tyle szybko, żeby nikt nic nie zauważył (w tv widziałam, że za tym terenem są jakieś alejki czy ścieżki i chodzili tamtędy ludzie - wieczorem na pewno ktoś by spacerował chociażby z psem). natomiast jeśli ani dziecko nie zostało zakopane, ani nie porzucone - to ja naprawdę nie wiem, gdzie ono jest i co się tak naprawdę stało. rozszarpanie przez zwierzęta odrzucam - byłyby jakieś ślady, strzępy ubrań, ślady krwi. Ślady krwi da się wykryć, nawet jeśli zostały przykryte przez śnieg. oglądałam rano tvn24 i teren ma być przeszukiwany georadarem, wtedy wyjdzie, czy dziecko jest zakopane. publiczny lincz na nk - żenada. przecież ona i tak kary nie uniknie.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-02-03 o 12:31 |
|
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie ta wersja z upadkiem dziecka nie jest wiarygodna, poza tym Rutkowski sugerował odpowiedzi. Poza tym, nie wiem w jakim celu on to nagrał i udostępnił telewizji? Przegięcie.
Moim zdaniem matka nie planowała z premedytacją nic temu dziecku zrobić, ale wypadek nieszczęśliwy to nie był. Może długo płakało, zdenerwowała się, wstrząsnęła nim, kopnęła, a dziecko umarło. Przypomina mi się historia, Erharda Loretana, który "nie mogąc uspokoić płaczącego syna, potrząsnął nim kilka razy, a później odłożył siedmiomiesięczne dziecko do kołyski. Nie zauważył, że niemowlę już nie żyło. Sąd skazał go za nieumyślne spowodowanie śmierci na cztery miesiące w zawieszeniu. Zwróciło to uwagę lekarzy. Nowe badania na temat potrząsania niemowląt wykazały, że to najczęstsza przyczyna ich śmierci, a w samych Stanach Zjednoczonych prawie 1,5 tysiąca dzieci rocznie doznaje poważnych urazów."
|
#929 |
|
Zadomowienie
|
Może naoglądałam się za dużo investigation discovery ale jak dla mnie, to nie był wypadek.
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno była sina... Ojciec nie zauważył?
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

nawet niechby zostało sprzedane, ale żeby zyło.

może to jakaś prowokacja