|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
ci ludzie w miejscu gdzie znalezli ciało dziecka to porażka... przyszli tylko zeby pokazać się w kamerze , bo szum w tv o tym itd
|
|
|
|
#2072 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem ta kobieta jest psychicznie chora. Nikt przy zdrowych zmysłach nie zrobiłby czegoś takiego. Trochę wątpię, że dziecko spadło i umarło, ale nie chcę jeszcze wydawać osądów, że zabiła Madzię. Mimo to szczerze wątpię, że wszystko sama wymyśliła. Przeciez to wszystko tak naprawdę zostało zaplanowane w ciągu chwili - iść z małą na spacer, tak naprawdę jej ciało porzucić i upozorować, że ktoś mnie (w sensie ją
) napadł i porwał dziecko Nie rozumiem jak oni mogli patrzeć na to jak cała Polska szuka ich dziecko mimo, że doskonale wiedzieli/wiedziała (tylko matka), że to zupełnie bezcelowe. Nie podoba mi się jak Rutkowski biegał do telewizji by mówić o postępach, ale trzeba mu oddać, że dzięki niemu sprawa jest w tym miejscu, w końcu to on "przycisnął" matkę żeby w końcu powiedziała prawdę.Nie podoba mi się też to, że na różnych stronach można obejrzeć ich prywatne zdjęcia (np. ze ślubu)... To jest po prostu przesada. Edytowane przez SoLovely Czas edycji: 2012-02-04 o 13:27 |
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi mi teraz o matke Magdy ale wyobraz sobie, ze kazde nieumyslne spowodowanie smiesci dzieje sie w innych okolicznosciach. Powiedzmy ze z kims sie poszarpalas i ta osoba nieszczesliwie uderzyla glowa np o karoryfer i zmarla (bo zdarzaja sie takie rzeczy) i chcialabys isc za to siedziec na kilka lat? Za cos co stalo sie przez przypadek? Dlatego nie dziwi mnie, ze kara za nieumyslne spowodowanie smierci zaczyna sie od 3 miesiecy. I zadnej zenady w tym nie widze |
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, moja kotka zrobiła tak z niepełnosprawnym maleństwem...
|
|
#2075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym napisałam coś co usłyszałam w tv, może ktoś nie ma tv, a też chciałby wiedzieć.A skoro jesteś taka mądra to najlepiej Ty ją osądź, po co tylu psychologów, policjantów, prokurator itp. skoro Ty wiesz wszystko najlepiej.
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nealline ja rozumiem, ze z tym wymiarek rary za nieumyslne nawiazalas do tej sprawy ale przeciez specjalnie dla matki Madzi nie zmienia zapisu w kodeksie karnym. I tak jak pisze TmargoT dojda inne zarzuty chociaz z wprowadzaniem w blad watpie zeby uslyszala zarzut bo przestepca ma prawo sie bronic w taki czy inny sposob. Z tego co wiem to jedynie swiadkowie sa karani za wprowadzanie w blad i skladanie falszywych zeznan. Dlatego np jezeli ktos z bliskiej rodziny jest wezwany do sadu w roli swiadka moze odmowic zeznan obciazajacych czlonka swojej rodziny, bo jesli nie odmowi a sklamie, to moze zostac ukarany. Natomiast sam oskarzony moze mowic co mu sie podoba bo jak by kazdego mieli karac za wprowadzanie w blad i falszywe zeznania, to podejrzewam, ze 99% przestepcow uslyszaloby ten zarzut a tak sie nie dzieje.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2012-02-04 o 13:36 |
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiadomo czy tatuś nie jest zamieszany w sprawę
|
|
#2082 |
|
Rozeznanie
|
Słyszałaś kiedyś historię dziecka, które coś zbroiło? Bajka dziesięciowątkowa! Już nie mówię o byłym chłopaku mojej znajomej, który ja zdradzał i pomyśl sobie, że wymyślił, że jedzie w delegacje do Zakopca (drugi koniec kraju), napisał jej smsa, że jest już w hotelu, JE ZUPĘ POMIDOROWĄ, odwiózł szefa do innego miasta po drodze, wszystko ze szczegółami i w ogóle bajki lepsze niż Krasickiego, po jakimś czasie wrócił do domu i powiedział, że nigdzie nie był, że jej się wydawało itd. Masakra, ale jak ktoś potrafi kłamać, a chce uniknąć kary, to będzie kłamał, pytanie tylko czy będzie szedł w zaparte tak jak ten były chłopak czy pęknie jak matka Magdy.
Edytowane przez MrsStatham Czas edycji: 2012-02-04 o 13:32 |
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Może to jest normalne, nie wiem. Wyraziłam jedynie swoją opinię. Nie wyobrażam sobie, żeby w takiej sytuacji zachowywać się zupełnie normalnie, nie wzbudzając podejrzeń.
|
|
#2084 |
|
Konto usunięte
|
tylko, że kontekst wypowiedzi do której się odniosłam był inny.. zakładałam, że oczywiste jest co miałam na myśli.
Edytowane przez 201607211724 Czas edycji: 2012-02-04 o 13:36 |
|
|
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
No, ale jest też możliwość, że trafi do szpitala psychiatrycznego jeśli lekarz uzna, że jest chora psychicznie? Czy się mylę?
|
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie to tak atakować matkę, obrażać ją itd
ale należy przyjrzeć się całości, rodzina bez skazy na pewno nie była, ewidentnie widać że dziewczyna miała jakiś problem, nikt jej nie chciał pomóc, oddała dziecko na dwa tygodnie teściowej i była jakaś reakcja? ja od razu wysłałbym matkę do lekarza albo ją obserwował a tu nic takiego nie było, poza tym co ojciec przez te 2 tygodnie robił? dziewczyna mogła po prostu pęknąć, dziecko płakało ona nie dawała sobie z nim rady, mąż może wolał grać na komputerze albo coś innego i może z nerwów rzuciła je na łóżko, lub coś takiego, mała zmarła i matka wpadła w panikę, wywiozła do parku i zostawiła, pewnie wyjdzie na jaw że mała miał ślad po uderzeniu lub uduszeniu i to mogłoby sugerować że doszło do wypadku, chciała uciszyć dziecko na swój sposób i wyszło jak wyszło. ja z osądami bym się wstrzymał, bo jeszcze może wyjść że faktycznie matka miała problemy emocjonalne i one poniekąd mogły przyczynić się do tego, a i może wyjść że ktoś jej pomagał w tym wszystkim, a dużo wskazuje że mąż coś wiedział. |
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Nealinne Czas edycji: 2012-02-04 o 13:39 |
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- O, to się chyba nie zrozumiałyśmy
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do utrudniania sledztwa i skladania falszywych zeznan- jak juz pisalam oskarzonemu za takie cos nie wymierza sie kary, jedynie swiadkom. |
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ona była tak chora,że nie potrafiła poprosić o pomoc? nie poprosiła,więc w/g mnie jest WINNA.winna porzucenia zwłok i sprofanowania własnego dziecka!!! zastanawiam się na ile jest polityki w tej sprawie.wieszają psy na Ruktowskim,podkreślają,że nie ma licencji detektywistycznej,że nie ma prawa przedstawiać się jako detektyw,ale nikt nie mówi o tym,ze dzięki niemu tak szybko poznaliśmy finał sprawy. policja się wybiela,ale ciekawe,dlaczego nie przesłuchali matki pod takim kątem.ponoć podejrzewali
|
|
|
|
|
#2093 |
|
BAN stały
|
między 16 a 17 na TVN24 ma być konferencja prasowa, przed chwilą mówili. ludzie przychodzą z Sosnowca i składają kwiaty, znicze, misie i lalki na miejscu gdzie znaleziono ciało.
dopóki nie będzie sekcji zwłok, to tak naprawdę niewiele się wyjaśni, bo nie wykluczone, że jej ktoś 3ci pomagał, że jej najbliższa rodzina o tym wiedziała, że może była w szoku. za dużo jest hipotez teraz. moim zdaniem skoro lekarze mówią, że dziecko przeżyłoby taki upadek, to musiała je sama albo z kimś wcześniej zamordować, poddusić lub podtopić skoro mówiła, że jej po kąpieli wypadło z wanny. |
|
|
|
#2094 | |
|
summer vibes;)
|
Cytat:
Z tego co wiem, to on się nie przejmuje tym, to oczywista sprawa dlaczego go atakują. W ten sposób dodatkowo sami sie ośmieszają. Rutkowski mówił, że tylko komendant z Sosnowca mu podziękował. Myślę, że rodzina matki wiedziała o wszystkim, podobno nie chcieli mieć z tą sprawą nic wspólnego. No ale to tylko domysły
Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2012-02-04 o 13:55 |
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie, ja tak słucham, czytam ten wątek i tak się zastanawiam: w czym ci, którzy bez żenady krzyczą "śmierć za śmierć", "powiesić ją" są lepsi od matki Madzi (jeśli zabiła)? |
|
|
|
|
#2097 |
|
Rozeznanie
|
Ja nic nie słyszałam o kąpieli oficjalnie tylko o wychodzeniu na dwór. Ale jeśli je wykąpała to wyjęła dziewczynkę z wanny, wzięła na ręce i niosła z łazienki do sypialni? I na tym progu jej wypadła? Może tak było?
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podtopienia- nawet jezeli mialoby to miejsce, to nie mozna stwierdzic czy bylo ono umyslne czy przypadkowe. Lezalam kiedys w szpitalu i przywieziono kilkulatka podtopionego w wannie. Jego rodzice nie mieli nic wspolnego z tym wypadkiem, ot chlopiec zachlysnal sie woda i sami nie potrafili mu pomoc. Jestem matka dziecka w wieku Madzi i uwierz mi takie dziecko jest tak ruchliwe i tak sie rzuca na wszystkie strony (to norma w tym wieku), ze wystarczy chwila nieuwagi i krecace glowka dziecko moze sie zachlysnac bez problemu. |
|
|
|
|
#2099 |
|
BAN stały
|
mówiła, że po kąpieli, wzieła ją na ręce, owineła w śliski kocyk i jej wypadła Madzia i uderzyła głową o próg.
http://wiadomosci.wp.pl/title,Prokur...ddc6Postawiony zarzut może ulec zmianie, jednak Katarzyna W. nie będzie odpowiadać za złożenie fałszywych zeznań. nie rozumiem, kłamała jak najęta i teraz co? nic jej za to nie zrobią. ,,Prokuratura zleciła badanie psychiatryczne Katarzyny W. W sobotę spodziewa się jego wstępnych wyników. Jest to ważne m.in. dla decyzji o tym, czy będzie wnioskować o aresztowanie podejrzanej. Przesłuchanie Katarzyny W. trwało pięć godzin, do godz. czwartej nad ranem. Podejrzanej grozi do pięciu lat więzienia. Wiadomo też, że sekcja zwłok Madzi odbędzie się w poniedziałek. Łączny wyjaśnił, że jest to spowodowane tym, że ciało znaleziono zamarznięte w bardzo niskiej temperaturze i z przyczyn medycznych nie można tej sekcji wykonać.''- wp.pl Edytowane przez myrcella Czas edycji: 2012-02-04 o 14:01 |
|
|
|
#2100 |
|
Rozeznanie
|
Ona chyba nie mówiła o kąpieli, ale że jej ze śliskiego kocyka wypadła.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

) napadł i porwał dziecko
Nie rozumiem jak oni mogli patrzeć na to jak cała Polska szuka ich dziecko mimo, że doskonale wiedzieli/wiedziała (tylko matka), że to zupełnie bezcelowe. Nie podoba mi się jak Rutkowski biegał do telewizji by mówić o postępach, ale trzeba mu oddać, że dzięki niemu sprawa jest w tym miejscu, w końcu to on "przycisnął" matkę żeby w końcu powiedziała prawdę.

Poza tym napisałam coś co usłyszałam w tv, może ktoś nie ma tv, a też chciałby wiedzieć.