|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
telik - a masz moze jakis przepis na batoniki musli dla dzieci takich przedszkolnych?
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
Kurde zazdroszczę Wam szczupłym dziewczynom...ja sobie nie mogłam nigdy pozwolić na szaleństwa...trochę za dużo słodyczy to brzuch, uda i cycki kolosy
![]() Brunetko już wiem.Masz rację,dobry pomysł
|
|
|
|
#3244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki ten swiat malyCytat:
![]() Cytat:
DZiex - juz mi przeszlo, ale jak pech to na calego, jeszcze dzis by mi gosciu w dupe przywali - ale w pore wyhamowal. A z mezem OK. |
|||
|
|
|
#3245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
||
|
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja.
Tak jak i Wy jestem strasznie wstrząśnięta śmiercią Madzi. Nic nie usprawiedliwia tej matki. Siedzę i tulę Dominika od kiedy przyszłam z pracy. I niech on płacze, niech nie śpi, niech mówi "baba" zamiast "mama". Niech będzie gejem w przyszłości nawet, ale niech żyje, niech będzie. Po ciąży czuję się źle. Waga już niewiele większa niż przed ciążą, ale ciało zmieniło się strasznie. Tyłek wielki, nogi wielkie, rozstępy bledsze ale dla mnie okropne. Na brzuchu, na udach, na pupie. Ale walczę. I jeszcze będzie ze mnie laska Doła mam.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-02-03 o 14:38 |
|
|
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja sie postarzalam na twarzy jakies takie dziwne zmarszczki mam...a skora wyglada na zmeczona....
|
|
#3248 |
|
Raczkowanie
|
Wlaśnie przebrałam Leosia i się załamałam znów ma cały brzuch, boki i plecy w suchych czerwonych plackach, nie wiem na co znów to uczulenie cały czzas ma Bebilon pepti, obstawiam jednak proszek do prania. Mam jakąs maść sterydową, ale chyba nie będę na razie smarować. Kąpie go w krochmalu i siemieniu lnianym. Mamy, których dzieci mają AZS czym smarujecie dzieci?
I mam pytania do Scio Jak oceniasz rehabilitacje, którą zalecił ci Kiebzak? Bo my też do niego chodzimy mamy ćiczenia Vojty i sama nie wiem co myśleć, ciągle też słaby podpór na rękach na brzuchu. |
|
|
|
#3249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla ciebie za optymizm.,.....---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
A nigdy nie slyszlalam o kapieli w siemieniu lnianym.... ![]() A i jeszcze mam masc Hydrokortyzon....
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!!
Nadrobilam Was wreszcie. Co do sprawy Madzi - matke bym publicznie zatlukla na smierc, co do Dziecka, moim zdaniem ona je zabila i nie chce mi sie wierzyc, ze ona jest normalna> od poczatku mowilam ze ona i jej maz wypowiadaja sie "nie tak" jak ludzie po wielkiej tragedii. Ale nie bede juz nic spekulowac, czas pokaze co jeszcze wiadomo w tej sprawie. No z TZ juz bardzo dobrze - puk puk odpukac Wyskoczylam dzis odebrac pozwolenie na budowe YEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAH HHHHHHHHHHH Marys znowu ladnie nocke przespala cala, ale ja glupia matka jak budzik 2,30 budze sie i nasluchuje. |
|
|
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za relacje z mezem i za udana nocke.....no i za odebranie pozwolenia.... Pochwal sie jaki to domek bedziecie stawiac..... ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- dziekuje....
|
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
Natalenka- my mamy już zaawansowane AZS
niestety. Smarujemy się tylko emolium i sterydami na receptę niestety skóra jest sucha czasem smaruję synka oliwką z Babydream'a i nie wiem czy po niej ta skóra nie jest ciut lepsza.Tylko,że po posmarowaniu musi poleżeć sporo na golasa,żeby się trochę ta oliwka wchłonęła.Jacieeee- baba za miast mama- wykończę się a z wagą na pewno wrócisz do swoich ulubionych spodni jestem o tym przekonana.A ja mam też rozstępy na całym ciele ale się tym nie przejmuję,bo mam zamiar powiększyć sobie tatuaż na plecach i wtedy nikt nie będzie patrzył na rozstępy tylko na moją wielką dziarę |
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Monia niestety nie pochwale sie jaki dom, bo robilismy indywidualny projekt i nie zrobili nam wizualizacji. Ponad 200 m2 ze sklepem na parterze
|
|
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.... ale przyszlo mi zyc daleko od rodziny....
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3257 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja kupuje w necie
pozatym wydziałam w delikatesach u mnie w mieście lub w sklepie "kuchnie świata" we wrocławiu myślę że w wiekszych marketach na półkach z syropem klonowym,itd można tez samemu zrobić http://mojewypieki.blox.pl/2010/02/D...den-syrup.html Cytat:
jak jaś zasypia mam duzo gazet"Shape" i tam sobie wynajduje cwiczenia waga bardzo szybko mi spadła po około 8 tygodniach wróciłam do wagi 59(która jest moją wagą optymalną) mam chrapkę aby zgubić jeszce troche ale apetyt matki karmiącej niestety jest ogromny Cytat:
ale może coś takiegie http://mojewypieki.blox.pl/2008/02/B...fast-bars.html Byłam na spacerze 12 minut ![]() termometr pokazywał -9 teraz jesiek dosypia przy uchylonym oknie aleeee zimno
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-02-03 o 15:06 |
||
|
|
|
#3258 |
|
Rozeznanie
|
Cały dzień jestem jakaś taka podminowana.....
Cały czas śledzę wiadomości, z jednej strony wiadomo już tak wiele,a z drugiej nie wiadomo nic w tej sprawie, bo nie ma ciałka malutkiej.... ![]() Robimy sobie z mężem kawusie i zagryziemy to pączkiem ![]() Brakuje już mi spacerków, Ali chyba zresztą też, niech te duże mrozy sobie już pójdą precz!! |
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy chodziłam do Kiebzaka bo nazwiska nie pamiętam. Do Andrzeja jakiegoś. Ostatni miesiąc wcale nie ćwicze, bo nie daje rady utzrymać Agaty. Ona miała niby lekką asymetrie ostatnio na wizycie stwierdził, ze jeszcze z miesiąc terapii i będzie ok. ze rozwija się książkowo. Ale sama nie wiem co o tym sądzić. |
|
|
|
|
#3260 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Cytat:
i włosy wypadają jeszcze ale juz mam też taki meszek jak Ty - taki centymetrowy. Cytat:
![]() zazdroszę po cichu - kiedy moja tak zacznie.. ![]() Cytat:
i że to teraz ujawnił żeby uwagę publiczną skierować na matkę - bo nie bardzo mi się wydaje że faktycznie ujawniałby tyle faktów ze śledztwa czy np upubliczniałby to nagranie z przyznania się matki - przecie ż wie że takie nagranie dane do mediów skazuje ją na ogólnopolski lincz.. przecież jej rodzina życia mieć nie będzie spokojnego juz nigdy.. ciągle wierze że to jakaś prowokacja.. Patik - tak na oko pytałam ile ma - bo moja wydaje mi się że spore jeszcze. Cytat:
ja na suchą skóre dla Juli mam Lipikar i super się sprawdza - fakt drogi ale działa najlepiej i tylko on w sumie pomaga - u nas takie czerwone suche placki wychodzą od czasu do czasu na brzuszku i raminkach i na buzi i pod brodą - ale smaruje na okrągło - i jeszcze ma Cutibaze do smarownaia na buźce bo Lipikar to do ciała używam a do buzi Cutibaze. Cytat:
![]() za odebrane pozwolenie.Cytat:
no nadrobiłam - lecę na razie bo Jula wstała a ja dalej nic nie zrobiłam tyle co nadrobiłam co u Was
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-03 o 16:33 |
||||||||
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzis na obiad Mialam piers z kurczaka, warzywa i zjadlam - oczywscie gotowalam wparowarze
wczoraj jak zjadlam normalny obiad (kurczak z piekarnika i ziemniaki) do wieczora mnie mulilo. Ale nie przeszkodzilo mi to pochlonac 2/3 paczki Sasanek z Lidla ubostwiam je tylko nie wiem czy chce mi sie je robic![]() Marys lobuzuje na kocyku, wszystkie zabawki i grzechotki jej - smiech z niej jak nic. Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-03 o 15:57 |
|
|
|
#3262 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ZUpełnie nie jeszcze... A Wy?
![]() Cytat:
Ja nie Cytat:
Tzn. niczym nie różni się od tego przed ciążą. Rozstępu nie mam ani jednego, jędrny też jest. Tylko ostatnio zaczyna porastać tłuszczykiem, ale to moja wina nie ciąży Cytat:
![]() Cytat:
Ale już wiem. Bo u Ciebie -9, a u mnie -19 ![]() Cytat:
Cytat:
Byłam w pracy. I bardzo pomyślnie się to odbyło Także będziemy z Tymciem razem i nie będę musiała brać wychowawczego. Tak mi ulżyło
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
Jeju, cały dzień prześlęczałam przed tv, oglądając co z ta Madzią się stało... I nadal jakoś wierzyć mi się w ta wersję nie chce...
Wciąż mam nadzieję, że ona jednak żyje. A jeśli faktycznie się wyśliznęła, to przecież można było szukać pomocy, ale nie oceniam, mnie się nie zdarzyło (tfu tfu), więc nie wiem jak bym się zachowała, wiem jak bym chciała się zachować jedynie. Świeczkę zapalę, jak znajdą ciałko Dziubek, robiła, to Twoje ciasto marchewkowe, pyszka!!!! Tata mamę molestował, żeby jemu też zrobiła ![]() AgaG, spóżnione, ale szczere życzenia urodzinowe Witam nowe mamuśki, jak tam się w krzakach tak długo siedziało? ![]() Madziulka, dziękuję za życzenia! Mąż właśnie ostatni raz wrócił z pracy... Tzn w czerwcu tam wróci Ale dla mnie poza miłym wspólnym obcowaniem to oznacza, że dostęp do kompa będę miała ograniczony baaardzo... ![]() Nie żegnam się |
|
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mysle ze to prowokacja , szkoda malej Madzi w tym wszystkim
![]() Moja mala sobie pogryzla kciuka I nie wiem co teraz z tym mam zrobic , oczywiscie caly czas bierze do buzi, a juz ma sporego strupa. Przykleilabym plasterek , ale przeciez go zje .... Byl tu kiedys przepis na ciasto marchewkowe ,nie wiem jak mam je znalezc. jakby ktoras miala ten przepis to bylabym wdzieczna ![]() U nas mrozno I wieje ale godz bylysmy na spacerku. Iustyna1 dzieki za odp w sprawie wapna
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek szarlotka niezła, tylko kruszonkę deko zmodyfikowałam ( dałam więcej margaryny). I piekłam dłużej o 15 min, bo surowa jeszcze była. Ale to kwestia ustawień piekarnika pewnie. Niby temp taka jak w przepisie, a piecze inaczej.Ale fajnie się udało z pracą
Wodaqua a cóż to za długi urlop? miał małż ten ważny egzamin? zdał? Babonik co się przejmujesz wagą. Ja może i chuda, ale mam iine defekty- np. strasznie się garbie, mam odstające do tego łopatki, brzydką cerę i włosy pozostawiają wiele do życzenia...
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciasto marchewkowe 1 1/4 szkl. oleju 4 jajka 2 szkl. mąki 2 szkl. drobno utartej marchewki 2 szkl. cukru (ja daję 1,5 i jeden cukier waniliowy) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli, bakalie, polewa czekoladowa jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo mąkę i olej, potem , proszek, cynamon, sodę. Na końcu dodać marchewkę i bakalie. Te ostatnie mieszać z ciastem ręcznie , nie mikserem. Piec w temp. 180 st. ok 40 minut na ciepłe ale nie gorące ciasto wylać polewę przepis od Dziubka |
|
|
|
|
#3268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super Cytat:
4 jajka 2 szkl. mąki 2 szkl. drobno utartej marchewki 2 szkl. cukru (ja daję 1,5 i jeden cukier waniliowy) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli, bakalie, polewa czekoladowa jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo mąkę i olej, potem , proszek, cynamon, sodę. Na końcu dodać marchewkę i bakalie. Te ostatnie mieszać z ciastem ręcznie , nie mikserem. Piec w temp. 180 st. ok 40 minut na ciepłe ale nie gorące ciasto wylać polewę dziekuję za rady chyba faktycznie zakupię ten tran ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
a tż w domu zazdroszczę, mój dopiero w czerwcu będzie miał urlop
|
|||
|
|
|
#3269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja ulubiona to ta druga z bloga "Spod samiuśkich Tater". Tam się tak jabłka układa warstwowo, co daje ładny wizualnie efekt.A z domu chyba bezterminiowo ![]() Cytat:
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie tutaj to może w K?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.

). Mój wygląd spoważniał, a duchem to już w ogóle... Ale to może kwestia mojego depresyjnego nastroju, całej sytuacji, w jakiej się znajduję. Czasem czuję się, jakby wszystko co najlepsze było już za mną, że już mnie nic lepszego nie spotka...

ale teraz moj zwiazek jest idealny.I wiem co sobie pomyslicie ..... ze nie ma takich zwiazkow.... Nie kloce sie z tz-em...serio....

jakies takie dziwne zmarszczki mam...a skora wyglada na zmeczona....

jestem o tym przekonana.A ja mam też rozstępy na całym ciele
.... ale przyszlo mi zyc daleko od rodziny....