Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 17:13   #1231
CremaCatalana
Rozeznanie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Moim zdaniem matka kłamie na zeznaniu o wypadku, jak wcześniej pisałam, a ciała już nie znajdą może nigdy. Na pewno zamieszany jest w to ktoś jeszcze.

Mogło być tak, że zabili dziecko i upozorowali porwanie. Potem wybuchła cała afera medialna, matka zaczęła pękać, przerastało ją to, powiedziała wspólnikowi, że nie da rady dłużej tego ukrywać. On ta to, że jak już ma pęknąć, to niech powie że to był nieszczęśliwy wypadek. Stąd ta sztuczna wypowiedź. W tym czasie upewnił się, że ciała już nikt nie znajdzie, ukrył, wywiózł, cokolwiek, i zostawił pakunek pod drzewem, żeby jakoś się trzymała kupy wersja o wypadku.

Wg mnie nie dowiemy się, jak było naprawdę. Nie znajdą jej, matkę zamkną w psychiatryku i koniec...
Stary 2012-02-03, 17:13   #1232
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
pomysl prawie idealny, ale dlaczego nie ma sladow zwierzat?
1. za dużo czasu minęło, padał śnieg, dziecko zostalo pochwycone przez psa i skonsumowane nawet kilkaset metrów dalej
2. dziecka wogóle nie było w kurtce, matka kryje teraz ludzi którym sprzedała dziecko i dalej kłamie
Muszka Owocowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:13   #1233
SoLovely
Raczkowanie

Ta sprawa jest wstrząsająca. Przyznam szczerze, że wierzyłam w to, że rodzice nie są zamieszani w tę sprawę i denerwowało mnie rzucanie hipotez, że dziecko skrzywdził, któryś z nich. Zastanawia mnie dlaczego matka nie zadzwoniła na pogotowię albo nie pojechała do szpitala... Możliwe, że dziecko nie oddychało, ale przecież może można było jeszcze pomóc? Rozumiem, że każdy reaguje inaczej, ale tak od razu wyjść i zakopać ciało? Serio, dziwne. Mam nadzieję, że nikt więcej nie jest w to zamieszany. Wiele osób oskarża także ojca, ale chcę wierzyć, że nie miał z tym nic wspólnego. Dziecko w tym wózku mogło być opatulone i sprawiać wrażenie, że spi... Wątpię, że pojawiła się myśl typu: a może Magda nie żyje? Tylko zastanawia mnie to, że nic nie słyszał, chociaż hałasu... Może akurat gdzieś wyszedł? Wszystko to jest naprawdę poplątane.
SoLovely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:14   #1234
My Life
Rozeznanie

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/por...zi_224433.html

Dobrze napisałam. Dziewczyna dzwoniła do brata, jak szła i powiedziała mu gdzie jest.
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:14   #1235
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość
No nie wiem, czy tak łatwo jest oszukać wariograf.
Np. Marian Zacharski nie do końca potrafi...czasami mu się udaje, ale czasami wariograf się waha...a był superszpiegiem, na pewno był szkolony jak oszukać wariograf.
A co dopiero mówić o osobie, która może mieć na sumieniu przestępstwo, być może zbrodnię. To jest ogromne emocjonalne obciążenie, to nie są pytania rangi "czy lubisz ogórki."

Wariograf może stanowić tylko dowód pomocniczy dla policji, póki co nie jest to powszechna technika, ale to nie znaczy od razu, że każdy może go oszukać.

Zresztą, być może teraz wariograf będzie jeszcze użyty, żeby sprawdzić, czy ktoś jej pomagał.
Dokładnie. Policja najczęściej stosuje wariograf po to, aby kogoś wykluczyć z kręgu podejrzanych (lub potwierdzić swoje przypuszczenia). Dzięki niemu można w miarę szybko zawęzić krąg podejrzanych (np. typowane jest 5 osób i 3 pomyślnie przejdą test).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:15   #1236
mesarka
MUSEarka

Dla mnie czymś dziwnym w tej całej sprawie jest to, że udostępnili filmik z przyznania się matki do 'zabicia' dziecka. To nie jest jakiś ważny dowód sądowy czy coś? Nie znam się na prawie, ale wydaje mi się, że takich rzeczy nie daje się do internetu i telewizji
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:17   #1237
preetamsingh
Zadomowienie

Wy tak na serio z tymi szczurami wodnymi?
Nie kwestionuję, że zwierzęta mogą zjeść zwłoki, ale tak bez żadnych śladów? Z kośćmi? Z ubraniem?
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:17   #1238
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Ale :
1. Był w domu jak to się stało więc powinien usłyszeć krzyk, upadek, płaczace dziecko, COKOLWIEK!
2. Matka zeznała, że dziecko zsiniało a nie opatula sie dzieci chyba az tak żeby zasłaniać im całą twarz.
przecież małe dziecko, jak się wynosi na mróz, to sie osłania twarz. Nie jakoś opatula, żeby się udusiło, ale osłania tak, że twarzy nie widać.
Na miejscu ojca bym się zdziwiła, gdyby matka tego NIE zrobiła..

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
Pewnie że nie, ale uświadomcie mnie - gdzie był ojciec, kiedy doszło do rzekomego wypadnięcia Madzi z kocyka?
w łazience
w piwnicy
na strychu
w drugim pokoju ze słuchawkami w uszach

To, że był w domu, wcale nie oznacza, że był przy wypadku lub że ma cos z tym wspólnego

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
nie, nie mamy takiego przeczucia. ale mamy przeczucie ze cos jest nie tak kiedy w styczniu o godzinie 18 idzie sie na spacer z dopiero co wykapanym dzieckiem, i to powinno wzbudzic czujnosc ojca (o ile nie byl w to zamieszany)
nie wierzycie w to, co mówi teraz matka, to dlaczego się uczepiłyscie tej kąpieli? Dlaczego akurat to uważacie za prawdę?
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:17   #1239
My Life
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
Moim zdaniem matka kłamie na zeznaniu o wypadku, jak wcześniej pisałam, a ciała już nie znajdą może nigdy. Na pewno zamieszany jest w to ktoś jeszcze.

Mogło być tak, że zabili dziecko i upozorowali porwanie. Potem wybuchła cała afera medialna, matka zaczęła pękać, przerastało ją to, powiedziała wspólnikowi, że nie da rady dłużej tego ukrywać. On ta to, że jak już ma pęknąć, to niech powie że to był nieszczęśliwy wypadek. Stąd ta sztuczna wypowiedź. W tym czasie upewnił się, że ciała już nikt nie znajdzie, ukrył, wywiózł, cokolwiek, i zostawił pakunek pod drzewem, żeby jakoś się trzymała kupy wersja o wypadku.

Wg mnie nie dowiemy się, jak było naprawdę. Nie znajdą jej, matkę zamkną w psychiatryku i koniec...
Dokładnie.
Nie ma ciała nie można zbadać jak zginęło dziecko. Może teraz mówić że jej wypadło z rąk. Nic jej nie udowodnią.
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:21   #1240
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
Dla mnie czymś dziwnym w tej całej sprawie jest to, że udostępnili filmik z przyznania się matki do 'zabicia' dziecka. To nie jest jakiś ważny dowód sądowy czy coś? Nie znam się na prawie, ale wydaje mi się, że takich rzeczy nie daje się do internetu i telewizji
nie, Policja teraz kręci nosem że nie jest to materiał dowodowy bo matka nadal jest w szoku i jej zeznania są nic nie warte no i nie nazywają tego zeznaniem tylko rozmową

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:22   #1241
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
nie, Policja teraz kręci nosem że nie jest to materiał dowodowy bo matka nadal jest w szoku i jej zeznania są nic nie warte no i nie nazywają tego zeznaniem tylko rozmową
Aha. No to wspaniale
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
Stary 2012-02-03, 17:23   #1242
201604190949
Konto usunięte

BTW, zeznania składa świadek. Podejrzany składa wyjaśnienia.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:25   #1243
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Cytat:
To tez mnie dziwi. I to że powiedzieli o takich szczegółach, że np. chciała iść do kina na horror, że w dniu badania wariografem szalała, rozwaliła mężowi głowę, a po wszystkim była taka spokojna, że normalnie słodziła herbatę co zdziwiło teściów i powiedzieli Rutkowskiemu...
Teraz jedyne co jej zostało to zmiana nazwiska i przeprowadzka jak wyjdzie z więzienia.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
W sumie dobrze robią bo wcale nie musi być tak jak mówi matka... Może znowu kłamać.
Stary 2012-02-03, 17:26   #1244
CremaCatalana
Rozeznanie

Inna teoria:

Dziecko faktycznie zostało porwane do adopcji. Mafia zajmująca się handlem po całej aferze medialnej kontaktuje się z Rutkowskim i matką mówiąc, że jeśli nie odwróci tego wszystkiego to dziecku stanie się krzywda. Szantażowani nagrywają więc ten sztuczny filmik o w którym się matka niby przyznaje, i puszczają go do telewizji. Czujność porywaczy uśpiona, a dziecka szukają nadal.
Stary 2012-02-03, 17:26   #1245
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Cytat:
W ogóle dość dziwny jest ten cały medialny rozgłos wokół tej sprawy
Dla mnie trochę jakby to było sztucznie podkręcone.
Nie jestem dobra w snuciu teorii spiskowych, ale może to jest jakaś totalna manipulacja? Temat zastępczy? A może tylko chciałabym,żeby tak było

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:28   #1246
Dagunia
Komplikatorka

A czemu wyskakujecie z kąpielą ? Czy ona mówiła że kąpała małą ? Było coś gdzieś o tym?
Ja tylko słyszałam jak mówiła że Madzia wypadła jej z rąk jak była " w tym wszystkim" i że kocyk był śliski
Stary 2012-02-03, 17:28   #1247
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Minęło parę ładnych dni, ziemia skuta lodem. Nie musi być wielu śladów. O ile oczywiście to zwierzęta.
jesli byl snieg, a teraz jeszcze zwiekszyl sie mroz to slady wlasnie powinny byc dobrze utrwalone.

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość
No nie wiem, czy tak łatwo jest oszukać wariograf.
Np. Marian Zacharski nie do końca potrafi...czasami mu się udaje, ale czasami wariograf się waha...a był superszpiegiem, na pewno był szkolony jak oszukać wariograf.
A co dopiero mówić o osobie, która może mieć na sumieniu przestępstwo, być może zbrodnię. To jest ogromne emocjonalne obciążenie, to nie są pytania rangi "czy lubisz ogórki."

Wariograf może stanowić tylko dowód pomocniczy dla policji, póki co nie jest to powszechna technika, ale to nie znaczy od razu, że każdy może go oszukać.

Zresztą, być może teraz wariograf będzie jeszcze użyty, żeby sprawdzić, czy ktoś jej pomagał.
tak na prawde duzo zalezy od psychiki czlowieka. jego pojmowania dobra i zla czy chociazby urojen...

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:31   #1248
201607061212
Konto usunięte

Nie za bardzo zrozumiałam o co chodzi z ta kurtką znalezioną. Ją znaleziono wczoraj tak ? To w takim razie dlaczego nikt przez ten czas od rzekomego porwania jej nie znalazł ? I w jakim stanie była ta kurteczka ?
201607061212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:32   #1249
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alaruna Pokaż wiadomość
Podczas konferencji Rutkowski powiedział, że matka przyznała się do wchodzenia na te strony dotyczaće oszukania wariografu.
Najpierw odmówiła badania a później sama się przyznała, że szukała informacji jak oszukać wariograf? Dziwne to wszystko.

Jeśli chodzi o składanie zeznań to nie jest tak, że są one spisywane osoba, która je składa musi je przeczytać i podpisać?
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:33   #1250
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
A czemu wyskakujecie z kąpielą ? Czy ona mówiła że kąpała małą ? Było coś gdzieś o tym?
Ja tylko słyszałam jak mówiła że Madzia wypadła jej z rąk jak była " w tym wszystkim" i że kocyk był śliski
nigdzie tak nie powiedzieli, ale wydaje mi się, ze "w tym wszystkim" moze chodzić o ubranie takie zimowe, te kombinezony dla dzieci zimowe są własnie takie śliskie..

Może to się wydarzyło dosłownie chwilę przed wyjściem?
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:34   #1251
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
Inna teoria:

Dziecko faktycznie zostało porwane do adopcji. Mafia zajmująca się handlem po całej aferze medialnej kontaktuje się z Rutkowskim i matką mówiąc, że jeśli nie odwróci tego wszystkiego to dziecku stanie się krzywda. Szantażowani nagrywają więc ten sztuczny filmik o w którym się matka niby przyznaje, i puszczają go do telewizji. Czujność porywaczy uśpiona, a dziecka szukają nadal.
To też moja hipoteza nr. 2. Dostała kase za dziecko, a tu sprawa została tak nagłośniona, policja może już domyśla się prawdy i teraz rodzice "adopcyjni" i ludzie którzy się zajęli porwaniem kazali jej powiedzieć, że zabiła to dziecko bo jej lub jej rodzinie coś zrobią (ale nie dziecku bo dziecko jest już dawno u nowej rodziny). Ta kurta została podrzucona tak dla zmyłki.
Stary 2012-02-03, 17:37   #1252
Aliseja
Rozeznanie

rutkowski z kimś tam monitorowali tą strone i było wejście z komputera u rodziców Magdy.
Stary 2012-02-03, 17:37   #1253
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
nigdzie tak nie powiedzieli, ale wydaje mi się, ze "w tym wszystkim" moze chodzić o ubranie takie zimowe, te kombinezony dla dzieci zimowe są własnie takie śliskie..

Może to się wydarzyło dosłownie chwilę przed wyjściem?
To tym bardziej upadek i śmierć od uderzenia w głowę staje się nieprawdopodobne. Widziałyście na pewno kiedykolwiek dziecięce kombinezoniki. Są puchowe, grube, z kapturami. Madzia musiała upaść na twarz, żeby się zabić, bo na pewno taki gruby materiał zamortyzował upadek i samo uderzenie. A jak ona musiała ją trzymać, żeby wypadła i AKURAT upadła na twarz? Jak się trzyma dziecko pleckami do siebie to jedna ręka pod pupę a druga przy brzuszku. Chyba, że ta kobieta była jakaś totalnie nieogarnięta i trzymała dzieciątko nieporadnie Na prawdę Dziewczyny, nie podoba mi się to wszystko i myślę, że to jest grubsza sprawa. Przychylam się do pomysłów tych z Was, które twierdzą, że to było porwanie, a mama chroni porywacza.
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
Stary 2012-02-03, 17:39   #1254
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Cytat:
To tym bardziej upadek i śmierć od uderzenia w głowę staje się nieprawdopodobne. Widziałyście na pewno kiedykolwiek dziecięce kombinezoniki. Są puchowe, grube, z kapturami. Madzia musiała upaść na twarz, żeby się zabić, bo na pewno taki gruby materiał zamortyzował upadek i samo uderzenie. A jak ona musiała ją trzymać, żeby wypadła i AKURAT upadła na twarz? Jak się trzyma dziecko pleckami do siebie to jedna ręka pod pupę a druga przy brzuszku. Chyba, że ta kobieta była jakaś totalnie nieogarnięta i trzymała dzieciątko nieporadnie Na prawdę Dziewczyny, nie podoba mi się to wszystko i myślę, że to jest grubsza sprawa. Przychylam się do pomysłów tych z Was, które twierdzą, że to było porwanie, a mama chroni porywacza.
No właśnie nawet lekarz twierdzi, że śmierć dziecka w wniku takiego upadku jest mało prawdopodobna:
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ta...wiadomosc.html
Stary 2012-02-03, 17:42   #1255
Agrh
Rozeznanie

a mnie się wydaje ,że ten ojciec też maczał w tym palce...
Agrh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:45   #1256
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Też coraz poważniej skłaniam się ku temu.
pannafu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:46   #1257
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
w łazience
w piwnicy
na strychu
w drugim pokoju ze słuchawkami w uszach

no dobrze, w takim razie matka genialnie ukryła emocje, strach,przerażenie, do tego stopnia, że ojciec niczego nie podejrzewał.

Jeśli okaże się że ojciec nie ma z tym wszystkim nic wspólnego - to wg mnie to nie był nieszczęśliwy wypadek - przecież gdyby tak było, doznałaby szoku, wpadłaby w szał, no cokolwiek i szczerze wątpię że nieżywe już dziecko ubrała po takim wydarzeniu po cichu i poprosiła męża o pomoc w wyniesieniu wózka. Dlaczego miałaby mu nie powiedzieć co się stało, dlaczego miała ukryć że wydarzyło się coś tak strasznego, co miała na celu? Nie wydaje Ci się to dziwne?

Naprawdę ciężko mi uwierzyć, że facet nie wiedział co wydarzyło się w pokoju obok, gdyby był to nieszczęśliwy wypadek, i nawet gdyby matka doznała takiego szoku, że pierwsze co przyszło jej do głowy to to żeby zrobić wszystko by nie była podejrzana to po co miała by oszukiwać męża? Wytłumaczcie mi jak udało jej się ukryć roztrzęsienie przed mężem, skoro to był wypadek i nie planowała tego. Co -stało się i ona jak gdyby nigdy nic, ubrała dziecko, poprosiła męża i zniesienie wózka. NIE OGARNIAM.

Wg mnie ojciec musiał wiedzieć.
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:46   #1258
szafiarka
Zadomowienie

prawdy sie nie dowiemy nigdy, ta matka ( o ile w ogole tę bestie mozna nazwac matką) posunie sie juz do każdego kłamstwa, skoro potrafila odegrac taki teatrzyk!! wiec nawet jak powie ze np Magde utopila w rzece to moze byc zmyslone a to ze np. sprzedala dziecko bedzie ukrywala do konca zycia, bo i tak skonczy w wiezieniu.
SZOK , pomyslec ile takich psychopatow jest na świecie!

szafiarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:48   #1259
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Wytłumaczcie mi jak udało jej się ukryć roztrzęsienie przed mężem, skoro to był wypadek i nie planowała tego. Co -stało się i ona jak gdyby nigdy nic, ubrała dziecko, poprosiła męża i zniesienie wózka. NIE OGARNIAM.

Moim zdaniem albo ojciec wiedział, albo nie był to nieszczęśliwy wypadek.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 17:50   #1260
szafiarka
Zadomowienie

Cytat:
Naprawdę ciężko mi uwierzyć, że facet nie wiedział co wydarzyło się w pokoju obok, gdyby był to nieszczęśliwy wypadek, i nawet gdyby matka doznała takiego szoku, że pierwsze co przyszło jej do głowy to to żeby zrobić wszystko by nie była podejrzana to po co miała by oszukiwać męża? Wytłumaczcie mi jak udało jej się ukryć roztrzęsienie przed mężem, skoro to był wypadek i nie planowała tego. Co -stało się i ona jak gdyby nigdy nic, ubrała dziecko, poprosiła męża i zniesienie wózka. NIE OGARNIAM.

wg mnie tez ojciec musial wiedziec. Niewyobrazam sobie że zabijam dziecko i zyje sobie z ta świadomością jak nigdy nic pod jednym dachem z moim mężem i nic mu o tym nie mówię. Po prostu nie potrafilabym!! chyba ze ta kobieta jest az tak psychicznie chora!! ale skoro potrafiła odegrac taki teatr to jeszcze troche myslala. Na pewno sama tego całego spektaklu nie wymyśliła, ktoś ją nakierował, pomagał.

Edytowane przez szafiarka
Czas edycji: 2012-02-03 o 17:55
szafiarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości