|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Ja swojemu pozwoliłam wypić bo on uważa, że trzeba a zresztą kogo bym nie znała to taka tradycja jest zawsze
![]() ![]() ale ma pozwolenie wypicia jak wróci ode mnie czyli poród ze mną + jakiś czas potem może jechać pić
|
|
|
|
#272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja pierwszy termin mam na 26 lutego i naprawdę wiem o czym piszę... a to że napisałam, że mam 28 dni do porodu to napisałam, że tak to sobie suwaczek liczy ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- mojemu koledzy raczej nie odpuszczą
|
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
kumkura ale pięknie wyglądasz..! woow!
Roksape słodkie fotki strasznie mi kogoś przypominasz!![]() Tynka sexi Mamuśka
|
|
|
|
#274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem jak mój mąż ale mój tata jak sie tylko dowiedział o tym że będzie chłopak to zapowiedział wielkie opijanie pierwszego wnuka i to nie byle czym tylko alkoholem który specjalnie zakupił na ta okazję wieki temu
![]() mam tylko nadzieję że nie skończy sie tak że wszyscy dołączą do mnie w szpitalu w roli pacjentów
|
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
w domku kochana pościągałąm z chomika b. fajne filmiki i się pociłam![]() co do pępkowego to znając mojego ojca i szwagra nie odpuszczą Sebastianowi i sie już doczekac nie może ale w tej sytuacji nie zabronie mu sie napic byle do szpitala nie przyjedzie nawalony na kacu może przynajmniej będe miała z kogo sie ponabijac
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
mojemu też raczej nie, to już tradycja i sporo teraz tych pępkowych sie szykuje, także pewnie i mój zrobi Ale to pewnie po jakimś czasie, jak sie ze wszystkim ogarniemy
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
mój to raczej z tata swoim sie napije, choc watpie ze tak bedzie pewnie bedzie przy nas 24h na dobe
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jakie duuuze piekne brzuszki na mailu
Kumkura a Ty jak sie czujesz psychicznie, kiedy nadszedl juz TEN czas? ![]() Masz stracha czy nie mozesz sie doczekac...? Jak to jest? ![]() I czy juz jestes gotowa ze wszystkim na przyjscie maluszka? ![]() Duze dzieciatko nosisz w brzuszku
|
|
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz to juz nie napije sie bo bedzie mial Filipka pod opieka (ale ja sie nawet ciesze )
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Idź wcześniej konia, będziesz spokojniejsza jak sie dowiesz co i jak z tymi wynikami i z czym się to wiąże. Ale na pewno coś zaradzą!
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Mój mąż nie przepada za alkoholem, pije okazyjnie
Ale napewno sobie nie odmówi z okazji narodzin córeczki Więc jak tylko wrócę do domku z dzidziulkiem i wszystko będzie w porządku to nie będę mu zabraniać pępkowego
|
|
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
oj to ja sie bardzo ciesze ze moj Tz jest 2 tys km od swoich kolegow, bo nie wyobrazam sobie zeby zaraz po porodzie ten poszedl sobie na impreze ze swoimi kolezkami (dla ktorych kazda okazja jest dobra do picia - nienawidze!!!). a juz jakby do szpitala mial przyjsc na kacu to szybciej bym go wykopala stamtad (o ile dalabym rade
) , no ale tak jak kiedys pisalam ja nie znosze podpitych i pijanych ludzi i sa dla mnie obrzydliwi, nawet Tz jak juz mu sie zdarzy (1/rok ze sobie bardziej wypije to jestem wsciekla). ale wiem ze ta niby ''tradycje'' sie praktykuje, ciesze sie ze mnie to nie spotka.
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kolega więc nie wiem o co mam robić mu problem. Teraz jak uda mu się załatwić moją mamę dla Antka to może też zrobić sobie spotkanie z kolegami ale tylko pod warunkiem jak moja mama zajmie sie Antkiem
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarz który odbierał poród??? A to chyba znajomy jakiś?
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi no ja tez bym wolała by na kacu nie przychodził, ale wiem też że na pewno tak nie będzie więc jestem spokojna![]() ale jak kiedyś, za jakiś czas zorganizuje spotkanie z kolegami których znam i więkoszość z nich jest lub będzie zaraz miało tez dzieciaczki, to nie będe robić problemu, wiem że mój mąż ma umiar
|
|
|
|
|
#288 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#289 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
o proszę, a u Nas niestety nie ma ani jednego abstynenta
|
|
|
|
#291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widocznie ja będę musiała wyczekiwać na inne sygnały organizmu. Ale zapewne nie będą bezbolesne więc mam nadzieje że nie przeoczę.Jeszcze co do pępkówki to pewnie oprócz takiej jego "męskiej" imprezki poza domem to zrobimy wspólną w domku- mamy dosyć zgraną paczkę znajomych których chętnie ugoszczę jak tylko się ogarniemy z córeczka Na pewno świętować będziemy -ale tak żeby każdemu to pasowało.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37cbxmqsll1h4j.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/200503293538.html Edytowane przez ivonka7 Czas edycji: 2012-02-03 o 16:37 |
|
|
|
|
#292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój mąż już mi dawno zapowiedział, że pępkowe zrobi jak ja będę jeszcze w szpitalu, ale nie mam zamiaru mu tego zabraniać...wiem, że jeśli chodzi o alkohol, to mąż ma umiar i potrafi powiedzieć dość w odpowiednim momencie a niech się cieszy i opija narodziny synka!
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie co do pępkowego są dwie opcje
![]() Jak rodzę w Warszawie TŻ nie będzie opijał, bo nie będzie miał z kim (chyba, że moi rodzice i brat przyjadą - w co wątpię). A jeśli będę rodzić na Mazurach (bo np. jednak zachce mi się jechać na Wielkanoc do domu) to pewnie będzie w rodzinie opijanie ale raczej mega alkoholowej imprezy TŻ nie zrobi. Później jak już się ogarniemy i zgramy z dzidziusiem to sama chętnie przyjmę znajomych i mogą opijać (ja soczkiem )
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
poszłam po dżemik truskawkowy...
i po drodze stwierdziłam, że zrobię ananasa w galaretce z bitą śmietaną Nażrę się dziś słodkiego, że ho ho
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#296 |
|
Rozeznanie
|
relacja z wizyty- maluch waży 2800
i ogólnie wszystko pięknie. szyjka ma 4 cm, T, więc super. i lekarz stwierdził, że Maluszkowi jest super w moim brzuszku i cięcie będzie dopiero 2 marca.( termin z OM mam na 12 marca, ale ostatnio lekarz mówił o rozwiązaniu w 37/38 tyg ) chyba, ze coś się zacznie dziać to wczesniej, ale nic na to nie wskazuje. fajnie znać dokładną datę porodu ![]() co do pępkowego- mój tż już się cieszy, że cięcie na piątek lekarz ustalił, bo w weekend więcej kolegów będzie mogło zaszaleć. w środku tygodnia pracują -to by oszczędnie być musialo,a tak...będzie się działo...
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka ten gronkowiec to w posiewie z pochwy, sądzę to pozostałość po tej sprawie z wrzodem w pachwinie
, no ale tu pewnie wejdzie antybiotyk jakiś Nie znalazłam norm dla ciąży, wiem ,że może sie podwyższyć ilość , ja mam 1550 , a jest do 850 , więc jednak trochę dużo, tyle co znalazłam ,że to może być objaw choroby zakrzepowo-zatorowej , a to wiadomo do czego może prowadzić ....no nic, zobaczymy , pójdę w środę jednak, bo tż wyjeżdża w pon. i we wtorek, a chciałby sam się zobaczyć z moim ginem ... Ja od paru dni, może tydzień mam też twardnienia, nie liczę ile, nie są bolesne,więc niech sobie macica ćwiczy Pępkowe tż zrobi jak wrócimy do domu, bo po ostatnim razie to wiemy,że różnie to może być, pojechał wtedy do domu i kazałam ,żeby sobie z Teściem piwko wypil , nie zdążył nawet i dobrze, bo rano mógł być trzeźwiuteńki u pediatry gadać |
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze powiedz, że masz zieloną galaretkę
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wizyta juz nie dlugo, wiec nie zamartwiaj sie tylko czekaj cierpliwie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

. Troche się boje, bo fenoterol biorę do tego poniedziałku(36+1) i koniec, USG mamy w czwartek (36+4) zobaczymy jak będzie bez leków rozkurczowych 
ale stwierdził że jakby nie przyjechał to byłoby jeszcze gorzej i miał rację bo jakby nie przyjechał to miałby mały sajgonik.

, no ale tu pewnie wejdzie antybiotyk jakiś