Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 14:36   #241
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Właśnie posprzątałam z pomocą Antka. Ziemniaczki na kopytka ugotowane więc jeszcze chwila i będę robić

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Można się dołączyć? Mieszkam w Lublinie i termin porodu mam na 23 kwietnia, choć już wiem, że może być nieco wcześniej, bo będę musiała mieć cc (przez mięśniaka)
Generalnie od niedawna jestem na zwolnieniu - przez tego mięśniaka...
Witaj, ja prawdopodobnie też będę miała cc więc nie jesteś sama. Tylko że ja dlatego że pierwszy raz też miałam cc

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
hej , wróciłam z pobrania krwi i nadrabiam
Nowaken przykro mi z powodu śmierci Wuja , dzisiaj zmarł też mój dalszy Wuja na zawał, smutny dzień
Dziękuję Wam wszystkim, a Tobie kochana współczuję . My mamy pogrzeb w poniedziałek ale już mi tż zapowiedział że w żadnym wypadku nie pójdę na cmentarz. Pójdę do kościoła i wrócę do domu a potem pojadę na stypę jak będzie.

Cytat:
Rodzice Madzie po konferencji w tvn byli w kinie? na horrorze? jeśli to nie jest kłamstwo to ręce opadają, wczoraj na nk byłam u tego chłopaka i u tej dziewczyny w nocy, nadal coś mi nie pasowało w tych ludziach, a dzisiaj rano takie wieści ....
Nie to chyba jakieś jaja a tak narzekali że są szykanowani przez dziennikarzy i że wszyscy ich podejrzewają

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:40   #242
negila
Rozeznanie

witajcie

wiedziałam że jak wczoraj nie zajrzę to będą zaległości ale że aż takie to się nie spodziewałam

Po wczorajszej wizycie wyniki ok, szyjka się skraca ale "przez dwa najbliższe tyg nie powinnam urodzić". I to co mnie akurat trochę zmartwiło,maluch jest spory i z tego względu robimy jeszcze jedno usg aby ocenić czy urodzę olbrzyma i w jaki sposób. cc bym nie chciała. ja sie martwię a mój tż się cieszy bo duży i zdrowy chłopak

Aguśka cieszę się że już jest lepiej i tak ma zostać
jakie ci te paciorki wyszły?? wydawało mi się że mi też coś wyszło ale dr mówi że elegancko więc jej wierzę

Karolca ja biorę euthyrox od początku ciąży- wtedy też sie dowiedziałam o tym że wogóle moja tarczyca funkcjonuje tak a nie inaczej. Bolała mnie głowa ale to równie dobrze nie musiało mieć z tym lekiem nic wspólnego. Za to siostra (bo ja zmusiłam żeby się zbadała i okazało sie że ma też problemy)miała i bóle głowy i nudności na początku - ale u niej to mogła być wina źle dobranej dawki.

u nas dolorgan ma raczej same złe opisy i opinie- zarówno wśród położnych jak i lekarzy- moja dr powiedziała że mi tego nie poda tym bardziej że nie każdy może to przyjąć. mam nadzieję że to prawda i nie podają tego pacjentkom bez ich wiedzy.

Cytat:
Cześć Dziewczyny! Można się dołączyć? Mieszkam w Lublinie i termin porodu mam na 23 kwietnia, choć już wiem, że może być nieco wcześniej, bo będę musiała mieć cc (przez mięśniaka)
Witaj, zapraszamy. Bardzo się cieszę że pojawiła się osoba z tego miasta

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Pytam, bo koleżanka bierze go na niedoczynność tarczycy, przy tym samym ma podwyższoną prolaktynę (na jej obniżenie dostała bromergon i mówię jej, że to pewnie po nim tak fatalnie się czuje).
Ginekolog powiedział, że sam euthyrox zadziała obniżająco na Prl i bro nie jest potrzebny... z kolei endokrynolog uważa inaczej.
mi lekarka tłumaczyła że każdy przypadek jest inny i każdy organizm inaczej zareaguje na dawki leków w różnym czasie. ja bym mimo wszystko w takim przypadku słuchała endokrynologa.

Muszę sie w końcu wziąć w garść i zrobić zakupy i zamówić te nieszczęsne biustonosze- już tyle nad nimi się zastanawiam że w końcu się nie wyrobię

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:42   #243
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
a pokaże te ich nk jak możesz
http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...zi_225525.html

tu są dane jeszcze parę godzin temu nie były te konta zblokowane, a komentarze straszne

Właśnie widzę wywiad z tym facetem, pomagał matce znieść wózek z Małą i ona poszła itd. coś okropnego

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-02-03 o 14:45
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:45   #244
Roksape
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuję za miłe słowa odnośnie brzuszka i synka

Tak mój syn ma pełno samochodów po starszym niewiele kuzynowstwie Więc odpada mi część wydatków związana z zabawkami A to co było to tylko niewielka część

Aguśkaa a no zauważyłam,że i Twój synio ma taki sam. Z 3 samochodów ( a jeden był naprawdę wypasiony) to tylko ten się jeszcze trzyma Ostatnio bawi się w odśnieżanie tym samochodem. A no i ciągle ładuje akumulator bo przez te mrozy mu pada
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:48   #245
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
evvcia_ wysłałam Ci rozpiskę na pw, mam nadzieję, że wszystko tam wpisałam, bo nie mam przy sobie wszystkich notatek
Dziękuję jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
evcia, tynka i Roksape - sliczne brzucholki macie!!
Merci

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
witam Kochane na nowym wątku

miałam straszny sen.śniła mi się babcia, którą uwielbialam i która zmarla 9 lat temu. mówiła, że nie wie czy wszyscy doczekamy następnej wigilii.ja jej na to- że pewnie , że tak, w dodatku będzie nas więcej . a babcia na to- no nie wiem... kurde, normalnie się wystraszyłam i ciągle myślę o tym śnie...
a dzisiaj mam wizytę i usg. i cholera panikuję. wczoraj byłam na ktg-wszystko ok.zapis książkowy. to mnie pociesza troszkę. echhhh....

wczoraj tyle napisałyście, że ciężko bardzo Was nadrobić.chodzi mi o odpisywanie.bo przeczytałam wszystko

ja jestem z Białegostoku- u nas się śledzikuje ponoć

a dzisiaj u nas nad ranem -30 stopni. dobrze że słoneczko chociaż świeci.

karolca- ja łykam euthyrox, 112, i nie mam żadnych skutków ubocznych. pięknie mi zbija tsh.
Agabi, sny podobno odwrotnie się tłumaczy, więc nie przejmuj się za bardzo i na wizycie na pewno będzie wszystko ok. Już wyznaczą termin cc?

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
melduje się

po wtorkowym USG (37tc) okazuje się, że Dorotka waży ok.3100g, gin twierdzi że 4kg to spokojnie dociągnie :/
po 4685-gramowej Gosi to i tak pryszcz
Oj, to kruszynka raczej nie będzie

Cytat:

Mała trzymaj się tam w dwupaczku

Nowaken przykro mi z powodu śmierci Wuja , dzisiaj zmarł też mój dalszy Wuja na zawał, smutny dzień

Karolca ale miałaś kolegów na obiedzie , fiu fiu

Oglądam teraz wywiad z Rutkowskim ...no nic poczekamy...ale obawiam się ,że prawda będzie bardzo bolesna ....ech co za życie

A ja trochę mam głowę też gdzie indziej , bo odebrałam wyniki na ten układ krzepnięcia i jeden element mam bardzo przekroczony
szukam norm D dimerów dla kobiet w ciąży, może ktoś ma ? zna się na tym? Anagat Ty pewnie znasz te normy i czym to grozi jak jest tego za dużo?

Paciorkowca nie ma, ale jest gronkowiec skórny

Za to nie ma bakterii w moczu . Reszta jest ok.

Zrobiłam Ninie prezent za 2 zł, w gazecie lokalnej była ulotka iluś stronnicowa z reklamą biedronki, na każdej stronie biedronka , co za szał radości jak to zobaczyła moja Biedroneczka
Mała rzecz a cieszy
Mam nadzieję, że normy niemocno poprzekraczane i nie będzie to szkodzić ani Tobie, ani małej

Ja jeszcze nie wzięłam się za naukę. Spałam
Proszę mnie ubiczować publicznie.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:49   #246
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
witajcie

Muszę sie w końcu wziąć w garść i zrobić zakupy i zamówić te nieszczęsne biustonosze- już tyle nad nimi się zastanawiam że w końcu się nie wyrobię
ooo... czyżbyś Ty była z tej samej okolicy??
Jak teraz patrzę, to widzę, że ciężko będzie w przyszłym tygodniu, bo mam tygodniowy zjazd (zaczynam studia podyplomowe) i podejrzewam, że już zupełnie nic nie będę wiedziała o co chodzi...
Też mam do zrobienia zakupy jeszcze wyprawkowe i dla siebie trochę rzeczy do szpitala i po porodzie, ale w związku ze studiami chyba w tym miesiącu się nie wyrobimy z kasą
A wy już wszystko macie dla dziecka?? i dla siebie?? bo do tej pory się o to jakoś bardzo nie martwiłam - stwierdziłam, że w razie czego jeszcze mam cały marzec....
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:49   #247
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...zi_225525.html

tu są dane jeszcze parę godzin temu nie były te konta zblokowane, a komentarze straszne

Właśnie widzę wywiad z tym facetem, pomagał matce znieść wózek z Małą i ona poszła itd. coś okropnego
ale nie ma tu ich profili na nk czy ja coś źle zrozumiałam

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:53   #248
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Kumkura, w ogóle nie wyglądasz jakbyś miała zaraz rodzić

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
ale nie ma tu ich profili na nk czy ja coś źle zrozumiałam
Musisz sobie na nk wyszukać po imieniu i nazwisku, w tym artykule jest podane i wpisać miejscowość Sosnowiec.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-02-03, 14:53   #249
Asika21
Rozeznanie

Kumkura jaki piękny brzusio Pięknie wyglądasz

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:54   #250
gosia261282
Gang Iren

Ale mam dylemat.Dostalam oferte domu z councilu.No i bylam u nich i mowie,ze jestesmy zainteresowani.A babka mowi,ze jeszcze ktos tam mieszka,a potem remont musza zrobic i bedzie ten dom dostepny od polowy marca.I ze mamy czekac az dadza nam znac kiedy bedzie mozna zobaczyc w srodku.No i tu dylemat,bo jak juz pojdzie sie ogladac w tym marcu to trzeba zaraz sie zdecydowac i podpisywac umowe,no i placic tez trzeba.A tu gdzie mieszkam musi byc miesieczne wypowiedzenie.A ze na wyprawke i psujacy sie samochod poszly wszystkie oszczednosci,to nie stac mnie,zeby przez miesiac placic w dwoch miejscach.No i kusi mnie,zeby wypowiedziec 25 lutego(bo tak mamy platnosci)I 25 marca by trzeba sie wyprowadzic.Ale jak cos pojdzie nie tak,to nie wiem co wtedy.No,ale chyba zaryzykujemy.No i ta przeprowadzka 25 marca,a termin porodu na 8 kwietnia?Albo w trakcie pakowania zaczne rodzic...No i wszystko by trzeba kupic do domu,nie mamy w praktycznie nic.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Rybka i gosia wczoraj Balbinka wkleila tekst o pacirkowcu (GBS) i poszukalam w necie i trafilam akurat na ta strone z ktorej pochodzil tekst. napisalam do nich maila, jak sie za to placi i ile kosztuje.
odpisali mi w srodku nocy, ze przysylaja test do domu (bezplatnie) i jesli chce sie zbadac, pobieram sobie wymaz (albo moja polozna mi pobiera) i odsylam do nich do laboratorium, w zalaczeniu wysylam wypelniony przez nich formiularz platnosci i kontakt do swojego lekarza/poloznej i wyniki zostana przeslane do mnie jak i do poloznej. jesli test bedzie pozytywny radza wziac ze soba kopie wyniku badan na porod . wyniki powinny byc w ciazgu kilku dni.
ja zamowilam, dzisiaj maja mi wyslac, zapytam poloznej co ona o tym sadzi (mam wizyte za tydzien w piatek). jedyna rzecz ktora mnie troche zaskoczyla na ich stronie to informacja ze testy na paciorkowca w NHS w 50% sa tylko wiarygodne (??) tez zapytam o to polozna.
a i jesli bedziecie chcialy jednak wyslac wymaz to kosztuje to £35.
ponizej strona i email na ktory wyslalam zapytanie.

www.gbss.org.uk

tdl@tdlpathology.com
To ja tez poczekam co ci polozna powie.
Ale te 50% to bez sensu,nic nie daje.Tyle to i ja wiem,albo mam albo nie mam.

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Czy to tak samo boli, jak się ma mleko?
Mnie nie bolalo wcale odciaganie.Raz zassalam i lecialo samo.

Cytat:
Witaj

Cytat:
ale mnie mąż dziś zrobił
Ma popołudniówkę... jakieś 10 km do miejsca pracy (moe trochę dalej/bliżej, w każdym razie blisko). WIęc wzięłam się za obiad, aby przed pracą zjadł.
I co?
O 12.40 mówi mi, że za chwilę wychodzi... a ja już mam wszystko gotowe do jedzenia
Nienawidzę jeść sama, ale cóż, zostałam do tego brutalnie zmuszona :/ Trudno.
Ale ja chociaż zjadłam świeże a nie odgrzewane
To niedobry maz
Tez nie lubie sama jesc.

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
melduje się

po wtorkowym USG (37tc) okazuje się, że Dorotka waży ok.3100g, gin twierdzi że 4kg to spokojnie dociągnie :/
po 4685-gramowej Gosi to i tak pryszcz
O jaka duza juz dziewczynka.I jeszcze troszke i sie urodzi.Ale fajnie.

Cytat:

Zrobiłam Ninie prezent za 2 zł, w gazecie lokalnej była ulotka iluś stronnicowa z reklamą biedronki, na każdej stronie biedronka , co za szał radości jak to zobaczyła moja Biedroneczka
Oj biedna,co tez musialo ci sie przyplatac.

A dzieci czasem mala rzecz cieszy bardziej,jak drogie zabawki.A niedlugo wiosna,to mozesz jej przyniesc zywych biedronek.Moja cora jeszcze 2 lata temu miala caly parapet zastawiony sloikami z biedronkami,slimakami,zuk ami itp

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-02-03 o 14:56
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:59   #251
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Musisz sobie na nk wyszukać po imieniu i nazwisku, w tym artykule jest podane i wpisać miejscowość Sosnowiec.

no tak ok

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-03, 15:00   #252
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
aaaa czyli to badanie mozna zrobic zupelnie samemu... bez udzialu poloznej i NHS..., ale ja nie wiem czy dobrze zrobilabym sobie ten wymaz
dlatego ja wlasnie zapytam poloznej czy moze mi zrobic, nawet tak jest u nich na stronie, ze mozna poprosic poloznej, takze chyba tutaj sie to praktykuje, nie wiem wlasnie dokladnie, zapytam to dam znac. tak ale mozna zrobi samemu, ale ja tez wolalabym aby polozna mi zrobila.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:02   #253
negila
Rozeznanie

Cytat:
Nie podważam niczyich kompetencji ani nic, po prostu gin uważał, że podwyższona prl jest wynikiem niedoczynności.
Kłocić się nie będę, ja na tym się nie znam.
Koleżanka mi prawie płakała, że tyle się z mężem o dziecka stara a tu lipa, nic się nie udaje... więc wysłałam ją do lekarza, zrobiła badania i wyszła niedoczynność tarczycy.
o widzisz, ja miałam bardzo złe wyniki, lekarz rodzinny na cito mi skierowanie aż pisała endokrynolog od razu się zapytała od jak dawna się leczę bo przy takich wynikach jakie wtedy miałam ciężko zajść w ciążę, dodam że my się nie staraliśmy tak po prostu wyszło

Dziewczyny czy każda będzie robić badanie na krzepliwość krwi?? moja lekarka nic mi nie mówiła o tym.

Cytat:
ooo... czyżbyś Ty była z tej samej okolicy??

w którym szpitalu zamierzasz rodzić?

u nas nie wszystko gotowe, ale ciesze sie bo przynajmniej ciuszki mam uprane i uprasowane wózek zamówiony i mam nadzieję że zdążą go wysłać (mają na to 3 tyg) łóżeczko takie małe jeszcze sie zastanawiam czy zamawiać, pół torby spakowana i dzisiaj zaczynam 36 tydz

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:03   #254
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

jak zwykle nie czytanie moich postów
posegregowałam dzis ubranka najmniejsze z najmniejszych i mam
8 pajacykow
13 body
4 kaftaniki
4 koszulki
2 pary spodenek
4 niedrapki
10 skarpetek
i dużo więcej w rozmiarze 56 ale rozmiar rozmiarowi nie równy jak sie okazało

kumkura ślicznie wyglądasz

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-02-03 o 15:06
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:04   #255
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
bardzo możliwe !! tylko napisałam że euthyrox mi tej prolaktyny nie zbił też byłam podłamana miałam problemy z prl z racji czego musialam brac bromergon po którym czułam się fatalnie ale wyniki tsh miałam w normie wtedy . no my też z tz staraliśmy się ok 1,5 roku i lipa była ale myslę że oprócz prolaktyny w moim przypadku psychika miala wiele do powiedzenia w tej sprawie bo w momencie kiedy odpuściłam zaczęłam skupiac się na czymś innym ( utrata wagi, ZUMBA) po miesiącu sie okazało że jestem w ciąży a wczesniej d.upa
Gdzie chodziłaś na ZUMBĘ? jeszcze się okaże, że chodziłyśmy razem...
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:07   #256
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Dziewczyny co ja w nocy przeżyłam...już myslałam że na IP będe jechać bo nie wiem co mi jest...siedziałam przed kompem było ok, ale jak sie położyłam to dostałam takiego bólu w klatce z prawej strony taki promeiniujący i z przodu i z tyłu jakbym zawał miała albo coś. Pomyślałam sobie, że to pewnie jakis nerwoból i zaraz przejdzie. A to zamiast przejść to zaczęła mnie do tego ręka boleć od palców przez łokieć do góry i boli nadal do teraz tylko że już mniej...całą noc nie spałam...a na prawej stronie nie było mowy żeby się położyć...to taki ból tam w środku w kościach jakby. Gdybym miała Apap to pewnie bym wzięła. Czy nerwoból to trwałby tak dlugo? Od 3 w nocy do teraz?
Oj bidulko. A moze dzidzia Ci sie tak ulozyla ze uciska jakas tetnice i stad te dolegliwosci...bo nerwobol rzeczywiscie trwa jakis moment i przechodzi. Te nasze bobaski sa juz tak duze ze naprawde moga roznegeo typu bole i dolegliwosci nam domagac.
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
a dzisiaj mam wizytę i usg. i cholera panikuję. wczoraj byłam na ktg-wszystko ok.zapis książkowy. to mnie pociesza troszkę. echhhh....
dobrze ze ktg super No i trzymam kciuki za wizyte!
Snem sie nie martw, ja mam takie sny, ze jak bym miala je analizowac to bym juz dawno osiwiala
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
też miałam za wysoką prolaktynę i euthyrox napewno mi jej nie zbił też brałam bromergon na zbicie prl i czułam się po nim fatalnie zaroty głowy duszności sennośc
ja bromergon bralam na zatrzymanie laktacji. Oj bardzo zle sie po nim czulam, slablam musialam sie klasc.
Cytat:

A ja trochę mam głowę też gdzie indziej , bo odebrałam wyniki na ten układ krzepnięcia i jeden element mam bardzo przekroczony
szukam norm D dimerów dla kobiet w ciąży, może ktoś ma ? zna się na tym? Anagat Ty pewnie znasz te normy i czym to grozi jak jest tego za dużo?

Za to nie ma bakterii w moczu . Reszta jest ok.
Oj bidulko jak nie jedno to drugie...
A ten gronkowiec wyszedl Ci z krwi??
Kurcze a z tym ukladem krzepniecia to mialas racje, musza Cie teraz w czasie cc zaopatrzec w leki p/zakrzepowe, byc moze bedziesz dostawala zastrzyki p/zakrzepowe w brzuszek.
Dobrze ze zrobilas to badanie. Di-dimery podwyzszone chyba swiadcza o tym, ze z krzepnieciem wlasnie masz problemy, tak jak pisalas ze krew w probowce szybko krzepla. Mysle, ze lekarz zaradzi, nie martw sie.
Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
ja tak miałam. tsh w normie, ft4 podwyzsozne, prolaktyna tez. i jest tarczyca.

zgłaszam się po wizycie, lekarz starał się uspokoić, że mam leciuchną tą cukrzycę, tak,że nawet by się kłócił, czy ją mam.
ale cukier to pikuś, pilnuję ile mogę. problem leży w ketonach. nie mogę zapanować nad nimi. pojawiły się białka w moczu a ciśnienie delikatnie podskoczyło. coś mi się zdaje, że się rozpakuję przedterminowo:/
furagin 3x2, za tydzień kontrola.
Oj bidulko... Trzymam kciuki zeby maluszek siedzial jak najdluzej w brzuszku.
Cytat:
witajcie

wiedziałam że jak wczoraj nie zajrzę to będą zaległości ale że aż takie to się nie spodziewałam

Po wczorajszej wizycie wyniki ok, szyjka się skraca ale "przez dwa najbliższe tyg nie powinnam urodzić". I to co mnie akurat trochę zmartwiło,maluch jest spory i z tego względu robimy jeszcze jedno usg aby ocenić czy urodzę olbrzyma i w jaki sposób. cc bym nie chciała. ja sie martwię a mój tż się cieszy bo duży i zdrowy chłopak

Aguśka cieszę się że już jest lepiej i tak ma zostać
jakie ci te paciorki wyszły?? wydawało mi się że mi też coś wyszło ale dr mówi że elegancko więc jej wierzę

Karolca ja biorę euthyrox od początku ciąży- wtedy też sie dowiedziałam o tym że wogóle moja tarczyca funkcjonuje tak a nie inaczej. Bolała mnie głowa ale to równie dobrze nie musiało mieć z tym lekiem nic wspólnego. Za to siostra (bo ja zmusiłam żeby się zbadała i okazało sie że ma też problemy)miała i bóle głowy i nudności na początku - ale u niej to mogła być wina źle dobranej dawki.

u nas dolorgan ma raczej same złe opisy i opinie- zarówno wśród położnych jak i lekarzy- moja dr powiedziała że mi tego nie poda tym bardziej że nie każdy może to przyjąć. mam nadzieję że to prawda i nie podają tego pacjentkom bez ich wiedzy.

mi lekarka tłumaczyła że każdy przypadek jest inny i każdy organizm inaczej zareaguje na dawki leków w różnym czasie. ja bym mimo wszystko w takim przypadku słuchała endokrynologa.

To trzymam kciuki zeby maluszek poczekal jeszcze 2 tygodnie
Co do paciorka: to napisane mam tylko ze beta hemolizujacy gr. B ale nic wiecej. No i ze jest wrazliwy na wiekszosc antybiotykow.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:08   #257
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Zapomniałam jeszcze przywitać nową koleżankę Hej

Cottonpuma nosek do góry

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-02-03, 15:14   #258
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to mam wizytę 8 .02 , niby usg tylko, ale wyniki tego układu i posiewy tez do omówienia, ale chyba się przepiszę na poniedziałek, mam nadzieję,że to od ciązy takie podwyższone mam

Rodzice Madzie po konferencji w tvn byli w kinie? na horrorze? jeśli to nie jest kłamstwo to ręce opadają, wczoraj na nk byłam u tego chłopaka i u tej dziewczyny w nocy, nadal coś mi nie pasowało w tych ludziach, a dzisiaj rano takie wieści ....
Nie byli, ale matka chciala isc....
Poza tym dzien wczesniej miala klotnie z mezem, byla w konflikcie z matka i kiedys podobno na 2 tyg zostawila mala. Jej rodzice mowia, ze ona nie byla gotowa na macierzynstwo no i chyba nie ufali jej do konca... stad tez ten detektyw.

I co konia znalazlas jakis opis tych wynikow?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:16   #259
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa odnośnie brzuszka i synka

Tak mój syn ma pełno samochodów po starszym niewiele kuzynowstwie Więc odpada mi część wydatków związana z zabawkami A to co było to tylko niewielka część

Aguśkaa a no zauważyłam,że i Twój synio ma taki sam. Z 3 samochodów ( a jeden był naprawdę wypasiony) to tylko ten się jeszcze trzyma Ostatnio bawi się w odśnieżanie tym samochodem. A no i ciągle ładuje akumulator bo przez te mrozy mu pada
tak to autko jest wyjatkowo wytrzymale.
Moj ma jeszcze taki motor na akumulator ale wystraszyl sie dzwieku bo takie glosne dzwieki wydaje ze sie mu nei dziwie i motor stoi w kacie a dostal na urodziny na 2 latka, wciska sie nozka i jedzie
Ale moze jeszcze znow sie przekona na nowo.

aalegna a Tobie mialam jeszcze napisac, jaki piekny pokoj takie cieplo bije z niego
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:17   #260
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:

w którym szpitalu zamierzasz rodzić?

u nas nie wszystko gotowe, ale ciesze sie bo przynajmniej ciuszki mam uprane i uprasowane wózek zamówiony i mam nadzieję że zdążą go wysłać (mają na to 3 tyg) łóżeczko takie małe jeszcze sie zastanawiam czy zamawiać, pół torby spakowana i dzisiaj zaczynam 36 tydz
Na Kraśnickich... ja już wózek i łóżeczko mam... coś tam z ubranek też - w większości body, półśpiochy i ze dwa kaftaniki... torby w ogóle jeszcze nie zaczęłam pakować - pewnie w połowie lutego zacznę...i tak będzie jeszcze dwa miesiące to terminu
Stary 2012-02-03, 15:17   #261
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja chyba wezmę dwie... jedną dużą gdzie będą podkłady, ręcznik, szlafrok, koszule itp.
jeszcze moja kosmetyczka i laktator... a 2 będzie z chusteczkami, pieluszkami, wezmę próbki kosmetyków i jakiś ciuszek w razie W. żeby mieć, bo w naszym szpitalu dają ciuszki i rożki.
Ja biorę jedną torbę, na razie pomieściła to co trzeba. Przygotuje też reklamówkę z rzeczami które mogą być potrzebne później np. na drugi dzień. I do szpitala nie biorę laktatora- na oddziale jest elektryczny medeli do użytku, a gdybym potrzebowała to mąż przywiezie nasz własny. Nie bierzemy żadnych kosmetyków dla dziecka-bo nie ma kąpieli maluszka w szpitalach teraz-dopiero po przyjściu do domu. Tylko bepanthen na pupkę.

Co do twardnień to nie odbijają się aż tak na moim ciśnieniu. Uczucie gorąca tak, nawet na twarzy.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Mała ja Ci mowie, ze Ty rozpoznasz porod bez problemu tak jak ja, bo mnie obudzily w nocy te skurcze razem z bolem jak na @. Wiec jak bedzie Ci twardnial brzus i zacznie Ci sie bol na @ to znaczy ze porod sie rozpoczal
Oj Aguska gdybym dzisiaj w nocy to przeczytała to powinnam być już na podorówce hehe. Już kilka nocy z rzędu wybudzają mnie skurcze, twardnienia połączone z bólami okresowymi. Lekarz mówi że tak może być.

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
a w ogóle to chciałabym powiedzieć, że wg suwaczka zostało mi 28 dni do porodu, co oznacza, że jeszcze tydzień i nawet lekarze (liczący trochę inaczej niż my ) uznają, że ciąża jest donoszona - ja tam uznaję, że już dziś mamy 37 tydzień, a oni niech mają, że to 36 , więc dziewczyny powoli można rodzić, a za tydzień zabieram się za generalne porządki i molestowanie TŻta niech się wymęczy bo potem będzie miał przymusową przerwę
Mag ja też tak się spieszyłam i juz snułam marzenia o wczesniejszym terminie bo pierwszy termin mam na 29 lutego, i teoretycznie też zaczynam 37 tydzień- jutro. Ale lekarze nie liczą inaczej, tylko dla nich istotny jest tydzień skończony. Mi lekarz w szpitalu powiedział że jak urodzę przed skończonym 37 tyg to będzie to nadal poród przedwczesny-a tego nie chcę. Dopiero 37+1 (czyli rozpoczęty 38) jest to poród w terminie. Mam nadzieje że doczekam- zacznę 38 dokładnie 12 lutego-w kalendarzu mam zapisane "można rodzić" . Troche się boje, bo fenoterol biorę do tego poniedziałku(36+1) i koniec, USG mamy w czwartek (36+4) zobaczymy jak będzie bez leków rozkurczowych
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:19   #262
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a czy Wasi panowie urządzają sobie pępkowe ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-03, 15:20   #263
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
A wy już wszystko macie dla dziecka?? i dla siebie?? bo do tej pory się o to jakoś bardzo nie martwiłam - stwierdziłam, że w razie czego jeszcze mam cały marzec....
Mi brakuje jeszcze wiele. Do szpitala nie zaczęłam się pakować, bo nawet nie mam odpowiedniej torby. Nie chcę pakować też niepotrzebnych rzeczy, więc czekam na szkołę rodzenia, bo tylko tam mogę dowiedzieć się co potrzebne jest w moim szpitalu.

Skarbinka
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:24   #264
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Raczej tak, ale już jak wrócimy ze szpitala i będzie ktoś (np. moja mama żeby się nami zająć), no i oczywiście poza domem. Nie wyobrażam sobie że jestem z dzieckiem w szpitalu a tż przyjeżdża na kacu do nas-nie dostał by nawet dziecka do ręki-sam stwierdził że nie ma mowy o kontakcie z dzieckiem po jakimkolwiek alkoholu. Rozsądny chłopiec
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:25   #265
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Za pierwszym razem sobie urządził pępkowe natomiast teraz nie wiem czy znajdzie opiekę dla Antka żeby sobie popić

Stary 2012-02-03, 15:27   #266
gkatarzynka
Zadomowienie

A mój nie za bardzo lubi pić... więc chyba symbolicznie winko do pracy weźmie... a jakiekolwiek imprezy, to pewnie dopiero jak ja dojdę do siebie i się poogarniamy z Maleńką w domku....
Stary 2012-02-03, 15:28   #267
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Raczej tak, ale już jak wrócimy ze szpitala i będzie ktoś (np. moja mama żeby się nami zająć), no i oczywiście poza domem. Nie wyobrażam sobie że jestem z dzieckiem w szpitalu a tż przyjeżdża na kacu do nas-nie dostał by nawet dziecka do ręki-sam stwierdził że nie ma mowy o kontakcie z dzieckiem po jakimkolwiek alkoholu. Rozsądny chłopiec
Bez przesady to jest ich ostatnia szansa żeby się napić bez dziecka w domu.
Oj mój miał takiego kaca i przyjechał do szpitala na drugi dzień ale stwierdził że jakby nie przyjechał to byłoby jeszcze gorzej i miał rację bo jakby nie przyjechał to miałby mały sajgonik.

Stary 2012-02-03, 15:29   #268
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ok
no i co jest na tym nk, bo ja nie mam konta?
Stary 2012-02-03, 15:31   #269
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
no i co jest na tym nk, bo ja nie mam konta?
jak dla mnie nic ciekawego

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-03, 15:31   #270
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem

Ale koledzy z pracy (u męża) juz zadbają o to, aby zdrowie córki było opite. A znając ich możliwości nie zachoruje aż do 100 lat
Już mówią do męża, że powinien coś z %%% postawić - na łatwy i szybki poród Się panowie troszczą
Bo mój mąz jest z tych niepijących.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości