|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55051 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Martek moje włosy kochają Alterrę granat i aloes, Alterra morela i pszenica też podobno jest bardzo dobra, Garnier Awokado i masło Karite jest polecana, ja jednak jeszcze nie próbowałam
Edytowane przez iga_s Czas edycji: 2012-02-03 o 14:24 |
|
|
|
|
#55052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To sa odzywki do splukiwania. Kosztuja 6-9zl. Ale nie wiem czy w zestawie z Isana do mycia i Joaśka jako bs nie bedzie to wszystko za ciezkie
|
|
|
#55053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję. A więc jadę. Jeszcze nie wiem na którą się zdecyduję, mam nadzieję, że serce podpowie mi na miejscu
|
|
#55054 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety, co sądzicie o nałożeniu oleju na odżywkę na 24 godziny? Nie zrobię sobie tym krzywdy ?
|
#55055 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze nie nadrobiłam
Dziewczyny, mama kupiła mi taki szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...naturvita.html Myślicie, że oczyści ? |
|
|
|
#55056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#55057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#55058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#55059 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dziewczyny z Niemiec, nie przesadzajcie, że do wszystkiego macie trudny dostęp. Podawałam 2 czy 3 strony wcześniej wątek z kosmetykami również z Niemiec.
Jest tu kilka dziewczyn z zagranicy i świetnie sobie radzą. Nie każda ma Rossmana w swoim mieście, a daje radę. No cóż, chcieć to móc. Kosmetyki do włosów farbowanych są najczęściej oparte na silikonach, ja ich nie używam, mimo, że farbuję włosy od kilkunastu lat. To tyle z mojej strony na ten temat. |
|
|
|
#55060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55061 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Już dawno chciałam zapytać co o tym sądzicie. Jak wiecie (albo nie wiecie ) farbuję włosy na olej, tylko odrosty.Naturalne mam ciemny brąz/czarny. Farbuję wellatonem 5 - jasny brąz (niech was to nie zmyli, kolor jest bardzo ciemny), dodatkowo mam więcej niż połowę siwych włosów. I tu zaczyna się coś czego nie rozumiem. Kiedy farbuję odrosty, już pofarbowane minimalnie różnią się kolorem od reszty włosów (są jaśniejsze), siwe mininalnie też są do odróżnienia (tylko przeze mnie) ale tylko na tych odrostach (czyli jakiś cm). Ale reszta włosów ma na całej długości czarny kolor bez żadnych siwych prześwitów, ani jednego siwego włosa, nic, wszystkie są jednego koloru. czyli kiedy odrosty rosną sobie dalej nie odróżniają się od reszty ciemnieją (wiem, że olej wygładza włosy i domyka łuski włosa przez co wydaje się ciemnieszy, ale farba się nic a nic nie zmywa, to możliwe?) Znalazłam jedno małe pasemko w moim naturalnym kolorze (przez nieuwagę pewnie parę lat temu nie zafarbowałam) i wiecie co? Jest tam siwy włos, a właściwie domyślam się, że to siwy, bo jest on taki rudawy, jakby farba się zmywała (ale to pasemko nie było farbowane, ale włos był na pewno siwy). I teraz pytanie: czy to zasługa olejowania? Jeśli tak, to na pewno nie tylko. Tylko odrosty farbuję już od bardzo wielu lat (więcej niż 10). W tym czasie może 3 razy zafarbowałam całość. Olejuję od sierpnia 2010r. Włosy mam zdrowe, końcówki w ogóle mi się nie rozdwajają, od wielu lat podcinam włosy dwa razy w roku (no może od 2010 r. zaszalałam, ale to przez was i podcinałam częściej Przepraszam za tak długi post, mam nadzieję, że jest dość czytelny. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-02-03 o 17:10 |
|
|
|
|
#55062 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiu ja nie przesadzam. Napisałam moje obserwację. Może mieszkasz w miejscu gdzie masz drogerie co róg ulicy, ale ja nie. Posiłkuję się tym co mam w Rossmannie i jak napisałam zaskoczyło mnie, że jest tu mniej odżywek niż w PL. I tak jak napisałam nadal jadę na zapasach z PL więc nie mogę napisać o zasobach hipermarketów. Jeżeli pokończę obecne produkty pewnie przejadę się do większych sklepów. I mogę być rozczarowana, że produkty do których w PL nie miałam problemów z dostępem-tutaj mam(chociażby Schauma). I masz rację ja mieszkając w kraju rossmanna nie miałam, a odżywek miałam multum. Dziś kupiłam odżywkę Alterra z granatem, bo nic innego na pólkach nie ma ciekawego. Chyba że lubisz silikonowego Loreala. A może wiesz gdzie zjadę Garniera Avocado lub żurawina?
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#55063 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Rozumiem.
Cytat:
![]() Cytat:
. Wszystko przed Tobą. Kilka stron wcześniej podałam dwa linki do kosmetyków dostępnych za granicą. Polecam skorzystać. Z Niemiec też są.Cytat:
Cytat:
.Ale alterra jest świetną odżywką, w Polsce długo na nią czekałyśmy. Nie wiem gdzie w Niemczech, a w Polsce garniery dostępne są w rossmanach i każdym hipermarkecie. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-02-03 o 17:19 |
||||
|
|
|
#55064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55065 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Bo rozumiem, że kolor całkiem się nie zmyje, ale tak trochę chyba powinien i siwe chyba powinny przebijać? Nie wiem sama. Cieszę się oczywiście, że siwe mam tylko odrosty, bo nie muszę farbować po całości. Ale miło gdyby ktoś wytłumaczył mi powód ![]() Wczoraj usłyszałam od siostry bardzo miły ( ) komplement. Nie, nie że mam ładne, kręcone włosy (to wiem i bez komplementów Usłyszałam, że mam bardzo ładne ..... siwe włosy . Ha i tu się zgadzam (kolejny dowód na narcyzm, a może świadomość |
|
|
|
|
#55066 | |
|
Kazar Lady
|
coś miałam napisać ale mi chyba wyleciało
![]() ktos pisał ( Pussynka ?) o trzszczeniu/piszczeniu włosów po BD - ja to mam i musze sie przerzucic na odżywkę przede wszystkim do mycia, bo pewnie tu tkwi problem? Kascysko cudeńka nie włosy Claudiiin, Twojego posta wczoraj juz zapisałam - dziękuję Przepraszam ale muszę wrócić do tej egoistycznej postawy piszących tu dziewczyn faktycznie, najmilszy wątek na wizażu, dziewczyny cierpliwie powtarzają wiadomości, które sa zawarte w pierwszym poście i do których dostęp jest bardzo łatwy, nawet są linki w podpisach niektorych osób, no rzeczywiście bardzo egoistyczna postawa , ze nie przeganiają z każdą pierdołą do pigułki czy FAQ, poświęcają swój czas, często nie majac prawie siły na opisywanie swoich problemów, nie przegapiają żadnego postu/ posta ( problem z końcówką)egoistki ![]() A ja strasznie Wam dziękuję, bo to dzięki Wam mam takie fajowe włosy, których widok cieszy mnie każdego dnia ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
z doświadczenia wiem, że siostry nie kłamią
|
|
|
|
|
#55067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale na chwilę mi pewnie pozwoli siadać. No to znikam dziewczyny, trzymajcie się, na pewno będę za niedługo
|
|
|
|
|
#55068 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie komplementy
Jakoś ciężko mi uwierzyć, że w Niemczech nie ma w czym wybierać Może po prostu trzeba jakąś mało znaną odżywkę wziąć w łapę i sfotografować skład? Zanalizujemy i pewnie "problem" się rozwiąże.3 cm w 2 tygodnie = drożdże + CP. Rany
|
#55069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę! ![]() A normalnie ile Ci rosną?
|
|
#55070 |
|
Zakorzenienie
|
Mierzę na rozprostowanym loczu, przed całą imprezą z pielęgnacją myślę że 2 cm, potem 4, a teraz chyba 6
|
#55071 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Tak jest
![]() Paskuda , nie dość, że to ładne to ma na dodatek piękne włosy, które rosną i rosną![]() Załamujesz mnie. Ale widzę, że i przed pielęgnacją było fajnie. |
|
|
|
#55072 |
|
Kazar Lady
|
nie sądzisz, że przesadzasz
![]() dobrze, ze sie kręcą ![]() jak ja bym chciała taki przyrost |
|
|
|
#55073 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Przy takim przyroście musiałabym farbować co tydzień. Przerażające
|
|
|
|
#55074 |
|
Kazar Lady
|
eeeee ja bym zniosła nawet irańskie błoto co tydzień, byle znów były dlugie
|
|
|
|
#55075 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,to jak to jest z tą serią Alterra z granatem? Jest dobra czy nie?
Z tego, co zrozumiałam szampon nie zawiera sls/sles, ale zawiera inny silny detergent i może wysuszać, tak? A jak z odżywką i maską? Jestem po umyciu włosów. Nałożyłam olej lniany na ok 3 godziny, umyłam szamponem Babydream (metoda kubeczkowa nie pomogła mu bardziej się pienić), potem umyłam Isaną z babasu, umyłam skórę głowy Bd, znow babasu, ale na same włosy. Do ostatniego płukania użyłam wody z octem jabłkowym. Osuszyłam włosy lekko ręcznikiem, nałożyłam Joannę z miodem i cytryną. Właśnie się zploppingowałam. |
|
|
|
#55076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#55077 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze wg mnie jako szybkie reagowanie są maski domowe i półdomowe, czyli mocno wzbogacane. Po co płacić za miód czy cytrynę które masz w domu? Niedługo nie będą potrzebne i na co za ciężka maska w zapasach I tak skończysz z szafką zapasów kosmetycznych ale po co zaczynać od razu :P:PCytat:
Cytat:
Cytat:
Jak nie boisz się parafiny to spróbuj Tylko raczej przed myciem niż po.
|
|||||
|
|
|
#55078 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
.Ale porostu też zazdroszczę. Szamponu nie miałam, więc nie pomogę, zerknij do analizowego, pewnie tam jest. A odżywkę i maskę bardzo lubię. Trochę lżejsze od morelowej alterry. |
|
|
|
|
#55079 |
|
Zakorzenienie
|
Marudy z Niemiec!
http://www.langhaarwiki.de/wiki/Hauptseite <= to bardziej jako ciekawostka http://www.langhaarnetzwerk.de/phpBB2/index.php Nie wierzę że tu czegoś nie ma. Mogę później przeszukać (teraz nie mam czasu, dzieć żąda berka) ale mój niemiecki jest taki se średni. Laseczki mają w opisach typy skrętu, może mają nawet zakręcony wątek CG? Też postaram się pomóc jeśli wrzucicie jakiś skład. |
|
|
|
#55080 |
|
Zadomowienie
|
A ja siedze wlasnie z nowym olejekiem avocado na wlosach, ciekawe czy mi podpasuje :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.

-47-48-49-50 

faktycznie, najmilszy wątek na wizażu, dziewczyny cierpliwie powtarzają wiadomości, które sa zawarte w pierwszym poście i do których dostęp jest bardzo łatwy, nawet są linki w podpisach niektorych osób, no rzeczywiście bardzo egoistyczna postawa
Ale na chwilę mi pewnie pozwoli siadać. No to znikam dziewczyny, trzymajcie się, na pewno będę za niedługo

I tak skończysz z szafką zapasów kosmetycznych ale po co zaczynać od razu :P:P