|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A o ochronie i olejowaniu wszystko znajdziesz w tym wątku. Wybacz, że nie dostaniesz od razu odpowiedzi podanej na tacy, ale zapewniam, że po lekturze chociaż 15 stron, przeglądaniu zalączonych linków i blogów w podpisach będziesz miala listę olejów, razem z proporcjami, mieszankami, szamponami, którymi można je zmyć ![]() Jak się mylę - dam się ogolić na lyso ![]() Cytat:
Cieszymy się, że nie jesteś zielona
|
|||
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam silnego,ziołowego evy natury. nie musiałabym się powtarzać gdyby przed zadaniem pytania nowe osoby przerwały choć kilka stron albo użyły wyszukiwarki na tym wątku,w sls i sles było pisane już wiele razy. nie chce być niemiła ale taki jest fakt.
|
#4923 | |
|
Zadomowienie
|
Zapomnialam się pochwalić..
![]() Siostra kupila mi olej sezamowy z Lidla! I teraz po powrocie do domu będę miala trudną decyzję, co testować najpierw - sezam, czy Heenarę.. Ale chyba Heenarę Cytat:
Ale uważaj, Kochana! ![]() Kiedyś dostalam PW od jednej z początkujących wlosomaniaczek, że jestem "wredna i niechętna do pomocy" bo odsylam do lektury wątku.. Normalnie nie moglam się pozbierać przez kilka dni Wszystkie nowe olejomaniaczki i wlosomaniaczki są mile widziane i bardzo się (zapewne) wszystkie cieszymy, że jest nas coraz więcej ![]() Ale lektura kilku, podkreślam przynajmniej kilku stron danego wątku naprawdę nie boli. I to nie jest oznaka mojej wredności, tylko bardziej troski o nasz czas. Bo niezbyt fajnie jest na każdej stronie odpowiadać na dwa takie same pytania.. Być może ja też nie jestem odpowiednią osobą do wypowiadania się na ten temat, bo oficjalnie na wizażu sama jestem od niedwana, ale leb na karku i trochę rozumku jednak mam i wyobrażam sobie jakie musi być wkurzające dla wizażanek z większym stażem, że ktoś ciągle zadaje te same pytania.. Ok koniec, bo znów się dowiem, że jestem wredna a przeczytanie po raz kolejny takiej obelgi już by mnie chyba dobilo
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-02-03 o 15:19 |
|
|
|
|
#4924 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny któraś z was mnie pytała czy widziałam na żywo efekty farbowania Biokapem. Przepraszam, że nie pamiętam kto to był, a zanim znajdę to dziewczyny naprodukują kolejne strony. Nie widziałam, ale liczne dobre recenzje i filmik Agibil mi wystarcza by uważać, że to dobry produkt. Póki co czaję się na farbę Color&Soin.
Zgadzam się z wami jeśli chodzi o to powtarzające się pytania. I zupełnie tego nie rozumiem. Gdy mnie coś interesuje to czytam co się da by wiedzieć jak najwięcej ![]() Miałam zdać relację z nocy z sezamem
|
|
|
|
#4925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedyś, dawno temu, jak wchodził do polski ogólnodostępny internet i to nei ten z modemu - czytałam artykuł, na temat dołączania do grup dyskusyjnych. i właśnie tam było, że warto najpierw poczytać zanim się dołączy, a potem dopiero zacząć rozmowę. szkoda że współcześnie wymaganie przeczytaniua 10 stron jesty zbyt wielkie, cóż poradzić na analfabetyzm w narodzie. ![]() ja mam wszystkie 10 palców u rąk, mnie jeszcze wyszukiwarka i pszeszukiwanie wątków nie pogryzło. arachidowy na głowie, coraz bardziej mi przeszkadza jego intensywny zapach. znowu zapomniałam zwilżyć włosy wodą z odżywką przed nałożeniem oleju, skleroza nie boli
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- olejek himalaya - słodkie migdały - end.oliwka hipp - end.drożdże-tran-seboradin hh 220' |
|
|
|
|
#4926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O myciu włosów po olejowaniu czytałam na blogach i znajdywałam zupełnie różne opinie, więc zdecydowałam się zapytać o szampony tutaj, przy okazji pytania o olej z wiesiołka (o którym zbyt wielu informacji, dotyczących konkretnie działania na włosy od zewnątrz, w wyszukiwarce nie znalazłam). Następnym razem postaram się być dokładniejsza w poszukiwaniu informacji.
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2012-02-03 o 16:00 |
|
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
a ja naolejowałam włosy olejem z nasion bawełny,brat przyszedł i mi mówi, że na 17 idziemy do babci i musiałam zmyć. Godzinę tylko trzymałam;(
|
|
|
|
#4929 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Cały myk polega na tym, żeby wiedzieć co z czym używać i jakie działanie mają poszczególne składniki - najpierw w teorii potem w praktyce na własnej głowie. Skoro w Twoim przypadku chodzi jedynie o 3 mycia slesem przed zakupami w Ross, to naprawdę nie ma o czym mówić, tak jak kiedyś Trommelka powiedziała, czym to jest wobec wieczności ))) Potem kupisz sobie łagodniejszy szampon i zobaczysz, co Ci bardziej odpowiada A wiesiołek jak wiesiołek, jeśli jest w kremach do buzi to czemu miałby źle działać na włosy. Poeksperymentuj i daj znać, co wyszło Może stworzysz nową modę na olej z wiesiołka ![]() ![]()
|
|
#4930 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zauważyłam dzisiaj u siebie na grzywce dwa srebrne włosy, nie wyglądały mi na typowe siwe włosy przypominały mi "anielski włos".... nie wiem czym to może być spowodowane, bo chyba już nie zaczęłam siwieć
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tego czas spokój. Może to być spowodowane stresem i to nie znaczy, że zaczynasz siwieć. Ja kiedy pojawiły mi się te dwa włoski akurat miałam trochę stresujący okres, teraz nie zauważam nowych.Także głowa do góry
|
|
#4932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no fakto ostatnio często się czymś stresuje więc to może to jest powód.... w maju kończe 21 |
|
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny u mnie na blogu aktualizacja wlosow, ktore nie urosly NIC.
![]()
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4936 |
|
Wtajemniczenie
|
Biokap to zwykłe farby chemiczne, nie żadna henna ?
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
farby roślinne, chemie też mają, ale nie zawierają amoniaku, niklu i innych takich, wejdź na ich stronę to zobaczysz
|
#4939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze wroce do tych sklejonych wlosow. Tak z ciekawosci czarna orchidea jakie sa Twoje naturalne wlosy?
Moje sa lekko falowane.. moze wlosy ktore maja tendencje do falowania wlasnie dlatego tak się oblepiaja?
|
#4941 | |
|
Raczkowanie
|
zgadzam się w 100%. dla każdego optymalna jest inna pielęgnacja.
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta, malo kto ma idealnie proste wlosy przeciez.
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4944 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Czarnej Orchidei chodziło o to, że wiele osób jest przeświadczonych o tym, że ma proste włosy, a naprawdę są falowane. Na świecie naprawdę jest mniej osób z idealnie prostymi niż falowanymi/kręconymi. A nie przeczy to temu, że znasz wiele osób z prostymi
![]() To mówiła ja, mam kręcone włosy
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja akurat bardzo malo ;d nawet osoby, ktore myslaly ze maja wlosy- druty gdy sciely i pocieniowaly to zaczely sie puszyc i falowac.
Cytat:
pewnie wlasnie procentowo mniej a tak w ogole to widze, ze moje wlosy jakos naturalnie dąża do nowego kształtu, w sensie, jakby podciął wkoncu te konce to mialabym taki baaardzo zaokraglony trojkąt, jak chce, no ale Paulinka sie boi bo jest przywiazana do swoich wlosow
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zrozumialam o co chodzilo Czarnej Orchidei tylko ja wlasnie wspomnialam o tych osobach ktore wiem ze maja na pewno ![]() apropo wlosow postopniowanych ja mialam na maxa od gory pocieniowane czego strasznie zaluje ale na szczescie powoli mi odsrataja, teraz chyba chcialabym wszystkie rowneCzarna Orchidea doskonale Cie rozumiem z tym scinaniem, mnie chyba fryzjerki strasznie nie lubia jak zachodze na sciecie (2 razy w roku A ze wlasnie sa jeszcze postopniowane to kazdy milimetr widze ktory jest sciety
|
|
#4947 |
|
Zadomowienie
|
Muszę powiedzieć, że patrzę na swoje włosy i dochodzę do wniosku, że strasznie mi urosły
Jakiś czas temu byłam u fryzjerki, która mi mocno je ścięła, a teraz już wróciły do poprzedniej długości - nawet ją przebiły! )Zastanawiam się nad zakupem amli dabura, ale patrzę na skład i nie wiem, czy to napewno dobry produkt. Mineral oil - Parafina, Canola oil - olej rzepakowy, Elaeis guineensis oil - olej palmowy, Phyllanthus emblica & Lawsonia inermis Extract - ekstrakty z Amli i Henny, Perfume - zapach, Prunus amygdalus dulcis oil - olej ze słodkich migdałów, Phenyl Trimethicone - sylikon, Butyl Methoxydibenzoylmethane - filtr przeciwsłoneczny, Rosmarinus officinalis oil - olej rozmarynowy, Tertiary Butyl Hydroquinone -antyoksydant, D&C Green No.11 (CI 47000), D&C Green No.6 (CI 61565), D&C Red No.17 (CI 26100) - barwniki I parafina i sylikony? Trochę przerażające. Czy to może jest jakaś inna amla dabura, niż Wy macie? |
|
|
|
#4948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Czytając Twoje posty odnoszę wrażenie, że jesteś miłą osobą Zastanawiam się, co by tu dzisiaj nałożyć
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Jak powinny wyglądać włosy po naolejowaniu? Wiem, że nie powinny od oleju ociekać, ale mam wrażenie, że moje są dość suche - to znaczy wyglądają jakbym ich miesiąc nie myła, ale np. nie wiem czy by mi znacząco pobrudziły poduszkę jakbym poszła spać.
![]() Dodam, że na moje włosy do połowy szyi myślę, że zużyłam jakieś 2 stołowe łyżki oleju. Szukałam, ale nie znalazłam - dziwię się, bo na pewno nie ja pierwsza mam takie wątpliwości, ale może nie wymyśliłam dobrych słów kluczy, nie wiem.
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

Być może ja też nie jestem odpowiednią osobą do wypowiadania się na ten temat, bo oficjalnie na wizażu sama jestem od niedwana, ale leb na karku i trochę rozumku jednak mam i wyobrażam sobie jakie musi być wkurzające dla wizażanek z większym stażem, że ktoś ciągle zadaje te same pytania.. Ok koniec, bo znów się dowiem, że jestem wredna a przeczytanie po raz kolejny takiej obelgi już by mnie chyba dobilo
end.

ja mialam na maxa od gory pocieniowane czego strasznie zaluje ale na szczescie powoli mi odsrataja, teraz chyba chcialabym wszystkie rowne