Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 14:32   #3241
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

telik - a masz moze jakis przepis na batoniki musli dla dzieci takich przedszkolnych?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:34   #3242
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja tez na to tak patrzę. Nigdy nie byłąm ładna, wygląd był dla mnie sprawą drugorzędną. jednak dziecko mnie postarzało ( a nie odmłodziło, jak to się mówi). Mój wygląd spoważniał, a duchem to już w ogóle... Ale to może kwestia mojego depresyjnego nastroju, całej sytuacji, w jakiej się znajduję. Czasem czuję się, jakby wszystko co najlepsze było już za mną, że już mnie nic lepszego nie spotka...
Też się tak czasami czuję.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:34   #3243
BABONIK
Zadomowienie

Kurde zazdroszczę Wam szczupłym dziewczynom...ja sobie nie mogłam nigdy pozwolić na szaleństwa...trochę za dużo słodyczy to brzuch, uda i cycki kolosy

Brunetko już wiem.Masz rację,dobry pomysł

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:36   #3244
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
A moja mama pochodzi z Kielc i mam tam ciocię u której czasami bywamy, a mieszka ona na ulicy, która jest odnogą odnogi ul. Witosa I też lubię Kielce, jak jeszcze żyła moja babcia to często tam bywałam, a babcia w samym centrum mieszkała.
No ja tez dokladnie nie mieszkam na Witosa, ale wjazd mam od witosa Jaki ten swiat maly

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Sporo czasu sie docieraliscie....I dobrze ze jest ok miedzy Wami....Jak to mawial moj sp dziadek nawjazniejsza w rodzinie powinna byc zgoda. Ja baba po przejsciach.... ale teraz moj zwiazek jest idealny.I wiem co sobie pomyslicie ..... ze nie ma takich zwiazkow.... Nie kloce sie z tz-em...serio.... Teraz jest mi cudownie...
Fajnie ze mala Ci nie marudzi.... moja jest podobna do Twojej....
Mieszkalismy dwa lata przed slubem - mysle ze to byla najlepsza nasza decyzja, jest Ok, tylko oboje jestesmy nerwusami, i czasem bywa nieznosnie - ale juz jest OK. Dobrze, ze i Twoja jest podobna do mojej pod tym wzgledem

Cytat:
A dziewczyny tak wlazlam na Wasz watek i nie przedstawilam swojego szczescia..... Oto moja Olivia.... fotka cyknieta tydzien temu....
Jaka jestesm sliczna

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Eveewe, współczuję sytuacji z samochodem, ale fajnie że z tż już zgoda.
DZiex - juz mi przeszlo, ale jak pech to na calego, jeszcze dzis by mi gosciu w dupe przywali - ale w pore wyhamowal. A z mezem OK.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:36   #3245
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
bulionetka to bulion? rosołek na kostce czy jak?

a to się cieszę

Gdzie kupię golden syrop?
są takie bulionetki o konsystencji galaretki, nie typowa kostka rosołowa.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nadal myślę o tej sprawie niczym z Archiwum X.
Niech to się już skończy i odkryją prawdę.

Brumek robie Twoją szarlotkę sypaną

Telik ja nie wychodzę na dwór. U mnie -17 Jak patrzę za okno to piękne, można by rzc wiosenne słońce- ale tylko przez szybę tak grzeje

zaraz konferencja
polecam tą szarlotkę dac do lodówki np na noc , wydaje mi się smaczniejsza (tylko spróbowałam,żeby nie było że się obżeram ciastami )
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:37   #3246
jacieeeee
Wtajemniczenie

Jestem i ja.

Tak jak i Wy jestem strasznie wstrząśnięta śmiercią Madzi. Nic nie usprawiedliwia tej matki. Siedzę i tulę Dominika od kiedy przyszłam z pracy. I niech on płacze, niech nie śpi, niech mówi "baba" zamiast "mama". Niech będzie gejem w przyszłości nawet, ale niech żyje, niech będzie.

Po ciąży czuję się źle. Waga już niewiele większa niż przed ciążą, ale ciało zmieniło się strasznie. Tyłek wielki, nogi wielkie, rozstępy bledsze ale dla mnie okropne. Na brzuchu, na udach, na pupie. Ale walczę. I jeszcze będzie ze mnie laska Tylko kiedyś "byłam laska" jak ważyła 68kg a teraz przy 60 kg pewnie dalej w spodnie stare nie wejdę.

Doła mam.

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2012-02-03 o 14:38
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:39   #3247
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zwis, cellulit, rozstepy zmienily chociaz kolor z czerwieni na bady, nawet czarna krecha mi jeszcze nie zeszla! ale wiem ze w miare wroci do dawnej postaci. u mnie z rok to trwalo. no i ja jeszcze mam kilka kg do zrzucenia, to tez robi swoje. smaruje sie ujedrniaczami, jest troche lepiej.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

spoko, ja tez sie czuje jak stara d.pa a nie mloda siksa! dziecko to chyba odmladza jak sie jest po 40tce!

a ja sie postarzalam na twarzy jakies takie dziwne zmarszczki mam...a skora wyglada na zmeczona....
Stary 2012-02-03, 14:39   #3248
Natalenka
Raczkowanie

Wlaśnie przebrałam Leosia i się załamałam znów ma cały brzuch, boki i plecy w suchych czerwonych plackach, nie wiem na co znów to uczulenie cały czzas ma Bebilon pepti, obstawiam jednak proszek do prania. Mam jakąs maść sterydową, ale chyba nie będę na razie smarować. Kąpie go w krochmalu i siemieniu lnianym. Mamy, których dzieci mają AZS czym smarujecie dzieci?

I mam pytania do Scio Jak oceniasz rehabilitacje, którą zalecił ci Kiebzak? Bo my też do niego chodzimy mamy ćiczenia Vojty i sama nie wiem co myśleć, ciągle też słaby podpór na rękach na brzuchu.
Natalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:42   #3249
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jestem i ja.

Tak jak i Wy jestem strasznie wstrząśnięta śmiercią Madzi. Nic nie usprawiedliwia tej matki. Siedzę i tulę Dominika od kiedy przyszłam z pracy. I niech on płacze, niech nie śpi, niech mówi "baba" zamiast "mama". Niech będzie gejem w przyszłości nawet, ale niech żyje, niech będzie.

Po ciąży czuję się źle. Waga już niewiele większa niż przed ciążą, ale ciało zmieniło się strasznie. Tyłek wielki, nogi wielkie, rozstępy bledsze ale dla mnie okropne. Na brzuchu, na udach, na pupie. Ale walczę. I jeszcze będzie ze mnie laska Tylko kiedyś "byłam laska" jak ważyła 68kg a teraz przy 60 kg pewnie dalej w spodnie stare nie wejdę.

Doła mam.

dla ciebie za optymizm.,.....

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Natalenka Pokaż wiadomość
Wlaśnie przebrałam Leosia i się załamałam znów ma cały brzuch, boki i plecy w suchych czerwonych plackach, nie wiem na co znów to uczulenie cały czzas ma Bebilon pepti, obstawiam jednak proszek do prania. Mam jakąs maść sterydową, ale chyba nie będę na razie smarować. Kąpie go w krochmalu i siemieniu lnianym. Mamy, których dzieci mają AZS czym smarujecie dzieci?

I mam pytania do Scio Jak oceniasz rehabilitacje, którą zalecił ci Kiebzak? Bo my też do niego chodzimy mamy ćiczenia Vojty i sama nie wiem co myśleć, ciągle też słaby podpór na rękach na brzuchu.
I moja ma skore jakas sucha.... niby bylysmy na bebilonie pepti ale lekarka powiedziala ze to nie skaza i mamy kremy i smarujemy....raz jest lepiej raz gorzej.... i nie wiem od czego i dlaczego....
A nigdy nie slyszlalam o kapieli w siemieniu lnianym....
A i jeszcze mam masc Hydrokortyzon....
Stary 2012-02-03, 14:44   #3250
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jestem i ja.

Doła mam.
znam ten ból damy radę !!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-02-03, 14:45   #3251
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dzien dobry!!!!

Nadrobilam Was wreszcie.

Co do sprawy Madzi - matke bym publicznie zatlukla na smierc, co do Dziecka, moim zdaniem ona je zabila i nie chce mi sie wierzyc, ze ona jest normalna> od poczatku mowilam ze ona i jej maz wypowiadaja sie "nie tak" jak ludzie po wielkiej tragedii. Ale nie bede juz nic spekulowac, czas pokaze co jeszcze wiadomo w tej sprawie.

No z TZ juz bardzo dobrze - puk puk odpukacWyskoczylam dzis odebrac pozwolenie na budowe YEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAH HHHHHHHHHHH

Marys znowu ladnie nocke przespala cala, ale ja glupia matka jak budzik 2,30 budze sie i nasluchuje.
Stary 2012-02-03, 14:52   #3252
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Dzien dobry!!!!

Nadrobilam Was wreszcie.

Co do sprawy Madzi - matke bym publicznie zatlukla na smierc, co do Dziecka, moim zdaniem ona je zabila i nie chce mi sie wierzyc, ze ona jest normalna> od poczatku mowilam ze ona i jej maz wypowiadaja sie "nie tak" jak ludzie po wielkiej tragedii. Ale nie bede juz nic spekulowac, czas pokaze co jeszcze wiadomo w tej sprawie.

No z TZ juz bardzo dobrze - puk puk odpukacWyskoczylam dzis odebrac pozwolenie na budowe YEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAH HHHHHHHHHHH

Marys znowu ladnie nocke przespala cala, ale ja glupia matka jak budzik 2,30 budze sie i nasluchuje.

za relacje z mezem i za udana nocke.....no i za odebranie pozwolenia....
Pochwal sie jaki to domek bedziecie stawiac.....

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:

Jaka jestesm sliczna

.

dziekuje....
Stary 2012-02-03, 14:53   #3253
BABONIK
Zadomowienie

Natalenka- my mamy już zaawansowane AZS niestety. Smarujemy się tylko emolium i sterydami na receptę niestety skóra jest sucha czasem smaruję synka oliwką z Babydream'a i nie wiem czy po niej ta skóra nie jest ciut lepsza.Tylko,że po posmarowaniu musi poleżeć sporo na golasa,żeby się trochę ta oliwka wchłonęła.

Jacieeee- baba za miast mama- wykończę się jesteś the best
a z wagą na pewno wrócisz do swoich ulubionych spodni jestem o tym przekonana.A ja mam też rozstępy na całym ciele ale się tym nie przejmuję,bo mam zamiar powiększyć sobie tatuaż na plecach i wtedy nikt nie będzie patrzył na rozstępy tylko na moją wielką dziarę

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:55   #3254
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Monia niestety nie pochwale sie jaki dom, bo robilismy indywidualny projekt i nie zrobili nam wizualizacji. Ponad 200 m2 ze sklepem na parterze
Stary 2012-02-03, 14:58   #3255
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia niestety nie pochwale sie jaki dom, bo robilismy indywidualny projekt i nie zrobili nam wizualizacji. Ponad 200 m2 ze sklepem na parterze
super.... zawsze chcialam miec wlasny domek .... ale przyszlo mi zyc daleko od rodziny....
Stary 2012-02-03, 15:03   #3256
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
super.... zawsze chcialam miec wlasny domek .... ale przyszlo mi zyc daleko od rodziny....
zycie pisze dla nas rozne scenariusz, ja nie przypuszczalam ze kiedykolwiek bede sie budowac, tylko ze kupie mieszkanie w bloku, ale i ja i TZ wychowani w domkach wiec TZ tak namawial na budowe.
Stary 2012-02-03, 15:03   #3257
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

a to się cieszę

Gdzie kupię golden syrop?
ja kupuje w necie
pozatym wydziałam w delikatesach u mnie w mieście
lub w sklepie "kuchnie świata" we wrocławiu
myślę że w wiekszych marketach na półkach z syropem klonowym,itd

można tez samemu zrobić
http://mojewypieki.blox.pl/2010/02/D...den-syrup.html

Cytat:

Moje dziecko dzisiaj od rana gada "mamamamamama" i "hi"

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
A brzuchy-dziękuję za odpowiedzi Natka Twojej własnie takiej się spodziewałam jest jeszcze paru takich fajnych chudzielców jak Ty a reszta dziewczyn dziękuję-bardzo mnie podniosłyście na duchu
Telik a ćwiczysz coś specjalnie,jakieś wyjścia do siłowni,aerobik czy coś takiego,czy w domu i dietka?Bo widzę,że masz super wagę, też bym chciała zejść ponżej 60kg.
Baboniku ćwicze w domu
jak jaś zasypia
mam duzo gazet"Shape" i tam sobie wynajduje cwiczenia
waga bardzo szybko mi spadła po około 8 tygodniach wróciłam do wagi 59(która jest moją wagą optymalną)
mam chrapkę aby zgubić jeszce troche ale apetyt matki karmiącej niestety jest ogromny

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
telik - a masz moze jakis przepis na batoniki musli dla dzieci takich przedszkolnych?
niestety nie
ale może coś takiegie
http://mojewypieki.blox.pl/2008/02/B...fast-bars.html

Byłam na spacerze 12 minut
termometr pokazywał -9
teraz jesiek dosypia przy uchylonym oknie
aleeee zimno

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-02-03 o 15:06
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:16   #3258
alibany
Rozeznanie

Cały dzień jestem jakaś taka podminowana.....
Cały czas śledzę wiadomości, z jednej strony wiadomo już tak wiele,a z drugiej nie wiadomo nic w tej sprawie, bo nie ma ciałka malutkiej....

Robimy sobie z mężem kawusie i zagryziemy to pączkiem

Brakuje już mi spacerków, Ali chyba zresztą też, niech te duże mrozy sobie już pójdą precz!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:40   #3259
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

O Ty też Kielczanka

Nie wiem czy chodziłam do Kiebzaka bo nazwiska nie pamiętam. Do Andrzeja jakiegoś. Ostatni miesiąc wcale nie ćwicze, bo nie daje rady utzrymać Agaty. Ona miała niby lekką asymetrie ostatnio na wizycie stwierdził, ze jeszcze z miesiąc terapii i będzie ok. ze rozwija się książkowo. Ale sama nie wiem co o tym sądzić.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:51   #3260
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kurde może powinnaś (ja w sumie też ) coś na zwiększenie odporności wziać , tylko co
ja na zwiększenie odporności polecam tran - my z tz łykamy taki w kapsułkach firmy Gal i się sprawdza- tż odkąd łyka nie złapał przeziębienia - no i wit c profilaktycznie też bierze.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie jak Beata, to jeszcze nie koniec. Na bank stało się coś dziwnego/szokującego. Wydaje mi się, że nadal matka nie mówi prawdy...
ciekawe tylko kiedy ta prawda ujrzy światło dzienne...

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Trochę brzuszka zostało, aczkolwiek bez tragedii. Najgorsza ta sucha skóra, która nie chce się nawilżyć i ciągle się sypie "
mam to samo - mega sucha skóra zwłaszcza na nogach i ramionach - że aż się sypie - i żadne balsamy nie pomagają...

i włosy wypadają jeszcze ale juz mam też taki meszek jak Ty - taki centymetrowy.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
c.d.
Beatko fajnie, że wróciłaś do Nas już tak na stałe - wiesz brakowało mi Twoich postów
mnie też Was brakowało
Cytat:

Moje dziecko dzisiaj od rana gada "mamamamamama" i "hi"
zazdroszę po cichu - kiedy moja tak zacznie..

Cytat:
Ah. Ciekawe kto przyczynił się do dojścia do prawdy. ( o ile to "to" jest prawą") Rutkowski czy policja. Jakoś mimo złej sławy rutkowskiego wierzę jemu.

AA Beata nie wiem jak duże ciemię ma sara w cm.
a mnie się ciągle wydaje że to co opowiada Rutkowski to jakaś prowokacja jest - i że całą sprawa ma drugie dno..
i że to teraz ujawnił żeby uwagę publiczną skierować na matkę - bo nie bardzo mi się wydaje że faktycznie ujawniałby tyle faktów ze śledztwa czy np upubliczniałby to nagranie z przyznania się matki - przecie
ż wie że takie nagranie dane do mediów skazuje ją na ogólnopolski lincz.. przecież jej rodzina życia mieć nie będzie spokojnego juz nigdy..

ciągle wierze że to jakaś prowokacja..
Patik - tak na oko pytałam ile ma - bo moja wydaje mi się że spore jeszcze.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Masz pewnie w książeczce napisane my wczoraj jak byłysmy na szczepieniu to doktorka jej pisała, że ma na opuszek.
moja nie wpisuje do książeczki

Cytat:
Mamy, których dzieci mają AZS czym smarujecie dzieci?
ja na suchą skóre dla Juli mam Lipikar i super się sprawdza - fakt drogi ale działa najlepiej i tylko on w sumie pomaga - u nas takie czerwone suche placki wychodzą od czasu do czasu na brzuszku i raminkach i na buzi i pod brodą - ale smaruje na okrągło - i jeszcze ma Cutibaze do smarownaia na buźce bo Lipikar to do ciała używam a do buzi Cutibaze.
Cytat:

za odebrane pozwolenie.

Cytat:
Natalenka- my mamy już zaawansowane AZS niestety. Smarujemy się tylko emolium i sterydami na receptę niestety skóra jest sucha czasem smaruję synka oliwką z Babydream'a i nie wiem czy po niej ta skóra nie jest ciut lepsza.Tylko,że po posmarowaniu musi poleżeć sporo na golasa,żeby się trochę ta oliwka wchłonęła.
a próbowałaś oliwki Hippa - ? bo jest najlepsza ponoć i nie umywa się do innych oliwek. i krem Balneum też podobno super jest ale nie używałam.

no nadrobiłam - lecę na razie bo Jula wstała a ja dalej nic nie zrobiłam tyle co nadrobiłam co u Was

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-03 o 16:33
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:56   #3261
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

a ja dzis na obiad Mialam piers z kurczaka, warzywa i zjadlam - oczywscie gotowalam wparowarzewczoraj jak zjadlam normalny obiad (kurczak z piekarnika i ziemniaki) do wieczora mnie mulilo. Ale nie przeszkodzilo mi to pochlonac 2/3 paczki Sasanek z Lidla ubostwiam je A dzis mam miec gosci i mysle nad muffinami z dzememtylko nie wiem czy chce mi sie je robic
Marys lobuzuje na kocyku, wszystkie zabawki i grzechotki jej - smiech z niej jak nic.

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-02-03 o 15:57
Stary 2012-02-03, 16:10   #3262
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
macie wstępne plany co do terminu?
ZUpełnie nie jeszcze... A Wy?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Dalej mi chodzi po głowie że to dziecko sprzedała... skoro nie potrafi nawet wskazać miejsca gdzie jest....
Mój mąż też tak obstawia.

Cytat:
ponawiam pytanie
idzie ktoś na spacerek?
Ja nie

Cytat:
Dziewczyny a jak Wasze brzuchy po ciąży... pytam o skórę,rozstępy, sadełka itd... mój brzuch wygląda nadal fatalnie rozstępy zbladły trochę ale dalej brzydkie, sadło nie chce ruszyć ile bym brzuszków nie zrobiła nadal jest go za dużo czy to możliwe,że jeszcze to wszystko się zmniejszy?
Mój nieźle Tzn. niczym nie różni się od tego przed ciążą. Rozstępu nie mam ani jednego, jędrny też jest. Tylko ostatnio zaczyna porastać tłuszczykiem, ale to moja wina nie ciąży

Cytat:
Napisane przez patik87;32036538
[B
Brumek[/B] robie Twoją szarlotkę sypaną
Czekam na recenzję

Cytat:
Byłam na spacerze 12 minut
termometr pokazywał -9
teraz jesiek dosypia przy uchylonym oknie
aleeee zimno
A ja się dziwiłam czemu w ogóle pytasz o spacer przy takim mrozie Ale już wiem. Bo u Ciebie -9, a u mnie -19

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Brakuje już mi spacerków, Ali chyba zresztą też, niech te duże mrozy sobie już pójdą precz!!
Mi też! Miałam ich dosyć jak tam codzinnie chodziłam, ale teraz widzę, że to jednak fajny element dnia.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a mnie się ciągle wydaje że to co opowiada Rutkowski to jakaś prowokacja jest - i że całą sprawa ma drugie dno..
i że to teraz ujawnił żeby uwagę publiczną skierować na matkę - bo nie bardzo mi się wydaje że faktycznie ujawniałby tyle faktów ze śledztwa czy np upubliczniałby to nagranie z przyznania się matki - przecie
ż wie że takie nagranie dane do mediów skazuje ją na ogólnopolski lincz.. przecież jej rodzina życia mieć nie będzie spokojnego juz nigdy..
Masz rację, że wygląda to na prowokację.

Byłam w pracy. I bardzo pomyślnie się to odbyło Urlop wypoczynkowy wzięłam do 6 maja, a potem wracam do pracy i będę mogła pracować z domu!!!
Także będziemy z Tymciem razem i nie będę musiała brać wychowawczego. Tak mi ulżyło
Stary 2012-02-03, 16:15   #3263
wodaqua
Zadomowienie

Jeju, cały dzień prześlęczałam przed tv, oglądając co z ta Madzią się stało... I nadal jakoś wierzyć mi się w ta wersję nie chce...
Wciąż mam nadzieję, że ona jednak żyje. A jeśli faktycznie się wyśliznęła, to przecież można było szukać pomocy, ale nie oceniam, mnie się nie zdarzyło (tfu tfu), więc nie wiem jak bym się zachowała, wiem jak bym chciała się zachować jedynie.
Świeczkę zapalę, jak znajdą ciałko

Dziubek, robiła, to Twoje ciasto marchewkowe, pyszka!!!! Tata mamę molestował, żeby jemu też zrobiła

AgaG, spóżnione, ale szczere życzenia urodzinowe

Witam nowe mamuśki, jak tam się w krzakach tak długo siedziało?

Madziulka, dziękuję za życzenia!

Mąż właśnie ostatni raz wrócił z pracy... Tzn w czerwcu tam wróci Ale dla mnie poza miłym wspólnym obcowaniem to oznacza, że dostęp do kompa będę miała ograniczony baaardzo...

Nie żegnam się
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:26   #3264
madziaranew
Rozeznanie

Ja tez mysle ze to prowokacja , szkoda malej Madzi w tym wszystkim
Moja mala sobie pogryzla kciuka I nie wiem co teraz z tym mam zrobic , oczywiscie caly czas bierze do buzi, a juz ma sporego strupa. Przykleilabym plasterek , ale przeciez go zje ....
Byl tu kiedys przepis na ciasto marchewkowe ,nie wiem jak mam je znalezc.
jakby ktoras miala ten przepis to bylabym wdzieczna
U nas mrozno I wieje ale godz bylysmy na spacerku.
Iustyna1 dzieki za odp w sprawie wapna
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:36   #3265
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Mąż właśnie ostatni raz wrócił z pracy... Tzn w czerwcu tam wróci Ale dla mnie poza miłym wspólnym obcowaniem to oznacza, że dostęp do kompa będę miała ograniczony baaardzo...

Nie żegnam się
oo urlopik taki długi ma? mam nadzieję że Cię dopuści do kompa czasem..

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:52   #3266
patik87
Zakorzenienie

Brumek szarlotka niezła, tylko kruszonkę deko zmodyfikowałam ( dałam więcej margaryny). I piekłam dłużej o 15 min, bo surowa jeszcze była. Ale to kwestia ustawień piekarnika pewnie. Niby temp taka jak w przepisie, a piecze inaczej.Ale fajnie się udało z pracą rewelacja.. a długo tak z domu masz pracować?

Wodaqua
a cóż to za długi urlop? miał małż ten ważny egzamin? zdał?

Babonik co się przejmujesz wagą. Ja może i chuda, ale mam iine defekty- np. strasznie się garbie, mam odstające do tego łopatki, brzydką cerę i włosy pozostawiają wiele do życzenia...
Stary 2012-02-03, 16:55   #3267
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Moja mala sobie pogryzla kciuka I nie wiem co teraz z tym mam zrobic , oczywiscie caly czas bierze do buzi, a juz ma sporego strupa. Przykleilabym plasterek , ale przeciez go zje ....

Ciasto marchewkowe

1 1/4 szkl. oleju
4 jajka
2 szkl. mąki
2 szkl. drobno utartej marchewki
2 szkl. cukru (ja daję 1,5 i jeden cukier waniliowy)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli, bakalie, polewa czekoladowa

jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo mąkę i olej, potem , proszek, cynamon, sodę. Na końcu dodać marchewkę i bakalie. Te ostatnie mieszać z ciastem ręcznie , nie mikserem.
Piec w temp. 180 st. ok 40 minut

na ciepłe ale nie gorące ciasto wylać polewę

przepis od Dziubka
Stary 2012-02-03, 16:57   #3268
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
ZUpełnie nie jeszcze... A Wy?

Mój mąż też tak obstawia.

Ja nie

Mój nieźle Tzn. niczym nie różni się od tego przed ciążą. Rozstępu nie mam ani jednego, jędrny też jest. Tylko ostatnio zaczyna porastać tłuszczykiem, ale to moja wina nie ciąży

Czekam na recenzję

A ja się dziwiłam czemu w ogóle pytasz o spacer przy takim mrozie Ale już wiem. Bo u Ciebie -9, a u mnie -19

Mi też! Miałam ich dosyć jak tam codzinnie chodziłam, ale teraz widzę, że to jednak fajny element dnia.

Masz rację, że wygląda to na prowokację.

Byłam w pracy. I bardzo pomyślnie się to odbyło Urlop wypoczynkowy wzięłam do 6 maja, a potem wracam do pracy i będę mogła pracować z domu!!!
Także będziemy z Tymciem razem i nie będę musiała brać wychowawczego. Tak mi ulżyło

ale super czyli są normalni pracodawcy !!!!

Cytat:
1 1/4 szkl. oleju
4 jajka
2 szkl. mąki
2 szkl. drobno utartej marchewki
2 szkl. cukru (ja daję 1,5 i jeden cukier waniliowy)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli, bakalie, polewa czekoladowa

jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo mąkę i olej, potem , proszek, cynamon, sodę. Na końcu dodać marchewkę i bakalie. Te ostatnie mieszać z ciastem ręcznie , nie mikserem.
Piec w temp. 180 st. ok 40 minut

na ciepłe ale nie gorące ciasto wylać polewę

dziekuję za rady chyba faktycznie zakupię ten tran

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Jeju, cały dzień prześlęczałam przed tv, oglądając co z ta Madzią się stało... I nadal jakoś wierzyć mi się w ta wersję nie chce...
Wciąż mam nadzieję, że ona jednak żyje. A jeśli faktycznie się wyśliznęła, to przecież można było szukać pomocy, ale nie oceniam, mnie się nie zdarzyło (tfu tfu), więc nie wiem jak bym się zachowała, wiem jak bym chciała się zachować jedynie.
Świeczkę zapalę, jak znajdą ciałko

Dziubek, robiła, to Twoje ciasto marchewkowe, pyszka!!!! Tata mamę molestował, żeby jemu też zrobiła

AgaG, spóżnione, ale szczere życzenia urodzinowe

Witam nowe mamuśki, jak tam się w krzakach tak długo siedziało?

Madziulka, dziękuję za życzenia!

Nie żegnam się
cieszę się,że smakowało

a tż w domu zazdroszczę, mój dopiero w czerwcu będzie miał urlop
Stary 2012-02-03, 17:04   #3269
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że wrócił, ale mógłby powrócić na łono rodziny z dodatkowym kompem, żeby nam Ciebie nie zabierać

Cytat:
Nie pomogę, bo nie wiem co się w takich sytuacjach robi. Może niedrapki? Chociaż, jakbym swojemu panu niedrapki założyła, to po pierwsze chybaby się wściekł, po drugie i tak je zdjął

Cytat:
Brumek szarlotka niezła, tylko kruszonkę deko zmodyfikowałam ( dałam więcej margaryny). I piekłam dłużej o 15 min, bo surowa jeszcze była. Ale to kwestia ustawień piekarnika pewnie. Niby temp taka jak w przepisie, a piecze inaczej.Ale fajnie się udało z pracą rewelacja.. a długo tak z domu masz pracować?
No ale grunt że sobie poradziłaś Moja ulubiona to ta druga z bloga "Spod samiuśkich Tater". Tam się tak jabłka układa warstwowo, co daje ładny wizualnie efekt.
A z domu chyba bezterminiowo

Cytat:
Babonik co się przejmujesz wagą. Ja może i chuda, ale mam iine defekty- np. strasznie się garbie, mam odstające do tego łopatki, brzydką cerę i włosy pozostawiają wiele do życzenia...
O matko, ja też się garbię okropnie Od dziecka, tak brzydko to u kobiety wygląda... Nawet myślę czy by sobie pajączka nie kupić
Stary 2012-02-03, 17:12   #3270
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No ale grunt że sobie poradziłaś Moja ulubiona to ta druga z bloga "Spod samiuśkich Tater". Tam się tak jabłka układa warstwowo, co daje ładny wizualnie efekt.
A z domu chyba bezterminiowo
Brumku a masz jeszcze jakieś fajne przepisy nie udostępnione na blogu a którymi mogłabyś się z nami podzielić?
Jak nie tutaj to może w K?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości