|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
No to ja powtórzyłam moją pielęgnację (olej Alterra, mysie pottersem, ds Alterra morela, bs joaska - no tu nowośc w sumie i swiezy żel lniany) i juz jestem pewna, że winowajcą był żel Bielenda! Kurde, szkoda trochę, bo to zawsze jakas sklepowa alternatywa, choćby na pobyt poza domem... Ale przynajmniej wiem, że nie jestem dziwolągiem, któremu zaszkodziła oliwka pomarańczowa
![]() Fotek nie mam, bo coś z bateria,mi kiepsko, może się jeszcze uda to uzupełnię. Niestety jednak sposób "układania się" moich włosów na głowie to jest jakas tragifarsa normalnie... Podpięłam je teraz 10 spinkami na sucho, zobaczymy co dalej. jak się nie powiedzie, to będe je układac na mokro na joaśkę bs - moje pierwsze wrażenie po jej uzyciu: super! lekka, ładnie pachnie i z pewnościa nie puchy włosków
|
|
|
|
#55112 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Martysek, pięknie, super różnica. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-02-03 o 21:11 |
|
|
|
|
#55113 |
|
Zadomowienie
|
Iga_s, żel lniany kusi mnie już od jakiegoś czasu. Jak go przygotować to wiem, ale ile nakładać?
|
|
|
|
#55114 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
, nie da się przedobrzyć. Po wyschnięciu włosów powstaną chrupki, które ładnie dają się odgnieść.
|
|
|
|
|
#55115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O właśnie Basia mnie uprzedziła i wszystko napisała to co ja chciałam
Edytowane przez iga_s Czas edycji: 2012-02-03 o 21:15 |
|
|
|
|
#55116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sucharki będą mocniejsze ale wszystko wygnieciesz ![]() Ja go pokochałam i nie wyobrażam już sobie włosów bez niego (nie chcę tego widziec po prostu), przynajmniej nie przy CG... |
|
|
|
|
#55117 |
|
Zadomowienie
|
Basiu, dzięki. Będę próbować z niedzielę.
|
|
|
|
#55118 |
|
Raczkowanie
|
No to żesmy się nałożyły z odpowiedziami - ale zgodnie
|
|
|
|
#55119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam odzywke do włosów farbowanych Balea tu jest skład: AQUA · GLYCERIN · CETEARYL ALCOHOL · BEHENTRIMONIUM CHLORIDE · DIETHYLHEXYL CARBONATE · STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE · PANTHENOL · DIPROPYLENE GLYCOL · PERSEA GRATISSIMA OIL · PARFUM · HYDROXYETHYLCELLULOSE · CETRIMONIUM CHLORIDE · TOCOPHERYL ACETATE · POLYQUATERNIUM-39 · ALLANTOIN · ISOAMYL P-METHOXYCINNAMATE · BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE · INULIN · ACETUM · HYDROLYZED WHEAT PROTEIN · CITRIC ACID · HYDROLYZED CORN PROTEIN · HYDROLYZED SOY PROTEIN · LECITHIN · SODIUM BENZOATE · PHENOXYETHANOL. Pisało że bez silikonów i tak czytam i czytam wydaje mi się że nie ma rzdnych z koncówkami cone czy xane albo dimethicone.. ale moze wy mi dokladniej powiecie czy na pewno nie ma ![]() I znalazłam też maske z kokosem Balea taki skład: AQUA · CETEARYL ALCOHOL · GLYCERIN · ISOPROPYL PALMITATE · CETRIMONIUM CHLORIDE · PHENOXYETHANOL · BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE · CETEARYL ISONONANOATE · GLYCERYL STEARATE SE · COCOS NUCIFERA OIL ·PARFUM · LECITHIN · SODIUM BENZOATE · SINE ADIPE LAC · SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL · AMORPHOPHALLUS KONJAC ROOT POWDER · BENZOPHENONE-4 · PANTHENOL · PROPYLENE GLYCOL · LACTIC ACID · TETRASODIUM IMINODISUCCINATE · CITRIC ACID · METHYLISOTHIAZOLINONE Krem do loków Balea : AQUA · CETEARYL ALCOHOL · PROPYLENE GLYCOL · VP/VA COPOLYMER · ISOPROPYL PALMITATE · DICAPRYLYL CARBONATE · CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE · PARFUM · BENZOIC ACID · CETRIMONIUM CHLORIDE · CYCLOPENTASILOXANE · TRIMETHYLSILOXYPHENYL DIMETHICONE · POLYQUATERNIUM-37 · PANTHENOL · POTASSIUM SORBATE · DIMETHICONOL · BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL · ALPHA-ISOMETHYL IONONE · SODIUM HYDROXIDE · CITRIC ACID · LAURYL GLUCOSIDE · LIMONENE · TOCOPHEROL. PS: mam nadzieje że wam to nie przeszkadza że ta pytam ![]() Z balei uzywam duzo balsamów i zeli pod prysznic dobre produkty. Ale do włosów jeszcze nie dlatego wole sie upewnić
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-02-03 o 21:23 |
|
|
|
|
#55120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez iga_s Czas edycji: 2012-02-03 o 21:24 |
|
|
|
|
#55121 |
|
Zakorzenienie
|
Dorobiłam się dziś odżywki Garnier- Olejek z awokado i masło karite.
Czytałam tu trochę o niej , a moje włosy suche i zniszczone są na pewno. Tu mam pytanie, na ile kłaść taką odżywkę, kiedy czuje , że moje włosy potrzebują reanimacji bardzo intensywnej? Niby pisze, że nałożyć na włosy i spłukać, ale wydaje mi się, że to trochę za krótko? Tak, tak, jestem leszcz jeżeli chodzi o włosy i pielęgnacje
|
|
#55122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#55123 | |||
|
Kazar Lady
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#55124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) zresztą chyba większość dziewczyn tu tak robi?
|
|
|
|
|
#55125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pozatym taką zwykłą do mycia jedną mam
|
|
#55126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam taki typ, bo po ostatnim myciu miałam puch, zero blasku i inne oblesne rzeczy na głowie a użyłam 2 innych produktów niż zwykle: olejku Alterry i żelu Bielenda. dzisiaj też zmywałam Alterrę po ok. 15godz. ale zamiast Bielendy był już lniany i włoski sa OK ![]() czyli oliwka jest w porządku, Bielenda bleee... Ganiera też stosuję jako bs. Zazwyczaj mam go spokojnie z pół godz. na głowie (albo prysznic, peeling, depilacja, jakas maseczka albo idę "coś" zrobić w kuchni i zapominam o zmyciu
|
|
|
|
|
#55127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby wszystko zrozumieć musiałabym się chyba cofnąć do 1 części ![]() Cytat:
Widzę , ze moje są właśnie wyniszczone, prostowanie, nieodpowiednie kosmetyki, cud, że w ogóle się kręcą
|
|
|
#55128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#55129 |
|
Kazar Lady
|
uff
to ide nakładać a ktos bielendę chwalił, tyl;ko nie pamiętam kto - miałam ją jutro kupić (jak w ogóle wyjde z domu, to ją nabędę sama wypróbuję) |
|
|
|
#55130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55131 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ile by nam włosy w tym czasie urosły
|
|
#55132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam gładziutkie, sprężyste, super loczki po niej, niech żyje Bielenda
|
|
#55133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko jest w pierwszym poście, nie ma potrzeby czytania wszystkich X części![]() Cytat:
Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2012-02-03 o 22:38 |
||
|
|
|
#55134 |
|
Rozeznanie
|
Dawo sie nieodzywalam choc staram sie dzielnie sledzic wasze wypowiedzi to ciagle jestem w tyle :P wszystkie zdjecia loczkow wstawione to poprostu az milo popatrzec
![]() I powiem wam szczerze ze mam problem z moimi wloskami ladnie sie krecily i w ogole a ostatnio jakos mniej sie kreca mam wrazenie ze to po zelu lnianym... zanim zaczelam go stosowac byl jakis lepszy skret. W kazdym razie stosuje olej z kokosa przed myciem przynajmniej na 30 min pozniej myje wlosy szamponem z pokrzywy i szamponemz apteczki babuni miod i mleko pozniej nakladam odzywke b/s ze skrzypem i chyba rozmarynem na koniec odzywka z/s krem z Joanny i teraz zel lniany i czasem odrobinka zelu graffiti( staran sie nie przesadzac z iloscia aby nie byly zbyt obciazone ) i oczywiscie ugniatanie i schna sobie same W kazdym razie kiedy stosowalam to wszystko bez lnianego ladniej sie krecily a teraz jakby bardziej sie prostuja Pomozcie cos
|
|
|
|
#55135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro rano przetestuje tą odżywkę, potem idę na zdjęcia, mam nadzieję , że włosy się ułożą
|
|
|
#55136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odżywki do włosów suchych byłyby lepsze. Pierwsza jest raczej za cienka na drugie O. Przydałoby się więcej olejów itp w składzie. I przy tej pogodzie gliceryna wysoko może nie wyjść na zdrowie. Owszem nie ma silikonów. Ale też niewiele więcej. Jaj nie urywa ![]() Balea z kokosem już byłaby lepsza ale wydaje mi się że kokos jako olej wnikający może nie zapobiec ucieczce farby. Tu musisz poczekać na podpowiedzi farbujących. Zapach tak wysoko w składzie oznacza najprawdopodobniej, że wszystko co po nim jest w minimalnym stężeniu i nie ma już pozytywnego wpłuwy ;] Szkoda bo ładności Krem do loków wygląda przyzwoicie. Jako stylizator, nie odżywka. Nie jest zgodny z CG ale oblepiacze są dość daleko. Wymaga szamponu z SLS raz czasem. |
||
|
|
|
#55137 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
A co takiego ma robić serwatka?
Miałam kiedyś szampon na bazie serwatki... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#55138 |
|
Zakorzenienie
|
Ano
AjriszMarta- noo tą kokosową z Balei mam właśni na drugie O ale mi się konczy bo jej dość duzo daje ![]() Tak tak ten krem jest do stylizacji ![]() http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/s...ing_cream.html szampon sls czyli ten czyszczący? Nic, szukam dalej.
|
#55139 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze loczki.
Wczoraj miałam Vatikę kokosową na około 6-7 godzin, zmyłam BD i nałożyłam maskę ze Ziaji intensywnie wygładzającą na 5 minut |
|
|
|
#55140 |
|
Zakorzenienie
|
Dopadłam siostrę
![]() Jest falowana Jeśli uda mi się ją przekonać, że odżywka za 5-10 zł i bez silikonów jest dobra to będę uważać to za sukces
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

, nie da się przedobrzyć. Po wyschnięciu włosów powstaną chrupki, które ładnie dają się odgnieść.

klask i:

ladnie sie krecily i w ogole a ostatnio jakos mniej sie kreca