Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 20:06   #3301
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Youyou i jak dzisiaj ? zjadła ? Moje zjadła,ale byłam z siebie dumna. Może nie tyle jak zjadała marchew z ziemniakiem ze słoiczka, ale zjadła i otwierała buzie sama...Zrobiłam marchew, ziemniak, pietruszka korzeń, kalafior - jego było najwięcej i koperek.Ugotowałam i dodałam do wywaru oleju rzepakowego.Zmiksowałam spróbowałam było mdłe, dodałam ciut cukru aby miało lekki smaczek i było ok. Jutro kombinuje coś innego i bez cukru,bo obawiam się że cukier którego zasmakowała w słoiczkach i kaszkach jest powodem nie jedzenia obiadków. Po 2 h starałam jej całe jabłko i też zjadła.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:07   #3302
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

HEJ

dziekuje za rady dot. lekarza.....

poszlam i okazalo sie ze dobrze bo.... IGUŚ MA 3 DNIÓWKĘ

mój brzuszek sie tak meczy daje Nurofen i po godzinie znow 38 jest

na noc dostal Viburcol ...... narazie spokonie spi ale ciekawe ile

wczoraj dwa razy sie budzil mokrusienki az poduszke i przescieradlo musialam wymieniac nie mowiac juz o przebiórce maluszka

lekarka mowila ze po trzech dniach moze sie pojawic wysypka i to bedzie oznaczalo koniec choroby albo i bez wysypki sie obedzie.

Tylko ze znajomej corka przechodzila 3 dniowke 7 dni i po 40 stopni byla temp.

oooo...juz sie obudzil
zabierzcie od nas to paskudztwo.... dla mnie goraczka to najgorsze co moze byc

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-03 o 20:36
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:28   #3303
editka2022
Rozeznanie

dziewczyny przypominam sie z kodami
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:32   #3304
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Natalenka Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi. Ja smaruje Lipobase albo Nanobase bardzo treściwe, bezzapachowe, prosty skład i mam tez maść na hydrokortyzolu. Właśnie jem obiad młodszy śpi starszy ze mną siedzi ogląda minimini.
Ciasto marchewkowe też uwielbiam z serkiem waniliowym i polewą czekoladową
Teraz mnie ząb boli w pon. mam wizytę na wyrwanie. Już sie nie mogę doczekać. Ponad tydzień czekam na olny termin dzwoniłam w 10 miejsc i w pon najwcześniej. Dochodze do wniosku, ze ból porodowy jest mniejszy niż ból mojego zęba. Mam dość

Scio chyba ja do innego siedzi w 1 pokoju od wejścia. Sama nie wiem też mi trudno go utrzymać przy ćwiczeniach, drze się i wierzga i mnie szczypie . Nie wiem czy mu pomagają czy po porostu się rozwija trochę wolniej niż to jest na tych tablicach w gabinecie. Starszy też był wolniejszy, nigdzie nie chodziliśmy na rehabilitację. Nie raczkował, zacząl dopiero jak już na nogi stanął, poźno zaczął siadać sam, ale teraz jest wszystko ok.

Czuję się jakaś przybita, za dużo tvn 24 dziś.
To ja chodzę do tego w środku. Miałam iść dwa tyg temu na kontrole, ale byłam chora muszę się znów umówić, ale szczerze mówić to nie ćwicze już.

Właśnie wróciłam z aerobicu

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 20:41   #3305
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

też jestem zdołowana jakoś, siedzieliśmy dziś w domu cały dzień i trochę oglądałam tvn24... w głowie mi się to nie mieści i już mi czacha dymi od tego wszystkiego....

Babonik mój brzuch po dwóch ciążach pozostawia wiele do życzenia, rozstępów na szczęście nie mam w ogóle ale wiotka, rozciągnięta skóra pozostała

Z tego co widzę to chyba tym młodszym mamusiom (Natka, Marinka) łatwiej z powrotem do dawnej figury

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Ile pampków na dzień (dobę) zużywacie?
średnio ok 3/5 + 1 na noc

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Youyou i jak dzisiaj ? zjadła ? Moje zjadła,ale byłam z siebie dumna. Może nie tyle jak zjadała marchew z ziemniakiem ze słoiczka, ale zjadła i otwierała buzie sama...Zrobiłam marchew, ziemniak, pietruszka korzeń, kalafior - jego było najwięcej i koperek.Ugotowałam i dodałam do wywaru oleju rzepakowego.Zmiksowałam spróbowałam było mdłe, dodałam ciut cukru aby miało lekki smaczek i było ok. Jutro kombinuje coś innego i bez cukru,bo obawiam się że cukier którego zasmakowała w słoiczkach i kaszkach jest powodem nie jedzenia obiadków. Po 2 h starałam jej całe jabłko i też zjadła.
wybrzydziła jak zwykle, wcisnęłam jej parę łyżeczek ale ewidentnie grymasiła w końcu zrobiłam jej butlę i wciągnęła 180ml
jutro dam jej ze słoiczka i zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
HEJ

będzie dobrze, zbijaj temperaturę i jutro powinna wyjść wysypka jełsi to rzeczywiście trzydniówka

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-02-03 o 21:27
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:04   #3306
brumek
Zakorzenienie

Też włączyłam dziś TV specjalnie żeby o Madzi posłuchać, chociaż od miesięcy nic nie oglądałam. I w głowie mi się już miesza od tego. Coraz więcej zagadek, coraz mniej jasności Już w nic nie uwierzę, póki nie znajdą ciała albo żywej Madzi.

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
aż się ciśnie na usta "po tatusiu?" (nie odpowiadaj )

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Brumku fajnie, że się udało. I spokojnie - u mnie nie musisz prasować
i
Też jestem ciekawa tych pampersów majteczkowych, ale one dopiero od 9 kg, więc jeszcze trochę poczekamy

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
cieszę się.... i WIEDZIAŁAM, że się uda))
IWONA
Iwona, kim Ty jesteś?!?! Czuję się przy Tobie, jak w domu wielkiego brata

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Brumku a masz jeszcze jakieś fajne przepisy nie udostępnione na blogu a którymi mogłabyś się z nami podzielić?
Jak nie tutaj to może w K?
Coś tam mam, ale nie wiem co Cię interesuje...

Cytat:
hmhm mój nos detektywa wyczuwa tu jakieś małe szacher -macher
Pamiętam jak pisałaś że masz znajomą w firmie Brumka.
No właśnie, Paticzku! Zaraz się okaże że Iwona to ...prezeska mojej firmy

Cytat:
u mnie tragedia;(((
generalnie cała sylwetka w miarę ok, przy 154cm, 50kg, więc tak z 5 kg by się przydało zrzucic, ale ze 2kg to w samych uu jest a reszta TYLKO w brzuchu- flakowata skóra i sadełko;(((
mi nic na razie nie pomaga- aerobik, hula hop (nieregularnie), 12 masaży "płaski brzuch", 2 razy dzienniekremy ...
W tragedię to nie uwierzę, bo zdjęcia widziałam Ale rozumiem, że jak każda prawdziwa kobieta, musisz w sobie czegoś nie lubić Ja najbardziej niezadowolona z ud jestem

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ale Tobie przecież Brumek prasuje

Cytat:
8-9

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Niedrapki tez o nich myslalam , ale przeciez dziecko chce wszystko dotykac to tak jakbym zwiazla jej rece , nie moge tego zrobic. No I nadodatek napewno by je objadla z kazdej strony. No nic narazie jak zasypia to smaruje jej kremem ,Bo inaczej to zjada krem zanim sie wchlonie
Też tak myślę. Ale nic nie przychodzi mi go głowy

Cytat:
Do Brumka
Wiem, odebrałam

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
ja jade dziś na randkę-mam ochote na "Idy Marcowe"
Ponoć świetny! Zresztą wszystkie filmy Clooneya są świetna.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Mamy jeszcze stacjonarny, ale nie lubię przy nim siedzieć
A Tobie gratuluję (i zazdroszczę jednocześnie) wyniku rozmowy w pracy
Dziękuję

A mój Tymcio dzisiaj żarty jak nigdy Ostatnio tak strajkował, a dziś jadł 9 razy (normalnie 6) i za każdym razem długo i łapczywie
I mamy nową świetną zabawę - kładę go na kawałku koca, na podłodze, a za resztę tego koca ciągnę i biegam po mieszkaniu Tymek wniebowzięty. Jak przestaję, to macha rączkami i krzyczy o jeszcze A najfajniejsze ze wszystkiego było kręcenie się na tym kocyku, jak na karuzeli.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja na suchą skóre dla Juli mam Lipikar i super się sprawdza - fakt drogi ale działa najlepiej i tylko on w sumie pomaga - u nas takie czerwone suche placki wychodzą od czasu do czasu na brzuszku i raminkach i na buzi i pod brodą - ale smaruje na okrągło - i jeszcze ma Cutibaze do smarownaia na buźce bo Lipikar to do ciała używam a do buzi Cutibaze.
Czyli Cutibaze można spokojnie dla niemowląt używać, tak?

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-02-03 o 21:10
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:08   #3307
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Żanetka ja np. wszystkie zupki jakie robię Ali, robię na bazie mrożonej włoszczyzny Hortex i w zależności na co mamy chęć dodaje czy to brokuł, czy kalafior, groszek, buraczek, ziemniak....zupki na bazie tej włoszczyzny są bardzo aromatyczne, może też tak spróbuj?

Cytat:
HEJ

wczoraj dwa razy sie budzil mokrusienki az poduszke i przescieradlo musialam wymieniac nie mowiac juz o przebiórce maluszka

lekarka mowila ze po trzech dniach moze sie pojawic wysypka i to bedzie oznaczalo koniec choroby albo i bez wysypki sie obedzie.

oooo...juz sie obudzil
Oj zdrówka dla Igorka, żeby ta 3dniowka, trwała te 3 dni, czyli do jutra!!
Jak Ala miała pierwszy raz gorączkę, tez panikowałam, miałam wizję, że nie uda mi się jej zbić, że zacznie majaczyć itd..

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
dziewczyny przypominam sie z kodami
Jak rano jeszcze będą to też mogę jeden kod pobrać

A ja dzisiaj miałam debiut z......piwkiem po ponad roku nie spożywania alko i co... wypiłam dwa łyki i raz, że mi nie podeszło, a dwa źle mi było z myślą, że za chwilę może mała się przebudzić a ja mogę mieć faze i tż dopił
Piszecie o figurze po ciązy, ja już kiedyś pisałam, że mam 3-4kg mniej niż przed ciążą, jak stoję to jeszcze brzusio jest płaski, ale jak usiądę, to robi mi się fałda skóry, nie moge się zebrać do regularnego robienia brzuszków
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:16   #3308
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Choć TŻ twierdzi, że Nasz syn "ma dużego" i dlatego po bokach sika
po tatusiu zapewne skromny tatuś
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Z tego co widzę to chyba tym młodszym mamusiom (Natka, Marinka) łatwiej z powrotem do dawnej figury
ja z tych młodszych też a u mnie z figurką "tak se"
tzn waże mniej niż przed ciążą ale od porodu już przytyłam jakieś 3kg ale ja z tych pulchniejszych i przy wzroście 170 waże 72kg
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

oczywiście że można

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:17   #3309
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie, Paticzku! Zaraz się okaże że Iwona to ...prezeska mojej firmy
?
nieee, raczej nie. No chyba że ma dwie prace.
Ostatnio się okazało że iwona jest z "mojej" firmy

Mi już czacha dymi od informacji jakie słyszę, czytam, oglądam.
Mój mózg mało pojemny chyba. Nie mogę nadal w to wszystko uwierzyć.
Stary 2012-02-03, 21:20   #3310
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
nieee, raczej nie. No chyba że ma dwie prace.
Ostatnio się okazało że iwona jest z "mojej" firmy
Czyli? Bo ja nie w temacie. Pewnie na FB rozmawiałyście
No ale jak z Twojej, to skąd o mojej tak dużo wie?

Cytat:
oczywiście że można
Dziękuję
Pytam, bo Tymuś ma ostatnio bardzo suchą skórę na policzkach. Dotąd mu nigdy niczym nie smarowałam, ale chyba muszę. I nie wiem jeszcze czym
Stary 2012-02-03, 21:24   #3311
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Też włączyłam dziś TV specjalnie żeby o Madzi posłuchać, chociaż od miesięcy nic nie oglądałam. I w głowie mi się już miesza od tego. Coraz więcej zagadek, coraz mniej jasności Już w nic nie uwierzę, póki nie znajdą ciała albo żywej Madzi.

[/COLOR]
niezla ta zabawa z kocykiem... No ale Twoj synus starszy wiec my musimy poczekac z ta zabawa.... ale jak piszczy to niezle mu sie podobalo....
mamusia za to jaka kreatywna .....

Cytat:
HEJ

oooo...juz sie obudzil

wspolczuje ...i jeszcze ta goraczka....
oby przez noc wyzdrowial maluszek....

Cytat:
IDE prasowac , Bo mnie noc zastanie

to wpadnij do mnie tez... od wczoraj sie zbieram....

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię
Miałam takie samo odczucie jak Ty leżąc po porodzie w szpitalu - mój Szymon 3950 g i 58 cm, a synek dziewczyny, która leżała ze mną na sali 2700 g i 52 cm

Ja mieszkam w Dagenham.

5

Moze kiedys wpadniesz do mnie na weekend ??

Cytat:

na noc 1...a wciagu dnia ok 4-5

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Hej kochane

Wróciliśmy z miłego wypadu do dziadków Hani.. Hania dała pokaz piszczenia, pierdzenia buzią i w ogóle była urocza

No i muszę się pochwalić.. wczoraj Hania pierwszy raz possała swoje stopy!!!!! jezu jakie to jest słodki widok!!

Teraz gwiazda już śpi a ja nadrabiam.. mam do przeczytania 14 stron!! Powariowałyście

Zapewne już była mowa o Madzi.. dzisiaj cały dzień na tv wisiałam.. szok szok i jeszcze raz szok.. i ciągle liczę, że to nieprawda i mała żyje..

Lecę nadrabiać!

dla Hani za possanie stop..... kto by pomyslal ze tak sie rodzice z tego moga cieszyc, nie....

U mnie na watku pusto...... wiec przybylam do Was.....

A moja dziewczynka mnie dzisiaj zaskoczyla.... chcialam jej dac deserk, ktory jadla wczoraj i po 2 lyzeczkach zaczela plakac..... kurcze nie wiedzialam o co chodzi..... okazalo sie ze byla glodna i chciala mleczka..... cala butle wchlonela....a deserek dostala pozniej.....
Ale ona madra
Stary 2012-02-03, 21:25   #3312
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
[B]

Piszecie o figurze po ciązy, ja już kiedyś pisałam, że mam 3-4kg mniej niż przed ciążą, jak stoję to jeszcze brzusio jest płaski, ale jak usiądę, to robi mi się fałda skóry, nie moge się zebrać do regularnego robienia brzuszków
No to u mnie podobnie, tez teraz waze o jakies 4 kg mniej , jak stoje to brzuch jest plaski, ale jak usiade to taka skora wisi.kiedys biegalam , nawet w pierwszych tyg ciazy ( jak nie wiedzialam jeszcze ze jestem w ciazy), robilam brzuszki codIennie, a teraz nie moge sie zebrac, no I sa tego efekty...
Na dodatek co wieczor pije kakao z Tz , tak mi podeszlo, kojarzy mi sie to domem rodzinnym, Bo u nas w domu zawsze wieczorem bylo gotowane mleko , kakao, budyn , manna...
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:25   #3313
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dziękuję
Pytam, bo Tymuś ma ostatnio bardzo suchą skórę na policzkach. Dotąd mu nigdy niczym nie smarowałam, ale chyba muszę. I nie wiem jeszcze czym
on fajny jest bo półtłusty i sie fajnie wchłania, nie jest taki strasznie gęsty - bo Jula nie lubi kremowania buzi wiec musi być taki co się rozsmarowuje raz dwa na buzi.

czy Wasze dzieci mają świra na punkcie pilotów tv i komórek? - moja jak widzi pilota tv w swoim zasięgu to tyle będzie się gimnastykować i wyginać żeby go dosięgnąć a jaką ma minę zadowoloną jak go dostanie w łapki

i na widok chrupków kukurydzianych to aż nią trzęsie żeby go dostać i zjeść

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-03 o 21:26
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:29   #3314
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Sweet biedny Igi

Beata tak moja jak zobaczy pilota to rzuca się niczym dziki zwierz.

Jestem wymordowana po aerobicu, choć liczyłam na jeszcze jedną aktywność a tu towarzysz śpi

Agatka jest już z nami
Stary 2012-02-03, 21:30   #3315
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
on fajny jest bo półtłusty i sie fajnie wchłania, nie jest taki strasznie gęsty - bo Jula nie lubi kremowania buzi wiec musi być taki co się rozsmarowuje raz dwa na buzi.

czy Wasze dzieci mają świra na punkcie pilotów tv i komórek? - moja jak widzi pilota tv w swoim zasięgu to tyle będzie się gimnastykować i wyginać żeby go dosięgnąć a jaką ma minę zadowoloną jak go dostanie w łapki
Dzięki Beatko I tani jak widzę

A piloty i komórki to HIT! Też niedawno o to pytałam. Tymek też je kocha i ich pożąda Tylko od razu do buzi pakuje

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
niezla ta zabawa z kocykiem... No ale Twoj synus starszy wiec my musimy poczekac z ta zabawa.... ale jak piszczy to niezle mu sie podobalo....
mamusia za to jaka kreatywna .....
Coś Ty, dlaczego za wcześnie? Ja mojego torturuję takimi różnymi zabawami już od dawna
Zresztą Twoja córa chyba z początku września jest, tak? A Tymek z końca sierpnia, więc różnicy prawie nie ma
Stary 2012-02-03, 21:32   #3316
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Moja ma swojego osobistego pilota
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:34   #3317
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli? Bo ja nie w temacie. Pewnie na FB rozmawiałyście
No ale jak z Twojej, to skąd o mojej tak dużo wie?
ja nie wiem skąd wie o Twojej.
No na Fb się zgadałyśmy. Tzn rozpoznałam ją po imieniu i nazwisku.
Ja już ta nie pracuję, ale Iwona tak.
Na ogólnym nie będe pisać co to za job.

Beata moja uwielbia komóry i piloty. Ostatnio mi śliny ( jadu) napuściła do otowru gdzie się podpina ładowarkę i był problem
Stary 2012-02-03, 21:35   #3318
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Monia niestety nie pochwale sie jaki dom, bo robilismy indywidualny projekt i nie zrobili nam wizualizacji. Ponad 200 m2 ze sklepem na parterze
super
Cytat:
Byłam w pracy. I bardzo pomyślnie się to odbyło Urlop wypoczynkowy wzięłam do 6 maja, a potem wracam do pracy i będę mogła pracować z domu!!!
Także będziemy z Tymciem razem i nie będę musiała brać wychowawczego. Tak mi ulżyło
gratulacje!!!! Bardzo się cieszę!
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
ja jade dziś na randkę-mam ochote na "Idy Marcowe"
udanej randki

Cytat:
4-6

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
pamiętacie też o kodzie/kodach dla mnie ?
pamiętam ale pobiorę zaraz jak wstanę, bo do północy tu nie dosiedzę...
raz że sen się odzywa, dwa - mąż

Cytat:
No i muszę się pochwalić.. wczoraj Hania pierwszy raz possała swoje stopy!!!!!!! jezu jakie to jest słodki widok!!!
gratulacje!
Cytat:
I zawsze z tej samej strony. Pewnie źle zapinam albo coś Choć TŻ twierdzi, że Nasz syn "ma dużego" i dlatego po bokach sika
Może w tych zakładanych będzie lepiej.
SweetAngel, zdrówka!!!!
Cytat:
I mamy nową świetną zabawę - kładę go na kawałku koca, na podłodze, a za resztę tego koca ciągnę i biegam po mieszkaniu Tymek wniebowzięty. Jak przestaję, to macha rączkami i krzyczy o jeszcze A najfajniejsze ze wszystkiego było kręcenie się na tym kocyku, jak na karuzeli.
super!
Cytat:
oj tak, jeszcze jak

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:35   #3319
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
ZUpełnie nie jeszcze... A Wy?

Byłam w pracy. I bardzo pomyślnie się to odbyło Urlop wypoczynkowy wzięłam do 6 maja, a potem wracam do pracy i będę mogła pracować z domu!!!
Także będziemy z Tymciem razem i nie będę musiała brać wychowawczego. Tak mi ulżyło

super, strasznie się cieszę że ułożyło się po Twojej mysli

my planujemy w maju
ale na razie nic konkretnego nie zaplanowalismy

Cytat:
Babonik co się przejmujesz wagą. Ja może i chuda, ale mam iine defekty- np. strasznie się garbie, mam odstające do tego łopatki, brzydką cerę i włosy pozostawiają wiele do życzenia...
o ja też się zapisuję do klubu "garbusów"

Cytat:
u mnie tragedia;(((
generalnie cała sylwetka w miarę ok, przy 154cm, 50kg, więc tak z 5 kg by się przydało zrzucic, ale ze 2kg to w samych uu jest a reszta TYLKO w brzuchu- flakowata skóra i sadełko;(((
mi nic na razie nie pomaga- aerobik, hula hop (nieregularnie), 12 masaży "płaski brzuch", 2 razy dzienniekremy ...

od tygodnia wzięłam się ostrzej- dieta (znaczy brak złodyczy, 1,5l wody min, mniej cukru, ciut mnie porcji)
za tydzień odstawiam małą od UU całkowicie (teraz 2 razy dziennie) więc w ruch pójdą ostre kremy, ostra dieta, erobic dalej no i odczekam ze 2 tyg zeby hormony się uspokoiły i idę na endermologię...

ja myślę o 2 dziecku więc na tym poprzestanę, ale po 2 ciązy może się zdecyduję na coś osytrzejszego znaczy więcej zabiegów

iwona
Ale jesteś zmotywowana wooow
osobiście najbardziej chyba obawiam się biustu
bo ja lubie dekolty
Cytat:
Moje zjadła,ale byłam z siebie dumna. Może nie tyle jak zjadała marchew z ziemniakiem ze słoiczka, ale zjadła i otwierała buzie sama...Zrobiłam marchew, ziemniak, pietruszka korzeń, kalafior - jego było najwięcej i koperek.
dla Coebie i Emi

Cytat:
HEJ

[/I]

życze zdrówka

Cytat:
Dziękuję
u nas też sucha skura na polikach
ja używam Dremobazę
po kilku aplikacjach jest nawet jakas poprawa
ale muszę poszukać czegoś skuteczniejszego

Brumku my też tak polerujemy podłogę od kilku tygodni
ten manewr powtarzam tez w łazience na grubym szlafroku
co do kocyka, Jasiek uwielbia też jak sobie robimy z takiego dziurkowanego kocyka domek

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-02-03 o 21:43
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:42   #3320
youyou
Zakorzenienie

Dziewczyny macie sprawdzony przepis na bezę??
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 21:52   #3321
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1.
super, strasznie się cieszę że ułożyło się po Twojej mysli

2. my planujemy w maju
ale na razie nic konkretnego nie zaplanowalismy

3. Brumku my też tak polerujemy podłogę od kilku tygodni
ten manewr powtarzam tez w łazience na grubym szlafroku
co do kocyka, Jasiek uwielbia też jak sobie robimy z takiego dziurkowanego kocyka domek
1. Dziękuję A Ty od poniedziałku wracasz?
2. A, to wcześnie jak dla nas Ja bardziej o wakacjach myślałam - samym początku albo samym końcu.
3. Taaa, domek z kocyka (albo podkładu do przewijania ) do też u nas numer obowiązkowy

Cytat:
Nie pomogę, bo nie lubię
Stary 2012-02-03, 21:55   #3322
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Żanetka ja np. wszystkie zupki jakie robię Ali, robię na bazie mrożonej włoszczyzny Hortex i w zależności na co mamy chęć dodaje czy to brokuł, czy kalafior, groszek, buraczek, ziemniak....zupki na bazie tej włoszczyzny są bardzo aromatyczne, może też tak spróbuj?

dzięuje za radę. Skorzystam na pewno !

Cytat:

Dziękuję
Cutibaza bez recepty i bepathen też fajny.
U mnie na suche placki to bepathen fajnie się spisywał,
a że go miałam sama dla siebie to potem Emi też go dostała.

Fajnie, że ułożyło Ci się z pracą klask i:

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 22:02   #3323
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

Cytat:
1. Dziękuję A Ty od poniedziałku wracasz?
2. A, to wcześnie jak dla nas Ja bardziej o wakacjach myślałam - samym początku albo samym końcu.
3. Taaa, domek z kocyka (albo podkładu do przewijania ) do też u nas numer obowiązkowy

Nie pomogę, bo nie lubię
Wracam od poniedziałku i boje się ,ale w lutym będę tylko pracowała po 2 godziny

Resztę będę robiła w domu

Pozytyw przekonałam mamę ze lepiej będzie jak będzie na razie przyjeżdżała do nas a nie Jaś do niej i się zgodziła
Więc wierze ze nie będzie zle
Stary 2012-02-03, 22:10   #3324
Naataaszkaa
Raczkowanie

Przeczytałam.. 14 stron.. padam ale jestem z siebie dumna aż klasnęłam sobie 2 razy brawo

Tak więc:

rysiki - zazdroszczę długiego spania w nocy..a Asia jest prześliczna

Lili - no i wykrakałaś ilość stron, które naprodukowałyście w tak krótkim czasie a wypad udany

eveewe - współczuję historii ze zderzakiem.. pewnie jakaś tchórzowska ciota to była..

Natka - biedny Domek.. strasznie Wam współczuję.. ale pomyśl, że jak my wszystkie będziemy się męczyć z ospą to Wy już będziecie to mieli dawno za sobą cierpliwości dużo i siły życzę

Shira - genialność Twoja nie zna granic od dzisiaj jesteś moim guru a Twój wykład na temat "rur" - padłam

iustyna - trzymam kciuki za zabieg!

AgaGuernsey - sto lat

brumek - aaaaaaaa Twój przepis na rybkę spowodował u mnie ślinotok!! siedzę z Haniową pieluchą pod brodą bo nie mogę się opanować.. wygląda to bosko!

Natalenka - witaj! fajne te Twoje chłopaki

piwnooka - ja jeśli już to wybiorę się do browaru.. do malty mi za daleko, poza tym będę bez auta i tramwajem mi bliżej do browaru.. i parking mi odpada i gratuluję mammmmmaaaaa

MoniaZ - mała ślicznotka

marzena_S - ojej.. i u Was wysypka.. biedna Hania.. obyś szybko znalazła winowajcę

BABONIK - mój brzuch woła o pomstę do nieba.. jak dla mnie jest tragiczny.. rozstępy niby bledną niby nie.. skóra wisi.. czuję się jak w 4 miesiącu.. chociaż będąc w ciąży to wtedy wyglądałam o niebo lepiej.. a teraz jeden wielki flak.. na dodatek czuję, że mięśnie po CC już nie pracują jak powinny i chyba nie dojdę do płaskiego brzucha

brumek super, że z pracą tak Ci się udało.. też bym chciała pracować z domu ale u mnie to niemożliwe..

patik - u nas schodzi ok. 5-6 pampków

SweetAngel - zdrówka dla Igusia

beata - u nas największego bzika Hania ma na punkcie klawiatury... widzi ją i od razu szaleństwo

Wiecie co.. odnośnie Madzi.. wydaje mi się, że ta historia z wyślizgnięciem się małej z kocyka to ściema.. ja mam wrażenie, że mała dawała jej w kość, długo płakała np i ta chcąc ją uciszyć coś jej zrobiła.. aż zabiła.. bo gdyby to była prawda z tym wypadkiem to przecież by zadzwoniła po pomoc.. ratowała to dziecko.. cokolwiek.. jedno jest pewne w tej sytuacji - ona po prostu tego dziecka nie chciała.. tylko najgorsze jest to, że jest tyle wyjść z sytuacji.. oddać gdzieś to dziecko, zostawić w oknie życia.. dać dziadkom.. nie zabijać!! w głowie mi się to nie mieści.. a w ogóle za dużo tu niejasności.. coś ewidentnie nie gra.. ja mam tylko ciągle nadzieję (mimo wszystko), że mała żyje..

Patrzę tak na swoją Hanię i nie wyobrażam sobie skrzywdzić tak małej istotki, która nic złego nie zrobiła.. że płacze, marudzi.. takie jej prawo.. ona w ten sposób się z nami komunikuje.. masakra.. płakać mi się chce..
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 22:15   #3325
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2007/04/Biala-Pavlova.html

robiłam tylko bez kremu jest super chrupiąca na zewnątrz i ciągnąca w środku.

Bruku super ze z pracą wypaliło

Agatka jest już z nami
Stary 2012-02-03, 22:16   #3326
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Cutibaza bez recepty i bepathen też fajny.
U mnie na suche placki to bepathen fajnie się spisywał,
a że go miałam sama dla siebie to potem Emi też go dostała.

Fajnie, że ułożyło Ci się z pracą klask i:
Dzięki Żanetko Za obie rzeczy

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Wracam od poniedziałku i boje się ,ale w lutym będę tylko pracowała po 2 godziny

Resztę będę robiła w domu

Pozytyw przekonałam mamę ze lepiej będzie jak będzie na razie przyjeżdżała do nas a nie Jaś do niej i się zgodziła
Więc wierze ze nie będzie zle
Pewnie że będzie dobrze! W dwie godziny to nawet nie zdążysz poczuć rozłąki, a z czasem, tak stopniowo, łatwiej Ci będzie wrócić na dłużej. Dużo łątwiej, niż gdyby tak od razu z grubej rury na 8 godzin

Cytat:
brumek - aaaaaaaa Twój przepis na rybkę spowodował u mnie ślinotok!! siedzę z Haniową pieluchą pod brodą bo nie mogę się opanować.. wygląda to bosko!

Cytat:
Wiecie co.. odnośnie Madzi.. wydaje mi się, że ta historia z wyślizgnięciem się małej z kocyka to ściema.. ja mam wrażenie, że mała dawała jej w kość, długo płakała np i ta chcąc ją uciszyć coś jej zrobiła.. aż zabiła.. bo gdyby to była prawda z tym wypadkiem to przecież by zadzwoniła po pomoc.. ratowała to dziecko.. cokolwiek.. jedno jest pewne w tej sytuacji - ona po prostu tego dziecka nie chciała.. tylko najgorsze jest to, że jest tyle wyjść z sytuacji.. oddać gdzieś to dziecko, zostawić w oknie życia.. dać dziadkom.. nie zabijać!! w głowie mi się to nie mieści.. a w ogóle za dużo tu niejasności.. coś ewidentnie nie gra.. ja mam tylko ciągle nadzieję (mimo wszystko), że mała żyje..
Z tym się zgadzam w pełni! Czy wypadek i nie ratowała, czy zabójstwo, czy sprzedanie dziecka - wszystko wyraźnie pokazuje jak "chciała" tego dziecka
Stary 2012-02-03, 22:32   #3327
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
ja z tych młodszych też a u mnie z figurką "tak se"
tzn waże mniej niż przed ciążą ale od porodu już przytyłam jakieś 3kg ale ja z tych pulchniejszych i przy wzroście 170 waże 72kg
nie widać tego po Tobie .... Marinka się chyba ze mną zgodzi
Cytat:
ja smaruję kremem oilatum soft lub nivea na każdą pogodę i też spełnia swoją rolę
Cytat:

mój to samo, pilot, komórka i wszystko co nie dla niego

mój syncio dziś kończy pół roku .... i mamy 2 zębolki

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 22:43   #3328
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

moja dopiero zaczela..... jak widzi telefon to wyciaga raczke i patrzy na mnie ....

Cytat:
Dzięki Beatko I tani jak widzę

Coś Ty, dlaczego za wcześnie? Ja mojego torturuję takimi różnymi zabawami już od dawna
Zresztą Twoja córa chyba z początku września jest, tak? A Tymek z końca sierpnia, więc różnicy prawie nie ma
Moja jest z 9 wrzesnia.... ale skoro mowisz ze nie jest za wczesnie to jutro to wyprobujemy..... ....dzisiaj sie fajnie chichrala podaczas kapieli jak tz bawil sie kaczka....
Brumku jeszcze jak Was podczytywalam to wiem ze bylas z Tymkiem na basenie..... dalej chodzicie ??

A Wy kapiecie sie z maluszkami??

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

ja smaruję kremem oilatum soft lub nivea na każdą pogodę i też spełnia swoją rolę

za pol roczku i zeby.....

No juz po prasowaniu u mnie .... i mala sie w miedzy czasie obudzila. jak narazie walczy z poduszka ....

Czy jest mozliwe ze dziecko nie siada a startuje do raczkowania....??
Stary 2012-02-03, 22:54   #3329
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Monia tak. Większość dzieci siada z pozycji czworaczej

Agatka jest już z nami
Stary 2012-02-03, 22:55   #3330
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Dzięki Żanetko Za obie rzeczy

Pewnie że będzie dobrze! W dwie godziny to nawet nie zdążysz poczuć rozłąki, a z czasem, tak stopniowo, łatwiej Ci będzie wrócić na dłużej. Dużo łątwiej, niż gdyby tak od razu z grubej rury na 8 godzin

oj na 8 szybko się nie wybieram
Dopóki mój syn nie skończy roku pracuje na pól etatu
Widzę ze mity rury ma częste użycie na naszym wątku

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

klask i:
Nataszko mam podobne podejrzenia co do matki Madzi
Ale nie chce osądzać - mam nadzieje ze w końcu prawda ujrzy światło dzienne

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości