|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
PORYCZALAM SIE ZE SMIECHU !!!!! autentycznie sie poryczalam
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Pearl, ona używa tej niebieskiej serii. Zielona jest z rumiankiem, a ten może uczulać..
|
|
|
|
#2313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a znasz to? "co robia koty?" - Skakają ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- aaaaaaa !!!!! - Ma skrzydla i nie lata odp: SAMOLOT ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
dziekuje za odpowiedz Kamciurka, czyli Wroclaw znowu wygrywa Nie rouzmiem, dlaczego tu sa takie ceny? Likas, ooooo, pisz nam tak jeszcze. W koncu latwiej jest kupic sloiczek, niz siedziec w garach A jeszcze myslec, ze to lepsze i zdrowsze, to w ogole luksus
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to pierwszy raz zobaczyłam to tez się popłakałam babka od '' lamy'' mnie rozwalila.to też jest dobre http://www.youtube.com/watch?v=Zee7rkMreec nawet prowadzący nie wytrzymał... |
|
|
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
Czubasku,
o matko, ile smiechu ![]() jak sie bede tak smiala, to zaraz ze mnie Nietopinka wyskoczy ![]() TZ jest magistrem !!!! dostal 4 !!!!!!!! A ja wlasnie wcinam sloiczek bobovity - jablka i banany z brzoskwiniami mniam mniam
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla Tzta |
|
|
|
|
#2318 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Wczoraj byłam na ktg, skurczybyki jakieś się pojawiły nawet mocne, ale ja ich nie czułam, tętno ok., więc wróciłam do domu Lekarz zaprosił mnie w czwartek do szpitala jak nie urodzę sama do tego czasu, więc jakby nie było w ciągu tygodnia Gabi będzie już z namiW szpitalu spokój, cisza, chyba wszystkie czekają na pełnię ![]() Wracając do domu pomagaliśmy jeszcze jakieś kobitce odpalić auto bo biedna stała o 21 w lesie na poboczu i przez pół godziny nikt się jej nie zatrzymał! ( było -21!!) No masakra! Na szczęście udało się i dotarła szczęśliwie do domu. ![]() Ciekawe jak Misieńka? Czy któraś ma może jej numer tel? Magda - kochana głowa do góry, niestety każdą z nas dopadają myśli których się wstydzimy, ale co poradzić, mamy prawo czasami „źle” pomyśleć. Zmęczenie i nowy tryb życia daje w kość i musi minąć trochę czasu żeby się z tym wszystkim oswoić i nauczyć funkcjonować. Jesteś na pewno cudowną mamą i nie robisz nic złego. Te gorsze chwile będą przychodzić co raz rzadziej, przecież jak nie miałaś dzidzi, jak nie byłaś w ciąży też miałaś gorsze dni na pewno. Taka ludzka natura! Myślimy pozytywnie! Haniula – dzięki za opis porodu, fajnie że wspominasz to pozytywnie. Szkoda tylko, że musiałaś się tak namęczyć karmieniem – współczuje! Oby już wszystko szło w dobrym kierunku! Sandra – fajnie że u Was wszystko oki ![]() Pearl – gratki dla tż ![]() Zosia – widzę, że obydwie w czwartek idziemy do szpitala – damy radę!! No chyba że urodzimy wcześniej ![]() Kaczuszka - gratulacje
|
#2320 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobrze by było gdyby mała chciała wyjść wcześniej na świat
nerwy są straszne, bo nie wiadomo kiedy, gdzie o której sie zacznie, hehe. Czy ja aby na pewno rozpoznam , ze to TO ? Że już czas? |
|
|
|
#2322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a sama owoców nie mogłaś sobie zmiksować?!! heeee?? ale zleciało
|
||
|
|
|
#2324 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
![]() gdyby nie ciaza i bolaca pi.pka, to juz ja bym poswietowala... ![]() dziekuje nie spodobalo mi sie to, co napisala Likas a ze akurat znajomy mi kupil ostatnio kilka deserkow "na oslode", to wszamalam
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
Może ani nie zauważę, a urodze
![]() Tak sobie mysle, ze może moja Lila bedzie taka punktualna i jeszcze dzis sie urodzi Fajnie by było, żeby i potem przez całe życie była punktualna, nie bede musiała za nią po imprezach ganiac
|
|
|
|
#2326 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale się nie wychylam za bardzo z tym, co bym nie musiała w domu więcej robić Może być coś takie, jak efekt wicia gniazda ale z samym entuzjazmem bez tego wicia? ![]() Cytat:
![]() Ale się humorki na forum poprawiły Ja też coś ostatnio lepiej z humorem stoję i aż się boję, że to moje ostatnie dni
|
|||
|
|
|
#2327 |
|
BAN stały
|
Nie mam kiedy was nadrobić. My już po 3. antybiotyku. Ranka na pupie mniejsza. Uciekam robić obiad puki Marcyś śpi.
Pearl oglądałam gossip girl to Georgina jest polotkarą? I w ogóle myślałam że Blair dzwoniła do Chucka a nie Dana
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-02-03 o 15:53 |
|
|
|
#2328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niedobra pearl, niedobra Cytat:
![]() nie strasz ![]() Cytat:
ale spokojnie, ja mysle, ze to jakas sciema,ze Georgina jest G.G, a ten smutny Dan i tak pojdzie w koncu w odstawke i Blair bedzie z Chuckiem
|
|
#2329 | |
|
Rozeznanie
|
hejka
![]() Pearl gratki dla tza ![]() Kaczuszka witaj i wieeeelkie gratulacje dla Ciebie i malutkiej Zuzi Uska wychodzisz z Igorkiem jak jest -10st? Ja od paru dni siedze w domu jak bylo -7 to spacerowalysmy ale teraz boje sie, ze za zimno![]() o cos chcialam zapytac i zapomnialam ![]() Cytat:
Ty trzymaj sie dzielnie, jeszcze troche i Gabi bedzie z Wami Anankee no to ![]() wielkie gratulacje ![]() Agamili bardzo Ci wspolczuje... biedactwo ja lece umyc wlosy poki mala diablica spi ![]()
|
|
#2330 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi kg wolno schodza.... no wlasnie ![]() wow, w taki mroz ![]() Cytat:
ale tam nie zalgadam Cytat:
GRATULUJE!!!!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#2331 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ratujcie ! Dzisiaj ściągnęłam szwy - teraz mnie dopiero boli jak mi tam naruszyła co nie co ;/Kazała mi kupić lekarka Tantum Rosa,a ja kupiłam saszetki, ale bez opakowania i instrukcji, jak mam to zrobić ? Rozpuszczę, strzykawką sobie poleję i mam tak zostawić samo sobie czy przemyć wodą ? Zoskasamoska uwierz, że porodu nie przegapisz ! Jak Cię złapią skurcze albo wody odejdą to będziesz wiedziała, że to już powodzenia
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Podczytuję Was już drugi dzień a nie mam jak pisać :/ Małą od 3 dni jest bardzo marudna w dzień, ma dalej problem z kupką, tak bardzo sie męczy steka jak chce zrobić a daje jej przecież espimisan...nie wiem jak jej pomóc. Masuje brzuszek, robie ciepłe okłady, daje jej herbatke koperkowa a sama pije ta na laktacje....nie wiem co jeszcze. No i dalej jest bardzo wysypana, chyba bedę musiała isć do lekarza bo martwie sie ze to skaza.....no i pleśniawka nadal sie utrzymuje. To tyle jesli chodzi o problemy, ogólnie jest bardzo kochana i nie wyobrażam sobie ze miało by jej nie być......choć czasami przychodzą durne myśli(był poruszany ten temat na wątku). Pearl wymieniałaś problemy z jakimi borykają sie mamusie i dzidziusie....zapomniałaś o katarku .....ale tak serio, wiadomo to nie przychodzi wszystko na raz i jakoś damy radę kobitki No i przyszła dzisiaj ta huśtawka 3w1 z fishera bo w końcu zamówilismy na e bay ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Aaaa zapomniałam juz drugi dzień jestesmy bez mm
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
mi ulzylo po zdjeciu szwow ale w razie wmi polozna mowila ze lepszy od tantum rosa jest octenisept wiec jak masz na pepuszek to smialo sobie prysnij
|
|
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje dwóm nowym mamusiom
|
#2335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() GRATULACJE DLA KACZUSZKI!! kurcze chciałam cos więcej napisac, ale słysze darcie się... moze pózniej cos skrobne... |
|
|
|
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
No i jeszcze mam nowinę, do końca miesiaca przeprowadzamy się.
Wracamy po 3 latach do Tullamore, tam gdzie mieszka moja siostra i gdzie pracuje tż. Stwierdziliśmy ze teraz nie ma sensu tu siedzieć bo jak ja nawet wrócę do pracy to na max 1 lub 2 dni i wtedy ja mogę dojeżdżać a tak tz dojeżdża teraz 5 dni no i to ze bedę blisko siostry a nie tu tak sama siedzę i szlak mnie trafia ![]() 28lutego kończy nam sie umowa to nie stracimy depozytu Jeszcze nic nie znaleźliśmy ciekawego ale liczymy ze coś się znajdzie ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- stupka moja tez już daje o sobie znać
|
#2337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() glodomorrra jeszcze chwile spi... ale juz sie wybudza.... Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2012-02-03 o 17:08 |
|
|
|
|
#2338 | ||
|
Raczkowanie
|
planujemy św. rodzinę. A Ty też rodziłas w Poznaniu? W którym szpitalu i jak wrażenia?
Cytat:
oby to było to, choć podobno 2tyg przed porodem może się pojawić, to jeszcze trochę...Cytat:
Ale ten twój tż oczytany! To ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego może być oznaką porodu! |
||
|
|
|
#2339 | ||
|
Rozeznanie
|
a ja wlasnie podczytuje pijac piwko
bezalkoholowe oczywiscie- karmi- to na laktacje- polecam mi naprawde pomagaCytat:
za hustawke a to za odstawienia mmCytat:
![]() ![]() My dzis zaliczylysmy z Lenka pierwsza wizyte u lekarza. Od wtorku na buzce wyszly jej krostki, najpierw wygladaly to jak potowki, ale bylo ich troche za duzo jak na potowki. dla swietego spokoju poszlam po porade Pani doktor kazala kapac mala w krochmalu i zadnych kosmetykow. Korzystajac z okazji wspomnialam o tym, ze niunia jest marudna, czesto placze bez powodu, malo spi itp. zbadala jej brzuszek i wychodzi na to, ze zaczely sie kolki kupilysmy bobotic i nadzieje, ze bedzie dobrze no wlasnie i poojawia sie moje pytanie: mamusie ktore stosuja bobotic- jak je podajecie?tzn. ile kropele i kiedy? Pytam, bo albo ja cos zle zrozumialam albo takie mam zalecenie- 1 kropelka w momencie kolki poza tym do kazdego karmienia delicol kupiony wczesniej
|
|
#2340 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam siły do tego mojego TŻta.. Nie chce sie z nim rozstac póki co , bo chce dziecku dać ojca, ale zaraz mnie coś trafi.
Czekam na niego od 11 u niego w domu. Pojechal cos zalatwic do miasta obok, ale niby nie ma jak wrocic, bo jezdzi z takim kumplem swoim co jest kurierem i ten nie moze zjechac go do domu odwiezc , bo i tak duzo czasu stracil czekając na TZta. I tak niby jezdza po miescie.. Wiem ,zaraz mnie tu opieprzycie, albo sobie juz darujecie. Wiem, ze , ze rozstając sie z nim nie zabiorę Lilce ojca, że mogą sie widywać, ale chce sie na własnej skorze przekonac po porodzie czy dziecko go zmieni. Może mając przy sobie dziecko będę miała na tyle rozumu żeby odejsc. Gdybym ja zaczęła teraz rodzic.. ciekawe jak mam do szpitala dojechac.. chyba po karetke mam sobie dzwonic.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

babka od '' lamy'' mnie rozwalila.

Gabrysia - 09.02.2012 

jak bylo -7 to spacerowalysmy ale teraz boje sie, ze za zimno

musi być 60 

kupilysmy bobotic i nadzieje, ze bedzie dobrze