|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Właśnie posprzątałam z pomocą Antka. Ziemniaczki na kopytka ugotowane więc jeszcze chwila i będę robić
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. My mamy pogrzeb w poniedziałek ale już mi tż zapowiedział że w żadnym wypadku nie pójdę na cmentarz. Pójdę do kościoła i wrócę do domu a potem pojadę na stypę jak będzie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#242 | ||
|
Rozeznanie
|
witajcie
wiedziałam że jak wczoraj nie zajrzę to będą zaległości ale że aż takie to się nie spodziewałam ![]() Po wczorajszej wizycie wyniki ok, szyjka się skraca ale "przez dwa najbliższe tyg nie powinnam urodzić". I to co mnie akurat trochę zmartwiło,maluch jest spory i z tego względu robimy jeszcze jedno usg aby ocenić czy urodzę olbrzyma i w jaki sposób. cc bym nie chciała. ja sie martwię a mój tż się cieszy bo duży i zdrowy chłopak ![]() Aguśka cieszę się że już jest lepiej i tak ma zostać ![]() jakie ci te paciorki wyszły?? wydawało mi się że mi też coś wyszło ale dr mówi że elegancko więc jej wierzę ![]() Karolca ja biorę euthyrox od początku ciąży- wtedy też sie dowiedziałam o tym że wogóle moja tarczyca funkcjonuje tak a nie inaczej. Bolała mnie głowa ale to równie dobrze nie musiało mieć z tym lekiem nic wspólnego. Za to siostra (bo ja zmusiłam żeby się zbadała i okazało sie że ma też problemy)miała i bóle głowy i nudności na początku - ale u niej to mogła być wina źle dobranej dawki. u nas dolorgan ma raczej same złe opisy i opinie- zarówno wśród położnych jak i lekarzy- moja dr powiedziała że mi tego nie poda tym bardziej że nie każdy może to przyjąć. mam nadzieję że to prawda i nie podają tego pacjentkom bez ich wiedzy. Cytat:
Cytat:
Muszę sie w końcu wziąć w garść i zrobić zakupy i zamówić te nieszczęsne biustonosze- już tyle nad nimi się zastanawiam że w końcu się nie wyrobię
|
||
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...zi_225525.html
tu są dane jeszcze parę godzin temu nie były te konta zblokowane, a komentarze straszneWłaśnie widzę wywiad z tym facetem, pomagał matce znieść wózek z Małą i ona poszła itd. coś okropnego Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-03 o 14:45 |
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa odnośnie brzuszka i synka
Tak mój syn ma pełno samochodów po starszym niewiele kuzynowstwie Więc odpada mi część wydatków związana z zabawkami A to co było to tylko niewielka część ![]() Aguśkaa a no zauważyłam,że i Twój synio ma taki sam. Z 3 samochodów ( a jeden był naprawdę wypasiony) to tylko ten się jeszcze trzyma Ostatnio bawi się w odśnieżanie tym samochodem. A no i ciągle ładuje akumulator bo przez te mrozy mu pada
|
|
#245 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Merci Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że normy niemocno poprzekraczane i nie będzie to szkodzić ani Tobie, ani małej Ja jeszcze nie wzięłam się za naukę. Spałam ![]() Proszę mnie ubiczować publicznie.
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak teraz patrzę, to widzę, że ciężko będzie w przyszłym tygodniu, bo mam tygodniowy zjazd (zaczynam studia podyplomowe) i podejrzewam, że już zupełnie nic nie będę wiedziała o co chodzi... ![]() Też mam do zrobienia zakupy jeszcze wyprawkowe i dla siebie trochę rzeczy do szpitala i po porodzie, ale w związku ze studiami chyba w tym miesiącu się nie wyrobimy z kasą A wy już wszystko macie dla dziecka?? i dla siebie?? bo do tej pory się o to jakoś bardzo nie martwiłam - stwierdziłam, że w razie czego jeszcze mam cały marzec.... |
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
Kumkura, w ogóle nie wyglądasz jakbyś miała zaraz rodzić
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Musisz sobie na nk wyszukać po imieniu i nazwisku, w tym artykule jest podane i wpisać miejscowość Sosnowiec.
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
Kumkura jaki piękny brzusio
Pięknie wyglądasz
|
|
|
|
#250 | |||||
|
Gang Iren
|
Ale mam dylemat.Dostalam oferte domu z councilu.No i bylam u nich i mowie,ze jestesmy zainteresowani.A babka mowi,ze jeszcze ktos tam mieszka,a potem remont musza zrobic i bedzie ten dom dostepny od polowy marca.I ze mamy czekac az dadza nam znac kiedy bedzie mozna zobaczyc w srodku.No i tu dylemat,bo jak juz pojdzie sie ogladac w tym marcu to trzeba zaraz sie zdecydowac i podpisywac umowe,no i placic tez trzeba.A tu gdzie mieszkam musi byc miesieczne wypowiedzenie.A ze na wyprawke i psujacy sie samochod poszly wszystkie oszczednosci,to nie stac mnie,zeby przez miesiac placic w dwoch miejscach.No i kusi mnie,zeby wypowiedziec 25 lutego(bo tak mamy platnosci)I 25 marca by trzeba sie wyprowadzic.Ale jak cos pojdzie nie tak,to nie wiem co wtedy.No,ale chyba zaryzykujemy.No i ta przeprowadzka 25 marca,a termin porodu na 8 kwietnia?Albo w trakcie pakowania zaczne rodzic...No i wszystko by trzeba kupic do domu,nie mamy w praktycznie nic.
Cytat:
Ale te 50% to bez sensu,nic nie daje.Tyle to i ja wiem,albo mam albo nie mam. Mnie nie bolalo wcale odciaganie.Raz zassalam i lecialo samo. Cytat:
Cytat:
![]() Tez nie lubie sama jesc. Cytat:
Cytat:
A dzieci czasem mala rzecz cieszy bardziej,jak drogie zabawki.A niedlugo wiosna,to mozesz jej przyniesc zywych biedronek.Moja cora jeszcze 2 lata temu miala caly parapet zastawiony sloikami z biedronkami,slimakami,zuk ami itp
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-02-03 o 14:56 |
|||||
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak ok
|
|
|
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
dlatego ja wlasnie zapytam poloznej czy moze mi zrobic, nawet tak jest u nich na stronie, ze mozna poprosic poloznej, takze chyba tutaj sie to praktykuje, nie wiem wlasnie dokladnie, zapytam to dam znac. tak ale mozna zrobi samemu, ale ja tez wolalabym aby polozna mi zrobila.
|
|
|
|
#253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
endokrynolog od razu się zapytała od jak dawna się leczę bo przy takich wynikach jakie wtedy miałam ciężko zajść w ciążę, dodam że my się nie staraliśmy tak po prostu wyszło ![]() Dziewczyny czy każda będzie robić badanie na krzepliwość krwi?? moja lekarka nic mi nie mówiła o tym. w którym szpitalu zamierzasz rodzić? u nas nie wszystko gotowe, ale ciesze sie bo przynajmniej ciuszki mam uprane i uprasowane i dzisiaj zaczynam 36 tydz
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
jak zwykle nie czytanie moich postów
![]() posegregowałam dzis ubranka najmniejsze z najmniejszych i mam 8 pajacykow 13 body 4 kaftaniki 4 koszulki 2 pary spodenek 4 niedrapki 10 skarpetek ![]() i dużo więcej w rozmiarze 56 ale rozmiar rozmiarowi nie równy jak sie okazało ![]() kumkura ślicznie wyglądasz
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-03 o 15:06 |
|
|
|
#255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#256 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i trzymam kciuki za wizyte!Snem sie nie martw, ja mam takie sny, ze jak bym miala je analizowac to bym juz dawno osiwiala ![]() Cytat:
Cytat:
A ten gronkowiec wyszedl Ci z krwi?? Kurcze a z tym ukladem krzepniecia to mialas racje, musza Cie teraz w czasie cc zaopatrzec w leki p/zakrzepowe, byc moze bedziesz dostawala zastrzyki p/zakrzepowe w brzuszek. Dobrze ze zrobilas to badanie. Di-dimery podwyzszone chyba swiadcza o tym, ze z krzepnieciem wlasnie masz problemy, tak jak pisalas ze krew w probowce szybko krzepla. Mysle, ze lekarz zaradzi, nie martw sie. Cytat:
Cytat:
![]() Co do paciorka: to napisane mam tylko ze beta hemolizujacy gr. B ale nic wiecej. No i ze jest wrazliwy na wiekszosc antybiotykow.
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam jeszcze przywitać nową koleżankę
![]() Cottonpuma nosek do góry
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym dzien wczesniej miala klotnie z mezem, byla w konflikcie z matka i kiedys podobno na 2 tyg zostawila mala. Jej rodzice mowia, ze ona nie byla gotowa na macierzynstwo no i chyba nie ufali jej do konca... stad tez ten detektyw. I co konia znalazlas jakis opis tych wynikow? |
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moj ma jeszcze taki motor na akumulator ale wystraszyl sie dzwieku bo takie glosne dzwieki wydaje ze sie mu nei dziwie i motor stoi w kacie a dostal na urodziny na 2 latka, wciska sie nozka i jedzie ![]() Ale moze jeszcze znow sie przekona na nowo. aalegna a Tobie mialam jeszcze napisac, jaki piekny pokoj
|
|
#260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#261 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do twardnień to nie odbijają się aż tak na moim ciśnieniu. Uczucie gorąca tak, nawet na twarzy. Cytat:
Cytat:
. Troche się boje, bo fenoterol biorę do tego poniedziałku(36+1) i koniec, USG mamy w czwartek (36+4) zobaczymy jak będzie bez leków rozkurczowych
|
|||
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Mi brakuje jeszcze wiele. Do szpitala nie zaczęłam się pakować, bo nawet nie mam odpowiedniej torby. Nie chcę pakować też niepotrzebnych rzeczy, więc czekam na szkołę rodzenia, bo tylko tam mogę dowiedzieć się co potrzebne jest w moim szpitalu.
|
#264 |
|
Rozeznanie
|
Raczej tak, ale już jak wrócimy ze szpitala i będzie ktoś (np. moja mama żeby się nami zająć), no i oczywiście poza domem. Nie wyobrażam sobie że jestem z dzieckiem w szpitalu a tż przyjeżdża na kacu do nas-nie dostał by nawet dziecka do ręki-sam stwierdził że nie ma mowy o kontakcie z dzieckiem po jakimkolwiek alkoholu. Rozsądny chłopiec
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Za pierwszym razem sobie urządził pępkowe
|
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
A mój nie za bardzo lubi pić...
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj mój miał takiego kaca i przyjechał do szpitala na drugi dzień ale stwierdził że jakby nie przyjechał to byłoby jeszcze gorzej i miał rację bo jakby nie przyjechał to miałby mały sajgonik.
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie nic ciekawego
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem
Ale koledzy z pracy (u męża) juz zadbają o to, aby zdrowie córki było opite. A znając ich możliwości nie zachoruje aż do 100 lat ![]() Już mówią do męża, że powinien coś z %%% postawić - na łatwy i szybki poród Bo mój mąz jest z tych niepijących.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

, dzisiaj zmarł też mój dalszy Wuja 

...no nic poczekamy...ale obawiam się ,że prawda będzie bardzo bolesna ....ech co za życie