|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Ja oglądam ale jakoś nie fascynuje się tym serialem bardzo... Bardziej wciągnęło mnie Glee i Bones. A ja jestem zła jak nie wiem. Mieliśmy mieć łózeczko od szwagierki wiec nie kupowaliśmy nowego a teraz sie okacuje że oni małej nie kupują łózka więc my nie mamy łóżeczka Zosia Twoj tz jest niepoważny. Przecież istnieje takie coś jak autobus, taksówka... Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-02-03 o 17:54 |
|
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
mam dosc.. jestem niewyspana glodna i mam dosc.. a tzt wszytsko w dupie mysli ze jak chodzi do roboty to juz 2h ponosi i jest super.. nauczyli go wszyscy na rekach a ja teraz 24/24 jak porabana na rekach znim.. nie mam sily;(
|
#2343 |
|
Zadomowienie
|
Wysypke ma głównie na buzi a od wczoraj na klatce piersiowej. Tez myślałąmże to potówki bo raz zasnełą do mnie przytulona i obudziłysmy sie obydwie mokre i wtedy miałą najwięcej z tyłu głowy. Te z tyłu już zeszły a na buźce dalej ma. jak jest normalna temp. to są w kolorze skóry a jak jest cieplej albo płącze to są czerwone i widać na niektórych białe końcówki jak pryszcze. A i jeszcze przy brwiach ma takie suche placki co sie łuszczą....masakra nie wiem co to ![]() Edit. Ja juz trzeci dzień kapie w krochmalu, a te na klatce dzisiaj najbardziej są widoczne wiec nie bardzo pomaga, no i druga sprawa, karzą niby wodą przegotowaną myć buźke czyli co mam też takim krochmalem tylko z przegotowana woda przemywac ją??(to pytanie ogólnie do mamus)
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-02-03 o 19:00 |
|
|
|
#2344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do tych kropek to moze byc i skaza i tradzik niemowlecy co do luszczacych sie brwi to albo skaza albo ciemieniucha.. u mnie skaza.. a zobacz uszka i za uszkami.. luszczy sie?
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
Od pewnego czasu mam układ z tesciem, ze informuję go o wszystkim co wyczynia jego synalek. Tak jak go kryłam przez prawie 3 lata tak teraz o wszystkim teściu dowiaduje sie pierwszy i nie powiem jest mi z tym o wiele razniej, chociaz czuje sie jak donosicielka.
TZ wrócił, nie miał kasy zeby dojechac autobusem, a kumpel nie miał czasu zjechać go odwieźć. Dzwonił dzis tesciu, a akurat siedziałam z TŻtem i nie wiedziałam jak mówić żeby sie nic nie pokapował , ale jakos dałam radę. Czy dziecko przed porodem jest moze bardziej ruchliwe? Teraz mała sie zaczęła wiercic jak nigdy wczesniej, az ja sie cala ruszam , tak sie wygina, hehe. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-02-03 o 19:28 |
|
|
|
#2346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za uszkami nic nie ma a jeśli chodzi o ciemieniuchę to chyba się zaczyna bo od wczoraj Mili jak by łupież ma, ale ja zielona jestem i nie wiem jak to powinno wyglądac. jutro jadę do siostrry a jej wszystkie dzieci miały i wysypki i ciemieniuche to może ona mi coś jeszcze doradzi.
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jak rozpoznac skaze czy nietolerancje laktozy
![]() Mala dzis juz przechodzi sama siebie , na rekach zle, w lozeczku tez Mleka teraz mi nie chcial wypic zbytnio ;/ po za tym w kupce bylo troche zluzu
|
#2348 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej!
my walczymy z karmieniem... wydaje mi się, że Julek przez te nakładki nie wysysa mleka tylko większość mu ucieka... któraś z was też ich używa? martwię się tym przeokropnie wydaje mi się, ze on ciagle glodny... dokarmiamy mm teraz. ktora odciaga pokarm i daje butla? bo zastanawiam sie czy tak nie robic, tylko nie wiem jak sie do tego zabrac... co ile odciagac i ile dawac? Cytat:
Cytat:
![]() na razie przemywam rumiankiem przepraszam za brak pl znaków ale pisze jedna reka i ciezko mi co to za przestoj w porodach? brzuchaczki, bierzcie sie do roboty!!!!!!!!!! |
||
|
|
|
#2349 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze mi sie przypomniało...już kiedys pisałam ze używam penaten przeciwko odparzeniom, ostatnio znowu leciutko sie pupcia raczerwieniła i posmarowałam bepanthenem(co mi mama na sutki wysłała) i teraz używam na zmiane z penetenem bo łądnie zeszło, tak wiec polecam
|
#2350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarka mowiła żeby ściagac co około 2 h(chociaż przyznam ,ze ja czasmi robię większe przerwy)a ilośc podaje się od wieku dziecka i wagi,mój Bartosz ma 4140 i daję mu od 90 do 120 ml co 3-4 godziny. Bywa też tak ,że czasami zabrakło mi mojego mleka i dostał modyfikowane. Kurde mój ginekolog nie odbiera telefonu ,jutro idę do innego lekarza bo napewno mam jakies zapalenie albo cos bo szczypie mnie i swędzi cała szanowna cipuchna |
|
|
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
anakee
dla MałegoKaczuszka gratulacje ![]() Ja siedzę i się wkurzam bo moje dzieci się kłócą młodsze (córka) chce oglądać Garfilda na polsacie a starsze (mąż) chce oglądać władcę pierścieni na tvn
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Przede wszystkim WIELKIE GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ I SZCZĘŚLIWYM TATUSIÓW! Widzę ,że wątek robi się bardziej mamuśkowy niż ciążowy ![]() Słuchajcie odwiedziłam dziś znajomą, normalnie szczęka mi opadła jak się dowiedziałam że ona przez 6 miesięcy nie wiedziała, ze jest w ciąży! Zawsze miała nieregularne okresy i czasem przez pół roku nie miała miesiączki. W grudniu coś zaczęła podejrzewać i zrobiła test ciążowy, wyszedł pozytywny więc poszła do ginekologa, ale gin powiedział, ze na pewno nie jest w ciąży i ze test ciążowy się pomylił, no więc ona dała sobie spokój, a była już w 4 miesiącu ciąży! Nie miała żadnych objawów, czuła się normalnie. Teraz w 6 miesiacu i niedawno się dowiedziała o dziecku, a prawie wcale jej brzucha nie widać. Normalnie ciąża z zaskoczenia Zastanawiam sie tylko co to za ginekolog nie rozpoznał 4-ro miesięcznej ciąży?
|
#2353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
moja siostra cioteczna dowiedziała się że jest w ciąży w połowie grudnia i na koniec lutego miała termin... przez cały czas miała okres
a brzucha wogóle nie było jej widać... dopiero jak się dowiedziała to w ciągu 2 tyg wyskoczył troszkę. a dowiedziała sie bo brzuch ją mocno zaczął boleć poszła na usg a lekarz mówi że ma kamienie w woreczku żółciowym i że musi lekarza prowadzącego powiadomić ....
|
#2356 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za gratulacje dla tzta, Dziubki
wlasnie chyba tak AgaMili, to jak tylko my, to nie trzeba pisac na jasno, nikomu nic nie popsujemy ![]() Kasikzaki, to za wykurzenie mm Pochwal sie pozniej zdjeciamu hustaweczki i daj znac, czy jest fajna ![]() Cytat:
Cytat:
wujek google go ksztalci ![]() Cytat:
on piwko normlane, ja karmi - po jednym, w razie wypadku... ![]() za Twoja Mala, zeby szybko jej ta wysypka przeszla ![]() Ja jeszcze nierozpakowana,ale z tego co wiem, to polecaja dawac 15 kropelek bobotic 4 razy dziennie ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
a o czym one sa? Cytat:
Cytat:
polska wersja ciazy z zaskoczenia ![]() Cytat:
lekarka byla pewna, ze mam kamice i dala mi skierowanie na usg ale ja bylam w 6 tygodniu...
|
|
#2357 |
|
Zadomowienie
|
o ja.... nieźle z tą ciążą mi się okres spóźnił 1 dzień i już narobiłam lamentu że jestem w ciąży no i miałąm rację
|
#2358 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chłopskie myslenie!!!! Cytat:
bez krochmalu ten krochmal wg tego co ja wiem na odparzenia podobno, a buzki w kapieli nie myjemy wiec chyba tylko oddzielnie przegotowana woda.... zreszta to tylko moja opinia, bo nie mialam tego problemu z krostkami Cytat:
nie wiem jak to rozpoznac, chyba to tak jakby kolka, ale znalazlam dwa artkuły http://www.mp.pl/artykuly/index.php?...96B8463451AA79 http://www.izbapiel.wloclawek.pl/roo...d/notwilel.pdf Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a teraz mój zgagulec lezy i spi przespal od 22.30 do 4.30
|
|
|
#2359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytałam kiedyś artykuł o kobietach, które praktycznie przez całą ciążę nie wiedziały, że spodziewają się dziecka. No i brzuch też nie rósł! Dopiero jak się zaczynał poród, to brzuch prawie że wyskakiwał! To jest związane z tym, że kobieta po prostu nie dopuszcza do swojej świadomości, że może być w ciąży.No ale żeby lekarz nie rozpoznał ciąży to już w ogóle. Krochmal jest też na jakieś alergiczne problemy skórne, wysuszenia itp. |
|
|
|
|
#2360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a to u Ciebie tez nieplanowane? czy planowane, ale "nie tak szybko" ? ![]() Dzien dobry, Misie Pysie ![]() Wpadlam do Was ze sniadaniem,ktore tz mi zostawil na stoliczku Mysle, co tam u Agatka. Chcialam zadzwonic, ale poczta sie wlacza
|
|
#2361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witajcie! U nas znowu marudna noc, Julka chciałaby być tylko przy cycu, a i tak udaje, że je, co ją odciągnę to płacze i tak nasza zabawa kończy się butelką mm. Kupa na dzień jest jedna i to mega wielka. Ale ja dostaje żelazo, więc tak jak i ja mam teraz problem z wypróżnieniem to i ona może mieć. miłego dnia
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie dawno się nie odzywała ciekawe jak tam Kinia?
Dzień Doberek ![]() ja też po śniadaniu i nie tylko po śniadaniu właśnie pochłonęłam dwie bułki chyba Dorotka była bardzo głodna zastanawiam się nad jogurtem jeszcze ![]() Dziś weszłam na wagę tzn odważyłam się od chyba 3 tygodni i mam 22 kg na plusie
|
#2363 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale masakra z tą Twoją koleżanką Anabellita. To dopiero musi byc szok
![]() U nas spokój, nic sie nie dzieje, wezme sie na porządki, pomyje podłogi, lazienke wysprzatam , moze cos sie ruszy
|
|
|
|
#2364 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
ale co tam czymże są dodatkowe kg w porównaniu do zdrowego uśmiechu dziecka
|
#2366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie chce mi sie isc do kuchni ![]() co do wagi, to ostatnio u poloznej mialam 17 kg na plusie nic to caly czas wmawiam sobie,ze dzieciory z nas powyciagaja ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
|
#2367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do wagi to wy młodziutkie dziewczynki zrzucicie szybciej niż wam się to wydaje
|
|
#2368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Dph, ja sie przemoglam i juz leze z jogurtem ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- a tu kolysanka dla Twojej Corci
|
|
#2369 |
|
Raczkowanie
|
Dziękujemy bardzo za gratulacje
Jestem zakochana
|
#2370 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wracają te które nie chcą wrócić ![]() no kołysanka super śpiewamy ją często małej na zmianę z córką Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

nerwy są straszne, bo nie wiadomo kiedy, gdzie o której sie zacznie, hehe. 

za hustawke

Zastanawiam sie tylko co to za ginekolog nie rozpoznał 4-ro miesięcznej ciąży?

musi być 60
za Twoja Mala, zeby szybko jej ta wysypka przeszla 
chłopskie myslenie!!!!