Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 13:56   #1051
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Ja też tak myślę i myślałam tak od początku. dziwi mnei, ze ten psycholog policyjny nic nie skumał i zrobił taki głupi portret porywacza No i mówi, że dziecko zsiniało jak upadło, człowiek sinieje jak się dusi, nie po upadku... ale wszystko wyjdzie na sekcji...
Skąd wiesz co psycholog policyjny naprawdę ustalił? Widziałaś jego wszystkie wnioski na papierze? To było jedno z przypuszczeń, ale nie wiesz, czy nie drążyli innych możliwości.

Tak na dobra sprawę nic jeszcze nie jest wiadome. Nie ma jeszcze wyroku, zwłok itp. Ja bym raczej przyhamowała z takimi jednoznacznymi wnioskami, ponieważ życie lubi zaskakiwać.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:56   #1052
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Mimo wszystko mam nadzieję, że ojciec nie jest jednak w to zamieszany. To by już było na prawdę straszne, gdyby oboje byli za to odpowiedzialni i oboje tak perfidnie szli w zaparte. Chciałabym, żeby to nie była tak całkowicie zła rodzina.
Chociaż dużo poszlak wskazuje na niego, ale mam nadzieję, że nie okażą się prawdziwe.

Chyba że... Może mąż pomagał matce wynieść wózek, kiedy dziecko było żywe, a matka je zabiła/porzuciła poza domem? Albo mąż był pod wpływem alkoholu i nie zauważył niczego dziwnego z tym dzieckiem w wózku, a nie chce nić mówić dziennikarzom o tym, czy był trzeźwy czy nie żeby nie posypały się oskarżenia o rodzica-alkoholika?

Tyle już o tym czytam dzisiaj, że sama zaczynam wymyślać różne hipotezy
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:56   #1053
Cola_Ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Rutkowski cos kręci. Najpierw mówi, że ojciec nic nie wiedział a jak dziennikarka zapytała że przecież pomagał jej zniesc dziecko to R. na to, że mógł to powiedzieć dla jej obrony

WTF???

Dla jej obrony w sensie, żeby nie było takiej nagonki na nich, tak ja to zrozumiałam.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:57   #1054
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Nie znam się na tym za bardzo ale jeżeli dziecko upadło w domu, cokolwiek się stało czy nie można zrobić tam badań DNA?
nawet gdyby nie sprzątała w domu od 10 dni to po co by mieli drugi raz uzyskiwać profil DNA dziecka ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:57   #1055
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Rutkowski cos kręci. Najpierw mówi, że ojciec nic nie wiedział a jak dziennikarka zapytała że przecież pomagał jej zniesc dziecko to R. na to, że mógł to powiedzieć dla jej obrony

WTF???
A teraz mówi o konfrontacji z osobami, które widziały jak się położyła. Skąd w takim razie obrażenia jak po upadku? Kiedy je zrobiła? Nie widziała, że ktos ja widzi?
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:57   #1056
Amani
Zakorzenienie

Jak Rutkowski mówi o tej ZWIERZYNIE, to mam wrażenie, że żyjemy na Arktyce gdzie grasują niedźwiedzie polarne. Psy czy inne małe zwierzęta, nie "pożarłyby" (tak określił to Rutkowski) całego dziecka nie pozostawiając żadnych śladów!

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:58   #1057
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez joannajj Pokaż wiadomość
depresję poporodową widać, nie wierzę w takie bajki, że ona miała depresję i nikt z rodziny tego nie dostrzegł, wygladało na zadbane, ja po porodzie miałam tzw baby blues -dosłownie 3 dni i wiem co znaczy, i ze to WIDAĆ!
Oglądam na TLC programy o depresji poporodowej. I czasem rodziny nie wiedzą że matka jest w depresji. Czasem się domyślają że coś jest nie tak (mylą to z przemęczeniem, stresem). Czasem nie chcą widzieć...
A matka w głowie snuje jak zabić dziecko (lub siebie) a przy dziecku wykonuje czynności jak robot (ale karmi, przewija, bawi się ... - z boku może wyglądać dość normalnie)
Niedawno było kobiecie która do 2 lat dziecka miała depresję poporodową (dopiero jak pomogli lekarze to jej przeszło - a jesli by nie pomogli to nie wiadomo jak długo by to trwało)
A skoro piszecie że matka czasem zostawiała małą u rodziców i się nie interesowała to może właśnie chorowała na depresję poporodową ...

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:58   #1058
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cola_Ola Pokaż wiadomość
Dla jej obrony w sensie, żeby nie było takiej nagonki na nich, tak ja to zrozumiałam.
Ale po co? Skoro myslał, że dziecko zostało porwane to po co miał kłamać> Co by to dało? A co z tym kolegą, z którym odszedł?
Stary 2012-02-03, 14:00   #1059
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Jak Rutkowski mówi o tej ZWIERZYNIE, to mam wrażenie, że żyjemy na Arktyce gdzie grasują niedźwiedzie polarne. Psy czy inne małe zwierzęta, nie "pożarłyby" (tak określił to Rutkowski) całego dziecka nie pozostawiając żadnych śladów!
Zdaniem Rutkowskiego dziecko było wielkości trzech ogórków, więc mogło zostać pożarte.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:02   #1060
Amani
Zakorzenienie

ale ten spokój ojca Madzi... albo jest cholernie silny, albo.....

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość
Zdaniem Rutkowskiego dziecko było wielkości trzech ogórków, więc mogło zostać pożarte.
on sam jest ogórek, niech sie puknie w głowe

-26kg

Stary 2012-02-03, 14:04   #1061
Cola_Ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Oglądam na TLC programy o depresji poporodowej. I czasem rodziny nie wiedzą że matka jest w depresji. Czasem się domyślają że coś jest nie tak (mylą to z przemęczeniem, stresem). Czasem nie chcą widzieć...
A matka w głowie snuje jak zabić dziecko (lub siebie) a przy dziecku wykonuje czynności jak robot (ale karmi, przewija, bawi się ... - z boku może wyglądać dość normalnie)
Niedawno było kobiecie która do 2 lat dziecka miała depresję poporodową (dopiero jak pomogli lekarze to jej przeszło - a jesli by nie pomogli to nie wiadomo jak długo by to trwało)
A skoro piszecie że matka czasem zostawiała małą u rodziców i się nie interesowała to może właśnie chorowała na depresję poporodową ...
Też tak dzisiaj rano myśłam. To często się zdarza, szczególnie, że to młode małżeństwo, chłopak może nie pomogał jej, czuła się samotna.

Cytat:
Ale po co? Skoro myslał, że dziecko zostało porwane to po co miał kłamać> Co by to dało? A co z tym kolegą, z którym odszedł?
Pytaj się mnie a ja Ciebie.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:04   #1062
hauuu
Wtajemniczenie

O co chodzi z tym, że chodziła i szukała miejsca ukrycia dziecka? robiła to przed zgłoszeniem porwania czy po?
Stary 2012-02-03, 14:06   #1063
shine_sky
Zakorzenienie

czegoś nie rozumiem - ojciec ponoć nie jest zamieszany w sprawę, ale jakim cudem znosił nieżywe już dziecko ze schodów, w dodatku domniemywam że był wtedy w domu? to co nie widział co się stało? nie widział roztrzęsionej matki? NIE OGARNIAM.
Poza tym ojciec również nie podejrzewał że winna jest matka? W takim razie pięknie grała, nie tylko przed mediami, ale także przed najbliższą rodziną. No chyba, że rodzina wiedziała.

Zdziwiła mnie również reakcja Rutkowskiego na pytanie o udział ojca w tym wszystkim, na pytanie dziennikarki o słowa ojca który opowiadał w 'uwadze' że znosił małą ze schodów, powiedział że możliwe że ojciec chciał bronić matkę, i dlatego tak mówił, czyli co - jednak wiedział?

Dla mnie ojciec również jest w to zamieszany, i dziwi mnie że Rutkowski jest taki pewny za jego niewinność.
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:06   #1064
visionAM
Zakorzenienie

Co mnie zastanawia:
- kwestia znoszenia wózka z dzieckiem przez ojca
- sprawa domniemanego porywacza, którego podobno widywali w okolicy dziadkowie Madzi - WTF?!
- Rutkowski miesza się przy pewnych faktach, strasznie kombinuje

Co do tej depresji poporodowej - ja oglądałam profil Bartłomieja W. na NK i co zauważyłam - podkreślam, że są to tylko moje luźne obserwacje - ma on tam zdjęcia ze swoją żoną, ale wnioskuję, że są to zdjęcia zrobione przed porodem. Na tych zdjęciach Katarzyna W. wygląda całkiem inaczej, jest wyraźnie grubsza, uśmiechnięta, no wg mnie całkiem inny człowiek. W jej obecnym wyglądzie widać, że poród i wychowanie dziecka odcisnęły na niej jakieś piętno, jest wyraźnie szczuplejsza, wygląda gorzej.. może gorszy stan fizyczny odzwierciedlał także jej niezbyt dobry stan psychiczny..?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:06   #1065
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
nawet gdyby nie sprzątała w domu od 10 dni to po co by mieli drugi raz uzyskiwać profil DNA dziecka ?

Źle się wyraziłam ale może byłyby ślady krwi etc., cokolwiek.
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:06   #1066
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
ale ten spokój ojca Madzi... albo jest cholernie silny, albo.....

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

on sam jest ogórek, niech sie puknie w głowe
Też mnie dziwi ten ojciec taki spokojny.

A te ogórki mnie rozwaliły. Wzdłuż czy wszerz dziecko jest wielkości trzech ogórków?
akisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:07   #1067
201605021613
Konto usunięte

Bywa, że rodzina bagatelizuje objawy depresji, myśla, że matce się w d... poprzewracało i przesadza, że co to za problem zająć się dzieckiem...
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:07   #1068
blaskskonca
Raczkowanie

Czy wy naprawde myslicie, ze policjanci sa tak glupi i nie sprawdzają tych oczywistych i mniej oczywistych rzeczy? Skąd wiecie co jest w papierach i co ustalili?
Media i Rutkowski chcą zrobić sensacje, im bardziej szokujące i nieścisłe okolicznosci tym lepiej dla nich. Grunt to zrobic sensacje, a ze zniszczy sie wszystko wokół to juz nie ma znaczenia.

I wlasnie w takich sytuacjach widać, ze policja NIE powinna dzielić sie etapami śledztwa. Powinna ogłosić problem i koncowy efekt, nic pomiędzy.

Faktem jest, ze dopóki nie ma dowodów nie ma winnego.
blaskskonca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:08   #1069
cheloni
Raczkowanie

DLa mnie teraz już wszystko jest tak niejasne i nieścisłe, że zanim to wyjaśnią miną co najmniej tygodnie. Dziecko po kąpieli w kocyku? To chyba było już ubrane, chyba nagiego w sam kocyk nie zawinęła, od tego jest ręcznik Do tego uderzenie ojca, chęć pójścia do kina, wcześniejsze zostawianie dziecka- gdyby nawet był to nieszczęśliwy wypadek (i gdyby była w szoku zostawiając dziecko pod drzewem, wymyslając porwanie) to chyba prywatnie, bez obecności policji czy mediów by to przeżywała czy to porwanie (jeśli by sobie to wmówiła) czy ogólnie śmierć dziecka, a ona chciała IŚĆ DO KINA? Albo ona jest chora psychicznie albo pozbawiona zupełnie skrupułów,uczuć,emocji i z premedytacja zabiła dziecko. Na pewno ktoś jeszcze jest w to zamieszany, nie wykluczam także, że dziecko mogło umrzeć wcześniej niż wyszła sprawa porwania.

Co do smrodu o ktorym mówił Rutkowski- albo dziecko w stanie rozkładu zostało tam już przyniesione, potem współwinny je zabrał (ze strachu), ewentualnie zwierzęta miały swój udział, albo powiedział to tylko żeby zrobić większy szum w mediach

Ogólnie jak tylko usłyszałam o sprawie,pierwsze co pomyślałam to to, że rodzice są w to zamieszani i podejrzewałam sfingowanie porwania dla wyłudzenia nagrody czy coś takiego, potem, że któreś z rodziców dziecku coś zrobiło, ale pomyślałam, że nei wyglądają na superprzebiegłych ludzi, żeby przez tyle dni oszukiwać policję,psychologów,ludzi ...
cheloni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:08   #1070
201611241302
Konto usunięte

Intrygujące co zrobiła z ciałem, ale jeśli by zakopała dziecko to szła z wózkiem i łopatą?
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:10   #1071
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Skąd wiesz co psycholog policyjny naprawdę ustalił? Widziałaś jego wszystkie wnioski na papierze? To było jedno z przypuszczeń, ale nie wiesz, czy nie drążyli innych możliwości.

Tak na dobra sprawę nic jeszcze nie jest wiadome. Nie ma jeszcze wyroku, zwłok itp. Ja bym raczej przyhamowała z takimi jednoznacznymi wnioskami, ponieważ życie lubi zaskakiwać.
Nie, ale domyślam się, bo inaczej to policja by ją przesłuchała, a nie prywatny detektyw. No i nie ogłaszał by tego portretu psychologicznego publicznie, bo się ośmieszył. (Jak on powiedział, o ile pamietam, młody mężczyzna 20-30lat, z problemami , młodzi mężczyźni z problemami porywają niemowlęta, żeby mieć pociechę?...
rousse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:11   #1072
Dotka90
Zakorzenienie

Po tej konferencji to mam taka minę:
Kino na odstresowanie?! WTF w ogóle. Odstresować to ja się mogę, bo mam ciężką sesję i sobie dzisiaj SPA zrobiłam i jestem odstresowana. Jak można mówić o pójściu do kina w ramach ODSTRESOWANIA kiedy Twoje dziecko nie żyje, a Ty wyrzuciłaś je jak jakiegoś śmiecia w krzakach?
Uderzyła Bartka drzwiami, rozcięła mu głowę - ładnie, ładnie..
Wybiegła z płaczem, bo R. powiedział, że porywacze byli dobrzy dla pewnego dziecka - no i? Chodziło o to, że lepsi byliby porywacze niż ona sama?
R. typuje bliską osobę zamieszaną w to, ale nie Bartka. To kto? Rodzice? Teściowie?
Bartek moim zdaniem kręci, ale R. jakoś się tym nie przejmuje - czemu?

Nie wiem, dla mnie wcale nic nie jest teraz bardziej zrozumiałe niż wcześniej.
Wciąż zastanawiam się, czy dziecko nie zostało sprzedane.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:12   #1073
visionAM
Zakorzenienie

Co do tego fragmentu z gazeta.pl (nie mogę obejrzeć konferencji,bo jestem w pracy, odświeżam strony na bieżąco):
Cytat:
Godz. 14.05. Rutkowski: Policja nie wytyczyła trasy poruszania się Katarzyny dzięki masztom BTS. Nie będę krytykował pracy prokuratury i funkcjonariuszy. Mieli bardzo zbieżne myśli ze mną. Policjant narzekał, że nie mogli zrobić wszystkich działań, które powinni zrealizować podczas poszukiwania dziecka.
to za przeproszeniem Rutkowski piehdoli.
Tak się skłąda, że w 2010 roku śledziłam na bieżąco sprawę zaginięcia Iwony Wieczorek i udzielałam się w wątkach na Wizażu. Wtedy też była mowa o stacjach BTS itp. no i to wcale nie jest takie hop siup i wcale nie tak łatwo ustalić dokładną trasę, tym bardziej że matka Madzi poruszała się na przestrzeni TYLKo 3km!
Stary 2012-02-03, 14:12   #1074
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Co do tej depresji poporodowej - ja oglądałam profil Bartłomieja W. na NK i co zauważyłam - podkreślam, że są to tylko moje luźne obserwacje - ma on tam zdjęcia ze swoją żoną, ale wnioskuję, że są to zdjęcia zrobione przed porodem. Na tych zdjęciach Katarzyna W. wygląda całkiem inaczej, jest wyraźnie grubsza, uśmiechnięta, no wg mnie całkiem inny człowiek. W jej obecnym wyglądzie widać, że poród i wychowanie dziecka odcisnęły na niej jakieś piętno, jest wyraźnie szczuplejsza, wygląda gorzej.. może gorszy stan fizyczny odzwierciedlał także jej niezbyt dobry stan psychiczny..?
Też to zauważyłam. Matka wygląda na zmęczoną, wychudzoną i zastraszoną. Za to ojciec w porównaniu do niej wygląda na zdrowego i zadowolonego z życia. Nawet po zaginięciu córki nie wyglądał na kogoś, kto przeżywa właśnie dramat.
Takie mam wrażenie.
Wcale bym się nie zdziwiła gdyby matka chorowała na depresję poporodową.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:12   #1075
hauuu
Wtajemniczenie

Czy ja dobrze zrozumiałam, że nie została poinformowana o nagrywaniu? Czy źle usłyszałam?
Stary 2012-02-03, 14:13   #1076
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
Intrygujące co zrobiła z ciałem, ale jeśli by zakopała dziecko to szła z wózkiem i łopatą?
good point. Chyba nie wykopała dołu łyżeczką. Chociaż jeśli dziecko było wielkości trzech ogórków.... sorry, ale nie mogę znieść tego Rutkowskiego

-26kg

Stary 2012-02-03, 14:13   #1077
lutien
Wtajemniczenie

Gdyby zwierzeta dobralyby sie do ciala to chyba kurtka by nie przypominala pakunku tylko bylaby rozwleczona? A przeciez podobno jak ja znalezli to podejzewali, ze jest w niej cialo...

No i jak ja miala zakopac bez lopaty w zimie?
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:14   #1078
visionAM
Zakorzenienie

ale kretyn...
Cytat:
Godz. 14.10. Nie możemy wykluczyć, że zwierzyna zjadła ciało dziecka. W takim przypadku nie będzie zwłok - twierdzi Rutkowski. - Dla mnie sprawa jest zamknięta.
Stary 2012-02-03, 14:14   #1079
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
O ile jest jakieś ciało.
Ja mam wrażenie że mała żyje. I że gdzieś jest przetrzymywana.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:15   #1080
1985SiWA
Zakorzenienie

Moim zdaniem ona pewnie zrobila krzywde dziecku, teraz klamie ze jej sie wyslizgnelo po kapieli, ja w to nie wierze !
Ogrom tych poszukiwan telewizja nie oddaje, to mi sie dzieje praktycznie pod domem, to jest straszne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości