|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Moim zdaniem matka kłamie na zeznaniu o wypadku, jak wcześniej pisałam, a ciała już nie znajdą może nigdy. Na pewno zamieszany jest w to ktoś jeszcze.
Mogło być tak, że zabili dziecko i upozorowali porwanie. Potem wybuchła cała afera medialna, matka zaczęła pękać, przerastało ją to, powiedziała wspólnikowi, że nie da rady dłużej tego ukrywać. On ta to, że jak już ma pęknąć, to niech powie że to był nieszczęśliwy wypadek. Stąd ta sztuczna wypowiedź. W tym czasie upewnił się, że ciała już nikt nie znajdzie, ukrył, wywiózł, cokolwiek, i zostawił pakunek pod drzewem, żeby jakoś się trzymała kupy wersja o wypadku. Wg mnie nie dowiemy się, jak było naprawdę. Nie znajdą jej, matkę zamkną w psychiatryku i koniec...
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
1. za dużo czasu minęło, padał śnieg, dziecko zostalo pochwycone przez psa i skonsumowane nawet kilkaset metrów dalej
2. dziecka wogóle nie było w kurtce, matka kryje teraz ludzi którym sprzedała dziecko i dalej kłamie |
|
|
|
#1233 |
|
Raczkowanie
|
Ta sprawa jest wstrząsająca. Przyznam szczerze, że wierzyłam w to, że rodzice nie są zamieszani w tę sprawę i denerwowało mnie rzucanie hipotez, że dziecko skrzywdził, któryś z nich. Zastanawia mnie dlaczego matka nie zadzwoniła na pogotowię albo nie pojechała do szpitala... Możliwe, że dziecko nie oddychało, ale przecież może można było jeszcze pomóc? Rozumiem, że każdy reaguje inaczej, ale tak od razu wyjść i zakopać ciało?
Serio, dziwne. Mam nadzieję, że nikt więcej nie jest w to zamieszany. Wiele osób oskarża także ojca, ale chcę wierzyć, że nie miał z tym nic wspólnego. Dziecko w tym wózku mogło być opatulone i sprawiać wrażenie, że spi... Wątpię, że pojawiła się myśl typu: a może Magda nie żyje? Tylko zastanawia mnie to, że nic nie słyszał, chociaż hałasu... Może akurat gdzieś wyszedł? Wszystko to jest naprawdę poplątane.
|
|
|
|
#1234 |
|
Rozeznanie
|
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/por...zi_224433.html
Dobrze napisałam. Dziewczyna dzwoniła do brata, jak szła i powiedziała mu gdzie jest. |
|
|
|
#1235 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1236 |
|
MUSEarka
|
Dla mnie czymś dziwnym w tej całej sprawie jest to, że udostępnili filmik z przyznania się matki do 'zabicia' dziecka. To nie jest jakiś ważny dowód sądowy czy coś? Nie znam się na prawie, ale wydaje mi się, że takich rzeczy nie daje się do internetu i telewizji
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Wy tak na serio z tymi szczurami wodnymi?
Nie kwestionuję, że zwierzęta mogą zjeść zwłoki, ale tak bez żadnych śladów? Z kośćmi? Z ubraniem? |
|
|
|
#1238 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na miejscu ojca bym się zdziwiła, gdyby matka tego NIE zrobiła.. Cytat:
w piwnicy na strychu w drugim pokoju ze słuchawkami w uszach To, że był w domu, wcale nie oznacza, że był przy wypadku lub że ma cos z tym wspólnego nie wierzycie w to, co mówi teraz matka, to dlaczego się uczepiłyscie tej kąpieli? Dlaczego akurat to uważacie za prawdę? |
||
|
|
|
#1239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma ciała nie można zbadać jak zginęło dziecko. Może teraz mówić że jej wypadło z rąk. Nic jej nie udowodnią. |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie nazywają tego zeznaniem tylko rozmową
|
|
|
|
|
#1241 | |
|
MUSEarka
|
Cytat:
|
|
#1242 |
|
Konto usunięte
|
BTW, zeznania składa świadek. Podejrzany składa wyjaśnienia.
|
|
|
|
#1243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz jedyne co jej zostało to zmiana nazwiska i przeprowadzka jak wyjdzie z więzienia. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- W sumie dobrze robią bo wcale nie musi być tak jak mówi matka... Może znowu kłamać. |
|
|
|
|
#1244 |
|
Rozeznanie
|
Inna teoria:
Dziecko faktycznie zostało porwane do adopcji. Mafia zajmująca się handlem po całej aferze medialnej kontaktuje się z Rutkowskim i matką mówiąc, że jeśli nie odwróci tego wszystkiego to dziecku stanie się krzywda. Szantażowani nagrywają więc ten sztuczny filmik o w którym się matka niby przyznaje, i puszczają go do telewizji. Czujność porywaczy uśpiona, a dziecka szukają nadal.
|
#1245 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Dla mnie trochę jakby to było sztucznie podkręcone. Nie jestem dobra w snuciu teorii spiskowych, ale może to jest jakaś totalna manipulacja? Temat zastępczy? A może tylko chciałabym,żeby tak było
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Komplikatorka
|
A czemu wyskakujecie z kąpielą ? Czy ona mówiła że kąpała małą ? Było coś gdzieś o tym?
Ja tylko słyszałam jak mówiła że Madzia wypadła jej z rąk jak była " w tym wszystkim" i że kocyk był śliski
|
#1247 | ||
|
.
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1248 |
|
Konto usunięte
|
Nie za bardzo zrozumiałam o co chodzi z ta kurtką znalezioną. Ją znaleziono wczoraj tak ? To w takim razie dlaczego nikt przez ten czas od rzekomego porwania jej nie znalazł ? I w jakim stanie była ta kurteczka ?
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o składanie zeznań to nie jest tak, że są one spisywane osoba, która je składa musi je przeczytać i podpisać? |
|
|
|
|
#1250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może to się wydarzyło dosłownie chwilę przed wyjściem? |
|
|
|
|
#1251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Rozeznanie
|
rutkowski z kimś tam monitorowali tą strone i było wejście z komputera u rodziców Magdy.
|
#1253 | |
|
MUSEarka
|
Cytat:
Na prawdę Dziewczyny, nie podoba mi się to wszystko i myślę, że to jest grubsza sprawa. Przychylam się do pomysłów tych z Was, które twierdzą, że to było porwanie, a mama chroni porywacza.
|
|
#1254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ta...wiadomosc.html |
|
|
|
|
#1255 |
|
Rozeznanie
|
a mnie się wydaje ,że ten ojciec też maczał w tym palce...
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobrze, w takim razie matka genialnie ukryła emocje, strach,przerażenie, do tego stopnia, że ojciec niczego nie podejrzewał. Jeśli okaże się że ojciec nie ma z tym wszystkim nic wspólnego - to wg mnie to nie był nieszczęśliwy wypadek - przecież gdyby tak było, doznałaby szoku, wpadłaby w szał, no cokolwiek i szczerze wątpię że nieżywe już dziecko ubrała po takim wydarzeniu po cichu i poprosiła męża o pomoc w wyniesieniu wózka. Dlaczego miałaby mu nie powiedzieć co się stało, dlaczego miała ukryć że wydarzyło się coś tak strasznego, co miała na celu? Nie wydaje Ci się to dziwne? Naprawdę ciężko mi uwierzyć, że facet nie wiedział co wydarzyło się w pokoju obok, gdyby był to nieszczęśliwy wypadek, i nawet gdyby matka doznała takiego szoku, że pierwsze co przyszło jej do głowy to to żeby zrobić wszystko by nie była podejrzana to po co miała by oszukiwać męża? Wytłumaczcie mi jak udało jej się ukryć roztrzęsienie przed mężem, skoro to był wypadek i nie planowała tego. Co -stało się i ona jak gdyby nigdy nic, ubrała dziecko, poprosiła męża i zniesienie wózka. NIE OGARNIAM. Wg mnie ojciec musiał wiedzieć. |
|
|
|
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
prawdy sie nie dowiemy nigdy, ta matka ( o ile w ogole tę bestie mozna nazwac matką) posunie sie juz do każdego kłamstwa, skoro potrafila odegrac taki teatrzyk!! wiec nawet jak powie ze np Magde utopila w rzece to moze byc zmyslone a to ze np. sprzedala dziecko bedzie ukrywala do konca zycia, bo i tak skonczy w wiezieniu.
SZOK , pomyslec ile takich psychopatow jest na świecie!
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem albo ojciec wiedział, albo nie był to nieszczęśliwy wypadek.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez szafiarka Czas edycji: 2012-02-03 o 17:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

Serio, dziwne. Mam nadzieję, że nikt więcej nie jest w to zamieszany. Wiele osób oskarża także ojca, ale chcę wierzyć, że nie miał z tym nic wspólnego. Dziecko w tym wózku mogło być opatulone i sprawiać wrażenie, że spi... Wątpię, że pojawiła się myśl typu: a może Magda nie żyje? Tylko zastanawia mnie to, że nic nie słyszał, chociaż hałasu... Może akurat gdzieś wyszedł? Wszystko to jest naprawdę poplątane.

13.03.2008